Benfica – Braga 5:1 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
5:1 (3:0)
SC Braga
Pátek 01.04.2016, 21:30 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz), Lisabon (kapacita: 65.647 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Benfica Lisabon

    Lisabonský celek je v tomto zápase mírnějším favoritem. Potvrzuje to i tabulka soutěže, kde je Benfica na prvním místě s 67 body. V posledním zápase se domácí střetli s Boavistou, kterou porazili chudým výsledkem 1:0. Benfica má rovnou dva hráče v TOP 3 tabulky střelců. Na prvním místě je brazilský šutér Jonas, který už dal 29 branek. Trojku uzavírá Kostas Mitroglou, který dal "pouze" 15. Tímpádem je Benfica nejlepším střílejícím týmem v Primeiře, dohromady jich dali 71.

    Poslední domácí zápasy

    14. 3. 2016 vs. Tondela 4:1 (2x Jonas, 1x Mitroglou, Jardel)
    29. 2. 2016 vs. Madeira 2:0 (2x Jonas)
    16. 2. 2016 (LM) vs. Zenit 1:0 (1x Jonas)
    12. 2. 2016 vs. Porto 1:2 (1x Mitroglou)
    23. 1. 2016 vs. Arouca 3:1 (1x Pizzi, Mitroglou, Jonas)
     
    SC Braga

    U hostů bych popsal formu jako střídavě oblačno. Jednou jasně soupeře přejedou ale v tom druhém hrají velice špatně. Nesmíme jim ale křivdit, poslední dva zápasy vyhráli s celkovým skóre 6:1. Madeiru porazili 2:0 a Fenerbahce doma rozstříleli 4:1. Hosté jsou momentálně na 4. místě. Na svého soupeře mají ztrátu 17 bodů, na třetí Porto pouze 11. Hlavní střelci týmu Bragy jsou dva, jmenovitě Ahmed Hassan s 10 góly a Nikola Stojiljkovič s devíti zásahy.

    Poslední venkovní zápasy

    13. 3. 2016 vs. Belenenses 0:3
    10. 3. 2016 vs. Fenerbahce 0:1
    2. 3. 2016 vs. Rio Ave 0:0
    27. 2. 2016 vs. Arouca 0:0
    18. 2. 2016 vs. Sion 2:1 (1x Stojiljkovič. Silva)
     
    Vzájemné zápasy

    30. 11. 2015 Braga – Benfica 0:2 (1x Pizzi, Lopez)
    14. 3. 2015 Benfica – Braga 2:0 (1x Jonas. Eliseu)
    18. 12. 2014 Benfica – Braga 1:2 (1x Jonas – 1x Aderlan, Pardo)
    26. 10. 2014 Braga – Benfica 2:1 (1x Eder, Agra – 1x Talisca)
    30. 3. 2014 Braga – Benfica 0:1 (1x Lima)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Benfica Lisabon: Moraes – Eliseu, Almeida, Jardel, Lindelöf, Fejsa, Gaitán, Pizzi, Sanches, Jonas, Mitroglou.
    Náhradníci: Lopes – Samaris, Jiménez, Salvio, Talisca, Carcela, Semedo.

    SC Braga: Matheus – Pinto, Baiano, Ferreira, Goiano, Carlos, Mauro, Silva, Eduardo, Santos, Koka.
    Náhradníci: Marafona – Boly, Níguez, Stojiljkovič, Augusto, Alan.

    Rozhodčí: Nuno Miguel Serrano Almeida – Nuno Vicente, Luís Ramos.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, a tak začalo velmi atraktivní utkání. Výkopu se chopili hostující hráči, kteří hned v úvodu kombinují na vlastní polovině hrací plochy.
     
    1
    Obrovská šance Bragy přišla hned v první minutě! Z levé strany přesně odcentroval Koka, na jehož centr si naskočil Wilson Eduardo, který orazítkoval tyč. Domácí gólman s sice po zakončení natahoval, ale v tomto momentu byl krátký.
     
    3
    Do dnešního utkání nastoupila Benfica Lisabon v tradičních červených dresech. Naopak soupeř zvolil žlutou sadu, ale nyní už se pojďme věnovat dění na hrací ploše.
     
    4
    Vypadá to, že Baiano má zdravotní potíže. Hru dokonce musel zastavit hlavní sudí. Vypadá to na zranění v oblasti třísel a uvidíme, zda bude hostující hráč pokračovat.
     
