Jihlava – Č. Budějovice 5:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 0:5 (kon.)
Zlín – Mountfield HK 2:1 (2:1 po s.n.) | HC Plzeň – HC Litvínov 7:2 (kon.) | Třinec – Liberec 4:3 (kon.)
K. Vary – Chomutov 2:6 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 20.02.2016, 12:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • DHL Extraliga juniorů • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Junioři Olomouce uzavírají zápasem s Pardubicemi svou sérii čtyř domácích utkání v řadě. V té se jim podařilo zvítězit zatím jednou, a to naposledy proti Hradci Králové, který porazila 2:1 po prodloužení. Ani to však nic nezměnilo na tom, že se Hanáci stále nachází na samotném dnu tabulky.

    To Pardubice jsou na tom lépe, aktuálně jim patří dvanáctá pozice. Východočeši zápas posledního kola sice nezvládli (prohráli ve Zlíně 1:4), předtím však zapsali dvě vítězství. Kdo se bude radovat dnes?
     
    Vítejte u sledování textového on-line přenosu z utkání DHL Extraligy juniorů mezi celky HC Olomouc a HC Dynamo Pardubice. Střetnutí startuje v 12:00, buďte s námi u toho!
     
    Oba celky už jsou nastoupeny na ledové ploše, do startu zápasu zbývají poslední okamžiky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:43
    V prvním útoku zápasu se ocitli pardubičtí hokejisté, ovšem větší rozruch před Urbischovou brankou neudělali, proto se domácí v pohodě osvobozují a odcházejí střídat.
     
    01:16
    Už ve druhé minutě přichází první vyloučení zápasu. Dvě minuty za vražení na hrazení dostává domácí Lukáš Spurný (OLO).
     
    01:49
    Machalův střelecký pokus z mezikruží byl zblokován hned prvním hráčem domácího celku, Pardubice tak musejí začínat ze svého pásma.
     
    02:19
    Nyní hostující juniory zastavila píšťalka čárového sudího, který píská postavení mimo hru.
     
    02:44
    Dušek ve velké šanci! Obranou Olomouce projel jako nůž máslem, ovšem proti brankáři Urbischovi se mu uspět nepovedlo.
     
    03:16
    A na druhé straně mohl trestat Miroslav Kuba! Přesně v době, kdy vyloučený Spurný opustil trestnou lavici, dostal Kuba parádní průnikovou přihrávku. Tváří v tvář brankáři Kloučkovi se mu ale nepovedlo propasírovat kotouč do sítě.
     
    04:05
    Nahození od modré čáry šikovně tečoval Velinský, ovšem ani změna směru kotouče Urbische nerozhodila. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    04:55
    Dva útoky na obou stranách. Olomoučtí se při něm však ani nedostali ke střele, zato hostující hráči ano, Urbisch byl ale znovu pozorný.
     
    05:45
    Heža se snažil prosadit své tělesné parametry, ovšem až ke svatyni pardubického brankáře se dostal a odchází na střídačku.
     
    06:32
    Pardubičtí napadají domácí hráče velmi hluboko, proto svěřenci kouče Fialy nyní posledních pár vteřin měli problém dostat se vůbec ven ze své třetiny.
     
    07:15
    Výtečný Urbisch! Hosté se dostali do přečíslení dvěma proti jednomu, střelu ze své hokejky nakonec vyslal Machala, ale domácí gólman byl se svou vyrážečkou v pravý čas na správném místě.
     
    08:12
    Po delší časové odmlce se Olomoučtí dostali také do útočného pásma, s kotoučem na holi tam ale příliš dlouho nevydrželi a musí se znovu vracet.
     
    08:52
    Klouček si nyní připsal dva zákroky za sebou. Nejdříve kryl střelu Kropáče, následně ukryl ve své lapačce i pokus Betáka.
     
    09:11
    Pardubičtí opět v úniku, tentokrát ale výborně zasáhl domácí kapitán Nesvadba, který nedovolil Velinskému, aby skrze jeho chrániče poslal před branku nebezpečný pas.
     
