Č. Budějovice – Znojmo 1:0 (kon.) | Dinamo Tbilisi – Slovan Bratislava 5:2 (kon.) | FK Oleksandrija – Ružomberok 0:1 (kon.)
Spiš. N. Ves – Lok. Košice 0:0 (zruš.) | Třinec – HFK Olomouc 0:0 (zruš.)
konec
FC Dinamo Tbilisi
5:2 (2:0)
ŠK Slovan Bratislava
sk Středa 10.02.2016, 14:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní futbalovej prípravy pred jarnou časťou sezóny. Hráči Slovana Bratislava odohrajú v rámci sústredenia v Turecku svoj predposledný zápas, ich súperom bude gruzínsky celok FC Dinamo Tbilisi.

    Slovanisti doposiaľ v príprave odohrali už štyri zápasy. Ten prvý ešte počas prvého sústredenia v Turecku, v ktorom zdolali azerbajdžanský Inter Baku 2:0 (o góly sa postarali Savičevič a Vittek). Druhý duel odohrali v domácom prostredí s doxxbetligovou Sereďou, ale prehrali v ňom 1:2 (jediný gól Slovana strelil Priskin). Následne sa Bratislavčania opäť presunuli do Turecka, kde dvakrát remizovali 0:0 – najskôr s rumunským celkom CS Universitatea Craiova, potom s bulharským tímom PFC Ludogorets Razgrad.

    Súperom Slovana bude FC Dinamo Tbilisi, profesionálny futbalový klub z hlavného mesta Gruzínska. Založený bol ešte v roku 1925 a odvtedy získal množstvo významných titulov. V najvyššej gruzínskej súťaži triumfoval celkovo pätnásťkrát, čo je úplný rekord. Rekordný počet úplných triumfov má aj v gruzínskom pohári (12) a v gruzínskom superpohári (7). Svoj posledný majstrovský titul získali hráči Tbilisi v sezóne 2013/2014, v uplynulom ročníku skončili tretí, avšak v poslednom ročníku vyhrali gruzínsky pohár aj superpohár.

    Výsledky FC Dinamo Tbilisi v príprave:
    Dinamo Tbilisi – Saburtalo Tbilisi 2:1
    Dinamo Tbilisi – Gagra 2:0
    Dinamo Tbilisi – RNK Split 1:0
    Dinamo Tbilisi – BATE Borisov 2:0
    Dinamo Tbilisi – FK Vojvodina 2:1

    Začiatok duelu je naplánovaný na 17:00. Ostaňte s portálom Onlajny.eu a určite vám z neho neunikne nič podstatné.
     
    Úvodná zostava Slovana:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulič, Adilehou, Saláta, Podaný – Milinkovič, Scott, Gonzalez, Kubík – Savičevič – Vittek
    Náhradníci: Hrubeš, Laczkó, Kopičár, Priskin, Šefčík, Simovič, Kotula.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti. Tí sa s loptou ihneď stiahli na svoju polovicu, odkiaľ budú rozohrávať prvú útočnú akciu.
     
    2
    Slovan ale úvodnému nákopu súpera odolal bez akéhokoľvek zaváhania a sám preniesol hru na opačnú polovicu. Hostia sú v úvode aktívnejší.
     
    3
    Slovanisti to skúsili centrom z pravej strany. Ten priletel až do šestnáskty pred domáceho gólmana, ale hráči Tbilisi odolali.
     
    4
    Slovan sa musel stiahnuť pred vlastnú šestnástku. V obrannej činnosti sa tam súperovi prechod snažil zmariť Sekulič, ale dopustil sa iba nedovoleného zákroku.
     
    5
    Po faule Sekuliča nasledovala štandardka. Hráči v bielom drese ju zahrali priamou strelou, ale tá minula priestor bránky, Mucha mohol ostať pokojne na svojom mieste.
     
    6
    Gólman Mucha teraz povybehol zo svojej bránky a odkopol loptu, ktorú jeho spoluhráči nešťastne posielali na rohový kop vo svoj neprospech. Úvod zápasu je z oboch strán aktívny, ale trochu rozhádzaný.
     
    7
    Slovan sa musel opäť stiahnuť do defenzívy. Gruzínsky celok pomerne jednoducho prenikol až k šestnástke, do ktorej sa vrátil jeden z jeho hráčov, ale Scott sa proti nemu nebojácne postavil a strelu zblokoval.
     
    8
    Bratislavčania sa držia na svojej polovici a pokúšajú sa presunúť do útoku. Gruzínski futbalisti ale vysoko napádajú ich rozohrávku, Slovan to má teda naozaj náročné.
     
