Boston – Carolina 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – NY Islanders 3:4 (po pr.) | New Jersey – Buffalo 1:3 (kon.)
NY Rangers – Tampa 3:2 (kon.) | Montreal – Florida 1:4 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 3:5 (kon.)
Nashville – Colorado 4:3 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:3 (kon.) | Chicago – Arizona 6:2 (kon.)
Calgary – Los Angeles 4:5 (po pr.) | Anaheim – Winnipeg 1:2 (po pr.)
po prodl.
Washington Capitals
3:4 (1:0, 0:1, 2:2 - 0:1)
New York Islanders
Středa 06.04.2016, 01:00 • Verizon Center, Washington (kapacita 18506 míst) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Thomas HICKEY - 3:4
     
    62:13
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté nakonec vítězí a zajišťují si tak postup do vyřazovacích bojů! Rozhodující akci založil John Tavares, který nejdříve vystřelil z pravého kruhu. Holtby kotouč vyrazil jen před sebe a Tavares se mohl dostat k dorážce, nakonec jej nezištně přenechal THOMASI HICKEYMU, před kterým zívala odkrytá branka! Asistence: John Tavares a Ryan Strome.
     
    60:26
    John Tavares chyboval na útočné modré čáře a Jevgenij Kuzněcov se řítil sám na Gibsona, jehož střelou nedokázal překonat!
     
    56:27
    Obrovské šance na obou stranách! Jevgenij Kuzněcov si nabruslil s pukem mezi kruhy, odkud ale nepřekonal Gibsona střelou mezi betony. Na druhé straně ujel Anders Lee, Holtby ale vytáhl exkluzivní zákrok lapačkou!
    Anders LEE - 3:3
     
    50:25
    Islanders právě vstřelili branku!
    To se nám roztrhl s brankami pytel, Islanders překvapivě vyrovnávají! Po krátkém tlaku hostů v útočném pásmu nahodil Nick Leddy puk od levého hrazení a v předbrankovém prostoru operující ANDERS LEE šikovně tečoval mimo dosah Bradena Holtbyho! Asistence: Nick Leddy a Ryan Strome.
    Kyle OKPOSO - 3:2
     
    48:40
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté ale celkem rychle odpovídají a vedení Capitals je znovu jen jednobrankové! Puk se odrazil od zadního mantinelu zpátky před branku, Holtby situaci trochu podcenil a důsledný KYLE OKPOSO naopak dotlačil puk za brankovou čáru! Asistence: John Tavares a Frans Nielsen.
    Alex OVEČKIN - 3:1
     
    46:56
    Washington právě vstřelil branku!
    Stroj na góly opět udeřil, Maurice Richard Trophy je opět o krok blíž! Elitní útok domácích se dostal do přečíslení tří na jednoho, které vyřešili výborně. Marcus Johansson zathl puk po levé straně, zpětnou přihrávkou vybídl T. J. Oshieho, který po bekhendovém uvolnění od obránce ještě předložil puk ALEXI OVEČKINOVI, který už měl lehkou úlohu! Asistence: T. J. Oshie a Marcus Johansson.
    T. J. OSHIE - 2:1
     
    41:15
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí si berou zpátky vedení! Trochu kuriózní a zároveň i šťastná branka. T. J. Oshie přenechal v rohu puk Marcusu Johanssonovi a směřoval bojovat do předbrankového prostoru, Johanssonovi se puk ale po hokejce svezl a přihrávka nebyla vůbec prudká, jediný nepřekvapený zůstal T. J. OSHIE, který rychle napálil puk za Gibsona! Asistence: Marcus Johansson a John Carlson.
     
    36:07
    Washington si zahraje první přesilovou hru v dnešním zápase, za držení protihráče je vyloučen Johnny Boychuk.
    John TAVARES - 1:1
     
    33:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hostům se povedlo krátce po polovině zápasu vyrovnat! John Tavares nejdříve ve středním pásmu vyslal do útoku Thomas Hickeyho, který mu puk přenechal za sebou a JOHN TAVARES tvrdou ranou trefil přesně nad Holtbyho lapačku! Domácí brankář střelu podcenil a nechytil. Asistence: Thomas Hickey a Kyle Okposo.
     
