Graafschap – Arnhem 2:2 (kon.) | Utrecht – Willem II 2:1 (kon.) | Ajax – Excelsior 3:0 (kon.)
Feyenoord – Kerkrade 1:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
3:0 (1:0)
SBV Excelsior
Neděle 21.02.2016, 14:30 • Amsterdam ArenA • Nizozemská Eredivisie • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Už to víme, sudí přidal nad rámec druhé půle rovnou 3 celé minuty!
    85. Davy KLAASSEN - 3:0
     
    85
    Ajax právě vstřelil branku!
    A van Rhijn založil gólovou akci! Posunul totiž k Murićovi, který si jako starý mazák narazil s Milikem a pak předložil před bránou úplně volnému DAVYMU KLAASSENOVI, který tak přeci jen své narozeniny oslaví gólem!
     
    82
    El Ghaziho nahradí mladý Chorvat Robert Murić, který si tak odbyde svůj debut v dresu Ajaxu!
     
    79
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Bas Kuipers, přichází Daan Bovenberg.
    76. Arkadiusz Milik (AJA), Tom Muyters (EXC)
     
    76
    Milik patičkou posunul ke Klaassenovi, jehož zablokovaná rána se odrazila zpět k polskému hráči. Ten napálil balon vší silou, ale Muyters se zaskvěl výborným zákrokem a vyrazil na roh.
     
    75
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Stanley Elbers, přichází Daryl van Mieghem.
     
    73
    Za mohutného potlesku solidně zaplněných tribun odešel Amin Younes, kterého na posledních 20 minutek nahradil Viktor Fischer.
     
    72
    Ohromná šance Ajaxu! Veltman našel nákopem na nějakých 50 metrů nabíhajícího Bazoera. Mladý špílmachr Amsterdamu zkusil lehkým píchnutím špičkou zaskočit vyběhnuvšího Muyterse, ten se ale nenechal nachytat na švestkách a šanci zlikvidoval.
     
    66
    A právě dánský záložník Ajaxu v dnešním zápase dohrál, nahradí jej ofenzivní bek Ricardo van Rhijn
     
    59
    Na druhé straně nestačil Mitchell Dijks Elbersovi a Stanley Elbers toho málem využil. Přízemní pokus útočníka Excelsioru ale skončil těsně vedle vzdálenější tyče.
    55. Arkadiusz MILIK - 2:0
     
    55
    Ajax právě vstřelil branku!
    Amin Younes vyslal kolmicí na zteč ARKADIUSZE MILIKA, který situaci beze zbytku využil – opět si navedl míč na levou nohu a ze stejné pozice jako v první půli pálil, tentokráte po zemi. Muyters se natahoval marně – 2:0!
     
    45+1
    Amin Younes ukázal, že driblink je jeho silná stránka! Obdržel balon na levé straně a přes tři hráče si to zamířil do palebné pozice. Následně vyslal nebezpečný pokus a bude to roh.
     
    45+1
    A sudí Higler, pro kterého je dnešní zápas celkově třetím v sezóně, kdy píská Ajax, nastavil 2 minuty.
    41. Arkadiusz MILIK - 1:0
     
    41
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ajax ze středu rozehrál další akci a míč se dostal k ARKADIUSZI MILIKOVI. Polský šutér se dokázal individuálně prosadit, když přešel kolem obránce a technickou ranou na vzdálenější tyč otevřel skóre!
     
    37
    A vzápětí přiletěla další pohroma zprava! El Ghazi dnes poněkolikáté výtečně odcentroval, ale Milik na míč ani ve skluzu o kousek nedosáhl!
    36. Davy Klaassen (AJA)
     
    36
    A znovu moc nechybělo, aby se domácí dostali do vedení! Anwar El Ghazi po dlouhém nákopu Bazoera potáhl míč po pravé lajně a odcentroval. Na míč seběhl Davy Klaassen a mnoho nechybělo, aby sám sobě nadělil pěkný dárek, hlavičkoval jen těsně mimo!
    32. Amin Younes (AJA)
     
    32
    El Ghazi skvěle odcentroval zprava a před bránu se do pozice na hlavičku protlačil maličký Younes. Z dobré pozice ale nemířil optimálně a bránu minul.
    19. Žlutá karta - Bas Kuipers
     
    19
    Bas Kuipers chtěl vysoký míč takovými polonůžkami odkopnout, ale nevšiml si, že pro balon běží i El Ghazi. Bek Excelsioru tak střihl nohama a trefil domácího útočníka do obličeje, vypadá to na trochu krve a hra je přerušena. Bek hostí za to každopádně vyfasoval žlutou.
     
    18
    Mitchell Dijks obstál v rychlostním souboji s Elbersem a sehrál na Cillessena. Ten místo odkopu počkal na Elberse a jakmile k němu forvard SBV přiběhl, zasekávačkou se jej zbavil!
     
    15
    Stanley Elbers měl velikou šanci! Po přiklepnutí jednoho ze spoluhráčů se dostal k zakončení. Pokusil se z ostrého úhlu trefit míč ke vzdálenější tyči a málem se povedlo, tady Excelsioru mnoho nechybělo!
    11. Tom Muyters (EXC)
     
    11
    Tom Muyters si teď docela zavařil! Amin Younes se sice přes dva beky k zakončení nedostal, ale gólman SBV dlouho otálel s rozehrávkou – toho málem využil Milik, který se s ním dal do souboje a nakonec skončil balon mimo. Neuvěřitelné!

    Michal Konvalina

    Branky: 41. Milik, 55. Milik, 85. Klaassen

    Karty:   19. Kuipers (EXC)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 13:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:9.
    Ajax Amsterdam: Cillessen – Veltman, Viergever, Dijks – Gudelj, Bazoer, Klaassen (C), Schøne (66. van Rhijn) – El Ghazi (82. Murić), Milik, Younes (73. Fischer).
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, Serero, van de Beek, Fischer, Murić, van Bruggen.

    SBV Excelsior: Muyters – Karami, H. Drost, Fischer (C), Kuipers (79. Bovenberg) – Kruijs, Auassar, Bruins – Elbers (75. van Mieghem), van Weert, Kuwas.
    Náhradníci: Havekotte – Doekhi, Stans, van Mieghem, Vermeulen, Bovenberg, Hemmen.

    Rozhodčí: Higler – Kleinjan, Brondijk
    bahis siteleri