Anderlecht – Olympiakos 1:0 (kon.) | Midtjylland – Manchester Utd. 2:1 (kon.) | Fiorentina – Tottenham 1:1 (kon.)
Dortmund – Porto 2:0 (kon.) | Villarreal – Neapol 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Basilej 3:2 (kon.)
Sevilla – Molde 3:0 (kon.) | Valencia – Rapid 6:0 (kon.) | Augsburg – Liverpool 0:0 (kon.)
Sparta – FK Krasnodar 1:0 (kon.) | Galatasaray – Lazio 1:1 (kon.) | Sion – Braga 1:2 (kon.)
Šachtar – Schalke 0:0 (kon.) | Marseille – Ath. Bilbao 0:1 (kon.) | Sporting – Leverkusen 0:1 (kon.)
konec
Sporting Lisabon
0:1 (0:1)
Bayer Leverkusen
Čtvrtek 18.02.2016, 21:05 • Estádio José Alvalade, Lisabon • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Sporting Lisabon nezvládl úvodní utkání play-off Evropské ligy, a s německým Bayerem Leverkusenem prohrál 0:1!

    První poločas dnešního souboje nabídl poměrně pohledný fotbal. Do utkání vstoupil německý celek, který měl hned v patnácté minutě velkou šanci. Stoper Toprak však mířil ve velké šanci nad branku. Na druhé straně hřiště měl velkou šanci také obránce Jefferson, nicméně jeho prudkou střelu dokázal Leno vyrazit! Ve 26. minutě už to hostům vyšlo, a na konci pohledné kombinace byl Karim Bellarabi, který poslal německý celek do vedení!

    Ve druhém poločase se čekal nápor domácího celku, ten však nepřišel! Domácím se zkomplikovala situace v 74. minutě, kdy Semedo dostal druhou žlutou kartu, a byl vyloučený. V závěru mohl navýšit vedení svého týmu opět Bellarabi, jenže trefil pouze tyč!

    Leverkusen si tak odváží z Portugalska jednobrankovou výhru, a do domácího utkání bude vstupovat z pozice velkého favorita na postup!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:57:23)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    O pár sekund později se v podobném místě střetl Hakan Çalhanoğlu se střídajícím Ewertonem. Domácí hráč svého soka přistrčil, a Kuipers v tomto případě nedovolený zákrok odpískal!
     
    90+1
    Obránce Jefferson postupoval vpřed po pravé straně. Následně si brazilský bek obhodil Topraka, nicméně ten ho přistrčil. Jefferson poté spadl, avšak nedovolený zákrok odpískaný nebyl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Německý celek se dokázal usadit na útočné polovině, a kombinoval zejména na pravé straně. Spolupráce mezi Papadopoulosem a Henrichsem však k ničemu užitečnému nevedla, a míč je v zámezí.
    87. Bellarabi trefil tyč
     
    87
    Leverkusen se mohl dostat v závěru zápasu do dvoubrankového vedení! Ze střední vzdálenosti natáhl ke střele Karim Bellarabi, jehož pokus se málem snášel do branky. Střelu střelce zatím jediné branky však zastavila nakonec tyč!
     
    86
    Na pravém křídle se uvolnil střídající Adrien Silva, jehož následný centr už vypadal lépe. Střídající hráč hledal ve vápně Ruize, nicméně kostarický útočník se přes Taha k hlavičce neprotlačil!
     
    85
    Následné standardní situace se ujal Adrien Silva, jehož centr však nebyl ideální, a obrana Leverkusenu dokázala skvěle zapracovat!
     
    85
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Tin Jedvaj, přichází Roberto Hilbert.
     
    84
    Střídající Henrichs ve středu hřiště zasáhl nedovoleným způsobem Slimaniho, a Sporting bude mít k dispozici zajímavou standardní situaci! Jedna z mála možností na vyrovnání ...
    Radost hostujících hráčů po zatím jediné brance tohoto utkání

     
    83
    Leverkusen kontroloval hru na vlastní polovině, a Toprak následným centrem našel na levé straně Henrichse. Střídající hráč posílal míč za obranu pro Kiesslinga, nicméně u míče byl první Patrício!
     
    81
    Jorge Jesus čekal od střídajícího Slimaniho také jistě mnohem lepší výkon. Alžírský záložník se dostal k míči na levém křídle, a pokoušel se projít kolem Torpaka. Turecký stoper si však počínal velmi dobře!
     
