NY Rangers – Columbus 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 6:0 (kon.) | Toronto – Tampa 1:2 (kon.)
Philadelphia – Calgary 5:3 (kon.) | Dallas – Detroit 2:3 (po pr.) | San Jose – Montreal 6:2 (kon.)
po prodl.
Dallas Stars
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Detroit Red Wings
Úterý 01.03.2016, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    DETROIT RED WINGS

    Nebude dlouho trvat a základní část National Hockey League se začne blížit ke svému konci. Týmy už nemají tolik času na sběr bodl, ale nějaké mače do konce přeci jen ještě zbývají, kádry před sebou mají ještě celý měsíc březen dlouhodobé sezóna. Detroit se aktuálně nachází na čtvrtém místě Atlantické divize, když na druhé Tampa Bay Lightning ztrácí pouhé tři body. Takže pořadí v jejich divizní skupině se ještě do konce základní sezóny může určitě zamíchat. Red Wings z posledních tří pokusů hned dvakrát slavili vítězství, a to ve dvou předchozích duelech. Zvládli přehrát na venkovním kluzišti Colorado Avalanche 5:3, o duel dříve překonali také Columbus Blue Jackets v nájezdech. A dnes Detroit čeká další nelehký mač. Kanadské bodování mančaftu vede tahoun Henrik Zetterberg (12 + 29). Zvládnou Wings zvítězit také potřetí v řadě?
     
    DALLAS STARS

    V Dallasu si zatím rozhodně nemohou stěžovat na svou pozici v tabulce, tým stále hraje nad očekávání odborníku z před začátku letošního hokejového ročníku. Avšak na startu sezóny suverénní Stars zažívají menší klopýtání v posledních duelech, zejména kvůli méně zodpovědné hře před vlastní brankářem. Hvězdy z posledních šesti případů hned pětkrát prohrály, třikrát z toho inkasovaly alespoň šest branek. A tak je jasné, na jakou herní stránku se zelenobílí musí v příštích duelech zaměřit. Dallas se nyní nachází na druhém stupínku Centrální divize, jeden bodík za prvními Chcago Blackhawks. Pro tým bude bezpochyby důležité, jak se mu povede zbytek základní části, což se může odrazit na pohodě, s jakou vstoupí do play-off. Kanadské bodování vede kanonýr Jamie Benn (32 + 38). I on bude pro svůj tým nyní hodně stěžejní.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu utkají podruhé v sezóně, naposledy na sebe narazily v listopadu loňského kalendářního roku. Dallas Stars zavítali na led Detroit Red Wings a zvítězili tam poměrem 4:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Aleš Hemský (DAL) (9 + 14)
    Radek Faksa (DAL) (1 + 4)
    Tomáš Tatar (DET) (17 + 18)
    Tomáš Nosek (DET) (0 + 0)
    Tomáš Jurčo (DET) (4 + 2)
    Petr Mrázek (DET) (43 odchytaných utkání)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League,v rámci kterého nás čeká lákavé střetnutí mezi celky Dallas Stars a Detroit Red Wings. Ty na sebe narazí podruhé v rámci aktuálně hraného ročníku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Goligoski, Klingberg, Oduya, Demers, Nemeth, Jordie Benn – Jamie Benn, Seguin, Sharp – Janmark, Spezza, Ničuškin – Roussel, Eakin, Hemský – Faksa, Fiddler, Sceviour

    Detroit Red Wings: Howard (Coreau) – DeKeyser, Quincey, Kronwall, Marčenko, Ericsson, Green – Zetterberg, Dacjuk, Abdelkader – Nyquist, Sheahan, Tatar – Larkin, Athanasiou, Richards – Helm, Glendening, Jurčo

    Rozhodčí: Charron, O'Rourke – Gibbs, Racicot.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začínáme zhruba za pět minut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Už se hraje a jako první se dočkali kotouče na vhazování hokejisté Dallas Stars. Ti se rozhlédli kolem sebe, založili akci a Howard má hned zákrok.
     
    00:15
    Red Wings tak musel vyvážet kus černé gumy od své klece, ale do zakončení se zatím nezůstali, Antti Niemi jen sleduje hru před sebou.
     
    01:05
    Máme za sebou první minutu utkání, puk dostal dobře do jízdy mezi kruhy Aleš Hemský, když už to vypadalo dobře pro českého forvarda, ztratil touš.
     
    01:30
    Stále se hraje bez přerušení a Jimmy Howard měl nyní obrovské problémy na brankovišti! Zároveň je stačil velmi dobře vyřešit, ale stálo při něm i trochu štěstí, když puk neprošel za čáru.
     
    02:14
    Znovu do hosté zkoušeli kombinací v pásmu soka, ale zatím se Detroitu skoro nedaří dostat na kotouč.
     
    02:37
    Bíločervení se osvobozují pouze za cenu vyhození na zakázané uvolnění, Dallas má k dispozici vhazování v útočné třetině.
     
