Kazachstán – Chorvatsko 4:2 (kon.) | Ázerbájdžán – Česko 6:5 (kon.)
konec
Ázerbájdžán
6:5 (4:3)
Česko
Pátek 05.02.2016, 21:00 • Bělehrad, Srbsko • Mistrovství Evropy • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    39:22
    Také Češi ihned zkouší power-play, rozlišovací dres patří Lukáši Rešetárovi!
    39:20 RAFAEL - 6:5
     
    39:20
    Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
    Smůla, smůla, smůla. Power-play Ázerbajdžánu trvala již velmi dlouho, Augusto posunul míč na RAFAELA, jenž prudkou ranou po zemi o tyčku překonal Libora Gerčáka – 6:5!
     
    38:55
    Odražený míč se dostal na středu hřiště k Augustovi, který napálil tyčku Gerčákovy klece!
    37:44 Gerčák výtečným zákrokem uhájil nerozhodný stav!
     
    37:44
    Augusto měl na noze vedoucí branku, jenže fantastický brankář Libor Gerčák skočil po balonu jako lev a zabránil šestému inkasovanému gólu!
     
    37:26
    A je to tu, Ázerbajdžán není s remízou spokojen a zkouší hru bez brankáře!
     
    37:13
    Tomáš Koudelka to přehnal na půlící čáře s agresivitou a vůbec se nemůže divit, že je prvním, kdo obdržel žlutou kartu.
    36:36 Vynikající zákrok Huseynliho, jenž vyškrábl zakončení Kovácse.
     
    36:36
    Michal Kovács mohl dokonat velkolepý obrat českého týmu, snažil se brankáře technicky obstřelit na vzdálenější tyč, což v daný moment zřejmě nebylo to nejlepší možné řešení! Huseynli padal pomalu, počkal si na balon a vyškrábl ho nad branku!
    36:00 Eduardo nedostal míč do odkryté české brány!
     
    36:00
    Nyní stála na straně českého týmu také paní štěstěna, Eduardo byl totiž na zadní tyči úplně osamocen a byla velká klika, že hrudí nedokázal trefit prázdnou branku!
    35:44 Augusto si vylámal zuby na výborném Gerčákovi.
     
    35:44
    Také soupeř českého týmu přitopil pod ohněm, rychlý postup Augusta po levé straně skončil dalším zákrokem Libora Gerčáka!
     
    35:26
    Jan Janovský měl opravdu slušnou příležitost na vstřelení možná rozhodující trefy, pravačkou ale donutil brankáře Ázerbajdžánu k fantastickému zákroku!
    32:40 Střela Záruby, která Huseynliho pořádně zaměstnala.
     
    32:40
    Radim Záruba se mohl znovu zapsat do střelecké listiny! Tvrdá střela z velké vzdálenosti byla tečovaná a nadělala Huseynlimu výrazné potíže! Skóre však i nadále zůstává nerozhodné!
    30:17 Michal KOVÁCS - 5:5
     
    30:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla futsalová lahůdka z české dílny! Po další ztrátě na útočné polovině přišla bleskurychlá kombinace, na jejímž konci zakončoval MICHAL KOVÁCS do odkryté branky – 5:5!
     
    29:31
    Po rohovém kopu měl obrovskou šanci na srovnání stavu Radim Záruba, jeho prudká rána protáhla brankáře Huseynliho, který skvělým zákrokem udržel vedení Ázerbajdžánu!
    28:13 Libor Gerčák drží své spoluhráče ve hře o body!
     
    28:13
    Libor Gerčák ukazuje svoje kvality! Augusto se po šikovné kličce opět skvěle uvolnil, prakticky si mohl vybrat, kam pošle balon ze středu hřiště! Český gólman ale předvedl fantastický zákrok, díky kterému udržel českou naději na body!
    26:22 AUGUSTO - 5:4
     
    26:22
    Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
    Do třetice však již Libor Gerčák nezasáhl. Rychlá rozehrávka kapitána Farzalijeva přinesla balon na střed hřiště na nohu AUGUSTA, který z voleje nekompromisně vrátit vedení na stranu Ázerbajdžánu – 5:4!
     
