konec
St. Louis Blues
6:1 (2:1, 3:0, 1:0) Stav série: 2:1
Dallas Stars
Středa 04.05.2016, 03:40 • Scottrade Center, St. Louis • Play-off NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky a fanynky u sledování textového přenosu z NHL! Na programu máme třetí duel semifinále Západní konference mezi St. Louis Blues a Dallas Stars, přeji příjemné počtení!
     
    Zápasy v Dallasu
    Ačkoliv Stars v obou utkáních podali lepší výkon, stav série je vyrovnaný 1:1. V prvním utkání zařídil výhru Dallasu v 56. minutě český útočník Radek Faksa, druhý zápsa rozhodl v prodloužení kapitán Bluesmanů David Backes.

    Stars 2:1 Blues
    30. Roussel (Faksa, Klingberg), 56. Faksa (Hemský, Goligoski) – 52. Shattenkirk (Parayko, Berglund)

    Stars 3:4pp Blues
    4. Goligoski (Benn, Eakin), 45. Janmark (Eakin, Sceviour), 58. Benn (Eakin, Russell) – 5. Berglund (Fabbri, Backes), 8. Edmundson (Brouwer, Upshall), 19. Brouwer (Shattenkirk, Fabbri), 71. Backes (Steen, Shattenkirk)
    Poslední utkání rozhodl David Backes na své narozeniny

     
    Česká stopa
    Aleš Hemský (DAL) – 8 zápasů, 1+3
    Radek Faksa (DAL) – 8 zápasů, 2+2
    Dmitrij Jaškin (STL) – zatím v play-off nehrál
    Hvězdou prvního zápasu byl Radek Faksa

     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Steen "A", Stastny, Brouwer – Fabbri, Berglund, Backes "C" – Upshall, Brodziak, Reaves.

    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Goligoski "A", Klingberg, Oduya, Johns, Russell, Demers – Ja. Benn "C", Eakin, Sharp – Janmark, Spezza, Sceviour – Roussel, Faksa, Hemský – McKenzie, Fiddler "A", Moen.

    Rozhodčí: Dwyer, Furlatt – Cormier, Miller.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou celků již v potemnělém Scottrade Center pomalu nastupují na ledovou plochu!
     
    Ještě nás ovšem samozřejmě čeká americká národní hymna, která přichází na řadu po tradiční světelné show a představení zahajovacích formací obou mužstev.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly tohoto utkání vyhráli hostující hokejisté, kteří okamžitě nahazují do útočného pásma.
     
    00:20
    V něm se ale neprosadili, a tak se o totéž pokusili Bluesmani. A dopadli stejně. Oba týmy již nyní poznaly neúspěšnost při zakládání útočných akcí.
     
    00:50
    Jori Lehterä obdržel pěknou přihrávku od Shattenkirka na levé křídlo, ale posléze byl odzbrojen od kotouče, tudíž z toho nic nebylo.
     
    01:00
    Stars se pokusili o založení protiútoku, dostali se i ke střele, ale ta už se počítat nebude. Hosté totiž byli nachytáni v ofsajdu.
     
    01:26
    Dlouhá rozehrávka Davida Backese postrádala přesnost, je z toho tedy zakázané uvolnění. Kapitán Blues minulý zápas rozhodl v prodloužení na své narozeniny, zajímavý příběh.
     
    01:38
    Do útočného pásma po levé straně spěchal Mattias Janmark, jenomže právě Backes, který se vracel do obrany, mu nakonec zabránil v akci.
     
    02:04
    Jori Lehterä v útočném pásmu šiovně přenechal puk Vladimiru Tarasenkovi, jehož pokus z voleje musel vyrazit Niemi betonem.
     
    02:20
    Domácí celek se dostal do menšího tlaku, který nakonec skončil přerušenou hrou po zákroku Anttiho Niemiho. Střelou ho prověřil Jaden Schwartz.
     
    02:45
    Čtvrtá formace St. Louis se dostala do své menší příležitosti, zprava to zkoušel Ryan Reaves, ale jeho zakončení zápěstím nebylo přesné.
     
    02:58
    Přihrávka Alexe Pietrangela na Ryana Reavese nebyla vůbec špatná, bohužel pro domácí tým ale ofsajdová. Navíc šla až z obranného pásma, kde se nyní bude vhazovat.
     
    02:58
    Máme tu nějaký problém u střídačky Stars, kde vypadl kus plexiskla. Sudí tedy museli hru přerušit a volají na led údržbáře kvůli úpravě. Jedná se o stejný problém, který ve Scottrade Center nastal v rozhodujícím sedmém utkání první série s Blackhawks.
     
    02:58
    Vše opraveno, budeme pokračovat!
     
    03:03
    Od modré čáry se pokusil okamžitě po buly nahazovat Alex Goligoski doufaje, že někdo ze spoluhráčů tečuje puk. To se ale nestalo.
     
    03:19
    Jamie Benn se v předbrankovém prostoru dostával k dorážkám, ale na Briana Elliotta si nepřišel! Domácí brankář se nenechal překonat.
     
