Bulharsko – Nový Zéland 1:14 (kon.) | KLDR – Austrálie 1:22 (kon.)
konec
KLDR
1:22 (1:5, 0:9, 0:8)
Austrálie
Čtvrtek 14.04.2016, 23:30 • Ice Dome, Mexico City, Mexiko • Mistrovství světa - II. B Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s Vámi pro dnešek loučím, ale chtěl bych Vás pozvat na noční utkání tohoto šampionátu, ve kterém domácí Mexiko vyzve od 3:00 SELČ Izrael. Utkání komentuje Jan Prošek. Ode mě je to ale nyní úplně všechno. Přeji ničím nerušený průběh čtvrteční noci. (01:54:33)
     
    Skončilo utkání, ve kterém přehrála Austrálie KLDR rozdílem několika set tříd. Vítězství 22:1 ještě více přiblížilo Aussies k návratu do A skupiny druhé divize. Tam svěřenci Brada Vigona postoupí, pokud porazí rivala z Nového Zélandu. Toto utkání je na programu zítra od 20:00 SELČ. Severokorejský tým naopak zažil strmý pád dolů, poté, co porazil právě novozélandský celek, klokani jim rázně ukázali, že je pořád nutnost učení. Vzhledem k výsledku je třeba ještě přespříliš píle a roboty.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Vteřinu před koncem je tady využitá dvojnásobná přesilovka. AUSTIN MCKENZIE střílí druhou branku v utkání. Zajímavější je ale asistent u tohoto gólu. Je to Jordan Kyros, který si tak připisuje první bod v utkání. Asistence: Jordan Kyros.
     
    Věděli jste, že?... Australané mají bezmála o tři tisíce více registrovaných hráčů než KLDR. Čistě v mužské kategorii je odchylka zhruba 2000 hráčů ve prospěch Mighty Roos.
     
    58:29
    Nejspíš přijde 22. gól Chol Kuk Pakově síti. Na trestnou lavici míří za svým kolegou také Kim Nam Hyok.
     
    57:23
    Kim Kwang Ho si myslí, že jeho tým ještě nedostal dost gólů. Provinil se hákováním a oslabuje tak svůj tým na dvě minuty. Řekl bych, ale že celou dobu si tam neposedí.
     
    55:40
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Poslední branka to nebyla, protože hned za 39 sekund se prosazuje čtvrtým gólem v zápase WEHEBE DARGE. Asistence: Cameron Todd.
     
    55:03
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Jubilejní dvacátou branku střílí hráč, který ještě dnes gól nedal. Je jím útočník CBR Brave JAMES BYERS. Necelých pět minut před koncem to podle mého názoru ještě poslední branka není. Asistence: Mitch Humphries, Thomas Powell.
     
    52:01
    Austrálie právě vstřelila branku!
    To už není ani rozdíl tříd. Na 19:1 zvyšuje po samostatné akci MITCH HUMPHRIES, na klubové scéně tento dvaadvacetiletý forvard hájí barvy týmu Melbourne Ice. Bez asistence.
     
    50:20
    Začínám přemýšlet, jak se povedlo Novému Zélandu prohrát. Říká se, že každý zápas je jiný, ale tým, který má trošku jinou výkonnost, což se dá vyvodit, pokud se podíváte na jeho výsledky na turnaji v porovnání s těmi australskými... Tohle prostě nejde do hlavy, asi se sešly hvězdy, které zakázaly Ice Blacks cokoliv.
     
    48:48
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Třetí hattrick utkání má na svědomí WEHEBE DARGE. Využívá tak i klasickou přesilovku a je to 18:1. Asistence: Paul Baranzelli.
     
    47:50
    Austrálie právě vstřelila branku!
    LLIAM WEBSTER využívá dvojnásobnou početní výhodu Aussies a zapíná tak další díl nového australského seriálu. Kdybychom brali v potaz, že každá série začíná po vstřelení desáté branky, tak by klokani načínali třetí sérii. Poté, co porazili Bulharsko 14:0 a Izrael 11:3 je tedy tady tato vůbec nejdelší. Asistence: Thomas Powell, Robert Malloy.
     
    47:18
    Kang In Hyok posílá svůj tým do tří. Je totiž vyloučen za vysokou hůl.
     
    46:11
    Ri Pong II znova pyká na trestné lavici, tentokrát je to za podražení.
     
