Boston – Buffalo 2:1 (po pr.) | Ottawa – Toronto 6:1 (kon.) | Florida – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
St. Louis – Minnesota 4:1 (kon.) | Nashville – San Jose 6:2 (kon.) | Dallas – Chicago 1:5 (kon.)
Colorado – Winnipeg 2:4 (kon.) | Vancouver – Calgary 1:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 3:2 (kon.)
Montreal – Carolina 2:1 (1:0 po s.n.) | NY Islanders – Edmonton 8:1 (kon.)
konec
New York Islanders
8:1 (3:0, 4:1, 1:0)
Edmonton Oilers
Neděle 07.02.2016, 20:30 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný večer! Vítám zde všechny fanynky a fanoušky zámořské NHL, která si ve svém dnešním programu přichystala trojici zápasů. Všechny se odehrají pro českého diváka ve velice příjemném času, kupříkladu od 20:30 své síly změří New York Islanders a Edmonton Oilers! Buďte u toho s námi.
     
    New York Islanders

    Asi si musíme přiznat, že od svěřenců Jacka Capuana se letos čekalo více. Ostrované podstupují těžké boje o postup z Metropolitní divize, ještě včera se nacházeli na třetí příčce v její tabulce, dnes je ale díky bodovým úspěchům dokázali předskočit New Jersey a Pittsburgh. Nemusí ale zoufat, poněvadž na návrat na třetí pozici, kterou drží Penguins, jim schází jeden jediný bodík. Aktuální forma Newyorčanů není nikterak ohromující, z posledních šesti mačů vyhráli jen dvakrát, aktuálně na vítězství už dvě utkání čekají.

    V tom prozatím posledním se Islanders museli sklonit před Detroitem, který se po dvou třetinách dostal do komfortního čtyřbrankového vedení. Dokázal jej ještě navýšit, alespoň čestný úspěch Ostrovanů zařídil kapitán John Tavares. Svému týmu ani nijak extra nepomohl Jaroslav Halák, jenž pustil čtyři góly ze sedmnácti střel a v polovině zápasu byl střídán. Proti Edmontonu by se mezi tři tyče měl postavit Thomas Greiss.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Kyle Okposo – 37 bodů (12+25)
    2. John Tavares – 37 bodů (18+19)
    3. Frans Nielsen – 31 bodů (15+16)

    Brankářské statistiky

    Jaroslav Halák – 28 zápasů, úspěšnost zákroků 91,7 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,28
    Thomas Greiss – 21 zápasů, úspěšnost zákroků 92,7 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,32
    Jean-Francois Berube – 3 zápasy, úspěšnost zákroků 90,5 %, počet inkasovaných branek na zápas 3,20
     
    Edmonton Oilers

    Olejářům rozhodně nelze upřít snaha, nelze se tomu divit, Pacifická divize je v letošním ročníku NHL nesmírně vyrovnaná a můžeme říci, že v podstatě každý se ještě může poprat o dvě zbylá postupová místa za Los Angeles. Edmonton je na tom zatím nejhůře, na třetí příčku drženou zvedajícími se Kačery z Anaheimu ztrácí deset bodů. Pomoci zvednout a zabojovat o play-off jim určitě musí přítomnost Connora McDavida.

    Jednička posledního draftu po svém zranění nastoupila do třeh zápasů, ve dvou z nich Oilers dokázali zvítězit, navíc v nich nasázeli celkem dvanáct gólů. Včera to ale svěřencům Todda McLellana příliš nevyšlo, kolosálně se trápící Montreal je před vlastními fanoušky rozprášil poměrem 5:1. "Minulá dvě utkání jsme odehráli opravdu skvěle, možná jsme se nechali lehce uspokojit a rozhodně jsme nepředvedli ideální výkon," pravil edmontonský lodivod. V brance by se dnes měl představit švédský obr Anders Nilsson.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Taylor Hall – 50 bodů (18+32)
    2. Leon Draisaitl – 40 bodů (14+26)
    3. Teddy Purcell – 31 bodů (11+20)

    Brankářské statistiky

    Cam Talbot – 32 zápasů, úspěšnost zákroků 91,5 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,60
    Anders Nilsson – 25 zápasů, úspěšnost zákroků 90,3 %, počet inkasovaných branek na zápas 3,04
     
    Poslední vzájemné utkání

    11.2. 2015 – New York Islanders:Edmonton Oilers 3:2

    Branky a nahrávky: 14. McDonald (Martin, Hamonic), 32. Bailey (Hickey, Lee), 56. Cizikas (McDonald, Hickey) – 11. Hamilton (Yakupov, Pakarinen), 37. Lander (Eberle, Hopkins)
     
    Češi a Slováci v akci

    Marek Židlický (NYI) – 43 zápasů, 14 bodů (3+11)
    Jaroslav Halák (NYI) – 28 zápasů, úspěšnost zákroků 91,7 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,28
    Andrej Sekera (EDM) – 52 zápasů, 19 bodů (6+13)
    V Barclays Center právě probíhá předzápasové rozbruslení.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Greiss (Halák) – Leddy, Boychuk, de Haan, Hamonic, Hickey, Strait – Grabovskij, Tavares, Strome – Kuljomin, Nielsen, Okposo – Lee, Nelson, Bailey – Martin, Cizikas, Clutterbuck. Trenér: Jack Capuano.

