Boston – Columbus 4:6 (kon.) | Washington – Arizona 3:2 (kon.) | Montreal – Nashville 1:2 (0:1 po s.n.)
St. Louis – San Jose 3:6 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:6 (1:3, 1:1, 1:2)
San Jose Sharks
Úterý 23.02.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Logan Couture (SJS) (2 + 1)
    Tomáš Hertl (SJS) (2 + 0)
    Vladimir Tarasenko (STL) (1 + 2) (04:48:13)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (2 + 0, 3 střely na branku, čas na ledě 16:37)
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 371 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    St. Louis Blues: 28

    San Jose Sharks: 33
     
    Máme za sebou pohledné utkání, které nabídlo spoustu šancí, branek a zajímavých momentů. Nakonec se radují hokejisté San Jose Sharks, kteří dnes střelecky zářili a nastříleli celkem šest puků do sítě St. Louis Blues. Navíc se dvakrát dokázal prosadit český útočník Tomáš Hertl, jenž oba góly vstřelil v první třetině, na hattrick nakonec nedosáhl, přestože šance ještě měl. Utkání nedochytal domácí brankář Elliott, jehož ještě v úvodní části nahradil Jake Allen. Ani on ovšem nezabránil domácí prohře, St. Louis se tak po delší době musí smířit s porážkou. Žraloci naopak potvrdili, jak dobře letos dominují na hřištích soupeřů. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Běží poslední minuta základní hrací doby, pravděpodobně také zápasu. Ještě se ale jednou bude vhazovat ve středním pásmu.
    58:35 Joe THORNTON - 3:6
     
    58:35
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto o vítězi dnešního utkání. Po dlouhé době, kdy se St. Louis Blues drželi kolem klece Martina Jonese, se San Jose odhodlalo k vyhození kotouče pryč od branky a hned je z toho šestá trefa hostujícího mančaftu v zápase. JOE THORNTON ukázal svou přesnost a zkušenost, druhou trefu v zápase slaví poté, co se prosadil zakončením přes celé kluziště do odkryté domácí svatyně. Už se bude pravděpodobně jen dohrávat. Asistence: Logan Couture.
     
    58:25
    Až nyní se Žraloci osvobozují, i když jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:03
    Stále se ale ještě San Jose nepodařilo vyhodit pryč od branky, Blues zůstávají v útočné třetině, přestože k dalším střelám na klec hostů zatím nedochází.
     
    57:28
    Zatím domácí mančaft kombinuje, ale Schwartz se z následné střely dostal jen do menší šance, kterou Martin Jones dokázal v pohodě pokrýt.
     
    56:55
    St. Louis Blues na nic nečekají a už hrají s prázdnou brankou a s šesti muži v poli.
     
    56:49
    Martin Jones a jeho pohotový zákrok proti Vladimiru Tarasenkovi. Ještě jedna komerční přestávka, poté už budeme pokračovat ve zbytku třetí periody.
     
    56:40
    A znovu hosté posunují směrem k brance Blues, zároveň se ale nejedná o zakázané uvolnění, takže hra pokračuje.
     
    56:08
    Obránci San Jose nic neriskovali a v klidu vyhodili puk do středního pásma. Tam se jej ujal Patrick Marleau, který málem dokázal slibně zahrozit Allenovi.
     
    55:20
    Fabbri a jeho poměrně povedené střídání, ale chtělo by to od domácí ještě nějakou přesnou střelu, většina jich zatím léta vedla branky Jonese.
     
    54:50
    Tomáš Hertl a Chries Tierney ve dvou proti dvěma na druhé straně, ale Jake Allen nakonec nemusel vůbec vytahovat zákrok.
     
    54:19
    Martin Jones měl ale další práci, Tarasenko se před něj dostal skoro sám a moc mu nechybělo, aby zakončoval puk po ledě do branky.
     
    54:03
    Sharks ve čtyřech na své obranné modré čáře a je jasné, na jakou část hry se nyní hosté soustředí.
     
    53:18
    Čas do konce třetí třetiny ubíhá, už jen necelých sedm minut, samozřejmě rychleji se teď vteřiny krátí domácímu celku, který stále ztrácí dva zásahy.
     
    52:50
    Když už Kaliforňané nedostanou do šance, alespoň nahazují puk do střední třetiny.
     
    52:28
    Jones si dokonce vyjel za branku, aby tam spoluhráčům pomohl s rozehrávkou. Ale ta se moc nepovedla a málem z toho byly trable pro Žraloky.
     
    52:01
    To Martin Jones už měl větší starosti, když se jej snažil překvapit David Backes. Ale gólman hostujícího celku znovu zavčas u své levé tyčky.
     