    5
    V Portugalsku panuje velmi dobrá atmosféra, jelikož fanoušci prozpěvují chorály. V úvodu duelu je aktivnější Braga, která si už vytvořila první velkou šanci.
     
    6
    Pěkný pas mířil za obranu, kam si nabíhal Mitroglou, ale míč se sklouzl po trávníku a zamířil na hranici vápna, kam vyběhl Matheus.
     
    7
    Zpoza vápna se napřáhl jeden z domácích hráčů, který vyslal přízemní střelu, ale hostující gólman zakončení v poklidu chytá.
     
    8
    Snad poprvé sledujeme další kombinaci Benfici, která se velmi rychle přesouvá z obranného bloku do útoku. Braga musí být velmi pozorná, jelikož domácí vymýšlí centry na Mitrogloua.
     
    9
    Ovšem nebezpečné akce jsme se nedočkali, jelikož Braga velmi dobře brání. Stále platí, že hosté jsou lepším týmem, ale hra se nám pomalu vyrovnává.
     
    10
    Fanoušci Lisabonu vytváří opravdu výbornou kulisu, ale nyní se museli smířit s nepřesným pokusem svého celku. Následuje jen odkop od branky hostujícího celku.
     
    11
    Trestuhodné zakončení dalšího hostujícího hráče! Za obranu si naběhl Rafa Silva, jenž se snažil přehodit vyběhnutého gólmana, ale zakončení skončilo jen těsně vedle brány. Ederson Moraes měl v tomto momentu obrovské štěstí.
     
    13
    Konstantinos Mitroglou dostal další balon do pokutového území, v něm si pomohl útočným faulem, a tak se k míči vrací Braga. Domácí hráč je sice překvapen, ale s rozhodnutím toho moc nenadělá.
     
    14
    Sledujeme velmi zajímavé utkání, což se vlastně i čekalo, protože se střetly dva celky z horních pater tabulky a navíc by měli oba reprezentovat Portugalsko v pohárové Evropě.
     
    15
    Pěkné zakončení předvedl Nilsson Lindelöf, jehož pokus letěl těsně nad trávníkem k tyči. Ovšem Matheus pěkným zákrokem pokus chytá, a tak stav zůstává bezbrankový.
     
    16
    Nepřesnou přihrávku Bragy zachytil Mitroglou, jenže jeho zakončení bylo žalostné a branku nemohl ani náhodou ohrozit.
     
    17
    Benfica právě vstřelila branku!
    Estádio do Sport Lisboa e Benfica propukla ohromná radost! Gaitán zrychlil hru a za obranou našel naběhnutého KONSTANTINOSE MITROGLOUA, jenž z první poslal míč pod horní tyč branky. Matheus sice vybíhal, ale pokus byl výborně umístěný, takže se hostující brankář mohl jen ohlédnout.
    17. Konstantinos MITROGLOU - 1:0
     
    19
    Další velká šance Lisabonu! Viděli jsme centrovaný míč z pravé strany, který směřoval na Jonase. Ten byl osamocený na malém vápně, ale k zasažení balonu mu chybělo pár centimetrů.
     
    20
    Benfice se po vstřelené brance uklidnila a nyní sledujeme její kombinaci kolem středového kruhu. Ovšem po několika přihrávkách přišel nákop, jenž zamířil až k brankáři Bragy.
     
    21
    Fanoušci si duel užívají, ale jejich hráči přišli o balon po tom, co rozehrávku nezvládl Ederson Moraes. Domácí brankář poslal míč jen do zámezí, a tak bude vhazovat Braga.
     
    22
    Krajní obránce Eliseu se snažil najít v šestnáctce nikoho ze spoluhráčů, ale jeho vysoký míč našel jen rukavice hostujícího gólmana.
     
    23
    Jestliže jsem v úvodu utkání tvrdil, že Braga je lepším týmem, tak nyní musím sportovně přiznat, že se hostující hráči Benfice nemohou vyrovnat.
     
    24
    Braga se nemůže vyrovnat s dobrým blokem soupeře, a tak přišel nákop za obranu. Jenže ten byl příliš dlouhý, a tak je z toho jen odevzdaný míč.
     
    26
    Koka si sice ukázal, kam by chtěl míč, ale nedokázal si o půl metru pohlídat ofsajdové postavení. Celou situaci výborně posoudil pomezní sudí, kterému praporek rychle vylétl nad hlavu.
     
    27
    Portugalská liga nám dnes nabízí nadprůměrné utkání a možná bych řekl i fantastické. Oba celky měly již několik vyložených šancí, ale branku dokázali vsítit jen domácí hráči.
     
