Švýcarsko – Japonsko 4:2 (kon.) | Rusko – Finsko 3:5 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
USA – Kanada 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Česko 1:3 (kon.)
konec
USA
3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Kanada
Úterý 29.03.2016, 04:35 • Sandman Center, Kamloops • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:41 Hilary KNIGHTOVÁ - 3:1
     
    59:41
    USA právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. HILARY KNIGHTOVÁ se zmocnila kotouče na vlastní modré čáře, přebruslila střední pásmo a bez problémů poslala kotouč do odkryté kanadské svatyně. Asistence: Brianna Deckerová.
     
    59:33
    Je to tak, Kanaďanky hrají v šesti!
     
    54:48
    Ježkovy voči, to snad není pravda! Megan Kellerová svou hrubicí v rozehrávce doslova darovala vyrovnání Poulinové, kanadská kapitánka ale orazítkovala břevno!
    53:55 Brianna DECKEROVÁ - 2:1
     
    53:55
    USA právě vstřelilo branku!
    No a pozor, Američanky se proti favoritovi ujímají vedení! Maschmeyerová vyrazila ránu Lamoureuxové od modré přímo na hůl nikým nehlídané BRIANNY DECKEROVÉ, která už měla úlohu snadnou! Asistence: Monique Lamoureuxová.
     
    52:09
    Síly na ledě se vyrovnají, jelikož za hloupou hru vysokou holí ve středním pásmu se nechala vyloučit Meaghan Mikkelsonová (CAN).
     
    50:52
    Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová už se poslušně odebírá na trestnou lavici, výhoda Kanady je tak u konce.
    49:58 Hilary KNIGHTOVÁ - 1:1
     
    49:58
    USA právě vstřelilo branku!
    Jenže pozor, máme vyrovnáno! Krátce po Kellerové návratu na led se HILARY KNIGHTOVÁ dostala do rychlého protiútoku, který zakončila přesnou střelou z levého kruhu, po níž kotouč zapadl ke vzdálenější tyči! Asistence: Monique Lamoureuxová, Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová.
     
    47:44
    Megan Kellerová (USA) se nechala vyloučit za podražení, Kanada si tak zahraje svou druhou přesilovou hru!
    46:50 V pádu zakončující Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová puk přes ležící kanadskou gólmanku prostě dostat nemohla!
     
    46:50
    Jemine, tak tohle byla paráda! Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová se parádně prokousala před Maschmeyerovou a z pádu zakončila, ležící strážkyně kanadské svatyně ale předvedla úchvatný zákrok a dočkala se ovací vestoje!
    46:03 Monique Lamoureuxová zakončovala přečíslení svého týmu z dobré pozice ze druhé vlny, jenže ani její střela se neujala!
     
    46:03
    Američanky teď měly obrovskou šanci na vyrovnání! Do jejich přečíslení se zapojila z druhé vlny si najíždějící Monique Lamoureuxová, jejíž střela ze skvělé pozice si ale cestu do sítě nenašla!
    44:29 Halli Krzyzaniaková mohla navýšit vedení svého týmu, jenže z výborné pozice mezi kruhy pálí pouze do břevna!
     
    44:29
    Protiakci kanadské reprezentace zakončila tvrdou ranou z mezikruží Halli Krzyzaniaková, která ale orazítkovala břevno americké klece!
    42:59 Anne Pankowskiová byla na konci přečíslení dvou proti jedné, jenže ani napodruhé v dnešním zápase se táto hráčka nedokázala gólově prosadit!
     
    42:59
    Přečíslení dvou proti jednomu zakončila americká útočnice Anne Pankowskiová, který ale ani svou druhou obrovskou šanci v zápase nedokázala využít!
    40:14 Laura FORTINOVÁ - 0:1
     
    40:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Sandman Center explodovalo radostí, Kanaďanky se okamžitě po začátku třetí třetiny ujímají vedení! Před Rigsbyovou vznikl neskutečný závar a k dorážce z mezikruží se dostala LAURA FORTINOVÁ, jejíž pokus skončil až v síti! Asistence: Natalie Spoonerová, Marie-Philip Poulinová.
     
