Rio Ave – FC Ferreira 1:1 (kon.)
konec
Rio Ave FC
1:1 (0:1)
FC Paços Ferreira
Pondělí 15.02.2016, 21:00Portugalská Primeira Liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše. Za pozornost Vám děkuje a u sledování dalším přenosů se těší Tomáš Kubečka. Dobrou noc! (22:56:45)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:12. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:20.
     
    Je dobojováno! Dnešní soupeři si rozdělí body rovným dílem! Hosté se v prvním poločase dostali do vedení, když pokutový kop proměnil Moreira! Vstup do druhého poločasu vyšel mnohem lépe Riu Ave a Kuca po krásné akci vyrovnal na 1:1! Poté tempo hry poněkud opadlo, ale oba týmy si ještě vytvořily několik šancí! Tu největší zahodil po hodině hry Moreira, jehož druhou penaltu brankář Cásio krásným zákrokem vyrazil!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rio Ave dostalo poslední možnost. Po přímém kopu se míč odrazil přímo do náruče brankáře Defendiho, jež jej v rukavicích udržel i proti dvěma dotírajícím soupeřům.
     
    90+3
    Krásnou akci předvedl Ronan! Střídající hráč Rio Ave si krásně zpracoval míč na prsa a pohotovou střelou mířil pod břevno! Defendi se po míči nakonec natáhl!
     
    90+2
    Roniel předal míč Faríasovi, jež napřáhl zpoza pokutového území. Jeho rána byla sice prudká, ale o několik metrů minula pravou tyč domácí branky.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+1
    A Cicero ihned po svém příchodu na trávník dostává žlutou kartu!
     
    90
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Moreira, přichází Cicero.
     
    89
    A právě Ukra obdržel centr na vzdálenější tyč. U střídajícího hráče nikdo nebyl, ale Ukra i přesto vysoko přestřelil hostující branku.
     
    88
    Střídající Roniel nabral směr pokutové území. Při své cestě byl rozhozen faulem Ukry, jež za své počínání vidí žlutou kartu. Ukra svým faulem možná zachránil domácí před pohromou.
     
    87
    Do pokutového území se sice sběhli všichni vysocí fotbalisté, jenže hosté zkusili zahrát nacvičený signál. Následná kolmá přihrávka prolétla až za čáru a Cásio bude odkopávat.
     
    86
    Kapitán Tarantini svému celku nyní příliš nepomohl. Domácí fotbalista fauloval za polovinou hřiště a odevzdal hostům míč. Ferreira zahraje přímý kop.
     
    85
    Do konce utkání zbývá zhruba pět minut a ani jeden z týmů stále ne a ne strhnout vedení na svou stranu. Hraje se převážně bojovný fotbal plný soubojů.
     
    84
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Yazalde, přichází Ronan.
     
    83
    Lopes famózně pomohl v pokutovém území. Kuca poslal přesný centr na Yazaldeho, který měl před sebou už jen hostujícího brankáře, ale Lopes se vrátil a nepustil soupeře k hlavičce.
     
    82
    Moreira obdržel přihrávku od Andrezinha, potáhl si míč na pravačku a pokoušel se obstřelit obránce. Naneštěstí pro něj trefil jen hráče před sebou.
     
    81
    Yazalde mohl naklonit misky vah na stranu Rio Ave! Domácí útočník obdržel krásnou přihrávku na levačku, okamžitě vypálil, ale střela mu nesedla a Defendi míč schoval v náručí.
     
    80
    Defendi dostal přihrávku, jež jej vystavila do obtížné situace. Hostující brankář nic nevymýšlel a raději odkopl míč z první daleko do zámezí.
     
    79
    Další útok Rio Ave středem hřiště zastavuje zdvižený praporek pomezního. Za obranou Ferreiry se pozapomněl střídající Postiga.
     
    78
    Domácí zahrávali přímý kop. V pokutovém území se sešli všichni vysocí hlavičkáři, avšak nikdo v zeleném dresu se do zakončení neprodral. Ferreira se bez problémů brání.
     
    77
    Andrezinho pospíchal za balónem přes obránce Rio Ave. Ani středopolař Ferreiry míč nedostihl v prostoru, kde by potřeboval. Tempo hry hodně opadlo.
     
    76
    Yazalde po delší době provětral obranu Ferreiry. Domácí útočník chtěl obejít protihráče na hranici velkého vápna, jenže v souboji o míč přišel.
     
    75
    Ani oblouček na Postigu se nesetkal s potřebnou přesností. Míč se před domácím útočníkem odrazil od trávníku do zámezí. Defendi s rozehrávkou nespěchá.
     
