Ukrajina – Slovensko 5:1 (kon.)
konec
Ukrajina
5:1 (3:0)
Slovensko
sk Úterý 12.04.2016, 18:00 • Odessa Sports Palace, Odessa (UKR) • Baráž o MS
     
    Účinkovanie slovenského tímu v boji o MS vo futsale 2016 sa skončilo. Bohužiaľ, už po prvom zápase bolo jasné, že sa zverenci Mariána Berkyho do Kolumbie neprebojujú. Po prehre 0:6 neuspeli ani v odvetnom zápase, keď v ukrajinskej Odesse prehrali 5:1. Jediný gól nášho tímu strelil Martin Doša, ktorý ťažil z prihrávky Matúša Kyjovského. S celkovým skóre 11:1 tak zaslúžene postupuje na svetový šampionát Ukrajina. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:52:38)
     
    40:00
    Koniec zápasu.
     
    39:58
    V posledných sekundách zápasu sa dostal do šance Peter Serbin, no v páde nedokázal usmerniť loptu do siete.
     
    39:34
    V závere budú ešte Slováci zahrávať priamy kop. Jeho exekútorom bude Tomáš Drahovský.
     
    39:11
    Priamy kop z nádejnej pozície zahral Dmytro Bondar, no jeho technická strela skončila vedľa slovenskej brány. Domáci hráč to už ale berie s úsmevom.
     
    38:27
    Ukrajinci kontrolujú záver zápasu. Ďalšiu šancu pridať gól mal Oleksandr Sorokin, ale jeho strele nenašla priestor troch žrdí.
     
    37:00
    Hra bez brankára nášmu tímu nesvedčí. Až príliš často strácame loptu, a tak sa nemôžeme dostať do kvalitného zakončenia.
     
    36:15
    Futsalisti Ukrajiny zahrávali nepriamy kop. Po peknej kombinácii sa dostal k strele Dmytro Bondar, no z pravej strany trafil len tyčku slovenskej brány.
     
    35:34
    V obrovskej šanci sa ocitol Juraj Višváder. Ten si pekne narazil loptu s Tomášom Drahovským, no v čistej šanci minul bránu.
     
    35:10
    Slováci to neustále skúšajú v pätici. Ich snaha síce priniesla jeden strelený gól, no pri hre bez brankára zverenci Mariána Berkyho aj dvakrát inkasovali.
     
    34:34
    Martin Doša je ďalším potrestaným hráčom v dnešnom zápase. Priamy kop následne rozohral Mykola Grytsyna ale dobrý zákrok predviedol Richard Obertman.
     
    34:19
    Ukrajinci sa okamžite snažili pridať aj šiesty gól, ale Richard Oberman dokázal zlikvidovať strelecký pokus Mykolu Grytsynu.
     
    33:40
    Ukrajina práve strelila gól!
    Naši reprezentanti riskovali, čo malo v konečnom účtovaní za následok prečíslenie 3 na 1. Na konci peknej ukrajinskej akcie bol PETRO SHOTURMA, ktorý strieľa svoj druhý gól v zápase.
     
    33:13
    Ukrajinci sa dostali do šance, no v jej závere až príliš dlho váhali s koncovkou. Napokon mieril nepresne Sergiy Koval.
     
    32:47
    Martin Směřička sa dostal po pravej strane k strele, ale brankár ukrajinského tímu jeho strelu v páde dokázal vytesniť na rohový kop. Následne v dobrej šanci minul loptu Peter Serbin.
     
    31:27
    Pri hre bez brankára sa zverenci Mariána Berkyho nevyhli strate a jeden z futsalistov v žltých dresoch skúšal skórovať cez celé ihrisko. Napokon ale tesne minul bránu.
     
    30:54
    Do dobrej šance sa dostal Tomáš Drahovský, ale podobne ako pred niekoľkými minútami jeho pokus mieril len do stredu brány, kde stál pripravený Kyrolo Tsypun.
     
    30:36
    Slováci pri power play stratili loptu a takmer na to doplatili. Brankár pohotovo vyhodil loptu dopredu a Ihor Borsuk len tesne minul opustenú bránu.
     
    30:04
    K streleckému pokusu sa dostal Juraj Višváder. Jeho strela mierila do vrchných partií brány, no jeho pokus vyrazil domáci brankár na roh.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 8. Borsuk, 16. Zhurba, 19. Zhurba (10 m kop), 27. Shoturma, 34. Shoturma – 29. Doša

    Karty:   19. Bondar (UKR) – 16. Serbin (SVK), 35. Doša (SVK)


    Ukrajina: Ivanyak (Tsypun) – D. Sorokin, Bondar, Zhurba, Ovsyannikov, Lytvynenko, Kiselyov, Koval, Mykhailo Grytsyna, O. Sorokin, Mykola Grytsyna, Borsuk, Shoturma.
    Slovensko: Herko (Oberman) – Kozár, Kyjovský, Drahovský, Višváder, Zdráhal, Směřička, Hudek, Papajčík, Serbin, Hudáček, Doša.

    Rozhodčí: Fernando Gutiérrez Lumbreras (ESP) a Juan Gallardo (ESP)