Košice – Banská Bystrica 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Košice
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0) Stav série: 2:3
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pondělí 04.04.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipsport Liga (SR) play-off • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás vítam pri priamom prenose z 5. zápasu semifinále Slovnaft play-off Tipsport ligy, v ktorom si sily krížia HC Košice a HC 05 iClinic Banská Bystrica.

    Séria sa po 4 odohraných stretnutiach vráti opäť do Košíc. Tie sa musia popasovať s alarmujúcim stavom, keď v semifinále hranom na 4 víťazstva prehrávajú pomerom 1:3 a každá ďalšia prehra bude znamenať ich koniec v sezóne 2015/2016.

    Naopak, „Barani“ pricestujú do metropoly východného Slovenska so značnou psychickou výhodou. Minuloročný zdolaný finalista totiž potrebuje už len jednu výhru na to, aby sa stal prvým z dvojice, kto v aktuálnom ročníku zabojuje o majstrovskú trofej.

    Úvodné buly mimoriadne dôležitého stretnutia je v košickej Steel aréne naplánované na pondelok o 17:00. My pri ňom nebudeme chýbať a prostredníctvom podrobných textových vstupov vám zo stretnutia prinesieme všetko podstatné.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Cebák, Mikuš, Pavúk, Macejko – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Spilar – Boltun, Hrnka, Lapšanský – Varga, Češík, Hričina – Milý

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Ďatelinka, Šmach, Majeský, Pujacs, Gründling, Čížek, Bajaruns, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lunter – Bezúch, Handzuš, Bortňák

    Rozhodca: Baluška, Jonák – Gajan, Smrek.
    Prebieha rozcvička oboch tímov
     
    Milí športoví priatelia, srdečne vás pozdravujem z košickej Steel arény. Na jej hlavnej ľadovej ploche sa v tejto chvíli pripravujú oba celky. Po rozkorčuľovaní príde na rad úprava hracej plochy, ktorá dodá ľadu opäť potrebnú kvalitu na zápas.
     
    Vážení športoví priaznivci dovoľte mi vás ešte raz srdečne pozdraviť zo Steel arény, z Košického štadióna Ladislava Trojáka, kde sa už o malý moment začne piaty duel semifinálovej série Slovnaft play-off medzi Košicami a Banskou Bystricou. Oba celky v tejto chvíli prichádzajú na hraciu plochu, Košice nastupujú za špeciálnych svetelných efektov. Domáci hokejisti do zápasu vkročia v bielo-modrých dresoch, hostia z Banskej Bystrice si do metropoly výhodného Slovenska priviezli čiernu sadu dresov s červenými prvkami.
    Košičania nastupujú na ľad
     
    My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, ktorú zaspieva majster Jaroslav Dvorský, sólista opery Štátneho divadla v Košiciach. Po doznení hymny už vhodeniu úvodného buly nebude nič brániť.
     
    Dnešným stretnutím nás prevedie rozhodcovská štvorica: ako hlavní sa dnes predstavia páni Vladiír Baluška a Peter Jonák, na pozícii čiarových arbitrov im budú dopomáhať páni Rastislav Gajan a Martin Smrek.
    Steel aréna počas hymny Slovenskej republiky
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Košičania puk po krátkom boji v stredovom kruhu získali do svojej moci a okamžite s ním zacúvali do vlastných obranných radov, odkiaľ sa pokúsia o založenie prvej útočnej akcie zápasu.
     
    00:26
    Bartánus ale v stíhacom súboji nestačil na posledného obrancu Banskej Bystrice, preto sa proti Košiciam pískalo zakázané uvoľnenie. Puk totiž domáci poslali spoza červenej čiary.
     
    00:41
    V úvode stretnutia sa pomerne často prerušuje, prvá minúta patrí Košiciam, ktoré sa neustále pokúšajú o nahadzovanie pukov do útočnej tretiny, takéto situácie má ale Banská Bystrica dobre prečítané.
     
    01:09
    Spilar prebral voľný puk na svoju hokejku ešte v strednom pásme, po dvoch kľučkách si ale nevšimol čepeľ svojho súpera, ktorá ho o hrací predmet včas pripravila. Pokračovať tak budú hostia.
     
    01:55
    Oba celky striedali počas hry, čo sa na založenie rýchlej akcie snažil premeniť Boltun. Jeho zavezenie puku k útočnej modrej čiare sa ale napokon ukázalo ako nedostatočné.
     
