Leverkusen – Villarreal 0:0 (kon.) | Valencia – Ath. Bilbao 2:1 (kon.) | Lazio – Sparta 0:3 (kon.)
Manchester Utd. – Liverpool 1:1 (kon.) | Tottenham – Dortmund 1:2 (kon.) | Braga – Fenerbahce 4:1 (kon.)
Anderlecht – Šachtar 0:1 (kon.) | Sevilla – Basilej 3:0 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
0:0 (0:0)
Villarreal CF
Čtvrtek 17.03.2016, 19:00 • BayArena, Leverkusen • Evropská liga • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Bayer Leverkusen nezvládl domácí zápase s Villarrealem CF, se kterým remízoval 0:0. Do další fáze tak postupuje španělský celek!

    V prvním poločase dnešního odvetného zápasu byl jednoznačně aktivnější Leverkusen, který útočil od úvodní minuty. Obrana Villarrealu si však počínala velmi dobře a svého soupeře do příliš velkých šancí nepustila. Do vápna se dostal pouze Çalhanoğlu, kterého však dokázal odzbrojit skvělý Asenjo!

    I ve druhém poločase měl Leverkusen územní převahu, avšak velké šance stále nepřicházely! Naopak, Villarreal mohl několikrát rozhodnout o svém postupu, avšak prosadit se rovněž nedokázal!

    Villarreal už vyřadil Neapol a dnes si připisuje skalp dalšího věhlasného soupeře!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic. (20:55:49)
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+3. Skvělý zákrok Ramalha
     
    90+3
    Villarreal mohl definitivně rozhodnout o svém postupu! Střídající Pedraza se dokázal uvolnit na hranici vápna, kde přešel přes Ramalha. Jeho následná přihrávka našla Triguerose, jehož ránu mířící do branky však vykopl Ramalho!
     
    90+2
    Bayer následně vybojoval rohový kop, který rozehrál Wendell na Brandta. Německého křídelníka obehrál Pedraza, který byl následně faulovaný a u míče budou hosté.
     
    90+2
    Z pravého křídle se podařilo odcentroval Bellarabimu, jehož centr však dokázala odvrátit obrana Villarrealu, která pracuje v dnešním zápase parádně!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí William Collum nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Středopolař Jurčenko se pokoušel přenést hru na pravou stranu, kam si nabíhal Frey. Centr však nebyl přesný a míč si dokázal zporacovat Antonio Rukavina!
     
    89
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Denis Suárez, přichází Alfonso Pedraza.
     
    88
    Střídající Kruse dokázal odcentrovat z levého křídla a svým centrem hledal před brankou Hernándeze. Mexický útočník se však k hlavičce nedostal přes Lópeze, který míč odhlavičkoval!
     
    87
    Na levé straně se dostal k míči Jurčenko, který mohl vyrazit do protiútoku. Ukrajinský záložník si však míč příliš předkopl, a ten skončil v zámezí!
     
    86
    Bruno Soriano poslal dlouhý centr na hrot, kde si dokázal míč zpracoval Bakambu. Hostující forvard následně chtěl poslat míč do běhu pro Triguerose, avšak ten byl v náběhu příliš pomalý!
     
    84
    Villarreal momentálně kontroluje hru na polovině svého soupeře a vypadá to, že si španělský celek již svůj postup pohlídá!
     
    83
    Exekuce standardní situace se ujal Çalhanoğlu, jehož střelu dokázal Asenjo vyrazit. Hostující brankář však míč málem vyrazil do prostoru, kde se nacházel Tah, ten však neměl šanci na míč dosáhnout!
     
    82
    Brandt dostal přihrávku na levé straně a po delší době o sobě dal vědět. Německý křídelník byl však následně faulován Suáreze a je z toho standardní situace!
     
    81
    Německý celek pokračuje v kombinaci na útočné polovině, nicméně svěřenci trenéra Schmidta se zatím nemohou dostat do pokutového území!
    Outfit Kevina Kampla se na Twitteru poměrně řeší

     
    80
    Exekuce následné standardní situace se zhostil Denis Suárez, který mířil k tyči, nicméně Leno dokázal jeho úmysl přečíst a byl na svém místě včas!
     
    79
    Bakambu dokázal ve středu hřiště udržet míč, i když byl faulovaný Krusem. Hostující útočník postupoval vpřed a následně byl poslán k zemi Bellarabim, který dostává žlutou kartu!

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   42. Mehmedi (LEV), 73. Papadopoulos (LEV), 79. Bellarabi (LEV) – 60. Antonio Rukavina (VLR)


    Bayer Leverkusen: Leno – Frey, Tah, Papadopoulos (79. Ramalho), Wendell – Kramer (68. V. Jurčenko), Çalhanoğlu – Bellarabi, Mehmedi (59. R. Kruse), Brandt – J. Hernández.
    Náhradníci: Krešić – Ramalho, R. Kruse, V. Jurčenko, Henrichs.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Bailly, V. Ruiz, Antonio Rukavina – Denis Suárez (89. Pedraza), Pina, B. Soriano, Castillejo (61. Trigueros) – Soldado (74. Adrián López), Bakambu.
    Náhradníci: Barbosa – Trigueros, Adrián López, Bonera, Leiva, Marín, Pedraza.

    Rozhodčí: William Collum – McGraith, Connor
    10.03.2016
    Villarreal - Leverkusen 2:0

    Branky: 4. Bakambu (Soldado), 56. Bakambu (Denis Suárez)

    Karty:   72. Trigueros (VLR) – 14. Tah (LEV), 48. J. Hernández (LEV), 76. Jedvaj (LEV)   90+4. Jedvaj (LEV)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:12.
    bahis siteleri