    80
    Portugalský celek vybojoval rohový kop, který velmi rychle rozehrál útočník Ruiz na Adriena Silvu. Střídající hráč si míč připravil, a následně odcentroval. Obrana Leverkusenu opět zafungovala na jedničku!
     
    79
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Admir Mehmedi, přichází Benjamin Henrichs.
     
    79
    Leverkusen však vybojoval další rohový kop, po kterém se dostal za vápnem k míči Wendell, který sice našel v pokutovém území Kiesslinga, ten však vybíhal z jasného ofsajdu!
     
    78
    Úvodní centr Hakana Çalhanoğlu byl zablokován, a tak si turecký záložník mohl celou situaci zopakovat. Jeho druhý centr však nebyl o moc povedenější, a obrana Sportingu centr odvrátila.
    77. Povedená rána Mehmediho gólem neskončila
     
    77
    Portugalský celek se i bez vyloučeného Semeda dokázal dostat do kombinace na útočnou polovinu. Následně však chyboval Jefferson, a dopředu šel Leverkusen. Kramer našel centr Mehmediho, který se uvolnil ve vápně, a ostře vystřelil. Patrício však jeho střelu dokázal vyrazit!
     
    76
    Jorge Jesus má další starosti, neboť všechny možnosti střídání již provedl, a po vyloučení stopera již nemá, jak zareagovat. Sporting dohrává v oslabení, a navíc doma prohrává ...
    74. Červená karta po 2. žluté
     
    74
    Tak, to je hodně velká komplikace pro domácí celek! Rúben Semedo zřejmě vůbec nemyslel na to, že už jednu žlutou má, a hodně ostře nalétl do souboje s Bellarabim. Domácí stoper tak situaci vůbec nezvládl, a oslabuje svůj tým!
     
    73
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Sebastián Coates, přichází Ewerton.
     
    73
    Çalhanoğlu ani tentokrát nerozehrál rohový kop špatně! Jeho centr našel ve vápně opět Papadopoulose, který však i v tomto případě nasměroval hlavičku nad branku Ruie Patrícia!
     
    72
    Kramer si naběhl na pravé křídlo, kde dokázal obejít obránce Jeffersona, a "štrádoval" si to do vápna. Následně však zasáhl William Carvalho, který dostal míč do zámezí, a je z toho další roh pro Leverkusen!
     
    71
    Kdo čekal, že ve druhém poločase začne ofenzivní koncert domácího Sportingu, tak ten se velmi mýlil. Leverkusen ovládá hru i ve druhém poločase, a svého soupeře prakticky nepouští do hry!
     
    69
    Aktivní německý celek vybojoval další rohový kop, kterého se ujal opět Çalhanoğlu. Následný centr tureckého záložníka sice ve vápně našel Papadopoulose, nicméně řecký stoper nenasměroval svou hlavičku mezi tři tyče!
     
    68
    Leverkusen se však zanedlouho dostal k míči, a po nedovoleném zákroku na Papadopoulose vybojoval standardní situaci. Exekuce se ujal opět Çalhanoğlu, jehož centr nikoho nenašel, a hra je přerušena po faulu Taha.
     
    67
    Kiessling si narazil na útočné polovině míč s Mehmedim, a pokoušel se jít do vápna. Hostující útočníka dokázal tentokrát zastavit Semedo, a Sporting může jít vpřed!
     
    66
    Své úvodní střídání v tomto zápase provádí také německý celek. Ofenzivní záložník Brandt dnes nebyl na hřišti příliš vidět, i tak odvedl dobrý výkon. Na jeho místo přichází řecký stoper Papadopoulos.
    65. Zákrok Semeda na Kiesslinga
     
    65
    Stefan Kiessling dostal přihrávku do vápna, a pokoušel se uvolnit, aby se dostal do zakončení. Německý forvard následně spadl po souboji se Semedem, nicméně penalta se pískat nebude!
     
    64
    Obránce Wendell posílal dlouhý centr na hranici vápna, kde se nacházel Kiessling. Vytáhlý útočník se však k hlavičce nedostal, a míč poté skončil u brankáře Patrícia.
     
    63
    Leverkusen dobře zapracoval ve středu hřiště, dokázal vybojovat míč, a míří dopředu. Německý celek se usazuje na útočné polovině, a uvidíme, co svěřenci trenéra Schmidta vymyslí.
     
    61
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Alberto Aquilani, přichází Adrien Silva.
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Teófilo Gutiérrez, přichází Islam Slimani.
     
