NHL
New Jersey – Columbus 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Washington 6:2 (kon.) | Montreal – Calgary 1:4 (kon.)
Chicago – Minnesota 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Colorado 2:3 (kon.) | San Jose – Arizona 3:0 (kon.)
konec
San Jose Sharks
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Arizona Coyotes
Pondělí 21.03.2016, 03:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    James Reimer (SJS) (25 zásahů)
    Joonas Donskoi (SJS) (0 + 2)
    Paul Martin (SJS) (0 + 1) (05:48:11)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0, 4 střely, čas na ledě 14:50)
    Roman Polák (SJS) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 18:13)
    Martin Hanzal (ARI) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 18:26)
    Zbyněk Michálek (ARI) (0 + 0, 3 střely, čas na ledě 15:37)
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 756 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 36

    Arizona Coyotes: 25
     
    Je konec zápasu, ve kterém padla v každé třetině jedna branka, přičemž všechny tři nasměrovali do sítě týmu Arizona Coyotes hokejisté San Jose Sharks. Dá se říci, že kalifornský celek měl duel po celou dobu jeho trvání pod kontrolou, až na výjimky se hosté nedostali do žádného většího tlaku a nepodařilo se jim tedy nakonec vstřelit ani jeden gól. Brankář San Jose Sharks si tak připisuje čisté konto a doplňuje skvělé výkony jeho kolegy Martina Jonese. A co víc, jsou z toho další domácí body pro Žraloky do závodu o výhru Pacifické divize. Coyotes tedy dnes odjíždějí s prázdnou. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Už se bude nejspíše jen dohrávat, obě strany jsou si vědomy aktuálního skóre, San Jose Sharks tedy zvládnout vyhrát i druhé domácí utkání za sebou a udělají tak radost svým fanouškům.
    58:55 Joe PAVELSKI - 3:0
     
    58:55
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tento gól se bude počítat jako branka v přesilové hře, ale padl v situaci, kdy už Mike Smith odjel na střídačku a Arizona Coyotes zkusili hru s prázdnou brankou. Ta se jim ale velice rychle nevyplatila, protože San Jose Sharks získali útočné pásmo a JOE PAVELSKI celkem pohodlně nasměroval kus černé gumy do nechráněného zařízení hostujícího celku. A tak je o výsledku duelu pravděpodobně rozhodnuto. Asistence: Brent Burns, Joe Thornton.
     
    58:21
    Smith první šanci San Jose Sharks v přesilovce domácích likviduje, domácí ale ještě nějakou dobu zůstali v útočné periodě.
     
    57:55
    Navíc je Arizona znovu vyloučena, tím se její šance zase snižují. Dvě minuty za faul na Patricka Marleau inkasuje hokejista Michael Stone (ARI), jenž hákoval.
     
    57:55
    Tak tohle byla parádní akce a ještě parádnější zákrok Smithe. Tierney naservíroval nahrávku luxusně na hokejku Patricka Marleaua, ten byl v mezikruží úplně sám, ale jeho střelu Smith skvěle zachytil do lapačky.
     
    57:20
    Duclair měl puk nadějně na hokejce u modré čáry, jenže pak jej ztratil a na druhou stranu se řítil Roman Polák. A také Tomáš Hertl, jenž zakončoval z otočky.
     
    56:45
    Alex Tanguay a Shane Doan předvedli zkušenou akci, jenže ani jejich počínání neskončila trefou v síti Jamese Reimera. Ten se tak přibližuje zisku čistého konta.
     
    56:12
    Hra může pokračovat, do konce základní hrací doby zbývají necele čtyři minuty a Arizona Coyotes to ještě zkoušejí rychlými kombinacemi v útočné třetině.
     
    55:59
    Ještě jedna komerční přestávka, potom už budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
     
    55:45
    Hosté už tedy v plném počtu, San Jose si v přesilové hře připsalo několik střel na branku, ale všechny je gólman Arizony dokázal zastavit.
     
    55:08
    Coyotes chvíli před koncem svého oslabení vyvážejí kotouč do bezpečí, to jim teď samozřejmě stačit nebude, jelikož mají na kontě stále nulové skóre.
     
    54:40
    Poměrně dobrá šance DeMela z pozice před brankou, ale Mike Smith je zatím ve třetí třetině výborný a ještě dodává svému celku nějaké naděje na dobrý výsledek.
     
