IHC Kladno – IHC Nový Jičín 4:9 (kon.) | IHC Kladno – IHC Olomouc 3:7 (kon.) | Černošice – Devils Zlín 7:5 (kon.)
ILHK Hr. Králové – Uh. Brod 5:3 (kon.) | IHC Prague Rats – IHC Přerov 3:2 (kon.) | Brno – HC Boskovice inline 9:3 (kon.)
Roller Storm – IHC Přerov 7:8 (kon.)
po prodl.
Dallas Stars
3:4 (1:3, 0:0, 2:0 - 0:1) Stav série: 1:1
St. Louis Blues
Neděle 01.05.2016, 21:00 • American Airlines Center, Dallas • Play-off NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům kanadskoamerické NHL! Nejlepší hokejová liga světa má na programu druhé kolo play-off! Na západě se odehrává série mezi Dallasem Stars a St. Louis Blues! Druhé utkání startuje ve 21 hodin a jeho průběhem Vás provede Tomáš Kubečka.
     
    St. Louis Blues

    Bluesmani se v prvním kole letošního play-off střetli s Chicagem! V jedné z nejsledovanějších sérií prvního kola se očekával vyrovnaný průběh, což se také potvrdilo! St. Louis se sice dostalo do vedení 3:1 na zápasy, ale Jestřábi poté zabrali a pátý zápas na ledě St. Louis urvali ve druhém prodloužení! Následný domácí zápas poté Chicago zvládlo a vynutilo si rozhodující sedmou bitvu! V ní však St. Louis před výbornou kulisou zvítězilo a poslalo obhájce trofeje na dovolenou!

    Nejproduktivnější hráči play-off

    Jaden Schwartz – 8 zápasů, 7 bodů (3+4)
    Vladimir Tarasenko – 8 zápasů, 6 bodů (4+2)
    Alex Pietrangelo – 8 zápasů, 6 bodů (1+5)
     
    Dallas Stars

    Vítěz Západní konference nastoupil do prvního kola play-off proti nevyzpytatelné Minnesotě! Dallas rozjel sérii ve velkém stylu. Po domácích vítězstvích 4:0 a 2:1. Minnesota měla doma nůž na krku, ale první zápas zvládla a vyhrála 5:3! Poté však Wild na svém ledě prohráli 2:3 a Dallas mohl potvrdit postup před svými diváky. Mikko Koivu ale v pátém utkání vystřelil Minnesotě výhru a série se znovu stěhovala do St. Paul! V šestém duelu si už Dallas ale vítězstvím 5:4 potvrdil postup! Hvězdy zatím trápí zranění hvězdného Tylera Seguina, jež kvůli zranění paty nenastoupil ani v prvním duelu proti St. Louis.

    Nejproduktivnější hráči play-off

    Jamie Benn – 7 zápasů, 10 bodů (4+6)
    Jason Spezza – 7 zápasů, 9 bodů (4+5)
    Patrick Eaves – 7 zápasů, 5 bodů (2+3)
    Vítězný gól Radka Faksy z úvodního duelu!

     
    První utkání série

    Úvodní duel série přivedl galapředstavení obou brankářů! Kari Lehtonen a Brian Elliott dohromady zlikvidovali 71 střel! Za jejich záda prošly pouze tři kotouče! Dallas se v prostřední části dostal do vedení zásluhou Antoina Roussela! St. Louis se osm minut před koncem podařilo vyrovnat, když se tvrdou střelou prosadil Kevin Shattenkirk! O výhře Dallasu rozhodl čtyři minuty před koncem Radek Faksa, který v play-off znovu zazářil!
     
    Československá stopa

    Aleš Hemský (DAL) – 7 zápasů, 4 body (1+3)
    Radek Faksa (DAL) – 7 zápasů, 4 body (2+2)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Klingberg, Goligoski (A), Johns, Oduya, Demers, Russell – Benn (C), Eakin, Sharp – Janmark, Spezza, Ničuškin – Roussel, Faksa, Hemský – Moen, Fiddler, Sceviour

    St. Louis Blues: Elliot (Allen) – Pietrangelo (A), Bouwmeester, Shateenkirk, Edmundson, Parayko, Gunnarson – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Steen (A), Stastny, Brouwer – Fabbri, Berglund, Backes (C) – Upshall, Brodziak, Reaves

    Rozhodčí: Kozari, Watson – Racicot, Amell.
     
    Jak už je za oceánem tradicí, započne dnešní souboj o několik minut později oproti plánovanému začátku.
     
    Hráči už naskakují na ledovou plochu! Dallas se před vyprodanou halou představí v zelených dresech, zatímco St. Louis bude hrát v bílém.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní American Airlines Center americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Dallas vstoupil do utkání lépe. Domácí se po vyhraném vhazování pustili do útočného pásma. Cody Eakin nabil Demersovi, jehož ránu zastavil Stastny.
     
    00:42
    Do prvního útoku se vydali také hosté. Schwartz zpoza branky přihrával mezi kruhy, ale domácí srazili puk k Faksovi, který rozjíždí útok Dallasu.
     
