Magnitogorsk – Ufa 3:2 (po pr.)
po prodl.
Metallurg Magnitogorsk
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0) Stav série: 1:0
Salavat Julajev Ufa
Středa 23.03.2016, 15:00 • Metallurg Ice Arena • Play-off KHL • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    SALAVAT JULAJEV UFA
    Ufa je zatím jednoznačně nejpříjemnějším překvapením letošního play-off! Salavat také zatím v play-off odehrát jasně nejvíce zápasů, neboť obě série musel rozhodovat sedmý zápas! Ve čtvrtfinále se Ufa střetla s Kazaní, vedla již 3:1 na zápasy a vše nasvědčovalo jejímu postupu. Kazaň však dokázala srovnat a rozhodoval sedmý zápas, který Ufa zvládla 3:2!

    V semifinále se svěřenci kouče Igora Zacharkina střetli se silným Omskem a již se příliš neočekávalo, že by Ufa mohla postoupit. Salavat se dostal do vedení 3:1, avšak poslední krůček opět neudělal. Rozhodoval tak sedmý zápas, který se navíc hrál na půdě Avangardu. Ufa prohrávala, avšak dokázala skóre zápasu otočit a radovala se z překvapivého postupu!

    Ufu táhne v play-off hlavně švédský útočník Linus Omark, který je momentálně třetím v pořadí kanadského bodování hned za petrohradskou dvojicí Šipačjov – Gusev. Bývalý hráč Jokeritu má na svém kontě již čtrnáct bodů (5+9) a na jeho výkony se bude Ufa spoléhat také v konferečním finále!
     
    METALLURG MAGNITOGORSK
    Magnitka se v úvodním kole play-off představila v zápase s Avtomobilistem Jekatěrinburg, který byl posílený návratem Jakuba Kováře do brankoviště. Metallurg sice prohrál první zápas na domácí půdě, avšak poté následovala dvě vítězství v řadě a Magnitka rázem vedla. Poté však prohrála na ledě Jekatěrinburgu 1:3 a stav série byl srovnaný. Následně však svěřenci trenéra Vorobjova dvakrát vyhráli a zajistili si postup do semifinále.

    V semifinále narazila Magnitka na Sibir Novosibirsk a čekala se vyrovnaná bitva. Hráči Sibiru však ve vypjatých situacích nedokázala udržet chladné nervy a nakonec se se sezonou loučili po sérii 1:4. Hlavně Saša Salák nezvládl čtvrtý zápas, ve kterém udeřil rozhodčího a následoval pětizápasový disciplinární trest!

    Metallurg táhne (ostatně jako v každém play-off) trojice Mozjakin-Kovář-Zaripov. První dva jmenovaní jsou navíc v mezi pěticí nejlépe bodujících hráčů celého play-off! Výkony Magnitogorsku v konferenčním finále se tak budou hodně odvíjet i od toho, jak se zmiňované trojici bude dařit!
     
    Příjemné středeční odpoledne všem hokejovým fanouškům a fanynkám! KHL má dnes na programu své první finálové utkání Východní konference, ve které se střetne Metallurg Magnitogorsk se Salavatem Julajev Ufa. Úvodní vhazování je naplánováno v 15:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
    Video upoutávka na finále Východní konference

     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov, Bereglazov, Lee (A), Těreščenko, Chabarov, Batyršin, Timkin – Zaripov, Kovář, Mozjakin (C) – Sjomin, Filippi, Wolski – Potěchin, Kajgorodov, Kosov – Timkin, Kaletnik, Platonov (A) – Železkov

    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Loginov, Lepistö, Gončarov, Višněvskij, Metljuk, Arzamascev – Makarov (A), Chlystov, Lisin – Nesterov, Soin (A), Lazarev – Majorov, Hartikainen, Prochorkin – Chripunov, Vorobjov

    Rozhodčí: Boman, Jeřábek – Šeljanin, Sivov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na ledové ploše. Nyní následuje ruská hymna!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní vhazování letošního finále Východní konference vyznělo lépe pro domácí celek, který se tak dostává k rozehrávce.
     
    00:26
    Jan Kovář se dokázal protáhnout až do levého rohu, avšak byl stále hlídaný Loginovem. Následně český reprezentant hledal před brankou Zaripova, avšak přihrávka byla zablokovaná.
     
    01:00
    Filippi nahodil kotouč do útočného pásma, avšak Sjomin, který za kotoučem mířil, jej vybojovat nedokázal a dopředu může zamířit hostující celek.
     
    01:30
    Salavat postupoval do zajímavého protiútoku, který středem hřiště táhl Enver Lisin. Následující ránu hostující forvarda však Košečkin vyrazil do ochranné sítě!
     
    01:53
    Na led se poprvé dostaly čtvrté formace obou týmů. Hartikainenovi a spol. se však nepovedlo přejít přes modrou čáru a je odpískán ofsajd!
     
    02:18
    Kalůetnik skvěle napadal ve středním pásmu, i tak však hosté dostali kotouč na Nesterova, který si to namířil až před Košečkina. Domácí jednička však dokázala kotouč dostat za branku.
     
    02:26
    Hra je nyní přerušena, neboť před brankou Košečkina zůstal ležet Jaroslav Chabarov, který má nějaké zdravotní problémy. Ruský bek je již na střídačce a vypadá to, že by měl pokračovat ve hře.
     
    02:56
    Andreas Enqvist těžil z dobré práce Grigorenka a dostal se ke střele z modré čáry. Ránu švédského útočníka však dokázal Košečkin.
     
    03:04
    Na druhé straně musel poprvé v dnešním zápase zasahovat také Svedberg, který zneškodnil střelu Mozjakina. Následně se strhla u švédského brankáře potyčka, ve které byli hodně aktivní Sjomin s Grigorenkem. Oba dostávají dvě minuty za hrubost!
     
