Pittsburgh – Philadelphia 6:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 1:5 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 5:1 (kon.)
Anaheim – Dallas 3:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Dallas Stars
Pondělí 04.04.2016, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Anaheim v pondělí v noci potřetí v sezóně změří síly s Dallasem, kterému 28. října podlehl v American Airlines Center těsně 4:3. Vítězný gól Stars vstřelil minutu a osmadvacet sekund před koncem Antoine Roussel, zatímco Jamie Benn připsal tři asistence. V odvetném utkání z 16. ledna uspěl Anaheim, který v domácím Honda Center zvítězil 4:2. Skvělé utkání odehrál Jakob Silfverberg, který zaznamenal dva kanadské body za gól a asistenci. Vzájemným duelem mezi oběma týmy, ve kterém budou mít Ducks podruhé výhodu domácího prostředí, Vás provede Tomáš Reiner.
     
    Anaheim Ducks:

    Anaheim v závěru základní části letošní sezóny NHL bojuje o čelo pacifické divize s Los Angeles Kings, které má na prvním místě náskok jednoho bodu, Ducks mají ovšem utkání k dobru. Anaheimu bude proti Dallasu chybět Kevin Bieksa, který je mimo hru kvůli zranění v horní části těla, zatímco nad startem Simona Desperese visí otazník, a to, zda do zápasu nastoupí, se dozvíme až po rozbruslení. Hampus Lindholm vynechal sobotní trénink kvůli viróze a do nedělního utkání proti Stars s zřejmě nezasáhne.
    Fanynky pogratulovali k 700. utkání Andrewu Coglianovi.

     
    Dallas Stars:

    Dallas Stars vede centrální divizi s čtyřbodovým náskokem na druhé St. Louis Blues a do konce základní části mu zbývají odehrát tři utkání, zatímco Blues mají před sebou o jeden zápas více. Dallas v neděli porazil v Staples Center domácí Los Angeles Kings těsně 3:2. Oba týmy už ovšem vstupovaly do utkání s vědomím, že už mají účast v playoff zajištěnou. Lindy Ruff se stal po zápase s Kings pátým trenérem, který v historii NHL dosáhl na 700 výher.
    Dallas Stars se raduje z návratu do playoff. Jak daleko dojde?

     
    Vzájemné zápasy:

    16.01.16 Anaheim Ducks – Dallas Stars 4:2
    28.10.15 Dallas Stars – Anaheim Ducks 4:3
     
    Československá stopa v utkání:

    Radek Faksa (DAL) 4+5, +/- +8
    Aleš Hemský (DAL) 13+24, +/- +3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (Chudobin) – Fowler, Holzer, Lindholm, Manson, Stoner, Vatanen – McGinn, Getzlaf (C), Perry (A) – Cogliano, Kesler (A), Silfverberg – Santorelli, Horcoff, Stewart – Garbutt, Thompson, Wagner. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.

    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Goligoski (A), Klingberg, Nemeth, Jordie Benn, Oduya, Johns – Jamie Benn (C), Eakin, Sharp – Moen, Spezza, Nučuškin – Roussel, Faksa, Hemský – Sceviour, Fiddler (A), Eaves. Hlavní trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Dan O'Rourke, Ian Walsh – Tim Nowak, Bryan Pancich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    V Honda Center začalo utkání mezi Anaheimem a Dallasem, které slibuje hodně gólů a atraktivní hokej. Stars se jako první vydali do útoku, ten ovšem zastavilo postavení mimo hru.
     
    00:57
    V sestavě Dallasu Stars dnes nechybí česká dvojice útočníků Radek Faksa a Aleš Hemský, kteří se oba dva nacházejí v kladných číslech, což se tabulky pravdy týče.
     
    01:21
    Radek Faksa mohl v úvodu utkání poslat Dallas Stars do vedení, když krásnou střelou mířil do pravého horního rohu brány, John Gibson ale vytáhl skvělý zákrok a lapačkou jeho pokus zastavil!
     