    01:20
    Tarasenko držel kotouč za branku Dallasu a snažil se něco vymyslet. Goligoski dojel k ruskému útočníkovi a přitiskl jej k mantinelu.
     
    01:43
    Hra zůstane před Lehtonenem. Roussel nahodil puk do útočného pásma ještě před červenou čarou. Po zakázaném uvolnění se vhazuje po Lehtonenově pravici.
     
    02:10
    Upshall udržel kotouč v útočném pásmu, ale po chvíli k němu rychle přistoupil obránce Johns, který získal kotouč pro domácí. St. Louis je v úvodu aktivní.
     
    02:50
    Fiddler spěchal do útočného pásma za odraženým kotoučem, ale Bouwmeester měl k puku o kus blíže a před domácím útočníkem jej stačil odehrát.
     
    03:19
    Hrálo se dlouhou dobu bez přerušení. Moen položil hůl do střely od modré čáry a od jeho hokejky se kotouč vymrštil do ochranné sítě. Vhazovat se bude před Lehtonenem.
     
    03:36
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallas se ujímá vedení! Jamie Benn udržel puk za brankou St. Louis a přihrávkou zpoza branky našel ALEXE GOLIGOSKIHO, který tvrdou střelou do horního rohu propálil bezmocného Elliota! Asistence: Jamie Benn, Cody Eakin.
    03:36 Alex GOLIGOSKI - 1:0
     
    04:11
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Blues přispěchali s rychlou odpovědí! Dallasu vedení dlouho nevydrželo! PATRIK BERGLUND si na modré čáře vyměnil kotouč s Fabbrim a rychlou střelou překonal Lehtonena! Začínáme znovu od nuly! Asistence: Robby Fabbri, David Backes.
    04:11 Patrik BERGLUND - 1:1
     
    05:32
    Lehtonen se vydal za branku pomoci spoluhráčům s rozehrávkou, nicméně St. Louis se nadále udrželo v útočném pásmu. Hosté jsou v úvodu utkání hodně nažhavení.
     
    06:16
    Další přihrávku do útočného pásma hostů neodvrátil napoprvé Russell. Napodruhé už zadák Dallasu uspěl a pomohl Lehtonenovi proti slabé střele.
     
    06:45
    Před Elliota se tlačil Valerij Ničuškin. Ruskému útočníkovi se ještě nabízel Spezza, ale Ničuškin místo střely nebo přihrávky přišel o kotouč.
     
    07:02
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Gólově bohatý úvod utkání pokračuje! St. Louis si bere vedení na svou stranu! Hosté skvěle napadali rozehrávku Dallasu a Brouwer přesnou přihrávkou před branku našel JOELA EDMUNDSONA, který zblízka propálil Lehtonena! Asistence: Troy Brouwer, Scottie Upshall.
    07:02 Joel EDMUNDSON - 1:2
     
    07:55
    Domácí se snažili rychle odpovědět, nicméně rána Johnse od modré čáry byla zastavena jedním z dobře se pohybujících hráčů St. Louis.
     
    08:14
    Fiddler bojoval o puk v rohu útočného pásma, ale hostující obrana jej k puku nepustila. St. Louis se poté podařilo vymanit ze sevření Dallasu.
     
    08:52
    Janmark poslal přihrávku za branku, kde v tísni operoval Spezza. Domácím se přeci jen nějak povedlo dostat kotouč k Elliotovi, který si připsal jistý zákrok.
     
    09:27
    Až nyní se hostům definitivně podařilo vyhodit kotouč do bezpečí. Goligoski za vlastní brankou čeká na vystřídání svých spoluhráčů. Střídají i hosté.
     
    10:07
    Demers poslal puk po mantinelu za branku hostů. Elliot vyrazil z branky, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Na rozdíl od Lehtonena na druhé straně se mu to povedlo.
     
    10:33
    Elliot si v posledních minutách nemůže stěžovat na nedostatek práce. Hostující brankář vyrazil tvrdou střelu z pravého kruhu. Obrana St. Louis nechala domácím spoustu prostoru.
     
    11:20
    Brodziak se prohnal do útočného pásma a snažil se zakončit kolem Goligoskiho. Domácí obránce srazil jeho pokus za branku a u mantinelu jej dokonce získal.
     
    11:52
    Tarasenko dotíral v útočném pásmu. K puku se dostal Russel, který dlouhým vyhozením posílá kotouč na zakázané uvolnění. Hra zůstane před Lehtonenem.
     
    12:16
    Berglund si ve středním pásmu nedokázal převzít skákavý kotouč. Jason Spezza jej sice o puk obral, ale za malou chvíli jej nechal za tělem.
     
    12:51
    Paul Stastny si stáhl puk do útočného pásma, přichystal si jej na forhend a vyslal svižnou ránu zápěstím. Jeho rána se od Russellových bruslí odrazila mimo branku.
     
    13:11
    Rozhodčí si všiml přihrávky rukou. Podle všeho se jí dopustil jeden z hostujících obránců. Vhazovat se bude po pravici Briana Elliota.
     
