Košice – Banská Bystrica 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Košice
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0) Stav série: 2:3
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pondělí 04.04.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipsport Liga (SR) play-off • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    HRNKA - 3:2
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Autorom víťazného gólu je TOMÁŠ HRNKA!
     
    Nasledovať budú samostatné nájazdy, toto je záver ako vystrihnutý z veľkej knihy hokeja!
     
    68:25
    Cebák vyzval na rýchly výpad Boltuna, ktorý s pukom obkrúžil okolo bránky a následne ho poslal na modrú čiaru, strela odtiaľ znamenala pohotový zákrok Bacashihuu, ktorý puk ukryl v lapačke.
     
    67:53
    Tak teraz mali ale domáci poriadne veľké šťastie! Košice ďakujú Melciherčíkovi, ten zrejme ani nevie, ako toto všetko dokázal pochytať.
     
    67:03
    Bortňák sa dostal v medzikruží k odrazenému puku a strelou z otočky hľadal medzierku vo výstroji Melicherčíka, ten puk reflexívne vykopol pravou nohou.
     
    65:02
    Melicherčík mal pred sebou náročnú úlohu, keď chcel zachytiť skackajúci puk po odrazenej strele, napokon sa mu ho podarilo prikryť na ľadovej ploche.
     
    64:30
    O poznanie iné to ale bolo v tomto prípade, kedy sa hostia dobre natlačili do bránkoviska svojho súpera, puk tade ale len preletel a priestor do siete si tak nenašiel.
     
    61:13
    Mikuš teraz nádherným spôsobom zložil Ziga na ľad, samozrejme, bolo to bez faulu. Zigo súperovi nechcel nič darovať, jeho nevýrazné narazenie na mantinel ale s Mikušom prakticky& ani len nepohlo.
    59:29 Roman TOMÁNEK - 2:2
     
    59:29
    Banská Bystrica dala gól!
    A je vyrovnané. Niekoľko sekúnd pred koncom sa hra hosťom bez gólmana predsa len oplatila a dočkali sa vytúženého vyrovnania. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tak bude predlžovať. Presadil sa ROMAN TOMÁNEK. Asistencie: Michal Handzuš, Georgijs Pujacs.
     
    59:05
    Bacashihua na striedačke, hostia hrajú v šestici!
     
    53:12
    Boltun (KOS) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    52:56
    Hostia teraz ukázali, v čom je ich sila. Banská Bystrica vypálila v momente, kedy by to jej súpera absolútne nečakal – a síce bezprostredne po buly. Melicherčík bol ale „nalepený“ na bližšej žrdi a preto tento puk v sieti skončiť nemohol.
     
    51:38
    Na opačnej strane klziska sme sledovali protiútok Banskej Bystrice, tak šance sa teraz striedali na oboch stranách, v prípade akcie hostí podržal Košice výborný Melicherčík.
     
    51:09
    Domáci hokejisti sa teraz na dlhší čas usadili v pásme svojho súpera, po niekoľkých zblokovaných strelách pálil z pravej strany Hrnka, ten ale strelou švihom prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Vrátane bránky.
     
    50:06
    Košičania sa prezentovali rýchlym prechodom s pukom stredným pásmom, čo využil Varga na strelu k vzdialenejšej žrdi. Jeho ranu pozorný Bacashihua ramenom vyrazil späť do hry.
     
    45:00
    Bartánus bol v šprintérskom súboji rýchlejší, zakázané uvoľnenie sa tak nepískalo. Košický kapitán následne spoza bránky našiel Suju, ktorý si chcel ešte vylepšiť streleckú pozíciu, napokon bol ale zastavený dovoleným spôsobom a v páde zakončiť nedokázal.
    42:30
     
    42:30
    Hostia to v tejto chvíli predsa len dokázali a dostali sa do prečíslenia dvoch proti jednému, Košičania neinkasovali, pokračujeme tak za stavu 2:1 v prospech domáceho celku.
     
    38:09
    So strelou teraz domáci možno trochu zbytočne váhali. Od modrej sa do puku neoprel ani Cebák, ani Mikuš, preto prišla krížna prihrávka pred bránkovisko. Hostia mali šťastie, že Košice puk nezachytili.
     
