Čína – Nizozemsko 0:9 (kon.) | Island – Srbsko 3:6 (kon.) | Španělsko – Belgie 4:1 (kon.)
konec
Španělsko
4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Belgie
Čtvrtek 14.04.2016, 20:00 • Pabellon de Hiello, Jaca, Španělsko • Mistrovství světa - II. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vítejte u onlajn přenosu MS druhé divize A skupiny v ledním hokeji. Večerní souboj opět nabídne utkání domácí La Furii Roji a "Rudých ďáblů" z Belgie. Utkání je z pohledu tabulkové atraktivity převelice zajímavé. Oba celky drží dvě kola před koncem šanci na postup. Matematika se má takto. Pokud nyní druhá Belgie zvládne dnešní duel a za předpokladu, že Nizozemci porazí Čínu, stačí Morganovi a spol v derby zemí Beneluxu s holandským týmem jakákoli výhra. To domácí už to nemají tak úplně ve svých rukách. Nejen, že je nutností zvítězit za plný počet bodů v obou zbývajících utkáních. Do svých postupových ambic musí tým z Pyrenejského poloostrova zařadit i zítřejší případné vítězství Belgie právě nad prvním Nizozemskem.
     
    Hostující reprezentaci v blýštivě červených dresech čeká v posledních dvou duelech vrchol turnaje. Utkání s největšími protivníky v boji o postup do prvních divizí budou mít určitě velký náboj, především pro nizozemského trenéra ve službách belgického národního týmu. Danny Peters by se chtěl určitě vytáhnout nad své krajany v typicky oranžové barvě. Tulipány má teď tým, jehož kostra je tvořena novopečeným belgicko-nizozemským mistrem Heerentalsu, o bod před sebou. Uvidíme, jak dopadne dnešní souboj, který v Jace přitáhne mnoho domácích diváků. Máme se rozhodně na co těšit.
     
    Domácí tým chce také proklouznout poprvé v historii, od rozdělení skupin podle výkonnosti (2012), do první divize. Skupina B je pro svěřence italského trenéra Luciana Bazileho velice lákavou záležitosti, zvláště když by Muňoz a spol slavili postup na největším španělském stadionu v Jace. Pabellon de Hiello bude sledovat především své hokejisty v boji o postup od 20:00. Buďte díky našemu onlajn přenosu u toho i vy!
     
    Věděli jste, že?... Belgie je jedním ze zakládajících členů mezinárodní hokejové federace a pod křídla této organizace tak spadá od data založení, tedy přesně od 8. prosince 1908. Jejich dnešní soupeř s velkou fotbalovou tradicí se na své členství také dlouho nenačekal, a i když se Vám to možná nebude zdát, tak vězte, že v zemi, kde první stadion stál v Madridu od roku 1922, se hraje pod IIHF už od 10. března 1923.
     
    TABULKA PŘED PŘEDPOSLEDNÍM HRACÍM DNEM:
    1. Nizozemsko – 8b.
    2. Belgie – 7b.
    3. Španělsko – 6b.
    4. Island – 4b.
    5. Srbsko – 1b.
    6. Čína – 1b.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Alcaine (I. Garcia) – Brabo, Ubieto, Vea, A. Garcia, Vicente, G. Betran "A" – Hernandez, Carbonell, P. Muňoz – J. Muňoz, Solorzano, Fuentes – Puyuelo "C", G. Gonzalez, Quevedo – A. Betran, Gordon, Pantoja – P. Gonzalez.

    Belgie: Prodi (Jansen) – Gyesbreghs "A", Thurura, Distante, Paulus, Franssen, van Rooy – Vercammen, B. Kolodziejczyk "A", Pellegrims – van den Bogaert, de Smet, Bremer – Goris, Dewin, van Noten – Henry, Kolyasnikov, A. Kolodziejczyk.

    Rozhodčí: Przemyslav Kepa (POL) – Attila Nagy (HUN), Viktor Zinčenko (BEL).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    05:19
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Po přechodu do útočného pásma a několika odrazech se ke kotouči dostal kapitán domácích PABLO PUYUELO, který si vyjel na pravý kruh a zakončil přesně nad rameno Prodiho. Domácí Furia Espanyola vede 1:0!. Asitence: Alejandro Hernandez, Carlos Quevedo.
     
