Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
konec
Tisková konference 1.FC Slovácko

Středa 10.02.2016, 13:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
    Hráči, kteří byli s týmem v Turecku.
     
    Na středeční odpoledne si připravil tiskovou konferenci před jarní částí sezóny prvoligový klub 1. FC Slovácko. Informace z tiskové konference bude přinášet Marek Janoš.
     
    Slovácko vstoupí do jarní části z 10. místa, když přezimovalo s dvaceti body o skóre za Jabloncem a Příbramí, má jednobodový náskok na jedenáctou Duklu.
     
    Zimní přípravná utkání 1. FC Slovácko
    Slovácko nastoupilo k sedmi přípravným zápasům, z nichž jediné odehrálo s českým soupeřem (Třinec). Bilance Moravanů v přípravě čítá tři vítězství, žádnou remízu a čtyři porážky: 3-0-4.

    Zápasy
    1. Slovácko 1:3 Žilina (SVK)
    2. Slovácko 0:1 Žilina (SVK)
    3. Slovácko 2:0 Třinec
    4. Slovácko 0:1 Trenčín (SVK)
    5. Slovácko 4:3 Jagiellonia Bialystok (POL)
    6. Slovácko 1:2 Karpaty Lvov (UKR)
    7. Slovácko 2:1 Botosani (ROM)
    Soupiska pro jarní část sezóny bude zveřejněna na středeční tiskové konferenci.
     
    Změny v kádru
    Slovácko nebylo na zimním přestupovém trhu aktivní. Kádr sice udrželo pohromadě, ale nikoho nepřivedlo. Jediným příchozím je tak Milan Kerbr, který se po neshodě na opční částce vrátil z hostování v Liberci.

    Příchody
    Milan KERBR (Liberec, návrat z hostování)

    Odchody
    Nikdo
     
    Po vleklých zraněních se v přípravě objevili Luboš Kalouda, Matěj Biolek a Patrik Šimko. S týmem odletěl na soustředění do Turecka také mladý obránce Petr Chýla. Definitivní podobu kádru představí vedení společně s trenérem Habancem na tiskové konferenci. Proto nám zachovejte přízeň a sledujte tento onlajn!
     
    SOUPISKA 1. FC SLOVÁCKO PRO JARO 2016
    Brankáři: Milan HEČA, Michal DANĚK, Vít NEMRAVA.
    Obránci: Martin KUNCL, Juraj CHVÁTAL, Petr REINBERK, Patrik ŠIMKO, Tomáš BŘEČKA, Tomáš RADA, Tomáš KOŠÚT, Stanislav HOFMANN, Petr CHYLA.
    Záložníci: Veliče ŠUMULIKOSKI, Marek HAVLÍK, Lukáš SADÍLEK, Filip HLÚPIK, Eldar CIVIČ, Vlastimil DANÍČEK, Milan KERBR, Matěj BIOLEK, Jiří VALENTA, Luboš KALOUDA.
    Útočníci: Libor DOŠEK, Francis KONÉ, Jaroslav DIVIŠ.
     
    Oficiální změny v kádru
    Příchody: Petr CHYLA, Matěj BIOLEK, Patrik ŠIMKO (všichni přeřazeni z B-týmu), Milan KERBR (návrat z hostování).
    Účastníci tiskové konference
     
    Tisková konference začíná!
     
    Slovo si bere ředitel Vladimír Krejčí.
     
    Krejčí: "Chci snad jen říci, že jsme připraveni po všech stránkách. Naplnili jsme veškeré požadavky trenéra na podmínky v přípravě."
     
    Krejčí: "Našim cílem je navázat na cíle, které jsme definovali před sezónou. Chceme předvádět dobrý fotbal a posunout se do horní poloviny tabulky, aby byl divák spokojený."
     
    Krejčí: Filozofie klubu zůstává stejná. Využíváme odchovanců a hráčů z akademie, pokud je zásadní důvod, přichází hráči z externích zdrojů. Ta situace nyní nenastala. Mužstvo je dobře sestavené a má předpoklady absolvovat sezónu kvalitně."
     
    Slovo si bere trenér Svatopluk Habanec.
     
    Habanec: "Změnili jsme objemy tréninků. Běhání po kopcích je sto let pryč, bylo hodně práce s balónem. Ten nesmí chybět, to se snažím áčku i celému klubu vštípit."
     
    Habanec: "Snažili jsme se nabrat i objem, aby hráči byli fyzičtěji vybavenější. Je potřeba najít trochu odlišný způsob rozestavení a typologie hráčů. Dva a půl roku jsme striktně dodržovali rozestavení, ale zápasy v lize jsou různé."
     
