Slovensko – Dánsko 5:4 (kon.) | Česko – Finsko 3:4 (0:1 po s.n.) | Rusko – USA 2:8 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 4:3 (po pr.)
po prodl.
Švédsko
4:3 (2:0, 0:1, 1:2 - 1:0)
Lotyšsko
Pátek 15.04.2016, 22:00 • Ralph Engelstad Arena, Grand Forks, ND, USA • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:36 Jacob MOVERARE - 4:3
     
    64:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A máme hotovo, bonusový bod si připisují Švédové! Obránce JACOB MOVERARE najel z levého křídla a našel skulinku nad Mitensovým ramenem! Asistence: Tim Soderlund.
     
    63:30
    A mohlo být vymalováno! Lotyši se po chybě švédské obrany dostali k puku, byli to útočníci elitní formace Krastenbergs s Klavinsem. Ti si mezi sebou puk několikrát vyměnili, na prvního jmenovaného číhala volná brána, jenže forvard vyčerpáním upadl a nezvládl zakončit! V aréně to jen zasyčelo...
     
    62:17
    Švédové už jsou zase v pásmu, přesilovka 4 na 3 je v hokeji známá jako ta nejdynamičtější. Po jedné z akcí se k puku dostal Nylander, jeho pokus o druhou branku ale zastavila horní tyč.
    61:07 Nedovolený zákrok gólmana Mitense
     
    61:07
    Ta skončila až nyní. Dost hloupý faul si připsal brankář Mitens. Ten se provinil podražením, dvouminutový trest odpyká Klavins.
    59:41 Alexander NYLANDER - 3:3
     
    59:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno a to je pro Lotyše velká škoda. Padali na pusu, dávali do výkonu všechno. Pak ale přišla rána hvězdného ALEXANDERA NYLANDERA, který se v záklonu opřel do střely a po trefě do šibenice je vyrovnáno! Asistence: Marcus Davidsson.
     
    58:54
    Švédové bez brankáře!
    57:31 Střelecký pokus Bratta
     
    57:31
    Švédy trápí i pomalá střídání. Do útočného pásma to mají daleko a sil už nazbyt také není. Bratt zkoušel pěkný pokus pod ruku Mitense, ten ale v podpaždí puk udržel.
     
    45:53
    Švédové přidali i v obraně, i tak se jim ale stává, že někdo vystřihne povedenou akci. Jako třeba teď bek Olafs Berzins, který jen tak tak nezvýšil vedení Lotyšů na 4:2!
    43:16 Tomass ZEILE - 2:3
     
    43:16
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    No a obrat je kompletní! TOMASS ZEILE se jako správný kapitán rozhodl vzít zodpovědnost na sebe a pěknou střelou posílá svůj celek do vedení! Bez asistence.
     
    41:10
    Rychle se mohli Švédové vrátit do vedení, Bratt ale v šanci podobné té Blugersově z konce druhé třetiny gól také nedal.
    40:50 Valters APFELBAUMS - 2:2
     
    40:50
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Ideální scénář pro Lotyše! Zarazit Švédy a mít ještě celou třetinu na vstřelení vítězného gólu! VALTERS APFELBAUMS si vybruslil zprava před bránu a krásnou střelou k tyči srovnal a dal tak svému týmu vyrovnání! Bez asistence.
    39:05 Blugers trestuhodně minul odkrytou část brány
     
    39:05
    Obrovskou šanci na vyrovnání měl po prostrčení z levé strany před poloodkrytou bránou Blugers. Puk ale netrefil ideálně a Lotyši stále o gól zaostávají.
     
    33:55
    Po komerční pauze a čištění ledu se bude hrát další švédská přesilovka! Podruhé vyloučen Selickis, tentokrát za faul kolenem.
    32:19 Nebezpečná příležitost Lotyšů
     
    32:19
    Ale Lotyši se do zápasu obuli naplno a i v oslabení hrozí. Tuhle akci zastavil Larsson jen s notnou dávkou štěstí!
     
