Buffalo – Ottawa 3:1 (kon.) | Washington – Nashville 4:1 (kon.) | Winnipeg – Chicago 0:4 (kon.)
Calgary – Colorado 3:4 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | Anaheim – Boston 4:0 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Minnesota – Carolina 3:2 (2:1 po s.n.) | San Jose – NY Rangers 4:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Sobota 19.03.2016, 02:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:29
    Radim Vrbata (VAN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 11:40 (04:48:23)

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Cam Talbot (EDM) 40 zákroků, 0 gólů, 100,0%
    2. Matt Hendricks (EDM) 1+0
    3. Griffin Reinhart (EDM) 0+0
    Moment, kvůli němuž Radim Vrbata dnešní utkání nedohrál.

     
    Edmonton Oilers ukončil sérii dvou výher Vancouveru, když v domácím prostředí Rexall Place zvítězil dvoubrankovým rozdílem a velký podíl na tom měl brankář Cam Talbot, který v letošní sezóně NHL vychytal třetí čisté konto a celkově během své kariéry jedenácté. Vítězství Oilers zpečetil ve třetí třetině z dorážky Matt Hendricks. Konečný výsledek. Edmonton Oilers 2 Vancouver Canucks 0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Matt Bartkowski (VAN) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    59:30
    Taylor Hall byl na levém křídle podražen a nepodařilo se mu skórovat do prázdné brány. Faulu se dopustil Matt Bartkowski.
     
    58:05
    Ben Hutton tvrdě vypálil na pravé straně útočného pásma od modré čáry a jeho následná střela zamířila mimo.
     
    57:40
    Rozhodčí rozdávají tresty a trestná lavice Edmontonu je naplněná k prasknutí. Jedno je jisté, Vancouver to zkouší po potyčce ve hře bez brankáře! Jacob Markström je na střídačce.
     
    57:40
    Jared McCann (VAN) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    57:40
    Jared McCann (VAN) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    57:40
    Sven Baertschi (VAN) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    57:40
    Patrick Maroon (EDM) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    57:40
    Darnell Nurse (EDM) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    57:40
    Griffin Reinhart (EDM) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    57:40
    Cam Talbot si připsal snadný zákrok a za jeho bránou se vzápětí strhla velká potyčka poté, co Darnell Nurse tvrdě přišpendlil na mantinel Daniela Sedina.
     
    57:24
    Alexandre Burrows na pravém křídle vypálil v blízkosti modré čáře a jeho následná střela s příklepem mířila vedle pravého horního rohu brány, přesto ji Cam Talbot ukryl v lapačce.
     
    56:47
    Radim Vrbata si před pár okamžiky v nevinně vypadajícím souboji rameno na rameno s Jordanem Eberlem poranil pravou nohu a do dnešního utkání už kvůli zranění nezasáhne.
     
    56:27
    Daniel Sedin vypálil prudce zápěstím z levého kruhu pro vhazování, Cam Talbot měl ale dobrý výhled a jeho pokus z blízkosti ukryl ve svém náručí.
     
    56:17
    Další rozhodující chvíle přišla na začátku třetí třetiny, ve které hráči Vancouveru nevyužili obrovský tlak, a místo vyrovnávacího gólu přišla na opačné straně ledové plochy druhá branka Oilers.
     
    55:15
    O osudu dnešního utkání rozhodl moment ze druhé třetiny, v jejímž úvodu Brendan Gaunce vstřelil gól, ten ovšem kvůli nedovolenému bránění nebyl uznán. Kdyby se Canucks podařilo skórovat, určitě by se utkání vyvíjelo jinak.
     
    54:54
    Zajímavost:

    Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Dave Semenko byl dnes slavnostně oceněn v Rexall Place za své služby Oilers.
     
    54:29
    Vypadá to vypadá, že ve třetím vzájemném zápase mezi Edmontonem a Vancouverem v letošní sezóně NHL třetího prodloužení v řadě nedočkáme.
     
    53:44
    Ryan Nugent-Hopkins se v blízkosti pravé tyče dostal po sjetí před bránu k zakončení, Ben Hutton ale jeho bekhendový pokus srazil za bránu a Jacob Markström zasahovat nemusel.
     
    52:57
    Vyloučený Adam Clendening se vrátil zpět na led a Edmonton hraje v plném počtu. Vancouver měl k dispozici tři přesilové hry v řadě, ani jednu z nich ale využít nedokázal.
     