    54:05
    Polovina trestu Murphyho je pryč, Sharks zatím se dvěma střelami v přesilovce kombinují kolem branky, ale na další ránu zatím čekají.
     
    53:28
    Stejně tak okamžitě po buly na pravém kruhu pálil Joe Pavelski, jenže i na jeho zakončení brankář arizonského celku připraven. Pak už se Kojotům podařilo vyhodit.
     
    53:16
    Hned po buly pálil z prostoru na levém kruhu bez čekání Patrick Marleau, ale na jeho šanci ještě stačil Mike Smith v pohodě reagovat.
     
    53:10
    Je tu navíc další komplikace pro Arizona Coyotes, Connor Murphy (ARI) dostává dvě minuty za sekání a Sharks si tak zahrají další přesilovou hru v tomto střetnutí. Dobrá šance pro Žraloky jak rozhodnout zápas.
     
    52:24
    Donskoi viděl na pravé straně útočného pásma volného Melkera Karlssona, také proto na něj posílal puk. Jenže zatím z toho další střela na branku pro domácí výběr nebude.
     
    51:40
    V závěrečném dějství tohoto utkání se tolik nepřerušuje, také proto čas rychle plyne a Arizoně se zkracuje čas na to, aby ještě něco udělala s výsledkem.
     
    51:04
    Dainius Zubrus nabral puk na hokejku a snažil se jej co nejdříve dostat do útočného pásma. Jenže velmi brzy jej zastavil Alex Tanguay a převzal touš do své moci.
     
    50:25
    Po konci komerční přestávky se znovu hraje. Shane Doan se pokusil ohrozit branku San Jose Sharks z dálky, ale byl moc daleko na to, aby se mu podařilo Jamese Reimera zaskočit.
     
    50:10
    Tomáš Hertl je také ve třetí třetině na ledě hodně vidět, právě on to byl, kdo nyní zakončoval z pozice před brankovištěm a Smith se proti němu musel blýsknout rychlým zákrokem.
     
    49:25
    Pomalu se blížíme do druhé poloviny třetí třetiny, hráči San Jose mají puk za brankou soupeře, z této pozice ale budou jen těžko ohrožovat zařízení Smithe.
     
    48:51
    Hraje se nyní převážně ve středním pásmu, tento styl hokeje pravděpodobně vyhovuje více kalifornskému celku, který s vedením o dvě branky nemá kam moc spěchat.
     
    48:18
    Richardson nabral na modré čáře puk na hokejku a posílal nahrávku Riederovi. Jenže ten byl vepředu sám a už nestačil přesně vystřelit.
     
    47:38
    Rozehrávka Romana Poláka zpoza branky moc zdařilá nebyla, jeho spoluhráči mu ale pomohli a vše nakonec dopadlo docela dobře pro San Jose.
     
    47:10
    Vše se ale snažil napravit právě český šikula, který ještě předával DeMelovi. Střela druhého jmenovaného končí v náruči Smithe a následuje komerční přestávka.
     
    46:44
    Kdy už se Sharks dostanou v pásmu na puk, velice rychle jej ztratí. Až teď po delší době Hertl a Pavelski v šanci, jinak jsou na puku především hosté.
     
    46:05
    Max Domi a Connauton ve spolupráci na modré čáře, pak už po delší dobře šance i pro San Jose. Jenže Joonas Donskoi byl o puk na modré čáře připraven.
     
    45:45
    Martin Hanzal obtáčel kolem dokola branku domácích, ale nedokázal vymyslet, kudy vystřelit. Následně je tu další icing Sharks, ti se teď trápí s rozehrávkou.
     
    45:18
    Max Domi odvážně vyzkoušel střelu z dálky přes dva bránící hráče. Nakonec se mu moc nevyplatila, protože někdo ze Žraloků vytečoval touš mimo hrací plochu.
     
    45:03
    A znovu velice podobná situace, opět jsou to domácí hokejisté, kdo na své střídačce loví puk. Mělo by se také v tomto případě vhazovat ve středním pásmu.
     
    44:43
    Další technický problém, San Jose Sharks mají puk na své střídačce, hra tak musela být přerušena.
     
    44:18
    Dainius Zubrus vybojoval puk po vhazování po mantinelu, nahrávka zpoza branky soupeře už mu ovšem vůbec nevyšla, takže mohla v klidu rozehrávat Arizona.
     