    44:10
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Je to 16:1! MICHAEL SCHLAMP si připisuje osmý bod v zápase a především kompletuje hattrick. Parafrázoval bych název jednoho ze seriálu z devadesátých let v USA. "Gól za gólem" – a to proto, že tento seriál má opravdu hodně dílů. Asistence: Paul Baranzelli, Wehebe Darge.
     
    41:58
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Ri Ponga II mrzí vyloučení. A to proto, že zásluhou THOMASE POWELLA Austrálie využívá další nabízenou přesilovou hru a dává tak v pořadí patnáctou branku Aussies. Asistence: Robert Malloy, Lliam Webster.
     
    40:45
    Ri Pong II míří na trestnou lavici, dopustil se vražení na hrazení a už pyká dvě minuty.
     
    40:01
    Přichází i očekávaný tah. Brankáře Paka II, který měl přesně padesátiprocentní úspěšnost zákroků, jíž by se mohl chlubit jen Thierry Omeyeur, francouzský reprezentant v házené, se poroučí na střídačku. Mezi tři tyče míří jednička Chol Ho Pak.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, kterou Australané vyhráli 0:9. V praxi to znamená, co dvě minuty to branka v severokorejské síti. Obrovský debakl už po dvou třetinách nejspíš slibuje totální devastaci a dost možná i dvacet branek v síti zdeptaných hráčů KLDR. Kdybych byl bookmakerem, asi bych vypsal kurzy na počet branek v síti Kimovy země.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 1:12.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    37:07
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Pro změnu branka Austrálie. Teď vážně. Aussies se baví tréninkovém a pohodovém tempu. Čtrnáctá branka jde na konto MICHAELA SCHLAMPA, který si připisuje sedmý bod v utkání. Asistence: Cameron Todd, Wehebe Darge.
     
    36:02
    Kim Song Gun odchází pykat na dvě minuty za podražení. Že by čtrnáctý gól v síti Pak II?
     
    35:31
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Za dalších šestnáct sekund se trefuje MITCH HUMPHRIES. Vypadá to, že Australané se hádají na střídačce, kdo že to ještě nedal gól a má chuť si vystřelit. Asistence: James Byers, Thomas Powell.
     
    35:15
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že zdecimovaný brankář Pak II si musí vypít kalich hořkosti až do dna. Na 12:1 zvyšuje naturalizovaný americký zadák ROBERT MALLOY a trefuje se tak podruhé v utkání. Asistence: Mitch Humphries, Thomas Powell.
     
    33:41
    Hong Chun Rim oslabuje svůj celek a jde na dvě minuty za podražení.
     
    31:38
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Rána s pořadovým číslem jedenáct. Přijde mi to jako pásová výroba na branky. Opět v tom má prsty dvojice Schlamp a nyní zakončující CAMERON TODD, který tak završil hattrick. Schlamp přidává pátý bod v utkání. Asistence: Matthew Lindsay, Michael Schlamp.
     
    31:14
    Ve stejném času střídá Brad Vigon brankáře. Půl na půl Anthony Kimlin a právě nastoupivší strážce branky Perthu Lightning Charlie Smart.
     
    31:14
    Austrálie právě vstřelila branku!
    A je to tady, MICHAEL SCHLAMP si vzal na starost funkci hospodského a natočil desítku i severokorejskému výběru. Ke třem asistencím tak přidává útočník Sydney Bears i branku. Asistence: Cameron Todd.
     
    30:55
    Austrálie je v plném počtu.
     
    Věděli jste, že?... Austrálie vstoupila pod křídla IIHF těsně před druhou světovou válkou. 11. února 1938 se "protinožci" připojili k mezinárodní hokejové federaci, ač hokej na tomto kontinentu byl znám již o mnoho let dříve. V Adelaide se hrálo už od roku 1904. O dva roky později dokonce vyrostl v Melbourne tehdy největší stadion světa. První utkání tam odehrál výběr provincie Victoria a námořníci USS Baltimore.
     
    28:55
    Lliam Webster jde na dvě minuty za hákování. Pozastaví se tímto australský rychlobrankostroj?
     
    27:30
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Australané natočí třetí desítku na turnaji, o tom jsem přesvědčen. Na 9:1 zvyšuje na evropské scéně útočník švédského celku hrajícího tamní čtvrtou ligu CAMERON TODD. Asistence: Paul Baranzelli, Michael Schlamp.
     