    01:21
    Cam Fowler (ANA) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    01:26
    Stars na levém křídle ihned vypálili po vhazování, jenže jejich střela zamířila pouze do náruče Johna Gibsona, který rychle zaklekl a rychlém sledu si připsal třetí úspěšný zákrok.
     
    01:54
    Jason Spezza si na pravém křídle připravil puk na střelu a od mantinelu mířil přesně do bližšího pravého horního rohu brány, jenže John Gibson vytáhl krásný semafor, na kterém zasvítila červená!
     
    02:19
    Ducks se ubránili a z obranného pásma vyhodili puk na střídačku, podruhé se tedy na domácí straně nevylučovalo.
     
    03:30
    Jamie Benn předvedl nádherný obranný zákrok, když mezi kruhy pro vhazování před vlastní bránou přerušil rychlý protiútok a přečíslení Anaheimu dva na jednoho.
     
    04:00
    Jamie Benn zaklekl a nataženou holí přerušil kombinaci dvou domácích hokejistů, kteří se ocitali ve velmi slibné šanci.
     
    04:19
    Dallas Stars měl skvělý nástup do utkání, během něhož vyslal na Johna Gibsona čtyři střely. Domácí hokejisté Anaheimu zatím pozornost Anttiho Niemiho neprověřili ani jednou.
    Corey Perry dnes nastoupil k jubilejnímu 800. utkání NHL.

     
    05:24
    Cam Fowler odvedl v útočném pásmu skvělou práci a v blízkosti brány se dostal do zakončení bekhendem, jeho následná střela ale zamířila vedle levé tyče a Antti Niemi zůstal bez zákroku.
     
    06:22
    Nate Thompson smazal nulu v počtu střel Ducks na bránu, když na pravém křídle zavezl puk do útočného pásma a poté bekhendem prověřil pozornost Anttiho Niemiho. Brankář Dallasu ukryl puk ve svém náručí a po přerušení hry přichází na řadu první krátká reklamní přestávka.
     
    Dva velké milníky:

    Na straně Anaheimu se dnes radují ze zajímavého milníku dva útočníci. Corey Perry nastoupil ke svému jubilejnímu 800. utkání NHL, zatímco Andrew Cogliano k sedmistému.
     
    06:45
    Josh Manson mohl skórovat ve druhém zápase v řadě, když z pravého kruhu pro vhazování mířil dobře na přední tyč, Antti Niemi ale vytáhl skvělý zákrok a levým betonem jeho pokus letící těsně nad ledem vyrazil mimo!
     
    06:58
    Cody Eakin (DAL) dostal menší trest, 2 minuty krosček.
     
    07:59
    Cam Fowler předvedl na pravém křídle pěkný oblouk a poté puk nahodil před bránu, kde ho těsně vedle pravé tyče skvěle tečoval Jamie McGinn.
     
    08:43
    Ducks nebezpečně vypálili z levého křídla, jmenovitě to byl zřejmě Corey Perry, jehož střela letící těsně nad ledem skončila na pravém betonu Anttiho Niemiho, který si připsal další zákrok.
     
    09:16
    Oba týmy mají za sebou úvodní přesilovou hru, během níž se dostali ke střele či střelám na bránu, ani jedna z nich ovšem úvodním gólem utkání neskončila.
     
    11:00
    Z utkání je odehráno jedenáct minut a zatím to není žádná hitparáda. Oba týmy se dohromady dostaly k osmi střelám, což není příliš mnoho. Na druhou stranu se ale vše může rychle otočit a v rychlém sledu může padnou několik branek.
     
    11:59
    Dallas Stars vede na střely ve velmi vyrovnaném utkání zatím 5:3 a vytvořil si dvě obrovské šance, Anaheim ale podržel skvěle chytající John Gibson.
     
    12:28
    Svěřenci hostujícího trenéra Lindyho Ruffa mají územní převahu, do další slibné brankové příležitosti se ovšem zatím nedostali.
     