    10:01
    Urbisch musel být znovu pozorný, nahození od modré čáry mu ale příliš starostí nenadělalo. Před sebou neměl nikoho, kdo by mu ve výhledu na kotouč překážel.
     
    11:10
    Velice dobrá šance Olomouce! Zpoza branky dostal nahrávku mezi kruhy Tomáš Ministr, jeho dělovka ale jen těsně minula levou tyčku pardubické klece.
     
    11:20
    Poprvé v utkání budou hrát přesilovou hru také domácí hokejisté. Jan Šklíba (PCE) dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    11:52
    Nesvadbovu bombu od modré čáry se podařilo Kloučkovi pouze vyrazit, naštěstí pro něj se ale před brankou nenacházel žádný z Hanáků, který by kotouč dorazil.
     
    12:20
    Až nyní se Východočeši poprvé osvobozují, Kohouti tak musejí začínat další akci až zpoza své branky.
     
    13:02
    Olomoucké juniory v přechodu do útočného pásma nyní zastavil čárový rozhodčí, který viděl postavení mimo hru.
     
    13:20
    Jeden překvapivý odraz znamenal pro Pardubice ještě malé nebezpečí, to ale hosté přečkali a už jsou v plném počtu.
     
    13:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Dalšímu útoku už se ale Pardubice neubránily! Po nahrávce Patrika Říčky, se dostal ke kotouč MATIC JEKLIČ a jeho přesná střela zamířila přesně do pravého horního růžku Kloučkovy klece, který neměl moc šancí zasáhnout. Asistence: Patrik Říčka, Jan Klvaňa.
     
    14:19
    Neuvěřitelná situace! Tři olomoučtí hokejisté ujížděli sami na hostujícího brankáře v čele s Tomášem Ministrem. Ten vzal celou situaci sám na sebe a obrovskou příležitost zahodil. Jeho střela zamířila do ochranné sítě!
     
    15:14
    Jakub Heža nemohl ve svém snažení pokračovat. Jan Kropáč, který byl v tu dobu ještě v útočném pásmu, se totiž nestihl ani jednou novou dostat do neutrální zóny.
     
    16:04
    Hanáci nyní hostující obranu pěkně vykombinovali, vše nakonec vyvrcholilo střelou Betáka, tu ale zblokoval jeden z bránících hráčů Pardubic.
     
    17:11
    Olomoučtí jsou od vstřelené branky o něco aktivnější než jejich soupeř, Pardubice se k mnoha šancím nedostávají.
     
    17:21
    Další příležitost pro Hanáky. Po faulu Martina Krajňáka (PCE), který se provinil sekáním, si zahrají druhou početní výhodu v zápase.
     
    18:29
    Urbisch pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, ovšem Kuba poté nepřesnou zadovkou domácí akci trochu zbrzdil.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:16
    Skvělý Klouček nyní zabránil druhému olomouckému gólu! Byť vleže se mu povedlo zastavil tři Kropáčovi dorážky, ten byl posléze tvrdě sražen k zemi jedním z hostujících zadáků.
     
    19:16
    A máme tu současné vyloučení. Jan Kropáč (OLO) nakonec dostal dvě minuty za sekání do brankáře, hostující Jakub Martinec (PCE) zase menší za hrubost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zazněla siréna, která ukončila první část. V té byli zpočátku aktivnější hosté, ale následně se Hanáci začali pomalu osmělovat, což nakonec prokázali i střelecky, když se přesnou střelou prosadil Jeklič. Olomoučtí junioři tak vedou nad těmi pardubickými po úvodním dějství 1:0.

    Další třetina odstartuje přibližně v 12:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Po zakázaném uvolnění Pardubic se vhazovalo před Kloučkem. Po buly přišla rychlá střela, kterou hostující gólman ukryl ve své výstroji, proto se vhazování před ním bude opakovat.
     