    03:52
    Před forčekujícím Robbym Fabbrim pro jistotu podržel puk ve své lapačce Antti Niemi, aby se hra přerušila a jeho spoluhráči zformovali.
     
    04:11
    Když to nedokázal Jaden Schwartz, tak Vladimir Tarasenko. Ruský útočník se zmocnil poskakujícího puku a vystřelil zápěstím, ale netrefil se.
     
    04:30
    V mezikruží se k zakončení z první odhodlal Aleš Hemský, kotouč však poslal jen do prostor, kde byl pozorný Brian Elliott.
     
    04:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    A máme tu úvodní branku, ke konci páté minuty se Dallas dostává do vedení 1:0! Obrana Bluesmanů nyní zaspala, nechala volného COLTONA SCEVIOURA a vůbec se jí to nevyplatilo. Nejprve pálil z mezikruží, nicméně Joel Edmundson jeho střelu zblokoval. Sceviour se však posléze dostal k dorážce, kterou již dokázal dopravit za bezmocného Briana Elliotta! Asistence: Jason Spezza a Johnny Oduya.
    04:44 Colton SCEVIOUR - 0:1
     
    05:25
    Domácí celek se snaží zůstat v klidu a nikam se zbytečné nežene, útočné akce opět zakládá pozvolna a rozvážně.
     
    05:41
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    No a již nyní se dočkává vyrovnání, Dallas v St. Louis nevedl ani minutu! Fantastická práce celé druhé útočné formace, kdy Brouwer vybojoval puk pro Stastného, který jej ještě posunul do lepší pozice na ALEXANDERA STEENA. Tento švédský forvard si s nabídnutou situací poradil výborně a střelou zápěstím upravil na 1:1! Asistence: Paul Stastny a Troy Brouwer.
    05:41 Alexander STEEN - 1:1
     
    06:10
    Z mezikruží vyslal velice nadějnou střelu Jaden Schwartz, Niemi se ale stačil přesunout a vyrazit hrací předmět do bezpečí.
     
    06:28
    Puk se s přispěním odrazu od mantinelu dostal do hlediště, hra tedy byla přerušena a následuje první komerční přestávka.
     
    06:56
    Domácí hráči se snažili aktivně napadat rozehrávající hráče Dallasu, ti ovšem tuto situaci dokázali vyřešit bez chyb.
     
    07:21
    Jori Lehterä v útočném pásmu dojel touš a pokusil se přihrávat na spoluhráče, čemuž ale dobře zabránil vracející se Spezza.
     
    07:40
    Vladimir Tarasenko přihrál do střelecké pozice Jadenu Schwartzovi, který se prosadit nedokázal. Bluesmani ale nadále drží puk a míří do další akce.
     
    08:09
    Velice dobře to nyní udělal Robby Fabbri, jenž je na nováčka v tomto play-off opravdu zdravě drzý! Skvěle obral o puk obránce Jasona Demerse a zjevil se sám před brankářem Niemim, jehož ale bekhendem nepřekonal.
     
    08:27
    Kapitán David Backes přihrával do lepší pozice Gunnarssonovi, jemuž ale v zakončení zabránil Demers. Ten tak napravil své předchozí zaváhání dobrým způsobem.
     
    09:21
    St. Louis opět operovalo v útočném pásmu, až se z tohoto menšího tlaku vymanily Hvězdy vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    10:01
    Po delší době něco předvedli i svěřenci trenéra Ruffa, ale nic velkého to nebylo. Od modré nahazoval puk na branku Jamie Benn, nedošlo ovšem k teči, tudíž Brian Elliott neměl těžkou práci.
     
    10:01
    A jelikož v lapačce podržel puk, tak byla hra přerušena. A to dává prostor další komerční přestávce.
     
    10:35
    Od modré dobře vypálil John Klingberg, a to rovnou dvakrát. V prvním případě byl jeho pokus zblokován, posléze těsně minul bránu.
     
    11:01
    Puk se nyní odrážel mimo dosah domácích hokejistů, díky čemuž pálil Cody Eakin. Bylo to ale v pádu, tudíž nebezpečnost tomu chyběla.
     
    11:13
    Na druhé straně se jako slepý k houslím dostal k touši před bránou kapitán domácích David Backes, ale Niemi utěsnil prostor u své tyče a podržel puk.
     
    11:28
    Pokus Fabbriho byl ztečovaný mimo prostor mezi třemi tyčemi. Domácí mladík přesto posléze mohl nahrát na modrou Paraykovi, který ale neprostřelil obranný val soupeře.
     
    11:42
    Zakázané uvolnění domácích hráčů přesune hru do útočného pásma Dallasu Stars.
     
    12:00
    Stephen Johns měl velké problémy s napadajícím Fabbrim, naštěstí pro hosty si s tím ale dokázal, hlavně díky výpomoci spoluhráčů, poradit.
     