    Edmonton Oilers: Nilsson (Talbot) – Sekera, Fayne, Schultz, Davidson, Reinhart, Gryba – Hall, Draisaitl, Purcell – Pouliot, McDavid, Eberle – Korpikoski, Hendricks, Pakarinen – Jakupov, Letestu, Kassian. Trenér: Todd McLellan.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Justin St. Pierre – Tim Nowak, Kiel Murchison.
     
    Utkání mezi newyorskými Islanders a Olejáři z Edmontonu začne, jak je již v zámořské NHL dobrým zvykem, o pár minutek později.
     
    Nyní už se ale hráči obou celků nachází na ledové ploše, za malou chvíli budeme moci začít. Kterému ze soupeřů se povede odčinit včerejší porážku 1:5? Pojďme to společně zjistit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    S první útočnou akcí přispěchali domácí, sám na sebe to vzal Strome, ovšem díky dobrému zásahu Faynea se daleko nedostal.
     
    00:39
    Tlak Islanders ale pokračoval a nakonec vyústil ve střelu od modré čáry v podání Leddyho, Nilsson ale byl na svém místě.
     
    01:18
    Nielsenovi se nepodařilo vyhodit, využít toho chtěl Taylor Hall, ovšem se svou kličkou proti obránci de Haanovi neuspěl.
     
    01:49
    Prvních pár střídání je za námi, za vlastní brankou momentálně hru uklidňuje a na čerstvé spoluhráče vyčkává Erik Gryba.
     
    02:17
    Dobrá šacen Oilers! Po de Haanově zaváhání se ke střele z mezikruží dostal Nail Jakupov, ale Greiss se zvládl bleskurychle přesunout a zasáhl.
     
    02:57
    Islanders právě vstřelili branku!
    No vida, na první branku jsme dlouho čekat nemuseli! Leddy nahrál po pravé straně rozjetému JOHNNYMU BOYCHUKOVI, který po přejezdu útočné modré natáhl ke střele, která k překvapení všech skončila za zády nepříliš pozorného Nilssona! Hostující gólman si tuto branku rozhodně za rámeček nedá. Asistence: Nick Leddy, Cal Clutterbuck.
    02:57 Johnny BOYCHUK - 1:0
     
    03:47
    Leon Draisaitl zatáhl puk do útočného pásma, poté si počkal na ideální moment a přesnou přihrávkou našel Halla, jenž ranou z první branku minul.
     
    04:04
    Domácím se ale nepodařilo vyhodit, k další se střele se dostal Taylor Hall, ani tentokráte ale neuspěl, Greiss předvedl dobrý zásah lapačkou.
     
    04:38
    Sám na sebe to nyní vzal Jakupov, avšak příliš daleko se nedostal, po přejezdu útočné modré jej povedeným hitem k zemi poslal Hickey.
     
    05:09
    Ostrované si nyní nepohlídali přejezd přes modrou čáru, konkrétně to byl obránce Strait, kdo pochybil – píská se ofsajd.
     
    05:23
    Bude se vylučovat, uvidíme první přesilovku. Na trestnou lavici usedá hostující bek Reinhart, jenž je potrestán dvěma minutami za hru vysokou holí.
     
    05:34
    Edmonton ale dokázal vyhrát vhazování a zásluhou Sekery se mu povedlo se osvobodit.
     
    05:53
    Domácí tým ale ihned přispěchal s dalším ofenzivním snažením, až ke střele se po dravém průniku dostal kapitána Tavares, Nilsson byl tentokráte na svém místě.
     
    06:30
    Leddy šikovnou zadovkou našel Nielsena, jehož ránu Nilsson vyrazil jen před sebe, kde se následně rozpoutal nemalý závar, ovšem nikdo z domácích borců puk za čáru nedokázal dostrkat!
     
    06:43
    Další zmatky před brankou Oilers, tentokráte si ale Anders Nilsson počínal o poznání lépe a mezi změtí ležících těl dokázal kotouč najít a schovat jej pod svou lapačkou. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    07:00
    Hosté ale znovu lépe zvládli vhazování a po několikavteřinového hromadného souboje u mantinelu se jim zásluhou Faynea podařilo osvobodit.
     
    07:23
    Reinhart naskakuje zpět na ledovou plochu, Edmonton první oslabení přestál bez úhony.
     