    02:58
    Pavel Dacjuk už na ledě a Detroit se hned dostával do šance v útočném pásmu, minimálně na své hokejky získal kotouč. Ale teď se musí hosté vracet zpět za svou klec.
     
    03:24
    Kus černé gumy mimo hrací plochu, bude nařízeno nové buly.
     
    03:35
    Jordie Benn si dal dobrý pozor v rohu u mantinelu, aby si přesně prokryl kotouč, když proti němu jeli hned dva hráči v bílém. Přesto Antti Niemi ještě podržel kotouč na svém brankovišti.
     
    04:11
    Rychlá rozehrávka, která vypadala nadějně, se Detroitu nakonec nepovedla a je z toho icing hostujícího celku.
    Jak to dnes bude hokejistům bruslit?
     
    04:14
    Po dalším vhazování před Howardem brankář Wings musel máchnout rychle lapačkou, aby touš zachytil, ale zvládl to celkem obstojně a v klidu.
     
    04:37
    Goligoski měl problémy s dobře napadajícím Tatarem, ale také domácí Stars předvádí doposud hodně dobrou obrannou hru. Uvidíme, který celek využije chyby soupeře první.
     
    05:13
    Red Wings hodně důrazní ve své obranné třetině, to jim nyní bezpochyby pomohlo, aby stačili zabránit problémům pro Howarda.
     
    05:40
    Znovu si Howard nebyl příliš jistý, a tak raději zakryl kus černé gumy pod svou rukavici.
     
    06:10
    Sharp se dostal dobře v útočné periodě na kotouč, ale zakončit sem u moc nepovedlo. Howard pak musel ještě řešit trable z dorážky.
     
    06:46
    Goligoski také sledoval, jak se hned dva soupeři řítí na jeho branku, ale Niemi vytáhl pouze jeden zásah a pak už se pryž odklouzala na druhou stranu plochy.
     
    07:15
    Oduya a jeho dobrá rozehrávka, která ovšem nakonec selhala ve středním pásmu. Tam se nyní hra nachází nejčastěji, ani jedna strana netlačí na pilu.
     
    07:50
    Navíc se hraje v hodně rychlém tempu, Henrik Zetterberg na sebe vzal úlohu zodpovědnosti a snažil se sám protáhnout až do zakončení. Jen těsně se mu to nepovedlo.
     
    08:24
    Sceviour nahodil puk o zadní mantinel a doufal, že se k němu dostane někdo v zeleném. Avšak to se nestalo.
     
    08:32
    Bude se také poprvé v zápase vylučovat a jeden z celků si zahraje přesilovou hru. Budou to muži Detroit Red Wings, jelikož dvě minuty inkasuje domácí hokejista Colton Sceviour (DAL) za podražení. Bude doufat, že jeho tým v oslabení neinkasuje.
     
    08:45
    Hosté také hned vyhráli buly a snažili se udržet v pásmu. Jenže to se jim tak úplně nepovedlo, Dallas poprvé v oslabení vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    09:18
    Kronwall už vypálil z pozice od modré čáry, ale jeho pokus před Niemim nikdo netečoval tak dobře, aby zapadl do sítě.
     
    09:36
    Antti Niemi už v akci a sklízí od publika aplaus, musel totiž řešit nepříjemnou situaci na své brankovišti, avšak vše zvládl velice dobře.
     
    09:48
    A další vyhození Dallas Stars až za klec Jimmyho Howarda. Zatím Detroitu přesilová hra moc nefunguje a vypadá to, že domácí nebudou mít trable s ubráněním.
     
    10:27
    Už jen vteřiny a Sceviour bude zpátky na ledové ploše, puk má navíc na svých hokejkách Dallas.
     
    10:57
    Už jsou muži v zelených trikotech zpátky v plném počtu, Detroit tedy svou první přesilovou hru v zápase proměnit nedokázal a bude se muset snažit v pěti proti pěti.
     
    11:22
    Aleš Hemský se na chvíli uvolnil na pravém křídle, ale nakonec přenechal puk soupeři, jelikož byl na ledě příliš dlouho a potřeboval vystřídat.
     
    11:49
    Poměrně rychle plyne čas první třetiny, teď už se ovšem bude přerušovat a pokračovat budeme po komerční přestávce buly před Anttim Niemim.
     
    12:03
    Po novém buly se vrhli kupředu Marčenko a Jurčo, ale ani jeden z nich nedokázal vymyslet přesné zakončení z dálky. Stejný problém mají ale také domácí Dallas Stars.
     
    12:23
    Až nyní Jammie Benn prověřil pozornost Howarda a vůbec to nebyla špatná příležitost, málem se dokázal domácí kapitán rychle prosadit.
     
    12:36
    Kus černé gumy sice ve středním pásmu, ale příliš dlouho se tam neohřál, jelikož rozhodčí si všiml nějakého technického přestupku a ukazuje buly do středového kruhu.
     
    13:06
    Dylan Larkin si najel do útočného pásma na přihrávku, tu ale dostal až na poslední chvíli a v momentě, kdy byl na pravém kruhu, mu touš sjel z hole.
     