    29:14
    Braden Holtby v samotném závěru přesilové hry vytáhl výborný zákrok proti slušné střele Ryana Stromea z pravého kruhu! Matt Niskanen je už na ledě, Washington tak hraje v plném počtu.
     
    27:14
    Islanders si zahrají další přesilovou hru, za krosček míří na trestnou lavici domácí obránce Matt Niskanen.
     
    24:40
    Marcus Johansson vyřešil přečíslení dvou na jednoho střelou místo přihrávky na Orlova, Gibson vytáhl výborný zákrok!
     
    22:05
    Velká šance domácích! Alex Ovečkin zatáhl puk do útočné třetiny, na levé straně pak akci zastavil, našel sjíždějícího Johna Carlson, který z tutové pozice mezi kruhy nastřelil jen brankáře Gibsona!
     
    20:18
    Islanders pokračují na začátku druhé třetiny v přesilové hře, John Tavares svižnou střelou z levé strany nastřelil břevno!
     
    19:42
    Kyle Okposo nedotlačil volný puk z brankoviště za Holtbyho záda! Nyní měli domácí obrovské štěstí!
     
    19:00
    V závěru první třetiny si zahrají Islanders přesilovou hru, za krosček je vyloučen důrazný forward Tom Wilson.
     
    15:13
    Do další velké šance se po vyhraném vhazování dostal John Tavares, který tváří v tvář Holtbymu také neuspěl!
     
    14:46
    Na druhé straně se proti tvrdé ráně Thomase Hickeyho blýskl vynikajícím zákrokem lapačkou Braden Holtby!
     
    12:06
    Alex Ovečkin se krásně uvolnil po individuální akci, svůj únik ovšem nedokázal dovést do úspěšného konce, jeho střelu Gibson dokázal vyrazit.
     
    11:18
    Za nedovolené bránění je vyloučen Scott Mayfield, který se posléze pustil do bitky s Michaelem Lattou, oba hráči samozřejmě vidí pětiminutový trest za bitku. Latta navíc další menší trest za vyvolání, hrát se tak bude nadále pět na pět.
    Alex OVEČKIN - 1:0
     
    04:29
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu v podání Marcuse Johanssona se k puku dostal T. J. Oshie, který jej jen přiťukl ALEXI OVEČKINOVI, který se zbavil protihráče kličkou k pravému mantinelu a poté z velkého úhlu překvapil Gibsona v brance! Asistence: T. J. Oshie a Marcus Johansson.
     
    03:51
    Jevgenij Kuzněcov se poprvé předvedl domácím fanouškům, po jeho svižné střele z mezikruží zazvonila konstrukce branky!

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 5. Ovečkin (Oshie, Johansson), 42. Oshie (Johansson, Carlson), 47. Ovečkin (Oshie, Johansson) – 34. Tavares (Hickey, Okposo), 49. Okposo (Tavares, Nielsen), 51. Lee (Leddy, Strome), 63. Hickey (Tavares, Strome)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Niskanen, Schmidt, Carlson, Orpik, Orlov – Ovečkin (C), Johansson, Williams – Burakovsky, Kuzněcov, Oshie – Chimera, Beagle, Wilson – Winnik, Richards, Latta. Trenér: Barry Trotz.
    New York Islanders: Gibson (Greiss) – Leddy, Boychuk, Mayfield, Pulock, Hickey, Strait – Bailey, Tavares (C), Strome – Kuljomin, Nielsen, Okposo – Lee, Nelson, Bernier – Martin, Cizikas, Boulton. Trenér: Jack Capuano.

    Rozhodčí: Joannette, Lee – Nowak, Murray

    Diváci: 18506 (vyprodáno)
    bahis siteleri