Česko – Švédsko 3:5 (kon.)
konec
Česko
3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Švédsko
Středa 10.02.2016, 15:30 • Eisstadion Deggendorf • Reprezentace do 19 let
Partner:
     
    Přátelé, neřkuli drazí. Pro dnešní večer je to ode ne z reprezentačního hokeje vše. Za sledování děkuje a někdy příště se těší na počtenou Richard Wagner! (17:43:10)
     
    Čeští hokejisté se sice na začátku třetí třetiny dostali poprvé v zápase do vedení, když využili přesilovou hru, ale od té doby už pálili jen Švédové a dokráčeli si, zaslouženě, pro vítězství.

    Poměr střel: 24:39.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Petr Kváča (CZE): 34 zákroků, 89,8 %
    Jonathan Dahlén (SWE): 1+0, 3 střely
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Marná snaha Čechů ústí v chyby. Ti mohou být nyní rádi, že Švédové vyhazující puky do středního pásma netrefují prázdnou klec.
     
    58:42
    Češi si vzali time-out a hráli bez gólmana! Do dobré pozice se dostal Lukáš Anděl, ale našel jen pohotového Daniela Marmelinda!
     
    58:19
    Petr Kváča si připsal zákrok po průjezdu Alexandera Younana po pravém křídle. Český gólman čapl jeho střelu a podržel kotouč na hrudi.
     
    57:35
    Filip Hronek si znovu vzal na modré čáře kotouč a vyslal jej na branku. Maskovaný muž Švédska si připsal dobrý zákrok vyrážečkou.
     
    56:55
    Češi se znovu snažili o průnik před maskovaného muže Švédska, ale Daniel Marmelind mohl zůstat v klidu, jeho obrana dobře zapracovala.
     
    55:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Možná osudový okamžik pro vývoj celého zápasu! Češi udělali chybu na modré čáře, kde jim ujel kotouč. Toho se chopil ANDREAS WINGERLI, jenž uháněl přes polovinu kluziště sám na Petra Kváču, kterého si dokázal vymíchat povedeným blafákem na forehand a následně ho i padajícího přehodit! Bez asistence.
     
    55:25
    Na modré čáře se opřel do kotouče Filip Hronek, ale jeho dělovka dvacet čísel na ledem skončila jen na pohotovém Danielu Marmelindovi!
     
    54:20
    Hra nyní opticky vypadá na převahu Čechů, ale není tomu tak. Převládají Švédové, kteří chytře hrají z obrany a dělají přesně to, co potřebují – drží Čechy daleko od Marmelindova hájemství.
     
    53:20
    Družstvo ze středu Evropy nyní získalo kotouč a dostalo se až před Daniela Marmelinda, Ivan Ďurač ale zblízka našel jen jeho hruď.
     
    52:00
    Nejaktivnější švédský střelec Alexander Younan se znovu cpal do zakončení, ale tentokrát mu po přejezdu modré strčil hůl do střely český bek, který tak získal puk.
     
    51:39
    Češi nyní vařili před maskovaným mužem Švédska a David Kaše pálil z mezikruží. Jeho střele zápěstím nastavil beton pohotový Marmelind.
     
    50:45
    Mohlo být srovnáno! Martin Weinhold se utrhl a uháněl sám na Daniela Marmelinda, kterého se mu povedlo rozhýbat, ale švédský brankář následně předvedl fantastický zákrok betonem!
     
    50:18
    Švédové nedokázali početní převahu využít, několik dobrých zákroků si připsal Petr Kváča, zhruba polovinu času se držel kotouč daleko mimo útočné pásmo Tre Kronor.
     
    48:19
    Další komplikace pro české mužstvo. Tomáš Vracovský (CZE) sedí na trestné lavici. Trestem mu jest další příšerné dlouhé německé slovíčko.
     
    48:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Celek ze severu Evropy se dostává do vedení a přetahovaná o výsledek tak i nadále pokračuje! Sebastian Ohlsson našel na modré čáře Jespera Lindgrena, který vyslal dělovku. Te byla sražena v houfu těl před Petrem Kváčou. Kotouče se chopil ve skrumáži JOHN DAHLSTRÖM, který jej okamžitě přišpendlil pod horní tyč! Asistence: Jesper Lindgren a Sebastian Ohlsson.
     
    47:35
    Švédský útok skončil ofsajdem. Vhazování ve střední třetině získal celek Tre Kronor, který s pukem okamžitě zajel do útočného pásma.
     
    46:25
    Jak Češi, tak Švédové si brání modré čáry a nechtějí za žádnou cenu pustit soupeře do útočné zóny. Když už tam kdokoliv projede, snaží se oba celky rychle přistupovat a nepovolovat zakončení.
     