    13:35
    Antti Niemi v rychlém sledu předvedl dva skvělé zákroky, když nejprve vyrazil střelu Ducks z pravého křídla a vzápětí si poradil i s následnou střelou po ledě v podání Ryana Keslera, který se snažil puk z ostrého úhlu poslal do odkryté brány, brankář Stars se ale stačil bleskově přesunout a vyškrábnout ho mimo!
     
    14:39
    Andrew Cogliano:

    Andrew Cogliano se stal teprve druhým hráčem v historii NHL, který odehrál v řadě 700. utkání. To je neuvěřitelný milník, když si vezmete, kolik osobních soubojů každý hráč podstoupí, a jak velká je pravděpodobnost, že dojde k jeho zranění.
     
    14:55
    Cam Fowler zkusil vypálit ve středu útočného pásma v blízkosti modré čáry, jeho následná střela ale hradbou těl před Antti Niemim neprošla.
     
    15:28
    John Gibson holí zastavil nahození Dallasu ze středního pásma a poté rozehrál směrem ke střídačkám.
     
    16:21
    Ducks vyrazili podruhé v dnešním utkání do přečíslení 2 na 1 a vzápětí z toho byla obrovská šance, ve které se tentokrát ocitl Ryan Kesler. Útočník Anaheimu si sjel mezi kruhy pro vhazování na zpětnou přihrávku svého spoluhráče a jeho následná tečovaná střela mířila do levého horního rohu, Antti Niemi ale vytáhl skvělý reflexivním zákrok a pravým ramenem puk vyrazil mimo!
     
    17:03
    Po velké šanci Anaheimu následuje po přerušení hry reklamní přestávka a po ní druhá přesilová hra pro Dallas Stars.
     
    17:03
    Shawn Horcoff (ANA) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    17:18
    Jamie Benn napřáhl na pravém křídle po vyhraném vhazování ke střele, která byla těsně před bránou tečována, to ovšem nezabránilo Johnovi Gibsonovi v tom, aby si po rychlém zakleknutí připsal úspěšný zákrok a ukryl puk ve svém náručí.
     
    17:42
    Stars mají v závěru úvodního dějství dnešního utkání druhou přesilovou hru a ideální možnost prolomit bezbrankové skóre.
     
    18:07
    Na střely je to necelé dvě minuty před koncem první třetiny velice vyrovnané. Dallas Stars s dostal k osmi střelám, zatímco Anaheim Ducks vyslal na bránu Anttiho Niemu o jeden pokus méně.
     
    18:57
    Alex Goligoski od modré čáry nahodil puk na bránu Anaheimu a John Gibson ho vyrazil hrudí před sebe, bohužel pro Stars se ale žádný z hostujících hokejistů nedostal k dorážce.
     
    19:44
    John Gibson si pohlídal prostor u své levé tyče a rychle volný puk na ledě přikryl lapačkou. Vzápětí se v rohu ledové plochy strhla potyčka a Travis Moen shodil rukavice, nakonec ale k bitce nedošlo.
     
    19:44
    Na domácí straně se do strkanice zapojili nejdříve Korbinian Holzer a po něm Ryan Getzlaf s Antoinem Rousselem.
     
    19:44
    Ryan Getzlaf (ANA) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    19:44
    Antoine Roussel (DAL) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V závěru první třetiny se strhla po zákroku Johna Gibsona v rohu ledové plochy velká mela, která vyvolala během dosavadního průběhu utkání největší vzrušení. Oba týmy si během úvodních dvaceti minut vytvořily několik šancí, žádná z nich ale brankou neskončila. V Honda Center zatím hrají velký prim oba brankáři. Antti Niemi i John Gibson drží čisté konto. Skóre po první třetině. Anaheim Ducks 0 Dallas Stars 0.