    9
    Hostia sa napokon do útoku dostali. V zaujímavej pozícii bol na pravej strane v rohu šestnástky Milinkovič, ktorý to skúsil strelecky, ale obrana jeho pokus zrazila.
     
    10
    Slovan ostáva na útočnej polovici a pokúša sa prekvapiť. Z pravej strany prišiel center do vápna, ale nebol príliš vysoký, takže domáci loptu tesne nad trávnikom postrážili.
     
    11
    Slovan v týchto minútach prevzal iniciatívu a hrá veľmi útočne. Dopredu sa teraz dokonca hrnul aj zadák Scott, ale na pravej strane vo väčšej vzdialenosti za šestnástou bol faulovaný.
     
    12
    Loptu rozohral Milinkovič centrom do vápna a hosťom sa takmer podarilo skórovať. Aby sme boli presní, lopta aj skončila v sieti, ale predchádzal tomu útočný faul.
     
    13
    Dinamo Tbilisi chce situáciu upokojiť a loptu posiela na opačnú polovicu trávnika. Slováci sa musia stiahnuť do defenzívy.
     
    14
    Slovanisti sa ale bráni príliš nemuseli, pretože poľahky zachytili rozohrávku súpera. Aktuálne sa hrá v okolí stredového kruhu a obe mužstvá sa pokúšajú o prienik do útoku.
     
    15
    Tempo hry teraz mierne upadlo. Slovan to skúšal centrom popri pravej postrannej čiare, no tam nebol nik, kto by mohol loptu spracovať.
     
    16
    Slovan chcel prekvapiť prechodom po ľavej strane. Po ňom prišla prihrávka po zemi priamo do šestnástky, kde z prvej pálil Gonzalez, no trafil iba súpera stojaceho pred ním.
     
    17
    Sekulič a Savičevič si za stredovou čiarou vymenili loptu a chceli ju dostať až k šestnástke, ale napokon boli odstavení. Dinamo sa teraz musí brániť skutočne obetavo.
     
    18
    Milinkovič to teraz vôbec nemyslel zle! Hosťujúci kapitán si loptu narazil zo spoluhráčom a razom sa ocitol na hranici šestnástky, ale tam si nedal pozor a gruzínski hráči mu loptu odkopli.
     
    19
    Po fuale v strede trávnika teraz musí rozhodca krotiť emócie, ale nejde o nič vážnejšie a zaobíde sa to aj bez kartových trestov.
     
    20
    Prvá dvadsaťminútovka je za nami. Slovan aktuálne drží loptu na svojich kopačkách a opticky má viac z hry.
     
    21
    Domáci futbalisti zachytili rozohrávku súpera v strede trávnika a po dlhšom čase to skúsili prechodom. Na jeho konci posielali prihrávku po zemi zo stredu spoza šestnástky, ale nikto ju nezasiahol. Odkopávať bude Mucha.
     
    22
    Gólman Slovana rýchlo rozohral loptu na opačnú stranu, no tam ju nik z jeho spoluhráčov nezachytil. Tempo mierne upadlo, nevidíme súvislý tlak ani na jednej strane.
     
    23
    Nepríjemná situácia pre Slovan. Po faule pár metrov za hranicou šestnástky získa gruzínske Dinamo veľmi nebezpečný priamy kop.
     
    24
    Hráči Tbilisi ale svoju šancu úplne zahodili. Priamy kop poslali vysoko nad bránku, Mucha mohol ostať pokojný.
    24. Nevyužitý priamy kop
     
    25
    V tomto zápase sme teda doposiaľ nevideli ani jeden presný zásah. Sledujeme ale bojovný duel a oba celky sa tlačia do zakončenia.
     
    26
    Loptu si teraz prevzali Bratislavčania a pokúsia sa niečo vymyslieť. Slovan od úvodu plýva aktivitou a ofenzívnou snahou.
     
    27
    Hostia to napokon skúsili aj strelecky. Spoza šestnástky pálil Milinkovič, no jeho pokus bol zrazený.
     
    28
    Dinamo Tbilisi sa výborne bráni, hostí už niekoľko minút do nebezpečnejšej šance nepustilo. Na opačnej strane stojí Mucha, ktorý zatiaľ váženjší zákrok ani len nevytiahol.
     
    29
    Brankár Mucha si povybehol proti súperovi, ktorý sa na neho rútil a fauloval ho. Bola nariadená penalta v prospech Dinama.
     
