Zruč n/S – Chrudim 3:2 (kon.)
konec
FC Benago Zruč nad Sázavou
3:2 (0:0)
FK Chrudim
Pátek 25.03.2016, 20:30 • Městská sportovní hala, Zruč nad Sázavou • 1. Futsal liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Souboj o sebevědomí před play-off. Zruč uvidí českou futsalovou elitu. Před chrudimskými futsalisty je předposlední zápas základní části, v dohrávaném duelu budou cestovat na hřiště do Zruče nad Sázavou. Souboj prvního s druhým týmem tabulky přinese zajisté parádní futsalovou podívanou, kterou si můžete vychutnat pomocí našeho onlajn přenosu.
     
    Benago již před sezónou přivítalo v kádru řadu zvučných posil a to nejen zahraničních. Během ročníku doplnil kádr trenéra Beniho Simitčiho reprezentant Michal Belej, který si do Zruče našel cestu z prvoligového Tanga Brno. V sestavě si získal velmi jistou pozici, nyní touží s Benagem po zisku vysněného titulu. O rozložení sil dvou nejlepších českých týmů současnosti jistě napoví vzájemné střetnutí, které bylo již dvakrát odloženo z důvodu účasti Chrudimi v UEFA Futsal Cupu a následně také Final Four Poháru FAČR.

    Kromě jedné porážky od Chrudimi Benago v letošním ročníku ztratilo body ještě dvakrát. Hned ve třetím zápase si přivezlo pouze bod z palubovky Rádia Krokodýl Brno, následně s ním senzační remízu 5:5 uhrál před vlastními diváky Interobal Plzeň. Kromě toho si však Benago několikrát s chutí zastřílelo, České Lípě nasázelo ve dvou zápasech dohromady 32 branek! Dané výsledky se musely projevit na tabulce produktivity, které vede André Galvao, hned prvních pět pozic však patří hráčům ze Zruče nad Sázavou.
     
    Názory aktérů střetnutí

    Beni Simitči (trenér Benaga Zruč nad Sázavou):
    „Na ERA-PACK nechystáme nic než stoprocentní výkonnost celého týmu, dobrou obranu, dobrý útok a plnou koncentraci s co nejmenším počtem chyb. Chceme je porazit, ale to je normální, protože nic jiného ani nemůžeme chtít. Hrajeme doma ve Zruči, proto je chceme porazit a uděláme vše, abychom jim uštědřili první prohru sezóny. My bychom zůstali doma neporažení až do konce!“

    Jaroslav Bartušek (trenér FK ERA-PACKu Chrudim): "Na palubovce Benaga nás nečeká jednoduchý zápas. Víme o silných stránkách soupeře a tak jsme se na ně snažili připravit. Každý zápas je jiný a tak nelze dopředu odhadovat jak bude probíhat. Domácí chtějí udržet neporazitelnost, ale věřím že se projeví naše touha po vítězství a budeme chtít jejich sérii přerušit. V náš prospěch by mohla hrát i větší sehranost jednotlivých čtyřek, než tomu bylo na začátku sezóny."
     
    Úvodní sestavy:

    FC Benago Zruč nad Sázavou: Cristiano (Bezstarosti, Pytloun) – Rodek, Brahimi, Marcelo (C), Diego, André Galvao, Stýblo, Hochman, Belej, Neto

    FK ERA-PACK Chrudim: Žďánský (Ordelt) – Záruba, R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, Dentinho, Kovács, Marcinho, Rodrigo, Rešetár (C), Slováček, Felipe

    Rozhodčí: Henych, Chládek.
     
    Chrudimským futsalistům dnes chybí brazilský brankář Ton, naopak na palubovce uvidíme všechny vyléčené marody. Benago nastoupí v nejsilnější možné sestavě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hned po čtrnácti vteřinách se o první ohrožení domácí klece postaral Roman Mareš, prudká rána však skončila mimo branku Brazilce Cristiana.
     
    00:43
    Benago se snažilo o rychlou kombinaci na vlastní půlce, Chrudimští se však po dobrém pressingu zmocnili balonu.
     
    01:14
    Roman Mareš byl mimo dění ostře poslán k zemi André Galvaem, nakonec ale jeho pokračování v zápase ohroženo.není.
     