    03:46
    Teemu Hartikainen dokázal šikovně zavést kotouč do útočného pásma a Ufa se ráem dostala do kombinace. Na levé straně dostal prostor Višněvskij, jehož ránu Košečkin s problémy vyrazil!
     
    04:17
    Hartikainen a spol. pokračovali v kombinaci v útočném pásmu, nicméně hostující čtveřice byla na ledě dlouho a následně o kotouč přišla.
     
    04:42
    Na led se dostal Sergej Soin, který operoval s kotoučem za brankou domácího celku. Ruský forvard se však nedokázal vypořádat s dvojicí protihráčů a hra je přerušena poté, co Košečkin přerušil hru.
     
    04:53
    Soin následně vyhrál vhazování na Majorova, který svému spoluhráči kotouč vrátil, a ten pohotově vypálil. Jeho ránu však Košečkin dokázal pokrýt!
     
    05:26
    Oba týmy jsou již v plném počtu a hru čtyři na čtyři rozhodně zvládla lépe Ufa, která měla daleko více ze hry a vytvořila si i slibné šance!
     
    05:47
    Salavat opět dostal možnost rozehrávky, nicméně hostující hráči nedokázal přejít přes modrou čáru a je odpískán ofsajd.
     
    06:04
    Metallurg se zatím nedokáže vypořádat s vysokým tempem hry svého soupeře a vůbec se nemůže dostat do hry. Hráči Ufy navíc velmi rychle přistupují ke svým protihráčům, kteří tak nemají čas na rozehrávku.
     
    06:43
    Na pravou stranu dostal ideální přihrávku aktivní Hartikainen, který se natlačil před Bereglazova, nicméně chytrým zakončením nedokázal Košečkina překonat!
     
    06:54
    A máme tu další vyloučení! Za "katr" míří hostující Nikolaj Prochorkin, který se prezentoval zbytečným faulem v útočném pásmu a oslabuje svůj tým!
    Ani Dominik Furch z Avangardu nedokázal zastavit spanilou jízdu Ufy letošním play-off!

     
    07:26
    Metallurg stále kombinuje v útočném pásmu, nicméně hráči Ufy zatím nemuseli řešit ani jeden střelecký pokus svého soupeře!
     
    07:48
    Bránící čtveřice teď odvedla parádní práci! Po přihrávce Leeho střílel z hranice levého kruhu Mozjakin, avšak do jeho střely lehl Nesterov a kotouč skončil v ochranné síti!
     
    08:07
    Salavatu se podařilo vyhodit kotouč do třetiny svého soupeře, nicméně Metallurg se velmi rychle vrátil do útočného pásma.
     
    08:33
    Sergej Mozjakin se objevil ve velmi nebezpečné střelecké pozici po přihrávce Filippiho. Zkušený ruský útočník však svou střelou z mezikruží trefil pouze bránícího hráče!
     
    09:02
    Hostující celek zvládl své oslabení na jedničku a vyloučený Prochorkin je již zpět na ledě! Momentálně má kotouč Metallurg ve své třetině.
     
    09:18
    Kajgorodov dokázal ve středním pásmu přistrčit kotouč do jízdy pro Bogdana Potěchina, jehož střelu zápěstím vyrazil Svedberg!
     
    09:27
    Hostující celek bude čelit dalšímu oslabení! Alexander Loginov za brankou chyboval, když nedokázal kotouč zpracovat a do zajímavé šance se dostával Kosov. Hostující bek fauloval a míří na trestnou lavici!
     
    09:52
    Magnitka sice vyhrála v útočném pásmu vhazování, avšak následně už to tak slavné nebylo a Ufa vyhazuje!
     
    10:12
    Chris Lee se uvolnil na levé straně, kde dostal hodně prostoru. Kanadský bek nastřelil kotouč před branku na teč, kde se nacházel Jan Kovář. Český útočník kotouč lehce tečoval, avšak Svedberg zasáhl!
     
    10:45
    Metallurg se stále drží v útočném pásmu, nicméně do další zajímavé šance se ještě nedostal!
     
    11:07
    Chris Lee to opět zkusil od modré čáry, nicméně jeho ránu zablokoval Enqvist. Ten zablokoval i následnou střelu Mozjakina!
     
    11:40
    Salavat zvládl i své další těžké oslabení a hned po návratu z trestné lavice se dostal Loginov do velké šance! Čerstvý hráč přebruslil unaveného Leeho a dostal se před Košečkina, ten však zasáhl!
     
    12:08
    Chlystov nabruslil do útočného pásma, nicméně se nedočkal dostatečné podpory svých spoluhráčů a po souboji s dvojicí protihráčů o kotouč přišel.
     
    12:32
    Wojtek Wolski odvedl velmi dobrou obrannou práci a následně vyslal vpřed Vladislava Kaletnika. Ruský útočník šel vedle branky do souboje s Gončarovem, který ho přistrčil a Kaletnik nepříjemně narazil na mantinel!
     
    12:32
    Vladislav Kaletnik chvilku ležel na ledě, nicméně následně po svých odjel na střídačku, tudíž by měl pokračovat ve hře!
     
    13:03
    Domácí Magnitka postupovala do postupného útoku, nicméně Potěchinovi s Kosovem se nepodařilo přejít přes modrou čáru a je odpískáno postavení mimo hru.
     
    13:23
    Andreas Enqvist se hnal do zajímavého protiútoku a dostal se i do zakončení. Ránu produktivního švédského útočníka však překazil Antipin, který puk zblokoval do rohu kluziště!
     
    13:37
    První útočné letce Salavatu se nepovedl přechod přes modrou čáru a je odpískán ofsajd. Následuje komerční přestávka!
     
    14:49
    Chris Lee to zkoušel z červené čáry, nicméně jeho ránu dokázal Svedberg vyrazit!
     
    15:07
    Těreščenko a jeho formace byla na ledě dlouho, a tak ruský obránce pouze zavezl kotouč do útočného pásma. Domácí hráči konečně střídají!
     