    30
    FC Dinamo Tbilisi dáva gól!
    Brankár Mucha sa za udelenie penalty veľmi hneval a napokon na ňu ani nezareagoval. Gólman Slovana ostal stáť v strede bránky, faulovaný ALEKSANDRE IASHVILI tak po zemi pohodlne zakončil k ľavej žrdi.
    30. 1:0
     
    31
    Slovanisti tak po polhodine hry v Turecku prehrávajú aj napriek tomu, že sú od úvodu jasne lepší a aktívnejší. Uvidíme, ako na to oficiálne hosťujúci celok zareaguje a či sa mu podarí vyrovnať.
     
    32
    Slovan je nabudený a ihneď sa natlačil do útoku, kde mohol získať roh, ale Dinamo v poslednej chvíli dobre zasiahlo a loptu odkoplo preč.
     
    33
    Slovan stále ostáva na útočnej polovici, teraz vybojoval autové vhadzovanie. Hráči v modrých dresoch sa presúvajú bližšie k bráne súpera.
     
    34
    Bratislavčanom to napokon ale vôbec nepomohlo, pretože súperi im loptu vzali a zakopli ju za stredovú čiaru. Slovan po góle čaká na vážnejšiu šancu.
     
    35
    Milinkovič vpredu bojoval ako lev, ale proti trojici domácich zadákov nemal šancu na úspech. Tbili sa výborne bráni, súpera do zakončenia nepúšťa.
     
    36
    Slovanisti to skúsili vysokým centrom na pravú stranu šestnástky, ale tam našli iba pokrytého hráča. Stále sledujeme neúspešné dobýjanie gruzínskej bránky.
     
    38
    Hráči Šk Slovan pokračujú vo svojej bojovnosti, teraz dokonca získali možnosť priameho kopu spoza šestnástky. Pozícia vyzerá pre hostí veľmi nádejne!
     
    39
    Priameho kopu sa chopil Milinkovič a nemyslel to vôbec zle, ale jeden z hráčov v múre loptu hlavou jemne usmernil tesne vedľa ľavej spojnice gruzínskej bránky.
    39. Milinkovičov priamy kop
     
    40
    Milinkovič rozohral aj rohový kop, ale bezprostredne po ňom ešte hostia nezakončili. Následne však prišla prudká strela spoza šestnástky, ktorú domáci gólman spod brvna vyškriabal iba na ďalší roh.
     
    41
    Po druhom rohovom kope v krátkom čase už Dinamo situáciu ustrážilo a skóre sa meniť nebude. Medzičasom sa nám začala aj posledná päťminútovka tohto polčasu.
     
    42
    S blížiacou sa prestávkou je Slovan stále veľmi aktívny a pokračuje vo svojej ofenzívnej snahe, no domáci hráči sa výborne bránia.
     
    43
    FC Dinamo Tbilisi dáva gól!
    Slovan pri útočení stratil loptu a dopadlo to pre neho katastrofálne. GIORGI KVILLTAIA prešprintoval Sekuliča, dostal sa priamo pred Muchu a zoči-voči bratislavskému gólmanovi zakončil pomedzi jeho nohy.
    43. 2:0
     
    44
    Slovan rýchlo rozohral a pokúša sa zareagovať ešte pred prestávkou. Spoza vápna pálil Savičevič, no jeho loptu domáca defenzíva zrazila do bezpečia.
     
    45
    Slovan útočí aj v samom závere polčasu. Hosťujúci tím si teraz vabojoval rohový kop z ľavej strany.
     
    45+1
    Po rohu doletela lopta k bližšej žrdi, ale hostia odtiaľ nezakončili. Dinamo sa pohodlne ubránilo.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je minulosťou. Hráči Slovana Bratislava v ňom boli veľmi aktívni, ale nedokázali ani raz skórovať. Naopak, inkasovali z penalty aj úniku, takže pred druhou polovicou duelu prehrávajú rozdielom dvoch presných zásahov. Zápas bude po krátkej prestávke a výmene strán pokračovať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom Slovana, ale prvé zakončenie predviedlo aj tak Dinamo. Jighauri pálil z hranice šestnáskty, no iba tesne minul pravú spojnicu bránky.
     
    48
    FC Dinamo Tbilisi dáva gól!
    Ďalšia veľmi pekná akcia Dinama sa končí gólom! Domáci hráči to skúsili prihrávkou z ťažkého uhla z pravej strany, odkiaľ lopta preletela pred bránku a tam ju jeden z útočníkov pohodlne dorazil do odkrytej časti bránky.
    48. 3:0
     
    49
    Nuž, zdá sa, že o víťazovi zápasu je už rozhodnuté. Slovan ale aj tak nechce nič vzdať a po rozohrávke sa zo stredového kruhu pokúsi presunúť do útoku.
     
