Genk – Club Bruggy 3:2 (kon.) | Anderlecht – Standard 3:3 (kon.) | Charleroi – Waasland-Beveren 2:3 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
3:3 (1:2)
Standard Lutych
Neděle 28.02.2016, 18:00Belgická Jupiler Pro League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    STANDARD LUTYCH
    Standard Lutych má také zkušenosti z pohárové Evropy, nicméně takových úspěchů, jako Anderlecht, v EL a LM nedosáhl. Momentálně se nachází na průběžné sedmé pozici se ziskem 37 bodů. Střed tabulky belgické ligy je navíc velmi "našlapaný", tudíž se pořadí mění po každém kole!

    V posledním ligovém kole přivítal Lutych v domácím prostředí Charleoi. Domácí celek dokázal potvrdit roli favorita, a zvítězil 3:0. Do dnešního utkání však Lutych rozhodně v pozici favorita nevstupuje!
     
    RSC ANDERLECHT
    Nejznámější belgický klub je v posledních sezonách lehce ve stínu Genku, který se v letošní sezóně vytáhl, a dokázal postoupit do osmifinále LM. Anderlechtu se daří v EL, avšak na domácí scéně to není ideálně. Momentálně patří RSC třetí pozice se ziskem 51 bodů, a na vedoucí dvojici Bruggy – Genk ztrácí osm bodů. Do dnešního utkání však vstupuje v pozici favorita!

    Anderlecht sehrál poslední ligové utkání mezi zápasy EL, a hráči jistě nebyli v ideální kondici. Na hřišti Waasland-Beverenu také RSC prohrálo 0:1. Svěřenci trenéra Hasiho spravili chuť ve čtvrtek, kdy zvládli prodloužení na hřišti Olympiakosu, a dokázali postoupit do další fáze EL!
     
    Příjemný nedělní podvečer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Belgická Jupiler League má dnes na programu své zápasy 28. kola. My se společně zaměříme na souboj RSC Anderlechtu se Standardem Lutych. Úvodní výkop je naplánován v 18:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Proto – Najar, Mbodji, Deschacht, Büttner – Defour, Badji – Suárez, Đuričić, Acheampong – Okaka
    Náhradníci: Nuytinck, Idrissa Sylla, Tielemans, Dendoncker, Roef, Lukebakio, Ezekiel

    Standard Lutych: Valdés – Fai, Scholz, Kosanović, Fiore – Enoh, Trebel – Dossevi, Badibanga, Edmilson Junior – Santini
    Náhradníci: Maniatis, Dompé, Tetten, Brüls, Andrade, Hubert, Arslanagic

    Rozhodčí: Bart Vertenten – Vanyzere, Nijssen (vš. Belgie).
    V brance Lutychu dnes nastoupí i velezkušený španělský brankář Víctor Valdés

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Bart Verthenten právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop šlágru belgické ligy měl k dispozici hostující Lutych, který se hned dostal na útočnou polovinu, a Santini byl faulován!
     
    2
    Hned ve druhé minutě si hostující celek vytvořil první velkou šanci v tomto zápase! Na hranici vápna chyboval při práci s míčem Badji, který daroval míč Edmilsonovi, jehož pohotovou ránu však Proto dokázal vyrazit!
    2. Nebezpečná rána Edmilsona
     
    3
    Na druhé polovině hřiště mířil vpřed Alexander Büttner. Bývalý bek ruského Dinama Moskva si dělal prostor na levém křídle, následně ho však poslal k zemi Collins Fai.
     
    3
    Anderlecht měl k dispozici zajímavou standardní situaci, kterou rozehrál Steven Defour. Jeho centr hledal Kosanoviće, nicméně srbský stoper vybíhal z těsného ofsajdu!
     
    5
    Anderlecht se dostal do kombinace před pokutovým územím svého soupeře. Acheampong si narazil míč s Okakou, a dostal se ke střele. Ghanský záložník však nastřelil pouze Scholze!
     
