Piešťany – Skalica 0:0 (zruš.) | Zvolen – Poprad 4:3 (po pr.) | Martin – Trenčín 2:3 (kon.)
Košice – Žilina 2:3 (kon.) | Nitra – Banská Bystrica 4:3 (kon.)
konec
HC Košice
2:3 (2:0, 0:3, 0:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 07.02.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení priaznivci hokeja, srdečne vás vítame pri priamom prenose zo 46. kola najvyššej hokejovej súťaže Slovenska, Tipsport ligy, v rámci ktorého si sily zmerajú aj HC Košice a MsHK DOXXbet Žilina.

    HC Košice privíta na svojom ľade ďalšieho zo súperov, ktorý síce pred aktuálnym ročníkom súťaže nepomýšľal na zisk majstrovského titulu, svojimi výkonmi ale jasne naznačuje, že v lige neplánuje hrať len o zotrvanie. Celok z východného Slovenska bude hrať v pozícii papierového favorita, v čom mu jednoznačne dopomáha aj tabuľkové postavenie, keďže úradujúci majster je so ziskom 97 bodov na čele tipsportligovej tabuľky, pričom z výhry v riadnom hracom čase sa jeho hráči tešili dovedna 25-krát. V deviatich prípadoch si zo zápasu odniesli Košice dva body, zo 4 stretnutí si Košičania uchmatli minimálne bod. Domáci celok sa môže popýšiť aj najlepšou obranou v lige, keď inkasoval ako jediný z účastníkov Tipsport ligy menej ako 100 gólov. Aj preto svieti pri lídrovi súťaže skvelé skóre 136:75.

    Posledné 3 zápasy Košíc:

    HC Košice – ŠHK 37 Piešťany 6:2
    HC Košice – HK Poprad 3:2 pp a sn
    HK Dukla Trenčín – HC Košice 0:3

    MsHK DOXXbet Žilina vstupovala do ročníka 2015/2016 Tipsport ligy ako jeden z papierových outsiderov. Žilinskí „vlci“ ale prakticky od úvodu sezóny dokazujú, že sa plánujú pobiť o postup do play-off a následne zabojovať o vrchné priečky v rebríčku. A Žilinčanom zatiaľ ich cieľ vychádza na výbornú, veď priebežná 7. priečka je pre minuloročného barážového súpera Detvy skvelou vizitkou. MsHK za z tohto miesta teší s priebežným ziskom 64 bodov, keď sa hostia tešili z trojbodovej výhry dovedna 17-krát. V 4 prípadoch si pritom Žilina zo zápasu odniesla bod a v 5 prípadoch body dva. Celkovo hostia nebodovali v 21 zo 47 odohraných stretnutí. Nepriaznivé skóre 109:132 síce hovorí jasne v neprospech ƒ„vlkov“, tí si ale chuť budú chcieť nepochybne napraviť už v súboji s majstrom.

    Posledné 3 zápasy Žiliny:

    MsHK Žilina – Dukla Trenčín 3:4 pp a sn
    MsHK Žilina – HKM Zvolen 2:3 pp a sn
    HK Nitra – MsHK Žilina 5:0

    HC Košice sa teší forme, ktorá sa len tak nevidí. Nestáva sa často, že tím neprehrá 14 zápasov v rade. Navyše, Košičania ťahajú zároveň fantastickú sériu 17 víťazstiev na domácom ľade, keď naposledy prehrali v rámci 5. kola ešte 20. septembra 2015, teda pred viac ako 4 mesiacmi. Obe čísla naznačujú, že úradujúci majster si brúsi zuby na výhru aj v stretnutí so Žilinou, pričom v prípade víťazstva domáceho celku by bol stanovený nový rekord najvyššej hokejovej súťaže Slovenska. Košičania by totiž vyhrali už 15. zápas v rade a prekonali by tak Duklu Trenčín, ktorá má na svojom konte 14 výhier v sérii.

