Obří slalom žen, 1. kolo, Jasná Vítěz: E. Bremová (AUT) (kon.) | Obří slalom žen, 2. kolo, Jasná Vítěz: E. Bremová (AUT) (kon.)
konec
SP - obří slalom žen, 2. kolo, Jasná

Vítěz: E. Bremová (AUT)

Pondělí 07.03.2016, 13:00Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.
     
    Jestli Eva-Maria Bremová (AUT) výrazně nepokazí svou jízdu ve 2. kole a dojede do cíle, měla by svůj skvělý náskok z 1. kola z každou cenu uhájit. Dá se říci, že reálnou hrozbou jsou pro ní pouze dvě závodnice za ní, a to Lara Gutová (SUI) a Federica Brignoneová (ITA), ostatní už následně ztrácejí přes vteřinu a půl. Podaří se Rakušance své postavení udržet?
    Sobotní závod byl pro silný vítr zrušen a přesunut na dnešek:

     
    Česká závodnice Martina Dubovská do druhého kola nepostoupila, když na třicáté místo ztratil půl vteřinky. Skončila na 37. místě. Slovenka Petra Vlhová byla o 25 setin pomalejší a vyjela si 39. místo. Barbara Kantorová skončila, bohužel, na posledním místě.
     
    Startovní listina:

    30. Candace Crawfordová (CAN) +3.99
    29. Tina Robniková (SLO) +3.68
    28. Rosina Schneebergerová (AUT) +3.64
    27. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +3.59
    26. Katarina Lavtarová (SLO) +3.40
    25. Carmen Thalmannová (AUT) +3.08
    24. Simone Wildová (SUI) +3.06
    23. Taïna Bariozová (FRA) +2.84
    22. Marie Massiosová (FRA) +2.82
    21. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +2.65
    20. Kajsa Klingová (ITA) +2.55
    19. Tessa Worleyová (FRA) +2.53
    18. Katharina Truppeová (AUT) +2.49
    17. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +2.47
    16. Tina Weiratherová (LIE) +2.34
    14. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +2.33
    14. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2.33
    13. Irene Curtoniová (ITA) +2.07
    12. Viktoria Rebensburgová (GER) +1.96
    11. Mikaela Shiffrinová (USA) +1.91
    10. Manuela Mölggová (ITA) +1.90
    9. Stephanie Brunnerová (AUT) +1.89
    8. Wendy Holdenerová (SUI) +1.85
    7. Marta Bassinová (ITA) +1.80
    6. Ana Drevová (SLO) +1.67
    5. Frida Hansdotterová (SWE) +1.65
    4. Nina Løsethová (NOR) +1.55
    3. Federica Brignoneová (ITA) +1.11
    2. Lara Gutová (SUI) +0.74
    1. Eva-Maria Bremová (AUT) +0,00
     
    2. kolo začalo.
     
    1
    Candace Crawfordová (CAN) jela čistě, bez větších chyb, jízdu si spíše užívala. Má garantované body do světového poháru. V součtu obou kol zaznamenala čas 2:33,17.
     
    2
    Tina Robniková (SLO) nestačila v součtu obou kol na Kanaďanku, která jela před ní. Také ona na celkem snadné trati příliš nechybovala. I přesto ztratila 27 setin sekundy.
     
    3
    Rosina Schneebergerová (AUT) se zařadila na druhé místo. I když atakovala nejlepší čas Crawfordové, nakonec byla o pouhé dvě setinky pomalejší. Každopádně hezká jízda od Rakušanky.
     
    4
    Adeline Baudová Mugnierová (FRA) dva delší oblouky, jedny z mála na trati, nezvládla úplně ideálně. Nebyla během nich trpělivá. Nakonec se zařadila až na poslední pozici se ztrátou 44 setin sekundy.
     
    5
    Katarina Lavtarová (SLO) ztrácela na každém úseku zhruba tři desetiny. A bylo jasné, že se svým náskokem vedení neudrží. Ztráta rovné čtvrtsekundy aktuálně znamená 3. pozici.
     
    6
    Tohle byla opravdu velká chyba hned po pár brankách. A prakticky ztratila naději na to bojovat například o první dvacítku. Carmen Thalmannová (AUT) následně do cíle ani nedojela.
     
    7
    Kanaďanka Crawfordová už na čele není. Ale vydržela tam celkem dlouho. Každopádně čtvrtý nejlepší čas druhého kola zajela Simone Wildová (SUI) a vytvořila si náskok 34 setin sekundy.
     
    8
    Jedna jediná sekunda rozhodla! A to ve prospěch této závodnice. Taïna Bariozová (FRA) může být spokojená, protože si svou pozici minimálně udrží. Na jak dlouho se Francouzka udrží ve vedení?
     