    6
    Domácí Anderlecht opět postupoval do rychlého protiútoku, který táhl středem hřiště Okaka. Bývalý forvard Janova následně hledal Defoura, avšak k tomu se míč nedostal.
     
    7
    Olivier Deschacht si na levé straně kryl míč před napadajícím Collinsem Faiem. Belgický stoper následně zasáhl svého soupeře rukou do obličeje, a u míče bude hostující Standard!
     
    9
    Domácí celek pomalu převzal inciativu, a vzápase je aktivnější. Zatím se však přes dobře postavenou obranu Lutychu nemůže dostat, a kombinuje v uctivé vzdálenosti od branky Víctora Valdése.
     
    10
    Mbodji našel na pravé straně Duričiće, který pohotovou přihrávkou roztáhl hru na Suáreze. Argentinský záložník následně odcentroval, nicméně jeho centr došel pouze ke stoperovi Kosanovićovi.
     
    11
    Standardn následně přešel velmi rychle na útočnou polovinu, a na hranici vápna dostal přihrávku Beni Badibanga. Belgický záložník se dostal ke střele, avšak ta byla zablokovaná.
     
    12
    Domácí Anderlecht je sice aktivnější, nicméně Standard nebezpečnější! Dossevi dokázal ve středu přiťuknout míč do běhu Santinimu, jehož nenápadná, přízemní střela skončila těsně vedle.
     
    14
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Teď už to však domácím vyšlo, a favorit dnešního utkání se dostává do vedení! Lutych měl k dispozici rohový kop, nicméně ten vůbec nezvládl, a po velké chybě Faie šel Anderlecht do přečíslení. Okaka roztáhl hru na pravou stranu, kde se nacházel MATÍAS SUÁREZ, a ten si v zakončení dokázal poradit!
    14. Matías SUÁREZ - 1:0
     
    15
    Lutych je však na útočné polovině také aktivní, a hned po obdržené brance se pokouší co nejrychleji srovnat stav. Momentálně Standard kombinuje na pravé straně.
     
    16
    Standard právě vstřelil branku!
    Pozor, Lutych hned za dvě minuty srovnává stav, a velmi rychle odpovídá na branku Suáreze! Centr z pravé strany přilétl na nohu Edmilsona, který si míč velmi dobře zpracoval, nicméně vystřelil mimo. Stoper Mbodji však situaci nezvládl, a při odkopu poslal míč přesně do prostoru, kde se nacházel IVAN SANTINI, a tomu stačilo poslat míč do odkryté branky!
    16. Ivan SANTINI - 1:1
     
    18
    Anderlecht je po rychlé vyrovnávací brance lehce zaskočen, nicméně pokračuje v kombinaci na vlastní polovině, a hledá si cestu do pokutového území.
     
    19
    Standard mířil do dalšího protiútoku, který tentokrát táhl po levé straně Edmilson Junior. Na brazilského křídelník si však počíhal Najar, který svého soupeře poslal nedovoleným způsobem k zemi, a bude z toho zajímavá standardní situace.
     
    20
    Následnou standardní situaci si vzal na starost Mathieu Dossevi, jehož centr však nebyl příliš přesný. Na hranici vápna míč sebral útočník Stefano Okaka, který byl následně faulován, a RSC zůstane u míče.
     
    22
    Další velká šance hostujícího celku! Standard vybojoval rohový kop, kterého se ujal Dossevi. Jeho centr našel ve středu pokutového území volného Miloše Kosanoviće, který však trefil přímo střed branky, kde se nacházel připravený Silvio Proto!
    22. Miloš Kosanović promarnil velkou šanci
     
    23
    Lutych si následně vybojoval i zajímavou standardní situaci ze středu hřiště. Exekuce se ujal Edmilson, kterému se však střela nepovedla, a domácí zeď střelu zablokovala.
     
    24
    Domácí Filip Duričić postupoval po pravé straně, a dostal se až do vápna. Srbský záložník si však následně míč příliš předkopl, a ten nakonec skončil v zámezí.
     