    51:25
    Sven Baertschi na levém křídle napřáhl z ostrého úhlu k další nádherné střele, tu ale podruhé v zápase zastavila tyč! Sven Baertschi v dnešním utkání podruhé orazítkoval brankovou konstrukci a není mu zkrátka přáno.
     
    50:47
    Adam Clendening (EDM) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění brankáře.
     
    50:39
    Adam Clendening se dostal v blízkosti pravé tyče do zakončení a málem se mu podařilo Jacoba Markströma potřetí překonat, brankář Vancouveru ale předvedl skvělý zákrok a jeho pokus betony vyrazil!
     
    50:10
    Hra byla na levé straně útočného pásma Vancouveru přerušena kvůli dalšímu postavení mimo hru hostujících hokejistů a po přerušení hry přichází na řadu krátká reklamní přestávka.
     
    49:56
    Vancouver druhý gól poslal do kolen, přitom tomu tak nemuselo vůbec být. Jenže Canucks dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci a z tlaku v úvodu třetí třetiny nedokázali nic vytěžit.
     
    48:42
    Vancouver se vydal středem ledové plochy na steč, jeho následnou akci ale zastavilo v rychlém sledu další postavení mimo hru.
     
    47:45
    Jordan Eberle na pravém křídle vypálil z kruhu pro vhazování a jeho pokus mířil ke vzdálenější levé tyči, Jacob Markström byl ale pozorný a jeho pokus levým betonem vykopl mimo!
     
    46:56
    Bo Horvat nebezpečně vypálil z prostoru mezi kruhy pro vhazování a jeho následná střela byla sražena vedle levé tyče brány Cama Talbota, který zasahovat nemusel.
    46:03 Matt HENDRICKS - 2:0
     
    46:03
    Edmonton právě vstřelil branku!
    MATT HENDRICKS se prosazuje z dorážky a posílá Oilers do dvoubrankového vedení!! Jordan Oesterle v blízkosti modré čáry vypálil s příklepem a jeho následná střela zápěstím mířila mezi betony Jacoba Markströma, ten je ale včas sevřel a jeho pokus vyrazil, jenže pouze na hůl Matta Hendrickse, který v blízkosti pravé tyče dorazil puk do prázdné brány. Asistence: Jordan Oesterle, Iiro Pakarinen.
     
    45:32
    Linden Vey na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu bekhendem a připravený Cam Talbot jeho pokus vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    44:53
    Radim Vrbata přihrávkou zpoza brány našel u levé tyče Alexandreho Burrowse, který mohl z blízkosti skórovat, jenže vůbec netrefil bránu a jeho následný pokus skončil mimo.
     
    43:57
    Canucks jsou nyní na koni a snaží se svou uzemní převahu využít ke vstřelení vyrovnávacího gólu, snaha domácích hokejistů ale zatím vyznívá do prázdna.
     
    43:26
    Vancouver nevyužil v dnešním zápase druhou přesilovou hru, na rozdíl od té první se v ní ale alespoň dostal k jedné střele.
     
    42:33
    Linden Vey přihrávkou z pravého křídla hledal před bránou najíždějícího Bena Huttona, ten se ale v tísni do zakončení nedostal a puk se od jeho brusle odrazil vedle pravé tyče.
     
    41:30
    Radim Vrbata vypálil na levém křídle v blízkosti modré čáry od mantinelu a jeho následná střela byla před bránou sražena mimo.
     
    40:58
    Mark Fayne (EDM) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    40:33
    Christopher Tanev vypálil z pravého kruhu pro vhazování a byl hodně blízko vstřelení vyrovnávací branky, jeho následná střela se ale od vzdálenější levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    40:07
    V Rexall Place právě začala závěrečná část zápasu mezi Edmotonem a Vancouverem, do které domácí hokejisté vstupují zásluhou Jordana Eberleho s jednobrankovým vedením.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:55.

     
    Brendan Gaunce po necelých šesti minutách od zahájení druhé třetiny dokázal puk na kolenou dotlačit do brány, po přezkoumání videa ale jeho branka zřejmě kvůli nedovolenému bránění brankáře nebyla uznána, zatímco Nail Jakupov vzápětí orazítkoval na opačné straně pravou tyč. Edmonton se však nakonec gólu dočkal, když ve dvaatřicáté minutě propálil Jacoba Markströma mezi betony Jordan Eberle a prolomil bezbrankové skóre vyrovnaného duelu. Skóre po 40 minutách. Edmonton Oilers 1 Vancouver Canucks 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Matt Bartkowski vypálil od modré čáry a Canucks se snažili v blízkosti pravé tyče dostat k dorážce, Cam Talbot ale rychle přikryl puk lapačkou a hostující hráče Vancouveru k ničemu nepustil.
     