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 4:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Anaheim vyhrál úvodní vhazování druhé třetiny, do které oba týmy vstupují za bezbrankového stavu 0:0. Po potyčce v závěru prvního dějství pokračuje hra ve hře 4 na 4.
     
    20:49
    Oba týmy se během úvodní minuty dostaly ke střele, ani jeden ze zakončujících hráčů ale nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    21:44
    Valeri Ničuškin unikl jednomu z hráčů Ducks a ocitl se před bránou v obrovské šanci, vzápětí se mu ale mezi betony Johna Gibsona puk do sítě protlačit nepodařilo! Brankář Anaheimu sice couval s kotoučem mezi betony do brány, nakonec se ale na brankové čáře zastavil.
     
    22:31
    Ryan Getzlaf z ostrého úhlu na pravém křídle posílal před bránu nebezpečnou přihrávku, kterou hledal Jamieho McGinna, tomu se ale nepodařilo puk usměrnit mezi tři tyče a promáchl ho.
     
    23:30
    Ducks obléhali bránu Anttiho Niemiho, po několika sekundách strávených v útočném pásmu se ale do zakončení nedostali.
     
    24:25
    Ducks dnes působí spíše jako kachničky, než nějací silní kačeři. Na opačné straně ledové plochy ale ani Stars (hvězdy) nikterak nezáří.
     
    24:45
    Osobně jsem čekal od utkání atraktivní a na góly bohatý souboj, ten se ovšem zatím nekoná. Pro nezaujatého diváka je to samozřejmě škoda, góly jsou kořením hokeje, ten je dnes ale zatím téměř bez chuti. Chtělo by to pořádně osolit a začít rychle bruslit.
     
    25:54
    Anaheim Ducks si nekomplikoval situaci a z obranného pásma jednoduše vyhodil puk o mantinel ve středním pásmu až za bránu Anttiho Niemiho.
     
    26:09
    Antoine Roussel byl v levém rohu útočného pásma zřejmě zasažen holí do obličeje, rozhodčím ale zákrok jednoho z domácích hokejistů nikl a hra bude po krátké reklamní přestávce pokračovat na obou stranách v pěti hráčích.
    Corey Perry je po Teemu Selännem (966 utkání) druhým hráčem, který v historii Anaheimu odehrál v dresu Ducks nejvíce zápasů, konkrétně 800! Věrnost a oddanost.

     
    27:18
    Ducks vyrazili po pravém křídle do rychlého protiútoku a diagonální střelou po ledě mířili přesně ke vzdálenější levé tyči, Antti Niemi ale jejich pokus levým betonem vyrazil mimo.
     
    27:25
    Před střelou Anaheimu měl na straně hostujícího celku obrovskou šanci Patrick Sharp, který se u pravé tyče nadvakrát snažil z blízkosti prosadit, v obou případech ale našel levý beton Johna Gibsona!
     
    28:58
    Mike Santorelli krásně vypálil z levého kruhu pro vhazování a jeho střela mířila do bližšího levého horního rohu brány, jenže Antti Niemi vytáhl skvělý zákrok a pravým ramenem kotouč vyrazil do ochranné sítě!
     
    29:45
    Utkání se za několik málo sekund přehoupne do své druhé poloviny a zatím stále marně čekáme na úvodní gól.
     
    30:35
    Nechci přivolávat nějakou hokejovou nudu, o které v NHL snad ani nelze mluvit, v Honda Center to ale zatím vypadá tak, že tým, který skóruje jako první, s největší pravděpodobností vyhraje.
     
    31:20
    Andrew Cogliano (ANA) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    32:02
    Jakob Silfverberg se v oslabení dostal do samostatného úniku, za pět minut dvanáct mu ale puk vypíchl zezadu Patrick Sharp.
     