    02:42
    Košičania často napádajú svojho súpera až s trojicou korčuliarov, preto nemá Banská Bystrica inú možnosť, ako puky jednoducho vyhadzovať. Jeden takýto úkon sa teraz skončil zakázaným, uvoľnením.
     
    03:05
    Suja teraz puk posunul na modrú čiaur, odkiaľ si ho opäť vypýtal do priestoru za pravým kruhom, odtiaľ ale jeho strela švihom prekvapiť Bacashihuu nemohla. Navyše, puk skončil na pozornej obrane.
     
    03:50
    Tentokrát to už ale bolo o poznanie lepšie! Hričina využil svoje fyzické prednosti, puk si výborne pokryl telom a následne s ním obkorčuľoval bránku, spoza ktorej zakončoval, Bacashihua na poslednú chvíľu vykopol svoj ľavý betón.
     
    04:59
    Banská Bystrica sa teraz musela pomerne dlho brániť, po krušných chvíľach pred vlastnou bránkou ale puk dokázala vyviezť a pokračovať sa tak bude pred Melicherčíkom.
     
    05:06
    Hostia buly v útočnej tretine vyhrali a košický gólman sa musel mať okamžite na pozore. Strela z ľavej strany klziska ale pripravenému Melicherčíkovi nemohla narobiť žiadne problémy.
     
    05:35
    Trio Varga – Češík – Hričina teraz poriadne zovrelo svojho súpera v obrannej tretine, zatiaľ je to bez strely, Banská Bystrica ale puk nedokáže dostať do bezpečnej zóny.
     
    06:28
    Podarilo sa jej to až takmer po minúte hry, keď puk na dlhší čas aspoň zašliapla pri mantineli. Nasledovať bude komerčná prestávka, ktorú využijú oba celky na rozdanie si potrebných pokynov.
     
    06:40
    Banská Bystrica vyhrala buly v strednom pásme, Čížek to ale svojím ťažkým nahodením do útočnej tretiny nevyriešil vôbec dobre. Nasledovalo tak len zakázané uvoľnenie v podaní hostí.
     
    07:09
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, neporovnateľne viac z nej majú domáce Košice, tie sa ale vďaka pozornej obrannej hre svojho súpera nedokážu natlačiť do lepšej pozície.
     
    07:49
    Všetko sa to zmenilo v tejto chvíli, keď dostal Bicek prihrávku na pravú stranu, odkiaľ následne po krátkom spracovaní puku vypálil. Bacashihua čaroval, jeho zákrok donútil puk vrátiť sa späť do hry.
     
    08:40
    Formácia vedená Tomášom Hričinom je dnes mimoriadne aktívna, faktom ale ostáva, že Varga v tejto chvíli nedokázal na zadnom mantineli spracovať náročnú prihrávku, ktorá tak prešla až k Bastovi.
     
    09:25
    Až štyria korčuliari teraz na zadnom mantineli bojovali o puk, ktorý sa na dlhší čas aj zašliapol. Zdalo sa, že sa bude pískať, hlavní arbitri ho ale z dohľadu nestratili.
     
    09:39
    Ďatelinka (BBY) – 2 minúty – hákovanie.
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak si z Košíc, zaujíma ťa futbal alebo florbal a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    09:55
    Košice sú usadené v útočnej tretine, kde roztáčajú svoj presilovkový kolotoč.
     
    10:02
    Puk ale napokon od ich hokejok smeroval len na ochrannú sieť, preto bude hra vykázaná do stredného pásma. To je pre hostí nepochybne dobrá správa.
     
    10:25
    Bacashihua teraz musel hasiť nebezpečenstvo, gólman Banskej Bystrice zahral odvážne so svojou hokejkou, keď sa proti nemu rútil Bartánus, košického kapitána ale napokon brankár predsa len obstrelil.
     
    11:20
    Jenčík teraz dostal dobrú prihrávku medzi kruhy, v prehustenom priestore to pritom skúsil okamžitou strelou, tá skončila len na pozornej obrane Banskej Bystrice!
     
    11:49
    Medzičasom sa Ďatelinka vrátil na ľadovú plochu. Zápas preto môže pokračovať za rovnovážneho stavu na ihrisku.
     
    12:20
    Košice dali gól!
    Košice sa zaslúžene dostávajú do vedenia! Domáci hokejisti od začiatku stretnutia nenechali svojho súpera dýchať, čo sa napokon prejavuje aj na skóre. Košičania puk zaviezli do útočnej tretiny, kde si na skvelú prihrávku nakorčuľoval JAKUB SUJA, ktorý prepálil bezmocného Bacashihuu. Asistencia: Tomáš Hričina.
    12:20 Jakub SUJA - 1:0
     
    12:52
    Tak toto je mimoriadne nepríjemný moment, jeden z Košičanov ostáva ležať na ľade a na scénu bude musieť prísť aj záchranársky tím!
     