    38:42
    Adam Clendening na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry, jeho následná střela s příklepem ale zamířila pouze doprostřed brány, kde jeho pokus ztlumil na hrudi připravený Jacob Markström.
     
    38:13
    Jacob Markström u své pravé tyče zastavil nahození Oilers ze středního pásma a poté holí rychle rozehrál.
     
    37:27
    Radim Vrbata naskočil na led a na levé straně útočného pásma se chtěl dostat k puku, ten byl ale příliš prudký a za bránou Cama Talbota skončil na holi jednoho z hráčů Oilers.
     
    36:35
    Zach Kassian se otáčel mezi kruhy pro vhazování s pukem, jeho manévrování ale nakonec bylo zbytečné, protože jeden z čárových rozhodčích viděl postavení mimo hru.
     
    35:43
    Sven Baertschi v blízkosti pravé tyče vypálil z ostrého úhlu, připravený Cam Talbot ale jeho následný pokus levým betonem vyrazil za bránu a stále drží v domácím zápase proti Canucks čisté konto.
     
    34:43
    Henrik Sedin vypálil od modré čáry a Cam Talbot jeho následnou střelu u své levé tyče nadvakrát dokázal zneškodnit. Po zákroku brankáře Oilers přichází na řadu krátká přestávka.
    Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Dave Semenko byl dnes slavnostně oceněn v Rexall Place za své služby Oilers.

     
    33:51
    Taylor Hall nabral na levém křídle v blízkosti střídaček rychlost a v blízkosti levé tyče napřáhl k prudké střele, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány a výstroje připraveného Jacoba Markströma.
     
    33:43
    Jake Virtanen na pravém křídle vypálil od mantinelu a pozorný Cam Talbot jeho následnou táhlou střelu zápěstím u své levé tyče ukryl ve svém náručí.
     
    32:26
    Dan Hamhuis ostrého úhlu posílal puk na levém křídle před bránu, jeho pas ale vystihl pozorný Griffin Reinhart.
     
    31:32
    Jordan Eberle prolomil bezbrankové skóre a jedno je jisté, skvěle chytající Jacob Markström ani dnes proti Oilers neudrží čisté konto.
    31:10 Jordan EBERLE - 1:0
     
    31:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    JORDAN EBERLE prolamuje na začátku druhé poloviny utkání bezbrankové skóre a posílá domácí Oilers do vedení!! Connor McDavid předvedl skvělý forčeking a poté našel v pravém kruhu pro vhazování volného Jordana Eberleho, který střelou po ledě propasíroval puk mezi betony Jacoba Markströma do sítě. Asistence: Connor McDavid.
     
    30:48
    Matt Bartkowski se dostal na levém křídle ke střele z úhlu, Cam Talbot byl ale u své pravé tyče připraven a jeho pokus vyrazil.
     
    29:59
    Alexandre Burrows tvrdě vypálil z vnitřního kraje pravého kruhu pro vhazování a jeho následná střela zamířila nad.
     
    29:22
    Alexandre Grenier nedokázal na pravém křídle zpracovat zpětnou přihrávku svého spoluhráče zpoza brány a Edmonton se na chvíli dostal z obranného pásma.
     
    28:31
    Střely:

    Edmonton Oilers 14 Vancouver Canucks 13
     
    28:09
    V prostředním dějství není o zajímavé okamžiky nouze a na obou stranách byly k vidění obrovské šance, ani jedna z nich ale gólem neskončila, a když už na straně Canucks puk skončil v síti, tak jejich branka nebyla po přezkoumání videa uznána.
     
    27:23
    Matt Hendricks nedokázal na levém křídle v blízkosti střídaček zpracovat u mantinelu puk a Vancouver se v pohodě ubránil.
     
    26:04
    Po krátké reklamní přestávce se opět můžeme věnovat dění na ledové ploše. Stav utkání je v Rexall Place po necelých 26 odehraných minutách stále bezbrankový 0:0.
    Hokejisté obou týmů vstoupili do druhé části pořádně zostra.

     
    25:47
    Ryan Nugent-Kopkins nejprve tvrdou střelou z levého kruhu pro vhazování vyklepal pravý beton Jacoba Markströma a následná střela Naila Jakupova z opačného pravého kruhu pro vhazování orazítkovala bližší pravou tyč, od níž se puk odrazil zpět do hry!
     
