Lille – Monaco 4:1 (kon.) | Nice – Rennes 3:0 (kon.) | Marseille – Bordeaux 0:0 (kon.)
konec
OGC Nice
3:0 (2:0)
Stade Rennes
Neděle 10.04.2016, 17:00 • Allianz Riviera (Nice) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Dorian Caddy.
     
    83
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jean Michaël Seri, přichází Wallyson Mallmann.
     
    76
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Cheikh M'Bengue, přichází Ludovic Baal.
     
    73
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hatem Ben Arfa, přichází Niklas Hult.
    72.
     
    72
    Hatem Ben Arfa nyní zahrál volný přímý kop v blízkosti velkého vápna hostů a po jeho zahrání nechybělo mnoho, aby míč skončil znovu v síti.
     
    69
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Yoann Gourcuff, přichází Pedro Henrique.
     
    64
    Dnešnímu utkání přihlíží 23622 diváků!
    56. Hatem Ben Arfa (NIC) - 3:0
     
    56
    Nice právě vstřelilo branku!
    "Čepice na hrací plochu" po vzoru hokejové NHL. Po chybě hostů ve středu hřiště se míče ujal kdo jiný než HATEM BEN ARFA, který prosprintoval na hranici velkého vápna, odkud parádním obloučkem poslal míč do hostující branky dnes již potřetí a zkompletoval tak čistý hattrick v dnešním utkání! Skvělý počin tohoto domácího záložníka. Asistence: Paul Baysse.
     
    46
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Kamil Grosicki, přichází Giovanni Sio.
    41. Hatem Ben Arfa (NIC) - 2:0
     
    41
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nedáš dostaneš. Hosté chybovali v obraně, čehož využil HATEM BEN ARFA, jenž si naběhl na roh malého vápna. Jeho střela poté s odrazem od pravé tyčky hostující branky skončila v síti Rennais. Pro Arfu je to už dnešní druhý přesný zásah. Asistence: Vincent Koziello.
     
    40
    Po zahrání rohového kopu hosty se ke střele dostal Jeremie Boga, ale velká šance gólem nekončí. Míč prosvištěl i za obranu domácích přímo k brankáři Yoanu Cardinalemu, který tak šanci hostů vykryl.
     
    37
    Alassane Pléa dostal přímo před hostující branku přesnou přihrávku od svého spoluhráče, ale nabíhající obránce Rennais se štěstím balón odkopl mimo. Prvně jmenovaný hráč se tak nakonec do zakončení nedostal. Mohlo to být 2:0!
    33. Hatem Ben Arfa (NIC) - 1:0
     
    33
    Nice právě vstřelilo branku!
    Na značku penalty se postavil dnes hodně agilní HATEM BEN ARFA a střelou k pravé tyči hostující branky nedal brankáři Rennais vůbec žádnou šanci. Ten sice směr jeho střely vystihl, ale ta byla tak rychlá, že míč neměl možnost zachytit.
    32.
     
    32
    Nyní už to penalta bude. Jean Michaël Seri byl sražen při průniku v pokutovém území a tentokráte sudí ukazuje na pokutový kop.
     
    29
    Alassane Pléa si vyskočil na míč, který se odrazil od hlavy jeho spoluhráče a sám se snažil hlavou zakončit. Míč však skončil jen opravdu těsně vedle pravé tyče branky Rennais. Domácí se chytají za hlavu, byla to totiž další obrovská šance ke skórování.
     
    28
    Valère Germain byl sražen k zemi v pokutovém území a dožaduje se penalty. Sudí však jasně ukazuje, že šlo o čistý zákrok. Následovat ale bude rohový kop pro domácí.
     
    24
    Domácí hostům řádně zatápí. Opět bylo velmi rušno před brankou Rennais, jen díky tomu, že Valère Germain zamířil svou střelu těsně vedle pravé tyče hostující brány, Rennais neprohrávají.
     
    20
    Hatem Ben Arfa pálil z hranice velkého vápna a svou střelou orazítkoval břevno hostující svatyně. Opět to bylo z velkého tlaku před brankou Rennais. Hosté si tak mohou oddychnout.
     
    10
    Alassane Pléa se dostal do pokutového území, kde pálil v těsné blízkosti Benoîta Costily, ale znovu to byl hostující brankář, který v pádu vyboxoval míč do bezpečí. Následovat bude rohový kop pro domácí tým.
     
    7
    Obrovská šance domácích. Zhruba z dvaceti metrů pálil z první Hatem Ben Arfa, ale jeho prudkou ránu dokázal svými rukavicemi zlikvidovat Benoît Costil, jenž v tuto chvíli hodně podržel svůj tým. Jen díky jeho přesnému zákroku hosté neinkasovali.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 33. Ben Arfa (pen.), 41. Ben Arfa (Koziello), 56. Ben Arfa (Baysse)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:11.
    OGC Nice: Cardinale – Pereira, Baysse, Le Marchand, Pied – Koziello, N. Mendy (C), Ben Arfa (73. Hult), Seri (83. Mallmann) – Germain, Pléa (90+1. Caddy).
    Náhradníci: Hassen – Hult, A. Mendy, Mallmann, Raheriharimanana, Genevois, Caddy.

    Stade Rennes: Costil – Danzé (C), Diagné, Armand, M'Bengue (76. Baal) – Fernandes, André – Grosicki (46. Sio), Dembèlé, Gourcuff (69. Henrique) – Boga.
    Náhradníci: Sorin – Gnagnon, Zeffane, Sio, Henrique, Sylla, Baal.

    Rozhodčí: Turpin – Cano, Danos

    Diváci: 23622
    bahis siteleri