    12:52
    Na ľade ostáva mladý Pavúk, nedovoleným zákrokom sa previnil Matoušek, ktorý si už dnes nezahrá.
     
    12:52
    Pavúk ľad opúšťa na nosidlách, budeme zvedaví na trest pre Matouška. Zdalo sa, že ten zasiahol Pavúka v súboji ramenom. Každopádne, zámerne to rozhodne nebolo.
     
    12:52
    Matoušek (BBY) – 5 + DKZ – krosček.
     
    13:30
    Košičania majú pred sebou päťminútovú presilovú hru, pre domácich sa naskytla výborná príležitosť na to, aby pridali aj druhý gól.
     
    14:00
    Do tejto chvíle sa ale hostia dobre bránia.

    Košická Steel aréna zatiaľ stojí... ustojí dnes aj nápor našich baranov? Bystrica do toho!

    Posted by HC 05 Banská Bystrica on Monday, 4 April 2016
     
    14:19
    A stále to platí. Hostia zvolili jednoduché vyhadzovanie pukov cez všetky čiary, pochopiteľne, zakázané uvoľnenie sa pískať nebude.
     
    14:56
    Košice dali gól!
    Košičania vedú o dva góly a Steel aréna sa otriasa v základoch! Domáci hokejisti si dokonalým spôsobom rozobrali obranu svojhho súpera a pridali aj druhý presný zásah, presadil sa MATEJ ČEŠÍK. Asistencie: Peter Mikuš, Tibor Varga.
    14:56 Matej ČEŠÍK - 2:0
     
    15:29
    Presilová hra Košíc navyše pokračuje, Banskú Bystricu čakajú ešte poriadne krušné chvíle.
     
    15:49
    Už to mohlo byť o troch góloch! Dokonalú prihrávku pred bránkovisko teraz vykúzlil Češík, ktorý našiel Boltuna, avšak mladý útočník poslal puk po ľade len do betónov Bacashihuu.
     
    16:38
    Tak teraz mali hostia aj kusisko šťastia, každopádne, aj to patrí k hokeju. Pokračujeme za stavu 2:0 v prospech domácich hokejistov, budeme zvedaví, či ešte do prestávky padne nejaký gól.
     
    17:12
    Dobrá strela Deyla od modrej, skúsený obranca ťažil z aktivity Spilara, ktorý mu puk ponúkol ako na striebornom podnose, tvrdá rana skončila na hrudi pozorného Bacashihuu.
    17:12 Radek Deyl (KOS)
     
    17:39
    Pri Banskej Bystrici teraz stáli azda všetci svätí! Košičania si rozhodili obranu svojho súpera, následne sa z uhla rozhodol vypáliť Varga a Bacashihua teraz ani nevie ako, ale tento puk vykopol. Našťastie pre hostí sa následne Češík pošmykol a doraziť tak nemohol.
     
    18:57
    Pokračujeme v hre piatich proti piatim. Zdá sa, že oba celky už budú chcieť dohrať úvodnú prestávku bez inkasovaného gólu.
     
    19:39
    Beží posledná minúta, ako Košice, tak aj Banská Bystrica sa zdržiava v strednom pásme, pred prestávkou sa už nič podstatné zrejme neudeje.
     
    19:49
    Tak napokon si ešte hostia nedali pozor na svojho súpera v medzikruží, strela z tohto priestoru ale bola včas zrazená do ochrannej siete.
    19:49
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina mimoriadne dôležitého stretnutia 5. semifinále Slovnaft play-off Tipsport ligy medzi Košicami a Banskou Bystricou je už minulosťou. Ako sa očakávalo, úvodná dvadsaťminútovka priniesla veľmi rýchly hokej, predovšetkým zo strany Košíc. Aj preto sa do šatní pôjde za stavu 2:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 10:1

    Druhá tretina sa začne približne o 17:55.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Úvodné buly druhej tretiny bolo vhodené. Puk poputoval z rúk postranného arbitra na hokejky domácich hokejistov. Tí sa, podobne, ako tomu bolo v úvode prvej časti hry, budú chcieť vydať čo najrýchlejšie aj smerom dopredu.
     
    20:40
    Na trestnú lavicu odchádza na 2 minúty Bartoš (KOS).
     