    07:26
    Ve velké šanci na druhé straně Alexander Bremer, ale v samostatném úniku ho vychytal hbitou lapačkou Alcaine. Pabellon de Hiello v Jace mu za to bouřlivě tleská!
     
    07:31
    Belgičané dostanou šanci na srovnání. Alfonso Garcia vyhodil bez cizího zavinění kotouč mimo hřiště a jde na dvě minuty za zdržování hry.
     
    09:18
    Thururova střela končí vedle španělské branky a domácí se tak brání zatím bez úhony.
     
    09:31
    Garcia je na ledě, domácí, kteří dnes nastoupili v černých dresech, jsou v plném počtu.
     
    10:32
    Carbonell nahodil kotouč do útočného pásma a první útok Španělů míří na střídačku. Belgičané mají klid na rozjetí útoku.
     
    11:06
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Jenže tým v bílém měl v rozehrávce problémy, čehož využil Ubieto, nabil na modrou Garciovi, jehož ránu si zpracoval PATRICIO FUENTES a pohotově z otočky překonal Prodiho už podruhé v utkání a domácí tak zvyšují náskok. Asistence: Alfonso Garcia, Adrian Ubieto.
    11:06 Patricio FUENTES - 2:0
     
    11:06
    V brance Belgie dochází ke změně. Tom Prodi míří na střídačku, Mike Jansen už si nasazuje masku a zaujme jeho místo!
     
    12:30
    Belgičané v další větší šanci, tentokrát Bryan Kolodziejczyk střílel bezprostředně před Alcainem přímo do hrudi brankáře, který hraje na klubové scéně za CH Jacu.
     
    13:56
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A je to už 3:0! Belgičané jsou asi ještě myšlenkami na hotelu a pokud chtějí pomýšlet na tři body, měli by se rychle vzpamatovat. Vystřídavšího brankáře Jansena překonal IGNACIO SOLORZANO, který si našel odražený puk a poslal jej nad jeho rameno. Asistence: Juan Muňoz, Patricio Fuentes.
    13:56 Ignacio SOLORZANO - 3:0
     
    14:52
    Vyloučení v týmu Španělsko (Puyuelo – 2 min., sekání).
     
    15:25
    Belgičané budou muset svou druhou přesilovku utkání začít od vlastní branky.
     
    15:47
    Další šance v podání Rudých ďáblů, která zůstává nevyužita. Proti teči van den Bogaera vytasil svůj levý beton Alcaine, jenž je stále bezchybný.
     
    16:12
    Po střele Vercammena a následném vyhoení Pola Gonzaleze se začne opět od Jansena.
     
    16:42
    Teď se Belgičanům vůbec nepovedla rozehrávka a po odpískaném icingu se bude vhazovat po Jansenově levici.
     
    16:52
    Kapitán domácích Puyuelo je na ledě, hraje se v plném počtu na obou stranách.
     
    17:18
    Španělé se hnali do dalšího útoku a Jansen v brance Belgie může být rád, že do Fuentesovy rány vložil hůl jeden z jeho obránců a kotouč tak skončil v ochranné síti.
     
    17:53
    Teď se brankář úřadujícího belgicko-nizozemského mistra z Heerentalsu zaskvěl! Solorzanovu střílenou přihrávku zablokoval Paulus tak nešťastně, že nebýt Jansenova vymrštěného betonu, bylo by to už o čtyři branky!
     
    18:51
    Belgičanům vázne mezihra, svěřenci nizozemského trenéra Peterse si nedokáží nahrát ani na dva metry.
     
    19:01
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:40
    Teď je ale před Alcainem živo. Tečovaná střela Distateho končí na tyči španělské branky!
     
    19:59
    Tlak Belgie přináší ovoce v podobě třetí přesilové hry. Vyloučen střelec třetí branky domácích Solorzano na dvě minuty za krosček.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 20:46.
     
