Rusko – Česko 5:2 (kon.) | Česko – Finsko 2:3 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
Česko
2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Finsko
Pátek 12.02.2016, 21:30Reprezentace do 17 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Turnaj pěti zemí v Detroitu se dostal do své poloviny a na programu tak jsou už třetí utkání. Češi v tom svém změří síly s Finskem.
     
    Český národní tým na úvod turnaje vyzval domácí Američany. Češi už po dvou minutách prohrávali, třemi góly ale stihli do konce druhé třetiny utkání otočit. Jenže ani USA nic nevzdaly, a tak nakonec po základní hrací době svítil na světelných tabulích stav 3:3. O vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení, kde si dva body vystřelili Češi. Ve druhém zápase narazili Češi na stejně staré Rusy. Utkání s ruským celkem se nakonec proměnilo v gólovou přetahovanou, Rusové ale nakonec o svým vítězství 5:2 rozhodli dvěma brankami v poslední části, a svěřenci trenéra Petra Arnošta se tak museli smířit s tím, že na body tentokrát nedosáhnou.
     
    Stejně jako Češi, i Finové na turnaji dosud odehráli zápasy proti domácím Američanům a Rusku. V prvním utkání vyzvali Finové Rusko, už během prvních poloviny zápasu se hráči Suomi dostali do tříbrankového náskoku, jenže Rusové zvládli ve třetí třetině dvěma góly odpovědět. Finský tým ale nedovolil ohrožení zisku tří bodů, a tak pečetil svou výhru trefou do prázdné brány. Ve druhém zápase vyzvali Finové domácí Američany. Ti se dostali brzy do vedení, severský tým ale rychle odpovídal. Jenže pak přidali hokejisté pořadatelské země další tři branky. Finsko ještě odpovědělo, amerického brankáře ale pak už znovu překonat nedokázalo. Hráči v modro-bílých dresech se tak museli smířit s prohrou 2:5.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škarek (Vomáčka) – Král, Bednář, Mikyska, Bukač, Rutar, Šalda, Gaspar – J. Svoboda, Kern, Safin, Dvořák, Škvrně, Machala, Štohanzl, Hladonik, Václavek, Chytil, Pour, Wojnar.

    Finsko: Luukkonen (Lehtinen) – Kasinen, Korhonen, Teravainen, Isiguzo, Vesterinen – Aalto, Engberg, Koskenkorva, Ikonen, Luusuaniemi, Pajuniemi, Maansaari, Parkkari, Virtanen, Nyman, Heponiemi, Rasanen, Kinnunen, Hartikainen.

    Rozhodčí: Fernandez, Lukkason – Lyons, Davis.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    15:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi otevírají skóre utkání. MATYÁŠ SVOBODA našel skulinku v Luukkonenově výstroji a poslal český tým do vedení. Asistence: Jan Kern, Ostap Safin.
     
    16:18
    Chvíli po prvním gólu si navíc Češi zahrají první přesilovku. Lauri Pajuniemi (FIN) je totiž potrestán dvěma minutami za sekání.
     
    18:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tým pod vedením trenéra Petra Arnošta chvíli na to vede o dvě branky, když finského brankáře dokázal překonat i MAREK ŠKVRNĚ. Asistence: Ondřej Machala, Daniel Bukač.
     
    19:46
    Dvířka na trestnou se znovu otevírají na straně Finů. Jen pár vteřin před první sirénou míří na lavici hanby Saku Vesterinen (FIN) za hákování. Češi tak budou ve druhé třetině pravděpodobně dohrávat přesilovku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na první gól se čekalo poměrně dlouho, pak ale padly dva v krátké době. Obě střely navíc skončily ve finské sítě. Nejprve prostřelil Luukkonena Matyáš Svoboda, chvíli na to přidal druhou branku Marek Škvrně. Češi tak odešli do kabiny s dvoubrankovým náskokem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    24:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po tom, co přestáli oslabení, ale našli Finové cestu před Škarka a po střele SANTORI AALTA snižují náskok české reprezentace na jedinou branku. Asistence: Aleksi Heponiemi, Juho Korhonen.
     