    Tento zápas bude špecifický pre množstvo hráčov na oboch stranách. Ako Košičania, tak aj Žilinčania totiž v minulosti obliekali dres svojho súpera. Z domácich sa pritom na ľade „vlkov“ kedysi preháňali Juraj Cebák, Eduard Šedivý, Gabriel Spilar, Richard Lelkeš a Tibor Varga, na opačnej strane na pôsobenie v Košiciach spomínajú Štěpán Novotný, Richard Huna, Robert Huna, Daniel Brejčák, Ján Homer, Václav Stupka i Rastislav Konečný.
    Hráči oboch celkov počas rozcvičky
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Deyl, Dudáš, Šedivý, Macejko, Mikuš, Cebák – Bartánus, Suja, Varga – Bartoš, Jenčík, Spilar – Boltun, Češík, Hrnka – Šoltés, Bortňák, Lelkeš – Chovan, Hričina

    MsHK DOXXbet Žilina: Tomek (Cibuľa) – Zaťko, Brejčák, Ťavoda, Makovský, Kurali, Leško, Mendrej – Novotný, Ro. Huna, Ri. Huna – Stupka, Valášek, Handlovský – Konečný, Drábek – Drevenák, Rehák, Rogoň

    Rozhodca: Štefik – Gajan, Smrek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Košičania budú hrať v tmavomodrých dresoch v bránke s Tomášom Halászom, hostia zo Žiliny sa predstavia v žltej farbe a v ich bránke bude Tomáš Tomek.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Hráči obcoh celkov počas štátnej hymny
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Prvé buly tohto stretnutia vyhrali hosťujúci hokejisti a puk sa ihneď pokúsili dostať do pásma, ale tesne za modrou čiarou ho prevzali Košičania a pohodlne ho vrátili späť do strednej tretiny.
     
    00:58
    Košičania chceli sami založiť útočnú akciu a zakončiť, ale nevyšlo im to. Puk do pásma potiahol Macejko, no proti nemu sa vynikajúcim obranným zákrokom prezentoval Ťavoda a puk mu vypichol.
     
    01:46
    Videli sme prvú nebezpečnú akciu tohto zápasu! Vyprodukovali ju domáci hokejisti, keď prihrali na ľavú stranu Boltunovi, ktorý chcel zakončovať k žrdi, ale gólman Tomek situáciu prečítal a nedovolil mu to.
     
    02:12
    Žilinčania následne puk vyhodili dos tredného pásma a domácich pri pouse o návrat do útoku zastavil iba ofsajd na modrej čiare.
     
    02:39
    Ďalšia zaujímavá šanca domácich hráčov! Bol v nej Dudáš, ktorý sa natlačil pred bránku a chcel odtiaľ dorážať vyrazený puk, ale mieril iba do Tomekovej hrude.
     
    03:05
    Žilinčania sa musia v samom úvode brániť, ale zatiaľ to zvládajú a neinkasovali. Hostia by už ale radi založili aj útočnú akciu.
     
    04:44
    V hľadisku majú zatiaľ podporu iba domáci hokejisti, hosťujúci fanklub totiž do Steel arény zatiaľ nedorazil. Na ľadovej ploche sledujeme už od úvodu veľký boj o každý centimeter.
     
    05:26
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisi využívajú svoju aktivitu a ujímajú sa vedenia. Postaral sa o to TOMÁŠ HRNKA, ktorý zachytil rozohrávku súpera a ocitol sa zoči-voči gólmanovi, ktorého si položil na ľad a zakončil popri jeho ľavom betóne. Asistencie: Peter Boltun, Martin Dudáš.
    05:26 Tomáš HRNKA - 1:0
     
    06:01
    Žilinčania chceli ihneď odpovedať na opačnej polovici klziska, ale pred zakončením ich zastavilo postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    06:33
    V košickej Steel aréne sledujeme už od úvodu atraktívne stretnutie plné bojovnosti. Žilina hrá proti veľkému favoritovi, ale jasne ukazuje, že je odhodlaná zabojovať o bodový zisk.
     
    07:20
    Hosťom prechod do pásma teraz nevyšiel, pretože na útočnej modrej čiare sa dopustili iba ofsajdu.
     
    07:39
    ŽIlina sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Kurali.
     
    08:20
    Košičania sa okamžite usadili v útočnej tretine, kde po chvíli roztočili presilovkový kolotoč. Našťastie pre Žilinu je to do tejto chvíle bez strely.
     
    08:52
    Košičania následne prišli o výhodu hry v útočnej tretine a aj keď sa tam zo všetkých síl snažili vrátiť, vysoko postavení hostia im to nedovolili. Halász puky zachytáva až za vlastnou bránkou.
     