    9
    Pěkná jízda. Marie Massiosová (FRA) je pátá v hodnocení evropského poháru v obřím slalomu a i se startovním číslem 42 zajela pěkný výsledek. Ztratila jen 15 setin sekundy a zařadila se na 3. pozici.
     
    10
    Coralie Frasseová Sombetová (FRA) je třetí Francouzkou, která vyjela vstříc druhému kolu. A vytvořila si náskok 27 setin sekundy. Zase to byl povedený výkon s jasnými prvky francouzské obřákové školy.
     
    11
    Kajsa Klingová (SWE) si pohoršila o jednu příčku, celkově ztratila 3 setinky. Nějaké chybičky tam byly, které rozhodly, i proto je až na druhém místě.
     
    12
    Tady nebude vládnout spokojenost. Tessa Worleyová (FRA) dost pokazila druhé kolo a na závody na Slovensku rozhodně nebude vzpomínat v dobrém. Ztratila 1,72 sekundy a zařadila se až na 11. pozici.
     
    13
    Katharina Truppeová (AUT) se startovním číslem padesát dokázala proklouznout do druhého kola, a to navíc s dobrým výsledkem. Jenže druhé kolo jí moc nevyšlo. Nebylo to přitom nějakou rozbitou tratí, ztratila 48 setin sekundy a je šestá.
     
    14
    Ragnhild Mowinckelová (NOR) hodně zrychlila v druhé polovině trati. Tam získala opravdu hodně. Ta jí vyšla opravdu na výbornou. Zasloužené první místo. A to navíc o 54 setin sekundy.
     
    15
    Tina Weiratherová (LIE) má jako nejsilnější disciplínu super obří slalom. Je to spíše rychlostní typ lyžařky. I když ztratila 53 setin sekundy, zařadila se na druhé místo. Bude bodovat do světového poháru a to je důležité.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 2:32,01
    2. Tina Weiratherová (LIE) +0,53
    3. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +0,54
    4. Kajsa Klingová (SWE) +0,57
    5. Taïna Bariozová (FRA) +0,81
     
    16
    Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) ukázala, že letošní sezóna prostě není v její režii. Nedaří se jí. Ztratila na Mowinckelovou rovné čtyři desetiny. Je druhá.
     
    17
    Marie-Michéle Gagnonová (CAN) držela svůj těsný náskok, byla to hra o pár setinek. A Kanaďanka situaci zvládla. Ztratila 9 setin sekundy a zařadila se na první příčku. Hezký výkon.
     
    18
    Irene Curtoniová (ITA) nakonec ztratila 19 setin sekundy. Jako by jí možná v závěru docházely síly. Přece jenom je tento slalom extrémně dlouhý. Aktuálně je Italka na třetí pozici.
     
    19
    Viktoria Rebensburgová (GER) nemohla být vůbec spokojená s prvním kolem, ale teď předvedla naplno své kvality! Vytvořila si totiž náskok 1,05 sekundy! Půjde nahoru, to určitě. Zajela vůbec nejrychlejší první kolo.
     
    20
    Slalomová královna Mikaela Shiffrinová (USA), tedy za předpokladu, že není zraněná, se zařadila až na šesté místo. První příčku nemohla ohrozit se svou jízdou, ztratila 1,57 sekundy. Jako by jí chyběl správný timing mezi branami.
     
    21
    Zkušená Manuela Mölggová (ITA) také nemohla ohrozit první příčku. Její jízda byla už na oko dost pomalá. Nebyla pod cílem spokojená, ztratila vteřinu a půl a zařadila se na pátou pozici.
     
    22
    Stále ještě mladá závodnice Stephanie Brunnerová (AUT) také předvedla spíše průměrný výkon druhého kola. Rebensburgová nasadila laťku opravdu velmi vysoko. Rakušanka nabrala manko 1,18 sekundy. Je čtvrtá.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Viktoria Rebensburgová (GER) 2:30,87
    2. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +1,05
    3. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,14
    4. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,18
    5. Irene Curtoniová (ITA) +1,24
    6. Manuela Mölggová (ITA) +1,50
    7. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +1,54
    8. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,57
    9. Tina Weiratherová (LIE) +1,67
    10. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +1,68
     
    23
    Wendy Holdenerová (SUI) jela možná až příliš na riziko. A nevyplatilo se jí to. Prakticky po pár brankách po prvním mezičase jí podjela lyže a upadla. Body do svěťáku si nezapíše.
     
    24
    Marta Bassinová (ITA) má na Slovensko velmi dobré vzpomínky. V roce 2014 se tu stala juniorskou mistryní světa. I když vedoucí Rebensburgovou neohrozila, zařadila se na druhé místo. Celkově ztratila 1,02 vteřiny.
     