    07:32
    Na útočné dobrodružství se vydal slovenský zadák Sekera, který nakonec místo střely zvolil šikovný pas na Jordana Eberleho, ten mířil do horní poloviny Greissovy svatyně, ovšem gólman Islanders kotouč ramenem vytěsnil do ochranné sítě! Následuje komerční přestávka.
     
    07:53
    Reinhart krkolomně puk dostal až na Halla, jenž si troufl na souboj se dvěma protihráči, nakonec se ale zamotal ve svých vlastních parádičkách.
     
    08:40
    Hall si nyní vydatně protáhl své střídání, možná i vlivem únavy zbytečně přišel o puk, načež pálil aktivní Tavares, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    09:12
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders zvyšují své vedení! JOHN TAVARES zavezl kotouč do útočné třetiny, kde se jej naprosto v klidu dokázal vyměnit s kolegou Stromem a následně střelou z poměrně ostrého úhlu překvapil zatím nikterak jistého brankáře Nilssona! Asistence: Ryan Strome, Thomas Hickey.
    09:12 John TAVARES - 2:0
     
    09:33
    Ofsajd a v něm Connor McDavid, hra se postěhuje do středního pásma.
     
    09:46
    Boychuk si vyměnil kotouč s volným Leddym, jeho následnou ránu ale dokázal lehce zblokovat Reinhart, a puk tak dopadl přesně do lapačky Anderse Nilssona.
     
    10:18
    Po Baileyho uvolnění se domácí hráči hnali do přečíslení dvou proti jednomu, nic z něj ale nevytěžili, protože Nelsonovu přihrávku na Leeho skvěle vystihl Schultz.
     
    10:53
    Schultzovi se ale nyní nepodařilo vyhodit, puk se došoural až k Nielsenovi, jenž ihned hledal mezi kruhy volného Kuljomina, ten ale promáchl.
     
    11:24
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tohle zavání debaklem, Nilsson je zralý na ručník, domácí totiž přidávají třetí branku! Islanders se dostali už do několikátého přečíslení, ke střele z levého kruhu se odhodlal Nielsen, brankář Nilsson sice zasáhl, ovšem puk vyrazil pouze na hokejku NIKOLAJE KULJOMINA, jenž už měl jednoduchou práci! Asistence: Frans Nielsen, Kyle Okposo.
    11:24 Nikolaj KULJOMIN - 3:0
     
    11:24
    Očekávaný krok je tu, Nilssona, který pustil tři z deseti střeleckých pokusů, mezi třemi tyčemi nahradí Cam Talbot!
     
    11:57
    Ou, to byl fantastický zákrok! Teď se domácí tým zapomněl při návratu do obrany, po Pouliotově nahrávce se sám mezi kruhy ocitl Andrej Sekera, ale Thomas Greiss předvedl ukázkový semafor a podržel svůj tým!
     
    12:08
    Talbot si připisuje první kontakt s kotoučem, zpoza branky se před něj vytočil Cizikas, ovšem brankářská jednička Oilers byla v pozoru.
     
    12:26
    Po Ledyho pasu se Boychukovi puk v nebezpečné pozici zamotal mezi bruslemi, toho se snažil využít napadající Eberle, ale zkušený obránce Isles vše dokázal vyřešit,
     
    13:02
    Podél mantinelu se hezky uvolnil Anders Lee, jehož ránu Talbot zvládl jen tak tak vyrazit. Poté měl dostatek času na rozehrávku směrem ke Grybovi.
     
    13:43
    Den otevřených dveří v obraně Oilers nebere konců! Dva na jednoho se nyní řítili Lee s Nelsonem, nakonec to sám na sebe vzal první jmenovaný, ale Talbot jeho ránu zvládl vytěsnit!
     
    14:32
    Po hlušší pasáži hry se něco změnit pokusil snaživý Hall, ovšem v postupu směrem vpřed neměl nikoho do páru a proti přesile o kotouč fofrem přišel.
     
    14:47
    Calvin de Haan zavezl puk do útočné třetiny, kde chvíli přemýšlel, co s ním provést. Nakonec nahrál z druhé vlny si sjíždějícími Martinovi, známému tvrďákovi ale střela nesedla – snadná práce pro Talbota.
     
    15:06
    Po vyhraném vhazování se volného puku ujal Grabovskij, avšak trefil jen před sebou stojícího Davidsona, Talbot tak mohl zůstat v klidu.
     
    15:45
    Tavares ukázal svou šikovnost a několik vteřinek motal hlavy obráncům soupeře, poté přesným pasem oslovil na modré čáře stojícího Leddyho, tu ale Talbot nadvakrát lapil.
     
    16:20
    Další práce pro brankáře Oilers, nyní jej povedenou ranou z hranice pravého kruhu prověřil obránce Hickey, ani on ale nepochodil.
     
    16:58
    Jakupov za účelem získání útočného pásma nahazoval směrem na Greisse, avšak nepočínal si úplně přesně a obrana Oilers se musí opět honem rychle zformovat.
     