    25:29
    V Rexall Place už je rozhodnuto a gól Brendana Gaunceho po přezkoumání videa nebyl uznán. S největší pravděpodobností kvůli nedovolenému bránění brankáře.
     
    25:29
    Brendan Gaunce se dostal v blízkosti levé tyče do zakončení a na kolenou v pádu dokázal puk tísněn protihráčem propasírovat do brány! Rozhodčí ale gól neuznali a bude se volat do Toronta.
     
    25:11
    Patrick Maroon se ocitl před bránou v obrovské šanci a dostal se ke třem střelám, ani jedna z nich ale na překonání skvěle chytajícího Jacoba Markströma nestačila!
     
    24:26
    Leon Draisaitl dokázal v souboji u mantinelu s Henrikem Sedinem udržet puk v útočném pásmu a odvedl fantastickou práci, jeho spoluhráči se ale vzápětí do zakončení nedostali.
     
    23:41
    Oilers na pravém křídle zavezli puk do útočného pásma a poté napřáhl z pravého kruhu pro vhazování k nebezpečné střele, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Jacob Markström ale předvedl skvělý reflex a pravým betonem puk vykopl mimo!
     
    22:49
    Lauri Korpikoski si najel v blízkosti pravé tyče na puk a bekhendem rychle vypálil, jeho následná střela z ostrého úhlu ale zamířila nad a brankář Jacob Markström zasahovat nemusel.
     
    21:48
    Mark Fayne nahodil puk z levého křídla za bránu Vancouveru, kam se vydal brankář Jacob Markström, a pod tlakem bekhendem rozehrál.
     
    21:25
    Bo Horvat si v pravém kruhu pro vhazování srovnal puk na hůl a jeho následnou střelu zápěstím těsně před bránou v blízkosti pravé tyče přizvedl do ochranné sítě Griffin Reinhart.
     
    20:51
    Vyloučený Zach Kassian naskočil z trestné lavice na led a Vancouver má za sebou první přesilovou hru, během které se nedostal ani k jedné střele na bránu.
     
    20:03
    Zach Kassian zůstává po vyloučení ze závěru úvodní části zápasu na trestné lavici a Vancouver v úvodu druhé třetiny dohrává přesilovou hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:57.
    Největší branková příležitost utkání v podání Taylora Halla.

     
    Poslední dvě utkání mezi Edmontonem a Vancouverem skončily po prodloužení shodně výhrou Canucks 2:1, takže nemůže být příliš překvapeni tím, že během první třetiny dnešního střetnutí žádný gól nepadl. Hodně aktivní byli v úvodní části Taylor Hall a Iiro Pakarinen, ani jeden ale fantastického Jacoba Markströma překonat nedokázal. Skóre po první třetině. Edmonton Oilers 0 Vancouver Canucks 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Canucks se po levém křídle podél mantinelu u střídaček vrátili zpět do útočného pásma, ke střele se ale dostat nedokázali.
     
    19:10
    Vancouver má v závěru úvodní části utkání k dispozici první přesilovou hru a ideální možnost změnit dosavadní průběh dnešního utkání, v němž jsou lepší domácí hráči Oilers.
     
    18:50
    Zach Kassian (EDM) dostal menší trest, 2 minuty sekání.
     
    18:00
    Hra byla přerušena a Radim Vrbata po střídaní zhluboka vydechuje na lavičce Vancouveru. Český útočník ve službách Canucks neprožívá dobrou sezónu a z druhého útoku se během posledních utkání propadl až do čtvrté formace.
     
    17:05
    Úvodní část dnešního zápasu, ve kterou jsou zatím výrazně lepší hokejisté Edmontonu, zbývají odehrát necelé tři minuty. Vypadá to, že i třetí vzájemný zápas mezi Oilers a Canucks nabídne málo branek, nepředbíhejme ale.
     
    16:46
    Po krátké reklamní přestávce se vracíme zpět k dění na ledové ploše v Rexall Place, kde domácí hokejisté Edmontonu hrají v kanadském souboji s Vancouverem bez branek 0:0.
    Brankář Jacob Markström a jeden z jeho skvělých zákroků.

     
    16:09
    Edmonton Oilers se dnes prezentuje pohledným hokejem, zatímco hráči Vancouveru pouze vyčkávají na to, s čím domácí hokejisté vyrukují.
     
