Valencia – Barcelona 1:1 (kon.)
konec
Valencia CF
1:1 (1:0)
FC Barcelona
Středa 10.02.2016, 21:00 • Estadio Mestalla • Španělský pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Vítám zde všechny fotbalové fanynky a fanoušky a přeji pěkný večer! Dnes a zítra jsou na programu odvetné zápasy semifinálových bojů španělského poháru a v rámci dnešního programu se proti sobě postaví Valencia CF a FC Barcelona. Utkání začíná na valencijském Estadio de Mestalla s úderem 21. hodiny, tak u toho buďte s námi, jste srdečně zváni!
     
    Valencia CF
    Tradiční španělský klub se v letním přestupovém období nezdráhal investovat vysoké částky do posílení kádru a sebevědomě vyhlašoval útok na příčky nejvyšší, ale nyní, když se sezóna přehoupla do své druhé poloviny, můžeme s klidným srdcem říci, že výkony Netopýrů letos zůstávají daleko za očekáváním a jsou jedno velké zklamání.

    Od té doby, co v klubu jako trenér působí někdejší skvělý obránce Manchesteru United a anglické reprezentace Gary Neville, totiž Valencia ještě nevyhrála jediné ligové utkání a v poháru, jímž až do čtvrtfinále hladce proplouvala, utrpěla v prvním semifinále těžké KO na Camp Nou, kde od Barcelony utrpěla sedmigólový výprask.

    Hlasy volající po odvolání někdejšího experta televize Sky proto sílí, ačkoli samotný Neville si stále myslí, že pro Valencii je stále tím pravým. Výsledky však hovoří jasně proti němu a zdá se být jen otázkou chvíle, kdy bude Angličan z funkce odvolán.

    Jedinou nadějí pro něj může být atraktivní herní projev dnes proti Barceloně (protože s celkovým výsledkem už se nedá dělat zhola nic a o postupujícím je na 98% jasno) a dále pak zlepšené výsledky v Primera División, k nimž můžou Netopýři položit základy právě již v tomto odvetném utkání, jelikož se dá očekávat, že Barca své hvězdy pošetří, zatímco kouč Neville v touze alespoň trochu zmírnit blamáž pošle na plac nejsilnější možnou sestavu.

    V čele útočné vozby domácího týmu by dnes asi měl stát Álvaro Negredo, zkušený forvard, který již v poháru nastřílel 4 góly, a krýt záda mu pak můžou například bek s obřím potenciálem José Luís Gayá, talentovaný Portugalec André Gomes nebo belgický křídelník Zakaria Bakkali. I z výčtu těchto jmen je jasné, že za Valencii nemůže hrát jen tak někdo, takže se od domácích dá očekávat atraktivní fotbal.
    Přehledně zpracovaná nominace kouče Nevilla na tento zápas.

     
    FC Barcelona
    To úřadující španělský mistr a vítěz domácího poháru i Ligy mistrů UEFA má úplně jiné starosti. Katalánský kolos neprohrál již 28 soutěžních utkání v řadě (posledním pokořitelem Barcy byla Sevilla v ligovém utkání 3. října!) a jak již bylo níže uvedeno, má zdárně nakročeno do finále Copy del Rey. I v La Lize je to od svěřenců kouče Luise Enriqueho jedním slovem paráda – Blaugranas drží po 22 zápasech první místo s náskokem tří bodů na druhé Atlético a navíc mají zápas k dobru.

    I vzhledem k výsledku prvního semifinálového duelu můžeme předpokládat, že aktuálně jeden z nejlepších týmu světa (není – li úplně tím nejlepším) dnes nenastoupí v plné sestavě a příležitost by tak na úkor zabijáckého trojzubce Messi – Suárez – Neymar i dalších hvězd typu Iniesty mohli dostat talentovaní mladíci, třeba takový Munir El Haddadi, Sergi Samper, Sandro Ramírez či Gerard Gumbau.

    Ať tak či tak, jisté je, že bývalý vynikající záložník Luis Enrique má široký a kvalitní kádr a od Katalánců se nedá očekávat nic jiného než další kvalitní výkon, který navíc posiluje touha prodloužit onu úžasnou sérii bez porážky.
    Barcelonští v plné přípravě na středeční klání s Valencií.