    25:58
    Aussies nevyužívají přesilovou hru a stav zápasu je tak stále 8:1 z pohledu dnešních hostů.
     
    23:58
    Další možnost pro Austrálii. Na dvě minuty putuje Kang Man Gum, provinění – sekání.
     
    23:46
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Sotva se THOMAS POWELL vrátil z trestné lavice, absolvoval střídání a nakonec se raduje i z trefy. Ještě nejsme ani v polovině utkání a je to o sedm branek. Takže zbývá nejspíše jediná otázka – jaký příděl vydrží náhradník v severokorejské brance Pak II. Asistence: Mitch Humphries.
     
    22:15
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Jenže se děje pravý opak. Australané se prosazují i v oslabení. Po výpadu do útočného pásma se trefil AUSTIN MCKENZIE. S KLDR to vypadá hodně zle. Asistence: David Huxley.
     
    21:07
    Thomas Powell putuje na dvě minuty za podražení. KLDR má šanci na snížení stavu.
     
    20:44
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Aussies začínají druhou třetinu stejně jako tu první a je to už 6:1. Naturalizovaný americký zadák ROBERT MALLOY, který má australský pas od loňska a působí na svém druhém šampionátu, vypálil přesně. Asistence: Lliam Webster, Richard Tesarik.
     
    Věděli jste, že?... Nejkvalitnější soutěž jižní polokoule se jmenuje AIHL, byla založena v roce 2000 a hraje ji stabilně osm klubů. Liga je poloprofesionální, vítěz je znám vždy po play-off a trofejí pro vítěze je Goodall Cup. Hraje se od dubna do srpna, takže není výjimkou to, že si jak australští, tak zahraniční hráči chodí zahrát do nižších lig v Evropě či USA a Kanadě – v průběhu klasické sezony severní polokoule.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Konec první třetiny a s ním stav 5:1 pro Austrálii. Pro KLDR je to ale trochu kruté, protože na střely je to pouze 12:9 z pohledu klokanů. To znamená, že efektivita Aussies je takřka padesátiprocentní. Taková úspěšnost zákroků se podobá spíše házené. Uvidíme, jaký bude další průběh utkání. Přijde na druhou třetinu do branky severokorejského celku jeho jednička Chol Kuk Pak? Sledujte i nadále náš onlajn přenos.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 0:21.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:16
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Vidíte, opravdu ne nadarmo se jí říká nejlepší přesilovka. Mnoho prostoru proti bránící trojici KLDR se vyplatilo hned za 14 sekund trvání. Na konci kombinace stál obránce Canberry Knights MARK RUMMUKAINEN a je to už o čtyři branky. Asistence: Wehebe Darge, Paul Baranzelli.
     
    19:02
    Jenže Ri Pong II dělá to nejhorší, co může. Fauluje a dává svým držením k dispozici Austrálii, jak se v hokejových luzích a hájích říká nejlepší přesilovku 4 na 3.
     
    18:27
    Robert Malloy ale nechtěl nejspíše, aby zelenožlutí nadále pokračovali v početní výhodě, neudržel nervy na uzdě a jde na trestnou lavici za hrubost.
     
    17:45
    V závěru první třetiny může být pro KLDR ještě hůře, protože Hong Chun Rim jde sedět na dvě minuty za podražení na trestnou lavici.
     
    14:51
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Radost ze snížení vydržela východoasijskému celku pouhých osmadvacet sekund. Poté si totiž vzal opět slovo nejproduktivnější borec klokanů, WEHEBE DARGE. Vstřelil svou druhou branku v utkání a vrátil Australanům třígólový náskok. Asistence: David Huxley.
     
    14:23
    KLDR právě vstřelila branku!
    Co se nepovedlo v početní výhodě, podařilo se outsiderovi při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Ke kotouči se po přihrávce Man Guma PAK SONG JIN a umožnil svému týmu snížení na 1:3! Asistence: Kang Man Gum.
     
    13:45
    KLDR se nepovedla přesilová hra, Schlamp je na ledě a hraje se v pěti.
     
    Věděli jste, že?... Nejvyšší porážka australského hokeje je už stará něco přes 23 let. Udála se 15. března 1993 na šampionátu skupiny C ve slovinské Lublani, Aussies podlehli soupeři toho času elitní skupiny Kazachstánu. Přesný výsledek 1:23.
     