    74
    Přihrávka diagonálou přes celou délku hřiště měla mířit na Kucu, ale míč doputoval pouze do rukavic pozorného Defendiho. Domácí v poslední době vypadli z tempa.
     
    73
    Hra se v posledních minutách hodně kouskuje. Na hřišti přibývá nedovoleným zákroků a hráči musejí být často ošetřováni.
     
    72
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází António, přichází Farias.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Cardoso (FC Paços Ferreira).
     
    70
    Lopes hledal krouceným centrem Moreiru. Před nejaktivnějším hráčem Ferreiry včas zakročil Marcelo. Domácí stoper odvrátil míč v krkolomné pozici.
     
    69
    Kuca pospíchal za prudkou přihrávkou kolem postranní čáry. Domácí záložník měl k míči příliš daleko a stačil jej pouze kopnout do autu.
     
    68
    Postiga si dnešní utkání užívá! Střídající hráč Rio Ave se po rohovém kopu ocitl úplně osamocený na hranici malého vápna, odkud hlavičkoval, ale trefil jen prostor, kde stál brankář Defendi!
     
    67
    Rio Ave zahrávalo další přímý kop! Postiga vyzkoušel štěstí z pořádné dálky, míč se snášel pod břevno, avšak brankář Defendi vyrazil míč nad břevno!
     
    66
    Rozehrávka přímého kopu se kvůli ošetřování o malou chvíli zdržela. Centrovaný míč našel hlavu domácího hlavičkáře, avšak jeho zakončení minulo zařízení.
     
    65
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Bressan, přichází Postiga.
     
    64
    Na druhé straně se nedovoleným zákrokem provinil Ricardo, jež vidí žlutou kartu! Domácí mohou ohrozit hostující branku.
    63. Chycená penalta
     
    63
    Neskutečné! Bruno Moreira si postavil míč podruhé a tentokrát mířil k pravé tyči! Cásio směr jeho rány vystihl a tygřím skokem vyrazil míč mimo tři tyče!
     
    62
    Wakaso za svůj neohrabaný zákrok dostává žlutou kartu.
    61. Penaltový zákrok číslo dvě!
     
    61
    Penalta číslo dvě pro Ferreiru! Jota byl při svém zakončení sražen k zemi a vybojoval pro svůj celek druhou penaltu v utkání! Domácí se na rozhodčího hodně zlobí!
     
    60
    Z rohového kopu už nebezpečí pro domácí branku nepřišlo. Cásio vyrazil z brankové čáry a sebejistě stáhl míč do svých rukavic.
     
    59
    Na druhé straně napřáhl z úctyhodné vzdálenosti Moreira. Jeho dělovka směřovala k pravé tyči, ale brankář Cásio se parádně natáhl a vyrazil míč na rohový kop!
     
    58
    Obrovská šance Rio Ave! Obrana hostů zapomněla na Yazaldeho, jež si počíhal na kolmou přihrávku, ale z těsné blízkosti už vyběhnutého Defendiho nepropálil. Hostující brankář se v souboji navíc poranil!
     
    57
    Tentokrát se centr stáčel přímo do branky. Brankář Defendi neměl šanci vyboxovat míč, ale naštěstí pro Ferreiru jej skvěle zastoupil obránce Cardoso.
     
    56
    Rio Ave v posledních minutkách přebralo otěže utkání do svých rukou. Domácí nyní zahrávali další rohový kop, centr mířil na bližší tyč, ale hostující obrana jej odvrátila na další roh.
     
    55
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Martins, přichází Roniel.
     
    54
    Autor vyrovnávací branky Kuca utržil v ostrém souboji nějaký šrám a musí být ošetřován. Vypadá to, že bude schopen pokračovat v utkání.
     
    53
    Martins měl spoustu času a prostoru před pokutovým územím, roztančil si obránce, ale poté zapomněl míč za sebou. Hostující záložník se ochudil o nadějnou možnost.
     
    52
    Do šance se naopak málem dostali hosté! Cásio musel pomoci s rozehrávkou, dostal se pod zbytečný tlak a nedůrazným odkopem málem daroval míč Andrezinhovi.
     
    51
    Domácí jsou na koni a snaží se přidat druhou branku. Obrana Ferreiry však nyní pracuje velmi dobře a nenechává útočníkům prostor.
    50. KUCA - 1:1
     
    50
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    Nádherný gól! Rio Ave vyrovnává hned v úvodu druhé půle! Tarantini našel krásnou přihrávkou mezi obránci nabíhajícího KUCU, jež si počkal na hraně ofsajdu a z první krásně obstřelil brankáře Defendiho!
     