    15:27
    Connor McDavid se dostal v blízkosti levé tyče k odraženému puku a poté rychle vypálil, jeho následná střela ale postrádala přesnost a zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    15:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát pouhých pět minut a Edmonton Oilers vede na střely 7:4, žádného gólu jsme se ovšem zatím v Rexall Place nedočkali.
     
    13:40
    Leon Draisaitl přihrávkou z pravého křídla našel na přední pravé tyči Taylora Halla, který se rychle pokusil vypálit bekhendem, a jeho následnou střelu Jacob Markström levým betonem vyrazil za bránu.
     
    12:53
    Alexandre Burrows se dokázal prosadit na pravém křídle v blízkosti boxů časoměřičů a po průniku do útočného pásma napřáhl ke střele, kterou Cam Talbot bez větších problémů zastavil.
     
    12:17
    Edmonton Oilers úvodní přesilovou hru v dnešním zápase nevyužil a po přerušení hry přichází na řadu další krátká reklamní přestávka. Skóre se od té první nezměnilo a stav utkání v Rexall Place je stále nerozhodný 0:0.
     
    11:04
    Oilers se na levém křídle ocitli v závěru přesilové hry v obrovské šanci, Jacob Markström ji ale dokázal zneškodnit! Taylor Hall dostal krásnou přihrávku do jízdy a bez přípravy se snažil puk umístit do levého horního rohu, brankář Vancouveru ale předvedl fantastický přesun a pravým ramenem jeho pokus zastavil.
     
    10:47
    Andrej Sekera po delším sevření Canucks vypálil tvrdě od modré čáry a jeho střela po ledě mířila mezi betony Jacoba Markströma, ten ale nakonec zasahovat nemusel poté, co před ním byla střela českého obránce sražena mimo.
     
    10:01
    Oilers v posledním zápase proti St. Louis využili čtyři z šesti přesilových her, takže Vancouver se dnes musí mít v oslabení na pozoru.
     
    09:09
    Dan Hamhuis (VAN) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    08:43
    Iiro Pakarinen nebezpečně vypálil z levého kruhu pro vhazování na přední levou tyč a Jacob Markström jeho střelu vyrazil, stejně jako následnou dorážku Taylora Halla z blízkosti!
     
    08:18
    Taylor Hall z levého křídla nahodil puk před bránu, kde se snažil dostat k dorážce Iiro Pakarinen, kotouč ale předním ukryl mezi betony připravený Jacob Markström, který ho vzápětí podržel.
     
    08:02
    Jako fanoušci dobrého hokeje si ale samozřejmě přejme, aby těch branek bylo více než dvě nebo tři, počítáme-li i gól z prodloužení.
     
    07:36
    První dva zápasy v letošní sezóně NHL mezi Edmontonem a Vancouverem se odehrály v Rogers Areně a oba dva skončily vítězstvím Canucks po prodloužení 2:1. Pokud bychom se tedy dnes dočkali nízkého skóre, nebude to žádné překvapení.
    Rexall Place během znění nádherné kanadské národní hymny.

     
    07:11
    Puk skončil na levé straně Vancouveru v ochranné síti a po přerušení hry přichází za bezbrankového stavu na řadu první krátká reklamní přestávka.
     
    06:05
    Edmonton si v posledním zápase vyšlápl na St. Louis Blues, které porazil 6:4, a nyní se chce doma předvést proti Vancouveru.
     
    05:56
    Darnell Nurse předvedl obranném pásmu dobrý zákrok, když těsně před Camem Talbotem srazil střelu Canucks z levého křídla do ochranné sítě.
     
    05:05
    Nail Jakupov předvedl v blízkosti pravé tyče pěknou stahovačku a svou akci chtěl vyšperkovat přihrávkou na jednoho ze svých spoluhráčů, který mohl u levé tyče uklízet puk do prázdné brány, jeho následná bekhendová přihrávka ale byla zablokována.
     
    04:10
    Oilers se dostali usadit v útočném pásmu, kde na levém křídle v blízkosti modré čáry vyhráli souboj u mantinelu. Podél hrazení se jim ale vzápětí nepodařilo přenést hru doprava.
     
    03:47
    Hokejisté Edmontonu vstoupili do utkání skvěle a až nyní se dostali k první střele hráči Vancouveru. Alexandre Grenier napřáhl z pravého křídla ke tvrdé střele, která mířila přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Cam Talbot ale vytáhl fantastický zákrok a vyrážečkou puk vyrazil do ochranné sítě!
     
    02:31
    Andrej Sekera po zákroku Jacoba Markströma tvrdě vypálil na levém křídle od modré čáry, jeho následná střela s příklepem ale zamířila vedle přední levé tyče.
     