    12:15
    I přestože Austrálie vede 3:0, tak vězte, že tak jednoznačné v mezihře to až tak není, jelikož na střely je to pouze 8:5 ve prospěch týmu, jenž reprezentuje vlastně celý kontinent. Možná v tom hraje roli to, že dnes KLDR chytá na rozdíl od utkání s Novým Zélandem dvojka – Pak II.
     
    11:45
    A může pokračovat dále. Teď to bude malinko jednodušší, protože na trestnou lavici míří Michael Schlamp, útočník Sydney Bears, na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    11:08
    Kim Myong Chol je na ledě, KLDR se ubránila a může tak bojovat o redukci ve skóre.
     
    09:08
    Ba co více, Austrálie má opět šanci navýšit vedení. Kim Myong Chol míří za katr, provinil se hákováním.
     
    08:24
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Jen, co se zelenožlutí vymanili z oslabení, zasazují obraně KLDR další těžká direkt. Nejproduktivnější útočník Austrálie na tomto turnaji WEHEBE DARGE si poradil v šanci a dává tak na 3:0. Tohle už vypadá na poklidný duel pro tým, který je dnes veden jako hostující. Asistence: Michael Schlamp.
     
    06:56
    The Mighty Roos, jak se přezdívá hokejové reprezentaci Aussies, jsou v plném počtu. Oslabení přežili bez úhony.
     
    04:56
    Je tu šance pro severokorejské hráče. Na trestnou lavici usedá Richard Tesarik, který si odpyká dvouminutový trest za držení protihráče.
     
    02:30
    Australané chtějí zpět do áčkové skupiny druhé divize a dokazují to i nyní. Uvidíme, jak si povedou ve zbytku utkání. Zda-li se jim povede třeba KLDR deklasovat velkým rozdílem.
     
    01:19
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Aussies chtějí ihned v úvodu utkání získat klid na hokejky a užít si zbytek zápasu v exhibičním rytmu. Útočník švédské čtvrtoligové Nacky a australského Sydney Bears CAMERON TODD zužitkoval Schlampovy pobídky a zvýšil na 2:0! Vypadá to, že se naděje na zázrak KLDR rozpadají hned v zárodku! Asistence: Michael Schlamp.
     
    00:38
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Australané na rozdíl od svých kolegů a rivalů z Nového Zélandu nenechávají nic náhodě. Ihned po osmatřiceti sekundách hry se do pásma dostala dvojice Powell a LLIAM WEBSTER, který otevírá účet dnešního utkání. Asistence: Thomas Powell.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sestavy obou celků, které ve svých předchozích utkáních zvítězily, se nemění až na jednu maličkost. Australanům dnes kvůli vyššímu trestu chybí forvard Sean Jones.
     
    Úvodní sestavy:

    KLDR: Chol Kuk Pak (Pak II) – Pak (Pak II) – An Chol Hyok, Ri Pong II, Kim Song Gun, Kim Nam Hyok, Pak Song Jin, Kim Chol Hyok – Hong Chun Rim, Ri Chol Min, Kim Hyok Ju – Kim Myong Chol, Kang In Hyok, Kim Kwang Ho – Ri Um Hyok, Kang Man Gum, Kim Kuk Chol. Trenér: Chol Ho Pak.

    Austrálie: Kimlin (Smart) – Baranzelli, Huxley, Lindsay, Malloy, Rummukainen, Byers – Powelll, Webster, Humphries – Schlamp, Darge Todd – Mckenzie, Tesarik, Stringer, Kyros

    Rozhodčí: Miklos Haszonitz (HUN) – Jos Korte (NED), Sem Ramirez (MEX).
     
    TABULKA PŘED PŘEDPOSLEDNÍM HRACÍM DNEM:
    1. Austrálie 8b.
    2. Mexiko – 7b.
    3. KLDR – 6b.
    4. Nový Zéland – 3b.
    5. Izrael – 3b.
    6. Bulharsko – 0b.
     