    13:30
    Goligoski zase rozehrával rychle na Spezzu, ale ani tato kombinace domácím nevyšla. Hvězdy se musejí snažit o nový přechod.
     
    13:46
    Teď už ovšem Spezza pálí po připravené střele zápěstím a Howard proti jeho pokusu musel vytasit rameno hodně vysoko.
     
    13:52
    A ještě jeden Howardův zásah v krátkém časovém úseku, gólma Detroitu se v posledních momentech rozhodně nenudí.
     
    14:03
    Sharp nahazoval kus černé gumy na branku a tečovat se jej ještě snažil před Howardem Seguin, ale to už se domácím nepovedlo. Přesto ještě Stars zůstávají v pásmu.
     
    14:35
    Na druhé straně přečíslení, avšak snadný zákrok pro Niemiho, který jen odrazil touš do rohu a tím vyřešil všechny pro sebe podstatné problémy.
     
    15:05
    Zetterberg to zkusil sám přes modrou útočnou čáru, nakonec zakončoval Ericsson. Ale ani jemu se nevedlo příliš dobře. Stále čekáme na první branku zápasu, pokračovat budeme po komerční pauze.
     
    15:18
    Už se ale znovu hraje. Leč puk moc dlouho po ledové ploše nepoletoval, protože velmi brzy se Detroit dostal do postavení mimo hru.
     
    15:24
    A opět se bude muset kotouč na kluziště znovu vhazovat, tentokráte skončil odražen na domácí střídačce a buly tak proběhne znovu v blízkosti Niemiho.
     
    15:45
    Oduya doloval puk u mantinelu proti Dacjukovi, ale trvalo mu poměrně dlouho, než jej získal, lépe si vedl hokejista Detroitu.
     
    16:14
    Antti Niemi měl málem pořádné problémy s Dylanem Larkinem a jeho šancí, kterou si úplně sám vytvořil. Ale ještě stačil puk zastavit a zabránit inkasování.
     
    16:37
    Spezza a Ničušnik se uvolnili ve středním pásmu a zkoušeli to ve dvou směrem dopředu. Avšak obrana Wings nyní zůstává neprostupná, zatím to na střelecké hody nevypadá.
     
    17:09
    Postavení mimo hru Detroit Red Wings, vhazovat se bude muset ve středním pásmu.
     
    17:25
    Kronwall se postaral o to, aby nebyly žádné problémy pro jeho celek, když se proti němu řítil Tyler Seguin.
     
    17:42
    Jenže teď už se bude vylučovat také na hostující straně, hned poté, co domácí nastřelili tyčku a následně Detroit fauloval. Dvě minuty od hlavního rozhodčího dostává hostující hokejista Luke Glendening (DET) za držení hokejky Tylera Seguina. První přesilovka Dallasu.
     
    18:06
    Stars nezačali početní výhodu vůbec špatně, Seguin hned na levé straně připraven pálit, ale peckou z první minul zařízení Jimmyho Howarda.
     
    18:37
    Sheahan a jeho dobrá obranná práce, ale ani ta nyní nestačila k tomu, aby se hosté osvobodili, stále mají domácí tlak na branku a gólman Wings má co dělat.
     
    18:54
    I s nutnou dávkou štěstí, ale přeci jen nakonec Howard ještě udržel puk před brankovou čarou. Teď se kolem něj dějí věci, o to větší musí dávat pozor.
     
    19:16
    Už běží poslední minuta první třetiny, puk měl na hokejce v útočné třetině Aleš Hemský, avšak ten o něj velmi brzy přišel.
     
    19:34
    Ještě minimálně jednou se bude v úvodní periodě vhazovat, a to ve středním pásmu.
     
    19:45
    Dallas už to asi se střelou na branku nestihne, první třetina skončí nejspíše bez branek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodních dvacet minut v Dallasu nakonec přineslo nějaké šance na obou stranách, ale na první góly zápasu si budeme muset počkat minimálně do prostřední periody. Nakonec měl o něco více práce Jimmy Howard, jenž musel na konci třetiny řešit oslabení svého celku.
     
    Střely na branku v první třetině

    Dallas Stars: 15

    Detroit Red Wings: 7
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 15:7
    Hity: 7:8
    Trestné minuty: 2:2
    Využité přesilovky: 0:0
     
    Nebude trvat dlouho a budeme moci vkročit do druhé třetiny utkání. Oba týmy mají k vítězství stejně daleko, zatím hrajeme stále bez branek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Jako první se ke kotouči ve druhé třetině dostali domácí hráči, ti se hned taky nahozením i zadní mantinel pokusili dostat do pásma soupeře.
     
    20:28
    Také Abdelkader a Dacjuk ve snažení prosadit se ve středním pásmu, avšak zatím aktivnější celek v zelených trikotech.
     
    21:03
    Pavel Dacjuk musel dávat pozor, když se kolem něj snažil projet Jammie Benn. Nakonec ale vše v klidu pro hosty.
     