    15:51
    Metallurg mohl jít do protiútoku, jenže na modré chyboval Kaletnik. Následně se ke kotouči dostal Lepistö, jehož ránu dorážel Prochorkin, avšak mířil mimo!
     
    16:29
    Hostující kouč poslal na led svou první útočnou letku, která se dokázala usadit v útočném pásmu a momentálně se pokouší dostat do ideální střelecké pozice.
     
    16:58
    Aktivní Viktor Antipin dokázal u levého mantinelu dostat pod tlak Loginova, kterého obral o kotouč a poslal lehké nahození do středního pásma.
     
    17:25
    Metallurg je v posledních dvou minutách pod velkým tlakem a zatím se pouze brání. Ufa se pokouší něco vymyslet v útočném pásmu, avšak se nemůže dostat do nějaké zajímavější střelecké pozice!
     
    17:45
    Alexander Nesterov dostal do středu hřiště ideální přihrávku a cpal se před Košečkina. Postup hostujícího hráče zastavil faulem Jaroslav Kosov, který dostává dvouminutový trest a oslabuje svůj tým!
    Dokáže se dnes prosadit Andreas Enqvist?

    Úvodní finále Východní konference mezi Magnitogorskem a Ufou zatím branku nenabídlo! Prosadí se dnes produktivní Andreas Enqvist? :-)

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 23. březen 2016
     
    18:15
    Hostujícímu celku však zatím přesilová hra příliš nevychází a Metallurgu se podařilo vyhodit kotouč k brance Svedberga.
     
    18:34
    Salavat se dokázal usadit v útočném pásmu a na modrou čáru dostal přihrávku Sami Lepistö. Bývalý bek Lvu Praha tvrdě vystřelil, nicméně jeho ránu Košečkin vyrazil!
     
    18:59
    Chris Lee ve středním pásmu vystihl špatnou přihrávku Gončarova a hnal se dopředu. Kanadský bek se však k zakončení nedokázal probojovat.
     
    19:43
    V samotném závěru přesilové hry se dostal ke střele z levé strany Gončarov, avšak jeho rána mířila do připraveného Košečkina!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina úvodního finálového zápasu Východní konference nabídla vyrovnaný průběh. Ufa vstoupila do utkání velmi aktivně a dělala se svou rychlou a aktivní hrou svému soupeři problémy. Metallurg následně dostal k dispozici dvě přesilové hry, avšak při početní výhodě nedokázali svěřenci trenéra Vorobjova skórovat. V závěru třetiny si zahrála přesilovou hru i Ufa, avšak ani hostující hráči překonat brankáře Metallurgu nedokázali.

    Druhá třetina začen v Metallurg Ice Aréně přibližně v 15:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Metallurg vstoupil do druhé třetiny atkvině a hned na začátku třetiny se do zajímavé šance dostal Mozjakin, avšak jeho pokus dokázal Svedberg lapit!
     
    20:28
    Salavat se dostal při vlastní rozehrávce pod velký tlak, nicméně obranná dvojice situaci zvládla a dopředu šel Višněvskij. Jeho následnou střelu z pravé strany však zablokoval Bereglazov.
     
    21:03
    V tomto případě se Salavatu rozehrávka příliš nepovedla a Metallurrg může zamířit vpřed.
     
    21:26
    Metallurg si při rozehrávce počínal podobně a do zajímavého protiútoku se hnal Prochorkin. Ruský útočník přebruslil Antiupina a posílal kotouč před Košečkina, ten jej vyrazil mimo branku.
     
    21:46
    Alexander Sjomin si nabruslil po pravé straně do útočného pásma a vyzkoušel pozornost Svedberga. Švédský brankář skvěle zasáhl lapačkou!
     
    22:19
    Enqvist se dostal ke kotouči na pravé straně a před brankou hledal zcela volného Linuse Omarka. Přihrávku však zablokoval výborně postavení Antipin!
     
    22:48
    Na druhé straně se k zajímavé střele dostal Lee, avšak jeho ránu Svedberg vyrazil. Následně fauloval Linus Omark, který podrazil Kajgorodova a Metallurg si zahraje přesilovou hru!
     
    23:06
    Prochorkin zlomil hokejku a Metallurg tak má velkou výhodu!
     
    23:16
    Prochorkin to však udělal skvěle i bez hokejky, když tělem dostal ze střelecké pozice Leeho. Následně vypálil od modré Kovář, avšak jeho ránu srazil do sítě jeden z bránících hráčů.
     
    23:36
    Magnitka se opět dokázala dostat do tlaku v útočném pásmu. Domácí kombinovali v útočném pásmu, avšak následně ztratil kotouč Mozjakin a Ufa otáčí hru!
     
    24:06
    Zajímavý protiútoku táhl Anton Lazarev, který se dokázal dostat až před Košečkina. Následně zakončoval v pádu a jeho pokus skončil těsně nad brankou ruského brankáře!
     
    24:32
    Metallurg velmi rychle otočil hru a do zakončení se dostal Kovář. Svedberg kotouč vyrazil k Enqvistovi, a ten vyhazuje do pásma soupeře.
     
    24:49
    Metallurg nedokázal využít již třetí přesilovou hru v tomto zápase a vyloučený Linus Omark se již zapojuje do hry v útočném pásmu!
     
    25:03
    Útočná formace Salavatu se usadila v útočném pásmu a od modré nahazoval kotoču na branku Metljuk. Košečkin nezasáhl příliš jistě a dorážel Prochorkin! Domácí brankář však nakonec situaci zvládl!
     
    25:26
    Do útočného pásma se prokličkoval Maxim Gončarov. Ruský bek si povyjel z rohu kluziště a jeho rána trefila Košečkina do masky a hra je přerušena!
     
    25:41
    Ufa vyhrála vhazování v útočném pásmu a od modré nahazoval kotouč před branku Metljuk. Následně se jetšě pokoušel něco vymyslet Hartikainen, avšak o kotouč přišel.
     