    28
    Další akce Bragy je zastavená praporkem pomezního sudího, který opět viděl hostujícího hráče v ofsajdu. Všemu předcházel výborný centr, ale zbytek už znáte.
     
    29
    Hráči ve žlutých dresech sice ztratil míč, ale rychle se k němu vrátili, protože dobře zabojoval Luiz Carlos. Stejný hráč byl o pár desítek vteřin sražen k zelenému pažitu.
     
    30
    Jenže rozehrávka Bragy z volného kopu byla žalostná a centr zamířil jen do rukavic Edersona Moraese. Hra se nám velmi rychle přesunula před druhou z branek, kde jsme viděli rohový kop. Ten úspěch ani další vyloženou šanci neslavil.
     
    32
    Až nyní se nám hra trochu uklidnila, protože Benfica se nikam nežene a v klidu kombinuje.
     
    33
    Domácí tým táhl útok podél pravé postranní čáry a vybojoval další rohový kop. Z toho Benfica nic nevytěžila, ale těsně za pokutovým územím byt faulován Gaitán.
     
    34
    Výbornou palebnou pozici z dvaceti metrů měl Jonas, jehož tvrdý pokus trefil jen zeď. Ovšem přímý kop z takové pozice si zasloužil více, ale domácí příznivce to vůbec netrápí.
     
    36
    V posledních minutách se hraje výhradně na polovině Bragy, kde mají míč na kopačkách domácí hráči. Ti opět hledají recept na obranu soupeře.
     
    36
    Renato Sanches nastřelil ruku jednoho z bránících hráčů a hlavní sudí bez váhání nařizuje kop z bílého puntíku!
     
    37
    Benfica právě vstřelila branku!
    K pokutovému kopu se postavil JONAS, který ukázal, že má pevné nervy a dává druhou branku domácího celku. Brazilský fotbalista poslal míč na druhou stranu než šel brankář a s přehledem skóruje.
    37. JONAS - 2:0
     
    40
    Benfica právě vstřelila branku!
    Opravdu nádhernou branku dává PIZZI. Domácí fotbalista se napřáhl zpoza vápna a střelou přes bránícího hráče posílá balon přesně k tyči. Ovšem musíme se zastat Matheuse, jenž zakončení viděl na poslední chvíli a už nestačil míč vyrazit.
    40. PIZZI - 3:0
     
    42
    Celý stadion poskakuje a atmosféra je naprosto úžasné. Ovšem výsledek neodpovídá předvedené hře a řekl bych, že je hodně nespravedlivý. Braga nehraje tak špatně, ale pyká za neproměněné šance v úvodu.
     
    43
    Ve vzdušném souboji si faulem pomohl Renato Sanches, a i když se sám je diví, tak hlavní sudí mu ukazuje, že použil v souboji ruce.
     
    45
    Běží nám poslední minuta prvního poločasu a u balonu jsou domácí bránící hráči, kteří kombinují a snaží se vypořádat s napadáním Bragy.
     
    45+1
    Braga v závěru poločasu ještě vybojovala rohový kop, ale rozehrála ho na krátko. Hostujícím fotbalistům míč ještě utekl a následně hlavní sudí foukl naposledy v prvním poločase do píšťalky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Benfica vede po prvním poločase 3:0, ale výsledek zcela určitě neodpovídá předvedené hře a pro Bragu je hodně krutý! V úvodu zápasu byli aktivnější hostující hráči, kteří nedokázali využít dvě velké příležitosti, a tak přišli na řadu domácí. Lisabon dal úvodní branku, jenž ho dostala do pohody a následně odskočila do tříbrankového vedení. Uvidíme, co nám oba celky nabídnou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní sudí dal pokyn k zahájení druhého poločasu, který zahájili výkopem domácí hráči. Ještě před tím se Matheus podíval k nebi, ale nyní už je připraven.
     
    47
    Vypadá to, že ani jeden z trenérů nesáhl ke změně, a tak pokračujeme v základních sestavách. Doufejme, že nám úvodní jedenáctky předvedou povedenou pětačtyřicetiminutovku stejně jako v první půli.
     
    48
    Ještě jedno připomenutí! Benfica Lisabon nastoupila ve svých tradičních červených dresech a SC Braga zvolila žlutou sadu a teď už se rychle vraťme na hrací plochu.
     
