Tisková konference před startem Synot ligy (kon.) | Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
konec
Tisková konference FC Zbrojovka Brno

Čtvrtek 11.02.2016, 11:15Tiskové konference
     
    Na závěr tiskovky se tedy všichni shodli na tom, že by se kluci neměli bát hrát. Na hřišti bojovat a zvýšit efektivitu v zakončení, protože 17 vstřelených branek opravdu není vysoké číslo. (11:40:46)
     
    Co se týká ambicí, brněnský klub si konkrétní pozici před startem jara neurčil. Cíl je tedy hrát atraktivní fotbal, vyhrávat domácí zápasy a skončit v horní polovině tabulky.
     
    Velkým pozitivem je, že všichni hráči jsou připraveni nastoupit a bojovat o sestavu. Problém je pouze u Aleše Schustera, ten v prvních kolech určitě nenastoupí.
     
    Řeč se následně přesunula na nejbližší utkání na Slavii. Trenér řekl, že svému týmu věří, nicméně je nečeká nic jednoduchého. Zbrojovka musí vycházet z dobré obrany. Hlavní problém je v efektivitě v útoku. Slavia šla cestou, že si hráče nakoupila. Brněnský klub podle kouče si své hráče musí vychovat.
     
    Trenérova slova potvrdil také Pavel Zavadil, který se s přípravou spokojený. Pavel je rád, že se vrátil Alois Hyčka, který brněnské prostředí dobře zná. Líbil se mu také přístup zmiňovaných juniorů, kteří více než naznačili, že se s nimi do budoucna musí počítat.
     
    K výkonnosti, ale také ke změnám kádru, se vyjádřil trenér Kotal. Jako největší plus označil kouč návrat Jakuba Řezníčka. Také jej těší, že se po vleklých zraněních vrátili Pašek se Zoubelem. Se soustředěním je trenér poměrně spokojen. Ocenil přínos mladých fotbalistů Kučery, Webera a Přichystala. Poslední dva jmenovaní byli posláni na hostování do druhé ligy. Trenér také naznačil, že do základní sestavy bude počítat s navrátilcem Hyčkou a srbským stoperem Jovanovičem
     
    Na úvod tiskové konference si vzal slovo Vlastimil Ostrý, který věří, že renomé klubu se do budoucna zvýší. Dále by si přál, aby na stadion chodilo více diváků. Výkonný ředitel se také vyjádřil ke komfortu pro diváky, který by se měl zvýšit díky střeše, která v zimní pauze na Srbské vyrostla. Západní tribuna, jak již bylo řečeno dříve, bude otevřena na utkání se Zlínem.
     
    Dnešní tiskové konference před začátkem jarní části sezóny se zúčastní kapitán týmu Pavel Zavadil, výkonný ředitel Zbrojovky Vlastimil Ostrý a na poslední židli usedne trenér áčka Václav Kotal. Oficiální začátek tiskovky je v 11:15.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:15.

    Jakub Sabol

    bahis siteleri