    01:36
    Vzápětí již Roman Mareš rozdal z rohového kopu míč na svého bratra Michala, který z voleje poprvé pořádně protáhl domácího Cristiana.
     
    01:53
    Rázem si první stoprocentní příležitost vypracovalo Benago! Azem Brahimi se objevil nikým nehlídaný na pravé straně, vstříc proti Jakubu Žďánskému ale neuspěl!
     
    02:19
    Na hřišti se objevila druhá chrudimská čtveřice, její rychlá akce byla zakončena ranou Radima Záruby mimo branku.
     
    03:11
    Chrudimští zamkli soupeře před jeho brankou, Koudelka ale váhal se zakončením příliš dlouho. I nadále pokračuje tlak mistrovského ERA-PACKu.
     
    03:30
    Jenže další zaváhání v chrudimské defenzívě přineslo velkou šanci pro Benago! Z ničeho nic dostal spoustu prostoru Marcelo, rozený nahrávač zkusil štěstí po zemi, ani on ale nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi!
     
    03:44
    Na druhé straně se kolem Marcela Rodka hodně šikovně obtáčel Matěj Slováček, z otočky ale otřel míč pouze o boční síťku.
     
    04:03
    A do třetice obrovská šance Zruče nad Sázavou! Tentokrát byl hlavním aktérem Marcel Rodek, ani on ale nedokázal míč nasměrovat do chrudimské klece! Rozhodně to ale opět znamená zdvižený ukazováček pro defenzívu ERA-PACKu!
     
    04:45
    Kovács byl na pravé straně zneškodněn Cristianem, následuje rohový kop Chrudimi.
     
    04:56
    O chvíli později došlo na souboj Cristiano – Kovács znovu, pro tentokrát však zakončení chrudimskému střelci příliš nevyšlo.
     
    05:22
    Dobrý obranný zákrok si připsala nejnovější akvizice Benaga Neto, který zastavil chytrou průnikovku Romana Mareše na Michala.
     
    05:38
    Benago poprvé v utkání posílá brankáře Cristiana na útočnou polovinu, aby trochu utlumila převahu chrudimského celku.
     
    06:21
    A právě brankář Cristiano se dostal na pravé straně do zakončení, proti Jakubu Žďánskému však neuspěl. Chrudimský gólman vytěsnil jeho střelu na rohový kop, z něho již Benago nezahrozilo.
     
    06:43
    Tomáš Koudelka dostal nabito od Radima Záruby, jeho střela znovu končí kvalitním zákrokem Cristiana. Vzápětí pálí Felipe vysoko nad branku.
     
    07:04
    Centrovaný balon našel hlavu André Galvaa, který přehodil Jakuba Žďánského a měl velkou smůlu, že balon skončil na horní síťce. ERA-PACK se snaží o odpověď.
     
    07:35
    Marcelo čistým způsobem ubránil Radima Záruba, i v osmé minutě stále čekáme na první akumulovaný faul.
     
    07:48
    Matěj Slováček se možná trochu ukvapil se zakončením, které postrádalo razanci i přesnost. Cristiano ale chvíli na to vrátil míč na sálovky chrudimských hráčů.
     
    08:49
    Neto dokázal vystihnout rozehrávku Michala Kovácse, chrudimský zadák však velmi rychle napravil své zaváhání.
     
    09:09
    A znovu Zruč nad Sázavou vysouvá brankáře Cristiana až na půlící čáru.
     
    09:36
    Akce Benaga nepřinesla kýžené ovoce, po nepřesném centru patří balon Jakubu Žďánskému.
     
    10:00
    Přesně po deseti minutách hry měla Chrudim svoji první obrovskou příležitost! Michal Mareš zůstal naprosto sám před gólmanem, Cristiano jeho střelu vyrazil, vzápětí však jeho bratr Roman do poloprázdné branky trefil pouze Marcela! Chrudim se dožaduje pokutového kopu, sudí je však jiného názoru!
     
    10:01
    Emoce se pokouší uklidnit Beni Simitči, který se rozhodl pro možnost vybrat si oddychový čas.
     
    10:24
    Dentinho zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti, Cristiano jeho pokus viděl a bez potíží ho vyrazil na rohový kop.
     