    20:53
    Domáci sa počas početnej nevýhody dostali do prečíslenia, ich brejková situácia ale gólom odmenená nebola!
    20:53
     
    21:46
    Hostia sa s pukom na malý moment usadili v pásme svojho súpera, odtiaľ ho ale Košice dokázali vytlačiť.
     
    22:20
    Zigo teraz čakal prihrávku pred bránkovisko, puk ale smeroval len k zadnému mantinelu. Košice preto dostanú priestor na prenesenie hry.
     
    22:50
    Medzičasom pokračujeme v hre 5 proti 5. Banská Bystrica počas svojej presilovej hry nevymyslela nič zaujímavé.
     
    23:20
    Pred bránu Melicherčíka smerovala zaujímavá prihrávka po ľade, ktorú si pýtal Gründling, ten sa ale k puku, našťastie pre Košice, nedostal.
     
    23:55
    Naopak, na opačnej strane klziska dostali priestor práve domáci, ktorí mohli využiť brejkovú situáciu, svoju šancu ale spálili.
     
    24:30
    Košičania sa s pukom dostali do útočného pásma, tam si ho na svoju hokejku pýtal Boltun, Ten bol ale v pohybe, preto prihrávku nedokázal ideálne spracovať.
     
    25:07
    Košičania v dobrej šanci na skórovanie, pred bránkoviskom ale prišlo k nedovolenému zákroku, po ktorom sa bude vylučovať.
     
    25:11
    Pujacs (BBY) – 2 minúty – seknutie.
     
    25:20
    Košičania sú usadení v útočnej tretine, ich prihrávky smerujú zatiaľ len popri mantineloch.
     
    25:49
    Navyše, Banská Bystrica ich dokázala výborne prečítať, preto musia domáci hokejisti s pukom kombinovať už len pri Melicherčíkovi.
     
    26:20
    Dlho to ale neplatilo, Košice roztáčajú svoj presilovkový kolotoč.
     
    26:39
    Hra teraz pripomína pobyt na hojdačke. Puk sa pomerne často dostáva až k Melicherčíkovi, kam ho chodia zbierať domáci hokejisti.
     
    27:10
    Hostia sa už v tejto početnej nevýhode ubránia, Pujacs netrpezlivo stojí na trestnej lavici.
     
    28:00
    Pokračujeme v hre 5 proti 5, hostia sa vydali na útočný výpad s trojicou korčuliarov, tí sa napokon k zakončeniu ani nedostali. O všetko sa postarala kvalitná defenzíva Košíc.
     
    28:16
    Banská Bystrica dala gól!
    Teraz to už ale neplatí, máme znížené! Banská Bystrica prehráva už len rozdielom jediného gólu, po strele JASONA BASTA sa Melicherčík len smutne obzeral do svojej bránky. Asistencie: Roman Tománek, Juraj Majdan.
    28:16 Jason BAST - 2:1
     
    28:46
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    29:25
    Na ľade teraz bola formácia vedená rýchlonohým Spilarom. Skúsení Košičania sa pritom usadili pred bránkou Bacashihuu, ktorý sa musel mať pri strele švihom na pozore. Napokon svoje betóny ale včas sklepol.
     
    29:45
    Melicherčík videl, že sa na jeho bránku rúti Varga aj s Handzušom, preto hru radšej prerušil. Zaujímavý bol predovšetkým súboj týchto dvoch kohútov, kedy sa Varga do svojho skúsenejšieho súpera pustil bez rešpektu.
     
    30:31
    Tak teraz mali Košice kusisko šťastia! Sandgren dostal ideálnu prihrávku medzi kruhy, jeho rana ale ponad hornú žrď preletela až na ochrannú sieť, kde sa puk zachytil!
     
    30:51
    Medzičasom nám už uplynula polovica riadnej hracej doby z dnešného zápasu, stav 2:1 nám ale napovedá, že do ďalšieho priebehu je ešte všetko otvorené.
     
    31:10
    Vhadzovanie po pravici Bacashihuu.
     
    31:20
    Túto situáciu zvládli lepšie Košice, tie sa ale napokon nepresnou rozohrávkou sami vyhnali von z útočnej tretiny. Zápas teraz mierne stratil na svojom tempe.
     
    32:01
    Dudáš sa s rozohrávkou vôbec neponáhľal, Košice potrebujú prestriedať, preto sa budú snažiť puk udržať vo svojej obrannej tretine.
     
    32:19
    Zakázané uvoľnenie domácich.
     
