Midtjylland – Kodaň 0:1 (kon.)
konec
FC Midtjylland
0:1 (0:0)
FC Kodaň
Čtvrtek 03.03.2016, 20:00 • MCH Arena, Herning • Dánská Superligaen • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je tedy u konce a Midtjylland asi ztrácí reálnou naději na obhajobu titulu, protože jeho ztráta na první Kodaň narostla na obřích 9 bodů. Dnes to byl zápas o jedné brance a tu dala po zásluze hostující Kodaň, která byla po celý zápas mírně lepší a zásluhou chladnokrevné střely Jørgensena tak vyhrála v MCH Areně v Herningu 0:1. Domácí naopak mnoho nepředvedli a moc šancí neměli, takže je asi spravedlivé, že nemají bod žádný. Navíc se jim zranil český útočník Václav Kadlec. Ode mne je to dnes vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám příjemný zbytek večera. (21:54:04)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední zoufalé snažení domácího celku je ale spíše křeč a Midtjylland tak skoro žádný tlak nemá, Kodaň se v pohodě brání v pohyblivém bloku.
     
    90+2
    Peter Ankersen fauloval svého soupeře Filipa Nováka a domácí tak měli přímák ze strany, Poulsenův centr ale obrana v klidu hlavou poslal pryč.
     
    90+1
    Nastaveny jsou čtyři minuty a domácí už se dostávají do většího a stálejšího tlaku, ale není přeci jen už poněkud pozdě?
     
    90
    Poulsen zkusil už jen zoufalou ránu z dálky, která ale sotva doskákala doprostřed brány a Olsen ji tak bez větších potíží sebral ze země.
     
    88
    A místo toho se dostala k další střele Kodaň, ale pokus Corneliuse byla včas zablokován Bodurovem, takže domácí mohou zkusit další útok.
     
    87
    Ani dlouhý nákop na Onuachua nebyl úspěšný, protože přesně s tím hosté počítají a Jørgensen si v souboji s domácím forvardem počínal nekompromisně.
     
    86
    Ani teď se Midtjyllandu nedaří dostat do většího tlaku, takže se potácí ve středu pole a není schopen dostat hosty pod větší tlak.
     
    85
    Kodaň je ale i ke konci zápasu v mírné převaze, protože se teď k další střele dostal Cornelius a pouze nechal vyniknout Andersena.
     
    84
    Naposledy střídá i hostující celek, hřiště opouští dánský mladík Kasper Kusk a atmosféru tohoto zápasu na chvíli okusí také Christoffer Remmer.
     
    83
    Do rychlého kontru se chtěl hnát Cornelius, ale zastavil ho praporek pomezního, který signalizoval ofsajd.
     
    82
    Jess Thorup zkouší poslední oživení domácí sestavy, ze hřiště míří nevýrazný Rilwan Hassan, kterého pro poslední minuty nahrazuje mladíček Mikkel Duelund.
     
    81
    Tento faul se po přímem kopu pokoušel potrestat hlavou aktivní Onuachu, ale jeho hlavička nebyla přesná a jeden z beků ji odkopl pryč.
     
    80
    Poté se ale role vyměnily a unikajícího Ureňu podťal Erik Johansson, sudí tedy píská přímý kop a hostujícímu bekovi uděluje žlutou.
     
    79
    Ve svém snažení o napadání si až moc tvrdě počínal Marcos Ureňa, který je za svoji přemíru snahy odměněn žlutou kartou.
     
    78
    A svoje štěstí z dálky zkusil i Thomas Delaney, jenže jeho pokus postrádal potřebnou přesnost, takže skončil pouze vysoko nad Andersenovou bránou.
     
    77
    A ke střele se právě po Kadriiho akci dostal Jørgensen, který je stále jedním z nejlepších na hřišti, ale teď poslal svůj pokus pouze mimo tři tyče!

    Ondřej Hradecký

    Branky: 61. Jørgensen

    Karty:   33. Banggaard Jensen (MID), 43. Onuachu (MID), 79. Ureňa (MID) – 52. Kvist (KOD), 80. Johansson (KOD)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:13.
    FC Midtjylland: Andersen – Ibsen Rømer, Banggaard Jensen, Bodurov, Novák – Sparv – Hassan (82. Duelund), Olsson (65. Ureňa), Poulsen (C), Kadlec (39. Sisto) – Onuachu
    Náhradníci: Wolanski – Singh, Ureňa, Duelund, O'Shaugnessy, Bach Bak, Sisto

    FC Kodaň: Olsen – Ankersen, Zanka Jørgensen, Johansson, Augustinsson – Kusk (84. Remmer), Kvist, Delaney (C), Verbič (76. Kadrii) – Santander (72. Cornelius), Jørgensen
    Náhradníci: Kaminski – Høgli, Kadrii, Cornelius, Antonsson, Remmer, Keita

    Rozhodčí: Tykgaard – Rasmussen, Larsen
    bahis siteleri