    26:11
    Jevgenij Timkin v dnešním utkání není příliš vidět, teď se však dokázal dostat po pravé straně do pásma a nebezpečný pokusem prověřil pozornost Svedberga.
     
    26:45
    Linus Omark udělal obrovskou chybu při rozehrávce a kotouče se zmocnil Danis Zaripov. Ruský útočník měl však proti sobě obránce a nedokázal se dostat ke střele!
     
    27:05
    Ufa právě vstřelila branku!
    Otevíráme gólový účet finle Východní konference! Ufě se v posledních minutách daří a je za svou aktivitu odměněna vedoucí brankou! Omark našel za brankou krásnou přihrávkou Andrease Enqvista, který si kotouč podržel a následně našel před brankou SAMIHO LEPISTÖ. Bývalý bek Lvu Praha zamířil na přední tyč a dokázal překonat Košečkina! Asistence: Andreas Enqvist, Linus Omark.
    27:05 Sami LEPISTÖ - 0:1
     
    27:53
    Metallurg se pokoušel velmi rychle odpovědět. Do zakončení se dostal Kovář i Zaripov, avšak ani jeden pokus nedokázal projít za záda Svedberga!
     
    28:25
    Domácí celek je po úvodní brance velmi aktivní, nicméně se Metallurg nedaří kombinace v útočném pásmu. Ufa dokázala dostat kotouč poměrně snadno do středního pásma.
     
    28:58
    Na druhé straně se dostal k nebezpečné střele z pravé strany Nesterov, jehož pokus však Košečkin dokázal vyrazit!
     
    29:23
    Salavat teď měl na dosah druhou branku v dnešním utkání! Do samostatného úniku se dostal Enver Lisin, který si dokázal položit Košečkina, avšak jeho následné zakončení trefilo tyč!
     
    29:28
    Po nevyužité šanci Ufy bude následovat přesilová hra Metallurgu! Prochorkin zcela zbytečně v útočném pásmu fauloval Kaletnika a odchází na trestnou lavici!
     
    29:52
    Salavat však pokračuje ve skvělé hře při oslabení a hned na začátku přesilové hry hosté dokázali vyhodit kotouč do středního pásma!
     
    30:18
    Zaripov operoval s kotoučem na pravém křídle a následnou přihrávkou hledal mezi kruhy Kováře. Český útočník na kotouč nedosáhl, a ten skončil ve středním pásmu.
     
    30:46
    Magnitka se dokázala velmi rychle vrátit do útočného pásma. Od modré to zkoušel Chris Lee, jehož ránu vyrazil Svedberg a domácí pokračují v kombinaci!
     
    31:29
    Metallurg prakticky celou přesilovou hru prokombinovali v útočném pásmu. Až v závěru přesilové hry se dostal do velké šance Lee, jehož ránu z mezikruží chytil do lapačky Svedberg!
     
    31:49
    Tomáš Filippi skvěle zapracoval v obraně, kde dokázal udržet kotouč i přes velký tlak napadajícího Loginova. Metallurg tak může v poklidu rozehrávat.
     
    32:24
    Magnitka opět pokazila rozehrávku a v levém rohu se dostal ke kotouči Prochorkin. Jeho následnou ránu však dokázali domácí hráči zablokovat!
     
    32:52
    Hartikainen našel před brankou volného Prochorkina, který pohotově vystřelil, nicméně Košečkin vyrazil kotouč nad branku!
     
    33:08
    Na druhé straně měl Metallurg obrovskou šanci! Z pravé strany to zkoušel Denis Platonov, jehož ránu Svedberg vyrazil před sebe a Potěchin měl před sebou poloprázdnou branku. Svedberg však dokázal jeho střelu zázračně vyrazit!
    33:08 Obrovská šance Potěchina
     
    33:25
    Teď si přesilovou hru zahraje také hostující Salavat! Denis Platonov nedokázal čistě napadat Samiho Lepistö při rozehrávce a musel fauloval. Ufu tak čeká druhá přesilová hra v tomto zápase!
     
    34:11
    Na pravé straně operoval s kotoučem Linus Omark, který našel křížnou přihrávkou Enqvista. Následnou střelu švédského útočníka však zablokoval Antipin!
     
    34:36
    Od modré nebezpečně vypálil Loginov, jehož ránu dokázal Košečkin vyrazit pravým betonem!
     
    35:09
    Salavat dlouho kombinoval v útočném pásmu, avšak k další střele se nedostal a domácí Metallurg konečně vyhazuje kotouč z útočného pásma!
     
    35:28
    Těsně po závěru přesilové hry se dostal ke střele z pravé strany Teemu Hartikainen. Tvrdou střelu finského útočníka však dokázal lapit Košečkin!
     
    36:03
    Metallurg postupoval do zajímavého protiútoku, jenže Mozjakina dokázal Loginov vytlačit do rohu kluziště!
    Ufa přešla v letošním play-off již přes Kazaň a Omsk. Zajímavostí je, že obě série musel rozhodvat sedmý zápas!

    2:0 по итогу второго периода с "Ак Барсом"! Много удаляются команды, но за счёт оставшегося штрафа с первого периода и буллита, "Салавату" больше шансов выпадает, но реализовать не удаётся. Все же, одно большинство оказывается результативным. Григоренко оформляет дубль и снова результативная передача от Умарка и Энгквист ещё отметился. #HCSalavat #ЗеленоеДерби Статистика 2-го периода: Броски: 19-15 ; Броски в створ: 11-4 ; Голы: 1-0 ; Вбрасывания: 6-12 ; Блокированные броски: 2-5 ; Силовые приемы: 3-4 ; Фол против игрока: 2-3 ; Штраф: 6-6

    Fotka zveřejněná uživatelem ХК Салават Юлаев (@hcsalavat),


     
    36:25
    Na druhé straně nebezpečně střílel Dmitrij Makarov, jehož pokus před brankou ještě tečoval Chlystov. Košečkin však zasahovat nemusel, neboť kotouč směřoval nad branku!
     