    44:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tomu říkám bleskové vyrovnání! Uběhla přesně minuta a deset vteřin a náskok svěřenců Davida Bruka je fuč! Sebastian Ohlsson našel na pravém křídle Calle Krantze. Ten ještě vylepšil svou střeleckou situaci nahrávkou na JONATHANA LÉMANA, jenž zblízka zvedl puk nad Kváčův beton! Asistence: Calle Krantz a Sebastian Ohlsson.
     
    43:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi využívají přesilovou hru celkem rychle a dostávají se poprvé v utkání do vedení! Švédové sice dokázali hned po zisku buly vyhodit kotouč ven ze třetiny, ale česká družina se rychle nastěhovala před Daniela Marmelinda, oporu Tre Kronor na loňském šampionátu osmnáctek. Na modré čáře napřáhl FILIP HRONEK a jeho dělovka zaplula skrze klubko hráčů až za záda maskovaného muže Švédů! Asistence: Petr Kalina a David Kaše.
     
    43:02
    Erik Berkelund (SWE) podrzail u levého mantinelu v útočném pásmu jednoho z Čechů a putuje na trestnou lavici.
     
    42:39
    Češi se nedokázali v útočném pásmu udržet na kotouči, ale dobrou prací na modré a z mantinelů nepouštěli dlouhou dobu Švédy ven z obranného pásma.
     
    41:42
    Na obou stranách se nepovedl útok. Ten švédský byl zakončen nepřesnou střelou, Ondřeje Procházku zastavil za modrou Berglund.
     
    40:29
    Švédové vyhráli buly a po pravém křídle se hnal do útočného pásma Lukas Zetterberg, ale do cesty se mu postavil Michal Jandus.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Obě mužstva jsou na ledové ploše. Nechybí ani trojice rozhodčích. Zápas bude za malou chvíli pokračovat.
     
    Češi orámovali tuto periodu góly. Nejprve srovnal Procházka, Švédové si ale vzali náskok zpět. Minutu před koncem druhé části, ale hlavní rozhodčí ukazoval na branku za Marmelindem, kam se trefil Anděl.

    Třetí třetina začne cca v 17:02.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Těsně před koncem druhé části se česká družina podruhé prosazuje a opět bere Švédům náskok. Vhazovalo se před Petrem Kváčou, kotouč se následně dostal do středního pásma, kde ho švédské obraně sebral Denis Kusý, z jehož práce těžil LUKÁŠ ANDĚL. Talent z jihlavské líhně uháněl sám na Daniela Marmelinda, jehož si rozhýbal a následně zasunul kotouč za jeho záda! Asistence: Denis Kusý.
     
    38:17
    Zahrozili také Češi, kteří si po dlouhé době také zakombinovali delší čas před Danielem Marmelindem. Toho dvakrát ohrozil Radek Koblížek, ale ani jednou se mu nepovedlo jej překonat.
     
    37:04
    Anton Toolanen nyní dobře clonil po střele z pravého křídla. Česká opora mezi tyčemi si ale našla výhled a střelu vyrazila před sebe, následně Kváča odehrál puk do rohu!
     
    36:10
    Švédské mužstvo se i nadále tlačí více do útoku a Petr Kváča musí mít neustále betony na stopkách a obsah helmy na pozoru.
     
    35:05
    Také česká družina se dostala do útočného pásma, ale dopadla jako Svaz českých sedláků při protestní akci u Chlumce nad Cidlinou.
     
    33:40
    Alexander Younan se na levém křídle dostal do další nebezpečné situace. Nedávný debutant v české první lize ale předvedl výborný zákrok lapačkou.
     
    31:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    K ničemu se nedostali a po zásluze také inkasují branku, která vrací Švédsko do vedení! Z vlastního obranného pásma rozjel akci Linus Ölund. Ten po pravém mantinelu vyslal Jonathana Davidssona, jenž naservíroval puk na brankoviště, kde jej za záda Petra Kváči trkl JONATHAN DAHLÉN! Asistence: Jonathan Davidsson a Linus Ölund.
     
    31:10
    Nahození Martina Janduse po souboji u pravého mantinelu bylo jen zblokováno. Vyjma úvodní branky se Češi téměř k ničemu ještě nedostali.
     
    30:51
    Alexander Younan střílel z levého křídla. Jeho pokus ale skončil jen v lapačce pozorného brankáře Petra Kváči. Jeh protějšek mu může tuto vytíženost závidět.
     