    Habanec: "Máme dvě různé varianty jak hrát. Buď na silové útočníky Doška a Koného, nebo na rychlostní typy hráčů jako je Diviš, Hlúpik, Kerbr, Civič nebo Biolek."
     
    Habanec: "Nevyhnula se nám zranění. Jiří Valenta neabsolvoval téměř vůbec přípravu, Filip Hlúpik absolvoval zhruba třetinu. Není tu dnes ani Libor Došek, který má horečku. Předpokládám, že v pátek ale bude připravený na tréninku. Několik hráčů má menší potíže. Valenta, Hlúpik a dlouhodobě Kalouda jsou mimo."
     
    Habanec ještě dodává, že tým už má týdenní předzápasový režim. O sestavě ještě není rozhodnutý a počítá s několika možnostmi. Za výhodu považuje to, že několik hráčů nemá jisté místo v sestavě a musí o něj bojovat.
     
    Produktivní v přípravě byli hlavně Došek a Havlík, kteří oba vstřelili tři branky.
     
    Habanec: "Filozofie klubu je jasná, ale v létě může přijít problém, protože nemůžeme neustále spoléhat na to, že budeme tým doplňovat stále odchovanci."
     
    Přichází na řadu otázky přítomných žurnalistů.
     
    Trenér považuje za pozitivum, že Plzeň je po zimní přestávce poměrně v nepohodě.
     
    "Francis Koné byl příjeným překvapením zimní přípravy a my mu musíme vytvořit podmínky, aby mohl v létě nahradit končícího Libora Doška," řekl trenér Svatopluk Habanec.
     
    Na přetřes dochází téma hráčů, kterým v létě končí smlouvy. Jedná se o zkušené hráče, kteří jsou duší týmu. Jde o Šumulikoského, Kerbra, Doška nebo Kuncla.
     
    Krejčí: "Z kádru nikdo neodešel. Za odchod lze považovat zranění Valenty. Jako posílení vidím návrat Kerbra z hostování i uzdravení Koného a Biolka, kteří vypadají na plnohodnotné posily."
     
    Krejčí: "Petr Chyla i Patrik Šimko jsou zajímavými posilami pro obranu. Nejde jen o doplnění, ale i o posílení. Jsem rád, že zvýšili konkurenci."
     
    Habanec: "Kerbra známe, Biolek a Chyla se vrátili po zraněních, ale vypadají dobře."
     
    Milan Kerbr chtěl odejít, Liberec ale nesouhlasil s opční částkou. Habanec dodává: "Vedeme s ním diskuze o tom, jak dál. Je to ambicozní hráč, ale nejdříve se musí na Slovácku dostat do základu. Po týdnu, kdy byl rozhozený, se své role zhostil výborně a funguje na vysoké úrovni."
     
    Krejčí: "Kerbr si zatím sen nesplnil, ale nyní má velkou chuť hrát."
     
    Krejčí: "Marián Kovář měl možnost odejít na hostování, ale vrátil se k přípravě s B-týmem. Je to jen otázka jeho schopnosti se připravit, o problémy s tréninkovou morálkou nešlo. Všichni ale Kováře známe a víme, že je to, řekněme, volnější hráč."
     
    Habanec: "Rád bych se posunul o nějaké to místečko dopředu, nikdy ale nezapomínám na to, co je pode mnou. Důležitý bude zápas s Plzní."
     
    Habanec k Plzni: "Líbí se mi, že zvolili cestu stabilizace. Není potřeba pokaždé posilovat."
     
    Problémy s obranou: "Bude nám za karty v prvním utkání chybět Šumulikoski. Je to důležitý hráč pro obranu. Stoperská dvojice ještě není jasná a předpokládám, že bude na zápasech docházet k častějším změnám."
     
    "Místo Šumulikoského zkoušel přebrat Rada, Daníček a zkoušeli jsme tam i Chvátala," řekl Habanec.
     
    Krejčí: "Konkrétní nabídka na žádného hráče nepřišla."
     
    Krejčí o konci kariéry Libora Doška: "Pokud můžu hovořit za sebe, tak Libor ke 30. červnu končí. Chtěli bychom mu nabídnout, aby fungoval v klubu i nadále. Libor je definitivně rozhodnut ukončit hráčskou kariéru. Trénování ale nepřipadá v úvahu."
     
    Tisková konference končí. Děkuji za pozornost a přeji vám hezký den. Zachovejte Onlajnům přízeň! (13:35:51)

    Marek Janoš

    ÚČASTNÍCI TISKOVÉ KONFERENCE
    ředitel klubu Vladimír KREJČÍ
    trenér A-týmu Svatopluk HABANEC
    bahis siteleri