    60
    Na druhé straně jsme registrovali první zaváhání obrany německého celku. Toprak prohrál souboji s Gutérrezem, a ten hlavičkou našel Ruize. Domácí forvard se však nacházel v těsném ofsajdu, a hra je přerušena!
     
    59
    Následného rohového kopu Bayeru se ujal Hakan Çalhanoğlu, který poslal svůj centr na přední tyč, kde se nacházel Jedvaj. Chorvatský bek se však nedokázal dostat k míči, a ten odhlavičkovala obrana Sportingu!
    58. Velká šance Mehmediho
     
    58
    Následné standardní situace se ujal Çalhanoğlu, který svým centrem našel na zadní tyči naběhlého Mehmediho. Hostující hráč se opřel do míče z voleje, nicméně Patrício dokázal míč vyrazit na rohový kop!
     
    57
    Kiessling vyhrál hlavičkový souboj s Toprakem, a poslal míč na Bellarabiho. Hostující záložníka následně poslal k zemi Semedo, který za svůj zákrok dostává žlutou kartu!
     
    55
    Carlos Mané se pokoušel uvolnit na levé straně, nicméně domácím zatím ve druhém poločase kombinace na útočné polovině příliš nevycházejí, a to platilo i o tomto průniku Maného!
     
    54
    Rui Patrício opět poslal dlouhý odkop na útočnou polovinu, kde sice prohrál souboj Gutiérrez s Toprakem, následně se však míč stal k Jeffersonovi, a domácí mohou pokračovat v útoku!
    Pohled na trávník Estádia José Alvalade

     
    53
    Rui Patrício získal míč po nepřesné přihrávce Brandta. Portugalský brankář velmi rychle rozehrál na Jeffersona. Brazilský bek si však míč špatně zpracoval, a Leverkusen má možnost otočit hru!
     
    52
    Leverkusen se po delší době dostal do útoku, a z levé strany vhazoval Wendell. Brazilský bek poslal dlouhý aut do vápna, kde se sápal k míči Kiessling. Německého forvard si však pohlídal stoper Coates!
     
    50
    Chorvatský obránce Jedvaj dostal zásah od Carvalha, a hra je opět přerušena. Domácí záložník může být rád, že nedostal žlutou kartu!
     
    49
    Kiessling zariskoval ve středu hřiště, a šel do riskantního souboje s Carvalhem. Německý útočník následně zahrál rukou, a u míče zůstane Sporting.
     
    47
    Portugalský celek vstoupil do druhého poločasu aktivně, a hned po první minutě je vidět, že Sporting bude hrát hodně ofenzivně. Obrana Leverkusenu však v prvním poločas pracovala velmi dobře, a Sporting to bude mít hodně těžké...
     
    46
    Hned na začátku poločasu se dostal Leverkusen do kombinace na útočné polovině, avšak velmi rychle také přišla chyba. Následný protiútoku musel zastavit faulem Çalhanoğlu, který za svůj zákrok dostává žlutou kartu!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas dnešního souboje nabídl poměrně pohledný fotbal. Do utkání vstoupil německý celek, který měl hned v patnácté minutě velkou šanci. Stoper Toprak však mířil ve velké šanci nad branku. Na druhé straně hřiště měl velkou šanci také obránce Jefferson, nicméně jeho prudkou střelu dokázal Leno vyrazit! Ve 26. minutě už to hostům vyšlo, a na konci pohledné kombinace byl Karim Bellarabi, který poslal německý celek do vedení!

    Druhý poločas začne v hlavním městě Portugalska přibližně v 22:08!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    V samotném závěru poločasu zůstal ležet na trávníku Stefan Kiessling, který je momentálně v péči lékařů. To by bylo pro německý celek citelné oslabení, pokud by Kiessling musel střídat ...
     
    44
    Portugalský celek se konečně dokázal dostat kombinací do vápna. Ruiz si však špatně zpracoval míč, a ten se dotkl jeho ruky. Vše postřehl pozorný pomezní, a bude následovat odkop od branky Lena.
     
    43
    Následné exekuce rohového kopu se ujal opět ujal Hakan Çalhanoğlu, kterému se však centr nepovedl. Turecký záložník poslal míč přímo do rukavic brankáře Ruie Patrícia, který velmi rychle rozehrál.
    Slimani překvapivě chybí v základní sestavě Sportingu! Dočkáme se alžírského hráče ve druhém poločase?

     
    42
    Aktuálně třetí tým německé Bundesligy se velmi rychle přesunul před vápno, a o průnik se pokoušel Brandt. Německý záložník se do vápna dostal, nicméně následně míč odklidil na roh Coates!
     
