Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
konec
Tisková konference 1.FC Slovácko

Středa 10.02.2016, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference končí. Děkuji za pozornost a přeji vám hezký den. Zachovejte Onlajnům přízeň! (13:35:51)
     
    Krejčí o konci kariéry Libora Doška: "Pokud můžu hovořit za sebe, tak Libor ke 30. červnu končí. Chtěli bychom mu nabídnout, aby fungoval v klubu i nadále. Libor je definitivně rozhodnut ukončit hráčskou kariéru. Trénování ale nepřipadá v úvahu."
     
    Krejčí: "Konkrétní nabídka na žádného hráče nepřišla."
     
    "Místo Šumulikoského zkoušel přebrat Rada, Daníček a zkoušeli jsme tam i Chvátala," řekl Habanec.
     
    Problémy s obranou: "Bude nám za karty v prvním utkání chybět Šumulikoski. Je to důležitý hráč pro obranu. Stoperská dvojice ještě není jasná a předpokládám, že bude na zápasech docházet k častějším změnám."
     
    Habanec k Plzni: "Líbí se mi, že zvolili cestu stabilizace. Není potřeba pokaždé posilovat."
     
    Habanec: "Rád bych se posunul o nějaké to místečko dopředu, nikdy ale nezapomínám na to, co je pode mnou. Důležitý bude zápas s Plzní."
     
    Krejčí: "Marián Kovář měl možnost odejít na hostování, ale vrátil se k přípravě s B-týmem. Je to jen otázka jeho schopnosti se připravit, o problémy s tréninkovou morálkou nešlo. Všichni ale Kováře známe a víme, že je to, řekněme, volnější hráč."
     
    Krejčí: "Kerbr si zatím sen nesplnil, ale nyní má velkou chuť hrát."
     
    Milan Kerbr chtěl odejít, Liberec ale nesouhlasil s opční částkou. Habanec dodává: "Vedeme s ním diskuze o tom, jak dál. Je to ambicozní hráč, ale nejdříve se musí na Slovácku dostat do základu. Po týdnu, kdy byl rozhozený, se své role zhostil výborně a funguje na vysoké úrovni."
     
    Habanec: "Kerbra známe, Biolek a Chyla se vrátili po zraněních, ale vypadají dobře."
     
    Krejčí: "Petr Chyla i Patrik Šimko jsou zajímavými posilami pro obranu. Nejde jen o doplnění, ale i o posílení. Jsem rád, že zvýšili konkurenci."
     
    Krejčí: "Z kádru nikdo neodešel. Za odchod lze považovat zranění Valenty. Jako posílení vidím návrat Kerbra z hostování i uzdravení Koného a Biolka, kteří vypadají na plnohodnotné posily."
     
    Na přetřes dochází téma hráčů, kterým v létě končí smlouvy. Jedná se o zkušené hráče, kteří jsou duší týmu. Jde o Šumulikoského, Kerbra, Doška nebo Kuncla.
     
    "Francis Koné byl příjeným překvapením zimní přípravy a my mu musíme vytvořit podmínky, aby mohl v létě nahradit končícího Libora Doška," řekl trenér Svatopluk Habanec.
     
    Trenér považuje za pozitivum, že Plzeň je po zimní přestávce poměrně v nepohodě.
     
    Přichází na řadu otázky přítomných žurnalistů.
     
    Habanec: "Filozofie klubu je jasná, ale v létě může přijít problém, protože nemůžeme neustále spoléhat na to, že budeme tým doplňovat stále odchovanci."
     
    Produktivní v přípravě byli hlavně Došek a Havlík, kteří oba vstřelili tři branky.
     
    Habanec ještě dodává, že tým už má týdenní předzápasový režim. O sestavě ještě není rozhodnutý a počítá s několika možnostmi. Za výhodu považuje to, že několik hráčů nemá jisté místo v sestavě a musí o něj bojovat.
     
    Habanec: "Nevyhnula se nám zranění. Jiří Valenta neabsolvoval téměř vůbec přípravu, Filip Hlúpik absolvoval zhruba třetinu. Není tu dnes ani Libor Došek, který má horečku. Předpokládám, že v pátek ale bude připravený na tréninku. Několik hráčů má menší potíže. Valenta, Hlúpik a dlouhodobě Kalouda jsou mimo."
     
    Habanec: "Máme dvě různé varianty jak hrát. Buď na silové útočníky Doška a Koného, nebo na rychlostní typy hráčů jako je Diviš, Hlúpik, Kerbr, Civič nebo Biolek."
     
