Česko – Srbsko 21:0 (kon.) | Francie – Slovensko 3:15 (kon.)
konec
Francie
3:15 (3:5, 0:5, 0:5)
Slovensko
sk Středa 03.02.2016, 19:30 • ŠH Klokočina v Nitre • Kvalifikace mistrovství světa - muži
     
    S konštatovaním, že Slovensko zvíťazilo v úvodnom kvalifikačnom stretnutí na MS 2016 nad Francúzskom jednoznačne 15:3, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (21:32:28)
     
    SLOVENSKO nadelilo Francúzsku v každej tretine po päť gólov a s prehľadom dokráčalo k prvému triumfu v kvalifikačnom turnaji na MS 2016. Jediné ťažšie okamihy sme prežili v úvode, keď Francúzi v krátkom slede dotiahli z 3:0 na 3:2, druhá a tretia tretina však už boli v znamení slovenskej dominancie. Hetrikom sa blysol Michal Miške, štyrikrát skóroval Martin Kubovič. Peknými zákrokmi sa predviedol slovenský brankár Dominik Turek.

    Najlepším slovenským hráčom je vyhlásený Michal Miške.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 672 divákov.
    59:07 KOMÍNEK - 3:15
     
    59:07
    Slovensko dalo gól!
    Bulko ešte krížnou strelou neuspel, loptička však predsa len skončila v sieti! Kubovič totiž nezištne prihral JÁNOVI KOMÍNKOVI, ktorý už zblízka nezaváhal!
    Asistencia: Martin Kubovič
     
    58:32
    V závere ešte vylúčenie na francúzskej strane, Tobias Weber inkasuje menší trest za hrubosť, Slováci vo výhode presilovej hry.
     
    58:27
    Voľný úder pred bránou Francúzska, Szabo sa po rozohrávke obtočil a spoza chrbta pálil k ľavej žrdi, tú ale tesne minul!
     
    57:37
    Bocquet pálil od stredovej čiary, mieril to síce dobre do horných partií brány, Turekovi však nikto neclonil, a preto náš brankár bez väčších ťažkostí zasiahol.
     
    56:45
    Aktívny Komínek ako náš najvyšší vysunutý hráč, napádal tam rozohrávku francúzskeho celku, avšak neuspel. Momentálne hra v rohu ihriska pri francúzskej bráne.
     
    55:37
    Halperin sa vo francúzskej bráne už rozchytal, teraz vyštartoval proti Gálovej kľučke spoza brány a skrotil loptičku do svojich rúk. Momentálne rozohrávajú Francúzi za vlastnou bránou.
     
    54:07
    Kubovič úplne voľný na osi ihriska, proti nemu bol len Halperin, ktorý reflexívne vyrazil Kubovičovu strelu nad bránu!
     
    53:28
    Bulko osvedčil dobrý prehľad v hre, z ľavej strany vyzval krížne do zakončenia Joščáka, Halperin už bol pri presune na zemi, loptička napokon ale smerovala nad bránu.
    52:21 MIŠKE - 3:14
     
    52:21
    Slovensko dalo gól!
    Krásna akcia Slovákov, tí teraz predviedli učebnicovú florbalovú kombináciu! Kopčák vyviezol loptičku po ľavej strane a posunul na stred Řezaninovi, ktorý už bol sám vo výbornej pozícii. Neulakomil sa, položil si brankára a nezištne vyzval pred odkrytú bránu na ľavej strane MICHALA MIŠKEHO, ktorý nezaváhal a zavŕšil hetrik!
    Asistencia: Lukáš Řezanina
     
    51:47
    Slováci dlhšie kombinovali na súperovej polovici, bola tam naša tretia formácia. K strele sa naši napokon nedostali, Francúzi teraz dobre ubránili predbránkový priestor.
     
    50:01
    Od stredovej čiary vystrelil švihom k pravej žrdi Halás, brankár Halperin bol pozorný a včas stihol zasiahnuť. Stále tak vedieme o desať gólov.
     
    49:38
    Slováci si dobre uvedomujú, že až do nedele ich každý deň čakajú zápasy, preto je vidieť, že už sa za rozhodnutého stavu aj trochu šetria. Tempo hry preto mierne upadlo, skóre sa taktiež dlhšie nemení.
     
    48:10
    Kombinácia na jeden dotyk v podaní prvej francúzskej formácie, po priťuknutí na stred pálil z prvej Peytrignet, Turek sa pekne presunul na čiare, včas sklepol nohy k sebe a parádne zasiahol!

    Tánička

    Branky a nahrávky: 15. Debraux, 15. Kopčák (vla.), 19. Andermatt (Weber) – 3. Kubovič, 7. Miške (Joščák), 13. Kubovič (Gál), 17. Kubovič (Gál), 19. Miške (Řezanina), 23. Kubovič (Gál), 24. Reguly (Nehila), 34. Konečný (Grlický), 35. Szabo (Sikorjak), 37. Gál (Kubovič), 42. Komínek, 44. Halás (Řezanina), 45. Komínek (Joščák), 53. Miške (Řezanina), 60. Komínek (Kubovič)


    Francie: Balandras (41. Halperin) – Rivoire, Ferrari, Andermatt, Peytrignet, Bocquet, Bondue, Bottazzi – Debraux, Mendozza, Guedon – van Niedervelde, Zufferey, Weber – Muller, C. Henry, Y. Henry – Pechere, Brandouy
    Slovensko: Turek (Mazák) – Komačka, Kopčák, Bulko, Joščák, Sikorjak, Szabo – Miške, Řezanina, Halás – Reguly, Grlický, Nehila – Kubovič, Kubaský, Gál – Konečný, Komínek

    Rozhodčí: Burek, Czarnecki (obaja Poľsko)

    Diváci: 672
    bahis siteleri