    41
    Už to vypadalo, že se útok Sportingu posune do další fáze, a svěřenci trenéra Jesuse půjdou do vápna. Posléze však předvedl nepřesnou přihrávku Mané, a dopředu míří německý celek!
     
    40
    Domácí celek pokračuje v postupné kombinaci na útočné polovině, nicméně přes pevnou německou obranu se zatím nemůže dostat do šance. Momentálně je míč na pravé straně o obránce Pereiry.
     
    39
    Sporting postupoval do zajímavého protiútoku, a ve středu hřiště se chtěl uvolnit Carlos Mané. Postup portugalského záložníka však zastavil nedovoleným zákrokem Brandt, který si koledoval o žlutou kartu, tu však nedostal.
     
    37
    Leverkusen vybojoval rohový kop, kterého se ujal Çalhanoğlu. Centr tureckého záložníka však příliš povedený nebyl, a obrana portugalského celku dokázala míč odhlavičkovat do bezpečí!
     
    36
    Sporting je v posledních minutách aktivnější, a pokouší se co nejdříve srovnat stav. Obrana Leverkusenu však dnes pracuje velmi dobře, a když už ji hráči Sportingu překonají, vzadu je Berndt Leno!
     
    35
    Ruiz si nabíhal na přihrávku Carlose Maného mezi obránce, avšak Toprak dokázal míč zastavit. Německý celek tak vyráží do protiútoku!
    Karim Bellarabi vstřelil velmi důležitý gól na hřišti soupeře, a přiblížil svůj tým postupu!

     
    33
    Gituérrez je v posledních minutách velmi aktivní, a kolumbijský útočník se tentokrát dokázal uvolnit na levé straně. Jeho následný centr hledal Ruize, avšak Toprak míč odhlavičkoval.
     
    32
    Gutiérrez se pokoušel protlačit do pokutového území přes levou stranu, kde však musel svést těžký souboj s Toprakem. Turecký stoper byl nakonec úspěšnější, a následuje odkop od branky!
     
    30
    Hostující Mehmedi nestíhal v souboji s Jeffersonem, kterého následně poslal k zemi. Björn Kuipers neměl pro zákrok záložníka Bayeru pochopení, a udělil mu žlutou kartu.
     
    29
    Portugalský celek momentálně kontroluje hru na vlastní polovině, a posílá si míč mezi obránci. Leverkusen nejeví příliš zájem při napadání, a tak mají stopeři domácích hodně času na rozehrávku.
     
    28
    Sporting chyboval při rozehrávce, a k míči se dostal Kramer, který pohotovou přihrávkou hledal Brandta. Těsně před ním však míč odklidil stoper Coates, a u míče je Sporting!
    26. Karim BELLARABI - 0:1
     
    26
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    A německý celek jde na hřišti Sportingu do důležitého vedení, čímž získává velkou výhodu do odvety! Leverkusen se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, a z pravé straně přesně odcentroval Jedvaj, který našel na zadní tyči naběhlého KARIMA BELLARABIHO, a ten neměl se zakončením problém!
     
    25
    Berndt Leno si dokázal dojít pro centr Carvalha, a předvedl jistý zákrok. Německý celek rychle rozehrál, a míří na útočnou polovinu!
     
    24
    Alberto Aquilani operoval s míčem na pravé straně, a následným nadýchaným obloučkem se pokoušel uvolnit Joaa Pereiru. Před portugalským bekem však míč odklidil do zámezí Toprak!
     
    23
    Portugalský celek se pokoušel prokombinovat přes levou stranu, nicméně v tomto prostoru Leverkusen ucpal místo. Kramer následně poslal míč do autu, a Sporting bude vhazovat.
     
    21
    Sporting opět postupoval do rychlého protiútoku, a celou akci táhl po levé straně Carlos Mané. Na portugalského záložníka si počkal Jedvaj, který ho poslal k zemi, a dostává žlutou kartu!
     
    20
    Cramer si naběhl na pravou stranu, kde převzal přihrávku od Kiesslinga, a následně chtěl uvolnit Jedvaje. Chorvatský bek si chtěl obhodit Jeffersona, to se mu však nepovedlo.
     