     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Doménech – Vezo, Santos, Diallo, Gayá – Danilo, Villalba, Zahibo – Mina, Negredo, Piatti
    Náhradníci: Ryan – Bakkali, Gomes, Abdennour, Tropi, Caballo, Salvador

    FC Barcelona: ter Stegen – Adriano, Bartra, Vermaelen, Mathieu – Rakitić, Samper, Roberto – Vidal, Sandro, Munir
    Náhradníci: Masip – Douglas, Cámara, Gumbau, Kaptoum, Romera, Aleñá

    Rozhodčí: Velasco – Álvarez, Alonso.
     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Doménech – Vezo, Santos, Diallo, Gayá – Danilo, Villalba, Zahibo – Mina, Negredo (C), Piatti
    Náhradníci: Ryan – Bakkali, Gomes, Abdennour, Tropi, Caballo, Salvador

    FC Barcelona: ter Stegen – Adriano (C), Bartra, Vermaelen, Mathieu – Rakitić, Samper, Roberto – Vidal, Sandro, Munir
    Náhradníci: Masip – Douglas, Cámara, Gumbau, Kaptoum, Romera, Aleñá

    Rozhodčí: Velasco – Álvarez, Alonso.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se ujali hosté v klasických modro-červených dresech. Domácí oblékají bílo-černé sady.
     
    2
    Prvotní napadání Netopýrů neslavilo úspěch a zadáci katalánského klubu si v poklidu vyměňují míč.
     
    3
    Katalánci rozehrávali svojí typickou kombinací okolo středového kruhu, ale dlouho jim to nevydrželo. Zahibo totiž vybojoval míč a domácí gólman Doménech následně poslal kulatý nesmysl dopředu.
     
    4
    K prvnímu zakončení se po pasu Munira z pravé strany dostal Sandro Ramírez, ale jeho pokus nabral až příliš vysokou trajektorii a domácí bránu ve finále vůbec neohrozil.
     
    5
    Bartra následně zválcoval Piattiho, domácí mají k dobru standardku ze zajímavé pozice.
     
    6
    Tato příležitost ale zůstala nevyužita, Barcelona se v klidu ubránila a naopak sama vytáhla vpřed.
     
    7
    Roberto zakombinoval s Adrianem a hosté se opět ocitli na dohled Doménechově svatyni.
     
    8
    Gayá fauloval Munira a Barca může rozehrát centr téměř od rohového praporku.
     
    9
    Rakitić si na hraně vápna narazil se Sandrem a poslal štiplavý pozdrav těsně mimo tři tyče. Po odkopu Doménecha se ale Blaugranas opět velmi rychle dostali k míči.
     
    10
    Po dlouhé zpětné nahrávce se k míči dostal ter Stegen a hned z toho bylo pozdvižení! Vezo hledal Negreda, k němuž se sice balon nedostal, ale bude to roh.
     
    11
    Villalba se po odražení balonu ven z vápna sice dostal k zakončení, jeho pokus ale za mnoho nestál – středopolař Valencie mířil spíše na podavače míčů než na ter Stegenovu bránu.
     
    12
    Piatti se sice po zaváhání Sergiho Roberta na moment dostal k míči, ale dlouho jej neudržel. Valencia zatím tahá za výrazně kratší konec provazu.
     
    13
    O náznak akce se pokusili Santi Mina s Negredem. Prvně jmenovaný poslal míč ke kapitánovi domácího týmu, který mu narážečkou posílal balon do vápna. Tam se k němu ale dostal jen Marc-André ter Stegen.
     
    15
    Další akci zakládali Mathieu ve spolupráci s Bartrou a Rakitićem, ale pas chorvatského záložníka skončil jen u domácího gólmana.
     
    16
    Gayá byl faulován na levém křídle, uvidíme standardní situaci domácích ze zajímavé pozice.
     
    17
    Centr do vápna ale defenzivní linie Katalánců odvrátila a právě hosté teď vyráží vpřed. Výpad vede Vidal s Robertem.
     
    18
    Balon spadl k Negredovi, který byl ale dezorientovaný a chvíli snad nevěděl, kde mu hlava stojí. V souboji kapitánů mu tak mičudu uzmul Adriano.
     
    19
    Munir se po nahrávce od Sergiho Roberta proháčkoval přes tři bránící hráče, ale brána mu byla malá, jeho pokus opustil hrací plochu vysoko nad břevnem.
     
    21
    Bartra vyvezl míč pět metrů vpřed a následně zazdil rodící se akci nahrávkou na domácího Zahiba. Danilo následně vytáhl útok směrem k ter Stegenovi.
     