    17:42
    Isles se usadili v obranném pásmu svého oponenta, vše vyústilo v ránu z hole Cala Clutterbucka, kterou ale Talbot v klidu eliminoval.
     
    17:59
    Po nenápadném nahození od de Haana se o dorážku snažil nezastavitelný John Tavares, od puku ale byl otlačen pozorným Davidsonem.
     
    18:24
    Erik Gryba si narazil s Davidsonem a poté tvrdě vypálil, jeho pokusu ale scházela přesnost, a Greiss tak vůbec nemusel zasahovat.
     
    19:00
    Běží poslední minuta úvodní periody.
     
    19:18
    Mohlo být sníženo! McDavid vyslal na zteč Pouliota, který zvedl hlavu a celou akci ještě vylepšil pasem na Eberleho, jehož střele na vzdálenější tyč opravdu scházely jen centimetry!
     
    19:56
    Domácí už nikam spěchat nebudou a první třetinu v klidu a pohodě dohrají ve vlastním obranném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství je u konce. Zatím se hraje podle režie domácích Ostrovanů, kteří doslova otřesně hrajícího soupeře předčili v naprosto všech směrem, je celkem jasné, že Todd McLellan v kabině své svěřence rozhodně nepochválí. Nešťastný zápas, přesněji jeho dvanáct minutek, odchytal brankář Nilsson, který ze své sítě musel puk vytahovat hned třikrát a byl střídán kolegou Talbotem. Uvidíme, zda se Edmontonu do druhé třetiny povede něco změnit, nebo si Islanders bez výraznějšího odporu dokráčí pro jasné vítězství. Zpět se přihlásíme zhruba ve 21:33.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Dobrá šance hostí! Eberle ukličkoval Leddyho a následně nahrál najíždějícímu si McDavidovi, jeho ránu ale Greiss vytěsnil svým levým betonem.
     
    20:42
    Domácí si zahrají druhou přesilovku, právě Connor McDavid odchází na trestnou lavici, kde si odsedí dvě minuty za sekání.
     
    20:58
    Davidson za brankou přetlačil Okposa díky pomoci od kolegy de Haana nakonec dokázal vyhodit přes všechny čáry.
     
    21:27
    Ostrované se usadili v útočném pásmu, nikdo z nich se ale zatím ke střele nemá.
     
    21:48
    A nakonec Talbot nebude zatím muset zasahovat, Strome to totiž překombinoval, jeho pas vystihl Pakarinen, který puk poslal do bezpečí.
     
    22:18
    Při vlastím oslabení se úplně sám před Greissem ocitl Pouliot, domácí brankář ale stihl včas zakročit!
     
    22:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nedáš – dostaneš, Islanders vedou už 4:0! Domácí uzamkli svého soka v jeho obranné třetině, Tavares povedenou zadovkou našel Leddyho, který naznačil střelu, poté ale ještě přihrál KYLEU OKPOSOVI, jenž přesnou ranou na bližší tyč prostřelil Talbota! Asistence: Nick Leddy, John Tavares.
    22:32 Kyle OKPOSO - 4:0
     
    22:59
    Zakázané uvolnění v podání Islanders, hra se tedy postěhuje před Thomase Greisse.
     
    23:22
    Kassian vybojoval puk pro Letestua, ten si však ukousl až příliš velké sousto a o puk přišel. Na to konto se na zteč vydal Cizikas, ovšem ani on nic nevykoumal.
     
    23:38
    Tentokráte byl viděn icing na druhé straně. Po vyhraném vhazování vypálil Brock Nelson, jeho dělovku ale do ochranné sítě ztečoval padající Hamonic.
     
    24:09
    Strait rozjel Brocka Nelsona, který ale prováhal ideální moment na střelu, poté chtěl svému kolegovi přihrávku vrátit, ale počínal si hrubě nepřesně.
     
    24:42
    Frans Nielsen s pukem přilepeným u hole obkroužil celé útočné pásmo, poté si všiml nehlídaného Kuljomina, tomu ale puk přeskočil přes hokejku.
     
    25:10
    Znovu Nielsen! Dánský šikula nyní parádním pasem přes celou šíři kluziště ke skórování vyzval Johnnyho Boychuka, proti jehož ráně z první se ale Talbot dokázal přemístit!
     
    25:39
    Po kratší časové odmlce se kupředu vydali i hosté, ovšem Hendricks byl na všechno sám, a proto puk pouze odevzdal a následoval své spoluhráče na střídačku.
     
    26:03
    Casey Cizikas zasáhl kotouč vysokou holí, hra se přerušuje a postěhuje se do bezprostřední blízkosti Thomase Greisse. To vše ale až po komerčním brejku.
     