    39:05
    Skvěle to teď udělala Jillian Saulnierová, která si vykoledovala faul Kellerové (USA). Ta poputuje na trestnou lavici na dvě minuty za držení.
     
    37:12
    Z tribun se opět ozývá pískot, Halli Krzyzaniaková (CAN) totiž poputuje na trestnou lavici za krosček.
    32:21 Bozeková nejprve trefila tyč kanadské svatyně a poté se parádním zákrokem blýskla kanadské gólmanka!

     
    32:21
    Ježkovy voči, tohle nebyl gól! Megan Bozeková tvrdě vypálila od modré a Maschmeyerová by byla bez šance, kotouč ale orazítkoval tyč!
    25:48 Zajímavé šance nyní k vidění před oběma brankami, jejichž strážkyně ale stále drží bezbrankový stav!
     
    25:48
    Tak to byla obrovská šance Američanek! Anne Pankowskiová vybojovala kotouč na obranné modré a vydala se do rychlého protiútoku, tváří v tvář Maschmeyerové ale neuspěla a ani dorážka americké útočnice neskončila v síti!
    25:06 Brianne Jennerová střílela z první z levého kruhu, Rigsbyová se ale proti její ráně stačila včas přesunout
     
    25:06
    Brianne Jennerová dostala nabito na levý kruh a vypálila bez přípravy, přemisťující se Rigsbyová si ale dokázala poradit!
     
    21:46
    Kanadské trable pokračují, Meghan Agostaová (CAN) půjde pykat na dvě minuty za držení hole.
     
    19:59
    Jillian Saulnierová (CAN) ještě v samotném závěru první třetiny vyfasovala dvouminutový trest za hru tělem.
     
    17:37
    Parádně to udělala Brianna Deckerová, jež se po pravém křídle prokousala až do zajímavé střelecké pozice, ale Maschmeyerová si s její ranou poradila!
     
    12:52
    Tak to bylo o fous! Chyběly centimetry k tomu, aby se Brianne Jennerová dostala ke kotouči tváří v tvář dezorientované americké brankářce!
    11:18 Jennifer Wakefieldová nedokázala pohnout s dosud bezbrankovým skóre zápasů ani po této akci.
     
    11:18
    Asi do nejlepší šance dosavadního průběhu se dostala Jennifer Wakefieldová, střela kanadské útočnice z nějakých pěti metrů si ale cestu za záda Rigsbyové nenašla!
     
    05:46
    Jenže pozor! Laura Fortinová (CAN) se rovněž provinila sekání, svěřenkyně Kena Kleeho si tak zahrají dvojnásobnou početní výhodu!
     
    04:50
    Ten měl jepičího trvání, Emily Clarková (CAN) se totiž provinila zcela zbytečným sekáním.
    Marken.cz

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 50. Knightová (Lamoureuxová, Lamoureuxová-Davidsonová), 54. Deckerová (Lamoureuxová), 60. Knightová (Decker) – 41. Fortinová (Spoonerová, Poulinová)


    USA: Rigsbyová (Vetterová) – Steckleinová, Lamoureuxová "A", Pfalzerová, Picardová, Kellerová, Bozeková – Deckerová, Knightová, Coyneová – Lamoureuxová-Davidsonová, Carpenterová, Pankowskiová – Dugganová "C", Skarupaová, Trivignová – Stacková, Darkangelová, Hickelová – Pelkeyová.
    Kanada: Maschmeyerová (Labonteová) – Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Lacquetteová, Mikkelsonová "A", Krzyzaniaková – Johnstonová, Saulnierová, Jennerová – Agostaová, Spoonerová, Poulinová "C" – Wakefieldová, Wickenheiserová, Clarková – Bramová, Davisová, Turnbullová.

    Rozhodčí: Gabriella Granová (SWE), Aina Hoveová (NOR) – Ilona Novotná (CZE), Johanna Tauriainenová (FIN)
    bahis siteleri