Boston – Columbus 4:6 (kon.) | Washington – Arizona 3:2 (kon.) | Montreal – Nashville 1:2 (0:1 po s.n.)
St. Louis – San Jose 3:6 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:6 (1:3, 1:1, 1:2)
San Jose Sharks
Úterý 23.02.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:35 Joe THORNTON - 3:6
     
    58:35
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto o vítězi dnešního utkání. Po dlouhé době, kdy se St. Louis Blues drželi kolem klece Martina Jonese, se San Jose odhodlalo k vyhození kotouče pryč od branky a hned je z toho šestá trefa hostujícího mančaftu v zápase. JOE THORNTON ukázal svou přesnost a zkušenost, druhou trefu v zápase slaví poté, co se prosadil zakončením přes celé kluziště do odkryté domácí svatyně. Už se bude pravděpodobně jen dohrávat. Asistence: Logan Couture.
    49:50 Jay BOWMEESTER - 3:5
     
    49:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ale ještě jsou domácí zpátky v zápase, pořád zatím není rozhodnuto, protože z poměrně překvapivé a nečekané akce se Blues prosazují, konkrétně to byl JAY BOUWMEESTER, kdo se tvrdě opřel do kotouče a zavěsil kus černé gumy za Martina Jonese. Velice dobrá rána a hala Bluesmanů se raduje, trenér DeBoer si ještě vyžádal kontrolu na videu, zda nedošlo před vstřelením branky k nedovolenému bránění brankáře. Vše ale podle záznamu hry v pořádku a je to znovu jen o dva góly, něco málo přes deset minut do konce. St. Louis tak má možnost s výsledkem něco udělat. Asistence: Vladimir Tarasenko, Jori Lehtera.
    47:26 Joe THORNTON - 2:5
     
    47:26
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už to budou veliké problémy pro St. Louis Blues, co se týče dohánění výsledku ve třetí třetině. Poměrně dlouho měli domácí hokejisté ve třetí třetině více ze hry, ale téměř se nedostávali do šancí. Za to jsou nyní potrestáni, protože kalifornskému celku stačila jedna větší možnost po dlouhé době k tomu, aby se prosadil. Sám proti brankáři zůstal útočník San Jose Sharks JOE THORNTON, který se se svým zakončením vůbec nemýlil a bekhendem překonal Allena. Tým Žraloků tedy vede už o tři branky a zdá se, že teď bude mít hru ještě více pod kontrolou. Zvládnou ještě domácí zareagovat? Bez asistence.
    31:45 Logan COUTURE - 2:4
     
    31:45
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Avšak domácí hokejisté se z využité přesilovky a druhé trefy v utkání moc dlouho neradovali. Ještě ani hlasatel v hale nestačil vyhlásit střelce Tarasenka a už se raduje mužstvo San Jose Sharks. Zároveň tu máme druhého střelce dvou branek v zápase, protože po Tomáši Hertlovi se podruhé trefuje také útočník San Jose LOGAN COUTURE. Skoro to vypadalo, že se obrana Bluesmanů úplně zapomněla, čehož útočná formace kalifornského celku skvěle využila. Takže tu je znovu vedení Sharks o dvě branky a pěkná útočná podívaná také nadále pokračuje. Co nás čeká dále? Asistence: Melker Karlsson, Marc-Edouard Vlasic.
    31:25 Vladimir TARASENKO - 2:3
     
    31:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jenže má slova už jsou minulostí, protože také domácí parta si připisuje v dnešním zápase na své konto druhou využitou přesilovku a už je to zase jenom o gól na kostce v St. Louis. Samozřejmě dobrá souhra celé domácí formace, ale především výborná střela muže jménem VLADIMIR TARASENKO, který vůbec na nic nečekal a poslal touš nekompromisně do sítě. Teď bude samozřejmě pro hráče v modrých trikotech důležité, zda se dokážou se soupeřem udržet v kontaktu, co se týče výsledku. Jinak ale velice pohledný zásah domácího forvarda. Asistence: Kevin Shattenkirk, Jori Lehtera.
    17:36 David BACKES - 1:3
     
