Šachtar – Braga 4:0 (kon.) | Sparta – Villarreal 2:4 (kon.) | Sevilla – Ath. Bilbao 1:2 (5:4 po pen.)
Liverpool – Dortmund 4:3 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
4:0 (2:0)
SC Braga
Čtvrtek 14.04.2016, 21:05 • Lvov Arena, Lvov, Ukrajina • Evropská liga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Šachtar se tak může těšit na účast v semifinále. Soupeře se dozví při pátečním losu! To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou. (23:05:00)
     
    Dnešní utkání je u konce! FK Šachtar Doněck dokázal v domácím prostředí porazit SC Bragu jasně 4:0 a zajistil si postup do semifinále Evropské ligy!

    Do prvního poločasu vstoupila lépe Braga, který byla v úvodních dvaceti minutách velmi aktivní a v patnácté minutě měla zřejmě kopat penaltu, avšak Pavel Královec rozhodl jinak. Následně na druhé straně kopal penaltu Šachtar po faulu Magalhãese na Kovalenka. K penaltě se postavil Darijo Srna, který se dokázal prosadit! Šachtar se dostal do laufu a byl jasně lepším týmem. Své vedení navýšil až na konci první půle, kdy nepřesné zakončení Ferreyry srazil do vlastní sítě Ricardo Ferreira!

    Šachtar vstoupil aktivně i do druhého poločasu a již po pěti minutách to bylo 3:0. Do centru Srny se opřel Viktor Kovalenko, jehož střela skončila v síti! V 53. minutě měl velkou šanci Malyšjev, avšak jeho střelu lapil Magalhaes! Doněck přidal svou čtvrtou branku v 73. minutě, kdy se nešťastně trefil Ricardo Ferreira, pro kterého to byla druhá vlastní branka v zápase. Šachtar v závěru utkání kontroloval hru a své čtyřbrankové vedení již udržel!
    Darijo Srna dnes podal povedený výkon a dovedl svůj tým do semifinále EL!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Braga se ještě dostala v nastaveném čase v k velké šanci! Střídající Stojiljković postupoval do protiútoku, následně dostal míč do pravé části vápna, kde se nacházel Rafa Silva. Jeho nebezpečný centr hledal před brankou Maura, avšak míč dokázal zachytit Pjatov!
     
    90+1
    Hlavní sudí Pavel Královec nastavuje ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Poslední minutu základní hrací doby dnešního duelu Braga dohrává s míčem na kopačkách. Momentálně portugalský celek kombinuje na útočné polovině a ještě se pokouší dostat do zakončení.
     
    89
    Rafa Silva se následně dostal za vápnem k míči a postupoval do protiútoku. Před portugalského záložníka se však dokázal dostat Malyšjev, který svého soka dokázal o míč obrat.
     
    89
    Ukrajinský celek vybojoval minutu před koncem základní hrací doby další rohový kop, kterého se ujal Darijo Srna. Jeho nebezpečný centr se snášel před branku Bragy, avšak Magalhães míč vyboxoval!
     
    88
    Bernard se hned po svém příchodu zapojil do hry a povedenou přihrávkou našel na levé straně Dentinha. Jeho centr měl najít na hranici vápna Stěpaněnka, avšak míč dokázal odvrátit Pinto!
     
    87
    Portugalský celek ve své aktivitě již také polevil. Momentálně kombinuje na vlastní polovině, avšak dnešní zápase se již spíše dohrává!
     
    86
    Domácí Šachtar provádí své poslední střídání v tomto zápase! Velký ukrajinský talent, Viktor Kovalenko, odchází ze hřiště. Na místo hrdiny dnešního zápasu přichází brazilský talent Bernard!
     
    84
    Šachtar kombinoval na polovině, následně se pokoušel Kučer přenést hru na levou stranu, kde se nacházel Ismaily, avšak brazilský obránce na míč nedosáhl a vhazovat bude Braga!
     
    83
    Exekuce následného rohového kopu se ujal Darijo Srna, jehož centr se snesl do středu vápna. Obrana Bragy však dokázala centr odvrátit a míč je ve středu hřiště!
     
    83
    Maxim Malyšev operoval s míčem před pokutovým územím. Následnou přihrávkou oslovil na hranici vápna Ismailyho, avšak jeho následný centr srazil Pinto na rohový kop!
    Darijo Srna v dnešním zápase předvedl další povedený výkon a připsal si gól a asistenci!

     
    81
    Do kombinace na útočné polovině se dostala také Braga! Rafa Silva poslal středem hřiště přihrávku na rozběhnutého Hassana, který však míč špatně zpracoval, a ten mu utekl k Ordecovi!
     
    80
    Darijo Srna dostal ideální přihrávku na pravou stranu a hned se pokoušel dostat míč do středu hřiště, kam si nabíhal Eduardo. Chorvatský útočník byl však dobře střežen Ferreirou, který ho nepustil k míči!
     
    78
    Hned po Eduardovi přichází na hřiště také Dentinho, který přichází na "plac" místo Taisona, který rovněž zanechal na hřišti výraznou stopu! Střídá také Braga! Ze hřiště odchází Carlos s Bolym, na jejich pozice přicházejí Mauro a Pinto!

    Jan Havlovic

    Branky: 25. Srna (pen.), 42. Ferreira (Kovalenko V.) (vla.), 50. Kovalenko (Srna), 73. Ferreira (Taison) (vla.)

    Karty:   15. Boly (BRG), 24. Magalhães (BRG), 55. Carlos (BRG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:13.
    FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna (C), Kučer, Ordec, Ismaily – Marlos (77. Eduardo), Malyšjev, Stěpaněnko, Taison (78. Dentinho) – Kovalenko (86. Bernard) – Ferreyra.
    Náhradníci: Kanibolockij – Wellington Nem, Dentinho, Bernard, Hladkij, Eduardo, Kryvcov.

    SC Braga: Magalhães – Goiano (C), Ferreira, Boly (78. Pinto), Djavan – Josué, Carlos (78. Mauro), N. Vukčević, R. Silva – Ah. Hassan, W. Eduardo (57. Stojiljković).
    Náhradníci: Marafona – Pinto, Stojiljković, Augusto, Joca, Mauro, Fortuna.

    Rozhodčí: Pavel Královec – Slysko, Wilczek – Mokrusch
    07.04.2016
    Braga - Šachtar 1:2

    Branky: 89. W. Eduardo (Baiano) – 45. Rakyckyj, 75. Ferreyra (Marlos)

    Karty:   83. R. Silva (BRG) – 70. Rakyckyj (SAC)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:10.
    bahis siteleri