    21:10
    Detroit Red Wings si nyní navíc zahrají přesilovku, protože dvě minuty za hákování dostane hokejista Dallas Stars Jason Demers (DAL), který tak oslabuje svůj celek.
     
    21:30
    Ale Hvězdy se hned na úvod svého oslabení osvobozují, je to za svou brankou Jimmy Howard, kdo musí rozehrávat kotouč zpátky na své spoluhráče.
     
    22:06
    Wings zpátky před Niemim, ten si ovšem poradil také s nepříjemným zakončením Tomáše Tatara a také s nahozením z dálky. Skóre tedy zůstává stejné.
     
    22:20
    Dacjukova střela bez přípravy se příliš nevydařila, pak se na druhé straně vlastním oslabení snažil prosadit Radek Faksa, ale tvrdou střelou trefil jen zadní mantinel.
     
    23:04
    Bude se hrát šest vteřin ve čtyřech na obou stranách, pak začne domácí přesilovka, protože je tu i trest pro hostujícího hokejistu. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Danny DeKeyser (DET), takže problémy čekají Wings.
     
    23:15
    Už začala přesilovka Stars, ti ale pro touš musejí za svou klec, kde jej hostující parta vyhodila.
     
    23:35
    Seguin a Sharp to nemysleli se svou kombinací v útočném pásmu vůbec špatně. Poté ale přišli o kotouč a ve vlastním oslabení zkusili zaútočit Detroit. Niemi střelu kryje.
     
    24:10
    Seguinova střela bez přípravy končí hodně vedle, následně se Red Wings osvobozují a také hosté své oslabení zvládají celkem v pohodě.
     
    24:46
    Už jen poslední vteřiny do doby, než se vrátí na ledě vyloučený Danny DeKeyser. Následovala dobrá střela obránce Dallasu, ale orazítkovala pouze zadní mantinel.
     
    25:15
    DeKeyser zpátky na ledové ploše, Stars se ale ještě vrátí do pásma, protože Ničuškin vyhazuje až na zakázané uvolnění.
     
    25:23
    Nepřehledná situace na brankovišti Detroitu, kterou Jimmy Howard stačil jen tak tak vyřešit. Už se Wings dostali daleko od své klece, ale tohle byla nebezpečná možnost.
     
    26:04
    Ve středním pásmu zatím o něco přesnější Dallas, také proto nyní Aleš Hemský získal puk proti Dacjukovi. Ale další domácí střela na branku z toho zatím nebude.
     
    26:39
    Tomáš Jurčo dobře dostal svůj tým do útočné periody, ale nahozením kotouče na útočníka si moc nepomohl. Niemi pak jen lehce vyráží puk před sebe betonem.
     
    27:10
    Ničuškin si udělal místo u pravého mantinelu a snažil se zaskočit hostující obranu. To se mu ovšem nepodařilo, protože s pukem zajel až za branku.
     
    27:32
    Komerční přestávka je na řadě, po jejím konci samozřejmě hned pokračujeme.
     
    27:39
    Už se znovu hraje a stále je puk častěji kolem Howardova zařízení. Přestože se nyní domácí nedostali do zakončení a Nyquist si v pohodě podržel puk na své hokejce.
     
    28:05
    Sceviour a jeho poměrně nečekané střela z pozice za pravým kruhem. Ale hokejista čtvrté formace Dallasu jen těsně minul svým pokusem levou tyčku.
     
    28:40
    Ani Ericsson na druhé straně si nevedl příliš špatně, ale na rozdíl od svých soupeřů vystřelit nedokázal. Antti Niemi přesto ještě musí dávat pozor na další akce.
     
    29:04
    Dallas Stars se nyní osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění, ve stejnou chvíli míří do kabiny domácí bek Jordie Benn. Těžko říci, z jakého důvodu.
     
    29:13
    A další icing, Hvězdy si nyní příliš nevědí rady se svou rozehrávkou.
     
    29:38
    Výborný zákrok Jimmyho Howarda, který zabránil téměř jistému gólu, když se na něj řítil sám český útočník Aleš Hemský. Ten se dnes ocitl už v několikáté šanci, avšak ani nyní na gólmana Wings nevyzrál.
     
    30:07
    Ničuškin měl také dobrou možnost, když poměrně nečekaně vypálil z pozice na levém kruhu. Nakonec ale vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    30:32
    Spezzovo nahození má Howard v lapačce, po konci komerční přestávky pokračujeme.
     
    30:35
    Už se znovu hraje a od modré čáry se pokusil svým nahozením překvapit hráč Nemeth. Jeho střelu ale nikdo před Howardem nedokázal tečovat.
     
