Setúbal – Belenenses 0:1 (kon.) | Nacional – Estoril 4:1 (kon.) | Tondela – União Madeira 1:0 (kon.)
FC Ferreira – Porto 1:0 (kon.) | Braga – Moreirense 1:1 (kon.)
konec
SC Braga
1:1 (0:0)
Moreirense FC
Neděle 10.04.2016, 21:30 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Příjemný nedělní večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Portugalská nejvyšší soutěž má na programu 29. kolo, v jehož rámci proti sobě nastoupí SC Braga a Moreirense FC. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován na 21:30, vás prostřednictvím online textové reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk a gif animace vytvoří polský kolega Piotr Grabowski.
     
    SC Braga

    SC Braga se nachází na čtvrté pozici zaručující předkolo Evropské ligy a na svém kontě má rovných padesát bodů. Výsledky tohoto celku jsou v poslední době jako na houpačce. Tým vedený trenérem Fonsekou totiž předchozí zápasy odehrál se střídavými úspěchy. V minulém kole jeho svěřenci cestovali do Lisabonu, kde vyzvali hráče vedoucí Benfiky, a z hlavního města si odvezli hrozivý debakl 1:5.
     
    Moreirense FC

    Moreirense FC patří se ziskem osmadvaceti bodů čtrnáctá příčka s pouze pětibodovým náskokem na předposlední sestupové místo. Pokud se tedy hráči Moreirense chtějí v nejvyšší portugalské soutěži udržet, budou muset v následujících duelech sbírat body, což se jim vlastně částečně daří. Z posledních čtyř klání totiž Lealův výběr nebodoval jen jednou, když v předchozím kole na domácím hřišti podlehl nejtěsnějším možným rozdílem Riu Ave.
     
    Poslední vzájemná utkání

    06.12.2015 Moreirense – Braga 0:0
    30.01.2015 Braga – Moreirense 1:0
    25.08.2014 Moreirense – Braga 0:0
    03.05.2013 Moreirense – Braga 2:3
    06.01.2013 Braga – Moreirense 1:0
    Dějištěm utkání bude Estádio AXA, jehož celková kapacita činí 30 286 míst
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Marafona – Baiano, Arghus, Ringstad, Boly, Mauro, Níguez, Stojiljković, Augusto, Eduardo, Santos
    Náhradníci: Matheus – Carlos, D. Ferreira, R. Ferreira, Silva, Josué.
    Trenér: Paulo Fonseca.

    Moreirense FC: Stefanović – Evaldo, Oliveira, Sagna, Gomes, Micael, Espinho, Petrolina, Palhinha, Martins, Medeiros
    Náhradníci: Nilson – Schons, Ohemeng, Coronas, Sousa, Boateng, Gonçalves.
    Trenér: Miguel Leal.

    Rozhodčí: André Moreira – Miguel Aguilar, Rui Freire.
     
    Osmadvacetiletý arbitr André Moreira spolu se svými asistenty přivedl hlavní aktéry na hrací plochu, duel čtvrtého týmu se čtrnáctým tak bude co nevidět zahájen!
     
    Fotbalisté domácího celku utkání odehrají v červených dresech a provedou úvodní výkop zápasu, hosté oblékli dresy černé barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hráči Bragy chvíli drželi míč na svých kopačkách a poté založili první útočnou akci. Ta byla provedena prostřednictvím dlouhého nákopu, ale balon sebrala defenziva Moreirense.
     
    3
    Braga zůstává u míče a podél pravé postranní čáry se s podporou svých spoluhráčů pokusil proniknout vpřed Boly, toho ovšem od míče v souladu s pravidly zastavil jeden z obránců.
     
    4
    Zhruba patnáct metrů před hranicí pokutového území Moreirense došlo k nedovolenému zákroku. Standardní situace byla rozehrána krátkou přihrávkou, po níž následovala střela. Míč trefil pouze dobře postavenou obrannou zeď, takže se hosté ubránili.
     