    09:20
    Spilar nabíjal na modrú, odkiaľ prišla tvrdá strela bez prípravy, tá však bola včas zblokovaná a puk následne vyvezený do stredného pásma. Zdá sa, že Žilina už toto oslabenie ustojí.
     
    10:30
    Buly pred Tomekom zvládli lepšie hostia, tí puk následne vyviezli pred Halász,a tma ho ale dokázali poslať len do rohu klziska, pričom tento priestor mali Košice výborne pokrytý.
     
    10:52
    Rehák (ZIL) – 2 minúty – vyhodenie puku.
     
    10:55
    Bartánus puk preberá za bránkou, Košičania budú chcieť roztočiť presilovkový kolotoč.
     
    11:30
    Po tom, čo Hrnkovi v medzikruží puk prepadol cez čepeľ. tvrdo vypálil Češík, ktorého bomba zadunela len na zadnom mantineli.
     
    11:50
    Spilar v medzikruží hľadal Bartoša, ten sa pošmykol a o puk prišiel. Nič to ale nemení na tom, že domáci ho opäť zachytili na modrej čiare.
     
    12:30
    Košice si teraz dobre rozhodili obranu svojho súpera, z čoho chcel profitovať Varga. Ten svoju strelu skryl za čepeľ hokejky, lapačka Tomeka bola aj napriek tomu včas na mieste.
     
    12:50
    Do puku sa tentokrát oprel Radek Deyl, ani on pritom nevyslal zlý pokus, aj v tomto prípade ale zaúradovala lapačka Tomáša Tomeka.
     
    13:00
    Medzičasom sa začala hra piatich proti piatim, Košiciam sa túto presilovú hru využiť nepodarilo.
     
    13:37
    Boltun sa vydal na šprintérsky súboj s Tomekom, gólman Žiliny vykorčuľoval poriadne ďaleko, svoj zákrok na ľadovej ploche ale zvládol na výbornú a útočníka Košíc k puku nepustil.
     
    14:05
    Košičania sa usadili pred Tomekom, výbornú robotu tam odviedol Hrnka, ktorý napokon vymyslel zaujímavú akciu, po ktorej sa pred bránkou ocitol Boltun. Útočník domácich chcel strieľať, pozorný Tomek mu to nedovolil.
     
    14:30
    Nepresvedčivú hru Handlovského Košičania dokázali využiť a puk zachytili na modrej čiare, opäť tak dostanú priestor na kombináciu v útočnej tretine.
     
    15:00
    Žilina na čele s Handlovským odčinila drobnú chybičku a svojho súpera dobre zatláčala k ľavému mantinelu, odkiaľ mali Košice len veľký problém puk vyhodiť. Napokon sa z pásma porúčali.
     
    15:30
    Varga spoza bránky zvolil prihrávku na Bartánusa, ten mal hlavu hore, na puk teda nevidel. Napriek tomu ale vypálil z prvej, jeho rana minula priestor troch žrdí.
     
    16:20
    Na opačnej strane pokus o rýchly protiútok, Žilina si chcela rozhodiť obranné rady svojho súpera, napokon z toho ale bolo len nepresvedčivé nahodenie puku na zadný mantinel.
     
    17:00
    Hrá sa rýchly hokej zo strany na stranu. Potvrdil to aj Bartoš, ktorý prebral voľný puk a následne sa pokúsil vypáliť, jeho rana bola včas zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    17:20
    Spilar zvádzal súboj v rohu klziska, o puk síce prišiel, bol ale faulovaný.
     
    17:27
    Valášek (ZIL) – 2 minúty – držanie.
     
    17:40
    Košičania sa usadili pred Tomekom, po krátkej kombinácii prišlo strelecké zakončenie spoza kruhov, to ale trafilo len bočnú sieť bránky.
     
    18:30
    Bartánus našiel medzi kruhmi dobre postaveného Suju, ani táto akcia Košíc ale gól neznamenala. Útočník HC totiž z dobrej pozície priestor troch žrdí minul.
     
    18:55
    Košičania pálili od modrej, strela to nebola vôbec zlá, veď puk bol ešte tečovaný, napriek tomu ale skončil na zadnom mantineli. Odtiaľ sa následne vrátil pred tri žrde, kde niekoľkokrát zakončoval Jenčík, avšak len do dobre postaveného Tomeka.
     
    18:55
    Žilinčania boli na ľade v pätici! Inkasujú teda 2-minútový kolektívny trest.
     