    26:19
    Eduardo v další velké příležitosti, ze vzájemného souboje znovu vyšel jako vítěz zkušená opora Vysokého Mýta Libor Gerčák!
     
    25:50
    Na druhé straně musel hodně rychle na zem Libor Gerčák, proti rychlému zakončení De Arauja se ale vytáhl!
    23:19 Jiří NOVOTNÝ - 4:4
     
    23:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Střelecky se Michalu Seidlerovi sice příliš nedaří, jinak je ale velmi platným hráčem. Nyní hodně šikovně obral o balon posledního bránícího hráče, patičkou připravil míč pro JIŘÍHO NOVOTNÉHO, který prudkou ranou propálil vše před sebou – 4:4!
    22:31 Gerčákův výhoz našel naběhnutého Seidlera. Škoda, že český hráč nezakončil lépe.
     
    22:31
    Obranu vedoucího týmu zaskočil dlouhý výhoz Libora Gerčáka, který našel nabíhajícího Michala Seidlera! Nejlepší český futsalista z voleje jen o kousek přestřelil břevno soupeřovy branky!
    19:29 EDUARDO - 4:3
     
    19:29
    Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
    Česká převaha v prvním poločase byla značná, o to více nás mrzí čtvrtá inkasovaná branka. Borisov milimetrovým pasem našel nepokrytého EDUARDA, jenž těsně před Gerčákem jemnou tečí změnil směr a odklonil míč z dosahu české jedničky – 4:3!
    15:53 Lukáš REŠETÁR - 3:3
     
    15:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda! Český tým se dočkává srovnání stavu a znovu u toho byla první formace! Lví podíl na brance si tentokrát připsal Michal Kovács, který hodně rychlým a hlavně efektivním skluzem vyslal do šance LUKÁŠE REŠETÁRA, který se z první z otočky nemýlil! Po šestnácti minutách hry tak začínáme od nuly – 3:3!
    14:55 Koudelka trefil ve velké šanci jen břevno!
     
    14:55
    Tak to je fantastické první střídání Tomáše Koudelky, který dostal míč do nohy a z voleje znovu napálil břevno soupeřovy klece! Dnes již třikrát duněla branková konstrukce za brankářem Huseynlim!
    12:03 Libor Gerčák si poradil s přímým kopem Eduarda i dorážkou De Arauja.
     
    12:03
    Skvělý Libor Gerčák podržel české mužstvo! Střelu Eduarda z volného přímého kopu vyrazil pouze na De Arauja, jenž z ostrého úhlu českou jistotu mezi tyčemi podruhé nepřekonal!
    11:51 Michal HOLÝ - 3:2
     
    11:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Úvodní střetnutí českého týmu na evropském šampionátu je zatím velmi zajímavé! Radim Záruba si k brance připisuje taky nahrávku, ve středu hřiště posunul míč na MICHALA HOLÉHO, který nekompromisní ranou po zemi překonal pomalu padajícího Huseynliho – 3:2!
     
    11:33
    Lukáš Rešetár mohl znovu posadit český tým na koně, v přímém souboji ale napálil pouze rameno gólman Huseynliho!
    11:16 De ARAUJO - 3:1
     
    11:16
    Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
    Bohužel v obraně dnes vytváříme velkou řadu nepřesností, které Ázerbajdžán trestá více než krutě! Novotného postup byl čistým způsobem zastaven, což vytvořilo velkou šanci pro DE ARAUJA, který si v zakončení vedl více než přesně – 3:1!
     
    11:01
    Po opakované rozehrávce autu napálil Michal Kovács dělovkou břevno!
    10:19 Borisov naštěstí další chybu českého týmu nepotrestal.
     