    Po první třetině utkání, jehož výsledek promluví do bojů o postup, je stav tedy 3:0 pro domácí celek. Střelecky aktivnější je ale paradoxně tým dnes v bílém hrající Belgie, která vede v této statistice poměrem 13:10. Lekci z efektivity Furii Espanyoly dostali oba brankáři země Beneluxu. Po druhé brance z hole Fuentese na místo Prodiho nastoupil Mike Jansen. Uvidíme, jestli trenér Danny Peters promluví svým svěřencům do duše co možná nejefektivněji a Rudí ďáblové se vrátí do hry? Sleduje i nadále náš onlajn přenos.
     
    Belgičané začnou druhou třetinu přesilovkou. Sníží stav utkání?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Vadim Gyesbreghs pálil několikrát, ale ani jednou nebyl schopen trefit branku, a tak Alcaine a spol odolávají tlaku Belgičanů v přesilovce.
     
    21:30
    Belgie svírala španělskou čtveřici skoro celé dvě minuty v obranném pásmu, ale žádnou větší šanci si nepřipravila.
     
    22:01
    Solorzano je na ledě, Španělsko je kompletní.
     
    23:08
    V další šanci Belgie se před brankou Alcaineho zjevil Ben Vercammen, ale z bezprostřední blízkosti trefil jen jeho beton.
     
    23:17
    Poté, co se v šanci domácích, srazil Fuentes s vyjetým brankářem Jansenem, se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    23:40
    Španělskou rozehrávku vystihl van den Bogaert, ale přechod do útoku nebyl takový, aby se z toho urodilo něco potentního pro hosty.
     
    24:11
    Nepřesná přihrávka Thurury končí až zakázaným uvolněním.
     
    24:28
    Rudí ďáblové dnes v bílém rychle přešli do útočného pásmu a rozruch belgické druhé formace skončil pod lapačkou Alcaineho, který si opět poradil a drží nadále čisté konto.
     
    25:11
    Skvělé sehrané přečíslení tří Španělů proti dvěma obráncům Belgie zakončil střelou do roztáhlého Jansena Alejandro Hernandez!
     
    25:59
    Belgie právě vstřelila branku!
    Zafungoval pravidlo – nedáš, dostaneš! Po krásné, leč neefektivní kombinaci La Furii Rojy se do útočného pásma dostala belgická první formace. Kotouč se od Vercammena dostal na vrchol pravého kruhu a z něj vypálil Bryan Kolodziejczyk. Jeho ránu šikovně tečoval za záda bezmocného Alcaineho MAXIME PELLEGRIMS. Belgie je tak zpátky ve hře! Asistence: Bryan Kolodziejczyk, Ben Vercammen.
    25:59 Maxime PELLEGRIMS - 3:1
     
    26:27
    Španělé mohli jít zpět do tříbrankového veden, jen centimetry byl od něj Juan Muňoz, který nedosáhl na přihrávku, jež by ho vyslala do samostatného úniku.
     
    28:19
    Pellegrims v další obrovské šanci, ale druhý gól střelec IHC Lovaň prozatím v utkání nepřidá! Rozhodl se bezprostředně před španělskou brankou pro rezolutní střelu golfem, ale trefil pouze Alcaineho beton.
     
    29:46
    Mike Jansen vytrčil lapačku proti střele Fuentese raději přerušil hru.
     
    30:03
    Po ofsajdu Belgie se vhazuje ve středním pásmu.
     
    30:18
    Icing Španělska. Vhazuje se po Alcaineho levici.
     
    30:26
    Španělé byli na standardní situaci úspěšnější a k zakončení po průniku na pravé straně se dostal Alejandro Hernandez, ale našel jen připravenou lapačku Jansena.
     
    30:44
    Španělé jsou nyní aktivnější. Po zmatcích v belgické obraně se ke střele dostal v prostoru mezikruží kapitán Pablo Puyuelo, ale Jansen působí nyní velice jistě.
     
