Tisková konference SKLH Žďár nad Sázavou (kon.)
konec
Tisková konference SKLH Žďár nad Sázavou

Čtvrtek 24.03.2016, 15:45Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:45.
     
    Hosté posezonní tiskové konference SKLH Žďár nad Sázavou:

    Miloslav Šimon – manažer klubu

    Martin Sobotka – trenér "A" týmu, šéftrenér mládeže

    Martin Krásný – tiskový mluvčí

    Tomáš Smejkal – kapitán "A" týmu

    Martin Lojek – obránce "A" týmu

    Martin Pleva – obránce "A" týmu

    Petr Štěpánek – útočník "A" týmu, nejlepší střelec základní části sk. Západ

    Ing. Jan Barák – zástupce generálního partnera klubu firmy Cooper Standard

    @hokejzr.cz
     
    Vítejte na tiskové konferenci SKLH Žďár nad Sázavou. Hlavní náplní dnešní "tiskovky" bude zhodnocení uplynulého ročníku, nejen co se týče sportovní stránky. Hosté lehce poodkryjí i nejbližší vyhlídky a budoucnost klubu.
     
    15:47
    Tiskový mluvčí SKLH Žďár Martin Krásný vítá dnešní hosty a zahajuje tiskovou konferenci.
     
    15:48
    Martin Krásný: „V týdnu Havlíčkův Brod oznámil záměr postup do první ligy, tak jako správní rivalové vyhlašujeme postup do extraligy.“
     
    15:48
    Martin Krásný již zvážněl. „Samozřejmě to byl vtip. S úrovní druhé ligy jsme spokojení i s ohlasy diváků nemáme problém a víme, že se dá hrát pěkný hokej i v téhle soutěži.“
     
    15:49
    Martin Krásný: "Budoucnost klubu by měla být zajištěna. Máme poměrně hodně kluků v náborech i talenty v žácích. Doufejme, že budou následovat hráče typu Havránek nebo Nečas."
     
    15:50
    Martin Krásný: „Úspěchy však přináší z našeho klubu i holky. Barbora Machalová získala medaili na olympiádě. Denisa Pytlíková reprezentuje pravidelně.“
     
    15:51
    Martin Krásný: „Obrovským úspěchem pro nás je udržení mladšího dorostu v extralize. Tento rok se označoval jako kritický, ale i přes to se, bez větších problémů zachránili.“
     
    15:53
    Martin Krásný již přešel k "A" mužstvu. „Z šestnácti prohraných zápasů jsme dvanáctkrát prohráli pouze o jediný gól.“
     
    15:54
    Martin Krásný:„Deváté místo po základní části nebyl úspěch, ale vše jsme našim fanouškům vynahradili v play-off."
     
    15:55
    Martin Krásný: "Letos bylo nejdelší play-off v historii žďárského hokeje. Takhle dlouho jsme nikdy nehráli, odehráli jsme 13 zápasů. Za poslední čtyři roky jsme postoupili třikrát do semifinále, což ukazuje určitou kvalitu. Někdo občas hraje o postup někdo zase za rok o sestup."
     
    15:57
    Martin Krásný: "Nejvíce nás těší obrovská návštěvnost. V základní části jsme dosáhli průměr 700 diváků na zápas. V play-off jsme dosahovali dokonce dvojnásobku. To je věc, ze které máme největší radost. Lidé tím play-off žili neuvěřitelným způsobem."
     
    15:58
    Martin Krásný: "V době play-off jsme měli na klubovém webu denně přes 3000 návštěv a málokdo v regionu se může pyšnit takovou statistikou."
     
    16:00
    Martin Krásný: "Máme vyrovnaný rozpočet. Ekonomika klubu stojí na pevných základech a do budoucna by měl klub fungovat bez problémů, ale vše také stojí na ostatních partnerech."
     
    16:00
    Slovo přebírá hlavní trenér Martin Sobotka.
     
    16:01
    Martin Sobotka: "Pro mě byl letos srovnatelný úspěch s "A" týmem záchrana mladšího dorostu. Hráli jsme téměř s o rok mladším týmem, než měli ostatní, většina kluků byla ročníku 2001."
     
    16:02
    Martin Sobotka: "V přípravce neřešíme výsledky a mě ani moc nezajímají. Pro ty kluky je dobrý pocit, že vyhrávají, ale důležité je, aby je to bavilo. Bohužel někteří rodiče sledují spíše výsledky."
     