    19:24
    Košice dali gól!
    Košičanom netrvalo dlho a prevahu o dvoch mužov premenili na druhý gól. Strelecky sa presadil RADEK DEYL, ktorý nedal Tomekovi šancu na zákrok. Asistencie: Eduard Šedivý, Marek Bartánus.
    19:24 Radek DEYL - 2:0
     
    19:50
    Košičania dohrávajú presilovú hru 5 proti 4, zdá sa ale, že v úvodnej tretine sa už nič podstatné neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina stretnutia medzi Košicami a Žilinou. Podľa predpokladov ju lepšie zvládli domáci hokejisti, ktorí svojmu súperovi strelili dva góly a do šatní tak pôjdu s psychickou výhodou.

    Pomer striel po 1. tretine: 17:3

    Druhá tretina sa začne približne o 17:51.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Úvodné buly druhej tretiny bolo vhodené. Puk získali na svoje hokejky ako prvé Košice, ktoré sa s ním okamžite vydajú do útočnej tretiny, kde budú chcieť pridať aj tretí gól do siete Tomeka.
     
    20:20
    Puk smeroval na modrú čiaru, kde mal nájsť čepeľ hokejky Deyla. Tomu ale prihrávka prekĺzla až do stredného pásma.
     
    21:00
    Košičania sa následne ešte usadili pred Tomekom, Žilina sa ale dobre bránila a svojho súpera k priamemu ohrozeniu bránky nepustila. Hostia tak hrajú v plnom počte.
     
    21:50
    Hrá sa zo strany na stranu, pokračujeme v podobnom duchu, v akom nám končila predchádzajúca časť zápasu. V tomto prípade ale postrádame akékoľvek strely.
     
    22:30
    Spilar teraz zapol svoje motory a v medzikruží si chcel obhodiť svojho súpera, to sa mu ale napokon nepodarilo, preto o puk prišiel.
     
    22:53
    Drevenák (ZIL) – 2 minúty – hákovanie.
     
    23:20
    Košičania sa nechali zbytočne vytlačiť z výhodnej pozície, puk poslali len na hokejky svojho súpera a vrátiť sa tak po§ budú musieť do stredného pásma.
     
    24:00
    Žilina sa v tejto chvíli výborne bráni a hoci hrajú domáci presilovú hru, zatiaľ to tak vôbec nevyzerá. Puk často letí až ku Halászovi, odkiaľ je len veľmi ťažké skórovať.
     
    24:50
    Až teraz sa Košice usadili pred Tomekom, dlhá kombinácia a aktívne napádanie zo strany súpera im ale znemožňovalo vážnejšie ohrozenie bránky.
     
    25:40
    Košičania si chuť chceli napraviť už pri hre v rovnovážnom počte, napokon sa ale natlačili do bránkoviska až príliš a arbiter Štefik bol nútený hru prerušiť.
     
    26:10
    Češík sa popri ľavom mantineli s pukom prebíjal do útočnej tretiny, kde ešte v páde stihol vyslať strelu na Tomeka. Ten puk pre istotu prikryl, vhadzovať sa tak bude v obrannej tretine Žiliny.
     
    26:30
    Dudáš na útočnom výpade, urastený obranca Košíc ukázal svoju neuveriteľnú strelu v rukách a Tomeka doslova zostrelil k ľadu. Tomek potrebuje celú situáciu ešte predýchať.
     
    26:40
    V hre napokon mohol pokračovať, aj preto čelil ďalšiemu útočnému snaženiu svojho súpera. Napokon z toho bolo len nevýrazné nahodenie puku, ktorý zastal ešte na pozornej obrane.
     
    27:25
    Hralo sa v obrannom pásme Košíc, tam sa ale Žilina nedostala do žiadnej vyloženej príležitosti na skórovanie. Puk bol neustále zatláčaný k mantinelu, arbitri teda napokon hru prerušili.
     
    27:55
    Peter Mikuš spravil s pukom na čepeli niekoľko otočiek, obrana súpera ho pritom nedokázala odzbrojiť. Žilina sa k puku dostala opäť až po nepresnej prihrávke do medzikružia.
     
    28:32
    Vhadzovať sa bude po ľavici Halásza.
     