    43:52
    Tommy Wingels dobře zabojoval o kotouč ve středním pásmu, také díky němu se domácí dostali do šance. Ale o mžik později už kus černé gumy končí někde mezi diváky.
     
    43:35
    Moc dlouho se nehrálo, Tanguay poslal puk na Connautona a druhý jmenovaný hned střílel, pryž v lapačce Reimera.
     
    43:25
    Michálek nahazoval puk před branku na teč, jenže nikdo z útočníků Coyotes nedokázal změnit směr puku. Poté už Sharks vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    42:46
    Také Tomáš Hertl na kotouči, ale tomu zase touš sjel v rozhodující chvíli z hokejky. Stále ale platí, že jsou Kaliforňané aktivnějším kádrem na ledě.
     
    42:04
    I na začátku posledního dějství sledujeme svižný hokej. Joe Pavelski přebíral na levé straně nahrávku od Burnse, ale puk mu odskočil od hokejky, takže nestihl zakončit.
     
    41:30
    San Jose Sharks jsou kompletní, Nick Spaling zpátky na ledové ploše a uvidíme, zda se domácí hned vrhnou dopředu k útočným situacím.
     
    41:15
    Přesilovka Arizony se blíží ke svému konci, Kevin Connauton ještě stačil prověřit pozornost domácího gólmana, ale také nyní ochránce svatyně San Jose připraven zasáhnout.
     
    40:37
    Už Coyotes kombinují kolem Reimerovy klece, Stoneova pecka z dálky byla hodně tvrdá, ale nikdo ji nedokázal tečovat správným směrem.
     
    40:10
    Stejně jako na začátku první a druhé třetiny, také nyní se puku jako první na startu periody zmocňují hosté. Ale ani v tomto případě se hned nedostali do pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Nebude dlouho trvat a vlétneme do třetí třetiny utkání mezi San Jose a Arizonou. Domácí mají k dobru dvě branky, Coyotes budou muset začít spěchat. Na začátku třetí periody budou hosté dohrávat svou přesilovku.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 22

    Arizona Coyotes: 18
     
    Stejně jako v první třetině, také v té druhé padla pouze jedna branka, i tentokrát do hostující sítě, když se v domácí přesilové hře prosadil český útočník Tomáš Hertl. I díky němu tedy San Jose Sharks vedou 2:0 a vedení budou obhajovat v závěrečném dějství. Po přestávce jsme zpátky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Ještě jeden zásah pro Reimera ve druhé třetině, na Hanzalův pokus dobře viděl a celkem v klidu jej tak uklidil do své rukavice.
     
    39:27
    Teď už ovšem problémy měl a bude vyloučen jeden z domácích hokejistů. Dvě minuty za nedovolené bránění míří k Nicku Spalingovi (SJS), jenž míří za katr. Přesilová hra pro Arizonu.
     
    39:03
    Začala poslední minuta druhé třetiny, probíhá zatím u klece Jamese Reimera, ten už si ovšem dost dlouho nesáhl na puk a také nadále zatím může zůstat v klidu.
     
    38:28
    Paul Martin získal touš pro domácí a dobře zakládal novou akci. Poté už v kombinaci Thornton a Hertl, kteří jen těsně nevyslali další pokus na klec.
     
    38:02
    Logan Couture se zpoza branky snažil natlačit do brankoviště a do sítě propasovat puk, avšak to se mu nakonec povedlo, jelikož si s ním poradila hostující obrana.
     
    37:37
    Žraloci se nechtějí vzdát aktivní hry a nadále tlačí směrem na hostující klec. Po Donskoiově střele si Mike Smith musel připsat další zásah do svých statistik.
     
    36:55
    Po přestávce pokračujeme, Kevin Connauton musel řešit obranné starosti, ale nakonec vše zvládl a dostává kus černé gumy alespoň do středního pásma.
     
    36:44
    Postavení mimo hru, do kterého se dostal Alex Tanguay. My budeme v zápase pokračovat po komerční přestávce.
     
    36:04
    Arizona kompletní, tuto přesilovku už Sharks ve využitou nepromění, přesto je to za současného stavu tolik mrzet nemusí.
     
