Vsetín – Opava 7:0 (kon.) | Kladno – HC Plzeň 3:5 (kon.) | PZ Kladno – Ústí n/L 1:3 (kon.)
Jihlava – Kometa Brno 4:3 (2:0 po s.n.) | Žďár n/S – Mladá Boleslav 6:1 (kon.) | Olomouc – Havířov 1:3 (kon.)
Třinec – Pardubice 3:4 (0:1 po s.n.) | Slavia – Liberec 4:3 (po pr.) | Č. Budějovice – Havlíčkův Brod 6:1 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 04.02.2016, 15:45 • Horácký zimní stadion, Jihlava • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu ELIOD Extraligy mladšího dorostu, ve kterém proti sobě v rámci nadstavbové části skupiny D nastoupí dva týmy, jenž aspirují na postupový post nejlepšího celku druhého místa skupiny C, D a E. Domácí a tabulkově druhá HC Dukla Jihlava se utká proti HC Kometě Brno, která je třetí. Oba týmy mají shodně 43 bodů, ovšem Brňané mají o zápas více – osmadvacet, oproti třiceti zápasům Dukly. Na vedoucí a postupové České Budějovice, které doposud odehrály devětadvacet zápasů, má jak Dukla tak Kometa ztrátu již jedenácti bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Juřička (Chaloupek) – Piskač, Barák, Zadina, Juda, Trávník, Mareček, Rašín – Brož, Vala, Úlovec, Kardoš, Najman, Filip, P. Svoboda

    HC Kometa Brno: Kašpar (Vystavěl) – Masár, J. Sedláček, Věžník, Vašíček, Gloz, T. Sedláček – Rašovský, Čajkovič, Konečný, Novák, Kučeřík, Malý, Hubáček, Meluzín, M. Svoboda, Vašíček, Kunc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:06
    Jihlava se od prvních minut tlačí před branku soupeře. Po pravé straně vedl útok Vala, který ale nedokázal vystřelit. Ke skákavému kotouči se mezi kruhy dostával Brož, ale puk mu přeskočil hůl.
     
    02:26
    Velká šance Dukly. Po střele Zadiny propadl kotouč pod vyrážečkou Kašpara a prošel opravdu jen kousek vedle jeho pravé tyče.
     
    03:46
    Nepřesná rozehrávka Komety končí zakázaným uvolněním.
     
    04:25
    Další velká šance domácích. Tomáš Vala se řítil sám na Kašpara. Zkusil se trefit mezi jeho lapačku a beton, ovšem hostující gólman srazil puk právě levým betonem.
     
    04:35
    Pískán je ofsajd hostí.
     
    05:38
    Domácí hokejisté mohli jít do přečíslení tři na jednoho, ovšem nepohlídali si ofsajdovou past.
     
    06:01
    Zajímavá šance také na druhé straně. Matěj Svoboda si všiml před brankou Michala Kunce, kterému poslal přihrávku. Ten to měl na delší ruku, přesto stačil zakončit k pravé tyči Juřičky, kde by beton domácího gólmana.
     
    06:45
    Hra se po dalším zakázaném uvolnění hostů stěhuje před Kašpara.
     
    06:58
    Střela Filipa ze středu útočného pásma prošla vedle levé tyče brněnské branky.
     
    07:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí tým využívá velký tlak. Najman s Valou ještě zblízka nepropasírovali puk do sítě. První jmenovaný tak objel branku a zakončil. Jeho střelu vyrazil Kašpar před sebe, kde měl volné pole působnosti TOMÁŠ VALA a nejproduktivnější hráč Dukly se trefil přesně k pravé tyči nad vyrážečku gólmana. Asistence: Adam Najman.
     
    07:51
    Jihlava si hned po buly najela před Kašpara, který si nyní prostor u levé tyče pohlídal betonem. Na druhé straně je akce Komety přerušena pro ofsajd.
     
    08:36
    Vala si nabruslil mezi kruhy, kde si trošku neporozuměl se spoluhráčem, který mu spíše clonil. Domácí hráč přesto stačil vystřelit a jeho pokus po ledě Kašpar s přehledem vyráží.
     
    09:01
    Dělovka Jakuba Filipa z pravého kruhu prošla vedle vzdálenější tyče hostující klece.
     
    09:22
    Jan Juřička raději pokryl kotouč před dotírajícími protihráči.
     
    09:32
    Navlas to samé udělal na druhé straně i Filip Kašpar.
     