    28:46
    Hostia spálili veľkú šancu na skórovanie! Po strele od modrej čiary sa puk odrazil pred bránku k Richardovi Hunovi, ale ten v rýchlosti bekhendom zakončil iba mimo priestoru troch žrdí.
    28:46
     
    29:14
    Žilinčania vybojovali ďalšie buly v pásme, tentokrát po ľavej ruke brankára Halásza. Hostia sú za podpory svojich priaznicvov veľmi aktívni.
     
    29:40
    Domáci Lelkeš chcel puk do pásma dostať popri pravom mantineli, ale hostia mu ho vzali a nahodili ho na opačnú bránku. Halász s rozohrávkou nemohol mať problém.
     
    30:11
    Hostia aj naďalej ostávajú v útoku a pokúšajú sa prekvapiť. Puk si teraz za obranou spracovával Rehák, ale nedokázal nikomu prihrať.
     
    31:55
    Hostia sa stále držia v útočnej tretine, ale hra sa teraz dlhšie neprerušuje. Útočné snahy Žilinčanov sú zatiaľ márne.
     
    32:11
    Hosťujúci Stupka to teraz skúsil prudkou strelou, ale tá bola zrazená iba na ochrannú sieť.
     
    32:35
    Žilina dala gól!
    Všemožne sa teraz Halász snažil zastaviť ten puk, no márne. Postupne sa prekĺzal až do jeho siete. Presadil sa LUKÁŠ HANDLOVSKÝ. Asistencia: Matej Valášek.
    32:35 Lukáš HANDLOVSKÝ - 2:1
     
    33:04
    Žilina bude mať k dispozícii samostatný nájazd!
     
    33:04
    Žilina dala gól!
    RASTISLAV KONEČNÝ využil štrbinku medzi betónmi Halásza a puk pomedzi ne prepasíroval do siete.
    33:04 Rastislav KONEČNÝ - 2:2
     
    33:30
    Doteraz jednoznačný zápas pre Košice je rázom vyrovnaný. Žiline sa v priebehu niekoľkých sekúnd podarilo dvakrát skórovať a jasne tak naznačila, že o body z tohto zápasu rozhodne stojí.
     
    34:10
    Hostia sa svojho súpera snažia zaskočiť ešte viac, tretí gól v krátkom časovom slede by mohol o ďalšom vývoji stretnutia napovedať veľa.
     
    34:28
    Žilina dala gól!
    A keď som o treťom góle pred niekoľkými sekundami vravel, tak už ho tu aj máme. Žilina zásluhou VÁCLAVA STUPKU otáčajú stav zápasu. Asistencie: Lukáš Handlovský, Ján Ťavoda.
    34:28 Václav STUPKA - 2:3
     
    35:20
    Nuž, Košičania teraz budú mať čo robiť, aby dokázali odčiniť možno trochu zbytočné chybičky vo svojej obrannej tretine. Domáci sa s pukom presúvajú pred Tomeka.
     
    35:40
    Dudáš čakal pri modrej čiare na puk, urastený obranca v službách Košíc ale napokon strieľať nemohol, keďže Košice boli dobre vytlačené do stredného pásma.
     
    36:25
    Pokračujeme v rýchlom hokeji. Hra sa aj v tejto chvíli prelieva zo strany na stranu, z čoho chcela ťažiť Žilina, avšak jej hráči stále len v ofsajde.
     
    37:00
    Pomerne často sa v tejto chvíli aj prerušuje, to nepochybne vyhovuje viac hosťom, ktorí dostávajú priestor na častejšie prestriedanie a môžu tak rozumnejšie rozložiť svoje sily.
     
    37:45
    Mikuš posielal prihrávku k striedačke Košíc, s tým Češík nerátal a puk tak dokázal len vytlačiť do útočnej tretiny. Tam sa ho opäť chopí Žilina.
     
    38:15
    Nasleduje vhadzovanie po pravici Tomáša Halásza.
     
    38:40
    Košičania túto situáciu zvládli lepšie a dostali sa k puku, avšak potrebovali prestriedať, preto sa Deyl spoza bránky s rozohrávkou neponáhľal.
     
    39:10
    Podobná situácia aj na opačnej strane klziska, medzičasom sa nám začala už posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:40
    Puk je v strednom pásme na hokejkách hostí, zdá sa, že tí ho už súperovi neodovzdajú a do šatní sa tak pôjde za stavu 2:3.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou prostrednú časť zápasu. V nej sa Žiline podaril dokonalý obrat a troma gólmi preklopila misky váh na svoju stranu. Do šatní sa pôjde za stavu 3:2 v prospech hostí.