    35:18
    Na Wardovo nahození si před branku sjížděl Tomáš Hertl, ale nyní puk na hokejku nedostal, protože se odrazil někam na druhou stranu mantinelu do rohu.
     
    34:40
    Martinook dobře zblokoval střelu před brankou a pak se mu dokonce podařilo vyhodit. Kojoti ukazují, že oslabení dnes zvládají velmi dobře, přestože v tom předchozím nakonec inkasovali.
     
    34:12
    Coyotes sice vyhazují až k Reimerovi, ale Žraloci se o nejdříve pokusí získat pásmo zpátky a tvořit nové nebezpečí.
     
    33:50
    Je tu znovu trest pro Arizonu, Kevin Connauton (ARI) vyhodil puk mimo hrací plochu a musí jít pykat na dvě minuty. Počet trestů v utkání se nám tedy srovnává a je tu hned další možnost pro San Jose Sharks.
     
    33:40
    Hra je se tedy samozřejmě už v pěti na obou stranách, Joel Ward chtěl do pásma, ale už to nestihl.
    32:02 Tomáš HERTL - 2:0
     
    32:02
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak se na to podívejme, když se českému útočníkovi daří, tak se mu prostě daří a tady je další důkaz, že TOMÁŠ HERTL zažívá hodně dobrou sezónu. Přesilová hra v podání San Jose Sharks nevypadala ani nadále vůbec dobře, ale Žralokům se přesto podařilo prosadit a procpat kus černé gumy za Mikea Smithe. A byl to právě šikula z České republiky, kdo poslal neposednou pryž za záda gólmana celku Arizona Coyotes. Jde vidět, že Sharks si věřili i v situaci, kdy se jim přesilovka příliš nedařila a tady je výsledek. Hosté jsou tak rázem ve větších problémech. Asistence: Joonas Donskoi, Paul Martin.
     
    31:39
    A další vyhození Arizony, tentokrát už k brance Reimera. A co víc, hra je záhy přerušena. Přesilovky zatím určitě nejsou ani pro jeden tým podle představ.
     
    31:10
    Joe Thornton a Pavelski kombinovali na pravé straně, ale nakonec přeci jen přišli o pásmo a musí se snažit ve středním pásmu.
     
    31:05
    Coyotes čeká druhé oslabení nejen v zápase, ale také ve druhé třetině. Jedná se o trest za držení, jež už si jede odpykat jeden z hokejistů v bílém převleku. Jde od Boyda Gordona (ARI), jenž bude doufat, že jeho tým nedostane branku.
     
    30:30
    Tomáš Hertl na druhé straně zavezl touš do útočného pásma a jeho formace z toho okamžitě těží, Pavelskiho střela z pravé strany jen těsně minula pravou tyčku.
     
    30:03
    Jsme ve druhé polovině základní hrací doby, Shane Doan hledal před brankou hokejku některého ze svých spoluhráčů, jenže nikdo zrovna nebyl volný natolik, aby mohl vypálit.
     
    29:40
    Coyotes se poměrně chytře pokusili získat pásmo, Max Domi jen nahodil puk do náruče gólmana San Jose, ten musel puk podržet a bude se provádět vhazování před jeho zraky.
     
    29:25
    Rieder převzal puk na modré čáře a protlačil jej za branku Reimera na spoluhráče. Ale je tu další ofsajd, který zastavuje hostující akci a zároveň tak na nějaký čas pozdrží hru.
     
    28:52
    Zubrus a Wingels v kombinaci v útočném pásmu, jenže pak přišli o puk a zkusili štěstí hosté, konkrétně Vermette. Ten prověřil Jamese Reimera jen snadným nahozením.
     
    28:15
    Už hra pokračuj a Mike Smith si zahrál s kotoučem za brankou, aby jej následně rozehrál na své spoluhráče. Ti si ovšem dávají poměrně na čas s přechodem do útoku.
     
    28:08
    Následuje komerční přestávka, za okamžik pokračujeme.
     
    27:55
    Dahlbeck je zpátky na ledové ploše, Sharks se přesilovka moc nepovedla. Arizona pak vyhazuje na icing.
     
    27:39
    Mike Smith se po delší době blýskl nějakým větším zákrokem, podržel puk a bude se vhazovat zanedlouho před jeho zraky.
     
    27:25
    Tomáš Hertl a Joonas Donskoi v kombinaci kolem branky, už ale domácí budou potřebovat nějakou střelu, která by jim dala šanci na gól.
     