    12:47
    V útočném pásmu St. Louis se střetly čtvrté formace obou týmů, z čehož nakonec přišla strkanice, hlavně kvůli provokaci domácího Reavese a hostujícího Klingberga. Sudí tedy hru přerušili, vylučovat se ale zřejmě nebude.
     
    13:08
    Domácí forvard Scottie Upshall (STL) se protlačil do střelecké šance, kterou ale neproměnil. Posléze se však před brankou provinil faulem – dvě minuty za vysokou hůl. Dallas čeká první přesilová hra.
     
    13:27
    Cody Eakin se snažil zpoza svatyně přihrát na Jamieho Benna, domácí tomu ale zabránili a posléze dokázali vyhodit.
     
    13:45
    Hostující forvard Jason Spezza se v útočném pásmu dostal ke střele, jenž byla Gunnarssonem zblokována do ochranné sítě nad Elliottovou bránou.
     
    13:50
    Paul Stastny skvěle vyhrál buly v obranném pásmu a Colton Parayko měl poté možnost vyhodit touš do bezpečných prostor.
     
    14:29
    Pokus Krise Russella měl původně tečovat Radek Faksa, nakonec se to ale povedlo jen bránícímu Pietrangelovi, od nějž se kotouč odrazil mimo bránu.
     
    14:51
    Při pokusu o založení další útočné akce se kapitán Dallasu Jamie Benn dostal do ofsajdového postavení. Ve své akci tedy nemohl pokračovat, hra byla přerušena.
     
    15:08
    Domácí v plném počtu.
     
    15:32
    Velice dobře nyní vypálil obránce Johnny Oduya, domácí gólman Brian Elliott byl donucen k zákroku. A s ním neměl problém.
     
    15:45
    Po komerční přestávce uvidíme i první početní výhodu v režii St. Louis. Vernon Fiddler (DAL) se totiž provinil sekáním, za které dostává dvě trestné minuty.
     
    16:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru poměrně rychle a dostává se do vedení 2:1! Ruský kanonýr Tarasenko si nejprve chtěl narazit puk s Backesem, což se ale nepovedlo. Krátce nato se však na modré čáře dostal k puku Kevin Shattenkirk, který jej napálil na bránu. Před ní dokázal kotouč ještě tečovat kapitán DAVID BACKES, který tak dává na 2:1! Asistence: Kevin Shattenkirk a Vladimir Tarasenko.
    16:10 David BACKES - 2:1
     
    17:08
    Domácí tým je na koni a hraje velice dobře a aktivně, což jen pomáhá atmosféře ve Scottrade Center!
     
    17:50
    Tarasenko do útočné akce po pravé straně vyslal Jadena Schwartze, jenž ale nedokázal střelou zápěstím prostřelit pozorného Niemiho.
     
    18:13
    Patrick Sharp založil útočnou akci rychlým nahozením, pro nějž si posléze sám dojel. Přízemním zakončením ale Elliotta ani moc nedokázal ohrozit.
     
    18:41
    Rozhodčí signalizovali gól, ale ten nakonec podle opakovaných záběrů nepadl! Cody Eakin nahrál do předbrankového prostoru Jasonu Demersovi, který z prvního pokusu trefil jen Elliotta. Z následné dorážky však zasáhl břevno domácí svatyně, tudíž stav zůstává nezměněn!
    18:41 Odvolaná branka Jasona Demerse
     
    18:43
    Ihned po buly se do puku opřel Alex Goligoski, na což byl ale Brian Elliott připravený. Pozorný zákrok domácího gólmana.
     
    18:57
    Troy Brouwer obdržel dlouhý pas a zachytil jej v pravý moment. K zakončení se ale nakonec kvůli dobře bránícímu Goligoskimu nedostal.
     
    19:31
    Aleš Hemský přenechal puk Rousselovi, jehož střelu zápěstím však hokejkou ztečoval do bezpečí útočník Schwartz.
     
    19:54
    Hosté ještě v závěru třetiny kombinovali v útočném pásmu, ale k zakončení už se nepropracovali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 4:45.
     
    První část zápasu ve Scottrade Center přinesla tři, skoro čtyři, gólové momenty. Do vedení šli hosté díky Sceviourovi již v páté minutě, nicméně o 57 sekund později srovnal domácí Steen. V čase 16:10 využil přesilovou hru tečí Shattenkirkovy střely kapitán Backes a Bluesmani vedli.
    Po šanci Demerse v 19. minutě sudí původně signalizovali branku, nicméně v záběrech se ukázalo, že puk zasáhl pouze břevno domácí svatyně, tudíž gól nemohl platit. Stav je tedy nyní 2:1 pro Blues.

    Střely: 10:9
     
    Tak a pomalu můžeme na druhou třetinu! Zvedne se výkon Dallasu, nebo budou v lepší hře pokračovat Blues?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Do útočného pásma se jako první dostal hostující tým. Klingberg se snažil přihrát na Jamieho Benna, který byl ale již ve středním pásmu.
     
    20:33
    A nyní se Hvězdy provinily ofsajdem, navíc to bylo po přihrávce téměř z vlastního obranného pásma, před nímž se nyní bude vhazovat.
     