    16:03
    Martin Sobotka: "V áčku máme každý rok pomalý rozjezd. Do toho listopadu nevíme moc co hrát. Od prosince si to většinou sedne. Náš kámen úrazu byl říjen, kde jsme prohráli šest ze sedmi zápasů."
     
    16:04
    Martin Sobotka: "Hodně mi pomohl Jaroslav Benák. Kluky znal ve Žďáře již působil a je dobře, že ho vedení přivedlo."
     
    16:05
    Martin Sobotka: "Můj osobní cíl bylo skončit v základní části do šestého místa, to se nepovedlo, ale to play-off bylo neuvěřitelné a vše nám to vynahradilo. Chtěl bych vyzdvihnout dva momenty. Zápas s Havlíčkovým Brodem, kdy přišlo skoro dva a pul tisíce diváků a pro tyhle zápasy ten hokej děláme. A poté v play-off zápas s Táborem nebo s Kolínem, kdy jsme vyrovnali sérii. Kluci si na sebe ušili trochu bič, protože pochopili, že se dá hrát z obrany a já to teď po nich budu chtít."
     
    16:07
    Martin Sobotka: "Tábor je zřejmě nejustálenější tým ve skupině Západ. Myslím si, že nemáme kvality na to, abychom je v pěti zápasech třikrát podařili."
     
    16:07
    Slova se ujímá manažer klubu Miloslav Šimon.
     
    16:08
    Miloslav Šimon: "Odehráli jsme dvanáct zápasů play-off a k tomu beru i zápas s Havlíčkovým Brodem jako třináctý. To jsou zápasy, pro které ten hokej děláme. Bylo to krásné a přesně takhle jsem si to představoval."
     
    16:10
    Miloslav Šimon: "Mám radost, že když jsme se před čtyřmi roky sešli a naše spolupráce začínala, tak jsme byli vyjukaní a nikdo nás neznal. V dnešní době nám i z extraligy gratulují a ví, kdo je SKLH Žďár nad Sázavou."
     
    16:11
    Kapitán týmu Tomáš Smejkal potvrdil myšlenku Martina Sobotky, že tým se postupně zvedal, ale začátek sezony nebyl zrovna ideální.
     
    16:11
    Tomáš Smejkal: "Zvedat jsme se začali od zápasu doma s Pískem. Tam jsme už zkoušeli hrát hokej, který se hraje v play-off."
     
    16:13
    Tomáš Smejkal: "Mohli jsme vypadnout v předkole, kdy jsme byli jednu branku od vyřazení, ale řekli jsme si, že to otočíme. To stejné bylo v sérii s Kolínem. Věděli jsme, že vyhráli základní část, ale my jsme byli přesvědčeni o tom, že můžeme postoupit."
     
    16:14
    Tomáš Smejkal: "Lidi nás hnali dopředu. Když jedete někam na venkovní zápas a vidíte hlouček ten obrovský počet diváků to nám dává síly. Chtěl bych jim tímto poděkovat. Zejména v pátém zápase v Kolíně to bylo něco neuvěřitelného."
     
    16:14
    Martin Lojek: "Jsem tu tři měsíce a jsem rád, že se o tom žďárském hokeji ví. Cíle jsme splnili a je to super."
     
    16:16
    Martin Pleva: "Asi nikdy nezapomenu na pátý zápas v Kolíně, kdy jsme vjeli na led a koukli jsme na tu narvanou tribunu žďárských fanoušků a chtěl bych tímto poděkovat fanouškům a firmě Cooper Standard i za kluky, že to dokázali zorganizovat. Druhá věc je zápas s Havlíčkovým Brodem. To derby bylo neuvěřitelné."
     
    16:17
    Petr Štěpánek: "Pro mě byl strop poslední zápas v Kolíně. S Havlíčkovým Brodem to byl také super zápas, ale zas o tolik nešlo. Viděli jsme lidi, kteří na hokej běžně nechodí a najednou měli na krku šály. Lidi hokejem žilo a bylo to úžasné."
     
    16:17
    Slovo si bere zpět Martin Krásný, který hovoří o novém systému druhé hokejové ligy.
     
    16:18
    Martin Krásný: "Již před loňskou sezonou jsme vytvořili systém tří skupin a ačkoliv jsme dostali obrovskou podporu od ostatních klubů, svaz to smetl ze stolu. Od letoška by se ale opravdu mělo něco změnit. Svaz již od nás chtěl podklady a návrhy. Od příští sezony, by měli hráči trávit víc času na ledě, než v autobuse."
     