    6
    Trávník na stadionu Bragy od úvodního hvizdu zkrápějí kapky deště, které hráčům kombinaci na hrací ploše značně znesnadňují.
     
    7
    K útoku domácích zavelel Stojiljković a do pokutového území vyslal centr, na který si ale žádný z jeho spoluhráčů nenaběhl.
     
    9
    Aktivní Stojiljković pospíchal za dlouhatánskou přihrávkou, avšak aby balon dostihl na hrací ploše, potřeboval vyvinout větší úsilí. Známý jamajský sprinter Usain Bolt by míč nejspíše zpracoval ještě na hřišti, srbskému útočníkovi se to však nepodařilo.
     
    11
    Ofenzivní tažené hostů bylo zastaveno z důvodu porušení pravidla o ofsajdu, Braga tedy bude moci ze své poloviny rozehrát nepřímý volný kop.
     
    12
    Ofsajd byl odpískán také na opačné straně hřiště, do postavení mimo hru se dostal Stojiljković.
     
    13
    Nepříjemnou skákavou ránou prověřil pozornost hostujícího brankáře Pedro Santos, jehož pokus ze střední vzdálenosti Stefanović vyrazil se značnými potížemi.
     
    14
    Domácí mužstvo založilo další útočnou akci a vybojovalo rohový kop. Balon do hry centrem uvedl Aaron Níguez a na hranici šestnáctky se k odraženému míči dostal někdo z domácích, jemuž však střela vůbec nesedla a kulatý nesmysl se došoural až za postranní čáru.
     
    17
    Z pravé strany odcentroval balon do předbrankového prostoru Baiano, který svou přihrávkou oslovil nabíhajícího Wilsona Eduarda. Přestože hráč Bragy nebyl vůbec nikým atakován a zívala před ním poloprázdná brána, ve vysoké rychlosti nedokázal přesně zacílit a trestuhodně přestřelil horní konstrukci brány.
     
    19
    Svěřenci Paula Fonseky disponují výraznou územní převahou a Moreirense je tak neustále v pozici bránícího se mužstva. Přestože domácí tým potvrzuje roli papírového favorita, otevřít gólový účet utkání se mu zatím nedaří.
     
    21
    Po jednom z ostřejších soubojů o míč zůstal ležet na trávníku Pedro Santos a po chvíli v doprovodu týmových lékařů odešel za postranní čáru k ošetření.
     
    22
    Zákrok na Pedra Santose byl nakonec rozhodčím vyhodnocen jako nedovolený a následoval tak přímý volný kop. Na nadýchaný centr si uvnitř velkého vápna naskočil Stojiljković a gólman hostujícího týmu měl co dělat, aby balon letící do horní části brány dokázal vytěsnit nad břevno.
     
    23
    Hned po uvedení míče do hry se domácí provinili útočným faulem a o dobrou možnost na zakončení tak přišli.
     
    25
    Hostům se nedaří vysmeknout ze sevření hráčů Bragy. Kleště domácího celku fungují velmi dobře, netřeba měnit taktiku hry.
     
    26
    Prvním hráčem potrestaným žlutou kartou je Marcelo Oliveira (Moreirense FC), který na zemi ve snaze vybojovat míč nohou zasáhl Stojiljkoviće a naprosto po právu byl napomenut.
     
    28
    Baiano si uprostřed hřiště zpracoval míč rukou, což samozřejmě neuniklo bystrému zraku hlavního rozhodčího, který v neprospěch Bragy nařídil přímý volný kop. Baiano sice naznačuje, že zahrál ramenem, nemá ale pravdu.
     
    30
    Uf! Tak teď se vůbec nebojím tvrdit, že byl hostující celek oloupen o gól! Parádní přihrávku za obranu obdržel Iuri Medeiros, který se prosadil křižnou střelou z levé strany. Praporek pomezního arbitra ale nepochopitelně směřoval vzhůru a hlavní rozhodčí tak gól pro ofsajd neuznal. Nutno podotknout, že žádný z nabíhajících hráčů Moreirense se v postavení mimo hru nenacházel a rozhodnutí rozhodčích tak bylo mylné.
    30.
     