    33:04
    Zakázané uvoľnenie sa pískalo aj na strane Banskej Bystrice. Hra je teraz pomerne často prerušovaná, čo rozhodne nepridáva na jej tempe.
     
    33:39
    Gillies vybojoval puk za bránkou svojho súpera, odkiaľ následne posielal zaujímavú prihrávku stredom poľa, nanešťastie pre Banskú Bystricu na tento puk nik nedočiahol.
     
    34:19
    Na opačnej strane klziska aktivita Boltuna, jeho rana z veľkého uhla bola zastavená hneď prvým obrancom, ktorý si puk dokázal včas predkopnúť pred seba.
     
    34:47
    Košičania sa teraz dostali do veľmi dobrej streleckej parkety, niektorí z nich už sa dokonca začali aj tešiť, napokon sa ale puk do siete nezmestil. Potešil sa tomu predovšetkým Bacashihua zvalený na ľadovej ploche.
    34:47 Tomáš Hrnka (KOS)
    Pre zaplnené tribúny sa zápas vyvíja zatiaľ priaznivo
     
    35:00
    Posledných 5 minút do konca druhej tretiny.
     
    35:55
    Košičania sa v tejto chvíli s rozohrávkou smerom dopredu vôbec neponáhľali, domáci hokejisti by už do konca druhej tretiny neradi inkasovali.
     
    36:29
    Teraz sa však sami usadili v útočnej tretine, kde zvierajú svojho súpera.
     
    36:37
    Ďatelinka (BBY) – 2 minúty – držanie + osobný 10-minútový trest – nešportové správanie.
     
    37:01
    Košice sú usadené v pásme svojho súpera, kde pomaly rozbiehali svoj presilovkový kolotoč, pozorný Bacashihua sa ale včas hodil po puku a hru prerušil.
     
    37:11
    Od modrej čiary teraz rozohrával Mikuš, po niekoľkých prihrávkach sa ale už Cebák k puku nedostal. Preto dostali hostia priestor na jeho vyvezenie.
     
    37:48
    Košice sú už opäť pred Bacashihuom.
     
    38:09
    So strelou teraz domáci možno trochu zbytočne váhali. Od modrej sa do puku neoprel ani Cebák, ani Mikuš, preto prišla krížna prihrávka pred bránkovisko. Hostia mali šťastie, že Košice puk nezachytili.
     
    39:00
    Začala sa posledná minúta druhej tretiny, sily na ľadovej ploche sa nám medzičasom vyrovnali.
     
    39:40
    Puk je v strednom pásme, zdá sa, že do prestávky sa už nič podstatné neudeje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Z riadnej hracej doby nám uplynulo už 40 minút. Piate semifinále pritom prináša mimoriadne zaujímavé obrázky a aj preto svieti na interaktívnej „kocke“ stav 2:1.

    Pomer striel po 2. tretine: 22:11

    Tretia tretina sa začne približne o 18:49.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Úvodné buly tretej tretiny bolo úspešne vhodené. Budeme zvedaví na to, či pôjde o poslednú časť dnešného zápasu, alebo sa 5. semifinálový zápas medzi Košicami a Banskou Bystricou bude musieť predlžovať.
     
    40:35
    Šmach chcel svojou rýchlou prihrávkou vysunúť jedného zo svojich spoluhráčov, to sa mu napokon nepodarilo. Banská Bystrica však bude mať aj napriek tomu výhodu vhadzovania v útočnej tretine.
     
    41:19
    Richard Jenčík sa vydal na nebojácny útočný výpad proti dvojici obrancov hostí, sám na seba jedného hráča naviazal a vyslal zaujímavý pokus švihom, táto strela ale bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    41:58
    Banská Bystrica sa snaží natlačiť do útočného pásma, Košice ale majú výborne rozostavených obrancov, okolo ktorých je len veľmi ťažké sa dostať.
     
    42:30
    Hostia to v tejto chvíli predsa len dokázali a dostali sa do prečíslenia dvoch proti jednému, Košičania neinkasovali, pokračujeme tak za stavu 2:1 v prospech domáceho celku.
    42:30
     
    43:20
    Hra je teraz poriadne často prerušovaná, pochopiteľne, tento fakt vyhovuje viac domácemu celku. Ten je s pukom usadený pred Bacashihuom, ktorý sa musí mať neustále na pozore.
     
    43:50
    Gründlingovo nahodenie puku do útočnej tretiny zachytil až Melicherčík, brankár Košíc tak aj takýmto spôsobom dopomáha svojim spoluhráčom v pokojnejšej rozohrávke.
     