    26:09
    Islanders právě vstřelili branku!
    Demolice Edmontonu pokračuje! Po vyhraném vhazování se úplně volného puku ujal KYLE OKPOSO, vybruslil si s ním na osu hřiště a po jeho ráně puk skončil až za zády dezorientovaného Talbota! Brankáři Oilers ale těžko něco vyčítat, puk totiž těsně před ním lehce tečoval Pouliot, po jehož zásahu kus černé pryže úplně změnil směr. Asistence: Frans Nielsen.
    26:09 Kyle OKPOSO - 5:0
     
    26:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Neskutečné, za námi není ani polovina zápasu a k vidění je už šestý gól! Domácí obrana si nyní vybrala slabší chvilku a před Greissem nedokázala důsledně vyčistit prostor, po sérii odrazů se puk dostal na hůl CONNORA MCDAVIDA, jenž do něj jen tak nazdařbůh plácl a poslal jej do sítě! Bez asistence.
    26:50 Connor MCDAVID - 5:1
     
    27:07
    Greiss musel být ihned v pozoru. Nejprve jej prověřil Hall, o malou chvíli později se ke střele dostal Iiro Pakarainen, avšak brankáře Isles byl v obou případech pozorný.
     
    27:47
    Strait našel nikým nehlídaného Grabovského, který místo střely ještě přihrál Tavaresovi, ten sice zvládl vypálit, ale příliš přesně si momentálně nepočínal.
     
    28:03
    Teď už Talbot zasahovat musel, ale nikterak výrazněji se nezapotil – rána z hole Anderse Leeho se pro něj ukázala býti pouze takovým propagačním pokusem.
     
    28:26
    Puk vylétl na domácí střídačku, vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    28:53
    Gryba nahodil puk do útočného pásma tak prudce, že letícímu puku málem nestihl uhnout sudí Sutherland. Tohle by byl pro hlavního arbitra velmi nepříjemný zásah...
     
    29:19
    Kuljomin se zpoza branky vytočil až před Talbota, nakonec ale ještě nahrával Baileymu, tomu ale v zakončení zabránil Davidson.
     
    29:36
    Islanders právě vstřelili branku!
    Panečku, už je to 6:1! Leddy se rozhlédl a povedenou zadovkou našel Leeho, jehož nabídku na teč na hranici brankoviště do sítě usměrnil ideálně postavený JOSH BAILEY. Tohle už je pro hostující tým hodně kruté, ovšem vzhledem k tomu, jak dnes Oilers brání, se tolika inkasovaným brankám snad ani nelze divit. Asistence: Anders Lee, Nick Leddy.
    29:36 Josh BAILEY - 6:1
     
    30:08
    Další zaváhání v obraně Edmontonu se pokusil využít John Tavares, jeho rána nebyla ale vůbec k zahození, ovšem Talbot si vybral silnější moment a předvedl parádní zákrok lapačkou.
     
    30:38
    Hendricks nahrál rozjetému de Haanovi, který se po drzém manévru vytočil před domácí svatyni, ovšem na připraveného Greisse nevyzrál. Poté se v brankovišti Islanders rozpoutala menší pošťuchovaná mezi Kassianem a Martinem.
     
    30:38
    A oba hráči budou za své počínaní potrestání, jak Martin, tak Kassian si odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    30:59
    Nielsen opět ukázal něco ze svého arzenálu parádiček, nakonec se dostal až před Talbota, ten jeho jedovku ale nadvakrát zvládl zkrotit.
     
    31:28
    Connor McDavid se rozjel po pravé straně, k žádné ze svých typických akcí se ale nedočkal, od puku jej zkušeně odstavil pozorný Johnny Boychuk.
     
    32:00
    Po Stromeově nahození se puk pohyboval na hranici brankoviště, Talbot byl naprosto dezorientovaný, celou situaci ale pro Oilers před dotírajícím útočníky soupeře zachránil na poslední chvíli zasahující de Haan!
     
    32:28
    Znovu se bude vylučovat na obou stranách, shodně na dvě minuty za sekání na trestnou lavici usedají John Tavares a Eric Gryba.
     
    32:46
    Kassian naskočil z trestné lavice, tvrdým zákrokem poslal k zemi Hickeyho, poté dokázal i vypálit, ovšem prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    32:57
    Tohle ani jinak skončit nemohlo. Nejprve fauloval Martin, jenž si odsedí další dvě minuty, tentokráte za napadení, chvíli nato se rozpoutala bitka mezi značně frustrovaným Kassianem a Streitem. Oba kohouti inkasují pětiminutový trest, hostující rabiát navíc ještě obdrží dvě minuty za hrubost, dále pak za krosček a aby toho nebylo málo, tak je odměněn i osobním desetiminutovým trestem.
     
    33:02
    Islanders tedy hrají další přesilovku, v jejím úvodu se ale hosté ihned osvobozují.
     
    33:26
    Teď měli Olejáři štěstí jako hrom! Před Talbotem totiž zůstal osamocený Kyle Okposo, puk se mu ale postavil na hranu čepele a zamířil vysoko nad branku. Nicméně po další chybě obrany hostí neměl pořízek v dresu Islanders k hattricku daleko.
     