    51:55
    Dva na dva před brankou St. Louis, ale ani Jake Allen nyní nemá tolik práce, jelikož obránci Blues velmi dobře zapracovali.
     
    51:18
    Zatím to nevypadá na závěrečný tlak domácího celku, Bluesmani se jen těžko dostávají přes modrou čáru. A když už se jim to povede, jedná se jen o nějakou méně nebezpečnou ránu z dálky.
     
    51:06
    Po domácím ofsajdu hra pokračovala ve středním pásmu, ale ne moc dlouho, následně pískáno zakázané uvolnění San Jose.
     
    50:40
    Pokračujeme v posledních deseti minutách třetí třetiny, Tomáš Hertl se snažil získat puk v rohu u mantinelu, ale proti němu byli hned dva hráči v modrém trikotu.
     
    50:28
    Tarasenko to zkusil sám přes modrou čáru. Pak už ale odpískáno postavení mimo hru a my budeme sledovat komerční přestávku. Za okamžik pokračujeme.
     
    50:05
    Hrají ale znovu Žraloci, ti se jen snažili nahodit do pásma soupeře tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Což se hostům nakonec povedlo.
    49:50 Jay BOWMEESTER - 3:5
     
    49:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ale ještě jsou domácí zpátky v zápase, pořád zatím není rozhodnuto, protože z poměrně překvapivé a nečekané akce se Blues prosazují, konkrétně to byl JAY BOUWMEESTER, kdo se tvrdě opřel do kotouče a zavěsil kus černé gumy za Martina Jonese. Velice dobrá rána a hala Bluesmanů se raduje, trenér DeBoer si ještě vyžádal kontrolu na videu, zda nedošlo před vstřelením branky k nedovolenému bránění brankáře. Vše ale podle záznamu hry v pořádku a je to znovu jen o dva góly, něco málo přes deset minut do konce. St. Louis tak má možnost s výsledkem něco udělat. Asistence: Vladimir Tarasenko, Jori Lehtera.
     
    49:25
    Domácí mužstvo muselo za pukem znovu za svou branku, kam jej poslal Brent Burns. Je jasné, že Sharks nebudou nikam spěchat a hlavně si budou dávat pozor před Jonesem.
     
    49:09
    Další přerušení, tentokráte ofsajd Blues ve středním pásmu.
     
    49:01
    Hra přerušena, vhazovat by se mělo po pravé ruce Martina Jonese.
     
    48:38
    Po konci komerční přestávky hra pokračuje, Blues se zatím drží na vlastní polovině a těžko se dostávají přes útočnou modrou čáru.
    47:26 Joe THORNTON - 2:5
     
    47:26
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už to budou veliké problémy pro St. Louis Blues, co se týče dohánění výsledku ve třetí třetině. Poměrně dlouho měli domácí hokejisté ve třetí třetině více ze hry, ale téměř se nedostávali do šancí. Za to jsou nyní potrestáni, protože kalifornskému celku stačila jedna větší možnost po dlouhé době k tomu, aby se prosadil. Sám proti brankáři zůstal útočník San Jose Sharks JOE THORNTON, který se se svým zakončením vůbec nemýlil a bekhendem překonal Allena. Tým Žraloků tedy vede už o tři branky a zdá se, že teď bude mít hru ještě více pod kontrolou. Zvládnou ještě domácí zareagovat? Bez asistence.
     
    46:39
    Parayko a Gunnarsson si dávali záležet s rozehrávkou z obranného pásma, je ale jasné, že domácímu týmu čas utkání a už nemá na co čekat.
     
    45:58
    Jaden Schwartz v podobné situaci jako před momentem Brouwer, ale ani on nakonec gólmana Sharks neprověřil.
     
    45:25
    Brouwer věděl, že má útočníky najeté v rohu, ale nechtěl zbytečně riskovat ztrátu puku, a tak se snažil dostat do zakončení. Tomu ale úspěšně zabránila hostující obrana.
     
    44:58
    Nahození Bluesmanů do pásma soupeře, ale Fabbri tam měl co dělat, aby kotouč udržel v blízkosti Martina Jonese.
     
    44:46
    Joel Ward se ze středního pásma daleko s pukem nedostal, touš byl sražen někam mezi diváky.
     
    44:35
    Domácí mužstvo v plném počtu a hned měl Martin Jones práci, protože se do jeho brankoviště natlačila veliká skupinka hráčů. Rozhodčí ale přerušuje hru, takže se bude znovu vhazovat.
     
    44:08
    Přesilová hra San Jose se blíží ke svému konci, zatím se nezdá, že by hosté tuto početní výhodu měli dopravit ke zdárnému konci.
     