    22
    Po hodně nepřehledné situaci ve vápně Katalánců se k zakončení prodral po Negredově pasu Piatti, který ještě hledal Santiho Minu. Před tím ale jeden z beků odvrátil a míč pak sebral německý gólman ter Stegen.
     
    24
    Aleix Vidal jen s vypětím všech sil udržel míč na hrací ploše po křížněm pasu Mathieua a hosté následně vyzískali alespoň rohový kop.
     
    25
    Mina dostal napravo balon od Veza, ale první dotek měl mizerný a míč pouze odrazil k Adrianovi.
     
    26
    Munir zakombinoval na levé straně s Adrianem, jehož centr byl sražen na aut.
     
    28
    Barcelona se s obdivuhodnou lehkostí dostala zpod nátlakového napadání domácího týmu a ter Stegen má míč pod kontrolou.
     
    29
    Piatti obdržel krátkou nahrávku ze středu, zasekl míč, našteloval mířidla a zkusil štěstí. Nakonec neuspěl, rána šla těsně mimo, ale šance to nebyla vůbec marná.
    29. Piatti (VAL)
     
    30
    Barcelonští si s tím hlavu moc nelámou, když to nejde dopředu, tak prostě zvolí jistotu a nahrají na brankáře. Ter Stegen si tak v krátkém časovém úseku připsal snad 3 odkopy od brány.
     
    32
    Sandro padl na hranici pokutového území na levé straně po souboji s Diallem jako podťatý a Barca měla k dispozici zajímavou standardku. Rakitićův centr ale nebezpečí nepřinesl.
     
    34
    Zajímavou souhru předvedli domácí, když kolmici pustili snad tři hráči až k vápnu, kam nabíhali Negredo a Santi Mina. Ani jeden se ale k míči nedostal, tak jej uzmul ter Stegen.
     
    35
    Diallo zatáhl za záchrannou brzdu a za vápnem zezadu přejel Sergiho Roberta, zajímavá šance pro domácí.
     
    36
    Ivan Rakitić dostál svému jménu a vyslal raketu, ke zklamání jeho a všech Barcelonských to však byla raketa země – oběžná dráha, míč mířil opravdu hodně vysoko.
     
    38
    Po centru Adriana z levé strany se k balonu dostal Sandro, jehož pokus byl sražen na rohový kop.
     
    39
    Valencia právě vstřelila branku!
    José Luís Gayá nakopl balon snad ze zoufalství co nejdál od vlastní brány. K překvapení snad všech na stadionu se ale za míčem rozeběhl ÁLVARO NEGREDO, nadvakrát s ohromným štěstím dostal balon kolem ter Stegena a trefil poloodkrytou bránu – 1:0.
    39. Álvaro NEGREDO - 1:0
     
    41
    Munir po nahrávce od Vidala obdržel míč u autové lajny a píchl si jej vpřed. Dál se nedostal, cestu mu necitlivě zastavil Santos, který si pěkně zblízka prohlédl adekvátní žluté ohodncení.
     
    43
    Adriano ukličkoval dva hráče Valencie a předal míč na střed, kde byl faulován Sergi Samper. Z této pozice se brána dá ohrozit.
     
    44
    Zajímavě rozehraný signál přinesl nebezpečně kroucený centr a na zadní tyči naskakovali Munir a Sandro. První jmenovaný hlavičkoval mimo a doslova tak ukradl gól Sandrovi.
     
    44
    Vzápětí se na druhé sraně dostal k zakončení Gayá. Jeho přízemní pokus ale ter Stegenovi vrásky nenadělal, gólman Blaugranas míč ukryl v náručí.
     
    45+1
    Poslední akci prvního poločasu přinesl rohový kop Valencie, po kterém hlavičkoval Santos mímo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První půle zápasu je za námi. Papírově by se mělo jednat o atraktivní klání, ale opak je zatím, bohužel, pravdou. I vzhledem k tomu, jakým výsledkem skončilo první utkání, je poněkud pasivní hra zejména Barcelony pochopitelná, ale přeci jen, fanoušek chce vidět především akce, šance či alespoň pološance a hlavně góly. Jeden jsme přesto zaznamenali, a to když domácí kapitán Álvaro Negredo ve 39. minutě využil nákopu z vlastní půlky a chybné ofsajdové pasti a propasíroval míč za záda ter Stegena.

    Doufejme ale, že na tuto první a zatím bohužel i jedinou vlaštovku ve druhé půli ještě někdo naváže... Pokračujeme cca v 22:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Santi Mina se po centru Piattiho z levé strany dostal k zakončení hlavou, ale nepochodil, mířil mimo. Každopádně dnes jasně aktivnější a lepší domácí si připsali další šanci.
     