    19
    Sporting je v posledních minutách aktivnějším týmem, a před chvilkou se hnal do další šance. Jefferson posunul míč na levou stranu pro Gutiérreze, ten však vybíhal, naštěstí pro hosty, z ofsajdu!
    18. Výborný zákrok Lena proti střele Jeffersona
     
    18
    A hned poté přišla první velká šance domácích, který však gólem neskončila! Na levé straně se otevřel prostor pro Gutiérreze, který si všiml naběhnutého Jeffersona, který se opřel do míče, a povedenou střelou prověřil Lena!
     
    17
    I domácí fanoušci zažili první vzrušení v tomto zápase! O to se postaral na pravém křídle Ruiz, který dokázal přejít přes Wendella, a následně hledal Maného. Portugalský záložník se však k míči přes Taha nedostal.
     
    16
    Aktivní Leverkusen si vybojoval další standardní situaci, které se ujal opět Çalhanoğlu. Kreativní turecký záložník se opřel do míče, nicméně jeho rána mířila vysoko nad branku Ruie Patrícia.
    15. Toprak promarnil velkou šanci ...
     
    15
    Exekuce standardní situaci se ujal Çalhanoğlu, jehož povedený centr našel ve vápně Topraka. Turecký stoper hlavičkoval v ideální pozici, nicméně poslal míč těsně nad branku! Leverkusen teď promarnil velkou šanci ...
     
    14
    Bellarabi se dokázal uvolnit na pravém křídle, a chtěl postupova do vápna. Hostující hráče následně fauloval Jefferson, a Bayer bude mít k dispozici hodně zajímavou standardní situaci!
     
    12
    Mehmedi se hned zapojil do hry, a nabíhal si na pravé křídlo, kam mu posílal centr stoper Toprak. Německý záložník však nedokázal míč zpracovat, a ten skončil v zámezí.
     
    11
    Na trávníku zůstal ležet hostující Mehmedi, který je momentálně v péči lékařů. Domácí záložník napadal Coatese, po souboji s domácím hráčem se lehce zranil. Vypadá to však, že by měl pokračovat ve hře.
     
    10
    Brandt ve středu hřiště pořádně zariskoval, a risk mu nevyšel. K míči se dostal Carvalho, který následně posílal míč na Gutiérreze. Domácí forvard byl však při náběhu pomalý, a nedokázal míč dobře zpracovat.
    Dnešní utkání vyprodané rozhodně není, nicméně i tak je na Estádio José Alvalade velmi dobrá atmosféra!

     
    8
    Portugalský celek se dostával po delší době do útočné akce. Po levé straně postupoval Carvalho, který následně dostal míč na Ruíze, jehož postup však následně zastavil Tah.
     
    7
    Leverkusen vybojoval zajímavou standardní situaci, které se ujal Toprak. Jeho centr se snášel do středu vápna, kde se dostával k hlavičce Kiessling. Před německým forvardem však míč vyboxoval Patrício.
    7. Speciální zápas dnes hraje Stefan Kießling

     
    6
    Stefan Kiessling je zatím v dnešním zápase hodně aktivní, a teď se dostal i do zakončení. Německý útočník vypálil ze středu hřiště, nicméně jeho rána mířila nad branku.
     
    4
    Leverkusen skvěle napadal na útočné polovině, a dokázal vybojovat míč. Kiessling následně našel ve středu hřiště Brandta, který si udělal prostor, a vyslal první střelu Bayeru. Pokus mladého Němce však mířil mimo!
     
    3
    Rohového kopu se ujal Alberto Aquilani, který svůj centr zakroutil do středu vápna, kde se dostával k hlavičce stoper Coates. Obrana Leverkusenu však dobře zareagovala, a dostala míč do bezpečí.
     
    2
    Hostující obránce Wendell poslal hodně těžkou přihrávku pro Lena, který musel hodně zabrat, aby míč stihnul. To se německému brankáři nakonec nepovedlo, a bude z toho roh!
     
    1
    A jdeme na to! Hlavní rozhodčí Björn Kuipers z Nizozemska právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop dnešního utkání měli k dispozici fotbalisté portugalského Sportingu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na trávníku Estádia José Alvalade, a za malou chvílku začínáme!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Lisabon: Patrício – João Pereira, Coates, Semedo, Jefferson – Aquilani, Carvalho – Mário, Mané – B. Ruiz, Gutiérrez.
    Náhradníci: Jug – Ewerton, Esgaio, A. Silva, G. Martins, Slimani, Pereira.

    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Toprak, Tah, Wendell – Kramer – Mehmedi, Çalhanoğlu, Brandt, Bellarabi – Kießling.
    Náhradníci: Krešić – Ramalho, Papadopoulos, Hilbert, V. Jurčenko, Frey, Henrichs.