    31:39
    Van den Bogaert na belgické straně trefuje jen bránící hráče domácích, z protiútoku na druhé straně se ke střele dostal Juan Gordon. Mike Jansen vyráží do ochranné sítě.
     
    32:16
    Na buly před Alcainem úspěšnější Bryan Kolodziejczyk, ale dopředu jdou Španělé...
     
    32:37
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    No a protiútok nese čtvrté ovoce. Po zmatcích před Jansenem a několik odrazech se kotouč dostal k dnes produktivnímu Fuentesovi a ten posunul na JUANA MUŇOZE. Největší star španělského hokeje následně natáhla ke střele a překonala ležícího a bezmocného Jansena. Španělsko si bere zpět tříbrankový náskok. Asistence: Patricio Fuentes, Ignacio Solorzano.
    32:37 Juan MUŇOZ - 4:1
     
    33:05
    Další šance a přečíslení domácích! Puyuelo jen tak tak pro Belgičany netrefil ideálně nabídku Gastona Gonzaleze!
     
    34:25
    Španělé znovu v útočném pásmu, kombinují za Jansenem.
     
    34:42
    Nyní jdou naopak do útoku v bílém hrající Belgie.
     
    35:12
    Jenže hráči západoevropské země nemůže najít ani klikatou cestu k Alcainemu. Španělé teď hrají chytře a brání svůj dostatečný náskok.
     
    36:03
    Belgie začne opět až od Jansena, Gyesbreghs rozehraje zpoza svého brankáře.
     
    36:38
    Kapitán domácích Pablo Puyuelo způsobil dobrým pohybem rozruch a málem se natlačil až před Jansena, v čemž mu zabránil Thurura.
     
    37:12
    Další velká šance domácích! Juan Brabo si z pozice obránce sjel na přihrávku, kterou mu zpoza branky narýsoval Hernandez. Na stadionu v Jace to jen zahučelo, když zcela domácí hráč (působí v místním klubu) minul o pár decimetrů!
     
    37:41
    Maxime Pellegrims je při chuti, ale už podruhé v šanci selhává, nyní se po přiťuknutí od Vercammena zjevil zleva bezprostředně před Alcainem. Mířil do šibenice, netrefil.
     
    38:32
    Pohledná akce z obou stran, tedy hráčské i brankářské. Puyuelo v mezikruží natáhl ke střele, Mike Jansen si vyjel a vychutnal si jeho prudkou ránu v lapačce. Pabellon de Hiello tleská.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhého dějství.
     
    39:31
    Belgičané mají velké problémy proklouznout do útočného pásma a něco vymyslet.
     
    39:59
    Sekundu před koncem trefuje z pravého kruhu Puyuelo břevno Jansenovy branky!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 21:33.
     
    Po druhé třetině registrujeme jednu branku na každé straně, tedy v tomto dějství. Nejprve snížil za Belgičany šikovnou tečí Pellegrims, ale ve 33. minutě vrátil po zmatcích v hostující obraně tříbrankové vedení Španělům jejich jediný hráč působící mimo rodnou zem – Juan Muňoz, hájící barvy týmu ze třetí americké univerzitní ligy. Pokud se podíváme na střelecké statistiky, tak už i ty po druhé třetině ovládají domácí, Furia Espanyola Mike Jansen musel v této periodě zasahovat čtrnáctkrát – celkově to dělá 24:23 z pohledu týmu hrajícím dnes v černém. Sečteno, podtrženo – Španělé jsou lepším týmem a musel by se stát menší zázrak, aby Belgie utkání otočila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Belgie začala tak, jak je třeba. Kolodziejczykovo nevinné nahození z levé strany málem tečoval Vercammen za Alcaineho, chyběly centimetry!
     
    40:41
    Belgičané od počátku nastěhováni ve španělském pásmu, domácí však dobře brání v rozestavěném bloku.
     
    41:14
    Škoda pro hosty, že se nepočítá skóre až od třetí třetiny, protože kdyby praktikovali hráči země Beneluxu stejný pohyb v předešlých periodách jako nyní, určitě by to nebylo 1:4.
     