    09:37
    Krátce po buly vystřelil zblízka Jindřich Kardoš a proti jeho střele zblízka vytáhl výborný zákrok svojí vyrážečkou Filip Kašpar.
     
    11:20
    Čajkovič posílal pas podél brankoviště na Hubáčka, který kotouč minul pouze o vlásek.
     
    12:01
    Vala se řítil po odraženém puku, který směřoval před branku. Filip Kašpar si na kotouč počíhal a odpálil jej do bezpečí, čímž předvedl dobrou práci s holí.
     
    12:15
    Jakub Malý napřáhl z bezprostřední blízkosti na branku a Jan Juřička vytáhl proti jeho ráně ukázkový semafor.
     
    13:25
    Kometě se nepodařilo vyhodit puk. Vala si jej na levém kruhu dojel a zavezl před branku, kde se prezentoval dobrým zákrokem Kašpar. Vzápětí neprostřelil gólmana hostí ani Vítězslav Brož střelou z mezikruží.
     
    15:49
    Jihlava je nadále aktivnější a gólman Filp Kašpar má pořádně práce. Takto si asi brněnští hokejisté první třetinu nepředstavovali.
     
    16:11
    Střelu Brože srazil Kašpar na pravou stranu, kde zkusil štěstí z velkého úhlu Adam Najman, ovšem gólman hostí byl znovu na místě.
     
    17:30
    Dva hraniční zákroky byly k vidění v levém rohu za brankou Dukly. Nejprve na hráče hostí, poté na domácího. Nepískalo se ani v jednou případě a hosté udrželi kotouč v pásmu. Kousek od modré to zkusil Robert Věžník, avšak pálil metr nad.
     
    18:18
    Střela Jana Úlovce z pravého kruhu prošla podél pravé tyče Kašpara, který zkušeně kontroloval puk.
     
    18:55
    Sudí Pilný nasadil výrazně odvázanější metr. Pouští zákroky, které se jinak v utkání mladšího dorostu často pískají.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:49
    Další střela Jihlavských z pravého kruhu, kteoru měl na starost Tomáš Vala, jenž minul pravou tyčku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce a hosté mohou děkovat gólmanu Filipu Kašparovi a také trošku slabší střelecké potenci Brna, že prohrávají pouze o gól. Jihlava byla výrazně lepší, vytvořila si více nebezpečných šancí, takže se není čemu divit, že po první třetině vede 1:0. O gól se postaral Tomáš Vala.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Tohle byla parádní kulišárna od Jindřicha Kardoše. Jihlavský forvard si sjel před branku, prostrčil si kotouč mezi nohami, poté i hůl a zkusil efektní zakončení, ovšem vylámal si zuby na Kašparovi.
     
    21:33
    Hostující gólman stále drží svůj tým, nyní vychytal nájezd Valy, který proti němu zkusil kličku do forhendu a zakončení k jeho levé tyči.
     
    22:08
    Čajkovič dostal parádní přihrávku zpoza branky a sám před Juřičkou vystřelil. Domácí gólman jeho pokus schoval kamsi do hrudi. Hraje se od prvních vteřin druhé části pořádně svižně.
     
    22:45
    Další důležitý moment. Střelu Rašovského z bezprostřední blízkosti opět chytil Juřička, znovu sáhl po kotouči lapačkou a vytáhl ukázkový semafor.
     
    24:01
    Proti Masárovi, který chtěl nahodit puk od modré, vystartoval v souboji pětek Vítězslav Brož, téměř mu padl do střely a jeho pokus zblokoval do pravého rohu za vlastní klec.
     
    24:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nevyužiješ své šance, dostaneš gól. Asi tak se nyní může cítit Dukla. Vašíček zavezl kotouč po pravé straně do pásma. Poslal před branku střílenou přihrávku pro ERIKA MELUZÍNA a útočník Komety, který nastupuje ještě za starší žáky, jí usměrnil zblízka do sítě. Asistence: Patrik Vašíček.
     
    25:35
    Jihlavští hokejisté dostávají dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Vyloučení si odsedí Jakub Filip (JIH). Uvidíme tak první přesilovku v utkání.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    26:11
    Dukla dvakrát po sobě odpaluje puk až k brance Kašpara v pohodě se brání.
     
    26:21
    Nyní si navíc po levé straně sjel do pásma Kardoš, který si udělal kličku do středu a vypálil. Vyrážečka gólmana hostí se musela mít na pozoru.
     