    36:37
    Ďatelinka (BBY) – 2 minúty – držanie + osobný 10-minútový trest – nešportové správanie.
    34:47 Tomáš Hrnka (KOS)
     
    34:47
    Košičania sa teraz dostali do veľmi dobrej streleckej parkety, niektorí z nich už sa dokonca začali aj tešiť, napokon sa ale puk do siete nezmestil. Potešil sa tomu predovšetkým Bacashihua zvalený na ľadovej ploche.
     
    33:39
    Gillies vybojoval puk za bránkou svojho súpera, odkiaľ následne posielal zaujímavú prihrávku stredom poľa, nanešťastie pre Banskú Bystricu na tento puk nik nedočiahol.
     
    30:31
    Tak teraz mali Košice kusisko šťastia! Sandgren dostal ideálnu prihrávku medzi kruhy, jeho rana ale ponad hornú žrď preletela až na ochrannú sieť, kde sa puk zachytil!
     
    29:45
    Melicherčík videl, že sa na jeho bránku rúti Varga aj s Handzušom, preto hru radšej prerušil. Zaujímavý bol predovšetkým súboj týchto dvoch kohútov, kedy sa Varga do svojho skúsenejšieho súpera pustil bez rešpektu.
     
    29:25
    Na ľade teraz bola formácia vedená rýchlonohým Spilarom. Skúsení Košičania sa pritom usadili pred bránkou Bacashihuu, ktorý sa musel mať pri strele švihom na pozore. Napokon svoje betóny ale včas sklepol.
    28:16 Jason BAST - 2:1
     
    28:16
    Banská Bystrica dala gól!
    Teraz to už ale neplatí, máme znížené! Banská Bystrica prehráva už len rozdielom jediného gólu, po strele JASONA BASTA sa Melicherčík len smutne obzeral do svojej bránky. Asistencie: Roman Tománek, Juraj Majdan.
     
    25:11
    Pujacs (BBY) – 2 minúty – seknutie.
     
    25:07
    Košičania v dobrej šanci na skórovanie, pred bránkoviskom ale prišlo k nedovolenému zákroku, po ktorom sa bude vylučovať.
     
    23:55
    Naopak, na opačnej strane klziska dostali priestor práve domáci, ktorí mohli využiť brejkovú situáciu, svoju šancu ale spálili.
    20:53
     
    20:53
    Domáci sa počas početnej nevýhody dostali do prečíslenia, ich brejková situácia ale gólom odmenená nebola!
     
    20:40
    Na trestnú lavicu odchádza na 2 minúty Bartoš (KOS).
    19:49
     
    19:49
    Tak napokon si ešte hostia nedali pozor na svojho súpera v medzikruží, strela z tohto priestoru ale bola včas zrazená do ochrannej siete.
     
    17:39
    Pri Banskej Bystrici teraz stáli azda všetci svätí! Košičania si rozhodili obranu svojho súpera, následne sa z uhla rozhodol vypáliť Varga a Bacashihua teraz ani nevie ako, ale tento puk vykopol. Našťastie pre hostí sa následne Češík pošmykol a doraziť tak nemohol.
    17:12 Radek Deyl (KOS)
     
    17:12
    Dobrá strela Deyla od modrej, skúsený obranca ťažil z aktivity Spilara, ktorý mu puk ponúkol ako na striebornom podnose, tvrdá rana skončila na hrudi pozorného Bacashihuu.
     
    15:49
    Už to mohlo byť o troch góloch! Dokonalú prihrávku pred bránkovisko teraz vykúzlil Češík, ktorý našiel Boltuna, avšak mladý útočník poslal puk po ľade len do betónov Bacashihuu.
     
    15:29
    Presilová hra Košíc navyše pokračuje, Banskú Bystricu čakajú ešte poriadne krušné chvíle.
    14:56 Matej ČEŠÍK - 2:0
     
    14:56
    Košice dali gól!
    Košičania vedú o dva góly a Steel aréna sa otriasa v základoch! Domáci hokejisti si dokonalým spôsobom rozobrali obranu svojhho súpera a pridali aj druhý presný zásah, presadil sa MATEJ ČEŠÍK. Asistencie: Peter Mikuš, Tibor Varga.
     