    43:28
    Opět puk u domácího zařízení, tam se v dobré šanci na střelu ocitl DeMelo, ale už střílel příliš pozdě, Allen opět připraven.
     
    43:01
    Joe Pavelski v hodně dobré možnosti, když se úplně sám ukázal na levé straně. Z tohoto místa také zakončoval, ale Jake Allen si na něj výborně počíhal zákrokem u tyče.
     
    42:50
    Blues se ale hned osvobozují, Patrick Marleau musí činit vše pro to, aby dostal kotouč zpátky před Allena.
     
    42:25
    Domácí navíc musí do oslabení, Kyle Brodziak (STL) dnes už podruhé sedí na trestné lavici, tentokráte za podražení. Přesilová hra pro San Jose Sharks a dvě nepříjemné minuty pro domácí St. Louis Blues.
     
    42:08
    Také Pääjärvi to zkoušeli, ale ani jemu se nevedlo, měl to totiž k brance moc daleko.
     
    41:30
    Hra pokračuje za klecí Jake Allena, z tohoto místa obrana Blues rozehrávala kotouč. Když už se St. Louis dostalo před Jonese, nedokázalo vypálit na branku.
     
    41:18
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks, hra se tak bude muset přesunou před Martina Jonese.
     
    40:48
    Logan Couture neměl moc prostoru a navíc byl na ledě už docela dlouho, takže raději přenechal puk soupeři a poslal na led čerstvé síly.
     
    40:25
    Už hrají také domácí, ale ti budou muset víc riskovat, pokud chtějí něco udělat s nepříznivým výsledkem.
     
    40:08
    Třetí třetina začala, jako první se v ní dostali na puk hokejisté San Jose, ti okamžitě nahodili puk za domácí branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Blíží se začátek třetí třetiny utkání mezi St. Louis Blues a San Jose Sharks. Domácí mají dvacet minut na to, aby alespoň dotáhli ztrátu dvou branek.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 20:28
    Hity: 17:6
    Trestné minuty: 19:6
    Využité přesilovky: 2:2
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    St. Louis Blues: 20

    San Jose Sharks: 28
     
    Také ve druhé třetině padaly góly, tentokráte dva puky za zády brankářů. Jeden vsítil domácí Tarasenko, vzápětí odpověděl hostující Logan Couture. Uvidíme, jestli ve třetí třetině St. Louis Blues zvládnou něco udělat s výsledkem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Dainius Zubrus zpátky na ledové ploše, San Jose Sharks kompletní.
     
    39:22
    Přesilovka St. Louis se blíží ke svému konci a domácí hokejisté v ní moc šancí neměli, žádné větší trable pro Martina Jonese.
     
    39:06
    Začala poslední minuta druhé třetiny, Fabbri sice měl puk na hokejce v útočném pásmu, ale do střelecké pozice se nevypracoval.
     
    38:38
    Matt Nieto ve vlastním oslabení prověřil pozornost Jakea Allena, bude se vhazovat před domácím zařízením.
     
    38:15
    Trvalo to docela dlouho, než se domácí muži dostali zpátky do pásma, když se jim to ale povedlo, hned se Tarasenko snažil znovu pálit.
     
    37:45
    Zatím Shattenkirk rozehrával s Tarasenkem u modré čáry, první střela potom minula branku a Melker Karlsson se postaral o vyhození.
     
    37:28
    V závěru druhé třetiny si St. Louis Blues zahrají přesilovou hru, jelikož Dainius Zubrus (SJS) dostává dvě minuty za držení a bude muset sledovat své spoluhráče, jak brání oslabení.
     
    37:15
    Tierney na pravé straně úplně volný, ale puk dostal na hokejku příliš pozdě.
     
    36:37
    Situaci ve středním pásmu zvládli lépe hosté, Tomáš Hertl neváhal a hned se zkusil protáhnout sám do zakončení. Ale tentokráte nedostal dostatek prostoru.
     
    36:16
    Martin Jones má puk v rukavici, dobře si našel kotouč, který letěl vzduchem z dálky přímo na jeho svatyni.
     
    35:50
    Bouwmeester se tlačil do dalšího zakončení před brankou, ale to už se dokázalo San Jose osvobodit. Nutno podotknout, že už se samozřejmě hraje v pěti na obou stranách.
     
    35:35
    Ještě jedna komerční přestávka ve druhé třetině, pak už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    34:58
    Jay Bouwmeester a jeho střela z dálky, která ještě potřebovala nějakou teč. K té al nedošlo, ale přesto si ještě domácí zahrají dále v útočné třetině.
     