    48
    Aleix Vidal neuspěl s nahrávkou do vápna, rozehrávat bude Jaume Doménech.
     
    49
    Gayá ztratil balon v souboji s Vermaelenem, ale domácí mohli pokračovat v akci.
     
    50
    To už ale neplatí, Bartra zastavil další akci Netopýrů a Barcelonští se po delší době vydali vpřed, na půlku soupeře.
     
    51
    Vidal padl k zemi po souboji s Villalbou. To mu ani tak neuškodilo, ale dopad byl bolestivý, krajní hráč Barcy si při něm nepříjemně „pošolíchal“ koleno.
     
    52
    Valencia se vydala vpřed a hned z toho zase bylo nebezpečí v těsné blízkosti hostujícího vápna. Gólovka z toho ale nevznikla.
     
    54
    Munir El Haddadi se projel přes kotníky jednoho z domácích hráčů, jasná žlutá!
     
    56
    A Netopýři se zase odhodlali k velkým věcem v okolí ter Stegenovy brány, po rychlém útoku z toho ale nebude nic dalšího.
     
    57
    Sergi Samper se pozapomněl za obranou domácího týmu a byl chycen v těsném ofsajdu.
     
    58
    Piatti centroval zleva, ale opět se Barcelonští ubránili. Svěřenci kouče Enriqueho následně vyvezli až k půlicí čáře.
     
    59
    K zakončení se zpoza vápna nadechl Rakitić. Rána chorvatského špílmachra byla ale mířená těsně vedle pravé tyče domácí brány.
     
    60
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Negredo, přichází Bakkali.
     
    61
    Stoper Santos odclonil Munira, ale neměl kam a komu nahrát, tak zvolil pouze odkop patou do autu.
     
    62
    Samper startoval na pravé straně fofrnického Aleixe Vidala, španělský rychlonožka ale akci zastavil a nahrál zpět.
     
    63
    Bek Gayá se provinil přímo učebnicovým šlapákem v duelu s Vidalem, jasná žlutá pro mladíka z Valencie.
     
    64
    Exekuce následného přímého kopu se ujal francouzský bek Mathieu a trefil zeď, bude to roh.
     
    65
    Po prvním rohu Ivana Rakitiće se k zakončení hlavou dostal Vermaelen, ale Santos jeho pokus zablokoval na další roh. Z něj už nezapršelo, domácí stále drží čisté konto.
    65. Vermaelen (BAR)
     
    66
    Snad první přímou ránu na branku v podání Barcelony předvedl aktivní Rakitić, jeho pokus z levé strany ale mířil přesně do rukavic Doménecha.
    66. Rakitić (BAR)
     
    68
    K odraženému míči se ve vápně dostal Sandro Ramírez, ale než si balon našteloval do palebné pozice, bylo po šanci.
     
    69
    Adriano povalil na hranici vápna Bakkaliho, Valencie má k dispozici zajímavou standardku.
     
    70
    Piattiho pokus měl optimální směr, bohužel však přeletěl jak zeď, tak i bránu. Ter Stegen se ujme rozehrávky.
     
    71
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Mina, přichází Gomes.
     
    72
    Piatti adresoval kolmici do vápna, kam nabíhal nový muž na trávníku André Gomes, ale nic z toho není.
     
    73
    Sergi Samper za vápnem přejel Piattiho, jasná žlutá karta a nádavkem má Valencia k dispozici další zajímavou šanci.
     
    74
    Danilo krásnou ránu tlačil pod břevno. Do těch míst se ale vznesl ter Stegen a rukou vytěsnil nad bránu, bude to roh.
     
    75
    Sergi Roberto zakombinoval na levém křídle s Munirem, ale následně se Blaugranas sami vytlačili z poloviny soupeře.
     
    76
    Aleix Vidal se odhodlal k ráně z šestnáctky, ale mířil vysoko nad. Uvidíme střídání.
     
    76
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Adriano, přichází Douglas.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Rakitić, přichází Camara.
     
    78
    Camara se hned zapojil do akce, když zatáhl míč. Následně o něj přišel a fauloval, balon jde k domácím.
     
    80
    Piatti si na hranici vápna narazil s José Gayou, ale následná rána Argentice z první šla mimo.
     
    80
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Villalba, přichází Salvador.
     
    81
    Gomes zatáhl míč ze středu na pravé křídlo, ale neměl dostatečnou rychlost, a tak kulatý nesmysl poslal zpět na spoluhráče za sebou.
     