    Rozhodčí: Björn Kuipers – van Roekel, Zeinstra (vš. Nizozemsko).
    Na příjezd domácích hráčů čekalo před Estádio José Alvalade spousta fanoušků!

     
    Příjemný čtvrteční večer všem fanouškům a fanynkám toho nejlepšího klubového fotbalu v Evropě! Po Lize mistrů přichází na řadu také Evropská liga, která dnes startuje play-off. My se společně zaměříme na úvodní zápas mezi Sportingem Lisabon a Bayerem Leverkusen. Úvodní výkop je naplánován v Portugalsku v 21:05, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    SPORTING LISABON
    Portugalský celek se momentálně nachází na čele nejvyšší porugalské ligy se ziskem 55 bodů, a na druhou Benfiku má náskok tří bodů. Ve vedení tak musí být s výkony týmu Jorge Jesuse, který přišel v létě z Benfiky, velmi spokojeni!

    Na podzim se Sporting představil v Evropské lize, kde bojoval ve skupině H. Portugalský celek se po velkém boji nakonec umístil na druhém místě se ziskem desíti bodů. O svém postupu však rozhodl až v posledním zápase, kdy domácí porazil třetí Besiktas tři jedna. Turecký celek ztratil z třetího místa jediný bod ...

    V posledním zápase portugalské ligy se Sporting představil na hřišti Nacionalu, tudíž cestoval až na ostrov Madeira. Vedoucímu celku však cestování nevadilo, a svého soupeře porazil 4:0. Sporting se tak ideálně naladil na dnešní utkání s německým soupeřem.
     
    BAYER LEVERKUSEN
    Známý německý celek v letošní sezóně podává tradičně dobré výkony, a nachází se v horní polovině tabulky. Momentálně Bayeru patří třetí pozice se ziskem 35 bodů, avšak na druhý Dortmund ztrácí již třináct bodů.

    Leverkusen se na podzim představil v Lize mistrů, kde nepodával vůbec špatné výkony. Po šesti odehraných zápasech skončil na třetím místě se ziskem šesti bodů. Druhé římské AS mělo stejný počet bodů, avšak lepší vzájemné zápasy, a tak se německý celek musel spokojit s účastí v Evropské lize.

    Bayeru však nevyšel vstup do jarní fáze sezóny! Německý celek nejprve pouze remízoval na hřišti předposledního Hoffenheimu 1:1, v následném zápase už si však veděl rady s Hannoverem, který v domácím prostředí porazil 3:0. V posledním ligovém kole se svěřenci trenéra Schmidta představili rovněž doma, tentokrát v zápase s Bayernem. Diváci nakonec na branku čekali marně, a bavorský celek si odvezl nakonec bod ...V minulém týdnu se Leverkusen představil doma v zápase Německého poháru s Werderem, který vyhrál 3:1, a postoupil dál. O tomto víkendu se Leverkusen představil na hřišti Darmstadtu, kde dokázal otočit nepříznivé skóre, a vyhrál 2:1.

    Jan Havlovic

    Branky: 26. Bellarabi (Jedvaj)

    Karty:   57. Semedo (SPL) – 21. Jedvaj (LEV), 30. Mehmedi (LEV), 46. Çalhanoğlu (LEV)   74. Semedo (SPL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 1:8. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:14.
    Sporting Lisabon: Patrício – João Pereira, Coates (73. Ewerton), Semedo, Jefferson – Aquilani (61. A. Silva), Carvalho – Mário, Mané – B. Ruiz, Gutiérrez (61. Slimani).
    Náhradníci: Jug – Ewerton, Esgaio, A. Silva, G. Martins, Slimani, Pereira.

    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj (85. Hilbert), Toprak, Tah, Wendell – Kramer – Mehmedi (79. Henrichs), Çalhanoğlu, Brandt (66. Papadopoulos), Bellarabi – Kießling.
    Náhradníci: Krešić – Ramalho, Papadopoulos, Hilbert, V. Jurčenko, Frey, Henrichs.

    Rozhodčí: Björn Kuipers – van Roekel, Zeinstra (vš. Nizozemsko)
    Čtvrtek 25.02.2016
    Leverkusen - Sporting 3:1

    Branky: 29. Bellarabi (J. Hernández), 65. Bellarabi, 88. Çalhanoğlu – 38. Mário

    Karty:   80. Mehmedi (LEV), 90+4. Ramalho (LEV) – 31. Carvalho (SPL)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 12:14.
    bahis siteleri