    44:45
    Košičania teraz skúšajú taktiku Banskej Bystrice, a teda s pukom vyčkávajú v bezpečnej zóne na chybu svojho súpera. Zdá sa, že aj takáto jednoduchá hra by mohla priniesť úspech.
     
    45:00
    Bartánus bol v šprintérskom súboji rýchlejší, zakázané uvoľnenie sa tak nepískalo. Košický kapitán následne spoza bránky našiel Suju, ktorý si chcel ešte vylepšiť streleckú pozíciu, napokon bol ale zastavený dovoleným spôsobom a v páde zakončiť nedokázal.
     
    45:39
    Hra v tejto chvíli poriadne stratila na svojom tempe. Hoci sledujeme aktívny hokej z oboch strán, ani jeden z celkov sa teraz nedokáže natlačiť do streleckého zakončenia. Z hry majú predsa len o čosi viac Košice.
     
    46:10
    Hričina stratil v súboji pri mantineli svoju rukavicu, v hre ale napriek tomu pokračoval. Sledujeme obrovskú bojovnosť na strane Košíc, ktoré si dnes nič iné, ako výhru, rozhodne nepripúšťajú.
     
    46:56
    Banská Bystrica pomerne často strieda, akoby hostia tušili, že záver tohto stretnutia bude ešte poriadne náročný a musia si tak sily poctivo šetriť.
     
    48:05
    Macejko bol na útočnom výpade za bránkou súpera, kde si telom výborne pokryl puk, následne ho poslal na Bartánusa, avšak ten už presnejšie s Boltunom zakombinovať nedokázal.
     
    48:45
    Skončil sa osobný trest Ivana Ďatelinku, ten sa bude môcť pri najbližšom prerušení hry opäť zapojiť do diania na ľadovej ploche.
    Steel aréna sleduje skvelý hokej
     
    49:14
    Nasleduje komerčná prestávka. Oba celky odídu k svojim hráčskym laviciam a tento čas využijú na rozdanie si dôležitých pokynov.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny ostáva už len 10 minút. Čas na vyrovnanie sa Banskej Bystrici kráti poriadne rýchlo, 10 minút ale rozhodne nie je časový úsek, za ktorý by bolo v hokeji nemožné skórovať.
     
    50:06
    Košičania sa prezentovali rýchlym prechodom s pukom stredným pásmom, čo využil Varga na strelu k vzdialenejšej žrdi. Jeho ranu pozorný Bacashihua ramenom vyrazil späť do hry.
     
    51:09
    Domáci hokejisti sa teraz na dlhší čas usadili v pásme svojho súpera, po niekoľkých zblokovaných strelách pálil z pravej strany Hrnka, ten ale strelou švihom prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Vrátane bránky.
     
    51:38
    Na opačnej strane klziska sme sledovali protiútok Banskej Bystrice, tak šance sa teraz striedali na oboch stranách, v prípade akcie hostí podržal Košice výborný Melicherčík.
     
    52:00
    Pokračujeme v aktívnom hokeji. Košice sa dnes neustále pokúšajú dostať bezprostredne pred bránku svojho súpera, majú to ale len veľmi náročné. Zatiaľ čo sa totiž domáci hokejisti prezentujú pekným útočným hokejom, Banská Bystrica vyčkáva vo vlastných obranných radoch a často odtiaľ nevychádza.
     
    52:19
    Košičania to mysleli až príliš dobre a svoju útočnú akciu prekombinovali, domácich ale tento fakt príliš mrzieť nemusí, puk totiž udržali na svojich hokejkách.
     
    52:51
    Nie však na dlhší čas. Banská Bystrica sa opätovne zmocnila hracieho predmetu a vydala sa s ním na jeden z mnohých protiútokov, konkrétne tento sa skončil zablokovanou strelou od modrej čiary.
     
    52:56
    Hostia teraz ukázali, v čom je ich sila. Banská Bystrica vypálila v momente, kedy by to jej súpera absolútne nečakal – a síce bezprostredne po buly. Melicherčík bol ale „nalepený“ na bližšej žrdi a preto tento puk v sieti skončiť nemohol.
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak si z Košíc, zaujíma ťa futbal alebo florbal a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    53:12
    V obrannej tretine Košíc prišlo k menšej potýčke, zdá sa, že sa budú udeľovať aj nejaké tresty.
     
    53:12
    Boltun (KOS) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    53:20
    Celej situácii ešte napokon predchádzala zdvihnutá hokejka Boltuna, Banská Bystrica si tak zahrá presilovú hru. Hostia majú dokonalú šancu na vyrovnanie.
     