    34:02
    Grabovskij jakousi přihrávkou naslepo hledal někoho ze svých spoluhráčů, udělal to ale tak nešťastně, že puk zamířil až do středního pásma.
     
    34:26
    Běloruský hokejista se snažil své předchozí zaváhání napravit, jeho ráně ale scházela přesnost, puk se ovšem od zadního mantinelu odrazil zpět do brankoviště, kde jej ve své moci ponechal Talbot.
     
    34:49
    Dnes fantastický hrající Nielsen nahrál Leemu, jenž z brankové čáry zkusil své štěstí nenápadným bekhendem, Talbot se ale ke své pravé tyči přitiskl, co to šlo a další pohromu nepřipustil.
     
    35:37
    Po další z minel hostující obrany se ke střele dostal Kuljomin, puk ale dokázal zablokovat padající Gryba.
     
    36:04
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders přidávají už sedmý hřebíček do edmontonské rakve! Hráči hostujícího celku se teď doslova vykašlali na návrat do obrany, po přihrávce od Cizikase měl na střelu dostatek času a prostoru CAL CLUTTERBUCK a nutno poznamenat, že to trefil parádně, teď Talbot příliš šancí neměl! Asistence: Casey Cizikas.
    36:04 Cal CLUTTERBUCK - 7:1
     
    36:33
    Zmar Olejářů pokračuje, nyní si hosté neporozuměli v kombinaci a zahráli na zakázané uvolnění.
     
    37:02
    Teď se ovšem hosté hnali do přečíslení čtyř proti dvěma, vše ale zazdil Pouliot, jehož přihrávka na Eberleho byla opravdu mimořádně nepovedená a na svěřencích Todda McLellana už je vidět naprostá odevzdanost.
     
    37:31
    Poté, co puk vylétl do ochranné sítě, se hra přerušuje a následuje další komerční přestávka.
     
    38:06
    Druhá třetina už se, dá se říci, pouze dohrává. Na hostech je vidět to, že by si teď přáli co nejdříve zamířit do kabin, dnes je to od nich opravdu utrápené.
     
    38:42
    Osmý gól nebyl daleko! Domácí se dostali do dalšího přečíslení dvou proti jednomu, Strome nahrál Tavaresovi, ten však pohrdl možností přidat další přesný zásah a poloprázdnou svatyni Oilers minul!
     
    39:05
    Hlasatel v Barclays Center ohlásil poslední minutu druhého dějství.
     
    39:48
    Alespoň lehce se pokusil naději vykřesat Nail Jakupov, jeho samostatný průnik ale nic světoborného nepřinesl. V druhé třetině už se nice zásadního nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Kdo si přál vyrovnaný zápas, musí být hořce zklamán, po dvou třetinách totiž Islanders drtí Oilers a vedou už 7:1! Na ledě funguje v podstatě pouze jeden tým, domácí Ostrované si se svým soupeřem, který zažívá možná úplně nejhorší utkání v sezoně, dělají doslova co chtějí. Na svěřencích lodivoda McLellana je vidět značná frustrace, najevo to však dal pouze Kassian, který se úspěšně popral se Straitem, navíc dostal ještě osobní desetiminutový trest. O vítězi je už stoprocentně rozhodnuto, uvidíme, zda se v poslední dvacetiminutovce ještě dočkáme nějakých gólů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Pěkná akce Oilers! McDavid nahrál Eberlemu, jenž si počkal na ideální moment a šikovnou nabídkou na teč oslovil Pouliota, po jeho usměrnění ale kotouč ve své lapačce schoval Greiss!
     
    40:45
    Další práce pro domácího brankáře, střelou od modré čáry jej prověřil Mark Fayne, Greiss ale byl připraven a vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    41:36
    Hickey zaváhal za vlastní brankou, nakonec jej ale zdatně zvládl zastoupit Martin, který společně s Cizikasem vyváží puk do bezpečí.
     
    42:09
    Čtvrtý útok Isles se nakonec dostal až k přímému ohrožení branky soupeře, Talbot ale byl na svém místě a Cizikasův pokus mu nijak zvlášť velké potíže nenadělal.
     
    42:39
    Další bitka! Diváci se dnes skutečně mají na co koukat, ve středu hrací plochy se do sebe pustili Martin s Grybou, na body nakonec poměrně jasně vyhrál domácí borec. Oba dva pochopitelně inkasují pětiminutový trest.
     
    43:02
    Zničehonic se sám na Talbota řítil Grabovskij, který zvolil razantní střelu do horní poloviny hostující svatyně, brankář Oilers ale zvládl včas zareagovat a v poslední možný okamžik kotouč vytěsnil nad břevno!
     