    Pomer striel po 2. tretine: 25:9.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Úvodné buly tretej tretiny v prospech Žiliny. Budeme zvedaví, čo ešte záverečná časť riadnej hracej doby dokáže spraviť s výsledkom.
     
    40:40
    Košičania od úvodu tretiny aktívni, teraz to skúšal Jakub Suja, ktorý sa s pukom do pozície natlačil z ľavej strany, jeho strelu Tomek vyrazil.
     
    41:26
    Vylúčenie na strane Košíc. Na trestnú lavicu smeruje Macejko – 2 minúty – hrubosť.
     
    41:40
    Košičania prakticky okamžite puk vyhodili, aktívny Bartánus navyše ešte zbiera sekundy v útočnom pásme.
     
    42:00
    Žilina odišla na striedačku, podobne učinili aj domáci hráči. Tí do tejto chvíle nemuseli v početnej nevýhode čeliť žiadnej strele.
     
    42:40
    A platí to aj po tejto akcii, keď puk od mantinelu poputoval cez všetky čiary až ku Tomekovi. Žiline sa teraz v útočnej tretine absolútne nedarí.
     
    43:10
    Češík zahral skúsene puk zbytočne neodpálil, ale podržal ho na svojej čepeli a nazbieral tak ďalšie cenné sekundy.
     
    43:40
    Macejko je už na ľadovej ploche, domáci v plnom počte.
     
    44:20
    Až teraz sa Žiline podarilo na dlhší čas udržať sa v pásme súpera, celú akciu ale zmaril pozorný Dudáš, ktorý pri mantineli prebral puk na svoju hokejku.
     
    44:55
    Prihrávka na Spilara bola zblokovaná, technicky veľmi vyspelý útočník sa preto k puku neodstal. Tomek zasahovať nemusí ani v tomto prípade.
     
    45:49
    Oba celky potrebovali prestriedať, preto hostia puk len odovzdali na hokejky svojho súpera. Za bránkou vyčká na šancu rozohrať Macejko.
     
    46:30
    Strela Hrnku nebola vôbec márna, útočník Košíc síce pálil z veľkého uhla, od chrbta Tomeka sa ale puk mohol pokojne odraziť do siete. Nestalo sa tak.
     
    47:20
    Formácia vedená Jakubom Sujom teraz tomu súperovi narobila poriadne vrásky na čelách, Žilina dokázala ustať strelu Deyla i nasledujúcu skrumáž pred bránkou.
     
    48:00
    Hra sa okamžite presunula na opačnú stranu klziska, hostia tam ale chceli len nazbierať cenné sekundy a smerom dopredu sa s väčším počtom hráčov nevydali.
     
    48:30
    Čas teraz plynie pomerne rýchlo, čo Žiline nepochybne vyhovuje. Jej hráčom sa navyše darí často striedať a šetriť tak sily na predpokladaný záverečný tlak Košíc.
     
    49:01
    Puk je často vytláčaný do obrannej tretiny Košíc, odkiaľ sa ho síce domáci snažia rýchlo dostať smerom dopredu, nie vždy ale ich snaha prinesie úspech.
     
    50:00
    Naopak, na pozore sa musel mať Halász, keď sa k nemu nebojácne prebíjal Ťavoda, ten bol na poslednú chvíľu dobre zastavený domácou obranou.
     
    50:40
    Varga čakal pri zadnom mantineli podporu Bartoša, tá ale neprišla. Aj preto najnovšia akvizícia Košíc o puk aj napriek veľkej bojovnosti prišla.
     
    51:10
    Tretia tretina sa dostala už do svojej druhej časti, čas na vyrovnanie pre Košice sa poriadne kráti.
     
    51:45
    Spilar s pukom prilepeným o hokejku vykreslil na ľadovej ploche niekoľko oblúkov, jeho následná prihrávka smerujúca na Jenčíka ale postrádala presnosť.
     
    52:01
    Lelkeš (KOS) – 2 minúty – seknutie.
     
    52:30
    Vo vlastnom oslabení sa do úniku hnal kapitán Bartánus, ten bol ale dobre križovaný, preto s pukom nedosiahol dostatočné zrýchlenie.
     
    53:00
    Košičania puk často vyhadzujú k Tomekovi, kam sa poň Žilina absolútne neponáhľa.
     