    26:44
    Domácí přesilovka už je ve své polovině a ani u Sharks to zatím nevypadá, že by tuto nabídnutou šanci mohli využít. Coyotes se osvobozují už třetím vyhozením od klece.
     
    26:10
    Avšak ve vlastním oslabení se málem podařilo prchnout Hanzalovi, který se po levé straně mantinelu řítil směrem k brance. Ale zakončit už v rychlosti nestačil.
     
    25:48
    Druhé vyloučení ve druhé třetině a tentokráte už na straně Arizona Coyotes. Klas Dahlbeck (ARI) musí jít pykat dvě minuty za držení. A tak mohou Sharks ukázat svou přesilovku.
     
    25:43
    Melker Karlsson protečoval puk na volného Donskoie na pravém kruhu, ale druhý zmiňovaný nezakončil přesně.
     
    25:09
    Postavení mimo hru Žraloků, čárový rozhodčí si toho moc dobře všiml a také proto hru hned bez čekání přerušuje.
     
    24:57
    Vhazování v útočném pásmu San Jose, to už jsou samozřejmě domácí v plném počtu a zvládli také třetí oslabení. Burnse tedy jeho vyloučení tolik mrzet nemuselo.
     
    24:01
    Connauton propracoval puk na Murphyho, druhý zmiňovaný obránce Arizony Coyotes potom dokonce pálil, ale svým pokusem hodně minul tři domácí tyče.
     
    23:40
    Už jen necelá minuta zbývá z vyloučení Brenta Burnse, Arizoně se nadále nedaří dostat do prostoru před branku, odkud by mohla zakončovat.
     
    22:55
    Hned po další buly šance pro Doana, který se okamžitě tlačil do zakončení, avšak Reimer opět zavřel svou klec a nepovolil průchod neposedné pryže. To samé v případě Stonovy střely z dálky.
     
    22:51
    Vhazovat by se po vytečovaném kotouči mělo na modré čáře ve středním pásmu.
     
    22:40
    Jenže také tuto početní nevýhodu začínají Žraloci v klidu a podařilo se jim puk vyhodit přes všechny čáry. Polák pak tečoval puk mimo hrací plochu.
     
    22:26
    San Jose si zahraje další oslabení, v zápase už dohromady třetí. Tentokráte musí odejít na trestnou lavici Brent Burns (SJS), jemuž hlavní rozhodčí zápasu udělil dvě minuty za jasné podražení.
     
    21:37
    Michálek na nic nečekali a hned po buly pálil z dálky. Potřeboval ovšem, aby jeho střelu ještě někdo tečoval, což se ovšem nestalo a Reimer neměl s pukem starosti.
     
    21:20
    Max Domi zavezl kus černé gumy do útočného pásma. San Jose Sharks o několik okamžik později vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    20:50
    Shane Doan se zjevil mezi kruhy a vůbec to nebyla špatná možnost, James Reimer proti němu musel nakonec vytasit zákrok pravým betonem.
     
    20:28
    To Mike Smith na druhé straně hrací plochy už zasahovat musí, když se proti němu snažila prosadit první útočná formace San Jose Sharks.
     
    20:07
    Byli to stejně jako na začátku zápasu Coyotes, kdo se zmocnili puk na úvodním buly ve třetině. Ale ani tak si šanci zatím nevytvořili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vše je připraveno na začátek druhé třetiny, za chvíli proběhne buly ve středním pásmu.
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 13

    Arizona Coyotes: 7
     
    To je z první třetiny vše, viděli jsme dost šancí na obou stranách a také dvě hostující přesilovky, prosadili se ale v závěru první periody San Jose Sharks, kteří si tak do kabiny nesou těsný náskok. Uvidíme, co se bude dít dále.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    18:28 Joel WARD - 1:0
     
    18:28
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se dočkáme vstřelené branky jednoho z celků ještě v prvních dvaceti minutách hry. San Jose Sharks velice dobře zvládli své oslabení a následně na nic nečekali a hned se vrhli do útočného pásma, aby tam mohli dělat soupeři starosti. Arizona Coyotes si pak nedokázali zavčas rozebrat hráče, z toho pramenila střela Brendena Dillona z dálky, kterou ještě před Smithem na posledních chvíli zkusil tečovat JOEL WARD, čímž ji nasměroval do klece. A pak už se kus černé gumy třepotal k radosti všech domácích fanoušků v SAP Center v síti. Uvidíme, zda ještě Arizona dokáže v první třetině odpovědět. Asistence: Brenden Dillon, Joonas Donskoi.
     