    49
    Defendi si musel dávat pozor na neposednou střelu Moreiry z ostrého úhlu. Střelec prozatím jediné branky dnešního utkání mířil na vzdálenější tyč, jenže domácí brankář byl na zemi včas.
     
    48
    Helder Lopes si na útočné polovině pomohl v souboji nedovoleným způsobem. Rozhodčí stál od dvojice hráčů dva metry a faulu si samozřejmě všiml.
     
    47
    Domácí začínají aktivně. Střídající Ukra se prodíral kolem pravé postranní čáry, avšak narazil na pozorného obránce a navíc ještě podklouzl.
     
    46
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Kayembe, přichází Ukra.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Na hrací ploše nebyl k vidění nikterak pohledný fotbal. Oba týmy spíše bojují a do šancí se dostávají jen sporadicky. Spokojenější zatím mohou být hosté, kteří po proměněné penaltě z kopačky Moreiry odcházejí do kabin s jednobrankovým vedením. Na domácí straně je hodně vidět útočník Yazalde, jenže sám proti skvěle pracující obraně hostů nic nezmůže.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Rio Ave ještě v závěru poločasu dostalo možnost zahrání přímého kopu z nadějné pozice. Centrovaný míč však našel pouze hlavu připraveného obránce.
     
    44
    Mohlo být zle! Domácí se už chytali za hlavu, ale branka Ferreiry nemůže být uznána pro ofsajd! Moreira už zvedal ruce nad hlavu, ale praporek nad hlavu zvedl také asistent rozhodčího!
     
    43
    Ricardo si nyní vyšlápl na Yazaldeho, jehož složil na polovině hrací plochy. Hlavní arbitr stoperovi Ferreiry důrazně domlouvá a dává najevo, že příště to bude za žlutou kartu.
     
    42
    Domácí se znovu snažili probít vpřed po pravé straně. Jejich kombinace však skončila hned v zárodku, Ferreira se bez problémů brání odkopem míče do zámezí.
     
    41
    Rio Ave se v závěru poločasu snaží o vyrovnání. Po pravé straně to nyní zkoušel Pedrinho, jehož oblouček do pokutového území odvrátil rázným odkopem Ricardo.
     
    40
    Kuca se uvolnil na hranici pokutového území a opřel se do skákavého míče. Jeho rána trefila prvního stojícího obránce Ferreiry. Hosté nyní měli pořádný kus štěstí.
     
    39
    Andrezinho sice nasadil u rohového praporku svému strážci jesličky, ale poté si ukopl míč daleko od nohy a Roderick mu jej bez problémů ukopl.
     
    38
    Andrezinho si rychle vyměnil míč s Jotou. První jmenovaný chtěl vyslat svého kolegu do pokutového území, jenže Jota zůstal stát a míč dolétl až ke Cásiovi.
     
    37
    Míč nyní poletuje z jedné strany hrací plochy na druhou. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do souvislé kombinace. Hosté budou vhazovat.
     
    36
    Yazalde je v první půli hodně aktivní. Útočník Rio Ave si nyní položil obránce, uvolnil se a dokázal odcentrovat. Jeho pobídka však nenašla nikoho v zeleném.
     
    35
    Míč na Yazaldeho byl hodně nepřesný. Domácí útočník sice pospíchal za kolmou přihrávkou, ale Ricardo měl dostatečný náskok a mohl pustit míč až k brankáři.
     
    34
    Andrezinho poslal do pokutového území nadýchaný centr, jenže jeden z hráčů Ferreiry se v hlavičkovém souboji provinil proti pravidlům.
     
    33
    Hosté málem navýšili svůj náskok! Andrezinho dostal krásnou přihrávku do náběhu a střelou o obránce pořádně vyplašil domácího brankáře! Nakonec vytěžil pouze rohový kop!
     
    32
    Domácí se pokoušeli o rychlou odpověď. Na pravé straně se snažil čarovat Tarantini, jež se utopil ve žlutém moři a v souboji s trojicí protihráčů o míč přišel.
    31. MOREIRA - 0:1
     
    31
    Ferreira právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení! Míč si na značku pokutového kopu přichystal BRUNO MOREIRA a tvrdou střelou k tyči překonal bezmocného Cásia!
     
    30
    Žlutou kartu dostává Pedrinho (Rio Ave FC).
    30.
     