    Habanec: "Snažili jsme se nabrat i objem, aby hráči byli fyzičtěji vybavenější. Je potřeba najít trochu odlišný způsob rozestavení a typologie hráčů. Dva a půl roku jsme striktně dodržovali rozestavení, ale zápasy v lize jsou různé."
     
    Habanec: "Změnili jsme objemy tréninků. Běhání po kopcích je sto let pryč, bylo hodně práce s balónem. Ten nesmí chybět, to se snažím áčku i celému klubu vštípit."
     
    Slovo si bere trenér Svatopluk Habanec.
     
    Krejčí: Filozofie klubu zůstává stejná. Využíváme odchovanců a hráčů z akademie, pokud je zásadní důvod, přichází hráči z externích zdrojů. Ta situace nyní nenastala. Mužstvo je dobře sestavené a má předpoklady absolvovat sezónu kvalitně."
     
    Krejčí: "Našim cílem je navázat na cíle, které jsme definovali před sezónou. Chceme předvádět dobrý fotbal a posunout se do horní poloviny tabulky, aby byl divák spokojený."
     
    Krejčí: "Chci snad jen říci, že jsme připraveni po všech stránkách. Naplnili jsme veškeré požadavky trenéra na podmínky v přípravě."
     
    Slovo si bere ředitel Vladimír Krejčí.
     
    Tisková konference začíná!
    Účastníci tiskové konference
     
    Oficiální změny v kádru
    Příchody: Petr CHYLA, Matěj BIOLEK, Patrik ŠIMKO (všichni přeřazeni z B-týmu), Milan KERBR (návrat z hostování).
     
    SOUPISKA 1. FC SLOVÁCKO PRO JARO 2016
    Brankáři: Milan HEČA, Michal DANĚK, Vít NEMRAVA.
    Obránci: Martin KUNCL, Juraj CHVÁTAL, Petr REINBERK, Patrik ŠIMKO, Tomáš BŘEČKA, Tomáš RADA, Tomáš KOŠÚT, Stanislav HOFMANN, Petr CHYLA.
    Záložníci: Veliče ŠUMULIKOSKI, Marek HAVLÍK, Lukáš SADÍLEK, Filip HLÚPIK, Eldar CIVIČ, Vlastimil DANÍČEK, Milan KERBR, Matěj BIOLEK, Jiří VALENTA, Luboš KALOUDA.
    Útočníci: Libor DOŠEK, Francis KONÉ, Jaroslav DIVIŠ.
     
    Po vleklých zraněních se v přípravě objevili Luboš Kalouda, Matěj Biolek a Patrik Šimko. S týmem odletěl na soustředění do Turecka také mladý obránce Petr Chýla. Definitivní podobu kádru představí vedení společně s trenérem Habancem na tiskové konferenci. Proto nám zachovejte přízeň a sledujte tento onlajn!
     
    Změny v kádru
    Slovácko nebylo na zimním přestupovém trhu aktivní. Kádr sice udrželo pohromadě, ale nikoho nepřivedlo. Jediným příchozím je tak Milan Kerbr, který se po neshodě na opční částce vrátil z hostování v Liberci.

    Příchody
    Milan KERBR (Liberec, návrat z hostování)

    Odchody
    Nikdo
    Soupiska pro jarní část sezóny bude zveřejněna na středeční tiskové konferenci.
     
    Zimní přípravná utkání 1. FC Slovácko
    Slovácko nastoupilo k sedmi přípravným zápasům, z nichž jediné odehrálo s českým soupeřem (Třinec). Bilance Moravanů v přípravě čítá tři vítězství, žádnou remízu a čtyři porážky: 3-0-4.

    Zápasy
    1. Slovácko 1:3 Žilina (SVK)
    2. Slovácko 0:1 Žilina (SVK)
    3. Slovácko 2:0 Třinec
    4. Slovácko 0:1 Trenčín (SVK)
    5. Slovácko 4:3 Jagiellonia Bialystok (POL)
    6. Slovácko 1:2 Karpaty Lvov (UKR)
    7. Slovácko 2:1 Botosani (ROM)
     
    Slovácko vstoupí do jarní části z 10. místa, když přezimovalo s dvaceti body o skóre za Jabloncem a Příbramí, má jednobodový náskok na jedenáctou Duklu.
     
    Na středeční odpoledne si připravil tiskovou konferenci před jarní částí sezóny prvoligový klub 1. FC Slovácko. Informace z tiskové konference bude přinášet Marek Janoš.
    Hráči, kteří byli s týmem v Turecku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Marek Janoš

    ÚČASTNÍCI TISKOVÉ KONFERENCE
    ředitel klubu Vladimír KREJČÍ
    trenér A-týmu Svatopluk HABANEC
    bahis siteleri