    34:18
    Už se hraje ve středním pásmu, Matt Nieto ale malinko znejistěl, také proto se do dobré šance dostali domácí a Martin Jones rozhodně neměl snadnou práci.
     
    33:55
    Už se znovu hraje, obránce hostů hned posílal puk z dálky na branku, avšak Stastny se postaral o to, aby Allen neměl větší práci.
     
    33:50
    Moc nechybělo a mohl být na světě další branky, Patrick Marleau dokonce trefil tyčku Allenovy klece. Teď už následuje komerční přestávka.
    31:45 Logan COUTURE - 2:4
     
    31:45
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Avšak domácí hokejisté se z využité přesilovky a druhé trefy v utkání moc dlouho neradovali. Ještě ani hlasatel v hale nestačil vyhlásit střelce Tarasenka a už se raduje mužstvo San Jose Sharks. Zároveň tu máme druhého střelce dvou branek v zápase, protože po Tomáši Hertlovi se podruhé trefuje také útočník San Jose LOGAN COUTURE. Skoro to vypadalo, že se obrana Bluesmanů úplně zapomněla, čehož útočná formace kalifornského celku skvěle využila. Takže tu je znovu vedení Sharks o dvě branky a pěkná útočná podívaná také nadále pokračuje. Co nás čeká dále? Asistence: Melker Karlsson, Marc-Edouard Vlasic.
    31:25 Vladimir TARASENKO - 2:3
     
    31:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jenže má slova už jsou minulostí, protože také domácí parta si připisuje v dnešním zápase na své konto druhou využitou přesilovku a už je to zase jenom o gól na kostce v St. Louis. Samozřejmě dobrá souhra celé domácí formace, ale především výborná střela muže jménem VLADIMIR TARASENKO, který vůbec na nic nečekal a poslal touš nekompromisně do sítě. Teď bude samozřejmě pro hráče v modrých trikotech důležité, zda se dokážou se soupeřem udržet v kontaktu, co se týče výsledku. Jinak ale velice pohledný zásah domácího forvarda. Asistence: Kevin Shattenkirk, Jori Lehtera.
     
    30:55
    Ani početní výhoda Blues zatím nevypadá, že by měla být pro soupeře z Kalifornie nebezpečná. Domácí se v přesilovce ještě k žádné vážnější šanci nedostali.
     
    30:25
    Domácí sice vyhráli buly v útočném pásmu, dobrá práce Martina ale zajistila, aby se puk dostal daleko od klece Martina Jonese.
     
    30:10
    Brodziak zpátky na ledové ploše, Blues už hrají v pěti proti čtyřem. Hned ale vyhazují puk na zakázané uvolnění.
     
    29:51
    A další vyloučení, tentokráte ale na druhé straně barikády. Joel Ward (SJS) inkasuje dvě minuty za hru vysokou holí a je jasné, že teď bude muset sedět za katrem. Za chvíli se vrátí Brodziak do hry a začne domácí přesilovka.
     
    29:15
    St. Louis Blues v tomto oslabení zatím velice dobře brání a už potřetí v krátkém časovém úseku posílají puk až za branku Sharks.
     
    28:42
    Vhazování před Martinem Jonesem, gólman Žraloků raději podržel puk pod svou lapačkou.
     
    28:38
    Thornton nahazoval puk na branku Allena a těsně před zařízením stál Patrick Marleau na teč. Ale jen těsně se mu nepodařilo dostat puk směrem na klec domácích.
     
    27:56
    Bude se poprvé ve druhé třetině vylučovat, dvě minuty za podražení dostane domácí Kyle Brodziak (STL), jenž bude doufat, že jeho tým neinkasuje. Je tu tedy další přesilovka v zápase pro San Jose.
     
    27:29
    Tomáš Hertl se protáhl úplně sám až před Allena, když mu zbývala poslední klička k tomu, aby dosáhl hattricku. Jde vidět, že český útočník si věří na góly také ve druhé třetině.
     
    26:50
    Gunnarsson po dalším buly na modré čáře jen orazil kotouč o zadní mantinel, pak už Brent Burns hledal najeté útočníky San Jose.
     
    26:36
    Sharks následně vyhráli buly před brankou Allena a hned se jim podařilo nebezpečně zahrozit. Když se na druhé straně pokusili do pásma dostat domácí, je jim odpískáno postavení mimo hru.
     
    26:32
    Po střele Justia Brauna od modré čáry má Jake Allen kotouč v rukavici a následuje komerční přestávky. Po jejím konci budeme v zápase hned pokračovat.
     
    26:08
    Gunnarsson měl spoustu práce s dvojicí hostujících útočníků, konkrétně to byl Zubrus, kdo se tlačil do šance. Ale také výborný zásah Allena.
     