    43:24
    Dnes zatím neviditelný Draisaitl vyhrál buly pro Purcella, jehož ránu Greiss úplně neviděl, i tak ale neposedný kotouč dokázal zkrotit, a připsal si tak další úspěšný zásah.
     
    43:51
    Okposo zatlačil na Reinharta a následně i dokázal puk dostat do předbrankového prostoru, místo někoho ze spoluhráčů ale zasáhl pouze brusli bránícího Davidsona, od níž se puk došoural k Talbotovi.
     
    44:32
    Nelson zatlačil na Faynea, ten však v nepříjemné situaci zachoval chladnou hlavu a vše uklidnil povedeným pasem na Sekeru.
     
    45:03
    Cizikas nechal puk za sebou, načež se sám směrem vpřed vydal Hendricks, jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    45:33
    Zatím sledujeme nejméně atraktivní třetinu, vzhledem k více než komfortnímu náskoku domácích je to ale pochopitelné.
     
    45:59
    Tavares předvedl svou hokejovou genialitu a nezjištnou přihrávku našel Stromea, tomu ale zakončení nesedlo, domácí však zůstávají v tlaku.
     
    46:04
    John Tavares dostal ideální přihrávku od Stromea, chtěl Talbotovi udělat blafák do bekhendu, byl ale faulován a nakonec ani nezakončil. Ostrované ale budou mít k dispozici přesilovou hru, za hákování si dvě minuty odpočine Griffin Reinhart.
     
    46:21
    Boychuk narazil volnému Okposovi, jenž vypálil ihned z první, Talbot se ale stihl přesunout a zasáhnout svým betonem.
     
    47:03
    To je škoda, tohle šlo zakončit lépe! Tavares vybojoval puk u mantinelu a pěkně jej přenesl k de Haanovi, ten však před prázdnou brankou promáchl.
     
    47:27
    Islanders právě vstřelili branku!
    Čepice dolů, máme tu hattrick! Newyorští zůstali i nadále zabydleni v útočné třetině, celou přesilovkou akci od modré řídil de Haan, který nahrál Tavaresovi, jenž s pukem chvíli operoval, poté vymyslel parádní pas směrem ke KYLEU OKPOSOVI a ten ranou z první překonal marně se natahujícího Talbota! Pro nejproduktivnějšího hráče Islanders je to druhý hattrick v kariéře. Asistence: John Tavares, Calvin de Haan.
    47:27 Kyle OKPOSO - 8:1
     
    47:43
    Lee se vydal na samostatný průzkum hostující obrany, dostal i dostatek prostoru ke střele, ta ale byla zablokována a puk se od hokejky bránícího Schultze odporoučel do ochranné sítě.
     
    48:14
    Po dlouhé době si na puk sáhne i Greiss. Po přejetí modré čáry a rány z hranice levého kruhu německého gólmana prověřil Sekera, Greiss byl ale pozorný.
     
    48:41
    Draisaitl dojel téměř ztracený puk, dokázal i přebruslit de Haana, poté před brankou hledal najíždějícího si Halla, ten však na kus černé pryže o vlásek nedosáhl.
     
    49:17
    Domácí už se nikam hnát nepotřebují. Dokázal to i Anders Lee, který měl před sebou hodně volného prostoru, byl by ale na vše sám, a proto kotouč jen nahodil a odjel na střídačku.
     
    49:59
    Hamonic se vydal na ofenzivní výlet, po objetí hostující pokladnice hledal mezi kruhy stojícího Nelsona, jeho záměr a úmysl ale dobře přečetl Draisaitl.
     
    50:08
    Hosté nezvládli přejezd přes modrou čáru, píská se ofsajd a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    50:34
    Strome bekhendem nahodil puk směrem k Talbotovi, ten jej před dotírajícím Tavaresem raději ponechal ve svém držení. Po komerční pauze se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    50:59
    Po sérii prapodivných odrazů se kotouč dostal až k na modré stojícímu Davidsonovi, jenž se nijak nerozmýšlel a ihned vypálil, ovšem jeho pokus si s přesností příliš nepotykal.
     
    51:35
    McDavid zachytil Leddyho pokus o vyhození, následnou zadovkou uvolnil Faynea, jeho rána se ale díky dobrému bloku obránců Isles ke Greissovi nedostala.
     
    51:59
    Ofsajd a v něm Benoit Pouliot. Dnes je to od hostů směrem kupředu opravdu jedna velká tragédie.
     
    52:18
    Asi jsem zapomněl zaklepat, poněvadž Hickey předvedl ukázkovou hrubici, načež Purcell efektivní zadovkou oslovil Halla, po jehož ráně puku k zamíření do branky chyběl opravdu jen kousek!
     
    52:50
    Po nepovedené přihrávce od Straita puk míří přes celé hřiště až na zakázané uvolnění – vhazovat se bude po levici Thomase Greisse.
     