    17:46
    Patrick Marleau hned z trestné lavice skočil na led a chtěl se řítit do šance. Jenže nakonec puk ztratil na modré čáře a odjel vystřídat.
     
    17:17
    I druhý trest Sharks se blíží ke svému konci, domácí odvádějí v oslabení velmi dobrou práci a téměř soupeře vůbec k ničemu nepouštějí.
     
    16:46
    Martin Hanzal to na modré čáře nemyslel vůbec špatně, jenže také on nakonec ztratil kus černé gumy. Co víc, Sharks se málem dostali do velké možnosti ve vlastním oslabení.
     
    16:10
    Žraloci vyhazují přes všechny čáry a nejhorší momenty mají za sebou, už totiž hrají ve čtyřech a zdá se, že i to další oslabení by mohl zvládnout bez větší úhony.
     
    16:05
    Už daleko větší možnost Maxe Domiho, ale ani on nedokázal puk propasírovat do klece San Jose. Pak ještě dorážka a následně hra přerušena, do návratu Brauna na led zbývají už jen asi dvě vteřiny.
     
    15:35
    Ale Brent Burns se výbornou prací u modré čáry postaral o to, aby kus černé gumy skončil alespoň ve středním pásmu a Reimer mohl být v klidu.
     
    15:29
    Vyloučení znovu na straně Sharks a to znamená, že domácí budou hrát nějakou dobu jen ve třech mužích na ledové ploše, to je tedy poměrně velká možnost pro Coyotes. Dvě minuty za vysokou hůl inkasuje Patrick Marleau (SJS).
     
    15:01
    První střela Coyotes v přesilové hře a také první zásah v oslabení pro Jamese Reimera. Ten na střelu moc dobře viděl, takže neměl problém s tím, aby ji zachytil do své rukavice.
     
    14:40
    Už ale hosté v útočném pásmu a Duclair s Domim se snažili co nejrychleji kombinovat. Přesto se také napodruhé Sharks celkem v pohodě osvobozují.
     
    14:15
    Arizona nezačala svou početní výhodu zrovna nejlépe, obránci Sharks se okamžitě postarali o to, aby kus černé gumy skončil na druhé straně hrací plochy.
     
    14:07
    Uvidíme také první vyloučení v tomto utkání, dvě minuty dostane jeden z mužů kádru San Jose Sharks. Trestán je nakonec Justin Braun (SJS), který se dle soudu arbitra provinil nedovoleným bráněním. Takže je tu šance přesilovky pro Kojoty.
     
    13:55
    Spaling v souboji o puk za brankou, kde mu vypomáhal také Tommy Wingels.
     
    13:20
    Poměrně rychle nám utíká první třetina zápasu. Už dávno jsme v její druhé polovině. Teď se po dlouhé době mohla dostat ke střele Arizona, jenže Stone z dálky ani netrefil klec.
     
    12:57
    Postavení mimo hru San Jose, domácí hráči si na modré čáře nedali pozor na brusle.
     
    12:40
    Joel Ward také projíždí kolem pravého mantinelu. Ten už se sice dostal až za zařízení Arizony, jenže také neměl v dané chvíli komu nahrávat.
     
    12:04
    Tomáš Hertl na nic nečekal a po buly na útočné modré čáře zkusil vyrazit kupředu. Neměl ale kolem sebe nikoho v černém trikotu, na koho by mohl touš směřovat, a tak situaci přenechal Coyotes.
     
    11:58
    Hraje se stále hodně aktivně a zejména Žraloci se snaží být všude na ledě jako první, teď ale jejich akci zastavuj hvizd rozhodčího.
     
    11:05
    Logan Couture a jeho další veliká šance v první třetině, teď se protáhl sám před branku a snažil se touš zasunout někam pod Smithe, ale kousíček mu chyběl, aby mohl ruce zvedat radostí nad hlavu.
     
    10:47
    Mike Smith nebude zbytečně riskovat a raději podrží kus černé gumy v rukavici. Po nové akci pak ještě jedno vhazování na modré čáře, Coyotes byli v postavení mimo hru.
     