    26:59
    Jihlava opět vyváží puk, navíc zákrok Matěje Svobody na Daniela Piskače na obranné modré Dukly se klidně mohl pískat jako faul.
     
    27:25
    Jihlava opět posílá puk přes všechny čáry.
     
    27:35
    Při přesilovce Komety měl největší šanci paradoxně jihlavský Vala. Kašpar jej opět vychytal, nyní už se hraje v plném počtu.
     
    28:11
    Jihlavě nevyšla situace tři na dva, Najman nedokázal lépe zpracovat přihrávku spoluhráče.
     
    28:21
    Jihlavský šikula ale puk ve středním pásmu vybojoval zpět. Zavezl jej před branku a ostrým bekhendem pořádně vyplašil Kašpara, který byl rád, že kotouč mířil těsně vedle jeho pravé tyče.
     
    29:29
    Střelu Úlovce z pravého kruhu vyrazil Kašpar jen před sebe, ovšem skákavý puk ihned zpacifikoval svojí lapačkou.
     
    30:35
    Sledujeme trošku rozháraný hokej, ani jeden z týmů neudrží puk na svých holích po delší čas.
     
    31:01
    Situace se nezměnila ani nyní. Hra by se dala charakterizovat stylem "Každý chvilku tahá pilku". Tedy puk, samozřejmě.
     
    31:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Krásný to gól domácích. JAN ÚLOVEC sledoval puk, který prošel mezi dvěma obránci hostí až k brance Kašpara, kde domácí devítka přebruslila posledního beka a těsně před gólmanem do puku dloubla. A úspěšně, Jan Úlovec posunul černou pryž přesně mezi betony hostujícího fantoma v masce.
     
    32:08
    Buly se stěhuje znovu před Kašpara, pískáno je zakázané uvolnění Brna.
     
    32:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jihlavské vedení vydrželo přesně 33 vteřin. Čajkovič zatáhl kotouč před branku a zblízka vystřelil. Jeho pokus ještě stačil Juřička vytáhnout, ovšem na dorážku MATĚJE SVOBODY již neměl nárok dosáhnout. Asistence: Maxim Čajkovič.
     
    33:43
    Kardoš posílal kotouč uličkou mezi dva obránce na Úlovce, ovšem jeho záměr přečetl a vystihl obránce Jan Gloz.
     
    34:26
    Střela Valy z pravé strany na bližší tyč Kašpara se neujala, z dorážky se neprosadil ani Úlovec, který vlastně ani neměl místo, kam by kotouč procpal.
     
    35:25
    Fantastický zákrok Jana Juřičky. Jakub Konečný získal na středu útočného pásma puk a bleskově si nabruslil před branku. Jeho blafák do bekhendu skončil v lapačce Juřičky, který po něm vskutku nádherně sáhl.
     
    36:22
    Vala se v situaci jeden na jednoho dostal s pukem do pásma. Předložil jej Zadinovi, jehož střelu z druhého sledu Kašpar vykryl. Vzápětí se stejný hráč neprosadil ani tečí po střele od modré.
     
    37:18
    Před brankou se nebezpečně uvolňoval Matěj Svoboda, který nakonec objel branku. Juřička byl na místě.
     
    37:56
    Hosté si zahrají druhou přesilovku v zápase. Miroslav Juda byl vyloučen na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    38:55
    Dukle se podařilo získat puk a vyvézt jej z pásma.
     
    39:05
    V situaci dva na jednoho byl Vala s Najmanem. První jmenovaný hráč viděl, jak mu spoluhráč najíždí před branku a Najmanovi chyběl kousek k zasunutí puku do klece.
     
    39:56
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se do hry dostali i Brňané. V pětadvacáté minutě snížil Erik Meluzín. Krátce po polovině zápasu poslal Duklu do vedení Jan Úlovec, ovšem třiatřicet vteřin poté srovnal Matěj Svoboda. Šance jsme viděli na obou stranách ve velkém množství, gólmani tak musí být zatím hodně chváleni.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Hned na úvod třetí třetiny je pískáno zakázané uvolnění Komety. Nedlouho poté střílel po buly jen těsně vedle Jan Úlovec.
     
    41:38
    Nápřah Kučeříka od modré nebyl přesný, kotouč šel hodně vedle pravé tyče branky.
     
    42:33
    Také Kometa zatlačila soupeře před jeho brankou. Domácí si však pozorně hlídali hostující hráče s pukem a nedovolili Malému, Hubáčkovi ani Novákovi vystřelit.
     