    36:37
    Ve středním pásmu byl tvrdě atakován jeden z domácích hráčů a pravděpodobně se bude vylučovat!
     
    36:37
    Enver Lisin si nedokázal pohlídat svou hůl a ve středním pásmu nepříjemně zasáhl Mozjakina, který upadl na led! Hostující hráč dostává dvouminutový trest!
     
    37:31
    Magnitogorsku se zatím v přesilové hře příliš nedaří a kotouč je momentálně ve středním pásmu! Ufa tak může v klidui vystřídat!
     
    37:45
    Metallurg se dokázal velmi rychle vrátit do útočného pásma, jenže ránu Těreščenka dokázal vyrazit Svedberg do ochranné sítě!
     
    37:59
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Teď už se však Metallurg prosazuje a máme srovnáno! Magnitogorsk využívá až svou pátou přesilovou hru v tomto zápase! Domácí celek se dokázal usadit v útočném pásmu a v levém kruhu pro vhazování operoval s kotoučem JAN KOVÁŘ. Bývalý útočník Plzně vystřelil na zadní tyč a trefil milimetrově přesně! Asistence: Chris Lee, Sergej Mozjakin.
    37:59 Jan KOVÁŘ - 1:1
     
    38:25
    Magnitogorsk postupoval do zajímavého protiútoku, nicméně Kaletnik nedokázal ideálně přejít přes modrou čáru a je odpískán ofsajd!
     
    39:07
    Prochorkin dostal přihrávku na modrou čáru, avšak kotouč špatně zpracoval, a tak ho následně pouze nahodil do útočného pásma.
     
    39:35
    Maxim Majorov chyboval při rozehrávce a ke kotouči se dostal Filippi, který našel Timkina. Jeho bekhendový pokus dokázal Loginov zblokovat do ochranné sítě!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme sledovali otevřený hokej a šance na obou stranách. Ufa dokázala ubránit přesilovou hru soupeře a poté byla lepším týmem. Zasloužené odměny se dočkala ve 28. minutě, kdy se po krásné přihrávce Enqvista prosadil Sami Lepistö! Po samostatném úniku Lisina mohla vést Ufa již dvoubrankovým rozdílem, avšak Lisin trefil pouze tyč. Domácí celek se dočkal až v závěru třetiny, kdy využil přesilovou hru Jan Kovář přesnou střelou k tyči!

    Třetí třetina začně přibližně v 16:45!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Hned po úvodním vhazování se ke kotouči dostal Mozjakin, který vystřelil bezprostředně po přejetí modré čáry. Jeho ránu však Loginov zblokoval do ochranné sítě.
     
    41:04
    Na pravé straně operoval s kotoučem Makarov, který dokázal dostat kotouč před branku. Jeho přihrávka však nikoho z jeho spoluhráčů nenašla.
     
    41:27
    Makarov se následně dostal opět ke kotouči a dokázal před brankou najít volného Lisina, jehož pohotovou ránu však Košečkin vyrazil! Ufa teď měla velkou šanci na vstřelení vedoucí branky...
     
    41:56
    Hostující celek vstoupil velmi aktivně do třetí třetiny a je poznat, že se Metallurg opět nemůže s aktivitou svého soupeře vypořádat!
     
    42:24
    Anton Lazarev dostal prostor na pravé straně a posílal kotouč před branku. Košečkin byl však pozorný a dokázal dostat kotouč do rohu!
     
    42:42
    Jevgenij Kaletnik se dostal do zajímavého protiútoku, který z levé strany také sám zakončil. Jeho střela však skončila v lapačce Svedberga!
     
    42:59
    Ufa vyhrála v útočném pásmu vhazování a do zakončení se dostal od modré Loginov. Jeho nahození vyrazil Košečkin přímo na hokejku Omarka, jehož dorážka však skončila v náruči Košečkina!
     
    43:25
    Wojtek Wolski dokázal vybojovat kotouč na levé straně a předal jej do jízdy Sjominovi. Ten před brankou hledal Filippiho, avšak ten se ke kotouči nedostal.
     
    44:08
    Ve třetí třetině se zatím příliš nepřerušuje a momentálně se již dobrou minutu hraje bez přerušení. Momentálně je v útočném pásmu Metallurg!
     
    44:26
    Metallurg právě vstřelil branku!
    A domácí Metallurg otáčí skóre dnešního úvodního finálového utkání a v Metallurg Ice Aréně propuká velká euforie! Bogdan Potěchin zavezl kotouč do útočného pásma, obkroužil branku a u modré čáry našel přesným pasem ALEXEJE KAJGORODOVA. Centr třetí formace se opřel do kotouče a poslal ho přesně mezi nohy Svedberga! Asistence: Bogdan Potěchin.
    44:26 Alexej KAJGORODOV - 2:1
     
    45:18
    Chriss Lee se pokoušel najtí dlouho přihrávkou Mozjakina, což se nepovedlo. Zaripov následně dokázal vystihnout rozehrávku a našel lépe postaveného Antipina, který poslal kotouč na poloprázdnou branku, avšak tu minul!
     
    45:27
    Teď se hra přerušuje, neboť Batyršin poslal hodně tvrdým zákrokem na mantinel Igora Grigorenka, který zůstává ležet na ledě!
     
    45:27
    Jan Kovář si zase ve středním pásmu vyšlápl na Andrease Enqvista, kterého poslal k zemi čistým hitem. Oba hráči Ufy jsou sice otřesení, avšak měli by pokračovat ve hře!
     
    46:13
    Wojtek Wolski si nabruslil do útočného pásma po pravé straně a následnou přihrávkou hledal před brankou Sjomina. O toho se postaral obránce Gončarov!
     