    31:50
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se ještě ve druhé třetině dočkáme první branky utkání, kterou nakonec za Anttiho Niemiho dopravili hokejisté Detroit Red Wings. Stalo se tak poměrně v nečekanou chvíli, když se hostující mančaft odhodlal k důrazu na brankovišti a donutil domácího brankáře, aby měl spoustu práce s tím, co se kolem něj děje. Jako první se pak na pravé straně brankoviště dostal k dorážce ANDREAS ATHANASIOU, jenž posílá svůj celek do vedení q střílí bezpochyby hodně důležitou branku tohoto utkání. Pro autora gólu je to celkově třetí trefa v této sezóně, což je také dobré číslo. Asistence: Tomáš Tatar, Gustav Nyquist.
    31:50 Andreas ATHANASIOU - 0:1
     
    32:28
    Vhazovat se bude znovu před Niemim, ten má za sebou další nelehkou práci.
     
    32:38
    Ale také Howard může být rád, že puk neskončil za jeho zády, protože hned dva dorážející muži v zeleném trikotu nyní hrozili hostům na brankovišti.
     
    33:35
    Red Wings se dostali za branku soupeře, tam v kontaktu s jedním z hostujících hokejistů Antti Niemi. Vše ale podle rozhodčích v pořádku, takže hra pokračuje.
     
    34:05
    Zkusil to také sám Marčenko, ale ten už byl na ledě příliš dlouho, takže jeho zakončení nemělo tak dobrý důraz.
     
    34:45
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení, na kotouč v útočné třetině znovu český hokejista Aleš Hemský, jehož pokus končí těsně vedle tří červených tyčí.
     
    35:08
    Abdelkader tečoval po nahrávce Dacjuka puk vysokou hokejkou a my budeme ve druhé třetině sledovat ještě jednu komerční přestávku. Za okamžik pokračujeme.
     
    35:18
    Hra pokračuje, kus černé gumy mají na hokejkách hosté, kteří se snaží v klidu rozehrávat u svého zařízení a nedělat chyby, které by je následně mohly mrzet.
     
    35:50
    Abdelkader a DeKeyeser si rychle vyměnili touš ve středním pásmu, ale teď se ani Detrotit nemůže dostat do nějaké lepší možnosti.
     
    36:08
    Zakázané uvolnění Detroit Red Wings, hra se vrací před Jimmyho Howarda.
     
    36:28
    Dallas sice v útočném pásmu v přečíslení tři na dva, ale ani tak se domácí mužstvo nepropracovalo do možnosti, který by Howarda ohrozila. Na druhé straně měl pak spoustu starostí Oduya.
     
    37:07
    Když už se zdálo, že by se Stars mohli dostat do slibného zakončení, vše řeší Gustav Nyquist. Nakonec je to Antti Niemi, kdo ve svém brankovišti zachytává kotouč a rychle přerušuje hru.
     
    37:32
    Dallas právě vstřelil branku!
    Pomalu se začínalo zdát, že si Detroit Red Wings ponesou o přestávce do kabiny těsné vedení o jednu branku, ale zdá se, že tomu tak nejspíše nebude, protože také Dallas se docela nečekaně prosazuje a jednalo se o hodně podobnou situaci, kterou jsme mohli sledovat při první trefě Red Wings. Také nyní padl puk do sítě po té, co jej tam COLTON SCEVIOUR dopravil z brankoviště, Jimmy Howard se po kusu černé pryže marně natahoval. Rozhodčí si ještě jel celou situaci zkontrolovat na video, ale vše dle záznamu hry v pořádku a branka platí. Máme tedy vyrovnáno na kostce v Dallasu. Asistence: Vernon Fiddler, Alex Goligoski.
    37:32 Colton SCEVIOUR - 1:1
     
    37:46
    Klingberg hned ve veliké šanci a už tu mohlo být vedení pro Dallas, na poslední chvíli Jimmy Howard zastavuje kotouč ve své náruči.
     
    38:05
    Aleš Hemský opět ukazuje, jak je dnes hladový po šancích a po vstřelení branky. Zatím má ale poměrně smůlu, také nyní se jen o kousíček netrefil na hostující zařízení.
     
    38:35
    Obránci Detroitu měli do dělat, aby zastavili dvojici útočníků v zelených trikotech. Jde vidět, že vstřelená branka Dallasu hodně pomohla, domácí si najednou daleko více věří.
     
    39:02
    Začala poslední minuta druhé třetiny, puk mají na svých hokejkách hráči Detroitu.
     
    39:23
    Pavel Dacjuk vyzrál na Ničuškina, vystřelit na branku už ovšem nestihl. Zdá se, že zbytek prostřední části tohoto utkání už se dohraje v poklidu.
     
    39:42
    Postavení mimo hru Detroit Red Wings, ještě jednou se tedy bude vhazovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině už jsme sice branky viděli, ale ani teď nemá žádný z týmů blíže k vítězství. Jako první se sice trefili hokejisté Detroit Red Wings, ale poté Colton Sceviour odpověděl vyrovnáním na 1:1. A tak si budeme muset počkat minimálně do třetí třetiny na to, kdo ovládne tento duel.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Dallas Stars: 29

    Detroit Red Wings: 17
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 29:17
    Hity: 15:12
    Trestné minuty: 4:4
    Využité přesilovky: 0:0
     
    Vše je připraveno na začátek třetí třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Také na prvním buly ve třetí třetině se vedlo lépe celku Dallas Stars, ale domácí se zatím k akci dopředu nepustili.
     