    53:18
    Edmonton přeci jen lehce vystrkuje růžky. Dobrou práci v rohu kluziště odvedl Draisaitl, který nakonec dokázal nahrát Purcellovi, tomu ale rána hrubě nesedla.
     
    53:49
    Na pravé straně kluziště nabral neuvěřitelnou rychlost Nail Jakupov, byl ale stíhán hned třemi vracejícími se hráči domácích, proto se odhodlal ke střele z uctivé vzdálenosti, se kterou neměl Greiss sebemenší problém.
     
    54:14
    Pakarinenova přihrávka byla lehce tečovaná, puk se nakonec došoural až do brankoviště, kde se na něj snažil dosáhnout Korpikoski, ale zabránil mu v tom pozorný Hickey.
     
    55:01
    Až nyní si svou první přesilovku v tomto utkání zahrají i Olejáři! Unikajícího Pouliota zákrokem za hranicí pravidel zastavil Brian Strait, kterému sudí uděluje dvě minty za nedovolené bránění.
     
    55:18
    Davidson si několikrát vyměnil touš s Hallem, poté už se ale rozhodl vypálit, nicméně trefil jen připraveného Greisse. Hosté ale i nadále tlačí svého soupeře.
     
    56:06
    Až nyní se hra přerušuje a hodně unavená čtveřice domácích bojovníků konečně může vystřídat. Vhazovat se ale bude opět v bezprostřední blízkosti Thomase Greisse.
     
    56:34
    Až nyní se domácí dokázali osvobodit a hned z toho bylo přečíslení dvou proti jednomu! Nielsen místo střely nahrával Kuljominovi, ten ale mezírku mezi betony brankáře Talbota nenašel!
     
    57:01
    Domácí v plném počtu.
     
    57:36
    Znovu to zkoušeli Nielsen s Kuljominem, na rozdíl od předchozí situace ale pálil první jmenovaný, Talbot ale zasahovat nemusel.
     
    57:53
    Z následné protiakce samostatně zahrozil Jordan Eberle, jenž se na konci dravého průniku natlačil až před branku Isles, tam mu ale puk odjel od hokejky, a z nadějně vypadající situace tak pranic nevzniklo.
     
    58:22
    Konec utkání je opravdu hodně rozkouskovaný, puk už poněkolikáté vylétl do hlediště, které se mimochodem s blížícím se koncem utkání téměř vylidněné, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    59:00
    Zápas už se opravdu pouze dohrává, momentálně běží jeho poslední minuta.
     
    59:24
    Davidsonův dlouhý pas si ve středu kluziště zpracoval McDavid, následně jej poslal směrem k Pouliotovi, jehož ránu Greiss povedeným zákrokem vytěsnil mimo tři tyče.
     
    Konec zápasu.
     
    Oilers si mohou oddychnout, utkání už je totiž u konce! Dnes to byla naprostá demolice hostujícího týmu, se kterým si Ostrované dělali doslova vše, co se jim zlíbilo. Už ve dvanácté minutě se z branky musel pakovat Nilsson, jeho kolega Talbot na tom však nebyl o moc lépe a pustil ještě o dva góly více. Svěřenci Todda McLellana budou na tento zápas chtít honem rychle zapomenout, především pak jejich výkon v defenzivě by se dal označit za katastrofální. Islanders vyhráli 8:1, a stali se tak prvním celkem, který v této sezoně za jeden zápas nastřílel osm branek – hattrickem se na tom podílel Kyle Okposo!
    Jedinou trefu Edmontonu zaznamenal McDavid
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Kyle Okposo (NYI) – 3+1
    2. John Tavares (NYI) – 1+2
    3. Nick Leddy (NYI) – 0+3

    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 21:03
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Přeji Vám dobrou noc a úspěšný vstup do nového týdne – na počtenou! (23:27:07)

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 3. Boychuk (Leddy, Clutterbuck), 10. Tavares (Strome, Hickey), 12. Kuljomin (Nielsen, Okposo), 23. Okposo (Leddy, Tavares), 27. Okposo (Nielsen), 30. Bailey (Lee, Leddy), 37. Clutterbuck (Cizikas), 48. Okposo (Tavares, de Haan) – 27. McDavid


    New York Islanders: Greiss (Halák) – Leddy, Boychuk, de Haan, Hamonic, Hickey, Strait – Grabovskij, Tavares, Strome – Kuljomin, Nielsen, Okposo – Lee, Nelson, Bailey – Martin, Cizikas, Clutterbuck. Trenér: Jack Capuano.
    Edmonton Oilers: Nilsson (12. Talbot) – Sekera, Fayne, Schultz, Davidson, Reinhart, Gryba – Hall, Draisaitl, Purcell – Pouliot, McDavid, Eberle – Korpikoski, Hendricks, Pakarinen – Jakupov, Letestu, Kassian. Trenér: Todd McLellan.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Justin St. Pierre – Tim Nowak, Kiel Murchison

    Diváci: 14 030
    bahis siteleri