Šachtar – Braga 4:0 (kon.) | Sparta – Villarreal 2:4 (kon.) | Sevilla – Ath. Bilbao 1:2 (5:4 po pen.)
Liverpool – Dortmund 4:3 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
4:0 (2:0)
SC Braga
Čtvrtek 14.04.2016, 21:05 • Lvov Arena, Lvov, Ukrajina • Evropská liga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Braga se ještě dostala v nastaveném čase v k velké šanci! Střídající Stojiljković postupoval do protiútoku, následně dostal míč do pravé části vápna, kde se nacházel Rafa Silva. Jeho nebezpečný centr hledal před brankou Maura, avšak míč dokázal zachytit Pjatov!
     
    90+1
    Hlavní sudí Pavel Královec nastavuje ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    86
    Domácí Šachtar provádí své poslední střídání v tomto zápase! Velký ukrajinský talent, Viktor Kovalenko, odchází ze hřiště. Na místo hrdiny dnešního zápasu přichází brazilský talent Bernard!
     
    78
    Hned po Eduardovi přichází na hřiště také Dentinho, který přichází na "plac" místo Taisona, který rovněž zanechal na hřišti výraznou stopu! Střídá také Braga! Ze hřiště odchází Carlos s Bolym, na jejich pozice přicházejí Mauro a Pinto!
     
    77
    První střídání domácího celku! Rumunský trenér Lucescu stahuje ze hry Marlose, který odvedl velmi dobrý výkon! Na jeho místo přichází chorvatský útočník Eduardo!
    73. Ricardo FERREIRA - 4:0
     
    73
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Šachtar je však v dnešním utkání velmi produktivní, přidává čtvrtou branku dnešního utkání a Lvov Aréna je na nohou! Domácí hráči získali míč na vlastní polovině a zamířili velmi rychle na opačnou polovinu. Celou akci táhl Taison, který dostal míč na Marlos, jehož centr z pravé strany si srazil do vlastní sítě RICARDO FERREIRA. Portugalský stoper tak přidává druhou vlastní branku v dnešním zápase!
    65. Nebezpečná rána Josuého
     
    65
    A další zajímavá šance portugalského celku! Braga dobře kombinovala na útočné polovině a po přiklepnutí od Vukčeviće nebezpečně vystřelil Josué. Jeho technickou ránu však dokázal vyrazit Pjatov!
     
    63
    I Braga se dokázala probojovat k zajímavé příležitosti! Před vápnem se dostal k míči Rafa Silva, který si jej připravil na střelu a nebezpečně vystřelil. Jeho rána byla tečovaná a míč prolétl nad brankou!
     
    57
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Wilson Eduardo, přichází Nikola Stojiljković.
     
    57
    Šachtar se však následně dokázal dostat rychle k míči zpět a opět zahrozil! Taison dostal přihrávku na levé křídlo, kde dostal hodně prostoru a poslal míč před branku. Do tohoto prostoru nabíhal Ferreyra, avšak tomu kousek chyběl k tomu, aby míč zasáhl!
     
    55
    Český sudí Pavel Královec uděluje další žlutou kartu! Ferreyra si nabíhal za obranu Bragy na pas od Taisona. Jeho postup zastavil Luiz Carlos, který byl následně "odměněn" žlutou kartou!
    53. Střelu Malyševa dokázal lapit brankář Bragy
     
    53
    Další obrovská šance Šachtaru! Maxim Malyšev krásně přenesl hru na levou stranu, odkud odcentroval Taison. Jeho centr našel Ferreyru, který krásně hlavičkou sklepl míč na nohu Malyševa, avšak jeho přízemní střelu dokázal lapit Magalhães!
    50. Viktor KOVALENKO - 3:0
     
    50
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Šachtar pokračuje v povedeném výkonu a po třetí brance ukrajinského celku je už jasné, že Šachtar uvidíme i v semifinále druhé nejprestižnější evropské soutěže! Na pravé straně se dostal k míči Marlos, který chytře pustil míč pod sebe, kam si naběhl Darjio Srna. Jeho přesná přihrávka našla VIKTORA KOVALENKA, na jehož střelu si sáhl Magalhães, avšak míč i tak doskákal do sítě!
    42. Ricardo FERREIRA - 2:0
     