    32
    Hostujícímu týmu byl odpískán další ofsajd, tentokrát už zcela správně.
     
    33
    A postavení mimo hru bylo odmáváno také na opačné straně.
     
    34
    Pedro Santos se rozeběhl s míčem a pokusil se vyhnout Joãu Palhinhovi (Moreirense FC), který ho však podrazil. Hlavní rozhodčí neváhal ani vteřinu a ze své kapsičky vytasil žlutou kartu.
     
    36
    Hráč domácího celku se po jisté bolestivém zákroku nezvedá ze hřiště a dokonce jsou pro něj povolána nosítka! Vypadá to, že Pedro Santos bude muset být vystřídán.
     
    37
    Exekutorem nařízeného přímého volného kopu se stal Aaron Níguez, jehož projektil prosvištěl jen velmi těsně vedle pravho horního růžku Stefanovićovy svatyně.
    37.
     
    39
    Avizované střídání v týmu SC Braga: zraněný Pedro Santos už se na hřiště skutečně nevrátí a nahradí ho Josué.
     
    41
    Josué byl na hřiště přivítán sražením zezadu a atak Nilda Petroliny si nenechal líbit. Po jeho oplácení vznikla mezi hráči menší rozmíška, kterou André Moreira uklidnil slovní domluvou.
     
    43
    Rohový kop pro SC Braga.
     
    44
    Centrovaný balon mířil do chumlu hráčů, od něhož se odrazil před hranici šestnáctky. Tam ke střele napřáhl Filipe Augusto, jeho pokus ale skončil vysoko nad bránou, takže Stefanović nemusel zasahovat.
     
    45+1
    V prvním poločase byly nastaveny dvě minuty.
     
    45+2
    V postavení mimo hru byl načapán Rafael Martins a přestože hráč Moreirense protestuje, není mu to nic platné.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní dějství bylo v režii fotbalistů domácího celku. Svěřenci trenéra Paula Fonseky na hřišti jednoznačně dominovali, diktovali tempo hry a vytvořili si hromadu nebezpečných střeleckých příležitostí. Své šance ovšem neproměnili. Přestože hosté směrem dopředu takřka nic nepředvedli, svou jedinou střelou v prvním poločase skórovali. Jejich gól ze třicáté minuty však kvůli chybně odmávanému ofsajdu nebyl uznán.
    Přestože v prvním poločase gól nepadl, byla v něm k vidění řada šancí
     
    Fotbalisté obou celků už se vracejí na hřiště, druhý poločas tak bude za malou chvíli zahájen!
     
    Silný déšť neustává ani před začátkem druhé půle, dnes na Estádio AXA rozhodně nepanují vlídné podmínky pro fotbal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté na začátku druhého poločasu vyslali teprve druhý střelecký pokus v zápase! Střela vyprodukovaná z kopačky Nilda Petroliny však měla gólové parametry, když mířila mezi tři tyče, a Marafona se musel činit. Nakonec se mu však s vypětím všech sil podařilo jedovatý balon vyrazit do bezpečí.
    47.
     
    49
    Hostující celek se usadil na útočné polovině, kde kombinační souhrou vytrvale zaměstnává defenzivu svého soupeře.
     
    50
    Iuri Medeiros se z pravé strany pokusil natlačit do vápna, ale jeho záměr byl zastaven faulem.
    51. EVALDO - 0:1
     
    51
    Moreirense právě vstřelilo branku!
    Za prvním gólem utkání stála obrovská náhoda! Z přímého volného kopu po předchozím faulu mířil do předbrankového prostoru prudký centr. Nejspíše od bránícího Stojiljkoviće se balon odrazil do EVALDA a poté k údivu všech zamířil rovnou do sítě.
     