    16:19
    Martin Krásný: "Chtěl bych poděkovat městu za podporu. S příspěvky na mládež a sport jsme spokojeni, ale pouze co se týče regionu. Když srovnáme podporu v jiných městech, zas tak slavné to není."
     
    16:21
    Martin Krásný: "Mrzí nás jakým způsobem se rozdělují peníze. Koupit si teplákové soupravy s dotacemi jde, ale koupit dobrého trenér z toho bohužel nejde."
     
    16:22
    Martin Krásný: "Mluvili jsme o zájmu, o výjezdu fanoušků, o návštěvnosti, ale ve Žďáře podle vedení města není hokej nejpopulárnější sport. Dokonce i šachy se dostaly v populárnosti sportu před hokej v našem městě. To mluví za vše jaká je kompetentnost lidí, co ve sportovní komisi sedí a rozdělují peníze města."
     
    16:24
    Martin Krásný: "Chtěl bych vyzdvihnout a poděkovat firmě Cooper Standard, která zaopatřila žďárský klub důležitými prostředky."
     
    16:24
    Slova se ujal zástupce generálního partnera firmy Cooper Standard Ing. Jan Barák.
     
    16:26
    Ing. Jan Barák: "Já bych chtěl říct, že sport má být radost. A já bych chtěl hráčům a vedení poděkovat za obrovskou práci, kterou děláte. Vy děláte radost lidem po celém Žďáře. Reprezentujete město a hokej je identita našeho města. Žďár nad Sázavou není vidět jako město, ale vaše výkony, jako Plameny, to je vidět."
     
    16:27
    Ing. Jan Barák: "Naše spolupráce trvá už dlouho a může to vypadat tak, že do toho dáváme spoustu peněz. Ale naším účelem je, abychom vyzdvihli tu hrdost za hokejovou komunitu ve Žďáře a aby i ostatní firmy se toho chytili a viděli, jakou práci tady klub odvádí. Lidi mají hokej rádi a je to tom, že chceme probudit nějakou vlnu komunity."
     
    16:29
    Ing. Jan Barák: "Můj osobní závazek je, že se nevzdávám, ale budu bojovat s městem, aby začali dávat pozornost věcem, kterým mají a rozdělovat peníze tak jak mají. Chtěl bych k tomu vyzvat i ostatní firmy aby spolupracovali."
     
    16:30
    Ing. Jan Barák ještě na závěr tiskové konference opět vyzdvihl práci klubu a podotknul, že postup s Kolínem nebyl poslední úspěch a budou následovat další.
     
    16:31
    Následují dotazy novinářů a příchozích.
     
    16:31
    Martin Lojek: "Samozřejmě co bude dál ještě nevím. Je to pár dní co jsme skončili, ale pokud se nic nenaskytne, nastoupím tu i za rok."
     
    16:32
    Miloslav Šimon: "S největší pravděpodobností Michal Kaňka skončí, ale vše je otázka jednání, třeba poleví. Na druhou stranu v kontaktu jsme i s jinými hráči. Nahrazovat se však bude těžko, za ty roky jsme ho brali téměř jako žďárského."
     
    16:35
    Tiskový mluvčí SKLH Martin Krásný na závěr tiskové konference děkuje všem. Hráčům, všem sponzorům, městu a řadě dalších menších firem, které jsou ochotní peníze do klubu dát. Nezapomněl poděkovat ani skvělým fanouškům.
     
    16:38
    Miloslav Šimon: "Ve spolupráci s firmou AutoFive budujeme jakousi střílnu, ve které budou moci mládežníci trénovat."
     
    16:40
    Ke slovu se ještě dostal Martin Nečas asistent trenéra: "Je super, že mladí kluci vidí ty hráče jako Petr Štěpánek a podobně a zazpívají si s nimi po zápase s fanouškama tu hymnu, to jsou věci, které je v tom hokeji drží a mají své idoly."
     
    16:41
    Tisková konference je u konce. (16:41:18)

    Ondřej Krásný

    Hosté posezonní tiskové konference SKLH Žďár nad Sázavou:

    Miloslav Šimon - manažer klubu

    Martin Sobotka - trenér "A" týmu, šéftrenér mládeže

    Martin Krásný - tiskový mluvčí

    Tomáš Smejkal - kapitán "A" týmu

    Martin Lojek - obránce "A" týmu

    Martin Pleva - obránce "A" týmu

    Petr Štěpánek - útočník "A" týmu, nejlepší střelec základní části sk. Západ

    Ing. Jan Barák - zástupce generálního partnera klubu firmy Cooper Standard

    @hokejzr.cz
    bahis siteleri