    25:34
    Tierney a jeho aktivní práce za brankou soupeře, proti němu ale dva hráči v modrém trikotu, takže to měl hodně těžké, aby se dostal do nějakého lepšího zakončení.
     
    25:04
    Edmundson viděl, že nemá moc místa na rozehrávku ze svého pásma, a tak zkusil získat šanci pro Blues sám. Ale bránící hráči San Jose byli samozřejmě proti.
     
    24:34
    Po dlouhé době přerušená hra, St. Louis Blues se dostali do postavení mimo hru.
     
    24:18
    Martin Jones měl co dělat, aby zastavil Schwartze po jeho střele z prostoru před brankou. Ale nakonec to zvládl a podržel svůj celek.
     
    23:50
    Parayko zazmatkoval ve středním pásmu a přišel o puk, to už se na rozehrávku z vlastní branky vydal brankář Jones, aby pomohl svým spoluhráčům.
     
    23:15
    Berglund jen nahodil puk o zadní mantinel a pak už zamířil vystřídat. Na druhé straně se snažil zahrozit Melker Karlsson, ale ten nakonec netrefil klec soupeře.
     
    22:30
    Už se hraje dlouho bez přerušení, zatím ale nesledujeme tak vysoké tempo, ve které jsme skončili na konci první dvacetiminutovky.
     
    21:55
    Tomáš Hertl znovu důrazný u mantinelu, kotouč se mu ovšem na Thorntona propracovat nepodařilo.
     
    21:15
    Také San Jose chce ukázat, že je jedna inkasovaná branka nezaskočila, ale ani Sharks zatím neohrozí branku Allena z bezprostřední blízkosti.
     
    20:39
    Blues ale zatím mají problém dostat se s pukem do pásma, nepodařilo se to nyní ani Bouwmeesterovi.
     
    20:09
    Na rozdíl o první třetiny, na začátku té druhé se na vhazování jako první zmocňují kotouče domácí hokejisté.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči jsou připraveni na vhazování, druhá třetina může vypuknout.
     
    Pomalu se blížíme začátku druhé třetiny, jestliže nás čeká podobně atraktivní průběh jako v úvodní dvacetiminutovce, pak se máme rozhodně na co těšit.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 7:17
    Hity: 8:4
    Trestné minuty: 17:2
    Využité přesilovky: 1:2
     
    Střely na branku v první třetině

    St. Louis Blues: 7

    San Jose Sharks: 17
     
    Máme za sebou hodně zajímavou první třetinu v St. Louis, ve které padly celkem čtyři branky, tři z toho oslavili hokejisté San Jose Sharks. A dvakrát se prosadili český útočník Tomáš Hertl, který tak rozšířil svou gólovou sbírku v této sezóně na čtrnáct zásahů. Uvidíme, co přinese prostřední perioda.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Braun a jeho dobrá práce u mantinelu v rohu, takže Sharks se nedostali do trablí. Naopak dostali ještě jednu možnost zaútočit.
     
    19:14
    Už začala poslední minuta první třetiny, už tak dost bohaté na zajímavé situace. Ještě alespoň jednou se bude vhazovat před brankou San Jose.
     
    18:58
    Vladimir Tarasenko v dobré možnosti. Nakonec jen těsně minul tyče. Ale jde vidět, že první branka domácím hodně vlila krev do žil.
     
    18:29
    Druhé zakázané uvolnění San Jose Sharks v krátkém časovém sledu.
    17:36 David BACKES - 1:3
     
    17:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak v první třetině se rozhodně nenudíme, co se týče počtu vstřelených branek, tohle už je čtvrtý zásah, ale teprve první z hokejek kádru St. Louis Blues. Navíc je to další využitá přesilovka tohoto zápasu, také Bluesmani využívají svou možnost hry v pěti proti čtyřem a dostávají se výsledkově zpátky do zápasu. Na dobré zakončení z prostoru před brankou si počkal DAVID BACKES, jehož střela rozvlnila síťku Martina Jonese. Teď by domácí mohli dostat více energie do hry a začít soupeři vzdorovat i ve hře v plném počtu. Ale nechme se překvapit, co bude následovat. Asistence: Jaden Schwartz, Vladimir Tarasenko.
     
    17:10
    Znovu hodně podobná situace, obránce Blues loví puk za svou brankou a hledají cestu, jak se co nejrychleji dostat do pásma Kaliforňanů.
     
    16:50
    St. Louis sice vyhrálo buly před Jonesovou klecí, ale následně puk lacině ztratilo, také hosté měli dost času na to, aby vyhodili přes všechny čáry.
     