    10:28
    Už se znovu hraje a Michálek posílal rychlou a hlavně dlouhou nahrávku na Maxe Domiho. Ta ale nakonec skončila jen šancí Sharks na druhé straně hrací plochy.
     
    10:12
    Tentokráte úspěšné buly pro Arizonu, jenže ta se hned dostává do ofsajdu. Po krátké komerční přestávce se k zápasu vrátíme a budeme v něm hned pokračovat.
     
    09:45
    Duclair měl spoustu práce s tím, aby nepustil Tomáše Hertla samotného před branku. DeMelo pak sám zkusil nahození na branku a Smith raději podržel touš v rukavici.
     
    09:33
    Po novém buly to zkoušel od modré čáry střelou bez přípravy Dahlbeck, avšak ten trefil po teči někoho z domácích bojovníků pouze ochrannou síť.
     
    09:28
    Po delší časové odmlce si James Reimer v brance Sharks také připisuje zákrok, navíc se rozhodně nejednalo o nic lehkého, jelikož zkoušeli ještě dva hokejisté v bílých trikotech dorážet.
     
    09:01
    Hra přerušena ve středním pásmu, San Jose Sharks se dostali do postavení mimo hru.
     
    08:15
    Paul Martin získal útočné pásmo pro San Jose Sharks, pak už domácí útočníci kombinovali za brankou. Je ale pravdou, že ani Žraloci nemají v posledních momentech tolik možností.
     
    07:30
    V minulém utkání proti Rangers velmi produktivní Tomáš Hertl také zkoušel zahrozit v útočném pásmu. Ale sokové mu nedali moc prostoru na to, aby si mohl zkusit nějakou kličku navíc.
     
    06:55
    Už se znovu hraje, Chris Tierney svedl tvrdý souboj o kus černé gumy za brankou soupeře u mantinelu. Puk také nakonec získal pro svou družinu, ale k zakončení to nevedlo.
     
    06:31
    Až nyní rozhodčí píská do píšťalky, Mike Smith má puk v rukavici a my budeme společně sledovat první komerční přestávku tohoto utkání.
     
    06:18
    Arizona má puk na hokejkách za vlastní klecí, toho se hned snaží využít k rychlému dostřídání a nebude zbytečně riskovat.
     
    05:48
    Ozývají se také domácí fanoušci, ti by rádi viděli na začátku úvodní periody branku. Je pravda, že jejich oblíbenci jsou zatím směrem dopředu rozhodně aktivnější.
     
    05:08
    Logan Couture vzal celou situaci na sebe. Přestože měl kolem sebe v úniku na branku ještě dva spoluhráče, porovnal si kus černé gumy na hokejce a vypálil. Jeho šance ovšem končí vysoko nad zařízením.
     
    04:36
    Joe Thornton našel Pavelskiho na pravé straně, Sharks pak sice na okamžik získali pásmo, ale zatím se nemohou dostat do dalšího dobrého zakončení branku Smithe.
     
    03:58
    Hrajeme poměrně dlouho bez přerušení, ani jedna strana se zatím nedopustila nějakého technického přestupku. Také brankář Smith si teď oddechne, nejdou na něj střely.
     
    03:18
    Patrick Marleau si dobře obtáhl Domiho a a tlačil se směrem na branku. Ale zdálo se, že byl na ledě moc dlouho na to, aby ještě mohl zakončovat dobře a třeba i vstřelit puk do klece.
     
    02:36
    Coyotes to zkusili rychlým přechodem do útočné periody, kde se nacházejí teprve podruhé v tomto duelu. Ale nic většího se nekonalo, pouze nezdařilý pokus o ránu z dálky.
     
    02:03
    Tommy Wingels a jeho střela zápěstím ještě pravděpodobně někým tečována, proto také skončila v ochranné síti.
     
    01:31
    Joonas Donskoi zkusil štěstí, když se objevil za pravým kruhem a střílel z prvním. Ale jemu už se prostor mezi třemi tyčemi vůbec trefit nepodařilo.
     
    00:58
    A ještě jedna střela v první minutě, kterou San Jose Sharks dokázali vyslat na branku. První útočná formace domácích tedy pořádně provětrala pásmo soka.
     
    00:44
    Po novém buly u branky Arizony opětovný zásah brankáře hostujícího celku, ten se teď tedy rozhodně nudit nemůže.
     