    53:40
    Ďalších 40 sekúnd ubudlo z vylúčenia Lelkeša, na ľadovej ploche sa stále nedeje nič zaujímavé, Žilina puk takticky drží na svojich hokejkách,
     
    54:10
    Pokračujeme v hre piatich proti piatim, čakáme na moment, kedy Košice úplne otvoria svoje obranné rady a vydajú sa smerom dopredu.
     
    54:19
    Toto vylúčenie domácim rozhodne nepomáha. Na dve minúty si odpočinie Varga – nedovolené bránenie v hre.
     
    54:40
    Žilina sa teraz nemá kam ponáhľať. Jej hráči si to naplno uvedomujú, preto sa s kombináciou smerom dopredu nebudú chcieť zbytočne unáhliť.
     
    54:50
    Napokon to ale hostia predsa len nezvládli podľa svojich predstáv a dopustili sa zbytočného zakázaného uvoľnenia. Košice budú chcieť útočiť aj vo štvorici.
     
    55:00
    Buly však vyznelo lepšie v prospech Žiliny.
     
    55:20
    Tá sa už dokázala usadiť pred Halászom, kde síce často nestrieľa, výrazne ale ukrajuje zo síl brániacich sa hokejistov odetých v modrom.
     
    56:00
    Do uplynutia trestu Vargu ostáva ešte niečo vyše desiatich sekúnd, zdá sa, že tento čas už domáci hráči dokážu prečkať bez inkasovaného gólu.
     
    56:30
    Už sa hrá v plnom počte, Košice teraz budú chcieť vrhnúť všetky sily do útoku.
     
    56:50
    Krížna prihrávka k ľavému kruhu na vhadzovanie, tam číhal Boltun, na poslednú chvíľu mu ale bola hokejka výborne zblokovaná.
     
    57:10
    Tomek sa teraz musel mať na pozore, Košice sa dostali do dobrej príležitosti, gólman Žiliny ale na ľade predviedol dôležitý zákrok.
    57:10
     
    57:40
    Čas na vyrovnanie sa Košiciam opäť o čosi skrátil, navyše, puk je pri Halászovi, čo domácemu celku rozhodne nevyhovuje. Čakáme na to, či tréner Čada siahne po oddychovom čase.
     
    58:00
    Dve minúty do konca riadnej hracej doby.
     
    58:20
    Jenčík na modrú, odtiaľ prišla len nepresná strela, do ktorej ešte jeden z domácich vložil hokejku, puk ale do bránky neusmernil.
     
    58:50
    Žilina sa dobre bráni, puk často lieta až k Halászovi.
     
    59:16
    Oddychový čas domácich.
     
    59:20
    Košičanom neostáva už nič iné, ako sa naplno vrhnúť do útočenia. Domáci čakajú na moment, kedy bude môcť Halász odkorčuľovať na striedačku.
     
    59:30
    Puk je ale v obrannej tretine Košíc, to domácim rozhodne nevyhovuje.
     
    59:40
    Halász na striedačke, Košice sú v šestici.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončila sa tretia tretina zápasu medzi Košicami a Žilinou . V nej sa už skóre nijako nemenilo, preto si hostia z metropoly východu po výsledku 2:3 odnesú do tabuľky dôležité 3 body.

    S týmto konštatovaním a prianím pekného večera sa už s vami lúčime. Za pozornosť pri dnešnom prenose ďakuje v mene portálu Onlajny.eu Lukáš Pancurák. (19:09:13)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 6. Hrnka (Boltun, Dudáš), 20. Deyl (Šedivý, Bartánus) – 33. Handlovský (Valášek), 34. Konečný (TS), 35. Stupka (Handlovský, Ťavoda)


    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Deyl, Dudáš, Šedivý, Macejko, Mikuš, Cebák – Bartánus, Suja, Varga – Bartoš, Jenčík, Spilar – Boltun, Češík, Hrnka – Šoltés, Bortňák, Lelkeš – Chovan, Hričina
    MsHK Žilina: Tomek (Cibuľa) – Zaťko, Brejčák, Ťavoda, Makovský, Kurali, Leško, Mendrej – Novotný, Ro. Huna, Ri. Huna – Stupka, Valášek, Handlovský – Konečný, Drábek – Drevenák, Rehák, Rogoň

    Rozhodčí: Štefik – Gajan, Smrek
    bahis siteleri