    46:43
    Salavat se poměrně kostrbatě dostala do útočného pásma, po souboji Potěchina s Majorovem se však kotouč ocitl v ochranné síti. Hned poté se právě Potěchin postrkával s Hartikainenem, avšak rozhodčí situaci uklidnili.
     
    46:43
    V Metallurg Ice Aréně právě probíhá komerční přestávka, nicméně rozhodčí budou přece jen vylučovat. Hartikainen s Potěchinem míří na trestnou lavici za hrubost.
     
    47:06
    Ufa prohrála vhazování v útočném pásmu a kotouč se rázem stěhoval do prostřední třetiny. Následně jej převzal Sami Lepistö, který se pokoušel prokličkovat před Košečkina, to se mu však nepovedlo.
     
    47:47
    Maxim Gončarov zavezl kotouč do útočného pásma a následně našel na modré Višněvského. Ránu ruského beka však Košečkin viděl dobře a zasáhl!
     
    48:28
    Hostující celek se pokoušel projít do útočného pásma, nicméně Grigorenko byl za modrou o trochu dříve a je odpsíkán ofsajd.
     
    48:42
    Při hře čtyři na čtyři si vedla lépe Ufa, nicméně vyrovnat se jí nepodařilo. Oba vyloučení hráči jsou již zpět na ledové ploše a pokračujeme v plném počtu!
     
    49:19
    Útočnou akci Metallurgu táhl středem hřiště Kaletnik, který následně roztáhl hru do levé strany na Timkina, jehož následný pokus byl zblokován do ochranné sítě.
     
    49:42
    Metallurg vyhrál vhazování v útočném pásmu a dostal se opět do zakončení. Kaletnik se následně "chytl" se Svedbergem a situaci musel řešit Lepistö. Nic vážného se však nestalo.
     
    50:09
    Na led se dostala první útočná formace Ufy, který postupovala do zajímavého protiútoku. Enqvist posílal kotouč před branku, avšak Omark na kotouč nedosáhl!
     
    51:05
    Hartikainen zavezl kotouč do útočného pásma a hledal na levé straně volného Prochorkina. K tomu se však kotouč přes bránícího hráče nedostal!
     
    51:31
    Metallurgu se teď vůbec nepodařila rozehrávka a kotouč dolétl až za branku Svedberga. Čárový následně odpískal zakázané uvolnění a hra se stěhuje před Košečkina!
     
    51:56
    Koso dokázal ve středním pásmu vypíchnout přihrávku Omarka a do protiútoku mířil Kajgorodov. Autor poslední branky dnešního utkání se však ke střele nedostal!
     
    52:32
    Magnitka se pokoušela usadit v útočném pásmu, nicméně Kaletnik se pohyboval v brankovišti a rozhodčí vykazují hru do středního pásma.
     
    53:09
    Ufa právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Metallurgu se nepodařilo vyhodit kotouč z útočného pásma a na modré se k němu dostal Sami Lepistö. Ránu finského beka Košečkin vyrazil přímo k IGORU GRIGORENKOVI, který neměl problém dorazit kotouč do branky! Asistence:
    53:09 Igor GRIGORENKO - 2:2
     
    53:27
    Salavat si vzápětí zahraje přesilovou hru! Wojtek Wolski v rohu kluziště zcela zbytečně fauloval Višněvského a míří na trestnou lavici!
     
    53:43
    Hned na začátku přesilové hry se dostala Ufa k velké šanci! Enqvist poslal kotouč před branku, kde se dostal k zakončení Grigorenko, avšak Košečkin dokázal zasáhnout!
     
    54:22
    Salavat dlouho kombinoval v útočném pásmu a následně vystřelil Sami Lepistö. Jeho rána však mířila mimo branku!
     
    54:49
    Hostující celek stále kombinuje v útočném pásmu a další střelecký pokus od modré vyslal Loginov, avšak Košečkin dokázal zasáhnout!
     
    55:03
    Loginov se dostal k další střele, avšak Grigorenko projel brankoviště, čímž bránil Košečkinovi v pohybu a hra je vykázána do středního pásma!
     
    55:29
    Metallurg je již v plném počtu a hned se pokoušel dostat do útočného pásma. Domácím však nevyšel přechod přes modrou čáru a je odpískán ofsajd!
    Trenér ruské reprezentace, Oleg Znarok, pozorně sleduje finálové boje, neboť je zde několik hráčů, které by mohl vzít na domácí MS!

     
    56:26
    Mozjakin dokázal poslat do velké šance Danise Zaripova, který nabruslil před Svedberga, avšak branku švédského brankáře přestřelil!
     
    56:46
    Soin sice zatáhl kotouč do útočného pásma, avšak jeho následná přihrávka nebyla přesná a kotouč skončil u domácích hráčů!
     
    57:01
    Velká nepříjemnost pro domácí celek, neboť Ufa si zahraje tři minuty před koncem přesilovou hru! Nesterov byl v rohu kluziště hodně ostře napaden Batyršinem, který svému protihráči sundal helmu! Rozhodčí se momentálně radí a uvidíme, zdali se bude skutečně vylučovat!
     
    57:01
    Domácí Rafael Batyršin skutečně putuje na trestnou lavici a Ufu čeká přesilová hra!
     
    57:19
    Na pravou stranu dostal ideální přihrávku Linus Omark, avšak ten nedokázal trefit branku, nýbrž napálil pouze bránícího Sjomina!
     
    57:39
    Domácím se následně povedlo vyhodit kotouč z třetiny ven, avšak Ufa se velmi rychle vrátila do pásma zpět. Následně pálil z pravé strany Grigorenko, avšak ten Košečkina nepřekonal!
     
    58:11
    Na modré čáře chyboval Sami Lepistö, jehož přihrávku zblokoval bránící Timkin a kotouč je ve středním pásmu!
     
    58:46
    Přesilová hra hostujícího celku se již pomalu blíží ke svému konci, nicméně Ufa i nadále kombinuje v útočném pásmu!
     