    20:57
    Finský šikula Jori Lehterä se pokusil vyslat do šance Jadena Schwartze, ale obrana Stars byla pozorná a nedovolila to.
     
    21:33
    Za volným pukem spěchal nováček Robby Fabbri, přes obranné duo Stephen Johns – Johnny Oduya se ale neprotlačil. Naštěstí pro Blues dokázal vybojovat alespoň icing.
     
    21:54
    David Backes dokázal do pěkné pozice přihrát Robbymu Fabbrimu, jehož střela příklepem však zamířila mimo bránu soupeře.
     
    22:10
    Z otočky nahazoval Ryan Reaves. Před brankou stál Kyle Brodziak, který se snažil o teč, což se ale nepodařilo.
     
    22:24
    Útočnou akci nyní dokázal po levém křídle založit Curtis McKenzie, nicméně po jeho nahození podržel touš v lapačce Brian Elliott.
     
    22:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo si vytvořilo dvoubrankové vedení! TROY BROUWER předvedl opravdu parádní akci, když se kličkou zbavil obránce Krise Russella. Díky tomu se dostal sám před gólmana Anttiho Niemiho, kterého překonal kličkou do forhendu – je to 3:1! Asistence: Jay Bouwmeester a Alex Pietrangelo.
    22:34 Troy BROUWER - 3:1
     
    22:34
    A hosté znovu sahají ke střídání brankářů, Niemiho od této chvíle nahradí Kari Lehtonen!
     
    23:20
    John Klingberg od modré čáry velice dobře nahodil před bránu, jenomže Elliott byl pozorný a nenechal se překonat. Navíc ani nedopustil nebezpečnou dorážku.
     
    23:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak to je totální rozklad Dallasu, Bluesmani naopak předvádí parádní koncert! Nádhernou kombinaci domácích zahájili Robby Fabbri s Patrikem Berglundem. Druhý jmenovaný z mezikruží posunul touš na levé křídlo, kde byl připravený VLADIMIR TARASENKO. A tento ruský kanonýr dokázal Lehtonena propálit, je to 4:1! Asistence: Patrik Berglund a Robby Fabbri.
    23:50 Vladimir TARASENKO - 4:1
     
    24:40
    Na hostujícím týmu je tato ledová sprcha velice znát, další chybu v obraně mohl potrestat Berglund, jenž přihrával Fabbrimu. To ale nakonec neprošlo.
     
    24:47
    Trable hostujícího celku nekončí. Jamie Benn (DAL) se provinil podražením ve středním pásmu a hosté se budou muset bránit ve čtyřech.
     
    25:10
    Přihrávku kapitána Backese zachytili pouze obránci, ale vyhodit se jim zatím nepodařilo.
     
    25:21
    Kvůli tomu tak měl dostatek prostoru při střele Alexander Steen. Tento pokus tečovali snad tři hráči, Kari Lehtonen měl ale štěstí, neboť puk padl přímo před něj!
     
    25:53
    Colton Parayko měl problémy s přihrávkou skrze bránícího Codyho Eakina, přesto puk protlačil na své spoluhráče.
     
    26:10
    V oslabení do velice nadějné příležitosti vyrazil po levém křídle Travis Moen. Před bránu si ještě sjížděl spoluhráč Eakin, nicméně Moen to vzal na sebe. A jeho střelu dokázal Elliott vytěsnit!
     
    26:43
    Hvězdy se dobře brání a nepouští Bluesmany do žádné šance, což by pro ně mohl být opět odrazový můstek k lepšímu výkonu.
     
    26:47
    Hosté v plném počtu.
     
    27:22
    Radek Faksa nemohl pokračovat v útočné akci, jelikož byl v ofsajdu. A během tohoto přerušení dostává prostor komerční přestávka.
     
    27:48
    Antoine Roussel statečně bojoval o kotouč za bránou Elliotta, současně s ním se ho ale snažil dostat do své moci Parayko. A mladý obránce Blues byl úspěšný.
     
    28:21
    Po nahození Mattiase Janmarka se k puku u tyčky dostal obránce Alex Goligoski, po jeho bekhendovém pokusu o přihrávku ho ale pokryl Elliott.
    Hokejka Vladimira Tarasenka se dočkala odměny, jakou by nepohrdla řada fanynek

     
    28:47
    Jason Demers (DAL) se provinil podražením Brodziaka a Dallas čeká opět hra v oslabení.

    Současně jsou za následnou strkanici vyloučeni také Ryan Reaves (STL) a Vernon Fiddler (DAL).
     
    29:36
    Pokus Vladimira Tarasenka byl nadějně tečován Steenem, naštěstí pro hosty však touš zapadl mimo branku Lehtonena.
     
    29:58
    Stars se dokázali osvobodit výhozem kotouče přes všechny čáry, zatím se Blues k ničemu většímu nepropracovali.
     