    30
    A pozor! Hosté dostávají k dispozici pokutový kop! Jota se fantastickým způsobem prosmýkl do pokutového území a Pedrinho jej nešetrně poslal k zemi.
     
    29
    Bressan měl spoustu času na vymyšlení kvalitní přihrávky do pokutového území. Domácí záložník se však unáhlil, odcentroval příliš krátký míč a daroval jej hostům.
     
    28
    Yazalde v posledních minutách bere hru hodně na sebe. Nyní si domácí útočník došel pro míč až na polovinu hřiště, kde si jej skvěle pokryl a vymodlil si faul.
     
    27
    Yazalde se ocitl až u rohového praporku, kde se obtočil kolem obránce a vykouzlil povedený centr před branku. Defendi včas vystartoval z brankové čáry a míč sebral do rukavic.
     
    26
    Domácí se dostávají pod lehký tlak a snaží se uklidnit situaci zdlouhavou kombinací ve středu hrací plochy. Hosté zatím nenapadají příliš vysoko.
     
    25
    Hra je na obou stranách plná nepřesností. Goís nyní centroval před branku Rio Ave, jeden z obránců jeho prudký míč nadzvedl přímo do náruče brankáře Cásia.
     
    24
    Martins postupoval proti jedinému obránci Rio Ave! Záložník Ferreiry ještě chtěl vylepšit pozici pro Moreiru, ale prudkou přihrávku nasměroval jen do nohou obránce.
     
    23
    Domácí se znovu zbytečně ochudili o možnost přechodu do rychlého ataku. Edimar si při svém útočném výletu pomohl nedovoleným zákrokem a podrazil protihráče.
     
    22
    Po následném rohovém kopu propadl míč na vzdálenější tyč, kde číhal Cardoso, jež se do míče opřel akrobatickým způsobem a trefil horní tyč!
     
    21
    Hosté se pokusili překvapit Cásia! Moreira napřáhl z dobrých třiceti metrů a krásně utaženou ránou jen o malý kousek minul horní tyč branky Rio Ave!
     
    20
    Po něm už nebezpečí pro Cásiovu svatyni nepřišlo. Centrovaný míč se snesl přesně do míst, kde stáli dva zadáci v zeleném, jež míč odvrátili do bezpečí.
     
    19
    Andrezinho se chopil exekuce přímého kopu. Prudkým centrem hledal někoho z vysokých hlavičkářů, ale získal pouze rohový kop.
     
    18
    Santos zastavil slibně vyhlížející akci Ferreiry, hostující útočník mohl zamířit do velkého vápna. Domácí obránce za svůj zákrok vidí žlutou kartu!
     
    17
    Míč se přestěhoval na polovinu hostujícího celku, kde s ním pro změnu zdlouhavě kombinují zadáci Ferreiry.
     
    16
    Domácí se snaží uklidnit hru na vlastní polovině hřiště. Zadáci Rio Ave nyní kombinují mezi sebou a čekají na vhodný moment pro přenesení hry.
     
    15
    Yazalde si vyměnil míč s Kucou a nabíhal si za obranu Ferreiry. Druhý jmenovaný mu adresoval míč do běhu, ale jeho přihrávku zastavil obětavým skluzem obránce.
     
    14
    Kuca si na polovině hřiště pomohl ve výskoku rukama a dopustil se nedovoleného zákroku. Úvod utkání nepřináší žádné galapředstavení. Ani jeden z týmů nechce chybovat.
     
    13
    Na druhé straně musel dávat pozor brankář Defendi, jelikož před jeho branku se rychle snášel zakroucený centr. Defendi situaci zvládl a sebral míč ze vzduchu.
     
    12
    Kombinace hostů je zatím pořádně kostrbatá. Ponck se snažil uvolnit spoluhráče na pravé straně, ale adresoval mu přihrávku příliš daleko od nohy.
     
    11
    A zkouška to nebyla vůbec špatná! Úplně osamocený zakončoval na hranici malého vápna Ponck, jehož hlavička zamířila jen kousek vedle spojnice břevna a tyče.
     
    10
    Po centru z pravé strany zachránil domácí před dotírajícím Moreirou Roderick. Rohový kop si vyzkouší také hosté.
     
    9
    Tentokrát už to bylo lepší! Santos si na přední tyči vyskočil na nadýchaný míč, ale zády k brance jej pouze přizvedl na druhou stranu pokutového území.
     
    8
    Rio Ave zahrávalo další rohový kop. Krátký centr odrazila obrana hostů pouze do zámezí a domácí dostávají šanci na reparát.
     
