Anderlecht – Olympiakos 1:0 (kon.) | Midtjylland – Manchester Utd. 2:1 (kon.) | Fiorentina – Tottenham 1:1 (kon.)
Dortmund – Porto 2:0 (kon.) | Villarreal – Neapol 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Basilej 3:2 (kon.)
Sevilla – Molde 3:0 (kon.) | Valencia – Rapid 6:0 (kon.) | Augsburg – Liverpool 0:0 (kon.)
Sparta – FK Krasnodar 1:0 (kon.) | Galatasaray – Lazio 1:1 (kon.) | Sion – Braga 1:2 (kon.)
Šachtar – Schalke 0:0 (kon.) | Marseille – Ath. Bilbao 0:1 (kon.) | Sporting – Leverkusen 0:1 (kon.)
konec
FC Midtjylland
2:1 (1:1)
Manchester United
Čtvrtek 18.02.2016, 19:00 • Arena Herning, Herning • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Andre Rømer vyrážel podél pravé lajny do protiútoku, ale musel zastavit, jelikož neměl dobrou podporu spoluhráčů. Posléze byl ovšem Marco Ureña faulován Chrisem Smallingem, který dostal žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Václav Kadlec, přichází Daniel Royer.
     
    85
    Midtjyllandští kombinovali a Jesse Lingard to chtěl ukončit faulem v souboji s Onuachuem. Sudí mu za to okakmžitě udělil žlutou kartu.
     
    78
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Juan Mata, přichází Andreas Pereira.
    77. Paul Onuachu (MID) - 2:1
     
    77
    Midtjylland právě vstřelil branku!
    Obrovská rána pro anglický tým! Dánští šampióni se dostávají do vedení! PAUL ONUACHU držel balon za hranicí pokutového území, ale přišel o něj. Přesto svou snahu nevzdal, od Juana Maty se ho znovu zmocnil a přízemní střelou k tyči upravil stav zápasu na 2:1!
     
    72
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Ander Herrera, přichází Morgan Schneiderlin.
     
    68
    Domácí měli ponechanou výhodu a mířili do zajímavé šance! Po kombinaci se nakonec k zakončení dostal Pione Sisto, ale po jeho střele zapadl balon vedle brány!
     
    67
    Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Rilwan Hassan, přichází Marco Ureña.
     
    62
    Výborný zákrok Sergia Romera! Zprava poslal nádherný balon Kristoffer Olsson a k hlavičce se v bezprostřední blízkosti dostal nedávno příchozí Paul Onuachu, ale argentinský brankář vytáhl neskutečně reflexivní zákrok!
     
    60
    Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Martin Pušić, přichází Paul Onuachu.
     
    60
    Na trávníku nyní zůstal ležet Filip Novák, kteréhož nohu přišlápl Donald Love. Pro českého beka je na hřiště přivolána lékařská pomoc, hostující zadák dostává žlutou kartu.
     
    55
    Další zajímavá šance pro anglický tým! Ander Herrera pěkným centrem zleva našel u pravé tyče naběhnuvšího Jesseho Lingarda, jehož rána z voleje skončila na břevně Andersenovy svatyně!
     
    53
    Na druhé straně měli United zajímavou šanci, mohli jít znovu do vedení! Daley Blind pěkným centrem vybídl ke skórování Juana Matu, jehož zakončení ale postrádalo jak přesnost, tak i razanci.
     