    31:31
    Lotyšská aktivita teď trochu zvadne, Sicevs se nechal vyloučit za nedovolené bránění.
    29:06 Erlends KLAVINS - 2:1
     
    29:06
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Absolutně z ničeho dali nyní Lotyši branku. ERLENDS KLAVINS dostal nahrávku před bránu, zachoval chladnou hlavu a nestřílel hned, položil si Larssona a zakončil do prázdné brány. Zápletka je světě! Asistence: Pauls Svars.
     
    24:38
    Pěkná kombinace v podání elitní lotyšské lajny. Klavins si odclonil obránce, objel bránu a předložil do akce Krastenbergsovi. Ten ve vyložené pozici vystřelil slabě.
    23:23 Švédské přečíslení
     
    23:23
    Kalkis chtěl napálit puk, ale upadl. O chvíli později pak Švédové jeli na Mitense 2 na 1. Tu situaci Bratt nevyřešil úplně ideálně a špatně vystřelil. Lindstrom navíc fauloval a za podražení odchází na trestnou lavici.
     
    22:40
    Petersson předkládal puk před brankoviště Anderssonovi, ten se snažil šermířsky dostat ke střele, ale lotyšský bek byl neoblomný.
     
    19:59
    Na časomíře zbývá devět desetin a je odpískán švédský faul. Dva Švédové sevřeli unikajícího forvarda v bílorudém a Tilander za to dostává dvouminutový trest za držení.
     
    19:12
    Lotyši si musí pomáhat fauly. Silvestrs Selickis si přidržel spoluhráče a jde si na dvě minuty odpočinout.
    17:23 Tygří skok gólmana Lotyšska
     
    17:23
    Mitens si na rozdíl od Larssona pořádně zachytá. Nyní musel tygřím skokem zalehnout volně ležící puk. Za lotyšskou obranou to prostě nemá jednoduché.
     
    11:35
    Zmíněná střela z páté minuty na Larssona nakonec nebyla započítána jako přímý pokus, a tak Lotyši na první pokus stále čekají. Šanci budou mít nyní po vyloučení Steena za vysokou hůl.
    09:28 Adam TILANDER - 2:0
     
    09:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Steen měl nejprve v akci 2 na 1 velkou šanci na gól, Mitens jeho střelu ale zvládl se štěstím vyrazit. K odraženému puku se pak ideálně dostal ADAM TILANDER a tvrdou ranou nad ledem navýšil vedení Švédska. Asistence: Oscar Steen.
     
    08:36
    Máme tady první přesilovku zápasu. Podražením se provinil Lotyš Krastenbergs.
    01:26 Jesper BRATT - 1:0
     
    01:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé! JESPER BRATT se dostal před Mitense a bekhendovým zakončením poslal puk po ledě do branky! Asistence: Hugo Danielsson.
    Marken.cz

    Vladimír Koča

    Branky a nahrávky: 2. Bratt (Danielsson), 10. Tilander (Steen), 60. Nylander (Davidsson), 65. Moverare (Soderlund) – 30. Klavins (Svars), 41. Apfelbaums, 44. Zeile


    Švédsko: Larsson (Eriksson Ek) – Cederholm (C), Bannstrom, Danielsson, Liljegren, Moverare, Tilander, Sellgren, Jonsson Fjallby – Pettersson, Vahlgren, Andersson – Bokvist, Hugg, Steen – Nylander, Bratt, Lindstrom – Lundestrom, Davidsson, Soderlun.
    Lotyšsko: Mitens (Rauza) – Svars, Komuls, Zeile (C), Kalkis, Udris, Selickis, Berzins, Smons – Vulkanovs, Krastenbergs, Klavins – Apfelbaums, Ezitis, Blugers – Egle, Nazarovs, Strombergs – Smirnovs, Sicevs, Gegeris.

    Rozhodčí: Grumsen (DEN), Pajula (FIN) – Sysujev (RUS), Vanoosten (CAN)
    bahis siteleri