    30:21
    Radek Faksa a Antoine Roussel odvedli dobrou práci v oslabení, navíc se jim podařilo vybojovat buly v útočném pásmu.
     
    30:40
    Travis Moen se v oslabení protlačil až před gólmana Briana Elliotta, kterého ale kličkou do forhendu nepřekonal.
     
    30:47
    Domácí v plném počtu.
     
    31:37
    Jaden Schwartz dostal poměrně dost prostoru v útočném pásmu, ale nedokázal toho plně využít. Nakonec totiž neměl šanci vystřelit.
     
    31:47
    Domácí celek v ofsajdu, hra je přerušena a komerční přestávka opět začíná. Zachvilku jsme zpět.
     
    32:15
    Mladý obránce Colton Parayko prokázal své útočné choutky, když si před brankou zaťukal o pas od Upshalla. Ten k němu ale nedorazil.
     
    32:27
    Patrik Berglund se jako uragán vřítil do útočného pásma, ale svou střelou příklepem nedokázal Kariho Lehtonena překonat!
     
    32:48
    Bekhendové zakončení Alexandera Steena nebylo nijak nebezpečné, gólman Lehtonen měl nyní lehkou práci a dokázal zakročit.
     
    32:50
    Finský centr Jori Lehterä vyhrál kotouč přímo na Tarasenka, proti jehož střele včas vykopl beton Kari Lehtonen.
     
    33:08
    Po nahození produktivního obránce Kevina Shattenkirka pro jistotu podržel Lehtonen puk. Domácí na ledě dominují, Dallasu se vůbec nedaří.
     
    33:25
    Do přečíslení se nyní dostali Ryan Reaves a Scottie Upshall! Prvně jmenovaný vzal odpovědnost sám na sebe, ale jeho zakončení lapil Kari Lehtonen!
     
    34:02
    V útočném pásmu Dallasu se nedokázal prosadit Jason Spezza a domácí šli do protiútoku. Pas Berglunda na Fabbriho byl ovšem zblokován!
     
    34:29
    Nadvakrát se Kariho Lehtonena pokusil prostřelit Robby Fabbri, nadvakrát se mu to ovšem nepodařilo. Domácí mají opět solidní tlak.
     
    34:51
    Střelecký pokus Jaye Bouwmeestera byl vydařený, hostující gólman si s ním ale dokázal poradit a vyrazil kotouč do rohu.
     
    34:59
    A nyní ho pro jistotu podržel před napadajícím Troyem Brouwerem. Scottrade Center jásá, Bluesmani totiž dominují. Bude to pokračovat i po nynější komerční přestávce?
     
    35:23
    Po pasu Goligoskiho střílel z mezikruží Jamie Benn, hosté se ještě snažili dostat k dorážce, ale nyní domácímu týmu přály odrazy kotouče mimo dosah hráčů Stars!
     
    35:57
    Aleš Hemský přihrál Rousselovi, který chtěl vybídnout k založení akce Radka Faksu. Ten ale neměl moc šanci zpracovat přihrávku od francouzského spoluhráče.
     
    36:10
    Na druhé straně po nadějné kombinační akci pálil zápěstím Vladimir Tarasenko, mířidla ale neměl dobře seřízená.
     
    36:20
    Po nahození českého forvarda Radka Faksy přerušil hru zákrokem Brian Elliott, velká opora Bluesmanů v letošním play-off. Narozdíl od brankářů Dallasu, kteří se často střídají.
     
    36:26
    Po buly se o nahození před branku pokusil Jason Spezza, bránící hráči ale ztečovali touš do ochranné sítě. Buly se tedy bude opakovat.
     
    36:30
    A další přerušení. Znovu po zákroku Briana Elliotta, který pro jistotu ve své výstroji ukryl puk po ráně Jasona Demerse.
     
    36:43
    Stars se nyní snaží co nejčastěji zakončovat, navíc se jim nyní vydařila všechna vhazování v útočném pásmu. Po Russellově nepřesné střele puk vybojoval Janmark, ale gólman St. Louis dostal opět možnost přerušit hru.
     
    36:54
    A znovu vynikající Brian Elliott! Po nevydařené akci Jamieho Benna zakončoval zleva obránce Alex Goligoski, jenomže strážce domácí svatyně si na jeho pokusu pochutnal zákrokem lapačkou.
     
    37:28
    Sám pro sebe si do útočného pásma nahodil puk Jori Lehterä, jeho spoluhráči ale střídali, a tak neměl dostatek jejich podpory.
     
    37:51
    K nebezpečné dorážce se před bránou dostal Joel Edmundson, naštěstí pro hosty mu ale byla hůl zablokována!
     
    37:53
    Francouzský útočník Antoine Roussel (DAL) se snažil nahodit puk do útočného pásma, místo toho ale bez jakékoliv teče dopravil hrací předmět do hlediště. Dostává tedy dvě trestné minuty za zdržování hry.
     