    48
    Parádní akcí se prezentoval Anthony Martial! Z levé strany pronikl do pěkné pozice přes dva hráče, aby následně vybídl ke skórování Jesseho Lingarda. Ten ovšem v dobré střelecké situaci branku přestřelil!
    44. Pione Sisto (MID) - 1:1
     
    44
    Midtjylland právě vstřelil branku!
    A máme srovnáno, tohle byla parádní individuální akce! PIONE SISTO si za pokutovým územím poradil hned s dvojicí bránících protihráčů, kdy ho hlavně Ander Herrera vůbec nestíhal. Popotáhl si balon do lepší střelecké pozice, vypálil a Romerovi nedal šanci – 1:1! V Herningu zavládla obrovská radost.
    37. Memphis Depay (MAN) - 0:1
     
    37
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš! Anglický celek se dostává do vedení krátce poté, co domácí nedali stoprocentní šanci. Jesse Lingard z pravé strany poslal centr do pokutového území, kde MEMPHIS DEPAY sice podklouzl, ale dokázal se včas zvednout a dopravit míč do sítě! Hostující celek tedy otevírá skóre zápasu a v Herningu se ujímá vedení 1:0.
     
    36
    Obrovská šance pro dánský celek! Václav Kadlec a Rilwan Hassan uháněli ve dvou zcela osamocení na brankáře. Český útočník vzal odpovědnost sám na sebe, ale jeho zakončení dokázal brankář Sergio Romero vyrazit! Neuvěřitelná tutovka.
     
    34
    Hosté poměrně dlouho kombinovali na útočné polovině. Ander Herrera na levé straně nahrál Blindovi, jehož pokus o centr dopadl neúspěšně. Posléze se ale záložník s číslem sedm dostal k reparátu, kdy dobře našel hlavu Martiala. Byla z toho nakonec velice zajímavá šance pro United, nicméně domácí měli štěstí s odrazy balonu!
     
    20
    A z něj si vytvořili pěknou šanci! Na vzdálenější tyč si skvěle naběhl Chris Smalling, obránci si ho vůbec nevšimli! Jeho hlavička ovšem postrádala přesnost.
     
    11
    Podařilo a byla z toho velice dobrá šance! Po centru Filipa Nováka se k hlavčičce dostal Kian Hansen, jenomže Sergio Romero parádním zákrokem vyrazil balon! Domácí se mohli dostat do vedení, měli k tomu skutečně blízko.
     
    8
    Dobrá šance Manchesteru! Jesse Lingard skvělou přihrávkou vyslal do příležitosti Memphise Depaye, jehož střelecký pokus ale výtečně zblokoval Kian Hansen nad branku!
     
    Pozor, velká změna v sestavě United! David de Gea se zranil při rozcvičce a v brance ho dnes nahradí Sergio Romero. Na střídačce Manchesteru tak nebude žádný brankář!

    Michal Belšán

    Branky: 44. Sisto, 77. Onuachu – 37. Depay (Lingard)

    Karty:   60. Love (MAN), 85. Lingard (MAN), 90+3. Smalling (MAN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:11.
    FC Midtjylland: Andersen – Rømer, Hansen, Bodurov, Novák – Hassan (67. Ureña), Sparv (C) – V. Kadlec (85. Royer), Sisto, Olsson – Pušić (60. Onuachu).
    Náhradníci: Dahlin – Banggaard, B. Bak, Duelund, Royer, Ureña, Onuachu.

    Manchester United: Romero – Love, Smalling, McNair, Blind – A. Herrera (72. Schneiderlin), Carrick (C) – Lingard, Mata (78. Pereira), Depay – Martial.
    Náhradníci: Poole, Riley, Schneiderlin, Pereira, Keane, Weir.

    Rozhodčí: Soares Dias – Tavares, Soares (Portugalsko)
    Čtvrtek 25.02.2016
    Manchester Utd. - Midtjylland 5:1

    Branky: 32. Bodurov (vla.), 64. Rashford (Mata), 75. Rashford (Varela), 87. A. Herrera (pen.), 90. Depay – 28. Sisto (Ureña)

    Karty:   73. Lingard (MAN) – 35. Novák (MID), 43. Rømer (MID), 86. Hansen (MID)   88. Rømer (MID)

    Neproměněná penalta: 43. Mata (MAN), brankář Andersen zneškodnil

    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 15:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:15.
    bahis siteleri