    26
    Lutych je na útočné polovině jednoznačně aktivnější, a v posledních minutách má více ze hry. Tentokrát z levé strany odcentroval Fiore, jehož centr však odvrátil Deschacht.
     
    27
    Útočnou akci svého celku táhl po levé straně Edmilson Junior. Aktivní brazilský křídelník se následně dostal do souboj e s Mbodjim, přes kterého neprošel, nicméěn vybojoval rohový kop!
     
    28
    A z následného rohového kopu měl Lutych obrovskou šanci na vstřelení vedoucí branky! Exekuce se ujal Dossevi, jehož centr našel na zadní tyči Scholze, a ten ještě vylepšil pozici pro Ivana Santiniho. Chorvatský forvard však před Protem nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče!
    28. Obrovská šance Santiniho
     
    29
    Anderlecht se však zdravě namotivoval, a velmi rychle mířil vpřed. Alexander Büttner operoval s míčem na hranici vápna na levé straně, a nakonec byl faulován! RSC tak má k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    30
    Exekuce následné standardní situace se ujal Steven Defour, kterému se však zakončení nepovedlo, a míč skončil vysoko nad brankou Valdése!
     
    31
    Standard právě vstřelil branku!
    Ale teď už se hostující tým může radovat z vedoucí branky, kterou otáčí skóre dnešního zápasu. Aktivní Lutych vybojoval další rohový kop, kterého se ujal Dossevi. Jeho krásný centr našel ve středu vápna zcela volného MILOŠE KOSANOVIĆE, který poslal míč z voleje přesně k tyči, a nedal Protovi šanci!
    31. Miloš KOSANOVIĆ - 1:2
     
    33
    Domácí Anderlecht si také vybojoval rohový kop, kterého se ujal Steven Defour. Jeho centr však opět nebyl povedený, a pro míč si došel Víctor Váldes!
     
    34
    Collins Fai se po pravé straně vydal na útočný výlet, a následně dokázal i odcentrovat Stoper Mbodji míč odhlavičkoval pouze k Dossevimu, který tvrdě vystřelil, avšak trefil pouze bránícího Deschachta.
     
    35
    Dvojice Okaka – Acheampong velmi dobře zakombinovala na ve středu hřiště, a následně se prvně jmenovaný pokoušel dostat do vápna. Italského útočníka poslal k zemi Badibanga, nicméně dle názoru rozhodčí se o faul nejednalo.
    Fotografie z nástupu obou týmů na zaplněný Stade Constant Vanden Stock

     
    37
    Anderlecht v posledních minutách uklidnil hru, a má více ze hry. Lutych je však postavený ve výborném obranném bloku, a svého soupeře do žádných nebezpečných šancí nepouští.
     
    38
    Teď se navíc na pravé straně dokázal uvolnit Dossevi, toho hned poté dohrál Olivier Deschacht, který za svůj zákrok vidí žlutou kartu, a je prvním takto potrestaným v dnešním zápase.
     
    40
    Lutych opět postupoval do zajímavého protiútoku, který táhl po pravé straně Dossevi. Jeho povedený centr našel ve vápně naběhlého Ivana Santiniho, jehož hlavička však mířila nad branku.
     
    41
    Stefano Okaka dostal přihrávku do vápna, nicméně musel absolvovat souboj s Alexanderem Scholzem, ve kterém si pomohl nedovoleným zákrokem, a hra je přerušena.
    Diváci na dnešním zápase mají krásný výhled!

     
    43
    Edmilson Junior postupoval po levé straně, nicméně jeho průnik dokázal zastavit obránce Najar. Anderlecht však nevyrazil do protiútoku, a pomalu postupuje na útočnou polovinu.
     
    44
    Alexander Büttner dostal přihrávku na levou stranu, a dokázal přes Faie odcentrovat. Nizozemský bek hledal ve vápně Okaku, který se sice dostal k hlavičce, avšak míč nesměřoval mezi tři tyče.
     