    00:37
    Sharks se ale také okamžitě tlačí dopředu a hned jsou z toho problémy pro Smithe, který jen tak tak dokázal ještě puk udržet na svém brankovišti a neinkasoval.
     
    00:08
    Jako první se kotouče na vhazování zmocnili hokejisté Arizona Coyotes, kteří také vůbec na nic nečekali a hned se vydali zkusit štěstí do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno, za několik okamžiků bude moci zápas vypuknout vhazováním ve středovém kruhu.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, tradičně začneme u NHL o deset minut později.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Reimer (Jones) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Karlsson, Couture, Donskoi – Nieto, Marleau, Ward – Spaling, Tierney, Zubrus

    Arizona Coyotes: Smith (Domingue) – Connauton, Murphy, Dahlbeck, Michálek, Grossmann, Stone – Tanguay, Vermette, Duclair – Rieder, Hanzal, Tichonov – Domi, Richardson, Doan – Martinook, Gordon, Plotnikov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém na sebe narazí dva celky Pacifické divize, které se hodně dobře znají. O vrcholek tabulky bojující San Jose Sharks vyzvou na svém kluzišti Arizona Coyotes.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (17 + 24)
    Roman Polák (SJS) (0 + 1)
    Martin Hanzal (ARI) (10 + 24)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Je to jen pár dní, co na sebe oba celky naposledy narazily, stalo se tak na ledě Arizona Coyotes, kteří inkasovali od Žraloků pouze jednu branku a porazili San Jose Sharks výsledkem 3:1.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Co je pro Žraloky důležité, téměř se v letošní sezóně nedostali do takového období, které by pro ně znamenalo vyloženou krizi a obrovský propad tabulkou. San Jose nadále bojuje o špičku Pacifické divize a fanoušci Sharks doufají, že na ni nakonec opravdu dosáhnou, nicméně si můžeme být jistí, že i play-off bude po loňském nezdaru v Kalifornii úspěchem. Alespoň tedy co se týče úspěchu v základní části. Tým kolem zkušeného Joe Thorntona navíc střílí poměrně dost branek a v předchozích čtyřech mačích hned třikrát vyhrál, naposledy si Sharks poradili poměrně jasným výsledkem 4:1 s New York Rangers, když vyhnali z branky Henrika Lundqvista a český šikula Tomáš Hertl si připsal hned tři asistence. Žraloci se dnes navíc budou snažit odčinit porážku z předposledního klání, kterou jim nachystala na svém ledě právě Arizona.
     
    ARIZONA COYOTES

    V určitém slova smyslu Arizona nemusí uplynulou sezónu považovat za zklamání. Předem odepisovaný celek nakonec neskončil na chvostu pořadníku Pacifické divize, jak většina hokejových odborníků předpokládala. Přestože náskok na poslední celky v tabulce v podobě Edmonton Oilers a Calgary Flames už není tak velký, Kojotům nadále patří čtvrté místo v pořadníku a uvidíme, zda si jej dokáží podržet až do konce dlouhodobé části. Arizona se ovšem nachází v dobré formě, z posledních čtyř duelů prohrál jen jednou, a to právě v předchozím mači, když Coyotes nestačili na Tampa Bay Lightning a prohráli s nimi poměrem 0:2, když nedokázali vstřelit ani branku. Dnes může Arizona udělat další krok k tomu, aby si pohlídala čtvrtou pozici, v opačném případě se o ni bude muset strachovat a bojovat o ni až do konce sezóny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 19. Ward (Dillon, Donskoi), 33. Hertl (Donskoi, Martin), 59. Pavelski (Burns, Thornton)


    San Jose Sharks: Reimer (Jones) – Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák, DeMelo – Hertl, Thornton, Pavelski – Karlsson, Couture, Donskoi – Wingels, Marleau, Ward – Spaling, Tierney, Zubrus
    Arizona Coyotes: Smith (Domingue) – Connauton, Murphy, Dahlbeck, Michálek, Samuelsson, Stone – Tanguay, Vermette, Duclair – Rieder, Hanzal, Tichonov – Domi, Richardson, Doan – Martinook, Gordon, Chipchura

    Rozhodčí: Watson, Jackson – Gawryletz, Murphy

    Diváci: 15 756
    bahis siteleri