    KLDR zažívá hokejovou pohádku a s jistotou záchrany si hráči z východní Asie užijí poslední dvě utkání, ve kterých si mohou vyzkoušet boj o postup, který by před začátkem turnajem netipl asi ani jejich vůdce Kim Čong-un. Dalším příjemným potěšením pro severokorejské hokejisty je i jejich strmě vystoupená hokejová ministar. Ri Chol Min se s osmi body (2+6) ve třech utkáních dostal až na třetí místo v individuálních statistikách a zařadil se tak za australské profesionály. Jejich nejlepším střelcem je Chun Rim Hong, který řídil šok s Novým Zélandem dvěma brankami, z nichž jedna byla vítězná. Tipsport vypisuje na KLDR pochopitelně ještě vyšší kurs než proti Novému Zélandu – 8,58:100. Další výzva pro tým, který má ve své zemi k dispozici tři kryté stadiony.
     
    Austrálie si jde ale za svým a tým podpořen o střelce tohoto turnaje Wehebe Darge a Cameron Todda prozatím ztratila jen jeden, už zmíněný bod, v utkání s Mexikem. Jinak v dalších dvou zápasech australští klokani nadělovali. Nejprve rozdupali letošního otloukánka z Bulharska (14:0) a poté si smlsli také na reprezentaci Izraele, kterému taktéž nadělili slušný příděl, ač už brankář australského klubu Whitby Dunlops Anthony Kimlin třikrát inkasoval. Pokud se hráči ve žluto-zelené kombinaci vyhnou podcenění, které předvedli jejich největší rivalové z Nového Zélandu a přistoupí k utkání zodpovědně, měli by dnes bez problému zvítězit. Vždyť na jejich tříbodové vítězství vypisuje sázková kancelář Tipsport kurs 1,15:100.
     
    Vítejte u onlajn přenosu MS druhé divize B skupiny z mexického hlavního města (Mexico City). Dnešní druhý zápas čtvrtého hracího dne obstarají australský favorit a prozatím velice nečekaně úspěšní severokorejští bruslaři. Aussies procházejí turnajem pouze s jedním menším klopýtnutím, které ale nakonec skončilo pozitivně, svěřenci trenéra Brada Vigona porazili v nájezdovém thrilleru domácí Mexičany, čímž si výrazně přiblížili postup zpět do áčkové skupiny této divize MS. Naopak KLDR šokovala hokejový svět, původně horký kandidát na sestup překvapivě zvládla po klíčovém souboji o záchranu s neškodným Bulharskem i druhý duel. Porazila australského rivala z Nového Zélandu, kterému se tak sen o postupu výrazně vzdálil. V případě, že by se svěřencům Chol Ho Paka chtěl způsobit další boom v hokejové sféře, tak by korejští hokejisté komunistické diktatury mohli v posledním duelu s domácím Mexikem bojovat o senzační postup.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:30.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 15. Pak Song Jin (Kang Man Gum) – 1. Webster (Powell), 2. Todd (Schlamp), 9. Darge (Schlamp), 15. Darge (Huxley), 20. Rummukainen (Darge, Baranzelli), 21. Malloy (Webster, Tesarik), 23. McKenzie (Huxley), 24. Powell (Humphries), 28. Todd (Baranzelli, Schlamp), 32. Schlamp (Todd), 32. Todd (Lindsay, Schlamp), 36. Malloy (Humphries, Powell), 36. Humphries (Byers, Powell), 38. Schlamp (Todd, Darge), 42. Powell (Malloy, Webster), 45. Schlamp (Baranzelli, Darge), 48. Webster (Powell, Malloy), 49. Darge (Baranzelli), 53. Humphries, 56. Byers (Humphries, Powell), 56. Darge (Todd), 60. McKenzie (Kyros)


    KLDR: Pak II (Chol Kuk Pak) – An Chol Hyok, Ri Pong II, Kim Song Gun, Kim Nam Hyok, Pak Song Jin, Kim Chol Hyok – Hong Chun Rim, Ri Chol Min, Kim Hyok Ju – Kim Myong Chol, Kang In Hyok, Kim Kwang Ho – Ri Um Hyok, Kang Man Gum, Kim Kuk Chol. Trenér: Chol Ho Pak.
    Austrálie: Kimlin (Smart) – Baranzelli, Huxley, Lindsay, Malloy, Rummukainen, Byers – Powelll, Webster, Humphries – Schlamp, Darge Todd – Mckenzie, Tesarik, Stringer, Kyros

    Rozhodčí: Miklos Haszonitz (HUN) – Jos Korte (NED), Sem Ramirez (MEX)
    bahis siteleri