    25
    Ana Drevová (SLO) se stává jakousi stálicí špičky v rámci obřích slalomů. Hodně vyletěla nahoru tuhle sezónu. Ale ani ona na vedoucí Němku neměla. Už na druhém mezičase ztrácela tři čtvrtě sekundy, nakonec proťala cílovou čáru se ztrátou 1,32 sekundy a je až sedmá.
     
    26
    Frida Hansdotterová (SWE), pátá nejlepší po 1. kole, některé brány nezvládla úplně čistě. Švédka bude zklamaná – ztratila 1,25 sekundy a umístila se na průběžné sedmé místo. Možná vypadne i z elitní desítky.
     
    27
    Nina Løsethová (NOR) sice po prvním mezičase disponovala náskokem 58 setin, jenže na druhém už mírně ztrácela a třetí ukázal, že o dobrý výsledek bojovat nemůže. Její manko? 1,70 sekundy! Velké zhoršení. Je až čtrnáctá.
     
    28
    Rebensburgová bude na pódiu! To je opravdu skvělá zpráva pro Němku. Zaznamenala opravdu velký progres. Federica Brignoneová (ITA) sice jela pěkně, prakticky bez chyb, ale stejně se zařadila na druhou příčku. Zaostala o 25 setin sekundy.
     
    29
    Rebensburgová stále na čele, bude minimálně stříbrná! Lara Gutová (SUI) na každém mezičase ztrácela, až nakonec dojela do cíle s mankem 52 setin sekundy. Švýcarka ale i tak nemusí smutnit, získá totiž velký křišťálový globus!
     
    30
    Eva-Maria Bremová (AUT) měla luxusní náskok. A i když zajela až 25. čas ve druhém kolem, v součtu obou kol nakonec uspěla o 27 setin sekundy. Rakušanka zkrátka potvrdila roli favoritky ve druhé části tohoto závodu a vítězí.
     
    2. kolo skončilo.
     
    Eva-Maria Bremová (AUT) se díky skvěle zajetému prvnímu kolu raduje v Jasné z vítězství v rámci obřího slalomu. Viktoria Rebensburgová (GER) se posunula z 12. místa po prvním kole až na druhou pozici, neboť druhá jízda jí vyšla přímo fantasticky. Cenný kov bere také Federica Brignoneová (ITA).
     
    Už s jistotu se nyní dá říci, že Lara Gutová (SUI) po 21 letech získala pro Švýcarsko velký křišťálový globus za celkové hodnocení ve světovém poháru.
     
    Konečné pořadí:

    1. Eva-Maria Bremová (AUT) 2:30,60
    2. Viktoria Rebensburgová (GER) +0,27
    3. Federica Brignoneová (ITA) +0,52
    4. Lara Gutová (SUI) +0,79
    5. Marta Bassinová (ITA) +1,29
    6. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +1,32
    7. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,41
    8. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,45
    9. Irene Curtoniová (ITA) +1,51
    10. Frida Hansdotterová (SWE) +1,52
    11. Ana Drevová (SLO) +1,59
    12. Manuela Mölggová (ITA) +1,77
    13. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +1,81
    14. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,84
    15. Tina Weiratherová (LIE) +1,94
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (14:04:34)

    Patrik Sandev

    Startovní listina:
    30. Candace Crawfordová (CAN) +3.99
    29. Tina Robniková (SLO) +3.68
    28. Rosina Schneebergerová (AUT) +3.64
    27. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +3.59
    26. Katarina Lavtarová (SLO) +3.40
    25. Carmen Thalmannová (AUT) +3.08
    24. Simone Wildová (SUI) +3.06
    23. Taïna Bariozová (FRA) +2.84
    22. Marie Massiosová (FRA) +2.82
    21. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +2.65
    20. Kajsa Klingová (ITA) +2.55
    19. Tessa Worleyová (FRA) +2.53
    18. Katharina Truppeová (AUT) +2.49
    17. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +2.47
    16. Tina Weiratherová (LIE) +2.34
    14. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +2.33
    14. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2.33
    13. Irene Curtoniová (ITA) +2.07
    12. Viktoria Rebensburgová (GER) +1.96
    11. Mikaela Shiffrinová (USA) +1.91
    10. Manuela Mölggová (ITA) +1.90
    9. Stephanie Brunnerová (AUT) +1.89
    8. Wendy Holdenerová (SUI) +1.85
    7. Marta Bassinová (ITA) +1.80
    6. Ana Drevová (SLO) +1.67
    5. Frida Hansdotterová (SWE) +1.65
    4. Nina Løsethová (NOR) +1.55
    3. Federica Brignoneová (ITA) +1.11
    2. Lara Gutová (SUI) +0.74
    1. Eva-Maria Bremová (AUT) +0,00
    bahis siteleri