    40:39
    Místo toho na druhé straně Henrik Zetterberg zkusil sám překvapit své soupeře. Ale možná měl spíše hledat někoho pro nahrávku, jelikož proti němu byli připraveni dva sokové.
     
    41:13
    Výborná práce Jimmyho Howarda, který jen tak tak, ale přeci jenom stačil vytěsnit puk z brankoviště. Jeho tým navíc vzápětí může v klidu vystřídat.
     
    42:07
    Tomáš Tatar viděl, že má místo na levé straně, také proto se jej hned snažil využít. Ale Janmark se postaral o to, aby Antti Niemi ani nemusel zasahovat.
     
    42:36
    Luke Glendening se snažil obtočit kolem branky do zakončení, avšak na poslední chvíli mu kotouč odskočil z hokejky a bylo po šanci, mohl hrát Radek Faksa.
     
    43:10
    Pavel Dacjuk ve středním pásmu nějakou chvíli zvažoval, jestli se vydat sám dopředu, ale nakonec ještě počkal, než mu dojedou spoluhráči.
     
    43:28
    Jimmy Howard raději přeruší hru a podrží kotouč v lapačce. Vhazovat by se mělo po jeho levé ruce.
     
    43:40
    Po vítězném buly v útočném pásmu to Dallas Stars opět zkoušeli dorážkami před Howardem, ale teď neměl hostující gólman takové trable. Nakonec icing Stars.
     
    44:17
    Nemeth se uvolnil na pravé straně útočného pásma a zkusil rychle zakončit bekhendem. Jen kousek mu chyběl, aby trefil volný prostor pod horní tyčkou.
     
    44:50
    Marčenko obral Hemského o kotouč, český forvard si přesto ještě počínal snaživě. Wings následně vyhazují přes všechny čáry, ale zakázané uvolnění se pískat nebude.
     
    45:25
    Po dlouhé pasáži bez přerušení nakonec puk skončil mimo hrací plochu, takže se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže Howardově kleci.
     
    45:35
    Fiddler vyhrál buly a jeden z domácích obránců se hned rozmýšlel, jestli má pálit na branku. Nakonec vystřelil, ale prostor mezi třemi tyčemi vůbec netrefil.
     
    46:07
    Radek Faksa si nepočínal vůbec špatně, ale ve středním pásmu jej zastavila dvojice hráčů v bílých trikotech, která byla připravena na jeho počínání si.
     
    46:38
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak se na to podívejme, tohle byla velice pěkná branka! Moc velikých šancí jsme zatím ve třetí třetině neviděli, ale tahle byla veliká a hned ji hokejisté Detroit Red Wings využívají ve svůj prospěch. Celou situaci na sebe vzal odvážně hokejista ANDREAS ATHANASIOU, který už dnes jeden gól dal, avšak tento druhý byl bezpochyby mnohem pohlednější. Krásně si střelec branky na 2:1 pro Red Wings obhodil protihráče a ukázkovým vytažením Anttiho Niemiho z branky poslal puk za záda brankáře Dallas Stars. Další velmi důležitý zásah pro hostující barvy a druhá branka od stejného hráče. Uvidíme, co na to Stars. Asistence: Mike Green, Luke Glendening.
    46:38 Andreas ATHANASIOU - 1:2
     
    48:13
    Uvidíme komerční přestávku, za několik okamžiků ale samozřejmě budeme pokračovat.
     
    48:22
    Ve středním pásmu si lépe na vhazování počínali hokejisté Stars, Seguin se také odhodlal k útočnému tažení. Avšak zavčas jej v možnosti zastavuje před Howardem Abdelkader.
     
    48:51
    Dallas si zahraje přesilovku, ale vůbec k ní nemuselo dojít, jelikož domácí v ponechané výhodě trefili tyčku. Ale gól nepadl a vyloučení míří na jméno hostujícího hokejisty Henrika Zetterberga (DET), který podrazil soupeře.
     
    49:07
    Dallas ovšem svou početní výhodu nezačíná zrovna nejlépe, hned se Hvězdy dostaly do postavení mimo hru.
     
    49:25
    Spezza poslal puk na úplně volného Tylera Seguina, který z levé strany hledal místečko pod betony Howarda. Ale jen těsně ho nenašel, takže stále stejný výsledek.
     
    49:55
    Další zákrok pro brankáře Detroitu, dokonce hned nadvakrát. Puk zůstal někde těsně na brankové čáře a těžko říci, jestli dokonce nepřekročil gólovou hranici. Rozhodčí si ale nejspíše zavolat nepůjde.
     
    50:00
    Podle opakovaných záběrů vypadalo vše v pořádku, tohle branka nebyla. Dallas ale ještě bude pokračovat ve zbytku své přesilovky.
     