    13:30
    Košičania majú pred sebou päťminútovú presilovú hru, pre domácich sa naskytla výborná príležitosť na to, aby pridali aj druhý gól.
     
    12:52
    Matoušek (BBY) – 5 + DKZ – krosček.
     
    12:52
    Pavúk ľad opúšťa na nosidlách, budeme zvedaví na trest pre Matouška. Zdalo sa, že ten zasiahol Pavúka v súboji ramenom. Každopádne, zámerne to rozhodne nebolo.
     
    12:52
    Na ľade ostáva mladý Pavúk, nedovoleným zákrokom sa previnil Matoušek, ktorý si už dnes nezahrá.
     
    12:52
    Tak toto je mimoriadne nepríjemný moment, jeden z Košičanov ostáva ležať na ľade a na scénu bude musieť prísť aj záchranársky tím!
    12:20 Jakub SUJA - 1:0
     
    12:20
    Košice dali gól!
    Košice sa zaslúžene dostávajú do vedenia! Domáci hokejisti od začiatku stretnutia nenechali svojho súpera dýchať, čo sa napokon prejavuje aj na skóre. Košičania puk zaviezli do útočnej tretiny, kde si na skvelú prihrávku nakorčuľoval JAKUB SUJA, ktorý prepálil bezmocného Bacashihuu. Asistencia: Tomáš Hričina.
     
    11:20
    Jenčík teraz dostal dobrú prihrávku medzi kruhy, v prehustenom priestore to pritom skúsil okamžitou strelou, tá skončila len na pozornej obrane Banskej Bystrice!
     
    10:25
    Bacashihua teraz musel hasiť nebezpečenstvo, gólman Banskej Bystrice zahral odvážne so svojou hokejkou, keď sa proti nemu rútil Bartánus, košického kapitána ale napokon brankár predsa len obstrelil.
     
    09:39
    Ďatelinka (BBY) – 2 minúty – hákovanie.
     
    07:49
    Všetko sa to zmenilo v tejto chvíli, keď dostal Bicek prihrávku na pravú stranu, odkiaľ následne po krátkom spracovaní puku vypálil. Bacashihua čaroval, jeho zákrok donútil puk vrátiť sa späť do hry.
     
    03:50
    Tentokrát to už ale bolo o poznanie lepšie! Hričina využil svoje fyzické prednosti, puk si výborne pokryl telom a následne s ním obkorčuľoval bránku, spoza ktorej zakončoval, Bacashihua na poslednú chvíľu vykopol svoj ľavý betón.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 13. Suja (Hričina), 15. Češík (Mikuš, Varga), rozh. náj. Hrnka – 29. Bast (Tománek, Majdan), 60. Tománek (Handzuš, Pujacs)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Handzuš (BBY)
    0:0   Bartoš (KOS)
    2. série:
    0:0   Tománek (BBY)
    0:0   Lapšanský (KOS)
    3. série:
    0:0   Hvila (BBY)
    1:0   Hrnka (KOS)


    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Cebák, Mikuš, Pavúk, Macejko – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Spilar – Boltun, Hrnka, Lapšanský – Varga, Češík, Hričina – Milý
    HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Ďatelinka, Šmach, Majeský, Pujacs, Gründling, Čížek, Bajaruns, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lunter – Bezúch, Handzuš, Bortňák

    Rozhodčí: Baluška, Jonák – Gajan, Smrek
    Košice 2 4 Banská Bystrica
    #1 Neděle 27.03.2016 • 17:00
    Košice - Banská Bystrica 1:3
    #2 Pondělí 28.03.2016 • 17:00
    Košice - Banská Bystrica 1:5
    #3 Čtvrtek 31.03.2016 • 17:00
    Banská Bystrica - Košice 1:2 po s.n. (0:2)
    #4 Pátek 01.04.2016 • 17:00
    Banská Bystrica - Košice 3:2
    #5 Pondělí 04.04.2016 • 17:00
    Košice - Banská Bystrica 3:2 po s.n. (1:0)
    #6 Středa 06.04.2016 • 17:00
    Banská Bystrica - Košice 4:1
    bahis siteleri