    32:14
    Anaheim právě vstřelil branku!
    NATE THOMPSON dostal od Stars dárek, se kterým naložil nejlépe jak mohl a prolomil k radosti domácích fanoušků Anaheimu bezbrankové skóre! Nutno dodat, konečně! Jeden z hokejistů Dallasu namazal puk na hokejku Natea Thompsona, který se řítil v oslabení do samostatného úniku a po nádherném blafáku zasunul puk za záda bezmocného Anttiho Niemiho. Hostující brankář šel rychle k ledu a vleže už neměl šanci zasáhnout. Bez asistence.
    32:14 Nate THOMPSON - 1:0
     
    34:00
    Trvalo to sice déle, než bychom čekali, ale necelých osm minut před koncem druhé části utkání se prosadil domácí Nate Thompson, který vstřelil úvodní gól a prolomil bezbrankové skóre.
     
    34:47
    Nezbývá než věřit, že úvodní gól zápasu pomůže a co nevidět se dočkáme další branky či branek.
     
    35:17
    Jamie McGinn v levém kruhu pro vhazování vypálil zápěstím, jeho střela ale zamířila pouze do výstroje Anttiho Niemiho, který rychle zaklekl a připsal si zákrok, po kterém přerušil hru.
     
    36:25
    Dallas Stars je střelecky aktivnější a na střely vede 16:13, nic mu to ovšem není platné, protože zásluhou Natea Thompsona prohrává na ledě Anaheimu Ducks 1:0.
     
    36:55
    Ryan Garbutt nabral na levém křídle rychlost a z blízkosti mířil na přední tyč, Antti Niemi ale jeho pokus pravým betonem zastavil a poté si poradil i s následnou dorážkou Jakoba Silfverberga, který se na vzdálenější pravé tyči ocitl ve vyložené šanci, z blízkosti ale nedokázal puk dorazit do brány a brankář Dallasu vleže kotouč zastavil na brankové čáře lapačkou!
     
    37:16
    Rozhodčí ještě pro jistotu přezkoumali video, které potvrdilo spektakulární zákrok Anttiho Niemiho. O gól se nejednalo.
     
    38:24
    Do konce druhé třetiny zbývají odehrát necelé dvě minuty a tempo utkání opět výrazně opadlo.
     
    38:51
    Clayton Stoner (ANA) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    39:26
    Dallas má v dnešním utkání k dispozici čtvrtou přesilovou hru, místo toho, aby se pokusil vyrovnat, tak čelí v obranném pásmu útoku Anaheimu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Experti z NHL chválili skvělé bránění přesilových her v podání Anaheimu, jenže já si s nimi dovolím nesouhlasit, protože Dallas sice hrál během dosavadního průběhu nepříliš záživného utkání čtyři přesilové hry, jenže ani během jedné z nich nejevil nějakou velkou touhu vstřelit gól a naopak v jedné z početních výhod inkasoval zatím jedinou branku utkání, o kterou se po nádherném zakončení samostatného úniku postaral Nate Thompson. Skóre po 40 minutách. Anaheim Ducks 1 Dallas Stars 0.

     
    Třetí třetina začne přibližně ve 4:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Dallas Stars vstupuje do třetí třetiny s jednobrankovým mankem, které musel mazat také v posledním zápase proti Los Angeles Kings a nakonec se mu to během závěrečných dvaceti minut podařilo. Co dnes?
     
    40:10
    Anaheim právě vstřelil branku!
    RYAN KESLER skóruje v oslabení a posílá Anaheim Ducks pouhých deset sekund po zahájení závěrečné třetí třetiny do dvoubrankového vedení!! Jakob Silfverberg za bránou zachytil rozehrávku Dallasu a zpětnou přihrávkou našel Ryana Keslera, který z blízkosti zamířil nad lapačkou Anttiho Niemiho do pravého horního rohu brány. Asistence: Jakob Silfverberg.
    40:10 Ryan KESLER - 2:0
     
    40:48
    Aleš Hemský nabral na pravém křídle rychlost a pokusil se Stars rychle vrátit zpět do zápasu, jeho následná střela ale byla nepřesná a zamířila do ochranné sítě.
     