    7
    Gois zkoušel dlouhým autem uvolnit Moreiru. Před útočníkem hostujícího celku zahrál skvěle pozičně hlavou stoper Marcelo. Útoky Ferreiry jsou zatím bezzubé.
     
    6
    Po krátké odmlce o sobě dali vědět také hráči hostů. António zatáhl míč po levé straně k pokutovému území, kde se dostal pod tlak a o míč rychle přišel.
     
    5
    Rio Ave vstoupilo do utkání s velkou chutí. Domácí zahrávali další rohový kop. Před branku Defendiho tentokrát mířil prudký centr, ale brankář hostů vyrazil z branky a stáhl jej do rukavic.
     
    4
    Domácí nadále zůstali před brankou Ferreiry. Rio Ave zahrávalo svůj první rohový kop, ale ani domácí nenašli centrem na hranici malého vápna nikoho, kdo by dokázal zakončit.
     
    3
    Standardní situaci zahrávalo i Rio Ave. Na hranici malého vápna nejvýše vyšplhal Roderick, jež záda k brance nedokázal přizvednout míč mezi tři tyče.
     
    2
    Hosté si ihned v úvodu vyválčili rohový kop. Andrezinho zkusil zahrát signál, avšak prudký míč našel pouze připraveného obránce u bližší tyče.
     
    1
    Domácí zahájili výkopem utkání. Dlouhý nákop směřoval na hranici pokutového území, kde však kralovali obránci Ferreiry.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Rio Ave FC: Cásio – Pedrinho, Marcelo, Roderick, Edimar – Wakaso, Tarantini – Kuca, Bressan, Kayembe – Yazalde
    Náhradníci: Vieira, Postiga, Boas, Ukra, Moreira, Krovinović, Ronan

    FC Paços Ferreira: Defendi – Goís, Ricardo, Cardoso, Lopes – António, Ponck – Martins, Andrezinho, Jota – Moreira
    Náhradníci: Marco, Baixinho, Roniel, Cícero, Farías, Jose, Santos

    Rozhodčí: Rui Costa – Joao Silva, Tiago Costa.
     
    Dnešní soupeři se naposledy střetli v listopadu loňského roku a Rio Ave tehdy překvapivě zvítězilo na půdě svého soupeře výsledkem 2:1! Hosté tedy mají soupeři, co oplácet.
     
    V dnešním duelu půjde o souboj rivalů ze středu tabulky. Rio Ave je aktuálně na osmé pozici se ziskem devětadvaceti bodů. V minulém utkání získalo Rio Ave cenný bod na půdě vedoucího Sportingu Lisabon, kde ukopalo bezbrankovou remízu. FC Paços Ferreira je na tom ještě o pozici lépe než dnešní domácí celek. Ferreira je aktuálně sedmá o bod před svým dnešním soupeřem. V minulém kole Ferreira překvapivě padla na půdě podceňované Boavisty výsledkem 1:0!
     
    Dobrý večer všem příznivcům portugalského fotbalu! Portugalská liga má dnes na programu dohrávku víkendového kola. Síly spolu změří Rio Ave a FC Paços Ferreira! Utkání startuje ve 21 hodin a jeho průběhem Vás prostřednictvím textového přenosu provede Tomáš Kubečka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 50. Kuca – 31. Moreira (pen.)

    Karty:   18. Santos (AVE), 30. Pedrinho (AVE), 62. Wakaso (AVE), 88. Ukra (AVE) – 64. Ricardo (FER), 71. Cardoso (FER), 90+1. Cicero (FER)

    Neproměněná penalta: 63. Moreira (AVE), brankář Cásio zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:12. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:20.
    Rio Ave FC: Cásio – Pedrinho, Marcelo, Roderick, Edimar – Wakaso, Tarantini – Kuca, Bressan (65. Postiga), Kayembe (46. Ukra) – Yazalde (84. Ronan)
    Náhradníci: Vieira, Postiga (65. Bressan), Boas, Ukra (46. Kaymbe), Moreira, Krovinović, Ronan (84. Yazalde)

    FC Paços Ferreira: Defendi – Goís, Ricardo, Cardoso, Lopes – António (72. Farías), Ponck – Martins (55. Roniel), Andrezinho, Jota – Moreira (90. Cicero)
    Náhradníci: Marco, Baixinho, Roniel (55. Martins), Cícero (90. Moreira), Farías (72. António), Jose, Santos

    Rozhodčí: Rui Costa – Joao Silva, Tiago Costa
    bahis siteleri