    38:03
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jen deset vteřin stačilo Bluesmanům k využití přesilové hry a vstřelení páté branky v tomto utkání! Dallas sice vyhrál buly, ale soupeř okamžitě vyrazil napadat. A to se vyplatilo. Vladimir Tarasenko nahrál do mezikruží na nepokrytého ALEXANDERA STEENA, jehož nepříliš povedenou střelu Kari Lehtonen propustil za svá záda! Tuto inkasovanou branku si za rámeček rozhodně nedá. Asistence: Vladimir Tarasenko a Jaden Schwartz.
    38:03 Alexander STEEN - 5:1
     
    38:57
    Jason Spezza dojel puk v útočném pásmu, ale posléze ho obránce Jay Bouwmeester (STL) podrazil. Domácí se tedy nyní budou muset bránit ve čtyřech.
     
    39:05
    Nahození Jasona Spezzy dobře tečoval Jamie Benn, ale kotouč nakonec zapadl mimo branku.
     
    39:14
    A další Spezzův pokus, tentokráte však nespoléhal na žádné nahození a prostě vystřelil zápěstím. A na to byl Brian Elliott připraven.
     
    39:37
    Blues se skvěle brání v oslabení a nyní navíc dokázali dvakrát v krátkém sledu za sebou vyhodit puk.
     
    39:58
    Klingbergova střela postrádala přesnost, Elliott byl tedy bez práce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 5:49.
     
    Čtyřicet minut třetího utkání semifinále Západní konference je minulostí, k výhře mají daleko blíže Bluesmani ze St. Louis! Dallas opět trápí špatná obranná hra a nejistí brankáři, což vedlo rovnou ke třem gólům v této třetině. Stars zatím nepomohlo ani vystřídání brankářů. Ve třetí třetině budou svěřenci kouče Ruffa dohrávat 57 sekund z přesilové hry, během ní se tedy již pokusí nastartovat nějaký obrat. Ale ten by se za současného výkonu rovnal zázraku.

    Střely: 26:19 (10:9, 16:10)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Dallas se hned dostal do útočného pásma a začíná v něm kombinovat. Bllues ale soupeři nechtějí umožnit zakončení.
     
    40:51
    Carl Gunnarsson odvedl výbornou práci a dokázal vyhodit puk až ke Karimu Lehtonenovi.
     
    40:57
    Domácí v plném počtu.
     
    41:22
    Na modré se do puku opřel obránce Jason Demers, bránu soupeře však netrefil. Možnost dorážky dostal jeho parťák Kris Russell, který ale zamířil jen do Elliotta.
     
    42:00
    Čtvrtá formace Blues dobře držela puk v útočném pásmu, což pomáhá svěřencům trenéra Kena Hitchcocka šetřit čas.
     
    42:28
    Tak nyní si Kari Lehtonen svůj zákrok náležitě vychutnal! Po akci Paula Stastného se ke kotouči propracoval Alexander Steen, jehož dělovou ránu finský gólman lapil tzv. semaforem!
    42:28 Lehtonen si částečně spravil náladu efektním zákrokem
     
    42:54
    Po dobré akci Coltona Scevioura se k puku dostal Alex Goligoski, jenomže přihrávku na spoluhráče nedokázal poslat. Poté chtěli Bluesmani do protiútoku, ale vyhození kotouče na střídačku je zastavilo.
     
    43:21
    Domácí celek chtěl rozehrát z vlastního obranného pásma, ale přihrávku Lehtery nikdo nezachytil. Je z toho tedy zakázané uvolnění.
     
    43:37
    A další icing v podání domácích hráčů, kteří se snaží co nejvíce zdržovat hru. Takto si to ale oni sami rozhodně nepřejí.
     
    44:03
    Do útočného pásma se dobře vřítil Jamie Benn, Brian Elliott na to byl ovšem připravený a dokázal jeho střelu zápěstím vytěsnit do bezpečí.
     
    44:52
    Zápas nyní nemá moc velké tempo, ani náboj. To je za současného stavu pochopitelné, bohužel se k tomu přidává i řada přerušení. Jako třeba nyní po ofsajdu Stars.
     
    45:11
    Antoine Roussel se obtočil okolo brány a před ní zkoušel zakončovat po zemi, obránce ho ale tísnil, a tak z toho nakonec nic nebezpečného nebylo.
     
    45:35
    Dobrou defenzivní práci odvedl Reaves, který poté vyhodil kotouč do obranného pásma Hvězd.
     
    46:10
    Aleš Hemský nabil na vojel Codymu Eakinovi, který ale opět jen nechal vyniknout Briana Elliotta! Po jeho zákroku, kterým navíc přerušil hru, následuje komerční přestávka.
     
    46:46
    Curtis McKenzie se ocitl v ofsajdu, akci Dallaských se mu tak nepodařilo založit s úspěchem. Vhazovat se bude před útočným pásmem Hvězd.
     
    47:06
    Vladimir Tarasenko viděl najíždějícího Joela Edmundsona, kterému přihrál do nadějné pozice. Lehtonen se ale včas přesunul.
     
    47:19
    A nyní finský brankář ve službách Dallasu dobře zasahoval lapačkou proti pokusu Vladimira Tarasenka z mezikruží!
     