    53
    Na penaltovém puntíku si vytvořil prostor pro střelu Wilson Eduardo, jeho ráně z ideální palebné pozice ovšem scházela potřebná přesnost.
     
    55
    Ofsajd! Ofsajd! Mává pomezní sudí jako pominutý...Po útočné akci domácích tak bude následovat nepřímý volný kop hostů.
     
    56
    Ve vzdušném souboji uprostřed hracího pole byla rána loktem uštědřena Fábiu Espinhovi. S míčem tady mohou kombinovat fotbalisté Moreirense.
     
    58
    Balon ale vybojovali hráči Bragy, kteří přispěchali s rychlým útokem. Individuální akce Wilsona Eduarda byla zakončena střelou, kterou obránce srazil na roh. Po jeho rozehrání se už nic podstatného nestalo.
     
    59
    Filipe Augusto (SC Braga) zatáhl jednoho ze svých soupeřů za dres a vysloužil si udělení žluté karty. Příště už určitě bude vědět, že na hráče soupeřova celku nesmí sahat.
     
    60
    Druhé střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odstupuje Aaron Níguez, na půlhodinu hry přichází Rafa Silva.
     
    62
    Vitor Gomes (Moreirense FC) uvnitř pokutového území ve snaze odkopnout balon zasáhl nohu Stojiljkoviće. Hlavní arbitr ukázal na značku penalty a hříšníkovi navíc udělil žlutou kartu.
    62. Žlutá karta
     
    63
    Exekutorem pokutového kopu se stal Josué, jeho střelu ale Stefanović dokázal vyrazit. Jeden z domácích hráčů se poté dostal k dorážce, která zamířila těsně vedle levé tyče.
    63. Penalta
     
    65
    Hráči v červených dresech nadále obléhají pokutové území svých soupeřů, ale skuliny v obraně hostů nenacházejí.
     
    66
    Trenér Miguel Leal si přichystal střídání, kterého z hráčů pošle do hry však zatím zůstává záhadou. Kdo vběhne na trávník se tak dozvíme teprve za malou chvíli.
     
    68
    Avizované střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Rafael Martins, nastupuje Boateng.
     
    70
    Domácí celek si vytvořil dvě obrovské příležitosti v krátkém časovém sledu: Nejprve se ve střelecké pozici objevil Rafa Silva, jehož ale skvěle vychytal Stefanović. A gólman Moreirense úspěšně zasáhl také proti střele Wilsona Eduarda. Obránce Marcelo Oliveira pak balon raději uklidil na roh.
     
    71
    Defenziva Moreirense byla zkonsolidovaná a rohovému kopu domácího týmu se ubránila.
     
    71
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Fábio Espinho, místo něj přichází Filipe Gonçalves.
     
    74
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde jsou v držení míče fotbalisté aktuálně čtvrtého celku tabulky.
     
    75
    Střídání v týmu SC Braga: pro dnešek má odpracováno Filipe Augusto, jeho místo na hrací ploše přichází zaujmout Crislan.
     
    76
    SC Braga získal výhodu rozehrávky rohového kopu, ale nenaložil s ní příliš dobře. Obránci Moreirense byli na svých místech a hráčům domácího mužstva tak nedovolili zakončit.
     
    78
    Nepříjemná zpráva pro trenéra hostujícího týmu! Vitor Gomes (Moreirense FC) totiž ve středu hřiště skluzem atakoval Maura a za svůj zákrok inkasoval žlutou kartu. To by ještě tolik nevadilo, kdyby ovšem už jednu neměl. A právě po druhém karetním napomenutí putoval hříšník předčasně pod sprchy. Moreirense FC tak bude zbytek utkání dohrávat v deseti hráčích.
     
    81
    Rafa Silva se z pravé strany dokázal natlačit do pokutového území, svůj centr ale nasměroval pouze do náruče připraveného Stefanoviće.
     
    83
    Domácí výběr má míč pod kontrolou a vůbec ho nepůjčuje z kopaček. Udržet hubený náskok budou mít fotbalisté Moreirense v následujících minutách velmi obtížné.
     