    21:46
    Olomoučtí předvedli dobrý nástup do druhé části, Pardubice se podruhé musely osvobodit pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    21:57
    Druhá perioda je zatím poměrně rozkouskovaná. Nyní zazněl hvizd poté, co se pardubickým hokejistům v rámci regulí nepovedlo projít do útočné zóny.
     
    22:36
    Dvě minuty nyní dostává olomoucký útočník Šimon Beták (OLO), který se provinil napadením. Pardubické Dynamo si tak zahraje v dnešním duelu svou druhou početní výhodu.
     
    24:13
    Obranný blok olomouckého mužstva stíhá s Pardubicemi bruslit, tudíž hosté nemají dostat prostoru ani času na kombinaci. Nyní puk skončil v ochranné síti.
     
    24:28
    Až nyní se musel Urbisch téměř gymnastickým způsobem roztáhnout na svém brankovišti. Protáhla ho střela Berana od modré čáry.
     
    24:36
    Olomouc přežila i druhé oslabení v zápase, vyloučený Beták opustil vrátka trestné lavice a je zpět na ledě.
     
    25:28
    Urbisch si nyní hodně troufnul. S pukem za brankou neměl komu by nahrál a jediné místo, jak by mohl rozehrát, bylo poslat kotouč těsně kolem levé tyčky své branky. Nakonec z toho bylo zakázané uvolnění.
     
    25:44
    Hanáci si hry v plném počtu příliš dlouho neužili. Menší trest za podražení dostal Matic Jeklič (OLO), trest za něj ale odpyká Patrik Říčka.
     
    25:50
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Bleskové využití přesilovky Pardubic znamená, že máme vyrovnáno! K odraženému puku se dostal LUKÁŠ KUČERA, který jej svou svižnou střelou dokázal propasírovat za záda zatím bezchybného Urbische. Asistence: Tomáš Pipek, Jakub Hoskovec.
     
    27:59
    Poté, co Urbisch ukryl puk ve své lapačce, se bude vhazovat v pravém kruhu v obranném pásmu Olomouce.
     
    28:39
    Kolovratníkova rána od modré čáry byla zablokována bránícím Beranem.
     
    28:51
    Nyní už ale Klouček musel zasahovat. Starosti mu nadělala tečovaná střela od modré čáry, ovšem i za pomoci svých spoluhráčů si s tímto pokusem dokázal poradit.
     
    29:41
    Kropáč teď trochu netypickým způsobem tečoval nahození, to ale skončilo jen na levém betonu brankáře Kloučka.
     
    30:04
    Junioři Olomouce mají možnost si vzít svůj jednobrankový náskok zpět. Za podražení odchází na trestnou lavici Jakub Procházka (PCE).
     
    30:40
    Víc než půl minuty uteklo z přesilovky Hanáků, ti se ale ještě ani nestihli usadit v útočném pásmu.
     
    31:14
    Další vyhození Pardubic až před Urbische, v této početní výhodě se Hanákům zatím vůbec nedaří.
     
    32:14
    Přesilová hra pro Pardubice. Za hákování si jde odpočinou na trestnou lavici Tomáš Malý (OLO).
     
    34:14
    Kohouti velice dobře odbránili tohle oslabení, téměř k ničemu svého soupeře nepustili. Urbisch mohl po celou tu dobu zůstat naprosto v klidu.
     
    34:42
    Naopak to teď budou právě Hanáci, kteří si zahrají přesilovou hru. David Voženílek (PCE) inkasoval dvě minuty za podražení protihráče.
     
    35:47
    Dlouho se junioři Mory snažili pouze kombinovat, pak se ale ke střele dostal Malý. Neumístil ji ale bohužel pro Olomouc přesně.
     
    36:42
    Ani svěřencům kouče Mory Petra Fialy se početní výhoda příliš nevyvedla, vyloučený Voženílek je na ledě a Pardubice hrají v plném počtu.
     