    16:38
    Poprvé se bude vylučovat také na hostující straně, dvě minuty za podražení půjde pykat Logan Couture (SJS), který tak oslabuje svůj tým a Blues se v závěru první třetiny nabízí možnost, jak alespoň snížit zatím pro domácí nepříznivý výsledek.
     
    16:05
    Také domácí střídají, ale zatím stále stejný problém pro Blues, ti se jen těžko dostávají do nějakých šancí na Martina Jonese.
     
    15:39
    Ale teď si dávají Žraloci na čas se svou další akcí směrem na branku soka, nechtějí riskovat a raději v klidu vystřídají.
     
    15:03
    Už se pokračuje a zatím kotouč ve středním pásmu. Hosté ale hned udělali vše pro to, aby jej dostali tam, kde jej vidí nejraději, tedy před Allena.
     
    14:50
    Martin Jones má puk ve své náruči, pokračovat budeme vhazováním před jeho zraky po skončení komerční přestávky.
     
    14:02
    Jaden Schwartz se dostal po dlouhé době do šance, které ohrozila Martina Jonese, ale brankář San Jose zatím pohotový.
     
    13:38
    Oslabení domácího celku je u konce, Blues po dlouhé době kompletní. Je ale jasné, že nyní jim výsledek vůbec nehraje do karet.
     
    12:59
    Do branky St. Louis tedy místo Elliotta nastupuje Jake Allen, který se po konci období se zraněním hned dostává mezi tři tyče.
    12:59 Logan COUTURE - 0:3
     
    12:59
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Zatím třetina snů pro hostující kalifornský tým, jelikož San Jose se daří využít také další možnost přesilové hry, tentokráte v poměru pět na tři. A podobně jako v předchozím případě, také nyní stačilo trochu důrazu na brankovišti k tomu, aby se touš zatřepotal v síti. Za autora gólu je označen LOGAN COUTURE, jenž černou pryž dopravil do domácího zařízení. Brankář Elliott se pak po nějakém kontaktu na brankovišti rozhodoval, zda nepřepustit místo Allenovi, a to se také nakonec děje. St. Louis Blues tedy prohrávají poměrem 0:3 a zároveň posílají do hry druhého brankáře. Zajímavý průběh prvního dějství. Asitence: Joe Thornton, Brent Burns.
     
    12:35
    Thornton to zkoušel z první po kombinaci s Pavelskim, ale druhý jmenovaný minul kotoučem branku, netrefil se pak ani Logan Couture.
     
    12:01
    Jenže jsou tu další nové trable pro St. Louis, rozhodčí domácí hokejisty posílá do tří! Zatím hororová třetina pro Blues, na dvě minuty za sekání musí jít pykat Robert Bortuzzo (STL).
     
    11:40
    Už jen zhruba dvě minuty do konce pětiminutového trestu pro Reavese, Sharks se nyní nemohou dostat do šance.
    10:18 Tomáš HERTL - 0:2
     
    10:18
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vítejte na české hokejové střelnici! Je to totiž znovu TOMÁŠ HERTL, kdo se prosazuje nejen podruhé v tomto utkání, ale hned podruhé v prvních dvaceti minutách duelu na ledě St. Louis Blues. San Jose Sharks tak využívají přesilovou hru a opět hostujícímu celku pomohl velmi dobrý důraz na brankovišti, kde se proti Elliottovi prosadil právě odchovanec Slavie Praha. Blues ale budou ve svém oslabení samozřejmě pokračovat, což je pro domácí další problém navíc. Uvidíme, jak budou Bluesmani reagovat a zda dokážou náporu soupeře z Kalifornie odolat. Dobrá Hertlova práce. Asistence: Joonas Donskoi, Marc-Edouard Vlasic.
     
    09:53
    Teď už je hra přerušena a Elliott má puk ve své rukavici, teď bude domácí gólman určitě rád, že se může po delší době sáhnout na kotouč.
     
    09:38
    Patrick Marleau dlouho váhal se střelou, až prováhal ten nejlepší možný moment, kdy se dalo zakončovat.
     
    09:14
    Brent Burns už si na modré čáře hledal pozici na střelu, ale nakonec ještě posunul na Pavelskiho, který jen těsně minul tři tyče.
     
    08:40
    Začala tedy pětiminutový přesilovka San Jose Sharks. Fabbri měl hned ve svém pásmu starosti, aby se jeho soupeř nedostal do šance.
     
    08:37
    Hodně nepříjemná situace za brankou San Jose, kde byl sražen Matt Tennyson. K ledu jej tvrdě poslal domácí hokejista Ryan Reaves (STL), jenž je rozhodčími nekompromisně posílán do kabiny pod sprchu. Bude z toho pět minut klasického trestu a navíc osobní trest do konce utkání. Přesilová hra pro Žraloky, zraněný Tennyson míří také do kabiny.
     