    13:21
    Pietrangelo získal po vhazování kotouč za brankou. Hostující zadák jej obloučkem vyhodil do středního pásma, kde si kotouč převzali domácí hokejisté.
     
    14:07
    Sharp se podél levého mantinelu prodíral do útočného pásma, ale výborně hrající Parayko jej přitlačil ke hrazení a nepustil jej za modrou čáru.
     
    14:46
    Russel nahodil kotouč z velké dálky, ale Brian Elliot měl plné ruce práce! Hostující brankář nakonec kotouč pouze vyrazil. Puk se dostal k Hemskému, ale Elliot našel recept i proti jeho ráně.
     
    14:52
    Dallas si zahraje první přesilovou hru dnešního zápasu! Dvě minuty za hákování dostává Lehterä!
     
    15:07
    Pietrangelo získal kotouč a obloučkem jej poslal přes celé kluziště. St. Louis se na úvod oslabení brání na podtrženou jedničku. Dallas musí začít nanovo.
     
    15:52
    Spezza přihrával z pravé strany před branku. Jeho prudká pobídka se odrazila od bruslí stojícího obránce a hosté znovu vyhazují k Lehtonenovi.
     
    16:24
    Do třetice se St. Louis daří poslat kotouč přes celé kluziště. Dallasu se zatím v přesilové hře vůbec nedaří. Elliot nemusel zasahovat.
     
    16:49
    Ke střele se odhodlal Aleš Hemský! Jeho dělovka bez přípravy prosvištěla kolem hostující branky a zaduněla o zadní mantinel.
     
    16:52
    Hosté v plném počtu.
     
    17:24
    Schwartz objel branku Dallasu a zpoza branky naservíroval kotouč před Lehtonena, kde dotíral Lehterä, který v dobré šanci nenasměroval kotouč mezi tři tyče!
     
    17:38
    Také St. Louis si zahraje přesilovou hru! Roussel vyfasoval dvě minuty za podražení! Uvidíme, jak se domácím povede v oslabení!
     
    18:40
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis využívá přesilovou hru! Hosté sevřeli Dallas před Lehtonenem. Lehtonen si sice poradil se střelou od modré čáry, ale kotouč vyrazil jen před sebe, kde byl připravený TROY BROUWER, který dopravil puk do odkryté sítě! Asistence: Kevin Shattenkirk, Robby Fabbri.
    18:40 Troy BROUWER - 1:3
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta 1. třetiny!
     
    19:54
    Backes vyhodil kotouč z obranného pásma. Oduya jej stačil ve středu hřiště zastavit a Dallas se rychle podíval zpět do útočné třetiny. Elliot si našel cestu ke střele zápěstím.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí! Úvodních dvacet minut zápasu přineslo zajímavou podívanou! Dallas se sice zásluhou Alexe Goligoskiho dostal do vedení, ale Patrik Berglund našel rychlou odpověď a vyrovnal! Obrat St. Louis dokonal v osmé minutě Joel Edmundson! Poté Dallas vyrovnal hru, ale branky se nedočkal. Naopak St. Louis dostalo možnost hry v početní převaze, kterou minutu před koncem úvodní části zužitkoval Troy Brouwer! Po dvaceti minutách je stav 1:3!
     
    Střely na branku: 10 – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 22:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Změna v brankovišti Dallasu! Lehtonena na úvod druhé části nahrazuje Niemi! Uvidíme, zda se mu povede lépe než Lehtonenovi!
     
    20:34
    První zákrok si Niemi připsal úspěšný. Odražený kotouč totiž dojel Paul Stastny, který bez přípravy vypálil a Niemi kotouč i přes clonu Goligoskiho vyrazil.
     
    21:09
    Pareyko se ještě snažil udržet útočné pásmo, nicméně Sharp byl v souboji u hrazení lepší a důraznější a nakonec získal kotouč pro domácí.
     
    21:34
    První zásah ve druhé třetině si musel připsat také Brian Elliot. Hostující brankář přikryl v brankovišti kotouč před dotírajícím hráči Stars. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    22:05
    Stastny si dojel pro přihrávku po mantinelu, předal kotouč Brouwerovi, který i přes Eakina dokázal vypálil. Niemi si připsal další zákrok a ještě stačil vyklepat puk z lapačky.
     
    22:43
    Schwartz vyslal překvapivou ránu zápěstím! Kotouč se od zadního mantinelu odrazil před branku Dallasu, ale nikdo v bílém jej neprotlačil za Niemiho záda.
     
    23:07
    Moen v útočném pásmu předával kotouč zadovkou za branku. U přihrávky byl nejrychleji Edmundson, který jej bez váhání poslal za modrou čáru.
     
    23:49
    Domácí hokejisté jsou v dnešním utkání poněkud nepřesní. Hráčům Dallasu odskakují kotouče od hokejek. Hemskému se to nyní stalo ve středním pásmu.
     
    24:13
    Ale český šikula svou chybu rychle napravil, zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej přihrál Rousselovi, kterého odzbrojil Robby Fabbri.
     