    37:44
    Ani jednomu celku se v posledních desítkách vteřin nepovedlo založit nějakou kloudnou akci. Útoky vždy končily už v zárodku.
     
    38:24
    Spurný nyní v dobré pozici! Jeho dělovku ale dokázal brankář Klouček krýt, s vyraženým kotoučem si posléze poradili jeho spoluhráči z obrany.
     
    39:01
    Běží poslední minuta druhého dějství.
     
    39:24
    Ondřej Machala se chopil kotouče ve středním pásmu, nabral s ním rychlost na levém křídle a vyslal na Urbische tvrdý projektil. S tím si ale domácí brankář dokázal poradit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. Hostující hokejisté v ní dokázali dohnat svého soupeře z Hané, když brankou Kučery z 26. minuty srovnali na 1:1.

    Třetí třetina je na programu zhruba v 13:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Krátce po začátku třetí části je tu vyloučení Olomouce. Patrik Říčka (OLO) dostává dvě minuty za podražení.
     
    40:35
    Kohoutům se vysokým obloukem podařilo vyhodit kotouč mimo své obranné pásmo.
     
    42:11
    Beranovo nahození neznamenalo pro Urbische žádný problém. Shrábl ho do své lapačky a sám jej potom vyhodil do středního pásma.
     
    42:31
    Domácí hokejisté hrají v plném počtu, Říčka opustil vrátka trestné lavice.
     
    43:27
    Nyní je tu přesilová hra pro Olomouc. Za krosček byl "oceněn" dvěma trestnými minutami Roman Benýšek (PCE).
     
    44:20
    Nesvadbova bomba od modré čáry se zastavila hned o prvního hráče, Olomouc však stále zůstává u kotouče.
     
    45:27
    Přesilové hry nejsou doménou ani jednoho celku. Pardubice nyní snad strávili více času v útočném pásmu, než tým, který hrál s jedním mužem navíc, tedy Olomouc.
     
    45:44
    Znovu se píská, tentokrát bylo důvodem zakázané uvolnění domácího celku.
     
    45:56
    Beran se opřel do kotouče, seč mu síly stačily, nastřelil však jen útočníka Mory Kropáče a Mora může do útoku.
     
    46:07
    Jiří Kališ měl nyní velkou možnost poslat svůj tým zase do vedení! Z obrany si vybruslil až před Kloučka, když už ale byl těsně přesně před ním, nedokázal zakončit přesněji.
     
    46:36
    Martin Krajňák (PCE) dalším vyloučeným hráčem tohoto utkání. Tentokrát je trest identifikován jako sekání.
     
    47:51
    Olomouc zatím nenachází recept na pardubickou obranu, nyní se Hanáci dokonce ve své přesilovce prezentovali zakázaným uvolněním.
     
    48:10
    Dobrá střelecká pozice pro Šimona Betáka, Klouček byl ale pozorný a přerušil hru.
     
    48:36
    Hosté jsou v plném počtu. A Urbisch musel být hned pozorný, střelu z levého kruhu podržel ve své výstroji. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    49:07
    Matic Jeklič po krátké předávce se svým spoluhráčem prověřil pozornost Kloučka, ten byl neměl s jeho pokusem větší problémy.
     
    49:54
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice v posledních pár desítkách vteřin dokázali zatlačit svého soupeře v jeho obranném pásmu, což přineslo ovoce! Dynamo jde poprvé v utkání do vedení, a to díky brance MARTINA HLAVÁČKA, který si v prostoru brankoviště počínal ze všech nejlépe. Bez asistence.
     
    51:16
    Olomouc se rychle snažila o kontr, jako správný kapitán zavelel k útoku obránce Nesvadba. Okolo brankoviště Pardubic bylo ale však až moc husto na to, aby procpal kotouč až k brankáři Kloučkovi.
     
    52:29
    Hostující kapitán Pipek nyní naopak mohl své mužstvo výrazně přiblížit zisku třech bodů. Jeho tečovaná rána se ale otřela pouze o boční konstrukci Urbischovy klece.
     