    45
    Lutych se následně pokoušel jít do protiútoku, nicméně Collinse Faie na pravé straně fauloval Alexander Büittner, a hra je přerušena!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Hostující Standard vstoupil velmi dobře do dnešního utkání, a hned ve druhé minutě měl šanci Edmilson, avšak Proto zasáhl. Následně jsme se dočkali úvodní branky v tomto utkání, to když se z rychlého protiútoku prosadil Matías Suárez! Lutych však přispěchal s velmi rychlou odpovědí, prosadil se Ivan Santini! Standard Lutych pokračoval v skvělém výkonu, a po několika nevyužitých šancí se dočkal ve 31. minutě, kdy se prosadil Miloš Kosanović.

    Anderlecht tak ztrácí před druhým poločasem, který začne přibližně v 19:03, ztrácí jednu branku!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupil aktivněji domácí Anderlecht, který momentálně kombinuje na útočné polovině. RSC se však přes pozornou obranu Standardu nemůže dostat do pokutového území.
     
    48
    Lutych skvěle napadal na polovině hřiště, a dokázal míč vybojovat. Následně vyrazil do protiútoku Badibanga, který chtěl najít ve vápně lépe postaveného Santiniho, ten byl však obsazený.
     
    49
    Anderlecht se následně dostal k míči, a rovněž vyrazil do protiútoku. Z pravé strany dokázal odcentrovat Andy Najar, jehož centr však dokázal odvrátit stoper Kosanović!
     
    50
    Deschacht dokázal přihrávkou na levou stranu otevřít prostor pro Alexandera Büttnera. Nizozemský bek si však na průnik po straně netroufl, a raději rozdal míč do středu hřiště.
     
    51
    Olivier Deschacht si však na průnik troufl, a ve středu hřiště přešel přes Badibangu. Belgický středopolař však svého krajana v dresu RSC fauloval, a u míče zůstanou domácí.
     
    52
    Z pravé straně poslal dobrý centr obránce Andy Najar, který propadl až k Stevenu Defourovi. Belgický záložník si míč zpracoval, avšak jeho následná střela mířila mimo!
     
    54
    Víctor Váldes se toho očividně vůbec nebojí! Španělský brankář se na malém vápně pošťuchoval s Karou Mbodjim, a Váldes svého soupeře následně chytl pod krkem. Oba hráči dostávají žlutou kartu!
     
    55
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácímu celku vyšel vstup do druhého poločasu, a po deseti minutách zde máme vyrovnávací branku! Z rohového kopu ještě RSC neudeřilo, následně se však dostal míč na levou stranu, odkud odcentroval Defour. Jeho přesný centr našel hlavu STEFANA OKAKY, který poslal svou hlavičku mezi tři tyč, a Valdés nestihl zasáhnout!
    55. Stefano OKAKA - 2:2
     
    56
    Filip Duričić se pokoušel uvolnit na levém křídle, nicméně v tomto prostor musel absolvovat souboj s Faiem, kterého fauloval.
     
    58
    Alexander Büttner vrátil míč do středu pro Defoura, který následným centrem hledal ve vápně Suáreze. Argentinský útočník ještě posílal míč před branku pro lépe postaveného Okaku, avšak míč skončil v rukavicích Valdése.
     
    59
    Anderlecht je zatím ve druhém poločase jednozančně aktivnější! O další centr do pokutového území se postaral Najar, který našel Mbodjiho, avšak jeho hlavička směřovala nad branku.
     
    60
    Před pokutovým územím zahrál rukou Matías Suárez, který tak zastavil protiútok svého soupeře. Standard tak má k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    61
    Exekuce standardní situace se ujal Dossevi, kterému se však zakončení příliš nepovedlo. Jeho střelecký pokus dokázala zablokovat zeď domácího celku!
    Radost Matíase Suáreze po úvodní brance dnešního zápasu

     
    62
    Matías Suárez se pokoušel prodrat do útočného pásma po pravé straně. Postup argentinského útočníka však zastavil Brazilec Edmilson, který za svůj zákrok dostává žlutou kartu!
     