    48
    Baiano vložil nohu do trasy běhu soupeře a je mu odpískán faul. Benfica velmi rychle rozehrála a přibližuje se k pokutovému území hostujícího mužstva.
     
    49
    K odraženému míči se z dvaadvaceti metrů dostal Eliseu, jehož povedený pokus zamířil jen těsně vedle brány. Matheus se sice natahoval, ale nevím, zda by zakončení zneškodnil.
     
    50
    Matheus je hrdinou posledního okamžiku! Hostující brankář vyběhl proti soupeři, který ho z malého vápna trefil do nohou.
     
    51
    Po delší době sledujeme kombinaci Bragy na polovině domácího celku, ale dlouhé trvání to nemělo.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Pedro Santos (SC Braga), který zatažením za dres zastavil Renata Sanchese, a tak je po zásluze prvním potrestaným hráčem dnešního večera.
     
    53
    Benfica Lisabon velmi rychle rozehrála a do této doby soupeři míč nepůjčila. Ovšem hráči v červených dresech kombinují u půlící čáry, kde soupeři nic nehrozí.
     
    54
    Gaitán se snažil rychlou přihrávkou najít naběhnutého spoluhráče, ale bohužel pro Benficu trefil jen bránícího hráče, a tak z dobře vypadající situaci nic nebylo.
     
    56
    Pomezní sudí nyní neviděl jasný ofsajd, po kterém se Benfica dostala do obrovské šance. Ovšem hostující brankář nejprve vyrazil střelu z hranice vápna a následně zneškodnil i dorážku z levé strany. Matheus je tak i přes tři obdržené branky nejlepším hostujícím hráčem.
    56.
     
    57
    A mohlo být sníženo, ale pěkný zákrok vytáhl také Ederson Moraes! Tomu se podařilo vyrazit zakončení Koka na rohový kop. Jenže musíme říct, že hostující hráč zvolil dobré řešení.
     
    58
    Co více by už hostující hráči chtěli. Nejprve nedokázali zakončit z hranice malého vápna a následně se míč dostal nad branku Benfici.
     
    60
    Tlak Bragy je u konce a naopak se hostující hráči musí rychle vracet, protože vidíme rychlý přechod Lisabonu do útoku.
     
    61
    Proti Braze je nepříznivý výsledek, ale hostující hráči se nevzdávají! Jeden z hostujících hráčů se napřáhl za hranicí pokutového území a trefil vzdálenou tyč domácí branky. To je obrovská smůla hráčů ve žlutých dresech.
     
    62
    Žlutou kartu dostává André Almeida (Benfica Lisabon), kterému utekl soupeř, a tak ho domácí hráč skluzem poslal k zemi. Je tu další zasloužený kartónek, jenž musel sudí vytáhnout.
     
    64
    Přízemní centr hostujícího týmu přišel z pravé strany a zamířil přesně do rukavic Edersona Moraese, pro něhož to nebyla vůbec těžká práce.
     
    65
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Ljubomir Fejsa, přichází Andreas Samaris.
     
    67
    Hlavní trenér Bragy musel nalít svým svěřencům krev do žil, protože hostující hráči jsou v posledních minutách jasně lepší. Ovšem se zdá, že utkání je již rozhodnuté.
     
    68
    Ve hře se stále více objevují nepřesnosti, po nichž se oba celky střídají u balonu. Hraje se u půlící čáry a uvidíme, který ze soupeřů se dostane do další šance jako první.
     
    69
    Braga vybojovala přímý kop z dobrých třiceti metrů. K míči se postavil Wilson Eduardo, ale jeho pokus se štěstím vyrazil před sebe domácí brankář. K odraženému míči se dostali první bránící hráči, a tak jsme viděli jen odkop.
     
    70
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Koka, přichází Nikola Stojiljković.
     
    71
    Benfica právě vstřelila branku!
    V poslední dvacetiminutovce jsme svědky ještě jedné branky v síti Bragy! Po rychlém vysunutí se domácí hráči dostali do přečíslení, v němž přihrával Jonas na KONSTANTINOSE MITROGLOUA. Ten měl před sebou dva bránící hráče, a tak udělal kličku do středu vápna a poslal míč nekompromisně pod horní tyč.
    71. Konstantinos MITROGLOU - 4:0
     
    73
    Žlutou kartu dostává Nikola Stojiljković (SC Braga). Hra se nám díky faulům hostujících hráčů stále více kouskuje.
     