    10:19
    Bohužel jsme si v kombinaci nepočínali vůbec dobrým způsobem, což mohl v reparát přetavit Vitalij Borisov! V postupu z levé strany sám na brankáře byl hodně rychle v kontaktu s českými zadáky, jeho zakončení se následně otřelo pouze o boční síťku!
    09:29 Radim ZÁRUBA - 2:1
     
    09:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak právě tuto psychickou vzpruhu český tým nutně potřeboval! Hrdinou je RADIM ZÁRUBA, který dokázal v přímém souboji obrat posledního Borisova a následně prudkou ranou na vzdálenější tyč prostřelil Huseynliho – 2:1!
     
    08:05
    Ázerbajdžán si hlasitě říká o třetí radost! Eduardo se opřel do balonu z voleje a po zemi jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi!
    07:42 Gerčák se má nyní co ohánět.
     
    07:42
    A znovu měla česká obrana velkou porci štěstí! Eduardo nejprve nepřekonal v přímé konfrontaci na levé straně Gerčáka, dorážka do poloprázdné branky v podání De Arauja skončila nad brankou!
    06:46 Vitalij BORISOV - 2:0
     
    06:46
    Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
    Tak to je velká škoda. Český tým je zatím směrem dopředu mnohem aktivnější, hra do defenzívy ale nevychází Neumannovým svěřencům podle představ. Po rychlé kombinaci si z druhé vlny sběhl VITALIJ BORISOV, který prudkou ranou po zemi překonal Gerčáka – 2:0!
     
    06:06
    Osm vteřin poté mohl srovnat nepříznivý stav Michal Seidler, který se ze vzduchu opřel do balonu! Huseynli musel vytáhnout skvělý zákrok, míč za svá záda ale nepustil!
    05:58 Rizvan FARZALIJEV - 1:0
     
    05:58
    Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
    Na konci šesté minuty zde máme první změnu stavu, bohužel skončil míč v české síti. RIZVAN FARZALIJEV dostal od Michal Holého až mnoho prostoru, český hráč nedokázal odkopnout po závaru míč a kapitán Ázerbajdžánu se tak procpal do první brankové příležitosti – 1:0!
     
    04:10
    Zejnal Zejnalov z poměrně velké vzdálenosti vyslal hodně prudkou ránu, zkušený Libor Gerčák vyškrábl konečky prstů balon nad břevno! To byla dosud největší šance Ázerbajdžánu na otevření střeleckého účtu!
    02:50 Dělovka Michala Seidlera zatřásla břevnem!
     
    02:50
    Škoda! Michal Seidler se dostal na levé straně do dobré střelecké pozice a prudkou ranou orazítkoval břevno za brankářem Ázerbajdžánu!
    02:20 Šance Augusta, kterou výborně zneškodnil Libor Gerčák.
     
    02:20
    Vzápětí jsme viděli zajímavé příležitosti na obou stranách! Nejprve byl ve sprinterském souboji s Rešetárem úspěšnější brankář Huseynli, na druhé straně se musel Gerčák zaskvět proti střele Augusta!

    Petr Dejnožka

    Branky: 6. Farzalijev, 7. Borisov (Augusto), 12. De Araujo, 20. Eduardo (Borisov), 27. Augusto (Farzalijev), 40. Rafael (Augusto) – 10. Záruba, 12. Holý (Záruba), 16. Rešetár (Kovács), 24. Novotný (Seidler), 31. Kovács (Novotný)

    Karty:   38. Koudelka (CZE)


    Ázerbájdžán: Huseynli (Zamanov) – Eduardo, Rafael, De Araujo, Augusto – Zejnalov, Farzalijev (C), Hamazajev, Chovdarov, Borisov, Baghirov, Chujkov.
    Česko: Gerčák (Vahala) – Holý, Janovský, Záruba, Rešetár (C) – Cupák, Novotný, Hrubý, Kovács, Koudelka, Slováček, Seidler, Rodek.

    Rozhodčí: Zahovič (Slovinsko), Bauernfreind (Rakousko) – Frak (Polsko)
    bahis siteleri