    65
    Anderlecht pokračuje v útočném snažení, nicméně v posledních minutách se domácím v kombinaci až tak nedaří. Momentálně je u míče hostující Standard!
     
    66
    Standard právě vstřelil branku!
    A hostující Standard se opět dostává do vedení, a přibližuje se dnešnímu vítězství! Lutych se dostal velmi rychle na útočnou polovinu, a Badibanga našel na levém křídle EDMILSONA JUNIORA. Brazilský křídelník si navedl míč do středu, a jeho následnou ránu ještě tečoval Mbodji, a míč skončil v síti!
    66. Edmilson JUNIOR - 2:3
     
    68
    Anderlecht kombinoval na útočné polovině, nicméně poté předvedl ostrý zákrok Mbodji, který omylem kompl Collinse Faie, a ten zůstává ležet na trávníku.
     
    69
    Collins Fai již odešel po svých za postranní čáru, a vypadá to, že by měl být schopen pokračovat ve hře!
     
    70
    Matías Suárez se dokázal uvolnit na pravém křídle, a následným průnikem se dostal do pokutového území. Jeho následný centr měl najít Okaku, avšak míč prolétl vápnem Standardu bez povšimnutí.
     
    71
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Beni Badibanga, přichází Christian Brüls.
     
    71
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Alexander Büttner, přichází Lukebakio.
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Stephane Badji, přichází Tielemans.
     
    73
    Na levé straně předvedl hodně ostrý zákrok Collins Fai, který poslal k zemi Stefana Okaku. Hostující bek už v prvním poločase předvedl některé ostřejší zákroky, a tak dostává žlutou kartu!
     
    74
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Krásný zápas má své další pokračování, neboť Anderlecht srovnává na 3:3! RSC mělo k dispozici standardní situaci, které se ujal Steven Defour. Jeho nadýchaný centr našel ve vápně střídajícího DUDE LUKEBAKIA, který se prosazuje po třech minutách na hřišti!
    74. Dude LUKEBAKIO - 3:3
     
    75
    Anderlecht je po vyrovnávací brance pochopitelně opět aktivní, a pokouší se dostat co nejrychleji do vedení. Uvidíme, jak na tuto situaci zareaguje hostující Standard.
     
    76
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Ivan Santini, přichází Tetteh.
     
    77
    V posledních minutách bylo na hřišti k vidění několik ostrý zákrok. Jeden takový předvedl ve středu hřiště Steven Defour, který za svůj zákrok v souboji s Brülsem dostává žlutou kartu!
     
    78
    A Anderlecht se teď propracoval k velké šance, ze které se mohl dostat do vedení! Na hranici pokutového území si vzal míč Stefano Okaka, který si udělal prostor, a vyslal přízemní střelu. Ta však mířila doprostřed branky, kde byl připravneý Valdés!
     
    80
    Domácí celek opět postupoval do zajímavé šance, nicméně závěrečný centr, který měl najít ve vápně Okaku, nebyl přesný, a u míče je znovu Standard.
     
    81
    Na levé straně operoval s míčem Lukebakio, který si udělal prostor na centr, a ten propadl až k Okakovi, který se opřel do míče z voleje, avšak jeho pokus směřoval nad branku!
     
    82
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Eyong Enoh, přichází Jean-Luc Dompe.
     
    83
    A Anderlecht již mohl být ve vedení! Do středu hřiště dostal přihrávku domácí Tielemans, který se opřel do míče. Jeho střelu lehce tečoval Víctor Valdés, a míč tečoval břevno, a od něj se odrazil do zámezí!
    83. Ránu Tielemanse zastavilo břevno
     
    84
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Filip Đuričić, přichází Sylla.
     