    82
    Následně se do vápna dral Bakkali, obešel Mathieua a šel dál. Daleko se ale nedostal, cestu mu zastavil Marc Bartra.
     
    82
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sandro, přichází Kaptoum.
     
    83
    Brazilec Douglas se hnal za míčem na levém křídle, ale nepochodil. Bek Valencie jej totiž před sebe nepustil a míč tak doputoval až do zámezí.
     
    84
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Douglas vyvezl míč vpřed a posunul na Camaru. Ten odcentroval z levé strany a našel ve vápně nabíhajícího WILFRIDA KAPTOUMA, který ranou z první překonal Doménecha.
    84. Wilfrid KAPTOUM - 1:1
     
    86
    Aleix Vidal ve výskoku odvrátil dluhý míč od Dialla a Barcelona vyráží na zteč.
     
    87
    Munir měl na kopačce další gól, ale po centru zleva prakticky v totožné pozici jako před okamžikem Kaptoum zakončil jen do Doménecha.
     
    88
    Bartra byl v rozmíšce s domácím Salvadorem, což by ještě u hlavního prošlo... Domácí plejer to však neopomněl patřičně (nebo nepatřičně) okomentovat a dostal klasickou žlutou „za řeči“.
     
    90
    Zakaria Bakkali se provinil faulem na půlicí čáře a Barcelona vstoupí do nastavení s míčem na kopačkách.
     
    90+1
    Nastaveny byly dvě minuty.
     
    90+1
    Camara centroval zleva, ale úspěch neslavil. Jeho centr totiž směřoval jen do klubka bránících hráčů v bílém.
     
    90+2
    Douglas vysílal míč za obranu na Camaru. Toho ale předskočil Diallo a získal míč.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Druhé semifinálové utkání je u konce. Valencia nedokázala překvapit a doma uhrála s Barcelonou remízu 1:1.

    Do kabin šli spokojenější domácí, protože ve 39. minutě je do vedení poslal Álvaro Negredo. Jinak jsme v prvním poločase nemohli vidět prakticky nic zajímavého.

    Ani druhá půle nepřinesla žádnou extra fotbalovou podívanou, bylo vidět, že oba týmy v podstatě neměly o co hrát. Chyby se kupily na obou stranách barikády a kloudný fotbalový moment aby člověk pohledal. Nakonec jsme se řeci jen dočkale ještě jedné branky – v 84. minutě po akci tří střídajících hráčů skóroval po nahrávce Camary Wilfrid Kaptoum a určil tak konečný výsledek.
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:17.
     
    Ode mně je to tedy pro dnešek vše. S konstatováním, že Barca stále živí naději na obhajobu domácího poháru a také prodloužila sérii neporazitelnosti na úžasných 29 zápasů se s Vámi loučím.

    Děkuji za pozornost a těším se zase někdy u onlajnů na počtenou! Přeji dobrou noc! (22:54:50)

    Michal Konvalina

    Branky: 39. Negredo – 84. Kaptoum

    Karty:   35. Diallo (VAL), 41. Santos (VAL), 63. Gayá (VAL), 88. Salvador (VAL) – 54. Munir (BAR), 73. Samper (BAR)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:17.
    Valencia CF: Doménech – Vezo, Santos, Diallo, Gayá – Danilo, Villalba (80. Salvador), Zahibo – Mina (71. Gomes), Negredo (C) (60. Bakkali), Piatti
    Náhradníci: Ryan – Bakkali, Gomes, Abdennour, Tropi, Caballo, Salvador

    FC Barcelona: ter Stegen – Adriano (C) (76. Douglas), Bartra, Vermaelen, Mathieu – Rakitić (76. Camara), Samper, Roberto – Vidal, Sandro (82. Kaptoum), Munir
    Náhradníci: Masip – Douglas, Cámara, Gumbau, Kaptoum, Romera, Aleñá

    Rozhodčí: Velasco – Álvarez, Alonso
    03.02.2016
    Barcelona - Valencia 7:0

    Branky: 7. Suárez, 12. Suárez, 29. Messi, 59. Messi, 74. Messi, 83. Suárez, 88. Suárez

    Karty:   14. Iniesta (BAR), 24. Piqué (BAR), 84. Turan (BAR) – 66. Feghouli (VAL), 79. Čeryšev (VAL)   45+1. Mustafi (VAL)

    Neproměněná penalta: 45+2. Neymar (BAR), mimo

    bahis siteleri