    08:07
    Ve slibné příležitosti na druhé straně také Vladimir Tarasenko, ale ten za hukotu haly jen minul pravou tyčku.
     
    07:35
    Dainius Zubrus se najednou zjevil za brankou soupeře a z otočky se mu málem podařilo zaskočit nejen celou domácí obranu, ale dokonce i samotného brankáře Elliotta.
     
    06:58
    Ani další formace St. Louis nedokázala na branku Martina Jonese vytvořit stabilnější tlak, ani nadále tak hostující gólman nemá moc práce.
     
    06:42
    Joel Ward to nemyslel špatně, ale na modré čáře jeho a ostatní Žraloky zastavilo postavení mimo hru.
     
    06:15
    Už se znovu hraje a Sharks jen těsně prohráli vhazování v útočném pásmu. Brouwer to pak zkusil sám, ale Jonese nepřekvapil, střelou z dálky minul klec.
    Hvězdou uplynulého týdne se stal Jaromír Jágr!

    Jaromír Jágr byl zvolen hvězdou uplynulého týdne! (y) :-)

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 22. únor 2016
     
    06:07
    Budeme sledovat první komerční přestávku v utkání, po jejím konci hned pokračujeme.
    04:44 Tomáš HERTL - 0:1
     
    04:44
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Moc dlouho to netrvalo a máme tu první branku utkání, když se prosazují hostující hokejisté San Jose Sharks. Znovu se ukázalo, jak umí být Žraloci důrazní na kluzišti soupeře, navíc v jeho vlastním obranném pásmu. Celá akce začala za brankou St. Louis Blues, kde výborně zapracovala hostující formace, konkrétně Joe Pavelski. Do zakončení se pak po skvělé práci propracoval sám český útočník TOMÁŠ HERTL, který s úsměvem na rtech posílá do sítě Elliotta svůj třináctý gól sezóny. Nyní je to navíc pro jeho mančaft důležitý zásah, protože se jedná o první trefu utkání, která může Sharks pomoci do dalších minut. Pohledná situace. Asistence: Joe Thornton, Joe Pavelski.
     
    04:01
    Martin Jones má také první větší práci, ale teď moc dobře tušil, kam touš poletí, takže si v klidu pohlídal celou situaci na brankovišti.
     
    03:49
    Žraloci potřebovali dostřídat, takže také nyní jen nahodili puk do pásma soupeře a poslali na ledě čerstvé síly.
     
    03:25
    Už se hrálo dlouho bez přerušení, když rozhodčí píská pro zakázané uvolnění kalifornského klubu. Hra se tak musí přesunout před Martina Jonese.
     
    02:58
    Logan Couture a jeho dobrá práce v rohu u mantinelu, už ale také potřeboval pomoc spoluhráčů, aby se nedostal do problémů a neztratil touš.
     
    02:36
    Když už se San Jose dostalo na puk do útočného pásma, Patrick Marleau se nedostal z otočky do pozice, ze které by mohl vážněji ohrozit domácí zařízení.
     
    02:25
    Kotouč vytečovaný někam mezi diváky, musí tak následovat nové vhazování.
     
    02:12
    Už se pokusila třetí útočná formace St. Louis překvapit defenzívu San Jose, ale také nyní došlo jen k hodně nepřesné střele. Na větší šanci stále čekáme.
     
    01:49
    Další zásah pro Elliotta, teď ale nešlo o nic složitého, v podstatě jen pohotově přerušil hru, aby před jeho zraky nedošlo k dalším komplikacím.
     
    01:33
    Hodně důrazný souboj o puk ve středním pásmu, které nakonec zvládla domácí parta ve tmavých dresech. Ale Tarasenko se nakonec do zakončení nedostal.
     
    01:15
    A hned následně další přerušení, tentokrát pro zakázané uvolněná kádru St. Louis Blues.
     
    01:07
    Domácí tým vyhrál buly u své klece, také proto mohl v klidu rozehrávat z vlastní třetiny. Pak už kus černé gumy končí sražený někde na střídačce.
     
    00:58
    To San Jose už se sice do útočné třetiny posunulo, jenže ke střele na branku se dostal jen Brent Burns, který byl příliš daleko od Elliottovy klece.
     
    00:26
    Blues se poprvé v utkání zkusili s kotoučem na hokejkách dostat do pásma soupeře, ale zatím se jim to tolik nedaří, hrají hosté z Kalifornie.
     