    75
    A je tu další faul hostujícího hráče, který nabízí Benfice přímý kop.
     
    75
    Benfica právě vstřelila branku!
    Neskutečně dobře kopnutý přímý kop předvedl ANDREAS SAMARIS. Střídající hráč ukázal výbornou kopací techniku a z přímého kopu poslal míč přesně do šibenice. Hostující brankář si na zakončení řeckého hráče sice sáhl, ale brance už zamezit nedokázal.
    75. Andreas SAMARIS - 5:0
     
    77
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Rafa Silva, přichází Aaron Níguez.
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Osvaldo Nicolás Fabián Gaitán, přichází Mehdi Carcela.
     
    78
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Jardel, přichází Nélson Semedo.
     
    81
    Benfica Lisabon se zabydlela na polovině soupeře, kde sledujeme kombinaci těsně za pokutovým územím.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Luiz Carlos (SC Braga), jenž těsně za šestnáctkou srazil k zemi soupeře a uvidíme další přímý kop z dobré pozice.
     
    84
    Jenže domácí fotbalisté nezahráli přímý kop dobře, a tak míč skončil jen daleko vedle branky hostujícího mužstva.
     
    86
    Zdá se, že utkání se už jen dohrává, protože u míče je domácí celek, který se nemá kam hnát. Braze se nedaří ani kombinace na vlastní polovině a balon soupeři odevzdává.
     
    87
    Renato Sanches postupoval z vlastní poloviny hřiště k brance soupeře, ale deset metrů za půlící čárou o míč přišel. Výborně skluzem zasáhl jeden z bránících hráčů.
     
    88
    Na hrací ploše zůstal ležet domácí hráč, jenž chtěl vybojovat další přímý kop z dobré pozice. Ovšem hlavní sudí mu ukázal, chlapče vstávej – nic to nebylo.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Marcelo Goiano (SC Braga), přes kterého přešel soupeř, a tak mu hostující hráč postavil do cesty ukázkový hokejový "strom".
     
    90
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Marcelo Goiano, přichází Stian Lunder Ringstad.
     
    90+1
    K postranní čáře přichází čtvrtý sudí který na tabulce ukazuje, že se bude hrát o tři minuty déle. Ovšem v tuto chvíli se na hrací ploše nic zajímavého zatím neděje.
     
    90+2
    Nélson Semedo podrazil v pokutovém území soupeře, a tak se píská pokutový kop také na druhé straně. Braga může vsítit alespoň čestný úspěch.
     
    90+3
    Braga právě vstřelila branku!
    V samotném závěru se přeci jen hostující tým dočkal čestného úspěchu. K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný PEDRO SANTOS, který zakončením po zemi zkazil čisté konto domácímu brankáři.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme velmi povedené utkání, které výsledkem spíše připomíná hokej. Oba celky hrály ofenzivní fotbal a výsledek 5:1 je dárkem pro ty, kteří tento zápas sledovali. Z výhry se raduje Benfica, jenž byla hodně produktivní, a tak si připisuje tři body. Naopak Braga vstřelil gól až v samém závěru a může litovat zahozených šancí z úvodu zápasu. Kdo ví, jak by se duel vyvíjel, kdyby Braga po patnácti minutách vedla o dvě branky. Ovšem to je kdyby, na které se v žádném sportu nehraje.
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších onlajnů. (23:33:51)

    Michal Luxa

    Branky: 17. Mitroglou, 37. Jonas (pen.), 40. Pizzi, 71. Mitroglou, 75. Samaris – 90+3. Santos (pen.)

    Karty:   62. Almeida (BNF) – 51. Santos (BRG), 73. Stojiljković (BRG), 83. Carlos (BRG), 89. Goiano (BRG)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 19:12.
    Benfica Lisabon: Moraes – Eliseu, Almeida, Jardel (78. Semedo), Lindelöf, Fejsa (65. Samaris), Gaitán (77. Carcela), Pizzi, Sanches, Jonas, Mitroglou.
    Náhradníci: Lopes – Samaris, Jiménez, Salvio, Talisca, Carcela, Semedo.

    SC Braga: Matheus – Pinto, Baiano, Ferreira, Goiano (90. Ringstad), Carlos, Mauro, Silva (77. Níguez), Eduardo, Santos, Koka (70. Stojiljkovič).
    Náhradníci: Marafona – Boly, Níguez, Stojiljkovič, Augusto, Alan, Ringstad.

    Rozhodčí: Nuno Miguel Serrano Almeida – Nuno Vicente, Luís Ramos
    bahis siteleri