Šachtar – Braga 4:0 (kon.) | Sparta – Villarreal 2:4 (kon.) | Sevilla – Ath. Bilbao 1:2 (5:4 po pen.)
Liverpool – Dortmund 4:3 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:4 (0:3)
Villarreal CF
Čtvrtek 14.04.2016, 21:05 • Generali Arena • Evropská liga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    V závěru ještě jednu žlutou kartu vidí David Lafata za svůj skluz pod nohy stopera Baillyho.
    87. Nádherná střela Radka Kováče
     
    87
    Na jejím konci byla dalekonosná rána Radoslava Kováče, kterou jeden z hostujících fotbalistů přizvedl a nasměroval pod břevno vlastní branky, kde skvělý zákrok musel vytasit brankář Aréola!
     
    78
    Pátým žlutě napomenutým sparťanem je Tiémoko Konaté,zároveň vidí žlutou kartu také Samuel Castillejo, jenž neunesl faul sparťanského fotbalisty a poté se po něm ohnal.
    74. Střela Marka Matějovského
     
    74
    Sparťané nadále baví domácí diváky! V další velké příležitosti se ocitl Marek Matějovský, sparťanský středopolař ale z hranice pokutového území jen o decimetry netrefil vzdálenější tyč Aréolovy branky!
     
    73
    Na výborný Dočkalův centr od rohového praporku si naskočil Kováč, jenž měl na hlavě další branku, ovšem jeho tečovaná rána proletěla jen těsně nad hostující brankou!
    70. Ladislav KREJČÍ - 2:4
     
    70
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané přidávají další branku! Po souhře na pravém křídle Juliš prudkým centrem našel u vzdálenější tyče LADISLAVA KREJČÍHO, jenž ránou bez přípravy trefuje odkrytou branku Villarrealu!
     
    66
    Ještě před rozehráním ze středového kruhu hosté tedy potřetí střídají, Leu Baptistãovi uvolňuje místo na hřišti Denis Suárez.
    65. Bořek DOČKAL - 1:4
     
    65
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přeci jen se vyprodaná Letná dočkala branky a Sparta skóruje i ve svém šestnáctém evropském zápase této sezóny!

    Po dlouhém obléhání hostujícího pokutového území Kehinde Fatai připravil střeleckou pozici pro BOŘKA DOČKALA, jenž ránou zpoza pokutového území prostřelil brankáře Aréolu!
     
    63
    Sparťané zatím kromě neproměněných šancí sbírají pouze žluté karty, tu další viděl za nedovolený zákrok ve středu pole Radoslav Kováč.
     
    61
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Trigueros, přichází Jonathan dos Santos.
     
    60
    V samém závěru úvodní hodiny hry vidí žlutou kartu také Lukáš Juliš, ten nešetrně, byť neúmyslně, naremploval k zemi Jaume Costu.
     
    57
    Hosté poprvé střídají, hru opouští Mario Gaspar, kterého nahradí Jaume Costa. Chorvatský obránce Rukavina se tak přesune na svůj oblíbený pravý kraj obrany a Jaume Costa bude působit v obranném kvartetu nalevo.
    49. Cédric BAKAMBU - 0:4
     
    49
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Zatímco ve Španělsku byli hosté s koncovkou takřka na štíru, dnes proměňují téměř všechno! Po rohovém kopu Castilleja se sparťané ještě dokázali ubránit, následně ale Suárezův centr propadl před sparťanskou branku k CÉDRICU BAKAMBOVI, jenž se ocitl před Bičíkem zcela osamocen a sparťanského brankáře snadno překonal.
    45+1. Bruno SORIANO - 0:3
     
    45+1
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Po následném centru Samuela Castilleja se k hlavičce podral Bruno Soriano, jehož hlavičku srazil za Bičíkova záda David Lafata – 0:3.
    43. Samuel CASTILLEJO - 0:2
     
    43
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Sparťané útočí, branky ale střílí Villarreal.

    Centr Denise Suáreze se odrazil k SAMUELU CASTILLEJOVI, jenž si zpracoval míč na hruď a okamžitě pálil přesně k tyči.
     