    47:30
    Stars se pokusili o založení útočné akce, což se ovšem nepovedlo. Je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    47:48
    O kombinaci v útočném pásmu se nyní snažili Scottie Upshall s Kylem Brodziakem, s úspěchem se ale nepotkali. Dopředu jdou tedy hosté.
     
    48:10
    Jenomže ani ti v útočném pásmu neměli dost prostoru, Carl Gunnarsson se zmocnil touše, a zastavil tak akci Stars.
     
    48:40
    Po akci Alexandera Steena se kotouč odrazil k Paulu Stastnému, jenž ale v této situaci nebyl dostatečně šťastný. Puk totiž trefil jeho brusli, od které se odrazil k Lehtonenovi.
     
    49:07
    Hostující útočník Jamie Benn (DAL) se v sérii prozatím trápí. Důsledkem toho a současného stavu zápasu byla současná frustrace, kdy se provinil krosčekem. Přesilovka pro Blues.
     
    49:25
    Dobré šance na obou stranách! Nejprve v oslabení nepřekonal Jason Demers Briana Elliotta, v protiútoku měl však ještě větší šanci Tarasenko. Ten byl sám před Lehtonenem, na nějž ovšem v tomto případě nevyzrál!
     
    50:05
    Hráči Dallasu dopravili podruhé za sebou kotouč až k Brianu Elliottovi, zatím odvádí, až na jednu situaci, dobrou práci.
     
    50:38
    A další skvělý zákrok Kariho Lehtonena! Alex Pietrangelo zachytil výhoz Eakina a okamžitě nahodil na branku. K dorážce se dostal Paul Stastny, nicméně hostující brankář ho vychytal betonem!
    50:38 Nejlepší zákrok zápasu v podání Kariho Lehtonena
     
    51:07
    Hosté v plném počtu.
     
    51:15
    Vladimir Tarasenko měl možnost ke střele zápěstím, která však byla zblokována Alexem Goligoskim.
     
    51:32
    Hosté šli do nebezpečné protiakce, kterou vedl Jason Spezza. Po řadě přihrávek se ale nepotkali s úspěchem.
     
    51:54
    Dobře nyní zapracoval Curtis McKenzie, po jehož akci na pravé straně si ale další úspěšný zákrok připsal domácí brankář Brian Elliott!
     
    52:25
    Po nahození McKenzieho se snažili aktivně napadat Faksa a Sceviour, ale vracející se bránící forvard Berglund je obral o puk.
     
    52:42
    Do dobré střelecké pozice obdržel přihrávku Radek Faksa, na jehož zakončení byl ale Brian Elliott připraven! Posléze se strhla poměrně velká strkanice, na uklidnění dostanou hráči prostor během komerční pauzy.
     
    52:42
    Výsledkem strkanice je vyloučení Coltona Parayka (STL) za hrubost, Dallas si tedy zahraje přesilovou hru.
     
    53:10
    V mezikruží si do dobré pozice sjel Aleš Hemský, svou ranou zápěstím ale trefil jen bránícího Bouwmeestera.
     
    53:25
    Blues se osvobodili výhozem kotouče přes všechny čáry, což fanoušci pochopitelně ocenili potleskem.
     
    53:58
    Nahození Johna Klingberga bylo ztečováno mimo bránu, ani nyní se tedy hosté nepotkali s úspěchem.
     
    54:02
    Poměr sil na ledě se vyrovná, 41 sekund uvidíme hru čtyři na čtyři. Cody Eakin (DAL) v útočném pásmu totiž hákoval Kevina Shattenkirka.
     
    54:27
    Patrick Sharp se zkusil prosadit skrze dva bránící hráče, ale ti mu neumožnili přihrát na spoluhráče Janmarka.
     
    54:37
    Po nebezpečném pokusu Vladimira Tarasenka měl Kari Lehtonen značné problémy, nakonec ale kotouč udržel před brankovou čárou!
     
    54:37
    Na programu je poslední komerční přestávka dnešního utkání.
     
    54:42
    Domácí v plném počtu.
     
    55:30
    Po pasu od Tarasenka se z velkého úhlu pokusil o zakončení Robby Fabbri, ale Lehtonen zachoval pozornost.
     
    55:50
    Dobře pálil Tarasenko, pokus byl ale zblokovaný Fiddlerem. K dorážce se však na modré dostal Shattenkirk, nicméně touš poslal mimo tři tyče!
     
    56:02
    Hosté v plném počtu.
     
    56:28
    Kris Russell se vřítil do útočného pásma po levém křídle a zakončoval zápěstím, Brian Elliott se ale takto snadno překonat nedá.
     
    56:59
    Stephen Johns se provinil hrubým faulem na Pietrangela a bude vyloučen! Potrestat ho vyrazil Ryan Reaves, který se popral s McKenziem. Pochopitelně uvidíme více trestů!
     