    53:45
    Domáci to ale vymysleli famózne a puk nechali od mantinelu odraziť až do stredného pásma. zahral si aj Bacashihua, ktorý chcel urýchliť rozohrávku spoluhráčov.
     
    54:20
    Košičania ale puk často vyvážajú až do útočnej tretiny, ich súper nedokáže pred Melicherčíkom rozpútať do pravé presilovkové peklo.
     
    55:00
    Do konca tretej tretiny ostáva ešte 5 minút.
     
    55:20
    Košice sú na ľade už s piatimi korčuliarmi. Domáci zvládli hru v početnej nevýhode bez väčšieho zaváhania a smerujú za víťazstvom v dnešnom zápase.
     
    56:03
    Hra v tejto chvíli mierne stratila na svojom tempe. Sledujeme opatrný hokej z oboch strán, ani jeden z celkov teraz nechce zbytočne chybovať. Ako Košice, tak aj Banská Bystrica, si totiž uvedomuje, že jediný chybička môže toto stretnutie pokojne rozhodnúť.
     
    56:05
    Už-už sa chceli hostia rozostaviť v útočnej tretine svojho súpera, napokon im to včas nebolo umožnené. Pískali sa totiž postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Štvorica rozhodcov má dnes oči skutočne všade.
     
    56:25
    Tretia tretina sa pomaly chýli ku svojmu záveru, budeme preto zvedaví, kedy hostia využijú výhodu oddychového času, respektíve vyskúšajú hru bez brankára.
     
    57:10
    Zatiaľ im to umožnené nie je, Košičania sa totiž pomerne často dostávajú k voľnému puku, s ktorým kombinujú zväčša v obrannej tretine, respektíve v strednom pásme. Hokejisti Košíc sa tak šikovne vyhýbajú akémukoľvek prerušeniu.
     
    57:48
    Navyše, domáci korčuliari dobre striedajú počas hry a šetria si tak sily na absolútny záver, zdá sa, že ten bude mať Banská Bystrica poriadne náročný.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny.
     
    58:49
    Tá prvá uplynula takmer celá veľmi rýchlo, puk sa zdržiaval zväčša v okolí rohu klziska, čo nie je pre Košice nebezpečný priestor. Domáci sa zatiaľ dobre bránia.
     
    59:05
    Bacashihua na striedačke, hostia hrajú v šestici!
     
    59:29
    Banská Bystrica dala gól!
    A je vyrovnané. Niekoľko sekúnd pred koncom sa hra hosťom bez gólmana predsa len oplatila a dočkali sa vytúženého vyrovnania. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tak bude predlžovať. Presadil sa ROMAN TOMÁNEK. Asistencie: Michal Handzuš, Georgijs Pujacs.
    59:29 Roman TOMÁNEK - 2:2
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Po 60 minútach hry sa o víťazovi nerozhodlo, po prestávke tak bude nasledovať predĺženie.

    Pomer striel po 3 tretinách: 28:22

    Predĺženie sa začne približne o 19:43.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:10
    Úvodné buly bolo vhodené, začala sa nám desaťminútovka, v ktorej proti sebe nastúpia po štyria korčuliari.
     
    60:40
    Košičania sú s pukom vo vlastnej tretine, Banská Bystrica strieda. Domáci hokejisti budú chcieť tento fakt využiť na vyvezenie puku.
     
    61:13
    Mikuš teraz nádherným spôsobom zložil Ziga na ľad, samozrejme, bolo to bez faulu. Zigo súperovi nechcel nič darovať, jeho nevýrazné narazenie na mantinel ale s Mikušom prakticky& ani len nepohlo.
     
    62:19
    Hrá sa pozorný obranný hokej, ani jeden z celkov teraz nechce inkasovať. Zdá sa, že hráči budú chcieť ťažiť iba s chybičiek svojho súpera.

    KOŠIČANIA mali predĺženie semifinálovej série na hokejkách, ale BANSKÁ BYSTRICA vyrovnala 31 sekúnd pred záverečnou siré...

    Posted by Onlajny.eu on Monday, 4 April 2016
     
    63:19
    Obrázky, ktoré v tejto chvíli sledujeme na ľade, je skutočne len veľmi ťažké opísať. Ani jeden z celkov nekombinuje, puk sa voľne presúva pozdĺž celého klziska.
     
    63:45
    Súboj dvoch osemnástok vyznel lepšie v prospech Gilliesa, následná strela Banskej Bystrice do stredu bránky ale Melicherčíka takmer vôbec nezamestnala.
     