    53:26
    Pardubická snaha o útok zastavena píšťalkou čárového rozhodčího, který uviděl postavení mimo hru.
     
    54:04
    Nechybělo mnoho a Jeklič mohl dát svou druhou branku, která by znamenala vyrovnání. Tentokrát se ale jeho střela mezi tři tyče nevešla.
     
    54:39
    A další útok Olomouce! Klouček se na brankovišti musel roztáhnou jak široký, tak dlouhý, aby tomuto ataku ze strany Hanáků odolal.
     
    56:06
    Jakub Urbisch měl kotouč ve své moci, viděl ale, že na něj bude dotírat jeden z hostujících hráčů, proto černou gumu raději přikryl pod svou rukavicí.
     
    56:29
    Vidiny vyrovnání domácího mužstva dostávají černé obzory. Lukáš Spurný (OLO) si v útočném pásmu nepočínal podle pravidel a za napadení dostává dvě trestné minuty.
     
    57:15
    Rok Macuh svým útočným výpadem nyní vybojoval pro svůj tým vyloučení soupeře. Podrazil ho Ondřej Machala (PCE), hraje se čtyři na čtyři.
     
    57:34
    Nyní musel být Urbisch pozorný, v klíčové chvíli včas vymrštil svůj beton proti nenápadné střele z levého kruhu.
     
    58:08
    Za nedlouho budou hrát Olomoučtí v plném počtu a bude zřejmě jen otázka vteřin, kdy půjde Urbisch z branky ven.
     
    58:29
    Spurný je venku z trestné lavice, začíná přesilová hra Hanáků.
     
    58:51
    Olomoučtí hokejisté se dostali do útočného pásma, pomohli si však nedovoleným způsobem, a to konkrétně přihrávkou rukou.
     
    58:51
    Ve stejný čas si bere trenér Fiala čas na oddech a poradu před závěrečným náporem.
     
    59:00
    Opět aktivní Jeklič! Ten se tentokrát natlačil až do branky, ale ani za pomoci spoluhráče nedokázal dotlačit puk za Kloučka. Pardubická branka je posunuta, musí se přerušit.
     
    59:00
    Urbisch už je na půlce cesty z branky ven.
     
    59:06
    Olomouc hraje v šesti!
     
    59:15
    Hostující celek už se brání s pěti muži, Machala je zpět na ledě.
     
    59:37
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    O vítězi je, troufnu si říct, rozhodnuto! Kotouč do odkryté olomoucké svatyně poslal kapitán Dynama TOMÁŠE PIPEK! Na branku si připisuje asistenc dnes výborně chytající brankář Klouček. Asistence: Milan Klouček.
     
    Konec zápasu.
     
    Pardubické Dynamo tak nakonec dokázalo dnešní zápas otočit a vyhrát jej za tři body! O rozhodující trefu se postaral Hlaváček, do odkryté olomoucké branky pak třetí brankou pečetil výhru Východočechů Pipek.

    Ode mě je to pro dnešek všechno, přeji příjemný zbytek dne. (14:05:11)

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 14. Jeklič (Říčka, Klvaňa) – 26. Kučera (Pipek, Hoskovec), 50. Hlaváček, 60. Pipek (Klouček)


    HC Olomouc: Urbisch (Šoustal) – Nesvadba (C), Spurný, Klvaňa, Kališ, Beutl, Kolovratník, Škoda – Heža, Kropáč, Beták, Říčka, Malý, Ministr, Macuh, Marek, Jeklič, Beier, Kuba.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Jánský) – Beran, Kučera, Šklíba, Faltys, Procházka – Martinec, Benýšek, Hlaváček, Hoskovec, Velinský, Barkóci, Krajňák, Dušek, Machala, Pipek (C), Voženílek, Rohlík.

    Rozhodčí: Vaněk – Axman, Novotný
    bahis siteleri