    29:02
    Švédové nyní znovu hrozili, Češi nebyli s to se dostat dál, než jen do středního pásma. Několik zajímavých střel Tre Kronor pokryl Kváča.
     
    26:19
    Na obě strany se hraje útočně, více ze hry však mají Švédové, kteří se tlačí před maskovaného muže Česka. Kváčovi ale vydatně pomáhjí obránci.
     
    25:02
    Fantastický Petr Kváča! Davidsson párkrát zamíchal pukem, ale český gólman zůstal klidný a kotouč vyrazil betony!
     
    25:02
    Martin Jandus fauloval unikajícího Jonathana Davidssona a ten pojede trestné střílení!
     
    24:49
    Češi oslabení zvládli, výborně si počínal zejména Petr Kváča, jenž čapl několik pokusů severského týmu.
     
    22:49
    Česká republika bude hrát v oslabení. Poté, co srovnali, mají tedy šanci na skórování také Švédové. Na trestnou lavici jede David Kaše (CZE), na trest se mě neptejte, je to nějaké šílené německé slovíčko.
     
    21:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi poměrně rychle po začátku druhé části dokázali srovnat! Neuběhly ani dvě minuty a ONDŘEJ PROCHÁZKA po samostatné akci překonal Daniela Marmelinda. Bez asistence.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Švédové se těsně před první přestávkou dostali do vedení díky Berkerudově teči. Jinak ale sledujeme zajímavý hokej ve vysokém tempu, kde se střídají šance na obou stranách.

    Druhé dějství začne přibližně v 16:18.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se ujímají vedení! A to po akci, která nebyla ani nikterak složitá, jen výborně sehraná. Marcus Sirén vyhrál vhazování na levém kruhu. Do kotouče se na modré opřel Lucas Carlsson, jehož ránu před Petrem Kváčou tečoval pod horní tyč ERIK BERKERUD! Švédové se tak těsně před první pauzou dostávají do vedení" Asistence: Lucas Carlsson a Marcus Sirén.
     
    18:10
    Johnatan Davidsson si klestil cestu před Petra Kváču, ale byl výborně zastaven Adámkem, jenž mu sebral kotouč.
     
    17:30
    Češi se dostali do útočného pásma a z pravého křídla vystřelil Lukáš Anděl, jeho střelu na bližší tyč vykopl betonem Daniel Marmelind.
     
    16:53
    Na levém křídle se hned po buly dostal k zakončení Anton Toolanen, jeho rána ale našla jen výstroj maskované opory Čechů.
     
    16:41
    Sebastian Ohlsson nyní dvakrát ohrozil Petra Kváču. Jeho druhý pokus letící z pravého kruhu na bližší tyč skončil v lapačce českého gólmana.
     
    15:34
    Po neúspěšné agitaci před švédskou klecí byli hokejisté ze střelu Evropy zatlačeni před svého gólmana. Kotouč ale po souboji u levého mantinelu vypadl mimo led. Vhazování ve středním pásmu.
     
    14:57
    Nyní se hraje nahoru – dolů. Oba týmy se střídají v útočení. Tomáš Vracovský měl dobrou šanci, když se proklestil až před Daniela Marmelinda, jehož pak ale nedokázal pokořit, když puk škrtl rameno švédského gólmana a vyletěl do ochranné sítě.
     
    12:39
    Češi po icingu vyhráli buly a hned se natlačili do útočného pásma. Jejich nahození ale skryl pod lapačkou švédský gólman.
     
    11:33
    Martin Jandus nyní vyslal dobrou ránu z prostoru modré čáry, kterou Marmelind vytáhl vyrážečkou na zadní mantinel.
     
    10:39
    Petr Kváča nejprve trochu zariskoval s rozehrávkou za svou klecí, ale Češi se chopili kotouče a Daniel Marmelind musel skočit před Ivanem Ďuračem po kotouči, jinak by teto pálil z dobré pozice.
     
    09:59
    Česká republika nyní dvakrát donutila Švédy zahrát na zakázané uvolnění. Obrana hostů ale na druhou stranu nepustila Čechy do střely.
     
    08:05
    Češi teď drží kotouč před švédským gólmanem, ale nedaří se jim jejich snažení zakončit nebezpečnou šancí.
     
    07:25
    Na obou stranách se urodily velké šance! Nejprve se český hráč proklestil před Marmelinda, jehož ale nedokázal překonat ani jeho spoluhráč z dorážky a na druhé straně lapil nájezd Alexandera Andelberga pohotový Petr Kváča!
     
    06:27
    Brána je zpět na svém místě. Hned po vyhraném buly střílel od modré čáry Filip Berglund, ale zaduněl jen na zadní mantinel.
     