    64:30
    O poznanie iné to ale bolo v tomto prípade, kedy sa hostia dobre natlačili do bránkoviska svojho súpera, puk tade ale len preletel a priestor do siete si tak nenašiel.
     
    65:02
    Melicherčík mal pred sebou náročnú úlohu, keď chcel zachytiť skackajúci puk po odrazenej strele, napokon sa mu ho podarilo prikryť na ľadovej ploche.
     
    65:40
    Nuž, hosťujúca Banská Bystrica má zatiaľ z predĺženia neporovnateľne viac. Hostia sú výborne nabudení a radi by tento zápas rozhodli pred samostatnými nájazdmi.
     
    66:45
    Košice sú ale proti, aj preto puk v tejto chvíli držia na svojich čepeliach. Myslím, že nás čakajú ešte poriadne krušné chvíle!
     
    67:03
    Bortňák sa dostal v medzikruží k odrazenému puku a strelou z otočky hľadal medzierku vo výstroji Melicherčíka, ten puk reflexívne vykopol pravou nohou.
     
    67:53
    Tak teraz mali ale domáci poriadne veľké šťastie! Košice ďakujú Melciherčíkovi, ten zrejme ani nevie, ako toto všetko dokázal pochytať.
     
    68:00
    Dve minúty do konca predĺženia.
     
    68:25
    Cebák vyzval na rýchly výpad Boltuna, ktorý s pukom obkrúžil okolo bránky a následne ho poslal na modrú čiaru, strela odtiaľ znamenala pohotový zákrok Bacashihuu, ktorý puk ukryl v lapačke.
     
    69:00
    Posledných 60 sekúnd predĺženia. Ak už gól nepadne, toto stretnutie rozhodnú samostatné nájazdy.
     
    69:45
    Štvrtá časť zápasu sa blíži ku svojmu absolútnemu koncu, zdá sa, že ani jeden z tímov sa samostatným nájazdom nevyhne. Pískalo sa postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku v neprospech Košíc, nasledovať tak bude buly v strednom pásme.
     
    70:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Nasledovať budú samostatné nájazdy, toto je záver ako vystrihnutý z veľkej knihy hokeja!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Handzuš svoj samostatný nájazd nepremenil. Melicherčík pokus o blafák výborne prečítal.
     
    1. série
    0:0
    Ani Bartoš nepremieňa, pokračujeme bez gólu.
     
    2. série
    0:0
    Tománek to skúšal strelou pomedzi betóny, tie mal Melicherčík na mieste!
     
    2. série
    0:0
    Lapšanský si položil Bacashihuu, avšak nedokázal ho prepáliť.
     
    3. série
    0:0
    Ani Hvila nepremieňa, strela po ľade nepriniesla úspech!
     
    3. série
    1:0
    Hrnka premieňa.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Autorom víťazného gólu je TOMÁŠ HRNKA!
    HRNKA - 3:2
     
    Koniec zápasu. (20:15:21)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 13. Suja (Hričina), 15. Češík (Mikuš, Varga), rozh. náj. Hrnka – 29. Bast (Tománek, Majdan), 60. Tománek (Handzuš, Pujacs)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Handzuš (BBY)
    0:0   Bartoš (KOS)
    2. série:
    0:0   Tománek (BBY)
    0:0   Lapšanský (KOS)
    3. série:
    0:0   Hvila (BBY)
    1:0   Hrnka (KOS)


    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Cebák, Mikuš, Pavúk, Macejko – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Spilar – Boltun, Hrnka, Lapšanský – Varga, Češík, Hričina – Milý
    HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Ďatelinka, Šmach, Majeský, Pujacs, Gründling, Čížek, Bajaruns, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lunter – Bezúch, Handzuš, Bortňák

    Rozhodčí: Baluška, Jonák – Gajan, Smrek
    Košice 2 4 Banská Bystrica
    #1 Neděle 27.03.2016 • 17:00
    Košice - Banská Bystrica 1:3
    #2 Pondělí 28.03.2016 • 17:00
    Košice - Banská Bystrica 1:5
    #3 Čtvrtek 31.03.2016 • 17:00
    Banská Bystrica - Košice 1:2 po s.n. (0:2)
    #4 Pátek 01.04.2016 • 17:00
    Banská Bystrica - Košice 3:2
    #5 Pondělí 04.04.2016 • 17:00
    Košice - Banská Bystrica 3:2 po s.n. (1:0)
    #6 Středa 06.04.2016 • 17:00
    Banská Bystrica - Košice 4:1
    bahis siteleri