    24:52
    Jamie Benn se rozjel z obranné třetiny a na modré čáře se snažil zpracovat si přihrávku vzduchem. Okamžitě se k němu sjeli dva hráči v bílém a Benna k ničemu nepustili.
     
    25:31
    St. Louis si zahraje přesilovou hru! Valerij Ničuškin nedovoleně zastavil Vladimira Tarasenka a dostává dvě minuty za hákování.
     
    25:45
    Alex Goligoski se ve vlastním oslabení vydal na výlet do útočného pásma. Místo přihrávky zvolil ránu zápěstím, ale výborný Elliot si doslova vychutnal zákrok lapačkou.
     
    26:29
    Steen přešel přes modrou čáru, ale kotouč zavezl jen k Oduyovi, který jej okamžitě vyhodil do bezpečí. Hostům se zatím v této přesilovce vůbec nedaří.
     
    27:20
    Obrovská šance St. Louis! Hosté dokonale rozhýbali obranu Dallasu a Brouwer obdržel přihrávku před Niemiho, ale trefil pouze beton domácího brankáře!
    27:20 Obrovská šance Troye Brouwera v přesilové hře
     
    27:31
    Domácí v plném počtu.
     
    28:22
    Dallas se stále nemůže dostat do útočného pásma. St. Louis dnes skvěle napadá domácí rozehrávku a ještě lépe brání svou modrou čáru.
     
    28:51
    Alex Pietrangelo na modré čáře zachytil vyhození domácích hokejistů do středního pásma. Obránce St. Louis se snažil nahodit puk zpět, ale kotouč se po odrazu vymrštil na střídačku.
     
    29:05
    Roussel operoval s pukem v útočném pásmu a předal jej Radku Faksovi. Český útočník ale po chvíli kotouč ztratil. St. Louis hraje ve středním pásmu.
     
    29:31
    Pietrangelo okamžitě po vyhraném vhazování vyslal pozdrav směrem k Niemimu. Jeho rána od modré čáry k finskému brankáři přes shluk těl neprošla.
     
    29:46
    Dallas si zahraje přesilovou hru! Dvě minuty za krosček dostává Troy Brouwer! Domácí mají šanci dostat se zpět do zápasu!
     
    30:14
    Jamie Benn od modré čáry našel Spezzu, který mohl pálit, ale rozhodl se pro přihrávku. Elliot si připsal důležitý zákrok proti ráně z mezikruží!
     
    30:57
    Hostům se podařilo vyhodit puk přes všechny čáry. Unavená čtveřice St. Louis míří na střídačku, čerstvé síly na led posílá také Dallas.
     
    31:24
    Aleš Hemský táhl útok Dallasu po pravé straně. Šikovný český hokejista byl příliš netrpělivý a sám se vystavil do ofsajdu. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    31:46
    Hosté v plném počtu.
     
    31:47
    Mohlo být sníženo! Spezza napřáhl k ráně z pravého kruhu a Brian Elliot dlouho nevěděl, kde má kotouč! Nakonec jej našel za sebou a rychle zlikvidoval i dorážku z ostrého úhlu!
     
    32:30
    Robby Fabbri vletěl do útočného pásma, kde sice podklouzl, ale ke kotouči se rychle vrátil a donutil Niemiho k dobrému zákroku. Střídající brankář Dallasu zatím chytá s jistotou.
     
    32:45
    Klingberg dojel nejrychleji odražený kotouč v obranném pásmu, ale ani přesto nedokázal vyhodit puk do bezpečí. Tarasenko udržel pro hosty útočné pásmo.
     
    33:07
    Goligoski se před brankou Dallasu nepříjemně pustil do souboje se Schwartzem, který dostává dvě minuty za krosček! Dallas si zahraje přesilovku!
     
    33:28
    Jenže domácím se dnes prostě nedaří. Hosté okamžitě získali kotouč a posílají jej přes celé hřiště. Nový útok Dallasu zakládá Jason Spezza.
     
    34:05
    Jason Spezza dostal přihrávku k mantinelu, kde se k němu okamžitě sjela bílá lavina. Hosté znovu vyhazují až za Niemiho svatyni.
     
    34:30
    Do třetice parádní vizitka obrany St. Louis. Kotouč tentokrát ukradl Pareyko, jež se s ničím nepáral a také vyhodil puk přes celé kluziště. Domácím se krátí čas.
     
    35:07
    Hosté v plném počtu.
     
    35:32
    Tarasenko skvěle vypomohl defenzívě a v rohu obranného pásma vybojoval kotouč pro St. Louis. Bluesmani přesto nedokázali kotouč vyhodit. Dallas zůstává v útočném pásmu.
     
    36:02
    Až nyní se hosté mohli vydat do útoku. Rychlou akci St. Louis však zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl Vladimir Tarasenko. Hra se přesune do středního pásma.
     
    36:21
    Steen udržel u mantinelu dotírajícího hráče na zádech a po mantinelu poslal Stastnymu přihrávku za branku. Druhý jmenovaný se k puku nedostal, Dallas může vyrazit vpřed.
     