    42
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Teď je jasné, že prodloužení v dnešním utkání neuvidíme! Šachtar se navíc výrazně přibližuje postupu do semifinále, neboť se dostává do dvoubrankového vedení! Centr Taisona z levé straně ještě nikoho ve vápně nenašel. Z opačné strany dokázal odcentrovat Marlos, který našel před brankou Facundo Ferreryru, který netrefil míč ideálně. Nakonec se balon odrazil do branky od RICARDA FERREIRY, který tak zaznamenává vlastní gól!
    29. Pokus Ferreyry zastavila tyč!
     
    29
    A vzápětí přišla další velká šance ukrajinského celku! Šachtar se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu a Stěpaněnko dostal míč na Facunda Ferreyru, který velmi chytře přeloboval Maghaese, avšak míč se od tyče odrazil do zámezí!
    25. Darijo SRNA - 1:0
     
    25
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    A máme tady úvodní branku dnešního utkání! K exekuci pokutového kopu se postavil zkušený DARIJO SRNA, který penaltu kopl ideálně k tyči. Magalhães sice vystihl stranu, avšak na míč nedosáhl a Šachtar jde do vedení!
    24. Zákrok Magalhãese na Kovalenka
     
    24
    Šachtar to udělal na útočné polovině skvěle! Taison na pravé straně sklepl míč na Stěpaněnka, který přenesl hru na Kovalenka, který chtěl obejít Magalhãese, ten fauloval a je z toho penalta! Hostující brankář navíc dostává žlutou kartu!
     
    24
    Penalta pro Šachtar!
     
    15
    Z následného rohového kopu však Braga vůbec nezahrozila a Šachtar mířil do protiútoku, který táhl po pravé straně Marlos. Brazilského středopolaře poslal k zemi Boly, který dostává žlutou kartu!
    15. Zákrok Kučera na Hassana, po kterém se však penalta nepískala
     
    15
    První zajímavá situace v dnešním zápase! Ferreira poslal hodně překvapivý centr na levou stranu, který propadl až do pokutového území na Hassana, který byl ve vápně poslán k zemi Kučerem! Pavel Královec však penaltu neodpískal a bude z toho pouze roh pro Bragu!
     
    4
    Portugalský tým se poprvé v dnešním zápase prokombinoval do vápna soupeře a hned z toho bylo nebezpečí pro branku Pjatova! Do pravé části vápna dostal přihrávku Goiano, který cpal míč před branku, avšak Pjatov si pro míč došel!

    Jan Havlovic

    Branky: 25. Srna (pen.), 42. Ferreira (Kovalenko V.) (vla.), 50. Kovalenko (Srna), 73. Ferreira (Taison) (vla.)

    Karty:   15. Boly (BRG), 24. Magalhães (BRG), 55. Carlos (BRG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:13.
    FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna (C), Kučer, Ordec, Ismaily – Marlos (77. Eduardo), Malyšjev, Stěpaněnko, Taison (78. Dentinho) – Kovalenko (86. Bernard) – Ferreyra.
    Náhradníci: Kanibolockij – Wellington Nem, Dentinho, Bernard, Hladkij, Eduardo, Kryvcov.

    SC Braga: Magalhães – Goiano (C), Ferreira, Boly (78. Pinto), Djavan – Josué, Carlos (78. Mauro), N. Vukčević, R. Silva – Ah. Hassan, W. Eduardo (57. Stojiljković).
    Náhradníci: Marafona – Pinto, Stojiljković, Augusto, Joca, Mauro, Fortuna.

    Rozhodčí: Pavel Královec – Slysko, Wilczek – Mokrusch
    07.04.2016
    Braga - Šachtar 1:2

    Branky: 89. W. Eduardo (Baiano) – 45. Rakyckyj, 75. Ferreyra (Marlos)

    Karty:   83. R. Silva (BRG) – 70. Rakyckyj (SAC)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:10.
    bahis siteleri