    10:52
    Neto hodně laxně rozehrál přímo na nohu Michala Kovácse, jehož následnou prudkou ránu po zemi s vypětím všech sil vytěsnil Cristiano mimo branku!
     
    11:36
    Také ERA-PACK se nedokázal v kombinaci dohodnout a naprosto zadarmo odevzdal míč na nohy domácích futsalistů.
     
    11:43
    Rodkova střela z první sražena Koudelkou, Benago zůstane v kombinaci na útočné polovině Chrudimi.
     
    12:19
    Radim Záruba chtěl prokázat svoji střeleckou formu z poslední doby, prudkou ránu od pravé postranní čáry vytáhl domácí gólman z levé šibenice!
     
    12:40
    Další rychlá kombinace Radima Záruby s Matějem Slováčkem končí obranným zákrokem Marcela Rodka. Následuje roh hostí.
     
    13:00
    Třináct minut prvního poločasu je za námi, sledujeme velmi vyrovnanou podívanou. A stále čekáme na úvodní trefu.
     
    13:16
    Hrdinou se mohl stát Radim Záruba, jenž se fantasticky uvolnil proti Marcelovi u postranní čáry! Bohužel pro Chrudim následně napálil pouze hruď vyběhnutého brankáře Cristiana!
     
    13:38
    Vzápětí následuje úvodní nedovolený zákrok dnešního zápasu, zapsal si ho Azem Brahimi.
     
    14:17
    Tradiční kličku do středu hřiště předvedl rychlonohý Dentinho, opět ale vyprášil pouze rukavice připraveného domácího brankáře.
     
    14:23
    Převaha Chrudimi pokračuje, další zakončení Dentinha skončilo až pod střechou zručské sportovní haly.
     
    15:25
    Aktivní Dentinho připravil další zakončení, to ale bylo sraženo na rohový kop.
     
    15:44
    Koudelka je potrestán za faul na Neto, Benago chystá standardní situaci ze zajímavé pozice.
     
    15:46
    Neto vyslal z volného přímého kopu zajímavou střelu, technické zakončení nadělalo Jakubu Žďánskému velkou kupu problémů! Chrudimský gólman teď znovu zachránil ERA-PACK!
     
    16:05
    Felipe v přímém souboji obral o míč kolegu Neta, celé jeho útočné akci následně scházelo přesnější zakončení.
     
    16:26
    Chrudimští postupovali do přečíslení dva na jednoho, Tomáš Koudelka nakonec vzal vše na sebe a ranou na zadní tyč jen těsně minul! Velká škoda pro Chrudim!
     
    16:59
    Marcel Rodek se mohl stát hrdinou Zruče, z pravé strany ale svoji obrovskou šanci znovu nevyužil! Nyní, stejně jako na začátku duelu, chyběly centimetry!
     
    17:41
    Radim Záruba neměl komu přihrát, a tak zkusil střelu. Zajímavé zakončení však Cristiano kontroloval pouze očima.
     
    17:49
    Na druhé straně se zkušený Marcelo opřel do míče z pravé strany, Jakub Ždánský ale zůstal přikovaný u tyče a jeho střelu vyrazil.
     
    18:48
    Dentinho mohl minutu před koncem poločasu strhnout vedení na stranu Chrudimi, ani on ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    19:23
    Chrudimští jsou i nyní u balonu a snaží se v závěru prvního poločasu něčím Benago zaskočit.
     
    19:48
    Michal Mareš si šikovně pustil míč do nohy, jeho zakončení z ostrého úhlu již nemělo příliš velkou šanci na úspěch.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Úvodní polovina vyrovnaného střetnutí mezi Chrudimí a Zručí nad Sázavou branku nepřinesla. Musíme uznat, že sledujeme taktickou bitvu, ve které ani jeden tým nechce udělat chybu jako první. Nutno říci, že nějaká pochybení na obou stranách přišla, ale hrací ploše zatím kralují brankáři Cristiano a Žďánský. Druhá půlka odstartuje asi v 21:28.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:23
    Chrudimští poslali do druhé půle kompletně čerstvou čtveřici, která do prvního poločasu nezasáhla. Hned na úvod zatlačila Zruče na její polovině, zakončení Rešetára ale úspěch nepřineslo.
     
    21:09
    Chrudimští dobrým atakem znemožnili souvislejší kombinaci Benaga.
     