    37:09
    Jamie Benn prodloužil Klingbergovu přihrávku do útočného pásma, nicméně Jason Spezza překročil modrou čáru příliš brzy. Ofsajd, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    37:30
    Po delší době musel zasahovat Niemi. Robby Fabbri si vzal puk ve středním pásmu, za modrou čárou si jej připravil na forhend a střelou zápěstím našel Niemiho lapačku.
     
    38:05
    Elliot vyrazil z branky, aby zastavil dlouhé nahození domácích. St. Louis hraje stále to samé. Hosté získají puk v obranném pásmu a okamžitě jej vyhodí za modrou čáru.
     
    38:34
    Aleš Hemský má dnes smůlu na ofsajdy. Český útočník byl znovu o něco rychlejší, než by potřeboval. Rozhodčí vykazuje hru do středního pásma.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta 2. třetiny!
     
    39:11
    Aleš Hemský si prodloužil pobyt na ledě a operoval v rohu útočného pásma. K Hemskému ale rychle přistoupil Pareyko, jež uzmul puk a odrazem o sklo jej poslal do středního pásma.
     
    39:28
    Po delší době musel vytáhnout zákrok také Brian Eliott. Proti slabé střele měl však dokonale čistý výhled a schoval kotouč v lapačce. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí! Prostřední část nenabídla natolik pohledný hokej jako úvodní dějství! Diváci v American Airlines Center se branky nedočkali! St. Louis mohlo navýšit vedení v přesilové hře, ale Troy Brouwer ve vyložené šanci trefil Niemiho beton! Na druhé straně měl největší šanci Jason Spezza, ale ani on na Elliota nevyzrál! St. Louis hraje jednoduchý hokej. Hosté ihned po zisku kotouče vyhazují puk z obranného pásma. Po čtyřiceti minutách je stav 1:3!
     
    Střely na branku: 16 – 15
     
    Další třetina začne přibližně ve 23:08.
    Patricka Sharpa na dnešní utkání přišla podpořit i jeho dcera!

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Do třetí třetiny vstoupili na vhazování lépe hosté. St. Louis se ovšem okamžitě provinilo vyhozením přes všechny čáry. Hra se stěhuje před Elliota.
     
    40:28
    Steen se z levé strany tlačil před Niemiho. Domácí obrana jej ale přes svého brankáře nepustila a Dallasu se povedlo odklidit puk z obranného pásma.
     
    41:05
    Robby Fabbri dostal přihrávku do středního pásma a nahodil puk do obranné třetiny Dallasu. Kotouč se od mantinelu odrazil před Niemiho, který jej raději ukryl v lapačce.
     
    41:27
    Alex Goligoski se probíjel do útočného pásma. Jeho postup zastavila obrana St. Louis ještě před modrou čárou. Pietrangelo znovu zahrál skvěle.
     
    42:04
    Bouwmeester zkoušel nahodit puk na branku Dallasu od modré čáry. Do jeho pokusu se postavil jeden z domácích hokejistů, od nějž se puk dostal do středního pásma.
     
    42:47
    Janmark vyslal prudkou přihrávkou vpřed Fiddlera. Druhý jmenovaný se natáhl po puku, objel s ním branku soupeře, jenže poté kotouč ztratil.
     
    43:21
    Hosté i ve třetí třetině pokračují v jednoduché obranné hře. Dallas má obrovské problémy s přecházením modré čáry. St. Louis brání na jedničku.
     
    43:34
    Až nyní se Dallasu povedlo usadit se v útočném pásmu. Přihrávku na modrou čáru obdržel obránce Johns, jehož ránu skryl Elliot někde ve své výstroji. Vhazuje se po jeho levici.
     
    43:49
    Antoine Roussel nadvakrát prověřil Niemiho! Domácí hokejista získal puk po vhazování, objel branku, ale puk mu sjel po čepeli a Elliot si nadvakrát pohlídal mezírku u pravé tyče.
     
    44:13
    Janmark se dral za přihrávkou Goligoskiho. Domácího útočníka vzali do kleští dva obránci St. Louis a nepustili jej do zakončení.
     
    44:35
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallasu se přeci jen daří snížit! Koncovka zápasu bude ještě hodně dramatická! MATTIAS JANMARK si ve středním pásmu převzal kotouč, třemi rychlými kroky se dostal před obránce a sám proti Elliotovi zamířil mezi jeho betony! Asistence: Cody Eakin, Colton Sceviour.
    44:35 Mattias JANMARK - 2:3
     
    44:37
    Situace se pro Dallas zdá ještě růžovější! Hvězdy si totiž zahrají přesilovou hru! Dvě minuty za podražení dostává Berglund!
     
    44:47
    Brian Elliot zůstal pořádně otřesen po kontaktu s jedním z hokejistů! Elliot ale může v utkání pokračovat!
     
    45:22
    Bouwmeester dosáhl na přihrávku za branku a vyhodil kotouč z obranné třetiny St. Louis. Dallas musí rozjet novou útočnou akci až od Niemiho.
     