    50:18
    Sharp a Benn si nadvakrát vyměnili kotouč, poté od modré čáry pálil jeden z domácích obránců. Ale to už se také Detroitu daří poprvé vyhodit puk.
     
    50:59
    Je konec přesilovky Dallasu, tuto početní výhodu nakonec domácí nevyužívají. Velikou zásluhu na tom má gólman Wings Jimmy Howard, který se blýskl hned několika dobrými zákroky.
     
    51:18
    Po komerční přestávce už se znovu pokračuje a je to Detroit, kdo se po delší časové odmlce dostává do střelecké příležitosti. Athanasiou se snažil o hattrick, ale Niemiho nepřekvapil.
     
    51:29
    Moc dlouho hra nepokračovala, domácí si nedali pozor na modré čáře a zastavuje je ofsajd.
     
    51:50
    Henrik Zetterberg se najednou zjevil ve středním pásmu a po přechodu modré čáry se dostával do šance na zakončení. Na levém kruhu ovšem přišel o touš a hráli obránci z Texasu.
     
    52:25
    Zatím se mužstvo v zelených dresech netlačí do nějakého závěrečného tlaku, který by měl zajistit případné vyrovnání. Uvidíme, co se bude dít v příštích momentech.
     
    52:55
    Puk sice zazvonil o tyčku Anttiho Niemiho, ale nebyl to veliká šance, spíše se štěstím se kotouč dostal k domácí svatyni.
     
    53:27
    Stále ještě zůstává hra nepřerušena, Jamie Benn dlouho hledal cestu do středního pásma, nakonec ji našel, ale neměl kolem sebe nikoho, komu by mohl nahrát.
     
    53:51
    Až nyní rozhodčí píská, protože kus černé gumy končí někde mezi diváky. Vhazovat by se mělo před ochránce domácí svatyně Anttim Niemim.
     
    54:06
    Eakin dostal svůj celek do útočného pásma, ale pálit nakonec musel až od modré čáry Klingberg. Jeho pokus zastavuje Howard, když touš vyráží do rohu.
     
    54:39
    Abdelkader a Zetterberg za Niemiho klecí, hraje také Tomáš Tatar, ale to už je kotouč zpátky v blízkosti Howarda.
     
    55:10
    Nyquist málem dostával nahrávku před více jak polovinu prázdné branky, ale nakonec se mu puk odrazil nepříhodně na brusle, takže to měl se zakončením do klece hodně těžké.
     
    55:28
    Ještě jedno vyloučení, které se tentokráte chystá pro Johnnyho Oduyu (DAL), jenž hákoval svého soupeře. A tak jsou tu další komplikace pro Dallas, protože Wings mají k dispozici přesilovou hru.
     
    55:39
    Stars se hned v úvodních vteřinách svého dalšího oslabení v tomto utkání osvobozují, ale domácí to pravděpodobně budou chtít zkoušet i nyní hrou dopředu.
     
    56:07
    Počet hráčů na ledě se srovná, jelikož při úniku domácích hráčů do útočného pásma fauloval soka Niklas Kronwall (DET), který tak naprosto právem dostává dvě minuty za vysokou hokejku. Budeme tedy sledovat hru ve čtyřech.
     
    56:24
    Aleš Hemský se na chvilku dostal v útočné třetině na kotouč, ale už se nestihl přemístit do pozice, ze které by mohl vypálit směrem na branku.
     
    56:34
    Postavení mimo hru Detroitu, vhazovat se tak musí znovu ve střední třetině hrací plochy.
     
    56:54
    Roussel nechal hokejku pod nohama protihráče, to bylo také na hranici pravidel. Ale rozhodčí nyní ponechává hru plynout.
     
    57:12
    Pavel Dacjuk a Henrik Zetterberg ve veliké možnosti na brankovišti, hned tři dorážky, které musel krýt brankář Antti Niemi. Nyní zase třeba pochválit domácího gólmana za dobrou práci.
     
    57:28
    Začíná krátká přesilovka Dallasu, domácí jsou ale zatím za svou klecí, takže budou mít za úkol dostat se co nejdříve do blízkosti Howardova zařízení.
     
    57:57
    Dallas Stars už zkoušejí hru bez brankáře a s šesti muži v poli, Antti Niemi už je na střídačce.
     
    58:18
    Hosté vyhazují na zakázané uvolnění, vhazovat se tedy bude před Jimmym Howardem. Dallas pochopitelně nechává za zády prázdnou klec.
     