    30:10
    Finové se musí znovu bránit. Olli Kasinen (FIN) to s důrazem trochu přehnal, a tak je na dvě minuty odeslán na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    30:20
    Finové jdou do tří! Bernard Isiguzo (FIN) byl potrestán menším trestem za naražení zezadu, navíc ale finský obránce vyfasoval desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    33:34
    Tentokrát míří na trestnou lavici český útočník. Matyáš Svoboda (CZE) se provinil sekáním, a tak si odpyká menší trest.
     
    39:20
    Jenže ještě pár vteřin před koncem druhé třetiny míří na trestnou lavici i Jaroslav Dvořák (CZE), který je potrestán dvěma minutami za držení protihráče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se podařilo Finům snížit náskok Čechů na jedinou branku, když Škarka dokázal překonat Santori Aalto. Češi si pak zahráli i dlouho přesilovku pět na tři, tu ale využít nedokázali.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    49:50
    Češi si znovu mohou vyzkoušet své dovednosti v přesilové hře. Samuel Parkkari (FIN) je potrestán menším trestem za sekání.
     
    54:19
    Tentokrát si přesilovku zahrají Finové. Ostap Safin (CZE) je totiž potrestán dvěma minutami na trestné lavici za faul loktem.
     
    58:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové zariskovali a zkusili to bez brankáře. Risk jim nakonec vyšel, když českého brankáře dokázal prostřelit LINUS NYMAN. Asistence: Aleksi Heponiemi, Saku Vesterinen.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Češi si dlouho drželi hubený náskok, Finové ale v závěru vsadili na hru bez brankáře, a ta jim vyšla. Linus Nyman tak pak dokázal srovnat krok. O vítězi tedy základní hrací doba nerozhodla.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Virtanen neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Král neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Ikonen neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Kern neproměňuje.
     
    3. série
    0:1
    Heponiemi proměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Svoboda proměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Svoboda neproměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Heponiemi neproměňuje.
     
    5. série
    2:1
    Chytil proměňuje.
     
    5. série
    2:2
    Ikonen proměňuje.
     
    6. série
    2:2
    Chytil neproměňuje.
     
    6. série
    2:3
    Ikonen proměňuje.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Finsko.
    Bod navíc vystřelil v individuální disciplíně Finům JONI IKONEN.
     
    Konec zápasu.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo o vítězi, a tak musely následovat samostatné nájezdy. Individuální disciplína dospěla až do šesté série, kde nakonec bod navíc vystřelil severskému týmu Joni Ikonen.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, hezký zbytek víkendu. (00:08:58)

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 16. M. Svoboda (Kern, Safin), 19. Škrvrně (Machala, Bukač) – 25. Aalto (Heponiemi, Korhonen), 59. Nyman (Heponiemi, Vesterinen), rozh. náj. Ikonen

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Virtanen (FIN)
    0:0   Král (CZE)
    2. série:
    0:0   Ikonen (FIN)
    0:0   Kern (CZE)
    3. série:
    0:1   Heponiemi (FIN)
    1:1   Svoboda (CZE)
    4. série:
    1:1   Svoboda (CZE)
    1:1   Heponiemi (FIN)
    5. série:
    2:1   Chytil (CZE)
    2:2   Ikonen (FIN)
    6. série:
    2:2   Chytil (CZE)
    2:3   Ikonen (FIN)


    Česko: Škarek (Vomáčka) – Král, Bednář, Mikyska, Bukač, Rutar, Šalda, Gaspar – J. Svoboda, Kern, Safin, Dvořák, Škvrně, Machala, Štohanzl, Hladonik, Václavek, Chytil, Pour, Wojnar.
    Finsko: Luukkonen (Lehtinen) – Kasinen, Korhonen, Teravainen, Isiguzo, Vesterinen – Aalto, Engberg, Koskenkorva, Ikonen, Luusuaniemi, Pajuniemi, Maansaari, Parkkari, Virtanen, Nyman, Heponiemi, Rasanen, Kinnunen, Hartikainen.

    Rozhodčí: Fernandez, Lukkason – Lyons, Davis
    bahis siteleri