    06:22
    Posunutá brána za Petrem Kváčou po úniku švédské družiny. To si vyžádá drobnou opravu a krátké zdržení.
     
    05:57
    David Kaše se nyní prodral po ose kluziště před brankáře, jenž si klekl. Daniela Marmelinda však následně nedokázal přehodit.
     
    05:15
    Severský celek je od úvodních minutek aktivnější, Češi mají s jeho útoky značné problémy a jsou rádi, že dostanou puk alespň do středního pásma.
     
    04:25
    John Dahlström vypálil od modré čáry, jeho rána na bližší tyč ale skončila jen na betonu pozorného Kváči.
     
    03:50
    Po nepovedeném vhazování v útočném pásmu se museli Švédové bránit. Čeští mladíci ale skončili svůj útok na levém mantinelu, kde si špatně nahráli.
     
    03:12
    Češi jsou kompletní. Závěr oslabení sehráli bravurně a svým soupeřům nic nepovolili, sami naopak drželi kotouč v okolí Marmelindovy klece.
     
    02:42
    Švédskou kombinaci zakončil střelou od modré čáry Dahlström, Petr Kváča si vyjel z branky a předvedl výborný zákrok betony.
     
    02:10
    Výborně si nejprve na brankovišti počínal Kváča při závaru, po kterém zalehl puk a následně i po průjezdu Filipa Ahla, Češi následně vyhazují.
     
    01:01
    Češi špatně vystřídali a byli potrestáni pro příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odkroutí František Wágner.
     
    00:15
    Jenže o kotouč brzy přišli a do brejku se vydali Švédové. Ti však nepřešli přes modrou čáru.
     
    19:42
    Češi hned po zisku vhazování ze strany Švédska začali napadat v útočném pásmu a získali kotouč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva již máme na ledové ploše. Zazněly i hymny a zápas bude každým momentem začínat.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Kváča (Kuchař) – Jandus, Adámek, Šnajnar, Kalina, Kaňák, Hronek, Weinhold, Zajíc – Procházka, Ďurač, Dvořák, Kusý, Dufek, Vracovský, Suchý, Koblížek, Furch, Wágner, Anděl, D. Kaše.
    Trenér: David Bruk.

    Švédsko: Marmelind (Werner) – Léman, Lindgren, Anderberg, Berglund, Younan, Carlsson, Krantz – Davidsson, Sirén, Ahl, Dahlstrom, Lindholm, Berkerud, Wikman, Zetterberg, Ölund, Dalén, Toolanen, Ohlsson, Wingerli.
    Trenér: Tomas Montén.

    Rozhodčí: Georg-Rainer Köttstorfer – Patrick Altmann, Benedikt Lender.
     
    Příjemný dobrý den!

    V německém Deggendorfu je na programu druhý hrací den Turnaje pěti, do kterého poprvé zasahují i čeští hokejisté, kteří se hned na úvod střetnou se Švédy. Ti si včera poradili s výběrem domácího Německa 4:1.

    Na Čechy postupně na tomto turnaji čekají čtyři zápasy. Pozítří budou čelit Finsku a o víkendu změří síly se Švýcary a Němci. Zápasem s našimi západními sousedy celou výpravu do Deggendorfu zakončí. Jak dopadne dnešní klání? Vstoupí Češi do turnaje úspěšně? To se dozvíte na onlajnech!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 22. Procházka, 39. Anděl (Kusý), 44. Hronek (Kalina, D. Kaše) – 20. Berkerud (Carlsson, Sirén), 32. Dahlén (Davidsson, Ölund), 45. Léman (Krantz, Ohlsson), 48. Dahlström (Lindgren, Ohlsson), 56. Wingerli


    Česko: Kváča (Kuchař) – Jandus, Adámek, Šnajnar, Kalina, Kaňák, Hronek, Weinhold, Zajíc – Procházka, Ďurač, Dvořák, Kusý, Dufek, Vracovský, Suchý, Koblížek, Furch, Wágner, Anděl, D. Kaše.
    Trenér: David Bruk.

    Švédsko: Marmelind (Werner) – Léman, Lindgren, Anderberg, Berglund, Younan, Carlsson, Krantz – Davidsson, Sirén, Ahl, Dahlstrom, Lindholm, Berkerud, Wikman, Zetterberg, Ölund, Dalén, Toolanen, Ohlsson, Wingerli.
    Trenér: Tomas Montén.

    Rozhodčí: Georg-Rainer Köttstorfer – Patrick Altmann, Benedikt Lender
    bahis siteleri