    50
    Slovanisti získali pri ľavej postrannej čiare štandardku po faule. Zahrávať ju bude Milinkovič.
     
    51
    Milinkovič to skúsil centrom pred bránku. Tam najskôr nikoho nenašiel, ale hostia si následne nahrali na hranicu šestnástky a vystrelili, ale iba nepresne.
     
    53
    Domáci hráči sú aktívni aj s jasným vedením na svojom konte. Dinamo chcelo predviesť ďalšiu útočnú akciu, ale pozorný postrannný arbiter si všimol ofsajd.
     
    54
    Hráči Tbilisi ostávajú na útočnej polovici, čo sa hosťom rozhodne nemôže páčiť. Slovan teraz ťahá za kratší koniec.
     
    55
    Domáci Jighauri zabojoval pri pravej postrannej čiare a udržal loptu na svojej kopačke na útočnej polovici. DInamo pokračuje v ofenzívnej aktivite.
     
    56
    Na trávniku sa stále nič nemení. Gruzínski zástupcovia sú aktívni a po troch góloch hrajú v úplnej pohode.
     
    57
    Naopak, Slovan je v kŕči a v týchto chvíľach pracuje najviac jeho defenzíva, pretože tlak zo strany Tbilisi sa stupňuje.
     
    58
    Domáci hráči to skúsili dlhým centrom naprieč celou šestnástkou svojho súpera. Slovanisti loptu nezachytili, ale našťastie pre nich Dinamo nezakončilo.
     
    59
    Dinamo Tbilisi vybojovalo rohový kop, zahrávať ho bude z ľavej strany.
     
    60
    Hráči Tbilisi volili center priamo pred bránku Slovana, ale tam futbalisti v bielom loptu nezasiahli a Bratislavčania sa pohodlne ubránili.
     
    61
    Gruzínci pokračujú vo svojej aktivite. Jeden z hráčov teraz oklamal brankára a zakončil popri ňom, ale stalo sa tak až po dôraznom odpískaní ofsajdu.
     
    62
    Slovan sa po dlhšej dobe pozrel do útoku a rovno tam vybojoval rohový kop z ľavej strany.
     
    63
    Po rohu dostali hostia loptu pred bránku súpera a poriadne nebezpečne si to tam rozhodili! Slovanisti mali loptu na kopačkách v niekoľkých dobrých pozíciách, ale domáci vždy odolali ich nebezpečnému tlaku.
     
    64
    Po obrannom zákroku ostal pred bránkou ležať Amisulashvilli a bude potrebovať ošetrenie. Hra musí byť prerušená.
     
    65
    Amisulashvilli bude ale našťastie v poriadku a môže pokračovať v hre. Slovanu ofenzívna aktivita prospieva, získal druhý rohový kop v tomto polčase.
     
    66
    Po rohovom kope letela lopta k bližšej žrdi. Odtiaľ ju obrana Tbilisi neodkopla dôrazne, takže sa do zakončenia dostal Kubík, ale bez prípravy úplne prestrelil bránku.
     
    67
    Slovan teraz oplýva aktivitou, Dinamo začína mať v defenzíve vúčšie problémy a súpera zastavuje aj za cenu nedovolených zákrokov.
     
    68
    Slovanisti mohli skórovať! Vittek dostal prihrávku priamo pred bránku súpera a bez prípravy vypálil, ale domáci gólman sa do jeho strely obetavo hodil a zachytil ju telom.
    68. Veľká šanca Vitteka
     
    69
    Hosťom v zakončení chýba azda aj viac šťastia. Hráčom Slovana teraz aktivitu určite nemôžeme vyčítať, ale stále sa nedokážu presadiť.
     
    70
    FC Dinamo Tbilisi dáva gól!
    Opäť výborná práca gruzínskych hráčov. Tí loptu získali na pravej strane v hlavičkovom súboji, potiahli ju k šestnástke a odtiaľ centrovali k vzdialenejšej žrdi, od ktorej prišla nechytateľná hlavička.
    70. 4:0
     
    71
    Hosťom sa zápas úplne vymyká spod kontroly aj napriek tomu, že snahu im rozhodne nemôžeme uprieť. Slovenský tím zatiaľ neskóroval ani raz.
     
    72
    Slovan to skúšal v útoku aj tentokrát, ale v zakončení minul priestor troch žrdí a rozohrávať bude brankár Dinama.
     
    73
    Slovan hrá smerom dopredu stále bojovne a je vidieť, že bez gólu odísť určite nechce. Jeho efektivita je ale zatiaľ nulová.
     