    59:11
    Metallurg zvládl velmi těžkou situaci ve třetí třetině a vyloučený Batyršin je zpět na ledové ploše!
     
    59:48
    Domácí celek v samotném závěru zamkl svého soupeře v útočném pásmu a k zajímavé střele se dostal Chris Lee, který však trefil pouze Svedberga, jenž se rychle přemístil!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Do třetí třetiny vstoupila lépe Ufa, nicméně ve 45. minutě šel do vedení Metallurg, když se trefil Alexej Kajgorodov! Magnitka následně hrála skvěle takticky a svého soupeře do příliš šancí nepouštěla. V 54. minutě nedokázala vyhodit kotouč a k dorážce se dostal Igor Grigorenko, který mířil přesně!

    Prodloužení začne přibližně v 17:40.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:16
    Sami Lepisto nahodil kotouč do útočného pásma a první útočná formace se dostává do kombinace. Metallurg však zatím brání velmi dobře!
     
    60:56
    Maxim Gončarov se dostal do útočného pásma a hned po přejetí modré čáry se dostal do zakončení. Jeho následnou ránu však dokázal vyrazit Košečkin!
     
    61:00
    Pozor, pozor! Maxim Gončarov si po střele neohlídal svou hůl a zasáhl Chrise Leeho do obličeje. Metallurg má tak hned na začátku prodloužení k dispozici přesilovou hru!
     
    61:26
    Bereglazov poslal přihrávku z pravé strany na Sjomina, který si kotouč zpracoval a vystřelil, avšak jeho ránu Svedberg dokázal vyrazit!
     
    61:56
    Alexej Sjomin se následně dokázal dostat k další střele, nicméně i tu Svedberg vyrazil. Ufa následně vyhazuje do domácí třetiny!
     
    62:33
    Metallurg se dokázal usadit v útočném pásmu a dlouho kombinaci zakončil střelou od modré Chris Lee, nicméně jeho střelu dokázal lapit Svedberg!
     
    63:11
    Těsně po návratu Gončarova na ledovou plochu střílel od modré Lee, avšak jeho ránu dokázal Svedberg vyrazit!
     
    63:33
    Metallurg se dokázal usadit v útočném pásmu a od modré nahodil kotouč na branku Lee. Svedberg dokázal vyrazit jak nahození kanadského beka, tak i dorážku Mozjakina!
     
    64:21
    Denis Platonov se pokoušel protečovat kotouč do útočného pásma, což se mu povedlo, avšak to bylo ze strany domácích vše!
     
    64:53
    Salavat se dokázal usadit v útočném pásmu svého soupeře, avšak do žádné nebezpečné šnace se nedostal!
     
    65:23
    Lee obral ve středním pásmu Majorova a postupoval do protiútoku. Následně z levé strany vystřelil Filippi, jehož ránu však dokázal Svedberg vyrazit!
     
    65:55
    Sergej Mozjakin táhl útočnou akci svého celku po levé straně. Domácí kapitán se následně dostal ke střele, avšak jeho pokus Svedberg vyrazil do ochranné sítě!
     
    66:26
    Platonov vybojoval u mantinelu kotouč, a ten poslal přesně na hůl Tomáše Filippiho. Rána českého útočníka však mířila těsně vedle!
     
    66:59
    Další velká šance pro Metallurg! Arzamascev podrazil v šanci Jaroslava Kosova a míří na trestnou lavici!
     
    67:21
    Magnitka dokázala vyhrát vhazování v útočném pásmu, nicméně následná kombinace domácím vůbec nevyšla a kotouč je ve středním pásmu.
     
    67:59
    Jan Kovář dokázal zatáhnout kotouč do útočného pásma a poslal jej do jízdy pro Mozjakina. Domácí kapitán však nedokázal kotouč udržet a kotouč mají hosté!
     
    68:41
    Salavat zatím zvládá oslabení parádně a drží kotouč v útočném pásmu svého soupeře!
     
    69:06
    Hostující celek je již v plném počtu! Mezitím vyrazil do protiútoku Enver Lisin, jehož ránu však zblokoval bránící Antipin!
     
    69:41
    Jaroslav Kosov se dokázal za brankou uvolnit ze souboje z Arzamascevem a našel před brankou Potěchina, jehož zakončení však nebylo dostatečně silné a Svedberg kotouč vyraziůl!
     
    70:06
    Omark s Enqvistem dokázali zatáhnout kotouč do útočného pásma, avšak první jmenovaný následně o kotouč přišel.
     
    70:54
    Maxim Majorov dostal hodně prostoru na levé straně a z ostrého úhlu zkusil poslat kotouč na branku. Před Košečkina najel Prochorkin, avšak nepodařilo se mu zatáhnout kotouč!
     
    71:17
    A tentokrát se bude vylučovat na domácí straně! Hlavní rozhodčí posílá na trestnou lavici Wojteka Wolskiho, který nedovoleně bránil Svedbergovi, který se vracel do své branky!
     
    71:41
    Jevgenij Timkin odvedl skvělou práci při oslabení, když dokázal zatáhnout kotouč do útočného pásma a dostal se i do zakončení. Svedberg však zasáhl!
     
    72:26
    Salavat se usadil v útočném pásmu a nebezpečně kombinoval. Hosté se však ke střele nedostali a Metallurg následně vyhazuje!
     
    73:02
    Domácí celek se zmocnil kotouče ve vlastní třetině a postupoval do protiútoku, který zakončil z pravé strany Timkin. Jeho rána prolétla těsně vedle branky!
     
    73:41
    Platonov vybojoval puk v rohu kluziště a z ostrého úhlu to zkoušel. Jeho rána však mířila mimo a Svedberg ani nemusel zasahovat!
     
    74:33
    Salavat momentálně drží kotouč ve vlastním pásmu a Sami Lepistö čeká na dostřídání svých spoluhráčů!
     
