Švýcarsko – Japonsko 4:2 (kon.) | Rusko – Finsko 3:5 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
USA – Kanada 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Česko 1:3 (kon.)
konec
USA
3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Kanada
Úterý 29.03.2016, 04:35 • Sandman Center, Kamloops • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je od nás z Kamloops pro dnešek definitivně vše, přihlásíme se Vám opět ve 22 hodin středoevropského času z dalšího zápasu českých hokejistek. Do té doby na počtenou! (06:56:22)
     
    Pořadatelé ještě vyhlásili nejlepší hráčky zápasu. Za Kanadu si ocenění po skvělém výkonu odnese brankářka Emerance Meschmeyerová, zatímco z vítězného týmu byla zvolena autorka dvou gólů Hilary Knightová.
     
    Střely na branku: 38:23
     
    Je dobojováno! Američanky si přenesly na letošní šampionát skvělou formu z toho loňského, kdy ve finále porazily právě Kanadu. Hráčky pořadatelské země se sice hned na začátku třetí třetiny ujaly zásluhou Fortinové vedení, hráčky Spojených států však ani ne o deset minut později vyrovnaly a o chvíli poté už díky Deckerové vedly. Výhru USA pojistila trefou do prázdné branky Hilary Knightová.
     
    Konec zápasu.
    59:41 Hilary KNIGHTOVÁ - 3:1
     
    59:41
    USA právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. HILARY KNIGHTOVÁ se zmocnila kotouče na vlastní modré čáře, přebruslila střední pásmo a bez problémů poslala kotouč do odkryté kanadské svatyně. Asistence: Brianna Deckerová.
     
    59:33
    Je to tak, Kanaďanky hrají v šesti!
     
    59:16
    Kanadská lodivodka Laura Schulerová si nyní vybírá oddechový čas! Zůstane Maschmeyerová na střídačce?
     
    59:16
    Meghan Agostaová se dostala ke střele z ostrého úhlu, přesouvající se Alex Rigsbyová ale zkušeně zasáhla a přerušila hru.
     
    59:02
    V Sandman Center se právě rozběhla závěrečná minuta základní hrací doby a tlak Kanaďanek začíná vrcholit!
     
    58:26
    Další rodící se akci Američanek zastavila doslova za minutu dvanáct Fortinová, svěřenkyním Laury Schulerové už mnoho času nezbývá...
     
    57:40
    Nahození Poulinové z rohu kluziště nic nebezpečného nezpůsobilo, v prostoru před Rigsbyovou totiž nebyl nikdo v bíločerveném dresu.
     
    57:08
    Američanky poté vybojovaly vhazování v útočném pásmu, to už zbývají do konce základní hrací doby jen necelé tři minuty.
     
    56:46
    Stadionem to teď jen zahučelo, Rebecca Johnstonová se totiž těsně nedostala ke skákavému kotouči na hranici amerického brankoviště!
     
    56:12
    Lauriane Rougeová vypálila od modré, Alex Rigsbyová si však s jejím pokusem poradila a o chvilku později po dalším závaru přerušila hru.
     
    55:30
    Před námi je poslední komerční brejk tohoto utkání, po minutové pauze nás čeká vyvrcholení dramatického boje dvou největších favoritů turnaje!
     
    54:48
    Ježkovy voči, to snad není pravda! Megan Kellerová svou hrubicí v rozehrávce doslova darovala vyrovnání Poulinové, kanadská kapitánka ale orazítkovala břevno!
    Marken.cz

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 50. Knightová (Lamoureuxová, Lamoureuxová-Davidsonová), 54. Deckerová (Lamoureuxová), 60. Knightová (Decker) – 41. Fortinová (Spoonerová, Poulinová)


    USA: Rigsbyová (Vetterová) – Steckleinová, Lamoureuxová "A", Pfalzerová, Picardová, Kellerová, Bozeková – Deckerová, Knightová, Coyneová – Lamoureuxová-Davidsonová, Carpenterová, Pankowskiová – Dugganová "C", Skarupaová, Trivignová – Stacková, Darkangelová, Hickelová – Pelkeyová.
    Kanada: Maschmeyerová (Labonteová) – Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Lacquetteová, Mikkelsonová "A", Krzyzaniaková – Johnstonová, Saulnierová, Jennerová – Agostaová, Spoonerová, Poulinová "C" – Wakefieldová, Wickenheiserová, Clarková – Bramová, Davisová, Turnbullová.

    Rozhodčí: Gabriella Granová (SWE), Aina Hoveová (NOR) – Ilona Novotná (CZE), Johanna Tauriainenová (FIN)
    bahis siteleri