    41:56
    Ryan Getzlaf na levém křídle z ostrého úhlu posílal před bránu nebezpečný puk, žádný z jeho spoluhráčů se ale nenacházel v blízkosti Anttiho Niemiho.
     
    42:12
    Jamie Benn byl zřejmě tím hráčem, který z blízkosti mířil k levé tyči, jeho následná střela ale po ledě zamířila mimo.
     
    43:43
    Dallas hrál v dnešním utkání několik přesilových her, jenže ani během jedné z nich nedokázal skórovat a Anaheim navíc dvakrát vstřelil gól v oslabení.
     
    44:32
    Cam Fowler napřáhl na vrcholu mezikruží k nebezpečné střele s příklepem, jeho následná tvrdá rána ale zamířila vedle levého horního rohu brány Anttiho Niemiho.
     
    45:26
    Dallas Stars v dnešním utkání nevypadá vůbec dobře, a na to, kolik hrál přesilových her, je osmnáct střel na bránu výsměchem.
     
    46:10
    Patrick Sharp se ocitl v blízkosti brány v obrovské šanci, když mířil přesně do pravého horního rohu brány, John Gibson ale vytáhl zázračný zákrok a zřejmě holí dokázal puk vyrazit!
     
    47:22
    Ryan Getzlaf se na pravém křídle málem dostal do samostatného úniku, i pod tlakem se ale dokázal protáhnout do zakončení, jeho následná střela z pravého kruhu pro vhazování ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče!
     
    48:52
    Andrew Cogliano nabral na levém křídle v blízkosti střídaček rychlost a poté z ostrého úhlu vypálil přes jednoho z hokejistů Dallasu, který jeho střelu srazil za bránu.
     
    49:32
    John Klingberg vypálil ve středu útočného pásma od modré čáry, jeho následná střela zápěstím ale houštinou těl na Johna Gibsona neprošla a byla sražena mimo.
     
    50:49
    Hráčská lavice Dallasu Stars dostala menší trest, 2 minuty příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    Zajímavost:

    Anaheim Ducks potřinácté ve své historii vstřelil během jednoho zápasu v oslabení dva góly. Naposledy se to jeho hráčům podařilo 13. března 2014 proti Calgary Flames.
     
    51:36
    Alex Goligoski krásně přenesl hru doprava na volného Jamieho Benna, který bez přípravy z pravého kruhu pro vhazování mířil do odkryté části brány, John Gibson se ale dokázal bleskově přesunout a jeho pokus nadvakrát zneškodnil!
     
    51:40
    Dallas snad poprvé v utkání dokázal Anaheim dostat pod menší tlak a na delší dobu se usadit v útočném pásmu.
     
    52:05
    Jakob Silfverberg mohl po další tragické rozehrávce Stars vstřelit v oslabení třetí gól Anaheimu, jeho střelu z otočky z levého kruhu pro vhazování ale Antti Niemi ukryl ve svém náručí!
     
    52:18
    Ryan Kesler byl zřejmě tím hráčem, který se mezi kruhy pro vhazování ocitl v obrovské šanci, jenže Antti Niemi se jako guma roztáhl podél brankové čáry a vleže dokázal jeho pokus nadvakrát zneškodnit!
     
    53:25
    Dallas nevyužil další přesilovou hru, během které se dostal pouze k jedné střele.
     
    53:48
    Jason Spezza z levého kruhu pro vhazování mířil pod horní tyč, jeho následná střela ale nakonec skončila nad a rozezvučela ochranné sklo za bránou Johna Gibsona.
     
    54:26
    Střely:

    Anaheim Ducks 24 Dallas Stars 24
     
    55:52
    Závěrečná část dnešního utkání je zatím nejdramatičtější a nabídla nejvíce brankových příležitostí. Oba týmy konečně začaly více bruslit a hned je to znát.
     
    56:07
    Nate Thompson:

    Nate Thompson dnes skóroval ve třetím utkání v řadě, což je jeho dosavadní maximum v kariéře NHL.
     