    45:46
    Bude se vylučovat! Přesilovka Dallasu končí! Antoine Roussel se provinil vysokou holí a odchází na dvouminutový odpočinek!
     
    46:01
    Demers po vyhraném vhazování napřáhl k dělovce od modré čáry! Elliot se stihl včas přesunout a schytal tvrdý zásah do masky! Kotouč se odrazil do rohu kluziště.
     
    46:35
    Berglund je zpátky na ledě. Začíná zkrácená přesilová hra St. Louis. Hosté se v početní převaze mohou poněkud uklidnit. Dallas totiž začíná kralovat.
     
    47:22
    Goligoski dojel nahození za branku a po mantinelu vyhodil puk přes všechny čáry. Hosté ani v přesilové hře nikam nepospíchají a dávají si načas s rozehrávkou.
     
    47:46
    Domácí v plném počtu.
     
    48:07
    Jamie Benn si vybruslil mezi kruhy a natáhl k ráně zápěstím. Elliot měl čistý výhled, ale i přesto raději kotouč pouze vyrazil. Celou situaci ještě uhasil holí.
     
    48:28
    Dallas začíná tlačit! Johns si klepl o přihrávku na modrou čáru, kterou také obdržel. Domácí obránce poté zkusil nahození, ale trefil jen jednoho z hráčů St. Louis.
     
    49:07
    Tarasenko si v útočném pásmu pohrál s Klingbergem, přihrál na modrou čáru, kde se do puku opřel Parayko, nicméně jeho jedovatá rána minula branku.
     
    49:43
    Russel pospíchal za nahozeným kotoučem. Na modré čáře stál připravený Parayko, jež se s ničím nepáral a prostě napálil puk dopředu.
     
    50:17
    Shattenkirk trošku zazmatkoval v obranném pásmu, když nechal kotouč za zády. Jeho kolega z obrany Bouwmeester ale zažehnal nebezpečí před rozjetým Janmarkem.
     
    50:52
    Hosté hrají hodně obětavě. Do rychlé kličky mezi kruhy si lehl Alexander Steen a nepustil tím domácí do zakončení. Zbývajících devět minut třetí třetiny bude hodně dramatických!
     
    51:06
    Dallas se snaží střílet ze všech možností! Brian Elliott si našel cestičku k ráně od modré čáry a ukryl ji v lapačce. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    51:14
    Na hokejky St. Louis se začíná vkrádat nervozita! Hosté pouze vyhodili na zakázané uvolnění. Hra zůstane před Elliottem. Tentokrát se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    52:00
    Vladimir Tarasenko získal puk v obranném pásmu, dovezl jej na červenou čáru, nahodil puk za branku Dallasu a podobně jako jeho spoluhráči odjel na střídačku.
     
    52:31
    Robby Fabbri předvedl rychlý přechod do útoku! Hostující útočník si za modrou čárou srovnal kotouč na forhend a svižnou ránou trefil vracejícího se obránce.
     
    53:05
    Patrick Sharp vyzkoušel Elliottovu pozornost střelou z ostrého úhlu. Hostující brankář ve spolupráci s obranou nepustil za svá záda další kotouč.
     
    53:30
    Na druhé straně pálil opět aktivní Vladimir Tarasenko. Střelu ruského bohatýra schytal do chráničů obětavý Johnny Oduya. Dallas stále živí naději na vyrovnání.
     
    54:06
    Goligoski pokazil přihrávku na modré čáře. Do útoku se mohl vydat Schwartz, který ale raději nahodil puk za branku Dallasu a odjel střídat.
     
    54:29
    Elliott se v závěru utkání rozhodně nenudí. Hostující brankář raději podržel kotouč v lapačce po střele Coltona Scevioura. Vhazovat se bude po Elliottově levici.
     
    55:01
    Spezza z rohu kluziště vyslal přihrávku na modrou čáru. Obránce Dallasu Johns si puk rychle připravil na střelu a zápěstím našel Elliottovu lapačku. Vhazování po levici hostujícího brankáře se bude opakovat.
     
    55:40
    Backes vyhazoval kotouč zpoza branky. Jeho vyhození sice zastavil Antoine Roussel, nicméně hosté přesto poslali puk daleko od Elliotta.
     
    56:14
    Schwartz se po delší době zjevil v útočném pásmu. Za brankou Dallasu byl ale vydán na pospas domácím obráncům. Klingberg získal puk a okamžitě zakládá útok.
     
    56:33
    Paul Stastny bojoval o vyhozený kotouč. Hostující útočník se vrhl do souboje s dvojicí domácích hokejistů. Stastny se nakonec dostal do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    57:02
    Robby Fabbri dojel odražený kotouč do středního pásma a jen do něj zlehka plácl. Puk je za brankou Dallasu, zatímco pětice hráčů St. Louis míří na střídačku.
     