    75:02
    Wojtek Wolski krásně zatáhl kotouč do útočného pásma a následně poslal kotouč pod sebe pro Sjomina. Jeho ránu však Svedberg dokázal vyrazit maskou!
     
    75:41
    Platonov opět odvedl skvělou práci v útočném pásmu a našel před brankou Kajgorodova. Jeho střela však mířila mimo!
     
    76:16
    Třetí útočná formace domácího celku předvádí parádní výkon a po krásné kombinaci zakončoval z pravé straně Kajgorodov, nicméně jeho střela mířila těsně mimo!
     
    76:59
    Salavat se dokázal usadit v útočném pásmu a pokouší se dostat do nějaké zajímavé střelecké pozice!
     
    77:23
    Enver Lisin se dokázal v pravém rohu uvolnit ze souboje s Těreščenkem a následně hledal Loginova, avšak k tomu se kotouč nedostal!
     
    77:46
    Hartikainen dokázal na pravé straně vybojovat kotouč a postupoval do protiútoku. Po souboji s Potěchinem však kotouč skončil na střídačce Metallurgu.
     
    78:36
    Velká šance pro domácí celek! V závěru prvního prodloužení si Metallurg zahraje přesilovou hru. Nesterov vyhodil kotouč z vlastního pásma do hlediště a dostává dvouminutový trest!
     
    79:09
    Nikolaj Prochorkin se dokázal dostat do protiútoku. Na modré si dokázal obhodit Antipina a postupoval na Košečkina. Zakončení se mu však nepovedlo a kotouč skončil mimo branku!
     
    Konec 1. prodloužení.
     
    První třetina prodloužení bohužel branku nenabídla. Domácí Metallurg měl k dispozici celkem tři přesilové hry, jenže ani jednu z nich nedokázal využít! V závěru prvního prodloužení měl velkou šanci hostující Prochorkin, nicméně Svedberga překonat nedokázal!

    Druhé prodloužení bude začínat přibližně v 18:29.
     
    80:01
    Začátek druhého prodloužení.
     
    82:22
    Košečkin musel likvidovat dva nepříjemné střelecké pokusy a hra zůstane v obranném pásmu Metallurgu.
     
    84:11
    Tentokrát pálil v dobré pozici Lisin, ale střela nebyla dostatečně umístěná, takže Košečkin dokázal zasáhnout. Ufa je zatím v úvodu druhého prodloužení nebezpečnějším týmem.
     
    85:45
    Po zakázaném uvolnění Ufy se hra stěhuje před Svedberga.
     
    86:20
    Domácí se usadili v útočném pásmu, kam zavezl kotouč Mozjakin, který také zkoušel vystřelit z úhlu, ale puk prolétl jen vedle brány.
     
    86:45
    Na druhé straně protáhl Košečkina Arzamascev, který střílel od modré. Vhazuje se v obranném pásmu Magnitogorsku.
     
    88:02
    Hosté teď drží kotouč, což se domácím fanouškům pochopitelně nelíbí.
     
    89:25
    První útočná formace domácích uzamkla soupeře v jeho obranné třetině.
     
    89:37
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Z tlaku, který si první formace Metallurgu vytvořila nakonec padl v čase 89:37 rozhodující gól, který má na svědomí SERGEJ MOZJAKIN. Ten převzal v levém kruhu kotouč od Bereglazova, vybruslil si s ním k modré čáře a poté před mezikruží, odkud dobře umístěnou střelou těsně nad beton překonal Svedberga. Asistence: Alexej Bereglazov a Jan Kovář.
    89:37 Sergej MOZJAKIN - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    První zápas semifinále KHL mezi Magnitogorskem a Ufou rozhodlo až druhé prodloužení, v němž strhl vítězství na stranu domácích Sergej Mozjakin. Na vítězství domácích se podílel velkou měrou i Jan Kovář, který srovnával ve druhé třetině na průběžný stav 1:1 a v prodloužení si připsal asistenci na rozhodující branku. Druhý semifinálový zápas sehrají oba týmy pozítří, opět na ledě Metallurgu.
     
    Československá stopa

    Jan Kovář (MET): 1+1, 3 střely, čas na ledě 29:38
    Tomáš Filippi (MET): 0+0, 6 střel, čas na ledě 22:49
     
    To je ode mě pro dnešek vše, na shledanou u nějakého dalšího online přenosu. (18:55:30)

    Martin Švejkar

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 38. Kovář (Lee, Mozjakin), 45. Kajgorodov (Potěchin), 90. Mozjakin (Bereglazov, Kovář) – 28. Lepistö (Enqvist, Omark), 54. Grigorenko


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov, Bereglazov, Lee (A), Těreščenko, Chabarov, Batyršin, Timkin – Zaripov, Kovář, Mozjakin (C) – Sjomin, Filippi, Wolski – Potěchin, Kajgorodov, Kosov – Timkin, Kaletnik, Platonov (A) – Železkov
    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Loginov, Lepistö, Gončarov, Višněvskij, Metljuk, Arzamascev – Makarov (A), Chlystov, Lisin – Omark, Enqvist, Grigorenko – Nesterov, Soin (A), Lazarev – Majorov, Hartikainen, Prochorkin – Chripunov, Vorobjov

    Rozhodčí: Boman, Jeřábek – Šeljanin, Sivov
    Magnitogorsk 4 1 Ufa
    #1 Neděle 31.03.2013 • 16:00
    Magnitogorsk - Ufa
    #2 Středa 23.03.2016 • 15:00
    Magnitogorsk - Ufa 3:2 po prodl.
    #3 Pátek 25.03.2016 • 15:00
    Magnitogorsk - Ufa 6:1
    #4 Neděle 27.03.2016 • 13:30
    Ufa - Magnitogorsk 3:2
    #5 Úterý 29.03.2016 • 16:00
    Ufa - Magnitogorsk 1:3
    #6 Čtvrtek 31.03.2016 • 16:00
    Magnitogorsk - Ufa 3:2
    bahis siteleri