    43:10
    Zakázané uvolnění Komety.
     
    43:35
    Se zakázanými uvolněními se nyní roztrhl pytel, hra se opět stěhuje před branku Kašpara.
     
    44:33
    Juda sice objel branku Komety, ovšem byl dobře pokryt Masárem a nedokázal poslat puk na své spoluhráče.
     
    45:01
    Skrytou střelu Baráka od modré viděl Kašpar přes stínící hráče na poslední chvíli, přesto stačil kotouč vytěsnit pravým betonem.
     
    45:44
    Pokus Sedláčka od modré prolétl metr nad brankou Juřičky.
     
    46:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se potřetí v zápase ujímají vedení, a to v čase 46:46. Vala se prodral po levé straně před branku, našel u levé tyče volného JANA ÚLOVCE, poslal mu přihrávku a nebylo co řešit, jihlavský forvard zamířil nad levý beton a kolem lapačky Kašpara k tyči. Asistence: Tomáš Vala.
     
    47:16
    Třetí přesilová hra pro Kometu. Tomáš Mareček jde ven za držení protihráče.

    Na vyloučení: 3-0.
     
    47:36
    Další velká šance Dukly při oslabení. Jindřich Kardoš dokázal vydolovat puk přes tři protihráče. Mířil po ledě mezi nohy gólmana Kašpara, který srazil puk levým betonem do bezpečí.
     
    48:01
    Po střele Čajkoviče zblízka z levé strany Juřička chvilku nevěděl, kde má kotouč, ale stačil jej schovat do své výstroje.
     
    48:25
    Úlovec se prodral po pravé straně před branku, ovšem Kašpara na švestkách střelou k bližší tyči nenachytal.
     
    48:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští hokejisté nakonec přesilovou hru využívají. Po rychlém útoku Jihlavy podnikli kontr do otevřené obrany domácích také hosté. Sedláček zatáhl kotouč do pásma a našel na pravém kruhu volného MATĚJE SVOBODU, který střelou z první vymetl pravý horní roh branky Juřičky. Asistence: Tomáš Sedláček.
     
    49:58
    Úlovcovu střelu vyrazil Kašpar jen před sebe. K odraženému puku se před brankou dostával Najman, ovšem skákavý kotouč netrefil.
     
    50:15
    Na mladší dorost sledujeme velice pohledné utkání. Ani jeden z týmů nechce odejít z ledu s prázdnou.
     
    51:58
    Vítězslav Brož se dostal do pásma, a ač byl tísněn dvěma hráči soupeře, dokázal z pravého kruhu vystřelit. Puk šel vedle levé tyče.
     
    52:53
    Ať se na mě sudí nezlobí, ale tohle byl jasný faul. Jeden z brněnských hráčů poslal v levém rohu za brankou na hrazení Daniela Piskače, ovšem hraje se dále. Domácí si přesilovou hru dnes ještě nevyzkoušeli.
     
    53:15
    Obrovský závar před brankou řeší výborný Filip Kašpar doslova zalehnutím puku.
     
    54:08
    Jan Juřička si vyjel ven z branky a trefil holí kotouč z první, ovšem tak prudce, že je z toho zakázané uvolnění Dukly.
     
    54:39
    Kometa si vytvořila menší tlak před Juřičkou, kterého mohla vystrašit zblokovaná střela Jana Gloze, která prolétla nad brankou a skončila až za ní.
     
    55:21
    Zakázané uvolnění Komety Brno.
     
    56:25
    Jihlava v rohu za brankou vybojovala puk, proti dvěma hráčům se v souboji o kus černé gumy prosadil kapitán Jan Trávník. Krátce po rozehrávce domácí kotouč ztratili, ovšem Kometa předvedla další zakázané uvolnění.
     
    57:14
    Po nahození Vítězslava Brože za komeťáckou svatyni odcházejí domácí střídat.
     
    57:41
    Čajkovič si najel až k pravému kruhu, kde zkusil vystřelit, ovšem jeho pokus neprošel přes pozičně dobře postaveného Kardoše.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny jsou zde.
     
    58:26
    Nyní se naopak zakázaného uvolnění dopustila Jihlava, bude se tak vhazovat po pravici Juřičky.
     
    59:01
    Tomáš Vala zkusil vystřelit po bryskní přihrávce spoluhráče z levé strany, ovšem Kašpar byl opět připraven.
     