    57:24
    Dallas právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! St. Louis se bránění nevyplatilo! Eakin vyhrál vhazování v útočném pásmu, Russel se od modré čáry pokusil překvapit Elliotta! Kotouč se od jednoho z hráčů odrazil do míst, kde byl JAMIE BENN, jež bez problémů dorazil kotouč do sítě! Asistence: Cody Eakin, Kris Russell.
    57:24 Jamie BENN - 3:3
     
    58:14
    Dallas je nažhavený a chce rozhodnout dnešní duel ještě před koncem třetí třetiny! Colton Sceviour se prosmýkl do útočného pásma a zápěstím našel Elliottovu lapačku.
     
    59:13
    St. Louis se rázem přestalo koncentrovat na bránění a podniklo také výpad vpřed. Hosté ale o kotouč rychle přišli, do útoku míří Dallas.
     
    59:47
    Podle všeho už se nic nestane! O držiteli druhého bodu rozhodne prodloužení!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Po třetí třetině může být spokojenějším týmem domácí Dallas! Hvězdám se totiž podařilo vyrovnat! Stíhací jízdu Dallasu načal ve 45. minutě Mattias Janmark, který proměnil samostatný únik! St. Louis se poté zaměřilo hlavně na obranu, což se hostům nakonec nevyplatilo. Necelé tři minuty před koncem třetí třetiny totiž Jamie Benn uklidil odražený kotouč do sítě! Poté už si ani jeden z týmů nevytvořil žádnou šanci. O vítězi tedy musí rozhodnout prodloužení!
     
    Střely na branku: 29 – 17
    60 minut rozuzlení nepřineslo, čeká nás prodloužení!

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Hosté vyhráli úvodní vhazování prodloužení. St. Louis se okamžitě vrhlo do útoku, nicméně Steen v rohu útočného pásma nic nevymyslel.
     
    60:42
    Na druhé straně spěchal vpřed Jamie Benn. Domácí hvězda spěchala za prudkou přihrávkou, avšak obránce St. Louis měl k puku blíž.
     
    61:13
    Tarasenko se natlačil před obránce a snažil se zakončit kolem Niemi betonu! Hostující útočník byl faulován, a proto trefil jen Niemiho beton!
     
    61:13
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Klingberg – 2 min., držení protihráče).
     
    61:36
    Hosté nezačali přesilovou hru vůbec dobře. Dallas vyhazuje kotouč přes celé kluziště. St. Louis musí rozjet novou útočnou akci.
     
    62:01
    Antoine Roussel odvedl parádní práci v obranném pásmu, kde získal kotouč a nekompromisně jej vyhodil přes celé kluziště. Diváci se dobře baví.
     
    62:33
    Tarasenko mohl rozhodnout o výhře St. Louis! Ruský hokejista obdržel přihrávku na pravou stranu, odkud mířil do horní části branky, ale Niemi předvedl parádní zákrok! Neujala se ani dorážka z mezikruží!
    62:33 Nebezpečné zakončení Vladimira Tarasenka v přesilové hře
     
    63:13
    Domácí v plném počtu.
     
    63:24
    St. Louis vlétlo do prodloužení o něco lépe. Po zakázaném uvolnění Dallasu se hra vrátí před Niemiho. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    64:04
    Parayko obdržel přihrávku do jízdy, přiklepl kotouč Steenovi, od nějž puk doputoval až před branku Dallasu. Niemi je zatím hlavní hvězdou prodloužení.
     
    64:21
    Janmark vypálil z jízdy a sám dojel odražený kotouč. Autor druhé branky Dallasu se snažil zasunout puk mezi Elliottův beton a tyčku, ale hostující brankář byl na místě.
     
    65:06
    Aleš Hemský vybojoval puk v útočném pásmu a vrhl se na branku St. Louis. Paul Stastny se skvěle vrátil a na poslední chvíli vypíchl Hemskému kotouč. Vhazovat se bude před Elliottem.
     
    65:34
    Patrick Sharp nepustil protivníka do útočného pásma. Domácí útočník raději vypíchl kotouč daleko od modré čáry. Dallas nechce nic riskovat.
     
    66:02
    Hra se stěhuje před Elliotta. Hosté vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici hostujícího brankáře.
     
    66:23
    Jamie Benn zanechal kotouč za sebou pro Eakina. Bennův parťák se do puku opřel bez přípravy, ale rána mu vůbec nesedla. Elliott si připsal snadný zákrok.
     
    67:17
    Na druhé straně nahazoval puk na branku Dallasu Lehterä. Pokus finského útočníka nemohl Niemiho překvapit. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    68:02
    Jamie Benn si sjel mezi kruhy, kam obdržel přihrávku od Sharpa. Benn si puk rychlým zpracováním přichystal ke střele a pořádně protáhl Briana Elliotta!
     
    68:42
    Alexander Steel zavezl puk do rohu útočného pásma. Demers jej o puk okamžitě připravil, ale špatnou rozehrávkou vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    69:11
    Oduya zastavil hostující vyhození u střídaček. Domácí obránce jen nahodil puk do útočného pásma a odevzdal jej zadákům soupeře.
     
    69:26
    Jason Spezza se snažil překročit útočnou čáru. Jeho snažení ale překážel ofsajd. Rozhodčí vykazují hru do středního pásma. Ani deset minut prodloužení nerozhodlo.
     