    21:25
    Tak to byla stoprocentní příležitost na otevření střeleckého účtu! Marcinho byl hodně tvrdým způsobem obrán o míč Diegem, produktivní domácí hráč si následně vyměnil balon s Brahimim a ve skluzu do prázdné branky trefil pouze tyčku chrudimské klece!
     
    21:25
    Marcinho za doprovodu zdravotníka opouští hřiště, s jeho pokračováním v zápase to nevypadá vůbec dobře.
     
    21:45
    Skvělou technickou finesu ve středu hřiště vystřihl Felipe, následně již kombinace ERA-PACKu zaskřípala.
     
    22:15
    Kombinace s Cristianem na útočné polovině neměla dlouhého trvání, na tahu je pro změnu jedenáctinásobný mistr české ligy z Chrudimi.
     
    22:44
    Tomáš Koudelka se zjevil naprosto sám před brankářem, nakonec volil razanci před technikou a napálil domácího gólmana přímo do hrudi!
     
    23:04
    Sražená rána Felipeho přináší šanci znovu pro Benago, které se opět usadilo v pěti na polovině chrudimského ERA-PACKu.
     
    23:19
    Zruč nad Sázavou právě vstřelila branku!
    Po třiadvaceti minutách dnešního zápasu zde máme první změnu stavu! André Galvao našel křižným pasem milimetrově přesně nohu AZEMA BRAHIMIHO, který již neměl moc šancí minout – 1:0!
    23:19 BRAHIMI - 1:0
     
    24:15
    Chrudimští se ihned snaží o vyrovnávací trefou, uvidíme, co s nimi nepříznivý stav udělá.
     
    24:18
    Zruč nad Sázavou právě vstřelila branku!
    Jenže chvíli po úvodní trefě přichází druhá radost domácího Benaga! MICHAL BELEJ dostal balon lobem přímo za chrudimskou obranu, s ničím se nerozpakoval a z voleje poslal balon za Jakuba Žďánského – 2:0!
    24:18 BELEJ - 2:0
     
    24:50
    Benago je psychicky hodně nahoře, nyní se však musí bránit chrudimskému tlaku. V podobné pozici je ERA-PACK úplně poprvé v letošním ročníku.
     
    25:09
    Azem Brahimi se mohl podruhé zapsat do střelecké listiny, po nepřesném odkopu chrudimského gólmana ale nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi.
     
    25:47
    Neto poslal přesnou přihrávku v přečíslení na Michala Beleje, třetí inkasovanou branku zachránil včasným skluzem Max.
     
    26:23
    Rešetárův střílený centr z pravé strany nikoho v barvách Chrudimi nenašel, současný mistr se musí znovu bránit.
     
    27:08
    Rešetár zkusil štěstí z ostrého úhlu, Cristiano neměl s jeho střelou žádné potíže.
     
    27:44
    Michal Belej zachránil čisté konto brankáři Cristianovi! Český reprezentant ho zastoupil při dělovce Radima Záruby, která by jinak stoprocentně skončila v síti Benaga!
     
    28:16
    Na hřišti začínají vzrůstat emoce a také tlak chrudimského celku. Uvidíme, co dokáže ERA-PACK s nepříznivým stavem udělat.
     
    28:51
    Zruč nad Sázavou právě vstřelila branku!
    Chrudimská převaha sice přináší šance ERA-PACKu, jenže také nabízí šance na protiútoky domácím futsalistům! Jeden takový zakončil MARCEL RODEK přímo mezi nohama chrudimského gólmana a navýšil vedení Benaga na 3:0!
    28:51 RODEK - 3:0
     
    28:55
    Chrudimští ihned posílají na hrací plochu pátého hráče a zkouší hru v power-play!
     
    29:43
    Kombinace ERA-PACKu zakončení nepřinesla, Benago se osvobodilo pouze za cenu odkopnutí míče do zámezí.
     
    30:05
    Felipeho ránu z ostrého Cristiano sebral do náruče, následnou rozehru narušil Lukáš Rešetár. Hlavní rozhodčí okamžitě ukázal chrudimskému kapitánovi žlutou kartu.
     