    56:59
    Stephen Johns (DAL) dostává dvě trestné minuty za vražení na hrazení. Ryan Reaves (STL) a Curtis McKenzie (DAL) poté pětiminutové tresty za bitku. St. Louis si tedy zahraje přesilovou hru.
    56:59 Zákrok Johnse a šarvátka mezi Reavesem a McKenziem
     
    57:34
    Domácí se pochopitelně vůbec nikam neženou, naopak snaží se kombinovat opatrně a pomalu.
     
    57:50
    A uvidíme opět hru čtyři na čtyři, jelikož Troy Brouwer (STL) se provinil sekáním vůči Radku Faksovi. S vyloučeními se poměrně roztrhl pytel.
     
    58:06
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A domácí přidávají šestou branku do sítě hostujícího Dallasu! Kapitán DAVID BACKES potvrzuje skvělou formu v letošním play-off již pátou brankou. Přijal přihrávku na pravé křídlo a parádní střelou švihem prostřelil Kariho Lehtonena, dnes tento domácí forvard skóruje podruhé! Asistence: Carl Gunnarsson.
    58:06 David BACKES - 6:1
     
    58:49
    Není vůbec divu, že ve Scottrade Center nyní panuje skvělá atmosféra. Je už jasné, že Blues se po dnešním dni ujmou v sérii vedení 2:1!
     
    58:59
    Hosté v plném počtu.
     
    59:19
    Mattias Janmark se při snaze o založení útočné akce dostal do ofsajdového postavení, ve své akci již tedy nemohl pokračovat.
     
    59:47
    Přihrávku na Spezzu dokázal zblokovat Patrik Berglund, velice pravděpodobně už se nic nestane!
     
    59:50
    Domácí v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme hotovo! Blues dnes zahráli blues a po vysoké výhře 6:1 se ujímají vedení 2:1 v sérii s Dallasem Stars!

    Do vedení šli přitom jako první hosté, když se v páté minutě dokázal prosadit Colton Sceviour. O 57 vteřin později se ale podařilo vyrovnat Alexanderu Steenovi. Domácí celek dokonal obrat ještě v první třetině, v čase 16:10 využil přesilovou hru tečí Shattenkirkovy střely David Backes.

    O vítězi nakonec rozhodl úvod druhé třetiny. Ve 23. minutě se prosadil Troy Brouwer, jenž navíc vyhnal Niemiho z branky. Kari Lehtonen ale čisté konto neudržel ani minutu a půl, Vladimir Tarasenko totiž krátce poté navyšoval na 4:1. A aby toho nebylo málo, v čase 38:03 využil přesilovou hru po deseti vteřinách jejího trvání Alexander Steen.

    Ve třetí třetině už se spíše jen dohrávalo, ozdobila ji i bitkařská vložka mezi Ryanem Reavesem a Curtisem McKenziem po faulu Stephena Johnse. Definitivní hřebíček do rakve Stars zatloukl v čase 58:06 gólem na konečných 6:1 David Backes.
     
    Střely: 39:26 (10:9, 16:10, 13:7)
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 323 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Alexander Steen (STL) 2+0
    2. Vladimir Tarasenko (STL) 1+2
    3. David Backes (STL) 2+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Aleš Hemský (DAL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:42
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:47
    Vladimir Tarasenko se v utkání neztratil.
     
    Ode mě to bude všechno, děkuji za pozornost a přeji krásné ráno! (06:38:02)

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 6. Steen (Stastny, Brouwer), 17. Backes (Shattenkirk, Tarasenko), 23. Brouwer (Bouwmeester, Pietrangelo), 24. Tarasenko (Berglund, Fabbri), 39. Steen (Tarasenko, Schwartz), 59. Backes (Gunnarsson) – 5. Sceviour (Spezza, Oduya)


    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Steen "A", Stastny, Brouwer – Fabbri, Berglund, Backes "C" – Upshall, Brodziak, Reaves.
    Trenér: Ken Hitchcock.

    Dallas Stars: Niemi (od 23. Lehtonen) – Goligoski "A", Klingberg, Oduya, Johns, Russell, Demers – Ja. Benn "C", Eakin, Sharp – Janmark, Spezza, Sceviour – Roussel, Faksa, Hemský – McKenzie, Fiddler "A", Moen.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Dwyer, Furlatt – Cormier, Miller

    Diváci: 19 323
    St. Louis 4 3 Dallas
    #1 Sobota 30.04.2016 • 02:10
    Dallas - St. Louis 2:1
    #2 Neděle 01.05.2016 • 21:00
    Dallas - St. Louis 3:4 po prodl.
    #3 Středa 04.05.2016 • 03:40
    St. Louis - Dallas 6:1
    #4 Pátek 06.05.2016 • 02:00
    St. Louis - Dallas 2:3 po prodl.
    #5 Sobota 07.05.2016 • 19:05
    Dallas - St. Louis 1:4
    #6 Úterý 10.05.2016 • 02:00
    St. Louis - Dallas 2:3
    #7 Čtvrtek 12.05.2016 • 02:10
    Dallas - St. Louis 1:6
    bahis siteleri