Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tlačová konferencia FC Spartak Trnava (kon.)
konec
Tlačová konferencia FC Spartak Trnava

sk Čtvrtek 25.02.2016, 13:00Tiskové konference
     
    Nikto zo zástupcov médií už nemá otázky, tlačová konferencia je ukončená.
    Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok dňa. (13:31:09)
     
    Ondrejka odpovedá na otázku o sprievodných akciách: Sprievodné akcie pred zápasmi budú – najmä zápas s DAC a so Žilinou. Cez prestávky budú podporné akcie a sprievodné akcie.
    28.1. bol redizajn stránky Spartak.sk a viac ako 340 000 ľudí ju do dnešného dňa videlo. Nárast návštevnosti je 30%. Na diskusných fórach sa objavuje, že stará stránka bola lepšia, ale čísla neklamú a tešia ich. Na stránke sú isté problémy, chyby, ale firma, ktorá stránku spravuje tieto chyby chcú odstrániť.
    Dopredu chcú dostať FB kontakt, instagram. Ďalej Ondrejka spomína spoluprácu so školami a robia nábory.
     
    Pohľad na ženskú základňu tímu – Blažek:
    Máme tímy. To je tak 30-40 dievčat. Nevidel som ani jeden zápas, možno na jar sa to podarí.
    Čo sa týka mládeže, možno je to do 400 registrovaných hráčov. Máme kategórie do U19, máme aj Juniorku, čo iné tímy nemajú. Chceme oddeliť Šúrovce od Spartaka, dôvodom je kvôli nižším cenám pri nákupe hráčov, keďže nemuseli by toľko platiť, keby sa oddelili. Nie je tam žiadna špekulácia a jedna rezerva stačí A-tímu.
     
    Král sa pýta Hucka na os tímu:
    Momentálne je to vyprofilované tak, ako sme hrali zápasy a tak chceme ísť do zápasov. Hocičo sa môže stať, napríklad sa môže niekto zraniť a musíme na to reagovať.
     
    O ambíciách: Bolo to horšie, už sme 6 Je tam tlak, aby mužstvo napredovalo. Ambície musia byť také, aby sme niečo uhrali a aby sme sa dostali do ďalšej súťaže.
     
    O posilách referuje tréner:
    Jež dobrá posila, Bello, keď hral v Žiline bol prínosom, teraz sa trápi a potrebuje čas, aby presvedčil. Kadlec je veľkým prekvapením, odvádza dobré výkony a môže zaceliť pravú stranu obrany, kde im chýbal hráč. Tambe je priebojný, typický africký zakončovateľ.
     
    Hucko odpovedá na otázku k ďalšiemu zápasu: chcú pripraviť mužstvo, keďže Michalovce budú iným tímom, majú tam veľa zmien.
     
    Blažek odpovedá na otázku o juniorke: Juniroku chcú zachrániť v druhej lige, hlavne chcú vychovávať hráčov pre A-tím, hráči, aby tam mohli hrať po zranení. Tím sa zoštíhlil.
    Blažek hovorí o ich príprave a sústredení.
     
    Král (Trnavský hlas):"Aký impulz priniesol Karhan?"
    Mikovič:"Mám od neho teraz väčší odstup, keďže je môj nadriadený, ale môže nám pomôcť, keďže je veľmi skúsený, ale vie spraviť aj srandu, ako dnes pred videom. Vždy som mal pred ním rešpekt a majú ho aj iní hráči."
     
    O nálade a tíme povie kapitán tímu: "Nový hráči zapadli do kolektívu, sú to mladí chalani, až na Ježa, ktorý je skúsenejší, ale potrebovali sme takého hráča. V tíme je aj zábava, aj práca. Pozerali sme nejaké videá a na Michalovce sme pripravení."
     
    K slovu sa dostáva Ivan Hucko, ktorý zhodnotí zimnú prípravu a káder: "Začali sme trénovať 7.1., potom sme boli na sústrdení v Piešťanoch, čo bolo zamerané na kondíciu. Potom sme boli doma, ale je tu problém s plochami...je ťažké zohnať dobré tréningové plochy.
    V Čechách sme hrali s Libercom a Táborskom. Prvý tím bol kvalitný, čo nám ukázal prvý polčas, v druhom polčase sme boli aj my nebezpeční a mohli sme strhnúť vedenie na našu stranu, čo sa nepodarilo." Hucko povedal, že sústredenie splnilo účel.
    V Turecku boli 10 dní, kde trénerovali Spartakovci na prírodnom trávniku, ktorý nebol výborný, ale celkom dobrý. Prvý zápas proti tímu z Čiernej Hory bol najlepší, druhý zápas bol proti kazašskému tímu, čo ovplyvnil silný vietor. Posledný zápas odohrali s dánskym tímom, ktorý hral dobre a ukázal, kadiaľ sa uberá futbal v Európe, k čomu sa chce Trnava prispôsobiť. Oba polčasy bol Spartak slabší a prehral.
    Hucko pripomína ja posledný zápas proti tímu z Rakúska. Zápas si rozobrali a dúfa, že zápas, ktorý ich čaká tento týždeň odohrajú lepšie.
     
    Blažek:" Máme pred sebou 14 zápasov, odvetná časť. Došlo k zmenám na riadiacich postoch pri mládeži." Ďalej hovorí, že staronovým trénerom je Hucko, ktorý si vybral svoj realizačný tím. Asistentom je Karhan, tréner brankárov je Kamesch.
    Spartak absolvoval 3 sústredenia: Piešťanoch, Prahe a Turecku.
    Odišlo 9 hráčov (hosťovania a koniec zmlúv v júni).
    Cielom bolo, aby bol tím čo najdlhšie spolu. Nové tváre: Tambe, Kadlec (do obrany), Baba Tunde Bello, Jež.
    "Som rád, že plníme naše plány, zapracovať mládež – podpísali sme 4 mladých. Ak budú hráči na sebe tvrdo pracovať, budú môcť hrať za Spartak Trnava."
    Cieľom A-tímu: pozbierať čo najviac bodov a zahrať si Európsku ligu, čo by bol darček pre fanúšikov, ktorých označil za najlepších.
     
    Na tlačovej konferencii sú prítomní Marek Ondrejka (manažér), Ivan Hucko (tréner), Viktor Blažek (generálny manažér) a nový kapitán Martin Mikovič.
     
    Vitajte pri sledovaní online prenosu z tlačovej konferencie Spartak Trnava. Prenos začne o 13:00 a my vám prinesiem postrehy zúčastnených. Na tlačovú konferenciu je všetko pripravené, o cca pol hodinku začneme.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

    Petra Beblavá

    bahis siteleri