    02:15
    Vancouver se zatím k ničemu nedostal a nyní jeho hráči pouze nahodili puk za bránu Cama Talbota, aby vzápětí mohli rychle vystřídat.
     
    01:26
    Jordan Eberle nabral na pravém křídle u střídaček rychlost a poté z ostrého úhlu hledal před bránou Matta Hendrickse, jeho přihrávka ale vzápětí svého adresáta nenašla.
     
    00:33
    Oilers vyhráli za bránou Vancouveru po delším souboji u mantinelu puk a z levého křídla napřáhli ke střele, která byla sražena mimo a Jacob Markström zasahovat nemusel.
     
    00:05
    V Rexall Place právě začalo utkání NHL mezi Edmontonem Oilers a Vancouverem Canucks. Úvodní vhazování utkání vyhráli domácího hokejisté, kteří se jako první mohli vydat směrem vpřed.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Reinhart, Clendening, Nurse, Oesterle – Maroon, McDavid, Eberle (A) – Hall (A), Draisaitl, Pakarinen – Korpikoski, Nugent-Hopkins (A), Jakupov – Hendricks, Letestu, Kassian. Hlavní trenér: Todd McLellan.

    Vancouver Canucks: Markström (Miller) – Hamhuis (A), Bartkowski, Hutton, Tanev, Pedan, Tryamkin – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Grenier – Baertschi, Vey, Etem – Gaunce, Horvat, Virtanen – Burrows, McCann, Vrbata. Hlavní trenér: Willie Desjardins.

    Rozhodčí: Tom Kowal, Francis Charron – David Brisebois, Bryan Pancich.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) 6+20, +/- -12
    Radim Vrbata (VAN) 13+14, +/- -30
     
    Vzájemné zápasy:

    27.12.15 Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 2:1
    19.10.15 Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 1:2
    Exkluzivní náhled do kabiny hostujícího Vancouveru Canucks.

     
    Vancouver Canucks:

    Hlavní trenér Vancouveru Willie Desjardins bude od svého týmu proti Edmontonu vyžadovat velkou disciplínu, moc dobře si je totiž vědom síly zlepšené přesilové hry Edmontonu. „Mají silný tým a několik talentů. Podle mého názoru musíme hrát chytře a nenechat se zbytečně vylučovat. Velice důležité bude také, abychom se soupeřem drželi tlak, protože jakmile budeme horším týmem, tak nás čekají vyloučení,“ prohlásil Desjardins před utkáním.
    Hokejisté Edmontonu odhodlaně vycházejí na ledovou plochu.

     
    Edmonton Oilers:

    Edmonton Oilers bude spoléhat proti Vancouveru na zlepšené přesilové hry. Oilers v posledním zápase porazili v krásném utkání bohatém na góly 6:4 St. Louis Blues, proti kterému využili hned čtyři z šesti přesilových her. Před duelem proti Blues se ale Edmontonu v početní výhodě vůbec nedařilo, když ve 14 zápasech vstřelil v přesilové hře jeden jediný gól.
     
    Edmonton čeká v sobotu v noci třetí duel proti Vancouveru, se kterým si během úvodních dvou zápasů letošní sezóny NHL body rozdělil. Oba dva týmy se střetly dvakrát v Rogers Areně, kde oba dva zápasy skončily 2:1 po prodloužení, které 19. října rozhodl Lauri Korpikoski a 27. prosince Jannik Hansen, který se prosadil v prodloužení po pouhých 26 sekundách a vystřelil Canucks vítězství. Prvním vzájemným zápasem z Rexall Place Vás s radostí provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 32. Eberle (McDavid), 47. Hendricks (Oesterle, Pakarinen)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Reinhart, Clendening, Nurse, Oesterle – Maroon, McDavid, Eberle (A) – Hall (A), Draisaitl, Pakarinen – Korpikoski, Nugent-Hopkins (A), Jakupov – Hendricks, Letestu, Kassian. Hlavní trenér: Todd McLellan.
    Vancouver Canucks: Markström (Miller) – Hamhuis (A), Bartkowski, Hutton, Tanev, Pedan, Tryamkin – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Grenier – Baertschi, Vey, Etem – Gaunce, Horvat, Virtanen – Burrows, McCann, Vrbata. Hlavní trenér: Willie Desjardins.

    Rozhodčí: Tom Kowal, Francis Charron – David Brisebois, Bryan Pancich

    Diváci: 16839
    bahis siteleri