    58:29
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácím Hvězdám se to přeci jen povedlo, moc dlouho Stars s prázdnou brankou nehráli a přesto jim tato chvilka stačila na to, aby využili možnost vyrovnat, když zůstali s kotoučem v útočném pásmu. Stejně jako v případě prvního gólu Dallasu v zápase, také nyní hokejisté v zelených dresech uplatnili tolik důležitý důraz a posílají puk za Jimmyho Howarda. Autorem gólu je VERNON FIDDLER, který také svou trefu náležitě oslavil. Je jasné, že teď už si budou obě strany dávat pozor na svou branku, s největší pravděpodobností tak dnes v Dallasu uvidíme prodloužení. Asistence: Aleš Hemský, Jason Demers.
    58:29 Vernon FIDDLER - 2:2
     
    59:19
    Už začala poslední minuta třetí třetiny, Dallas Stars se dostali do postavení mimo hru, vhazovat se tak musí na modré čáře.
     
    59:39
    Seguin ještě zahrozil v posledních vteřinách základní hrací doby, přestože puk hodně minul branku, Howard se ještě musel na moment polekat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Tři třetiny na určení vítěze nestačily, a tak budeme sledovat prodloužen tři na tři, případně také samostatné nájezdy. Každý z týmů se každopádně ze zápasu odnese alespoň bod.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:09
    Jako první mají v prodloužení puk na svých hokejkách hosté. Dacjuk se snažil proniknout dopředu, ale nestihl si udělat kolem sebe dostatek prostoru.
     
    60:40
    Na druhé straně zase Eakin a jeho šance o průnik, avšak hokejista Dallasu přišel o kus černé gumy ještě ve středním pásmu.
     
    61:13
    Patrick Sharp dostal svůj celek až před Jimmyho Howarda, ještě nahrával na Hemského, jenže ten měl v tu chvíli zablokovanou hokejku.
     
    61:51
    Jsou tu veliké komplikace pro Dallas Stars, protože domácí budou hrát oslabení. Hokejista v zeleném dresu Mattias Janmark (DAL) inkasuje dvě minuty za hákování a hosté tedy budou hrát přesilovku čtyři na tři.
     
    62:13
    Antti Niemi se měl co ohánět, ale nakonec ani nemusel zasahovat, protože Richards z levé strany sice trefil puk, ale nedokázal jej nasměrovat do klece.
     
    62:33
    Detroit právě vstřelil branku!
    Ale teď už se muži Dallas Stars ubránit nedokázali a Detroit využívá velice výhodnou přesilovku ve čtyřech proti třem. Vyloučení v prodloužení se tedy Dallasu stává osudovým, velice dobrou akci nakonec zakončil za brankáře Anttiho Niemiho PAVEL DACJUK, jenž zařizuje radost fanoušků Detroitu, kteří tak mohou slavit zisk jednoho bodu navíc. Niemi už to mohl k dalšímu zákroku a dorážce jen těžko stihnout, teď měl Dacjuk poměrně čas na to, aby si rozmyslel, kam střelu zavěsí. Je tedy rozhodnuto a Red Wings vítězí. Bez asistence.
    62:33 Pavel DACJUK - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou vyrovnané utkání mezi Dallasem a Detroitem, které pro sebe nakonec v prodloužení těsně urvali hostující hokejisté. Dallas Stars tak ztrácejí další zápas za sebou a jejich výsledky mají zase o kousek více klesající tendenci, po těsné prohře s New York Rangers se týmu v zelených dresech těsně nepodařil ani mač s Red Wings. Nutno dodat, že domácí mají alespoň bod, díky vyrovnání Vernona Fiddlera na konci třetí třetiny. Jimmy Howard vychytal Detroitu vítězství, přestože až v prodloužení, dnes si určitě za svůj výkon zaslouží pochvalu. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Střely na branku v zápase

    Dallas Stars: 41

    Detroit Red Wings: 33
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 532 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Aleš Hemský (DAL) (0 + 1, 4 střely, čas na ledě 15:02)
    Radek Faksa (DAL) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 9:25)
    Tomáš Tatar (DET) (0 + 1, 1 střela, čas na ledě 9:25)
    Tomáš Jurčo (DET) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 11:22)
     
    Tři hvězdy utkání

    Pavel Dacjuk (DET) (1 + 0)
    Andreas Athanasiou (DET) (2 + 0)
    Vernon Fiddler (DAL) (1 + 1) (05:25:55)
    Detroit má na farmě chovaného talentovaného obránce.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 38. Sceviour (Fiddler, Goligoski), 59. Fiddler (Hemský, Demers) – 32. Athanasiou (Tatar, Nyquist), 47. Athanasiou (Green, Glendening), 63. Dacjuk


    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Goligoski, Klingberg, Oduya, Demers, Nemeth, Jordie Benn – Jamie Benn, Seguin, Sharp – Janmark, Spezza, Ničuškin – Roussel, Eakin, Hemský – Faksa, Fiddler, Sceviour
    Detroit Red Wings: Howard (Coreau) – DeKeyser, Quincey, Kronwall, Marčenko, Ericsson, Green – Zetterberg, Dacjuk, Abdelkader – Nyquist, Sheahan, Tatar – Larkin, Athanasiou, Richards – Helm, Glendening, Jurčo

    Rozhodčí: Charron, O'Rourke – Gibbs, Racicot

    Diváci: 18 532
    bahis siteleri