    74
    Gruznski hráči sú smerom dopredu stále veľmi draví. Slovan si musí dávať pozor, pretože Dinamo dnes jasne ukazuje, že svoje šance dokáže premieňať.
     
    75
    Hostia teraz súpera vytlačili iba za postrannú čiaru, Tbilisi bude vhadzovať aut. Pred nami je záverečná pätnásťminútovka riadnej hracej doby.
     
    76
    František Kubík šprintoval do šestnástky za loptu, ale na ľavej strane bol faulovaný a získal pokutový kop.
     
    77
    Slovan dal gól!
    Exekútorom pokutového kopu bol RÓBERT VITTEK, ktorý to skúsil strelou po zemi. Namieril ju k pravej žrdi a aj keď domáci gólman smer vystihol, lopty sa ani nedotkol.
    77. Róbert VITTEK - 4:1
     
    78
    FC Dinamo Tbilisi dáva gól!
    Slovan sa z gólu dlho netešil. Domáci hráči opäť prenikli po pravej strane a do vápna poslali nepríjemný center, na konci ktorého teraz hráč zakončil nohou a nie hlavou.
    78. 5:1
     
    79
    Slovan tak z tohto zápasu bez gólu určite neodíde, ale k víťazstvu má aktuálne veľmi ďaleko. Avšak nepredbiehajme, vo fitbale sa toho dá za 10 minút stihnúť veľmi veľa.
     
    80
    Slovan dal gól!
    Striedajúci SLOBODAN SIMOVIČ zachytil rozohrávku súpera a okamžite sa rútil do útoku. Tam namiesto prihrávky na jedného z dvojice hráčov zvolil strelu tesne spoza šestnástky a urobil dobre. Rovnako ako Mucha sa trafil k pravej žrdi.
    80. Slobodan SIMOVIČ - 5:2
     
    81
    Slovan napokon aj v tomto zápase ukazuje, že futbal hrať vie. Hostia využili dve zo svojich príležitostí, ale musíme pripomenúť, že v prvom polčase mali vylpžených šancí viac ako ich súper.
     
    82
    Z ľavej strany teraz prišla pekná prihrávka do stredu šestnástky hostí, odkiaľ sme sledovali aj zakončenie, ale s tým si domáci gólman Begashvilli poradil.
     
    84
    Brankár gruzínskeho celku bude opäť rozohrávať od svojej svätyne. Zápas sa postupne chýli ku koncu a Tbilisi vyhráva pohodlne 5:2.
     
    85
    Začala sa posledná päťminútovka riadnej hracej doby tohto duelu. Slovan ju odštartoal ofenzívnou snahou na útočnej polovici, Tbilisi pre zmenu vynikajúcou obranou.
     
    86
    Slovan to po dlhej rozohrávke opäť skúsil v útoku. Kubík tam posielal kolmicu na Savičeviča, ale tomu rozhodca odmával ofsajd.
     
    87
    Výborná šanca domáceho tímu. Jeden z hráčov v bielom teraz vypálil zo stredu hranice šestnástky, ale Mucha si dal pozor a loptu skrotil vo svojej náruči.
     
    88
    Slovan loptu iba nakopol na svoju útočnú polovicu, kde si ju prevzali domáci futbalisti. Hostia ale aj napriek tomu napádajú ich rozohrávku.
     
    89
    Slovan by sa chcel prezentovať ešte jedným gólom, ale hráči Dinamma sa výborne bránia a nedovoľujú mu to. Pred nami je už iba jedna minúta riadnej hracej doby.
     
    90
    Slovenský tím to v závere zápasu skúsil prechodom po pravej strane, po ktorom prišiel aj center na hranicu šestnástky, ale ten Dinamo odvrátilo. Zdá sa, že na trávniku sa už nič významné neudeje.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Rozhodca zbytočne nenadstavoval a zápas sa skončil. Slovan v Turecku proti gruzínskemu celku prehral 2:5, pričom oba svoje góly dosiahol v druhom polčase. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok dňa. (15:53:28)

    Veronika Pancuráková

    Branky: 30. Iashvili, 43. Kvilltaia – 77. Vittek, 80. Simovič


    FC Dinamo Tbilisi: Begashvilli – Guruli, Ferreira, Amisulashvilli, Tchelidze – Tsintsadze, Alvaro – Tchanturishvilli, Iashvili (C), Jighauri – Kvilltaia
    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulič, Adilehou, Saláta, Podaný – Milinkovič, Scott, Gonzalez, Kubík – Savičevič – Vittek
    Náhradníci: Hrubeš, Laczkó, Kopičár, Priskin, Šefčík, Simovič, Kotula
    bahis siteleri