Estonsko – Litva 2:7 (kon.) | Litva – Rumunsko 5:1 (kon.) | Velká Británie – Estonsko 4:3 (po pr.)
Ukrajina – Chorvatsko 4:1 (kon.)
konec
Litva
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Rumunsko
Pondělí 18.04.2016, 13:00 • Dom Sportova, Záhřeb, Chorvatsko (otevřen 1972 - kapacita 6500 diváků) • Mistrovství světa - I. B Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přeji příjemný zbytek pondělního dne a těším se ve středu u onlajnu Estonska s Ukrajinou (13:00) opět napočtenou. (15:14:46)
     
    Pro dnešek se s Vámi Dominik Tobola a Kryštof Severa loučí, ale druhý hrací den chorvatského šampionátu zdaleka ne. Už v 16:30 se můžete s komentátorem Janem Proškem těšit na duel po včerejšku aspiranta na postup z Velké Británie s Estonskem. Nutno podotknout, že právě britští fanoušci potvrdili svou fotbalovou nadšenost i na ledním hokeji a v hledišti mimo vítězství na ledě porazili i domácí fanoušky. Právě domácí Chorvati musejí, v případě touhy postoupit, porazit Ukrajinu. Ve 20:00 se vhazuje úvodní buly – komentuje Václav Petrů.
     
    Pobaltský tým si připsal důležité a povinné body k záchraně. Nyní může družina německého trenéra Bernda Haakeho obklopená fungující první formací v čele s produktivním a nejlepším obráncem Alisauskasem myslet třeba i na postup. Teď Litvu čekají těžší kousky – postupně Velká Británie, Ukrajina a na závěr domácí Chorvatsko. Uvidíme, v jakém světle se ukáží litevští borci v takzvaných utkáních pravdy.
     
    Je konec utkání, ve kterém si nakonec Litva poradila s nepříjemně bojujícím Rumunskem. Černomořská reprezentace a nováček letošní 1.B skupiny MS ale předvedl určitou kvalitu a určitě může pomýšlet na záchranu. O tu se nejspíš svěřenci Istvana Gereba porvou s Estonskem. To jsou ale všechny pouze spekulace, všechno uvidíme v průběhu šampionátu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Tým z Pobaltí dohraje po vhazování v útočném pásmu utkání daleko od Pavljukovovy branky.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta utkání.
     
    58:50
    Litevci kontrolují kotouč v útočném pásmu a připíšou si do tabulky důležité tři body a samozřejmě dobrou výchozí pozici do dalších bojů se silnějšími soupeři, kteří je čekají.
    58:03 Arturas KATULIS - 5:1
     
    58:03
    Litva právě vstřelila branku!
    Teď ale jedna prošla! Ugnius Cizas si počkal na správnou chvíli a nabil na volejovou ránu ARTURASI KATULISOVI, jehož dělovka prošla vším. Zastavila se až v síti rumunské branky. Asistence: Ugnius Cizas, Aimas Fiscevas.
     
    57:25
    Litevic stále nastěhováni před Onodim. Rumuni ale nyní dobře brání v bloku, moc střel neprochází.
     
    56:50
    Bosas se z vrcholu levého kruhu ani nadvakrát neprosadil.
     
    56:39
    Krakauskas i Peter jsou na ledě, pokračuje klasická přesilovka svěřenců německého trenéra Bernda Haakeho.
     
    56:08
    Přesilovka 4 na 3 pro Litvu, ač krátká. Vyloučen za podražení je Biro.
     
    55:28
    Spoustu místa na ledě. Zatím to vyhovuje oběma celkům, hra se přelévá nahoru dolů.
     
    54:23
    Hned za vteřinku se ale počet hráčů na ledě srovná. Na trestné lavici je za zalehnutí puku Robert Peter.
     
    54:22
    V nabízené výhodě měl palebnou pozici Flinta, nevyužil, a tak na trestnou lavici putuje Krakauskas – ke své značně projevené nelibosti.
     
    53:50
    Znovu je dvojka Csíkszeredy v pohotovosti. Tentokrát byl v šanci Bosas, opět byl úspěšnější rumunský brankář.
     
    52:08
    Další šance Litvy, i když ne až tak velká jako před několika okamžiky. Baltrukonis se připravil na pas od Krakauskase a vypálil z voleje. Rána byla ale slabá, Onodi v pohodě vyrazil levým chráničem.

    Dominik Tobola

    Kryštof Severa

    Branky a nahrávky: 6. Verenis (Cizas, Jasinevicius), 11. Kieras (Alisaukas, Kumeliauskas), 30. Alisauskas (Kieras, Bosas), 41. Bosas (Bogdziul, Kumeliauskas), 59. Katulis (Cizas, Fiscevas) – 15. Lorincz (Fodor)


    Litva: Pavljukov (Zukovas) – Alisauskas, Cugajus, Katulis, Aliukonis, Jasinevičius, Kieras – Bosas, Bogdziul, Kumeliauskas – Fiscevas, Verenis, Cizas – Bendzius, Gintautas, Baltrukonis – Certverak, Nomanovas, Laukaitis, Krakauskas, Jagelavičius.
    Rumunsko: Onodi (Ruczuj) – Papp, Sallo, Flinta, Nagy, Tapu, Balasz, Gesce, Orban – Peter, Mihaly, Moldovan Horvath – Fodor, Molnar, Lorincz – Biro, Timaru, Zsok – Csergo, Rokaly, Sandor.

    Rozhodčí: Gamper – Grozaj, Hagerstrom
    bahis siteleri