    30:46
    Obrovská chyba brankáře Cristiana, který svoji střelu poslal pouze do prvního bránícího hráče! Následovala protiakce Tomáše Koudelky, kterého fauloval Marcelo! Sudí mu okamžitě ukázal přímo červenou kartu!
    30:46 Červená karta
     
    30:47
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Přesilová hra chrudimské týmu trvala pouhou vteřinu, přímo z volného přímého kopu vše před sebou prostřelil DENTINHO – 3:1!
    30:47 DENTINHO - 3:1
     
    31:00
    Rázem je Chrudim zpět ve hře, Jakub Žďánský míří na střídačku, rozlišovací dres bere Radim Záruba.
     
    31:43
    Rodrigovu střelu z ostrého úhlu Cristiano vyráží, ERA-PACK však ihned pokračuje v útočném obléhání.
     
    32:24
    Další secvičená akce, na jejímž konci vychytal Michala Mareše brankář Cristiano.
     
    32:38
    Benago se hodně rychle zbavilo balonu, hra se znovu vrací na obrannou polovinu celku ze Zruče nad Sázavou.
     
    33:18
    O zakončení se postaral zatím jediný úspěšný střelec Chrudimi Dentinho, tentokrát však jeho střela mezi tři tyče nezamířila.
     
    34:29
    Michal Mareš dostal nabito od Felipeho, Cristiano dalším skvělým zákrokem zachránil Benago od druhého inkasovaného gólu!
     
    34:56
    Další akce ERA-PACKu končí na nepřesném zpracování Felipeho.
     
    35:03
    Vzápětí se chybou prezentovalo i Benago, Lukáš Rešetár ale z protiútoku trestuhodně minul vzdálenější tyč!
     
    35:56
    Dlouhá kombinace Chrudimi zatím nepřináší potřebný úspěch, čas na vstřelení dvou branek se velmi rychle krátí.
     
    36:25
    Když už se Chrudimští dostanou do zakončení, zjeví se mezi tyčemi brankář Cristiano. Jednička Benaga je jednoznačným hrdinou domácích v cestě za dnešní výhrou.
     
    36:32
    Kouč Beni Simitči nechává svým svěřencům čas na odpočinek a vybírá si time out.
     
    36:37
    Po delší době zahrozilo také Benago, zakončení Michala Beleje ale zamířilo příliš vysoko.
     
    37:12
    Felipeho střílený centr vůbec nevyšel, domácí futsalisté mohou v klidu rozehrát a nasbírat cenné vteřinky.
     
    37:40
    Ani tentokrát si Dentinho s Felipem příliš nerozuměl, Chrudimi se směrem dopředu nedaří.
     
    38:16
    Opět stejný scénář, střela Felipeho z úhlu končí na boční síti.
     
    38:30
    Proti Michalu Kovácsovi se znovu vytáhl Cristiano! Domácí brankář vyrazil tvrdou ránu chrudimského hráče na rohový kop!
     
    39:22
    Rodrigo nyní skvělým obranným zákrokem zachránil Chrudimské od čtvrtého inkasovaného gólu, což náležitě oslavil!
     
    39:35
    Čas do konce se výrazně přiblížil, ERA-PACK již nemá příliš možností na srovnání stavu.
     
    39:56
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Čtyři vteřiny před koncem Chrudimi kombinace vyšla, na rozdíl jediného gólu snižuje přesnou střelou Brazilec MAX – 3:2!
    39:56 MAX - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, Benago udrželo domácí neporazitelnost a je vůbec prvním týmem, který v letošním ročníku sebral ERA-PACKu body! Opět se ukazuje, že letošní play-off bude velmi zajímavé! Příjemný večer ze Zruče přeje Petr Dejnožka. (22:07:07)

    Petr Dejnožka

    Branky: 24. Brahimi (André Galvao), 25. Belej, 29. Rodek – 31. Dentinho, 40. Max

    Karty:   31. Rešetár (CHR)   31. Marcelo (ZNS)


    FC Benago Zruč nad Sázavou: Cristiano (Bezstarosti, Pytloun) – Rodek, Brahimi, Marcelo (C), Diego, André Galvao, Stýblo, Hochman, Belej, Neto
    FK Chrudim: Žďánský (Ordelt) – Záruba, R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, Dentinho, Kovács, Marcinho, Rodrigo, Rešetár (C), Slováček, Felipe

    Rozhodčí: Henych, Chládek