    42:20
    Ben Vercammen trefuje beton Alcaineho.
     
    42:35
    Carlos Quevedo v ojedinělé šanci Španělů, šikovně si stáhl kotouč a vypálil do připravené Jansenovy lapačky.
     
    42:45
    Vyloučení v týmu Španělsko (G. Betran – 2 min., sekání).
     
    42:53
    Belgičané musejí svou čtvrtou přesilovku po neúspěšně zahraném vhazování začít až od Jansena.
     
    43:14
    Bryan Kolodziejczyk v dalším pokusu svého celku na branku, ale trefuje zase a pouze beton dnes výborně chytající španělské jedničky.
     
    43:38
    Vyloučení v týmu Belgie (de Smet – 2 min., krosček).
     
    43:47
    Obránce domácích Jorge Vea se po vhazování v útočném pásmu dostal až po vyjetí zpoza branky až ke střele, ale kotouč vykopl betonem brankář Jansen.
     
    44:43
    Na druhé straně se ke střele propracoval Yente Franssen. Obránce Heerentalsu trefil ale pouze zadní mantinel.
     
    45:35
    Přesilovka Furii Espanyoli nabídla první šanci, v níž se ocitl Patricio Fuentes, ale pro něj v krkolomné pozici netrefil. Byl totiž zaskočen přihrávkou a stěží jí jen zpracoval.
     
    46:21
    Už i Belgie je v plném počtu. Poté, co Jansen raději přikryl před dotírajícím Pablem Muňozem, se vhazuje v pásmu hostů.
     
    46:58
    Belgická riskantní hra přináší Španělům rychlé brejky. V jednom z nich nabil po úniku na levé straně Puyuelo Carbonellovi, proti jehož ráně vytrčil beton Mike Jansen.
     
    47:23
    Vyloučení v týmu Belgie (van Noten – 2 min., napadení).
     
    48:11
    Španělská přesilovka bude pokračovat ve středním pásmu, kam vystrčil kotouč Thurura.
     
    48:40
    Kombinace černých trochu vázne, ale přesto se dostali k zakončení. Nadvakrát se pokoušel překonat Jansena Patricio Fuentes, ale svou druhou branku nepřidal. Hostující brankář dobře viděl, navíc střela šla doprostřed svatyně.
     
    49:23
    Van Noten poté, co opustil trestnou lavici, kličkoval mezi obránci a pokoušel se o střelu, v čemž mu ale Ubieto s Brabem zamezili.
     
    50:34
    Belgičané začínají od Jansena.
     
    50:48
    Jejich akce jsou ale nedokončené, chybí jim hlavně přesnost a také moment překvapení. Španělé naopak zkušeně brání nabytý náskok.
     
    51:31
    Opět nemastná, neslaná akce Belgie nedoputovala ani před branku Alcaineho. Kombinace bílých skončila laciným nahozením od modré, které bez problému stáhl do lapačky domácí strážce svatyně.
     
    52:16
    Vadim Gyesbreghs projel až do útočného pásma, ale jeho pobídka před branku skončila fiaskem. Nedůrazní Belgičané musejí začít znova od Jansena.
     
    53:13
    Guillermo Betran nastřelil až na belgického brankáře, Paulus založí další útok...
     
    53:29
    Jenže je z toho nakonec jen nepřesná přihrávka a icing.
     
    53:45
    Hra je nyní přerušena. Po souboji ve středním pásmu zůstal ležet Pablo Muňoz, který už se pomaličku zvedá a přitom častuje hlavního rozhodčího, kterým je dnes Polák Kepa, že byl faulován. Hrát se ale bude nadále v pěti na obou stranách.
     
    54:15
    Belgičané nejsou schopni vytvořit si souvislejší tlak, natožpak šance. V útočném pásmu znova domácí.
     
    54:54
    Gaston Gonzalez hýřil pohybem a následně se snažil tečovat Veovu střelu, jenže tam byl připravený Jansen.
     
    55:40
    Španělé mi přijdou dnes ve všem lepší, především v pohybu. Všude jsou o krok, ne-li o dva než Rudí ďáblové.
     