    41
    Martin Frýdek sestřelil Bakamba na útočné polovině a v ruce sudího Atkinsona vidí žlutou kartu. Po jeho třetí žluté kartě by se tak případné první semifinále obešlo bez něj, sparťané však k němu zatím mají daleko.
    40. Velká šance Ladislava Krejčího
     
    40
    Sparťané pokračují v zahazování svých příležitostí! Po další výborné kombinaci Konaté připravil takřka stoprocentní pozici pro Krejčího, ten ale těsně míjí bližší tyč hostující branky!
     
    35
    Následný rohový kop Suáreze David Bičík snadno shrábl ze vzduchu a následně Roberto Soldado vidí žlutou kartu za odstrčení Frýdka až do sparťanské branky.
     
    28
    Ladislav Krejčí ve středu pole nedovoleně zastavil Denise Suáreze a v ruce sudího Atkinsona vidí první žlutou kartu.
     
    26
    Střelecké soužení Bořka Dočkala pokračuje! Sparťanský středopolař si opět našel dobrou střeleckou pozici po průniku Konatého, ovšem trefil pouze blokujícího Trigueirose!
    21. Střela Bořka Dočkala
     
    21
    Po rychlém přechodu domácích do ofenzivy se do další příležitosti probojoval Bořek Dočkal, ovšem jeho prudkou ránu brankář Aréola vyráží a připisuje si první ostrý zásah v průběhu dnešního zápasu!
     
    19
    Sparťané jsou nadále nesmírně aktivní! Po Konatého přihrávce nebezpečně pálil Dočkal, ovšem levačkou prudkou ránou z dvaceti metrů branku netrefil.
    16. Sparťanská šance
     
    16
    To byla šance! Konaté se uvolnil na pravém křídle, viděl z druhé vlny nabíhajícího Matějovského, jenž se neukvapil a místo střely volil ještě přihrávku do "šestnáctky" na zcela osamoceného Dočkala, ten ale křižnou ránou hostující branku míjí!
     
    10
    První zajímavá příležitost Letenských! Juliš potáhl míč útočnou polovinou, před pokutovým územím jej připravil do zajímavé střelecké pozice Bořku Dočkalovi, ten ale z osmnácti metrů branku Alphonse Aréoly přestřeluje!
    5. Cédric BAKAMBU - 0:1
     
    5
    Villarreal právě vstřelil branku!
    CÉDRIC BAKAMBU pokračuje ve svých gólových hodech! Hosté rychle rozehráli standardní situaci z vlastní poloviny, Trigueiros uvolnil za zády sparťanských obránců rozběhnutého konžského útočníka a ten přízemní ránou obstřelil bezmocného brankáře Bičíka!
     
    Martin Atkinson společně se svými anglickými kolegy už přivádí fotbalisty před zaplněnou Generali Arenu, po čtrnácti letech do Česka zavítalo čtvrtfinále evropského poháru!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 65. Dočkal (Fatai), 70. Krejčí (Juliš) – 5. Bakambu (Trigueros), 43. Castillejo, 45+1. Lafata (vla.), 49. Bakambu (Denis Suárez)

    Karty:   28. Krejčí (SPA), 41. Frýdek (SPA), 60. Juliš (SPA), 63. Kováč (SPA), 78. Konaté (SPA), 90+1. Lafata (SPA) – 35. Soldado (VLR), 78. Castillejo (VLR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 12:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:5.
    AC Sparta Praha: Bičík – Konaté, Mareček, Kováč, Frýdek – Fatai, Matějovský, Dočkal, Krejčí – Juliš, Lafata (C).
    Náhradníci: Miller – Vácha, Kadlec, Matoušek, Sáček, Köstl, Březina.

    Villarreal CF: Aréola – M. Gaspar (57. J. Costa), Bailly, V. Ruiz, Antonio Rukavina – Denis Suárez (66. Baptistão), Trigueros (61. J. dos Santos), B. Soriano (C), Castillejo – Soldado, Bakambu.
    Náhradníci: Asenjo – Samuel, J. dos Santos, Baptistão, J. Costa, P. Iñiguez, Adrián López.

    Rozhodčí: Atkinson – Mullarkey, Child (vš. Anglie)

    Diváci: 18 201
    07.04.2016
    Villarreal - Sparta 2:1

    Branky: 3. Bakambu, 63. Bakambu (Denis Suárez) – 45+4. Brabec (Dočkal)

    Karty:   40. J. Costa (VLR) – 31. Brabec (SPA), 41. Matějovský (SPA), 43. Nhamoinesu (SPA)

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:16.
    bahis siteleri