    85
    Anderlecht pokračoval v nebezpečné kombinaci na útočné polovině. Následně se dostal k míči na hranici vápna střídající Lukebakio, který si udělal prostor, avšak jeho následná technická rána mířila mimo!
     
    86
    Teď se však ke slovu dostává také hostující celek, který se dokázal přesunout na útočnou polovinu, a střídající Dompé navíc vybojoval standardní situaci poblíž vápna!
     
    87
    Následné nebezpečné standardní situace se ujal Miloš Kosanović, který vyslal velmi povedenou střelu, avšak Silvio Proto byl na svém místě včas, a dokázal míč vyrazit!
    87. Nebezpečná standardní situace Kosanoviće
     
    88
    Hostující Lutych se dočkal vedoucí branky, avšak hlavičkující Edmilson Junior se nacházel v jasném ofsajdu, čehož si všiml i hlavní rozhodčí!
     
    90
    V samotném závěru dnešního zápasu ještě Standard kombinuje na útočné polovině, a pokouší se najít cestu před branku Silvia Prota. Obrana Anderlechtu však pracuje velmi dobře!
     
    90+1
    Edmilson Junior dostal na levé křídlo přihrávku od Dosseviho, avšak brazilský křídelník se nacházel v těsném ofsajdu, což správně postřehl pomezní rozhodčí.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Dánský stoper Scholz musel absolvovat ostrý souboj se Stefanem Okakou, po kterém inkasoval úder do obličeje. Hra je přerušena, a dopředu může zamířit domácí celek!
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Mladý Dodi Lukebakio dokázal srovnat na 3:3 tři minuty po svém příchodu na hřiště

     
    Dnešní divoké utkání je u konce! RSC Anderlecht v domácím prostředí nepředvedl dobrý výkon, a nakonec se Standardem Lutych remízoval 3:3!

    Hostující Standard vstoupil velmi dobře do dnešního utkání, a hned ve druhé minutě měl šanci Edmilson, avšak Proto zasáhl. Následně jsme se dočkali úvodní branky v tomto utkání, to když se z rychlého protiútoku prosadil Matías Suárez! Lutych však přispěchal s velmi rychlou odpovědí, prosadil se Ivan Santini! Standard Lutych pokračoval v skvělém výkonu, a po několika nevyužitých šancí se dočkal ve 31. minutě, kdy se prosadil Miloš Kosanović.

    Anderlecht vstoupil do druhého poločasu aktivněji, a hned po desíti minutách vyrovnal zásluhou Stefana Okaky! Lutych to však nepoložilo, a v 66. minutě poslal hosty opět do vedení krásnou střelou Edmilson Junior! Poslední slovo v dnešním zápase však měli opět domácí, neboť o vyrovnání se postaral mladý Dude Lukebakio, který se prosadil po třech minutách na hřišti!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:55:28)

    Jan Havlovic

    Branky: 14. Suárez, 55. Okaka, 74. Lukebakio – 16. Santini, 31. Kosanović, 66. Edmilson Junior

    Karty:   38. Deschacht (AND), 54. Mbodji (AND), 77. Defour (AND) – 54. Valdés (STA), 62. Edmilson (STA), 73. Fai (STA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:5.
    RSC Anderlecht: Proto – Najar, Mbodji, Deschacht, Büttner (71. Lukebakio) – Defour, Badji (71. Tielemans) – Suárez, Đuričić (84. Sylla), Acheampong – Okaka
    Náhradníci: Nuytinck, Idrissa Sylla, Tielemans, Dendoncker, Roef, Lukebakio, Ezekiel

    Standard Lutych: Valdés – Fai, Scholz, Kosanović, Fiore – Enoh (82. Dompé), Trebel – Dossevi, Badibanga (71. Brüls), Edmilson Junior – Santini (76. Tetteh)
    Náhradníci: Maniatis, Dompé, Tetten, Brüls, Andrade, Hubert, Arslanagic

    Rozhodčí: Bart Vertenten – Vanyzere, Nijssen (vš. Belgie)
    bahis siteleri