    56:20
    Ubieto znova nahodil do útočného pásma a jeho parťáci z první formace za brankou Jansena hlídají náskok a sbírají čas.
     
    57:08
    První pološance Belgie po bůhvíjak dlouhé době. De Smetovo nahození z pravého kruhu, ale jeho parťák zaparkovaný před Alcainem Bremer netečoval, a tak si španělský brankář vyzkoušel po delší době zákrok lapačkou.
     
    58:01
    Probíhají poslední dvě minuty utkání, řekl bych.
     
    58:03
    Poté, co Alcaine raději podržel puk před dotírajícím Vercammenem, se vhazuje po jeho pravici.
     
    58:22
    Další šance, tentokrát v podání dnes jediného úspěšného šutéra Belgičanů Pellegrimse. Alcaine a jeho lapačka – to je dnes spolehlivost sama.
     
    58:51
    Přečíslení v podání Španělů zazdil nepřesnou přihrávkou Pablo Pantoja.
     
    59:07
    Konec jakýmkoli belgickým nadějím. Na ledě jich nyní bylo až příliš, trest odpyká Jordan Paulus.
     
    59:42
    Španělé si užívají vítězství, v útočném pásmu dohrají utkání...
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Pabellon de Hiello si bohužel hymnu nemůže zazpívat, protože, jak víme, ta španělská nemá text, a tak největším stadion zní melodie La Marcha Real – tedy "královský pochod". Furia Espanyola dnes byla lepším týmem a zaslouženě vítězí 4:1. Belgie byla po většinu utkání zakřiknutá a nedokázala si vytvořit ani v závěru souvislý tlak. Svěřenci nizozemského trenéra tak definitivně vypadli z boje o postup. Ovšem můžou do něj ještě promluvit, v případě, že porazí v zítřejším posledním utkání své odvěké rivaly Oranjes a Španělé porazí Island, půjdou o skupinu výš domácí.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Maxime Pellegrims (BEL) – jediný střelec svého celku v dnešním utkání po zásluze nejlepším hráčem, forvard první formace byl jako jeden z mála vidět
    Ignacio Solorzano (ESP) – vstřelil třetí branku a společně s kapitánem Puyuelem, Fuentesem a Juanem Muňozem byl vidět nejvíce. Jako nejlepší zvolil direktoriát ale hráče Txuri-Urdinu.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Rozloučím se s Vámi konstatováním, že Španělsko si zítra v případě nizozemského zaváhání s Belgií zahraje o postup. Zvu Vás také na utkání 2. divize B skupiny z mexického hlavního města. Ve 23:30 startuje utkání Austrálie – KLDR. Buďte u toho prostřednictvím onlajnu také! Prozatím tedy přeji příjemný čtvrteční večer.
     
    Dnešní utkání domácích a Belgie sledoval 1150 diváků! (23:34:04)

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 6. Puyuelo (Hernandez, Quevedo), 12. Fuentes (A. Garcia, Ubieto), 14. Solorzano (J. Muňoz, Fuentes), 33. J. Muňoz (Fuentes, Solorzano) – 26. Pellegrims (B. Kolodziejczyk, Vercammen)


    Španělsko: Alcaine (I. Garcia) – Brabo, Ubieto, Vea, A. Garcia, Vicente, G. Betran "A" – Hernandez, Carbonell, P. Muňoz – J. Muňoz, Solorzano, Fuentes – Puyuelo "C", G. Gonzalez, Quevedo – A. Betran, Gordon, Pantoja – P. Gonzalez.
    Belgie: Prodi (12. Jansen) – Gyesbreghs "A", Thurura, Distante, Paulus, Franssen, van Rooy – Vercammen, B. Kolodziejczyk "A", Pellegrims – van den Bogaert, de Smet, Bremer – Goris, Dewin, van Noten – Henry, Kolyasnikov, A. Kolodziejczyk.

    Rozhodčí: Przemyslav Kepa (POL) – Attila Nagy (HUN), Viktor Zinčenko (BEL).

    Diváci: 1150
    bahis siteleri