    17:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak v první třetině se rozhodně nenudíme, co se týče počtu vstřelených branek, tohle už je čtvrtý zásah, ale teprve první z hokejek kádru St. Louis Blues. Navíc je to další využitá přesilovka tohoto zápasu, také Bluesmani využívají svou možnost hry v pěti proti čtyřem a dostávají se výsledkově zpátky do zápasu. Na dobré zakončení z prostoru před brankou si počkal DAVID BACKES, jehož střela rozvlnila síťku Martina Jonese. Teď by domácí mohli dostat více energie do hry a začít soupeři vzdorovat i ve hře v plném počtu. Ale nechme se překvapit, co bude následovat. Asistence: Jaden Schwartz, Vladimir Tarasenko.
    12:59 Logan COUTURE - 0:3
     
    12:59
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Zatím třetina snů pro hostující kalifornský tým, jelikož San Jose se daří využít také další možnost přesilové hry, tentokráte v poměru pět na tři. A podobně jako v předchozím případě, také nyní stačilo trochu důrazu na brankovišti k tomu, aby se touš zatřepotal v síti. Za autora gólu je označen LOGAN COUTURE, jenž černou pryž dopravil do domácího zařízení. Brankář Elliott se pak po nějakém kontaktu na brankovišti rozhodoval, zda nepřepustit místo Allenovi, a to se také nakonec děje. St. Louis Blues tedy prohrávají poměrem 0:3 a zároveň posílají do hry druhého brankáře. Zajímavý průběh prvního dějství. Asitence: Joe Thornton, Brent Burns.
    10:18 Tomáš HERTL - 0:2
     
    10:18
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vítejte na české hokejové střelnici! Je to totiž znovu TOMÁŠ HERTL, kdo se prosazuje nejen podruhé v tomto utkání, ale hned podruhé v prvních dvaceti minutách duelu na ledě St. Louis Blues. San Jose Sharks tak využívají přesilovou hru a opět hostujícímu celku pomohl velmi dobrý důraz na brankovišti, kde se proti Elliottovi prosadil právě odchovanec Slavie Praha. Blues ale budou ve svém oslabení samozřejmě pokračovat, což je pro domácí další problém navíc. Uvidíme, jak budou Bluesmani reagovat a zda dokážou náporu soupeře z Kalifornie odolat. Dobrá Hertlova práce. Asistence: Joonas Donskoi, Marc-Edouard Vlasic.
    04:44 Tomáš HERTL - 0:1
     
    04:44
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Moc dlouho to netrvalo a máme tu první branku utkání, když se prosazují hostující hokejisté San Jose Sharks. Znovu se ukázalo, jak umí být Žraloci důrazní na kluzišti soupeře, navíc v jeho vlastním obranném pásmu. Celá akce začala za brankou St. Louis Blues, kde výborně zapracovala hostující formace, konkrétně Joe Pavelski. Do zakončení se pak po skvělé práci propracoval sám český útočník TOMÁŠ HERTL, který s úsměvem na rtech posílá do sítě Elliotta svůj třináctý gól sezóny. Nyní je to navíc pro jeho mančaft důležitý zásah, protože se jedná o první trefu utkání, která může Sharks pomoci do dalších minut. Pohledná situace. Asistence: Joe Thornton, Joe Pavelski.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 18. Backes (Schwartz, Tarasenko), 32. Tarasenko (Shattenkirk, Lehtera), 50. Bowmeester (Tarasenko, Lehtera) – 5. Hertl (Thornton, Pavelski), 11. Hertl (Donskoi, Vlasic), 13. Couture (Thornton, Burns), 32. Couture (Karlsson, Vlasic), 48. Thornton, 59. Thornton (Couture)


    St. Louis Blues: Elliott (13. Allen) – Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko, Edmundson, Bortuzzo – Schwartz, Lehtera, Tarasenko – Pääjärvi, Backes, Berglund – Fabbri, Stastny, Brouwer – Upshall, Brodziak, Reaves
    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, DeMelo, Tennyson – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Karlsson, Couture, Donskoi – Brown, Tierney, Zubrus

    Rozhodčí: O'Rourke, Romasko – Racicot, Amell

    Diváci: 19 371
    bahis siteleri