    59:22
    Maxim Čajkovič mohl rozhodnout. Před brankou trefil skákavý puk, který v chumlu proletěl těsně nad horní tyčkou Juřičkovy branky.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba o osudu zápasu nerozhodla, což je zřejmě ztráta jak pro Duklu, tak pro Kometu. Domácí poslal do vedení ve 47. minutě znovu Jan Úlovec. Na jeho gól odpověděl po dvou minutách v přesilové hře druhý dvougólový střelec dnešního večera Matěj Svoboda.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:58
    Nastavený čas se zatím hraje nahoru dolu, ovšem bez střel, natož bez vážnějších šancí.
     
    61:21
    Kašpar nyní doslova sebral puk z hole Valovi a Judovi, kteří ve dvou operovali před branou.
     
    61:45
    Střela Gloze od modré prolétla těsně vedle pravé tyče branky Juřičky.
     
    61:45
    Po téměř dvaašedesáti minutách hry vidíme přesilovou hru Dukly. Dominick Vašíček jde ven za sekání.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    62:09
    Hosté se krátce po buly osvobozují, nahození Dukly vzápětí likviduje Kašpar.
     
    62:25
    Najmanovu střelu z mezikruží srazil Kašpar před sebe a následně mu pomohli spoluhráči.
     
    63:19
    Najman to zkusil dvakrát z vrcholu pravého kruhu. Nejprve jeho střela prolétla těsně vedle pravé tyče, poté jí neúspěšně tečoval Vala, gólman Kašpar byl znovu bezchybný.
     
    63:35
    A také při něm stojí trošku štěstí. Zadina napřáhl ze středu útočného pásma. Gólman Brna jeho střelu vyrazil k levé tyči, kde dorážkou z velkého úhlu orazítkoval Vala tyčku.
     
    63:45
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení se více vydařilo Dukle, což bylo podpořeno i její přesilovou hrou, ale Kašpar stále drží naděje Komety na zisk extra bodu navíc. O vítězi tak rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Samostatné nájezdy začne jako první jihlavská Dukla. Jan Úlovec dal dnes dva góly, nyní se z nájezdu trefil nad lalačku gólmana – 1:0.
     
    1. série
    1:0
    Maxim Čajkovič neuspěl s blafákem do bekhendu, pravý beton Juřičky byl na místě – 1:0.
     
    2. série
    2:0
    Daniel Piskač naopak blafák do bekhendu zakončil bezchybně – po ledě k levé tyči. 2:0.
     
    2. série
    2:0
    Matěj Svoboda vůbec nezakončil, Dukla tak bere výhru.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Rozhodující nájezd proměnil hned v první sérii JAN ÚLOVEC a kompletuje tak dnešní hattrick.
     
    Konec zápasu.
    Co takové hokejové auto, chtěli byste? :)

     
    Samostatné nájezdy nakonec ovládla Dukla Jihlava. Hned v první sérii se prosadil Jan Úlovec, na kterého ve druhé sérii navázal Daniel Piskač, naopak hosté se ze dvou nájezdů neprosadili ani jednou. Jihlava tak bere extra bod navíc a vítězí 4:3 po samostatných nájezdech. Nutno však říct, že Brno nastoupilo s několika staršími žáky v sestavě.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava porazila na svém ledě hráče Komety Brno, a to 4:3 po samostatných nájezdech, které skončily 2:0, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:24:07)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 8. Vala (Najman), 32. Úlovec, 47. Úlovec (Vala), rozh. náj. Úlovec – 25. Meluzín (Vašíček), 33. M. Svoboda (Čajkovič), 49. M. Svoboda (Sedláček)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Úlovec (JIH)
    1:0   Čajkovič (KOM)
    2. série:
    2:0   Piskač (JIH)
    2:0   M. Svoboda (KOM)


    HC Dukla Jihlava: Juřička (Chaloupek) – Piskač, Rašín, Mareček, Trávník, Barák, Zadina – Úlovec, Kardoš, Filip – Brož, Najman, Vala – P. Svoboda, Juda. Trenér: Petr Svoboda
    HC Kometa Brno: Kašpar (Vystavěl) – Masár, J. Sedláček, Věžník, P. Vašíček, Gloz, T. Sedláček – D. Vašíček, Konečný, Meluzín – Malý, Novák, Hubáček – M. Svoboda, Kunc, Čajkovič – Kučeřík, Rašovský. Trenér: Jiří Mifek

    Rozhodčí: Pilný – Kuřítko, Krejčí
    bahis siteleri