    84
    Arghus (SC Braga) fauloval Boatenga a uviděl žlutý kartónek.
     
    85
    Hosté se poté vydali k útoku a po sraženém centru zleva budou zahrávat rohový kop.
     
    86
    Centr, který vyprodukoval Iuri Medeiros, mířil na přední tyč. Tam se však nacházel obránce, který míč odhlavičkoval mimo velké vápno.
     
    87
    Iuri Medeiros se na pravé straně skvěle prosmýkl mezi dvěma hráči a směrem na bránu vyslal pohotovou střelu, kterou musel Marafona krotit nadvakrát.
     
    88
    Rušno bylo také na opačné straně, kde pokus Maura ze střední vzdálenosti zlikvidoval připravený Stefanović.
     
    89
    O vítězi zápasu mohlo být definitivně rozhodnuto! Domácí vybojovali rohový kop, ale s jeho rozehrávkou neuspěli. Možnosti rychlého brejku hráči Moreirense využili velmi dobře, když do pokutového území přilétl balon po centru zprava a ve skluzu znovu střílející Iuri Medeiros minul levou tyč jen o několik decimetrů.
    89.
     
    90
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Iuri Medeiros, na závěrečné desítky vteřin do hry nakoukne Pedro Coronas.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby bylo nastaveno pět minut.
     
    90+2
    Ofenzivní akci Bragy zastavil ofsajd.
     
    90+3
    Hra je v tuto chvíli přerušena, brankář hostujícího týmu totiž zůstal ležet na zemi a je ošetřován.
     
    90+4
    Po krátké prodlevě se opět pokračuje ve hře. Protože hosté vyčerpali všechny možnosti ke střídání, musí Stefanović utkání dochytat.
     
    90+4
    V samotném závěru utkání za faul na Josuého dostává žlutou kartu Boateng (Moreirense FC).
     
    90+5
    Braga právě vstřelila branku!
    V poslední nastavené minutě se fotbalisté Bragy přeci jen dočkali vyrovnávací branky! Ta byla vstřelena po centru z rohového kopu, na který si mezi penaltovým puntíkem a hranicí malého vápna naskočil WILLY BOLY. Stefanović si na míč letící doprostřed brány sice sáhl, zabránit v cestě do sítě mu ale nedokázal a kapituloval.
    90+5. Willy BOLY - 1:1
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Bragy nedokázali potvrdit roli favorita a na domácím stadionu pouze remizovali s hráči Moreirense FC 1:1. Přestože byl dnes domácí celek lepší a zasloužil si vyhrát, nakonec je rád za bod, který v samotném závěru zápasu vystřelil Boly. (23:34:21)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 90+5. Boly – 51. Evaldo

    Karty:   59. Augusto (BRG), 84. Arghus (BRG) – 26. Oliveira (MRE), 34. Palhinha (MRE), 62. Gomes (MRE), 90+4. Boateng (MRE)   78. Gomes (MRE)

    Neproměněná penalta: 63. Josué (BRG), brankář Stefanović zneškodnil


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 11:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 15:14.
    SC Braga: Marafona – Baiano, Arghus, Ringstad, Boly, Mauro, Níguez (60. Silva), Stojiljković, Augusto (75. Crislan), Eduardo, Santos (39. Josué)
    Náhradníci: Matheus – Carlos, D. Ferreira, R. Ferreira, Silva, Josué.
    Trenér: Paulo Fonseca.

    Moreirense FC: Stefanović – Evaldo, Oliveira, Sagna, Gomes, Micael, Espinho (71. Gonçalves), Petrolina, Palhinha, Martins (68. Boateng), Medeiros (90. Coronas)
    Náhradníci: Nilson – Schons, Ohemeng, Coronas, Sousa, Boateng, Gonçalves.
    Trenér: Miguel Leal.

    Rozhodčí: André Moreira – Miguel Aguilar, Rui Freire
    bahis siteleri