    70:04
    Dallasu v posledních minutách vázne rozehrávka. Goligoski nahazoval prudký kotouč zpoza vlastní branky. Nikdo na ledě jej ale netečoval, zakázané uvolnění.
     
    70:10
    Brouwer byl jako první u odraženého kotouče mezi kruhy a bez přípravy vyslal jedovatou ránu. Niemimu pomohli obránci před brankou, kteří srazili puk do rohu.
     
    70:41
    Bude se vylučovat! Na trestnou lavici odchází Antoine Roussel! Roussel si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění! St. Louis může rozhodnout!
     
    70:58
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis vítězí! Drama je u konce! Hosté využívají přesilovou hru! Antoine Roussel si určitě bude zbytečný zákrok na útočné modré vyčítat. St. Louis vyhrálo vhazování před Niemim, hosté dlouho kombinovali a až Alexander Steen se rozhodl vypálit. Na jeho ránu Niemi ještě dosáhl, ale vyrazil puk jen před sebe. DAVID BACKES se rychle zorientoval a poslal puk za Niemiho záda! Asistence: Alexander Steen, Kevin Shattenkirk.
    70:58 David BACKES - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Dramatické utkání nakonec získává St. Louis! Hosté rozhodli o svém vítězství až po 70 minutách hry! St. Louis tedy vyrovnává stav série na 1:1 a veze si z Dallasu důležitý bod!

    Do utkání vstoupil lépe domácí celek. Brankový účet otevřel v na góly bohaté třetině Alex Goligoski! St. Louis ale rychle našlo odpověď, jelikož o minutu později vyrovnal Patrik Berglund! O další tři minuty poslal hostující celek do vedení Joel Edmundson a v závěru úvodní dvacetiminutovky zvýšil náskok hostů Troy Brouwer!

    Ve druhé třetině se hrálo opatrněji. Do branky Dallasu nastoupil Antti Niemi, který ale moc práce neměl. Útočit se snažil hlavně Dallas, ale St. Louis skvěle bránilo.

    Domácím vyšla až třetí dvacetiminutovka. Po pěti minutách hry totiž proměnil svůj únik Mattias Janmark, který vrátil Hvězdy do hry! St. Louis vsadilo vše na obranu a dlouho odolávalo! Až necelé tři minuty před koncem dokázal vyrovnat hvězdný Jamie Benn! Domácí kapitán poslal zápas do prodloužení!

    V prodloužení mohlo St. Louis rychle rozhodnout o vítězství, ale Tarasenkovu šanci zlikvidoval fantastický Niemi! Jamie Benn poté mohl rozhodnout o triumfu Dallasu, ale také Elliott byl proti konci utkání! Rozhodující moment přišel po deseti minutách prodloužení, kdy se nechal zbytečně vyloučit Antoine Roussel a v následné přesilové hře rozhodl o vítězství St. Louis David Backes!
    David Backes oslavil narozeniny vítěznou brankou! Série se za stavu 1:1 přesune do St. Louis!

     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Troy Brouwer (STL) 1+1
    2. Jamie Benn (DAL) 1+1
    3. David Backes (STL) 1+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Aleš Hemský (DAL) 0+0, 4 střely, čas na ledě 18:01
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 18:38
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 18 889 diváků!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších zápasů! Dobrou noc! (00:44:00)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 4. Goligoski (Benn, Eakin), 45. Janmark (Eakin, Sceviour), 58. Benn (Eakin, Russell) – 5. Berglund (Fabbri, Backes), 8. Edmundson (Brouwer, Upshall), 19. Brouwer (Shattenkirk, Fabbri), 71. Backes (Steen, Shattenkirk)


    Dallas Stars: Lehtonen (21. Niemi) – Klingberg, Goligoski (A), Johns, Oduya, Demers, Russell – Benn (C), Eakin, Sharp – Janmark, Spezza, Ničuškin – Roussel, Faksa, Hemský – Moen, Fiddler, Sceviour
    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Pietrangelo (A), Bouwmeester, Shateenkirk, Edmundson, Parayko, Gunnarson – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Steen (A), Stastny, Brouwer – Fabbri, Berglund, Backes (C) – Upshall, Brodziak, Reaves

    Rozhodčí: Kozari, Watson – Racicot, Amell

    Diváci: 18 889
    Dallas 3 4 St. Louis
    #1 Sobota 30.04.2016 • 02:10
    Dallas - St. Louis 2:1
    #2 Neděle 01.05.2016 • 21:00
    Dallas - St. Louis 3:4 po prodl.
    #3 Středa 04.05.2016 • 03:40
    St. Louis - Dallas 6:1
    #4 Pátek 06.05.2016 • 02:00
    St. Louis - Dallas 2:3 po prodl.
    #5 Sobota 07.05.2016 • 19:05
    Dallas - St. Louis 1:4
    #6 Úterý 10.05.2016 • 02:00
    St. Louis - Dallas 2:3
    #7 Čtvrtek 12.05.2016 • 02:10
    Dallas - St. Louis 1:6
    bahis siteleri