    00:08
    Jako první se dnes kotouče na vhazování zmocnili hokejisté San Jose Sharks, ti se ale nejprve stáhli před vlastní klec, než založili úvodní akci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči se sjíždějí do středového kruhu, budeme moci zahájit duel, ve kterém nás jistě čeká spousta zajímavého dění.
     
    Vše je připraveno k úvodnímu vhazování, zanedlouho padne první kotouč na ledovou plochu. Ještě pochopitelně halou zazní hymna.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, také tentokráte začneme s malým zpožděním.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Elliott – Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko, Edmundson, Bortuzzo – Schwartz, Lehtera, Tarasenko – Pääjärvi, Backes, Berglund – Fabbri, Stastny, Brouwer – Upshall, Brodziak, Reaves

    San Jose Sharks: Jones – Vlasic, Braun, Martin, Burns, DeMelo, Tennyson – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Karlsson, Couture, Donskoi – Brown, Tierney, Zubrus

    Rozhodčí: O'Rourke, Romasko – Racicot, Amell.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém na sebe narazí dva týmy Západní konference, konkrétně z Centrální a Pacifické divize. Ve skvělé formě hrající St. Louis Blues vyzvou venku letos zarputilé San Jose Sharks.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (12 + 17)
    Dmitrij Jaškin (STL) (3 + 7)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Není to tak dlouho, co se spolu oba celky potkaly, bylo to ještě v tomto kalendářním měsíci. Na začátku února se San Jose Sharks představili na stejném ledě, kde vyrukují i dnes a porazili St. Louis Blues 3:1.
     
    ST. LOUIS BLUES

    Jestli jsou někde poměrně v klidu, pak je to v St. Louis, kde aktuálně třetí mančaft Pacifické divize drží náskok na čtvrté Colorado Avalanche úctyhodných třináct bodů. Nicméně, jak dobře víme, pro Blues přijde rozhodující fáze sezóny až v play-off, které se Bluesmanům dlouhodobě nedaří tak, jak by si představovali. S devětasedmdesáti bod v tabulce ztrácejí muži s notou na prsou jeden bodík na druhé Dallas Stars a pouhé dva body na vedoucí tým Centrální divize Chicago Blackhawks. Případným vítězstvím proti San Jose se tak modrožlutí mohou posunout ještě o nějaký kus výše. Za vše hovoří i bilance posledních zápas. St. Louis Blues zvládli vyhrát pětkrát z předchozích pěti případů, naposledy jejich výbornou formu odnesla parta Arizona Coyotes, které Bluesmani přestříleli poměrem 6:4. Kanadské bodování kádru vede ruský kanonýr Vladimir Tarasenko (28 + 31).
     
    SAN JOSE SHARKS

    Začínají se v Pacifické divize oddělovat kluby pro play-off od těch, které naději na vyřazovací boje postupně ztrácejí? Ještě nějaké to kolo do konce zbývá, každopádně mužstvo San Jose Sharks prozatím uzavírá trojici, která se aktuálně těší z příček zaručujících účast v pokračující fázi sezóny. Nynější třetí Sharks vlastní na kontě šestasedmdesát bodů, jen o tři bodíky méně než rozjetí Anaheim Ducks, ti hrají v posledních dnech a týdnech ve výborném naladění. San Jose Sharks z posledních čtyř duelů hned třikrát vyhráli, naposledy se ovšem radovat nemohli, jelikož padli na ledě Carolina Hurricanes 2:5. V tomto mači se trefil za Žraloky Tomáš Hertl. Ještě předtím ovšem tým trenéra DeBoera uspěla na Floridě, kde tým Jaromíra Jágra srazil v samostatných nájezdech. Kanadské bodování týmu nadále vede neohrožený kanonýr Joe Pavelski (26 + 28).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 18. Backes (Schwartz, Tarasenko), 32. Tarasenko (Shattenkirk, Lehtera), 50. Bowmeester (Tarasenko, Lehtera) – 5. Hertl (Thornton, Pavelski), 11. Hertl (Donskoi, Vlasic), 13. Couture (Thornton, Burns), 32. Couture (Karlsson, Vlasic), 48. Thornton, 59. Thornton (Couture)


    St. Louis Blues: Elliott (13. Allen) – Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko, Edmundson, Bortuzzo – Schwartz, Lehtera, Tarasenko – Pääjärvi, Backes, Berglund – Fabbri, Stastny, Brouwer – Upshall, Brodziak, Reaves
    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, DeMelo, Tennyson – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Karlsson, Couture, Donskoi – Brown, Tierney, Zubrus

    Rozhodčí: O'Rourke, Romasko – Racicot, Amell

    Diváci: 19 371
    bahis siteleri