Slovensko – Dánsko 5:4 (kon.) | Česko – Finsko 3:4 (0:1 po s.n.) | Rusko – USA 2:8 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 4:3 (po pr.)
po prodl.
Švédsko
4:3 (2:0, 0:1, 1:2 - 1:0)
Lotyšsko
Pátek 15.04.2016, 22:00 • Ralph Engelstad Arena, Grand Forks, ND, USA • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:07 Nedovolený zákrok gólmana Mitense
     
    61:07
    Ta skončila až nyní. Dost hloupý faul si připsal brankář Mitens. Ten se provinil podražením, dvouminutový trest odpyká Klavins.
     
    33:55
    Po komerční pauze a čištění ledu se bude hrát další švédská přesilovka! Podruhé vyloučen Selickis, tentokrát za faul kolenem.
     
    31:31
    Lotyšská aktivita teď trochu zvadne, Sicevs se nechal vyloučit za nedovolené bránění.
     
    23:23
    Kalkis chtěl napálit puk, ale upadl. O chvíli později pak Švédové jeli na Mitense 2 na 1. Tu situaci Bratt nevyřešil úplně ideálně a špatně vystřelil. Lindstrom navíc fauloval a za podražení odchází na trestnou lavici.
     
    19:59
    Na časomíře zbývá devět desetin a je odpískán švédský faul. Dva Švédové sevřeli unikajícího forvarda v bílorudém a Tilander za to dostává dvouminutový trest za držení.
     
    19:12
    Lotyši si musí pomáhat fauly. Silvestrs Selickis si přidržel spoluhráče a jde si na dvě minuty odpočinout.
     
    11:35
    Zmíněná střela z páté minuty na Larssona nakonec nebyla započítána jako přímý pokus, a tak Lotyši na první pokus stále čekají. Šanci budou mít nyní po vyloučení Steena za vysokou hůl.
     
    08:36
    Máme tady první přesilovku zápasu. Podražením se provinil Lotyš Krastenbergs.
    Marken.cz

    Vladimír Koča

    Branky a nahrávky: 2. Bratt (Danielsson), 10. Tilander (Steen), 60. Nylander (Davidsson), 65. Moverare (Soderlund) – 30. Klavins (Svars), 41. Apfelbaums, 44. Zeile


    Švédsko: Larsson (Eriksson Ek) – Cederholm (C), Bannstrom, Danielsson, Liljegren, Moverare, Tilander, Sellgren, Jonsson Fjallby – Pettersson, Vahlgren, Andersson – Bokvist, Hugg, Steen – Nylander, Bratt, Lindstrom – Lundestrom, Davidsson, Soderlun.
    Lotyšsko: Mitens (Rauza) – Svars, Komuls, Zeile (C), Kalkis, Udris, Selickis, Berzins, Smons – Vulkanovs, Krastenbergs, Klavins – Apfelbaums, Ezitis, Blugers – Egle, Nazarovs, Strombergs – Smirnovs, Sicevs, Gegeris.

    Rozhodčí: Grumsen (DEN), Pajula (FIN) – Sysujev (RUS), Vanoosten (CAN)
    bahis siteleri