    56:29
    Chris Wagner se z pravého křídla skvěle prodral před bránu a z blízkosti mířil mezi betony Anttiho Niemiho, ten ale dokázal jeho střelu hrudí vyrazit!
     
    57:38
    Alex Goligoski se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jeho následná střela se ale od Ryana Keslera odrazila vedle pravého horního rohu brány.
     
    57:47
    Antti Niemi vyjel z brány na střídačku a Dallas Stars to zkouší necelé tři minuty před koncem zápasu za dvoubrankového manka v šesti hráčích!
     
    58:02
    Hlavní trenér Dallasu Stars Lindy Ruff si vzal oddechový čas, aby svým svěřencům udělil poslední pokyny.
     
    58:09
    John Klingberg na pravém křídle od mantinelu nahazoval puk na bránu, jeho nahození ale srazil do rohu ledové plochy dobře postavený Ryan Kesler.
     
    58:32
    Dallas právě vstřelil branku!
    RADEK FAKSA skóruje a vrací Dallas Stars zpět do utkání!! Hosté ještě mají dostatek času na to, aby se pokusili vyrovnat. Radek Faksa se dostal po přihrávce Jasona Spezzy z levého křídla před bránou ke střele, který z otočky zamířila po ledě pod levým betonem Johna Gibsona ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Jason Spezza, Antoine Roussel.
    58:32 Radek FAKSA - 2:1
     
    59:19
    Ryan Getzlaf málem skóroval po ledě přes celou délku ledové plochy, jeho následná střela ale zamířila těsně vedle levé tyče a od vnějšího oblouku brány se odrazila na zakázané uvolnění!
     
    59:38
    Anaheim právě vstřelil branku!
    RYAN GETZLAF skóruje do prázdné brány a pečetí vítězství Ducks v dnešním zápase!! Ryan Kesler zachytil v blízkosti útočné modré čáry rozehrávku Dallasu a poté puk předložil kapitánovi Anaheimu, který z otočky po ledě zamířil do prázdné klece. Asistence: Ryan Kesler.
    59:38 Ryan GETZLAF - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Ducks vstupovali do závěrečné části utkání s jednobrankovým vedením v oslabení, to jim ovšem nevadilo. Pouhých deset sekund po zahájení třetí části se totiž prosadil Ryan Kesler, který vstřelil druhý gól Anaheimu v oslabení. Svěřenci Lindyho Ruffa to v závěru utkání zkusili při hře bez brankáře a Radek Faksa vykřesal pro Stars naději, tu ale vzápětí pohřbil střelou do prázdné brány Ryan Getzlaf. Konečný výsledek. Anaheim Ducks 3 Dallas Stars 1.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. John Gibson (ANA) 24 zák., 1 gól, 96,0%
    2. Jakob Silfverberg (ANA) 0+1
    3. Andrew Cogliano (ANA) 0+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Radek Faksa (DAL) 0+1, 3 střely, čas na ledě 12:50
    Aleš Hemský (DAL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:50 (05:42:08)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 33. Thompson, 41. Kesler (Silfverberg), 60. Getzlaf (Kesler) – 59. Faksa (Spezza, Roussel)


    Anaheim Ducks: Gibson (Chudobin) – Fowler, Holzer, Lindholm, Manson, Stoner, Vatanen – McGinn, Getzlaf (C), Perry (A) – Cogliano, Kesler (A), Silfverberg – Santorelli, Horcoff, Stewart – Garbutt, Thompson, Wagner. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.
    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Goligoski (A), Klingberg, Nemeth, Jordie Benn, Oduya, Johns – Jamie Benn (C), Eakin, Sharp – Moen, Spezza, Nučuškin – Roussel, Faksa, Hemský – Sceviour, Fiddler (A), Eaves. Hlavní trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Dan O'Rourke, Ian Walsh – Tim Nowak, Bryan Pancich

    Diváci: 16585
    bahis siteleri